A 16 legjobb égési sérülés elleni szer

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt konzultáljon egészségügyi szakemberrel.

Elég ritkán találni olyan embereket, akik tudatosan előre összeállítják az otthoni gyógyszeres szekrényüket. Gyakrabban, mint nem, fokozatosan felhalmozza azokat a jogorvoslatokat, amelyeket egy személy kénytelen volt megvásárolni valamilyen akut szükségletre. Ezek a gyógyszerek fejfájásra, hasmenésre, vérnyomásra, köhögésre, köhögésre. Ez nem reklám, és nem is útmutató bármilyen gyógyszer megvásárlásához. A sérülések, fagyások és égési sérülések leggyakrabban véletlenül történnek, de valamilyen okból mindegyikünk szinte mindig meg van győződve arról, hogy ez soha nem fog megtörténni vele. oktatás 1 A sérülések, fagyások és égési sérülések leggyakrabban véletlenül történnek. De amikor egy ilyen kellemetlenség, mint az égés, még mindig előfordul, akkor sürgősen szükség van arra, hogy a lehető leghamarabb hatékony elsősegélynyújtást alkalmazzunk az égési sérülésekhez.

Ez a minősítés segít kiválasztani a megfelelő gyógyszert, és előre megvásárolni azt. Mivel az égési sérülések a balesetek azon típusai közé tartoznak, amelyek jelentős hatással lehetnek a sürgősségi ellátás későbbi menetére és a felépülés gyorsaságára. Tehát, ha néhány másodperccel a forró vízzel történő égés után azonnal hideg vízzel hűtjük, a szöveti károsodás minimális lesz, és a regeneráció sebessége a legnagyobb lesz.

Az első- és másodfokú égési sérülések a leggyakoribbak otthon. A kettő közötti különbség az, hogy a másodfokú égési sérülések átlátszó tartalmú hólyagokat eredményeznek (leggyakrabban forró vízzel történő égés), míg az elsőfokú égési sérülések csak egy vöröses területet, vagy égési erythemát eredményeznek. A hólyagok felnyitása szigorúan tilos, hogy elkerüljük a másodlagos fertőzés kialakulását. Ha az égési sérülés súlyosabb, vagy ha az égési sérülés területe meghaladja a testfelület 9%-át (a saját tenyerét), akkor sürgősen forduljon traumaközponthoz.

A leégés abban különbözik a leforrázástól, hogy kezeléséhez nem feltétlenül szükséges fertőtlenítő és antibakteriális gyógyszerek alkalmazása. Végtére is, a bőr integritását nem befolyásolja a napozás, és a hólyagok, mint a forró víz hatására, nem fordulnak elő. Ezért elegendőek a fájdalomcsillapító, hűsítő készítmények és a bőr trofikus és reparatív folyamatait javító termékek.

Ez a rangsor különböző termékeket tartalmaz, és a könnyebb áttekinthetőség érdekében a helyi alkalmazásra szánt különböző adagolási formák szerint vannak felosztva. Ezek a következők: spray-k és aeroszolok, gélek és kenőcsök, speciális tapaszok és égés elleni kötszerek. A fenti jogorvoslatok bármelyike jól működik kisebb égési sérülések esetén, és minden otthoni gyógyszeres szekrényben ott kell lennie.

A legjobb égési jogorvoslatok értékelése

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb égési spray-k 1 Panthenol spray 316€
2 Olazol 249€
3 Acerbin 400€
4 Amprovizol
Top gélek égési sérülésekre 1 Solcoseryl 273€
2 Lyoxazin gél 162€
3 Apollo gél 289€
A legjobb krémek égési sérülésekre 1 Bepanten plus 472€
2 La Crie 223€
3 Silvederm (szulfargin) 343€
A legjobb kenőcsök égési sérülésekre 1 Stellanin 359€
2 Keeper, Rescue, Healer és más balzsamok 137€
3 Radevit kenőcs 319€
Égési sebtapaszok és kötszerek égési sérülésekhez 1 Branolind 85€
2 Voskopran dioxidinnal, metiluracillal, levomecollal 290€
3 Gelepron (lidokainnal, mirmisztinnel, ezüsttel) 350€

A legjobb égési spray-k

Az aeroszoloknak és spray-knek fontos előnye van más helyi formákkal szemben. Egy ujjmozdulat elegendő a termék felviteléhez az égési területre, és még egy nagy területet is pillanatok alatt be lehet fedni a szükséges mennyiségű termékkel. Minden aeroszol tökéletesen enyhíti a fájdalmat, a duzzanatot és csökkenti az erythema, azaz az égési bőrpír intenzitását.

Mindegyik terméknek megvan az a felbecsülhetetlen előnye, hogy a friss égési sebeket egyáltalán nem kell megérinteni. Más gyógyszerek alkalmazása a bőrfelülettel való érintkezéssel jár, akár csak a kenőcs vagy krém egyenletes eloszlatása érdekében az égett felületen. Fájdalmas lehet, különösen kisgyermekeknél. Az összes aeroszolt és permetszert távolról permetezik, és nincs ilyen hátrányuk.

A spray-ket és aeroszolokat leggyakrabban napégés esetén használják – mivel ezek a leégés – ellentétben a forró vízzel okozott égési sérülésekkel – a kitett test nagy felületén jelentkeznek, és a spray vagy aeroszol nagyon gyorsan nagy területen elterjedhet.

Panthenol spray

Értékelés: 4.9

Ez a gyógyszer a sekély égési sérülések átfogó kezelése. Fájdalomcsillapító érzéstelenítőt, hűsítő mentolt, erős regeneráló és gyulladáscsökkentő hatású propoliszt és ergokalciferolt, azaz D-vitamint tartalmaz 2. Az Amprovisol zöldessárga folyadék, menta és propolisz illattal. Az amprovizol bevonó hatású, és javallott lehet a szájnyálkahártyán történő alkalmazásra. Száj- és fogínygyulladás, beleértve a fekélyeket, torokfájást, napégést, kémiai égési sérüléseket és forró vízzel okozott égési sérüléseket. Hűsítő és enyhítő hatása különösen hatékony napégés esetén.

Az Amprovisol-t néhány másodperc alatt 20 cm távolságból az égési területre kell felvinni. Az alkalmazás gyakorisága – szükség szerint. Az arc bőrének leégése esetén az arcra történő felvitelkor el kell kerülni, hogy a termék a szembe kerüljön. Az Amprovisol gyógyszert az Altai Vitamins gyógyszergyár gyártja, és körülbelül 180 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

Az Amprovizol egyik fő előnye, hogy nemcsak a bőrfelületen, hanem a szájnyálkahártyán is alkalmazható. Ezért mindig ott kell lennie a gyógyszeres szekrényben, mivel segít a torokfájás, a száj égése, például a forró ételektől, és sok más elváltozás esetén. A termékkel szembeni egyéni intolerancia előfordulhat olyan személyeknél, akik allergiásak a méhészeti termékekre. Nem ellenjavallt szoptató nők és terhes nők számára.

Top Burn Gels

A gélek az égési felületre közvetlenül felhordható szerek, akárcsak a krémek és kenőcsök. A géleket könnyű állaguk, egyenletes eloszlásuk a bőrfelületen és gyors párolgásuk jellemzi, ami hűsítő hatást biztosít, ami különösen a nagyméretű leégett területeken érezhető. Szárítás után az égési felületet védőfóliával fedjük be. A géleket sekély égési sérülések kezelésére tervezték, és legjobban olyan elsőfokú égési sérüléseknél használhatók, ahol még nem alakultak ki hólyagok (napégés). Tekintsük a leghatékonyabb és általánosan elérhető gélmintákat az égési sérülések kezelésére a gyógyszertárakban.

Solcoseryl

Értékelés: 4.9

Solcoseryl gél

A Solcoseryl nem csak gélként, hanem kenőcsként is kapható. Ezek a termékek regeneráló hatásúak, segítenek a szöveteknek gyorsan regenerálódni az égési stressz hatásaitól, és serkentik a sejtosztódást. A fő összetevő egy egyszerű borjúvér-kivonat, amely aminosavakat tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a sérült szövetek helyreállításához szükséges fehérjék szintéziséhez. A Solcoseryl az égési területre történő alkalmazásával stimulálja a kötőszöveti sejteket, a fibroblasztokat, ami azok proliferációját és kollagénszintézisét okozza. Mint minden gél, a Solcoseryl is könnyű konzisztenciájú, zsírmentes, nem foltozza a ruhákat és védőfilmet képez a sebfelületen.

A Solcoseryl és analógjai használata akkor ajánlott, amikor az égési seb már elkezdett megszáradni, azaz a gyógyulási fázisban. A Solcoseryl nem csak forró vízzel történő égés, hanem napégés, karcolások és sebek, a trófás fekélyek és nyomásfekélyek komplex kezelésében is javallott. Ha a seb nedves, vagy ha az égési hólyagok spontán nyíltak, várjon, amíg az égési seb megszárad. A Solcoseryl vékony rétegét naponta egyszer vagy kétszer kell felvinni. Kötszer alatt is alkalmazható. A kezelést a seb vagy az égési felület állapota határozza meg, és a Solcoseryl a teljes gyógyulásig alkalmazható.

Olvasson tovább  A 4 legjobb D-vitamin-készítmény gyermekek számára

A Solcoseryl-t a svájci Legacy Pharmaceuticals Switzerland gyártja, és egy 20 g-os gélcső ára 270 RUB-tól indul.

Előnyök és hátrányok

A Solcoseryl hátrányai közé tartozik, hogy nem kívánatos a nedves égési sebre a hólyagok felnyílása után alkalmazni, valamint az antibakteriális védelem hiánya, mivel nem tartalmaz sem antiszeptikumokat, sem antibiotikumokat, és az égési seb perifériáján fellépő allergiás reakciók marginális dermatitis formájában. Egyes esetekben a gél alkalmazása után égő érzés jelentkezhet. Ha helyesen használják, az égési sérülés gyógyulási fázisában a Solcoseryl nagyon hasznos, és segít gyorsan megbirkózni a szöveti károsodással. Antibiotikum-mentessége és jó javító képessége azonban népszerűvé teszi a napégés kezelésére.

Lioxazin gél

Értékelés: 4.8

lioxazin gél égési sérülésekre

Az égési sérülések kezelésére szolgáló lyoxazine gél egy bázikus vegyület, hidroxipropil-cellulóz, amelyre speciális módon lidokain és allyloxyetanol érzéstelenítőszert helyeztek. Ez a termék tasakokban kerül forgalomba, amelyekben gél van.

A Lyoxazine hatása a bőr hajszálereinek mikrocirkulációjának javítása és az érgörcs megelőzése. Az antiszeptikus hatás az allyloxietanol hatásának, a fájdalomcsillapító hatás pedig a lidokainnak köszönhető. Ez a gél megteremti a gyorsabb regeneráció feltételeit, de ezzel szemben a Solcoseryl megakadályozza a bőr szaporodását a patogén mikroflóra elszaporodásával szemben.

A gél nemcsak első- és másodfokú égési sérülések, hanem harmadfokú égési sérülések, napégés, sugárzás okozta égési sérülések és különböző rovarok csípései esetén is alkalmazható. A Lyoxazine-t a gél összenyomásával és egyenletes eloszlatásával alkalmazza, a kezelést 6 óra elteltével ismételje meg. Ezután a következő napon, és amíg a bőr állapota nem normalizálódik, a készítményt naponta egyszer minden nap alkalmazzuk. Az Orosz Föderáció Szövetségi Orvosi és Biológiai Ügynökségének tudományos és termelési központja, a Pharmzasin állítja elő. Egy csomag Liksazin-Gel ára 111 rubelből származik. Egy 30 g-os csomag, azaz egy alkalmazás esetén.

Előnyök és hátrányok

A Lyoxazine gél hátránya a magas költség, mivel a felbontott csomagot azonnal, teljes egészében fel kell használni. Ez azt jelenti, hogy az első napon legalább 222 rubelt fognak költeni., majd naponta 111 rubelért., legalább 3 napig. Ez elég sok pénzt jelent. Más termékek azonban, például az általunk vizsgált aeroszolok és gélek ugyanolyan hatékonyak. Ezek érzéstelenítenek, hűsítenek és védenek a mikroorganizmusok kialakulása ellen, de gazdaságosabbak is. A gél egyik tulajdonsága, hogy nem csak napégésre, hanem súlyosabb égési sérülésekre és sugárzás okozta égési sérülésekre is alkalmazható. Természetesen a mindennapi életben ritkán, vagy egyáltalán nem találkozunk vele, de a jelek mégis szélesebb körűek. A gél mellett a Lioxazine sebgyógyító vagy égésgátló kötszerként is kapható.

Apollo gél

Értékelés: 4.7

Apollo gél

A következő népszerű gél, amely segít az égési sérüléseken, az Appolo égésgátló hidrogél. Összetétele egyszerű és hatékony: helyi érzéstelenítő anilokain, amely fájdalomcsillapító hatású, és jodovidon, amely a kórokozók ellen hat, és megakadályozza az égési seb fertőzését. Ezenkívül a készítményben lévő további összetevők megakadályozzák a hólyagok kialakulását, vagy nem olyan nagyok.

A forró vízzel történő háztartási leforrázások, valamint égési és napégési sérülések kezelésére javallott. Bár maga a termék a csomagoláson azt állítja, hogy égési sérülések kezelésére szolgáló steril gél, más sebekre is alkalmazható, ahol enyhíti a fájdalmat és megakadályozza a szeptikus mikroflóra szaporodását. A készítményt naponta többször kell alkalmazni, és a kezelés időtartama 3 naptól egy hétig terjedhet, amíg a sebfelület teljesen lezárul. Egy csomag hidrogélt 20 g-os tubusban 231 rubelért vásárolhat. Egy azonos nevű cég gyártja.

Előnyök és hátrányok

Talán az egyetlen hátránya ennek a gélnek a viszonylag magas ára. Kiegyensúlyozott összetételének köszönhetően elkerülhető a különböző természetes összetevők, méhészeti termékek, szintetikus antibiotikumok további használata, ami csökkenti a termék allergén jellegét. Ellenjavallt azoknak a betegeknek, akiknek pajzsmirigy túlműködése, egyéni intoleranciája van a jóddal, valamint a helyi érzéstelenítőkkel szemben. Terhes és szoptató nőknél nem ajánlott használni, de csak azért, mert terhesség és szoptatás alatt általában tanácsos kerülni minden gyógyszert, beleértve a helyi alkalmazásra szántakat is.

A legjobb krémek égési sérülésekre

az égési sérülésekre szánt krémek a gélekkel ellentétben intenzíven hidratálnak és sokkal mélyebben hatolnak a bőrbe, mivel a hatóanyagokat folyékony fázisban emulgeálják. A krém nem párolog, és nem képez védőfilmet a bőrön, de mélyebben behatol a dermiszbe, és segít a bőr regenerálódásának, bár nem olyan jól védett, de sokkal gyorsabban. A krémek csodálatosan működnek a napfoltok esetében, ha forró vízzel érintkeznek. A kiskereskedelmi gyógyszertárakban számos égési krém kapható, és ez a termékminősítés tartalmazza ennek a helyi adagolási formának a legnépszerűbb és leghatékonyabb képviselőit.

Bepanten plus

Értékelés: 4.9

Bepanten

A Bepanten krém plus előnyösen különbözik az egyszerű Bepanten-től, mivel nem csak a provitamin dexpanthenolt tartalmazza, amely ugyanabban a névben Pantenol-spray, hanem egy antiszeptikus klórhexidin is. Ezért a Bepanten plus a gyógyulási fázisban a szövetek regenerálódásának serkentése mellett képes gátolni a különböző fertőzések jelenlétét az égési sebben, és megakadályozza a seb patogén flórával való kolonizációját.

A Bepanten krém plus nemcsak a különböző égési sérülések, mind a termikus (forró), mind a sugárzás (nap), hanem a különböző nyílt sérülések és sebek, valamint a trofikus fekélyek kezelésében is javallott.

A Bepanten Plus-t szükség szerint naponta többször kell alkalmazni az égési sérülésekre. Ez a krém steril kötszer alatt is használható. Termel Bepanten plusz német gyógyszergyár Bayer Pharma, és meg lehet vásárolni a cső súlya 30 g 380 rubelért. Ehhez képest egy egyszerű Bepanten krém, klórhexidin nélkül, 188 rubelért kapható a gyógyszertárban.

Előnyök és hátrányok

A Bepanten plus előnye, hogy nemcsak a gyógyulási fázisban használható, mint a Panthenol-spray vagy a Bepanten-krém, hanem akkor is, ha fennáll a fertőzés veszélye. Az egyetlen hátránya az egyéni intolerancia, az allergia kontakt dermatitis, viszketés és csalánkiütés formájában. A gyártó nem ajánlja a krém felírását más helyi fertőtlenítőszerekkel együtt, mivel azok hatása kölcsönösen csökkenhet.

La Crie

Értékelés: 4.8

La Cree

A La Crea égőkrém nem gyógyszer, hanem parafarmáciai, azaz kozmetikai termék. De ez a krém gyorsan csökkentheti a kisebb elsőfokú égési sérülések (pl. napégés) fájdalmas és duzzanatos tüneteit, és ebben különböző természetes anyagok segítenek. A krém bisabololt, ibolyakivonatot és pantenolt tartalmaz. Csökkentik a gyulladást, fokozzák a bőr regenerálódását és megnyugtatják az égési területet. A diókivonat gyógyít és fertőtlenít.

Ezt a krémet nem csak enyhe égési sérülésekre, hanem kontakt dermatitiszre, ekcémára és egyéb irritációs tünetekkel járó bőrelváltozásokra is használják. Forró vízzel történő égési sérülések esetén a gyógyulási fázisban javallott. Alkalmazza ezt a krémet naponta annyiszor, ahányszor szükséges, mivel gyorsan felszívódik és hidratálja a bőrt. Egy 30 g-os csomag 130 rubelért vásárolható meg., gyártja ezt a teljes kozmetikai termékcsaládot a hazai ZAO Vertex gyógyszeripari vállalat.

Előnyök és hátrányok

A La Crie krém előnye, hogy nem tartalmaz tartósítószereket, különböző illatanyagokat, hormonokat vagy színezékeket. Ezért az olcsó krémekkel és más kozmetikai termékekkel összehasonlítva előnyös biztonsági profillal rendelkezik, és polivalens allergiás betegek, kisgyermekek, terhes és szoptató nők esetében is alkalmazható. De ha összehasonlítjuk fertőtlenítő hatásának erősségét a valódi orvosi készítményekével, a krém meglehetősen hatástalan ebben a tekintetben. Ezért csak elsőfokú égési sérülések, napkárosodott bőr esetén ajánlott, és ha nem lépett fel egyidejűleg fertőzés. Ha szivárgás, gennyesedés van, akkor komolyabb eszközöket kell alkalmazni.

Olvasson tovább  A 6 legjobb ÉS tónusmérő

Silvederm (szulfargin)

Értékelés: 4.7

Silvederm

A Silvederm a krémek egy olyan csoportjának képviselője, amely hatékony fertőtlenítőszert, például ezüstöt tartalmaz ezüst-szulfadiazin formájában. A krém fehéres-sárga színű, és égési sérülések, felfekvések és trofikus fekélyek kezelésére javallott. Ez a krém kizárólag fertőtlenítő hatású, és csak akkor javallott kombinált terápiában, ha a helyi égési sérüléseknél nagy a fertőzésveszély, vagy ha már kialakult egy másodlagos fertőzés. Ha nincs fertőzésveszély, akkor nyugodtan kizárhatja a krém alkalmazását, mert a fertőtlenítő és regeneráló gyógyszeren kívül nincs más serkentő hatása. Megelőző vagy kisebb fertőzések esetén naponta egy-két alkalommal, súlyos fertőzések esetén akár naponta többször is alkalmazható. A Silvedermet az ALDO-UNION S, egy spanyol gyógyszeripari vállalat gyártja.A., és 380 rubelért 50 mg-os csőben vásárolható meg.

Előnyök és hátrányok

Ennek a krémnek az előnye a kifejezett antiszeptikus aktivitás, de a hátrányok viszonylag magas ár, a krém egy év alatti csecsemőknél, terhes nőknél és szoptatás alatt történő használatának ellenjavallatai. oktatás 1 A krémet egy év alatt, terhes nőknél és szoptatás alatt kell használni. Ezüst intolerancia és polivalens allergia esetén bőrviszketés, émelygés és epigasztrikus diszkomfortérzés jelentkezhet a kiterjedt égési felületeken történő hosszan tartó használat esetén. Néha helyi reakció, például égő érzés és fájdalom jelentkezik, amely magától elmúlik. Napégés esetén sem kívánatos a használata, mert nem segíti a regenerációt, csak szárítja a bőrt. De a forró vízzel történő égési sérülések utáni hólyagok kezelése esetén a Silvederm jelentősen segíthet a hólyagosodás és a fertőzés megelőzésében.

A legjobb kenőcsök égési sérülések esetén

A kiskereskedelmi gyógyszertári hálózatban a legelterjedtebbek az égési sérülések kezelésére szolgáló mindenféle kenőcsök, illetve a helyi kenőcsalapú termékek. A krémekkel és gélekkel ellentétben a kenőcs alapja egy zsíros anyag, például lanolin, amelyet juhgyapjú mosóvízből nyernek. A kenőcs lassan felszívódik, hosszú ideig az égési felületen marad, és jól tapad az antiszeptikus steril tapaszokhoz.

Általában a kenőcsöket éjszakai használatra ajánlják, mivel napközben foltot hagyhatnak a ruházaton, és különösen, ha a test zárt területein alkalmazzák, zsíros nyomokat hagynak a ruházaton. De minden hibájuk ellenére a kenőcsök elég erősek, mind fertőtlenítő hatásuk, mind a bőr gyógyulásának javítása érdekében égési sérüléseknél, pl. napégés esetén. Ez a minősítés tartalmazza a legnépszerűbb és leghatékonyabb égési kenőcsöket.

Stellanin

Értékelés: 4.9

Stellanin

Felülmúlja az égés elleni kenőcsök Stellanin, vagy dietilbenzimidazolium-trijodid értékelését. A nehezen kiejthető hatóanyagon kívül a kenőcs dimetil-szulfoxidot vagy Dimexidet és vazelin bázist is tartalmaz. A Stellanin a szövetjavító képességet serkentő anyagokra utal, és az égési sebek gyógyulási fázisában használják. A kenőcs aktív jódot tartalmaz, amely baktériumölő hatású. Ez a kenőcs javítja a sebgyógyulást is, és megakadályozza az égett felületek másodlagos fertőzéseit.

Az otthon leggyakrabban előforduló első- és másodfokú égési sérülések mellett a kenőcs a trófás fekélyek és fekélyek, különböző kisebb horzsolások és karcolások kezelésére, valamint a sebészeti gyakorlatban a műtét utáni sebek kezelésére javallott. Ne használja ezt a kenőcsöt a sugárzás és a nap okozta bőrsérüléseknél közvetlenül azok bekövetkezése után, mert a dimetoxid intenzív véráramlást okoz, ami súlyosbítja a fájdalmat.

A kenőcsöt vagy a szabad bőrre, vagy a vakolat alá kell felvinni, amely esetben a kötést naponta egyszer kell cserélni az égési sérülés kezelése során. Ha a kötést nem használják, a kenőcsöt naponta egyszer, lehetőleg éjszaka, vagy naponta kétszer kell alkalmazni. Gyártja ezt a kenőcs hazai cég Farmpreparat, és a cső 20 gramm lehet megvásárolni 352 rubelért. kiskereskedelem.

Előnyök és hátrányok

A Stellanin előnyei közé tartozik a dimetoxitartalomnak köszönhető aktiváló hatás, amely felgyorsítja a granulációs szövet kialakulását, a szisztémás hatás hiánya, azaz a véráramba való felszívódás, még a sérült bőrben is. De ennek a kenőcsnek számos ellenjavallata van: pajzsmirigy-rendellenességek, jód-intolerancia és tirotoxikózis, 18 év alatti gyermekkor és terhesség – elég komoly lista egy helyi gyógymódhoz. A kenőcs használata során bőrviszketés, hiperémia és egyéb allergiás reakciók is lehetségesek.

Guardian, Rescue, Healer és egyéb balzsamok

Értékelés: 4.8

Mentő

Tekintsük e kiterjedt család egyik tagját, nevezetesen a Balm Healer-t. Nagyjából mindezen készítmények összetétele megegyezik, és mind a parafarmakonok közé tartoznak. Így a balzsam Healer növényi olajat, méhviaszt, levendula és rozmaring illóolajat, menta és körömvirág kivonatot, E- és A-vitamint, olíva- és homoktövis olajat, valamint teafaolajat tartalmaz. Ez a recept nagyon emlékeztet az örökletes receptekre, amelyeket nagyanyáink generációról generációra adtak át. A fent felsorolt összetevők alapján megérthetjük, hogy a Balm Zajivitel, mint az analógjai, zsíros bázissal rendelkezik, így folyékony kenőcsnek nevezhető.

Kisebb égési sérülések, pl. napégés, horzsolások, horzsolások, zúzódások, zúzódások, fagyás, fagyás kezelésére szolgál. De ezek a balzsamok is segíthetnek megelőzni a forró vízzel való égés fertőzését, ha nincsenek fertőtlenítő szerek kéznél. A balzsamot naponta egyszer vagy többször alkalmazza, a kötések alatt is használhatja. Az orosz KorolevPharm cég gyártja, és egy 30 g-os csomagot 92 rubelért lehet megvásárolni.

Előnyök és hátrányok

Mindezen balzsamok hátrányai közösek – ezek parafarmakonok, amelyek alacsony hatékonysággal rendelkeznek a kórokozók növekedésének elnyomása szempontjából. Más szóval, ha az égési felület fertőzött, a balzsam Zajivitel analógjai csak a fertőzés terjedésének legenyhébb változataival képesek megbirkózni.

De a pozitív oldalon, akkor tulajdoníthatjuk a bőr lágyításának képességét, az allergiák ritka kialakulását. Az ellenjavallatok közül csak az összetevőkkel szembeni egyéni intolerancia marad. Ezeknek a balzsamoknak az összetétele meglehetősen változatos és jól megválasztott, és mivel segítenek a napégés, fagyás, repedések, zúzódások, vágások és karcolások, rovarcsípések esetén, ezeknek a termékeknek minden otthoni gyógyszeres szekrényben kell lenniük. oktatás 1 A balzsamok összetétele nagyon változatos és jól megválasztott. A balzsamot azonban ajánlatos hideg helyen tartani.

Radevit – kenőcs

Értékelés: 4.7

Radevit kenőcs

Végül, fontolja meg a Radevit kenőcsöt, amely egy tisztán vitamin komplex. Ez a kenőcs retinolt vagy A-vitamint, alfa-tokoferolt vagy E-vitamint, ergokalciferolt vagy D-vitamint tartalmaz 2. Ez a kenőcs nem akadályozza meg a fertőzéseket és nem gyógyítja azokat, de kifejezett dermatotropikus hatása van, serkenti a regenerációs folyamatokat és javítja a sejtosztódást a hám bazális membránjában.

Kombinált terápiában ez a kenőcs atópiás és seborrheás dermatitis, száraz bőr, pikkelysömör, trofikus fekélyek és nyílt sebek, valamint kémiai égési sérülések és napégés esetén javallott. Ezt a kenőcsöt naponta kétszer kell alkalmazni, és az első- és másodfokú égési sérülések területein, valamint a forró vízzel történő égés után felszakadó hólyagokra kell alkalmazni. A terápia időtartama néhány naptól néhány hétig terjedhet. Ezt a kenőcsöt egy hazai cég gyártja Retinoids, és egy 35g-os csomagot 382 rubelért lehet megvásárolni.

Előnyök és hátrányok

A kenőcs hátrányai közé tartozik, hogy védtelen a fertőzött égési sérülésekkel szemben, ezért csak a fertőző folyamat megszüntetése után használható. A Radevit nem alkalmazható terhes nőknél és szoptatás alatt, ezen vitaminok hipervitaminózisa esetén, túlérzékenység és fokozott allergiás háttér jelenlétében. De ebben az esetben, ha az égés akut szakaszának felszámolása után a bőr nehezen gyógyul, száraz bőrállapot alakult ki, akkor a Radevit kenőcs tökéletesen megbirkózik a problémával és normalizálja a gyógyulási folyamatot. Ez az a képesség, amely kiérdemelte a helyét az égés elleni kenőcsök rangsorában.

A legjobb tapaszok és kötszerek égési sérülések esetén

Végezetül, befejezésül, figyelembe kell vennünk a kész adagolási formákat, amelyek a kenőcsök, krémek és gélek, valamint az antiszeptikus kötszerek keresztezései. Az orvostudomány nem áll meg, és mindezen összetevők egyetlen egésszé történő egyesítése lehetővé tette, hogy jelentősen leegyszerűsítsük az égési sérülések, mind a felületes, mind a mély égési sérülések ellátásának folyamatát. Ennek eredményeképpen az égési terület nemcsak a gyógyító összetevőknek van kitéve, hanem a kötés megteremti a szükséges nedves környezetet, megakadályozza vagy csökkenti a hólyagok kialakulását, és segít elszigetelni a sebet a levegőtől és a baktériumflórától.

Olvasson tovább  15 legjobb torok spray

Minden kötés és tapasz modern, könnyen rögzíthető az égési felületre, könnyen eltávolítható, nem ragad és nem okoz irritációt. Az egyetlen természetes ellenjavallat a leégés. Nagy felületen jelentkeznek, jellemző rájuk a bőrpusztulás hiánya, és nem igényelnek olyan súlyos gyógyszeres kezelést. Tekintsük a legmodernebb és legnépszerűbb kötszereket és tapaszokat az égési sebekhez.

Branolind

Értékelés: 4.9

Branolind

A Branolind égés elleni kötszerek a perui balzsam antiszeptikus és regeneráló tulajdonságain alapulnak. A kötszer egy gézkendő, amely durva és környezetbarát pamutszövetből áll, amelyet a gyógyszerrel impregnáltak. A perui balzsam különböző gyógynövények illóolajaiból áll, fahéj- és benzoesav-észtereket tartalmaz. Sűrű, aromás, sötétbarnás-vörös színű folyadék. A perui balzsamkötszerekben áztatva nemcsak az égési sérüléseken segít a forrázással, hanem aktívan gyógyítja a sebeket és megakadályozza a hegek és hegek kialakulását. Az égési területre felhelyezve a kötés több mint 36 órán át tartó fájdalomcsillapítást biztosíthat.

A kötés felhelyezéséhez ki kell nyitni a steril csomagot, amely egyetlen szalvétát tartalmaz. Ha egy kisebb égési területet kell lefedni, akkor a szükséges területnek megfelelően vágják le, majd a védőréteget eltávolítják, és a szükséges területre felhelyezik a kötést, majd a külső, felületi réteget eltávolítják. Az így kapott tömörítést ezután gipsszel vagy kötéssel rögzíthetjük. Az első- vagy másodfokú égési sebeknél célszerű ezeket a kötéseket kétnaponta cserélni.

A kötszerek Branolind által gyártott jól ismert német cég Paul Hartmann, és a költségek egy kötés a terület 10 x 20 cm kezdődik 80 rubel. Egy csomag 30 törlőkendő 2399 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

A perui balzsam hatékonysága nagyon magas, ezért a Branolindot nemcsak égési sérülések és sebek kezelésére használják, hanem a plasztikai sebészetben és a bőrgyógyászatban is. Külföldön nagyon népszerű körömeltávolításhoz, bőrátültetéshez, különböző arcplasztikai műtétekhez és fertőzött sebek kezeléséhez. Az egyetlen ellenjavallat a túlérzékenység, és a balzsam komplex hatása lehetővé teszi, hogy ne vásároljon további gyógyszereket az égési sebek gyógyulása után a bőr regenerálódására és a hegek és hegek megelőzésére.

A Branolind gyermekek számára is alkalmas. Az összes előnye mellett a hátránya az, hogy drága. Ha az égés kisebb, a háromnapos kezelés 250 rubelbe kerül., és túl sokáig is sok pénzbe kerülhet, különösen az orosz fogyasztók számára. Egyszerűen értelmetlen és nagyon költséges a napégésre is alkalmazni, mivel az egész hátat, a vállakat és a karokat be kellene fedni.

Voskopran dioxidinnal, metiluracillal, levomecollal

Értékelés: 4.8

Voskopran dioxidinnal

Végezetül egy szót kell szólni a hazai gyártónak. A Dressings Inc. (Oroszország/Lengyelország) bemutatja a helyi sebfertőzés kezelésére szolgáló termékcsaládot – a Voskopran kötszereket. Steril kötszer, amely poliamid textil alapanyagon alapul, speciális helyi hatóanyaggal.

Az alapkötszer méhviaszt, E-vitamint és propoliszt tartalmaz. Ha a betegnek közönséges, “tiszta” égési sérülése van, és nincsenek másodlagos fertőzési jelek, például friss égési sérülések forró vízzel, akkor lehetséges egy alapkötszer használata, amely nem tartalmaz további gyógyszereket, és a terápiás hatást a viasz, a propolisz és a vitaminok dermatoprotektív tulajdonságai biztosítják. Ezenkívül háromféle kötszer létezik, amelyek levomecolt, metiluracilt és dioxidint tartalmaznak.

A fertőzött égési és égési sebek kezelésére a legmegfelelőbb kötszer a dioxidin. A dioxidin rendkívül hatékony fertőtlenítőszer, kifejezett aktivitást mutat számos fertőzéssel szemben, a banális streptococcusoktól kezdve a Pseudomonas aeruginosa rezisztens törzsein át egészen a rezisztens törzsekig. A Voskopran dioxidinnal csak akkor alkalmazható, ha az égési seb hosszú ideig nem képes magától gyógyulni, ha az idő a vártnál sokkal hosszabb, és az égési seb állapota aggasztó.

A metiluracillal történő kötözés az aktív gyógyulás szakaszában, a fertőzés elnyomása után javallott.

  1. A Voskopran nem alkalmazható leégés kezelésére.
  2. A Woscopran-t naponta egyszer alkalmazzák az égési sérülésekre. Egy csomag 5 darab, egyenként 38 négyzetcentiméteres (5*7,5 cm) kötés 550 rubelért vásárolható meg.

Előnyök és hátrányok

Nem véletlenül került a rangsor végére az összes speciális bevonattal ellátott kötszer, mintha az összes felsorolt gyógymódot összegeznénk. A kötéseknek gyakorlatilag nincsenek hátrányai, kivéve az egyéni intoleranciát, valamint az egyes eszközökkel kapcsolatban meglévő ellenjavallatokat. Ezek eléggé szabványosak: terhes és szoptató nőknél nem ajánlott dioxidint és levomecolt tartalmazó kötszereket alkalmazni az égési sebek nagy felületén; óvatosság szükséges az allergiás területeken történő alkalmazásuknál és így tovább. De nem lehet megszabadulni ezektől a standard ellenjavallatoktól, függetlenül attól, hogy milyen hatékonyan és biztonságosan használjuk őket. Egyébként a kényelem, a komplex hatás, a többkomponensű összetétel, az antimikrobiális védelem – a Voskopran kötszereket nagyon kényelmessé teszi. A mindennapi életben az égési sérülések, vágások, horzsolások és karcolások kezelésére ajánlott, és ideális esetben minden elsősegélycsomagban jelen kell lennie.

Helepran (lidokainnal, miramisztinnel, ezüsttel)

Értékelés: 4.7

Helepran

Végezetül, és a rangsor lezárásaként meg kell említenünk egy ugyanezen vállalat által gyártott, egyszer használatos égésgátló kötszerfajtát. Ezeket a tapaszokat Helepran-nak nevezik, mert nem adalékanyagokkal ellátott viaszbevonaton, hanem puha gélen alapulnak. Ezáltal ezek a kötszerek nagyon könnyen és fájdalommentesen alkalmazhatók, és ez a hasonlóság az alkalmazás lágysága szempontjából az aeroszolhoz teszi őket hasonlóvá. A gélkötések jól tapadnak a bőrhöz, így a tetejükre enyhe vagy közepes mértékű kötszer kerülhet.

A Heleprannak két változata van:

  1. Egy nagyon hatékony antiszeptikum, a miramisztin, amely szinte minden ismert mikroorganizmus, vírus és gomba ellen küzd, de nem szívódik fel a szisztémás véráramba, és nagyon jól tolerálható;
  2. Helepran lidokainnal, amely az égés után azonnal alkalmazható a bőrre, hogy csökkentse vagy teljesen megszüntesse a fájdalmat.

A Miramistin kötszerek az égési sérülések minden formájára és mélységére javallottak, az elsőfokú, forrázási égési sérüléstől a meglehetősen súlyos, 3A fokozatú égési sérülésekig. A lidokain kötszerek az égési sérülések után azonnal javallottak, ha a fájdalom szindróma súlyos. Két 71/2 x 5 centiméteres, egyszer használatos, lidokainos Helepran kendő ára 195 rubel.

Előnyök és hátrányok

Az eldobható géllel ellátott kötszerek nagyon kényelmesek nemcsak a felületes égési sérülések és sebek kezelésében, hanem súlyosabb trofikus zavarok esetén is, kezdve a sugárbetegséggel, és befejezve a száraz és nedves üszkösödéssel, krónikus trofikus fekélyekkel az érrendszeri elégtelenségben és a cukorbetegségben. Az ellenjavallatok közé csak az összetevőkkel szembeni egyéni intolerancia tartozik. Tekintettel a miramisztin és a lidokain helyi formájának reszorpciós hatásának hiányára és nagyfokú biztonságosságára, ezek a termékek kis égési felületeken alkalmazva minden populációban, beleértve a terhes és szoptató nőket is, használhatók.

Mindezek a kötszerek nagy kényelmet és hatékonyságot mutatnak, és a rendkívül aktív sebgyógyító, antibakteriális összetevők és a reparációt serkentő anyagok jelenléte a Helepran törlőkendőket nélkülözhetetlen segítővé teszi minden otthoni gyógyszeres szekrényben.

Ebben a rangsorban az égési sérülések kezelésére használt helyi készítmények minden szükséges csoportját figyelembe vettük. Mindenki választhat bármilyen terméket az ízlésének megfelelően, hogy kiegészítse vele az otthoni gyógyszeres szekrényt. Mégis fontos, hogy emlékezzünk a megelőzésre és tudatában legyünk annak, hogy szinte minden háztartási égési sérülést, a termikus égéstől a napégésig, a figyelmetlenségünk és a gondatlanságunk, valamint a kisgyermekek megfelelő felügyeletének hiánya okoz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: