A 18 legjobb jogorvoslat az ekcéma ellen

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak, és nem szolgál vásárlási útmutatónak sem. Vásárlás előtt feltétlenül konzultáljon egészségügyi szakemberrel.

Az ekcéma a pikkelysömörrel együtt a leggyakoribb bőrbetegség, az ekcéma az összes bőrgyógyászati betegség 40%-át teszi ki. Az ekcéma a görögből származik és azt jelenti, hogy “felforrósodik”, “kirohan”. Ez a meghatározás meglehetősen pontosan utal a betegség eredetére. A bőr tüneteit gyakran belső tényezők befolyásolják, és polimorf kiütésként, akut gyulladás tüneteiként, szerózus gyulladásos reakciók jeleiként jelentkeznek, amelyekben a nyálkahártyák kialakulnak. Az ekcéma jellegzetes tünete a meglehetősen intenzív és kínzó viszketés, amely csökkenti az életminőséget.

A szakemberek – a bőrgyógyászok azt mondják, hogy az ekcéma csak az ok pontos meghatározása után gyógyítható. De ez nem mindig egyszerű: az ekcéma polietikus betegség. Hajlamosító vagy előidéző tényező lehet anyagcserezavar, fertőzéses betegség, öröklődés, endokrin rendellenesség, vegyi anyagokkal való érintkezés, gyógyszeres kezelés, ételallergia, de akár a kórokozók vándorlása is egy krónikus fertőzési gócpontból.

Biztonsággal kijelenthető, hogy ha az okot azonosították, az ekcéma teljesen gyógyítható. A lehetséges kivétel az örökletes forma: ha az anyánál ekcémát diagnosztizálnak, a gyermek akár 40%-os gyakorisággal szenved, és 60%-ra emelkedik, ha mindkét szülő beteg. Ennek ellenére a kockázatokat egészséges életmóddal minimálisra lehet csökkenteni.

Az ekcéma nemcsak politipikus, hanem polimorf betegség is. A szakemberek az ekcémát négy típusra osztják szerkezetük és még inkább eredetük szerint. Az akut stádiumot, vagy tipikus súlyosbodást a bőrön megjelenő hólyagok jellemzik, amelyek vörösek és duzzadtak. Az ekcémára jellemző a nyálkahártya, majd a kiütések változásával új elemek fokozatos megjelenése, és a kiütések kialakulása. Ezért az ekcémás kiütés különböző stádiumai egyszerre láthatók.

A piros folt csomóvá változik, majd hólyag jelenik meg, amely kinyílik és nyálkahártyával fertőződik, ami kéreghez vezet. Amint a fellángolás elmúlik, és Ön remisszióba kerül, gyakran előfordul a túlzott keratinizáció vagy lichenifikáció jelensége, ami pikkelyek és hámlás kialakulásához vezet. A krónikus szakaszban az ekcémát hiperpigmentáció, a bőr mintázatának növekedése jellemzi. Az ekcéma súlyosbodásának tipikus tünetei közé tartozik a viszketés, a kellemetlen érzés, az érzékenység és az égő érzés. Az ekcéma osztályozására nem térünk ki, nem ez a tájékoztató célja.

Feladatunk az ekcéma különböző formáira alkalmazott gyógyszercsoportok áttekintése és lehetőség szerint a leghatékonyabb és legnépszerűbb képviselők ismertetése. Bármely betegség kezelése előtt fontos tisztában lenni a kezelés céljaival. Az ekcéma esetében a megfelelő kezelés célja:

 1. A betegség progressziójának megállítása;
 2. Csökkentett viszketés és jobb életminőség;
 3. a meglévő kiütések megszüntetése;
 4. a kiújulás megelőzése.

A kezelés minden egyes szakaszára különböző megközelítések és gyógyszerek léteznek, és az ekcéma kezelésére használt antihisztaminok minden generációjával kezdünk.

Az ekcéma számos hatékony és népszerű kezelési módja került fel a listára. Először a gyógyszer INN-jét, azaz nemzetközi szabadnevét adják meg, majd zárójelben az eredeti gyógyszert, majd a kereskedelmi név kereskedelmi másolatait, azaz a generikusokat. Az Orosz Föderáció minden tulajdonformájú gyógyszertáraira érvényes kiskereskedelmi árak 2021 elejére vonatkozóan.

A termékek listája önkényes, nem reklám vagy vásárlási felhívás, nem tanulmány vagy minta. Az orvosnak kell felírnia a gyógyszereket, figyelembe véve a diagnózist, a javallatokat és az ellenjavallatokat. A gyógyszerekkel kapcsolatos minden információ kizárólag a hivatalos, szabadon hozzáférhető kézikönyvekből származik. Az alábbiakban felsorolt gyógyszerek mindegyikét ajánlják a nemzetközi és nemzeti klinikai irányelvek és protokollok az ekcéma kezelésére.

Legjobb jogorvoslatok ekcéma esetén

JelölésHelyszínNévÁr
Antihisztaminok az ekcéma kezelésére1Clemastine (Tavegil)167 €
2Mebhidrolin (Diazolin)32 €
3Kloropiramin (szuprastin)139 €
4Cetirizin (Zyrtec, Zodac, Parlazine, Cetrin)60 €
5Desloratadine (Erius)149 €
6Loratadin (Claritin, Claridol, Claricence, Lomilan, Loragesal)85 €
7Nátrium-tioszulfát (háttér)77 €
Nyugtatók1Fabomotiszol (afobazol)352 €
2Glicin32 €
3Novo-Passit212 €
4Persen206 €
5Phyto-Sedan 2. számú választás80 €
Helyi kezelés az ekcéma kezelésére1Fertőtlenítőszerek és krémek19 €
3Gyenge hormonok: hidrokortizon kenőcs28 €
4Közepes erősségű: Flumetazon (Lorinden), Triamcinolon (Fluorocort), Alclometason (Afloderm)386 €
5Erős hormonok: mometazon (Elocom), metilprednizolon (Advantan)196 €
6Ultra erős: klobetazon (Dermoveit)502 €

Antihisztaminok az ekcéma kezelésére

Kivétel nélkül az antihisztaminok minden generációját gyakran használják az ekcéma kezelésére. Az első generációba tartozik a szuprastin, a Tavegil, a diazolin, a Fencarol és még a nyers Dimedrol is, amely szájszárazságot, reflexes vizeletvisszatartást és súlyos álmosságot okoz. Az első generációs gyógyszerek könnyen behatolnak a központi idegrendszerbe, és nyugtató és hipnotikus hatásúak.

Míg a “tisztán antiallergiás” gyógyszerek esetében a nyugtatás és az álmosság káros, és gyakran elvetik őket, addig a súlyos viszketésben és álmatlanságban szenvedő betegek esetében ezek a hatások nagyon hasznosak az elalvásban és az éjszakai alvás kellemetlen érzésének megszüntetésében. De nem szabad használni olyan ekcémás betegeknél, akiknek a munkája motoros közlekedéssel vagy gyors, erősen szervezett mozgással jár.

A második generációs gyógyszerek, mint például a Zyrtec és a Claritin, már nem lépik át a vér-agy gátat és nem jutnak el a központi idegrendszeri struktúrákba. Nem okoznak nyugtatást vagy álmosságot, de gyorsan elnyomják a viszketést, és ez a hatás hosszan tartó. A 2. generáció olyan termékeket tartalmaz, mint a Cetrine vagy az Erius. Azonban minden 2. generációs gyógyszer káros hatással lehet a szívre, vagy erős kardiotoxikus hatású lehet, ha hosszú ideig alkalmazzák. Ezért ezeket lehetőleg rövid tanfolyamokon és óvatosan kell használni.

Az orvosi háttérrel nem rendelkező olvasókat figyelmeztetni kell az antihisztaminok generációival kapcsolatos zavarokra. A gyártók egy időben sietett kijelenteni, hogy az eszközök 3 generáció ugyanazon gyógyszerek: Erius, Telfast, és mások, nevezetesen tartalmazó levocetirizin, desloratadin, és fenoxfenadin. Azonban hamarosan eltávolították őket a harmadik generációból, mivel nem felelnek meg az új előírásoknak: teljes mértékben nem szabad kardiotoxicitást, nem szabad kölcsönhatást mutatni más gyógyszerekkel, és nem szabad hatást gyakorolni a reakciósebességre, a figyelemre, nem szabad álmosságot mutatni. Ilyen gyógymódokat még nem találtak, így feltételezhetjük, hogy az ekcéma kezelésére az 1. és 2. generációs gyógymódokat használják.

Ezt szorosan követi egy membránstabilizátor (ketotifen). A membránstabilizátorok feladata a súlyosbodás megelőzése. Stabilizálhatják a labrocitáknak nevezett speciális sejtek membránját. Ezeket antihisztaminnal együtt kell adni a betegnek, mivel a membránstabilizáló hatás kialakulása hosszú időt vesz igénybe, átlagosan egy hónapot. Létezik azonban egy antihisztamin, a Claritin (loratadin), amely membránstabilizáló hatással rendelkezik.

Clemastine (Tavegil)

Értékelés: 4.9

Clemastine (Tavegil)

Clemasztin vagy Tavegil, egy első generációs, kiváló minőségű antihisztamin, amelyet a svájci Novartis gyárt. Történetesen nincsenek generikumok vagy másolatok, és Oroszországban csak az eredeti terméket árulják. Egy 20 darab 1 mg-os tabletta 200 és 230 rubel közötti összegbe kerül.

Ez egy klasszikus hisztaminreceptor-blokkoló, amely jelentősen csökkenti a viszketést és az allergiás érzést. A hatás 1,5 óra után kezdődik, 6 óra után tetőzik és 12 órán át tart. Egyes fogékony egyéneknél az allergiás tünetek egyetlen adag után akár 24 órán keresztül csökkentek vagy megszűntek. Hatásmechanizmusa a szokásos, csökkenti a kapilláris áteresztőképességet és a duzzanatot, de mellékhatásként enyhe kolin-blokkoló és nyugtató hatása van.

Ekcéma esetén akut és krónikus formában, valamint különböző allergiás betegségek tüneteinek enyhítésére javallott. Szénanátha, csalánkiütés, a bőrviszketés és a viszkető bőrbetegségek más formái, valamint kontakt dermatitis és gyógyszerallergia esetén alkalmazzák. Ampulla formájában is kapható, amely alkalmas súlyosabb állapotok, például angioödéma és anafilaxiás sokk kezelésére. Ezt a gyógyszert az orvos által előírt módon kell bevenni, de általában csak napi egy tablettát, lehetőleg a nap közepén. A teljes hatás elérése 5-7 óráig tart. Mivel a Tavegil nyugtató hatású, segíthet elaludni, és ez a hatás közvetlenül lefekvés előtt lesz a legnagyobb.

Előnyök és hátrányok

Talán a nyugtató hatás nem tekinthető hátránynak. Valójában az 1. generációs gyógyszert akut exacerbációkra írják fel, majd segít aludni, amikor a bőr viszketése kifejezett. A kolin-blokkoló hatás azonban problémákat okozhat. Ezek közé tartozik a remegés, a letargia és a koordinációs zavarok, a székrekedésre és szájszárazságra való hajlam, fülzúgás, vizelési nehézség, a hörgők váladékának besűrűsödése és a váladék távozásának nehézsége stb. Természetesen mindezek a hatások dózisfüggőek, ezért nem szabad túllépni az orvos által ajánlott adagot.

Ellenjavallt terhes és szoptató nőknél, monoamino-oxidáz gátlók, gyermekek és alsó légúti megbetegedések esetén, beleértve a hörgőasztmát is. A Tavegil és más első generációs antihisztaminok nyugtató hatása miatt ne vezessen gépjárművet, illetve ne kezeljen olyan gépeket, amelyek gyors reakciót és fokozott koncentrációt igényelnek. A Tavegil és az altatók együttes szedése fokozza azok hatását. Szigorúan tilos alkoholt fogyasztani a Tavegil, valamint az összes antihisztamin szedése alatt.

Egyébként Tavegil nemrég kapott egy második életet… Kiderült, hogy ez egy olyan gyógyszer, amely képes helyreállítani a szklerózis multiplex folyamatában elpusztult myelinhüvelyeket. Más szóval, ez egy jelölt a remielinizáló gyógyszerek számára, és ezek még egyáltalán nem léteznek. Forrás.

Mebhidrolin (Diazolin)

Értékelés: 4.8

Mebhidrolin (Diazolin)

A mebhidrolint vagy a diazolint néhány gyermekallergológus ajánlja. Azt állítják, hogy különböző allergiás állapotokban, beleértve az ekcéma tüneteinek súlyosbodását, ez a termék nem rendelkezik kifejezett nyugtató hatással. Lehetővé teszi a gyermekek számára a tanulást, és megszünteti az álmosságot és a letargiát az osztályteremben. Ez igaz, de a Diazolinnak is megvannak a maga problémái. De először a gyógyszerről.

A mebhidrolin, amely 100 mg mennyiségben van egy tablettában, mindössze 70 rubelért vásárolható meg., 20 egységnyi mennyiségben. Csak hazai cégek gyártják, mint például a Marbiopharm. Ugyanakkor ez is egy első generációs blokkoló. Az antiallergiás, viszketéscsillapító hatás mellett nyugtató hatású, de gyengébb, mint más első generációs gyógyszerek. Kolin-blokkoló tulajdonságokkal is rendelkezik.

Javallatai pontosan ugyanazok: szénanátha (polinózis), ekcéma, allergiás nátha és bőrviszketés, rovarcsípésre adott reakció, allergiás kötőhártya-gyulladás stb. Felnőtteknek és tíz év feletti gyermekeknek napi 1-3 tablettát kell bevenniük, míg a gyermekek napi adagját a gyermekorvos határozza meg, és a hivatalos irányelvek szerint az 5 és 10 év közötti korosztály számára legfeljebb napi 2 tabletta, a 2 év alattiak számára pedig legfeljebb napi 1 tabletta.

Előnyök és hátrányok

A Diasolin talán legismertebb hátránya a Diasolin, amelyet világszerte kivontak a forgalomból, és külföldön nem kapható antihisztamin hatóanyagként. A világ legnagyobb amerikai nemzeti orvosi könyvtárában, amely több mint 30 millió cikket tartalmaz az összes gyógyszerről és hatóanyagról, a Diazolinra vonatkozóan mindössze 22 találat található, ami rendkívül kevés. És a nyolcvanas években a publikációk számának növekedésével, amikor agranulocitózisért és neutropeniáért okolták, itt van néhány hivatkozás:https:/

ubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=mebhydro

 • Pythros:/

  ubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6130466/.

  Ez lehet az oka annak, hogy óvatosan használják, és általában véve, hogy a világ gyakorlatában felhagynak vele. Ami a mellékhatásokat és ellenjavallatokat illeti, ezek a szokásosak. A mellékhatások közé tartozik a szájszárazság, álmosság, vizeletvisszatartással járó dysurikus zavarok. Nem alkalmazható prosztata adenoma, zárt zugú glaukóma, gyomorfekély stb. esetén. Terhes és szoptató nők nem használhatják a diazolint. Májelégtelenség és veseelégtelenség esetén óvatosságra van szükség. Ha egyáltalán lehetséges, és antiallergiás nyugtatóra van szükség, akkor jobb a Tavegil, mint a Diazolin, már csak azért is, mert a Tavegilt világszerte használják, a Diazolint viszont valamiért nem.

  Kloropiramin (szuprastin)

  Értékelés: 4.8

  Kloropiramin (szuprastin)

  Suprastin – az első generációs antihisztaminok tipikus képviselője, amely azonban nemcsak az ekcéma, hanem az akut allergiás betegségek, például az atópiás dermatitis, az akut kötőhártya-gyulladás, a viszketés, a csalánkiütés, a Quincke-kór és más kellemetlen állapotok ellen is gyorsan küzdhet.

  A szuprastint viszketéscsillapító hatása mellett hányáscsillapítóként is alkalmazzák, és enyhe görcsoldó tulajdonságokkal rendelkezik. 1 tabletta bevétele után a terápiás hatás 20-30 percen belül jelentkezik, a maximális hatást 1 óra elteltével éri el, és 6 órán keresztül tart. A szuprastint étkezés közben kell bevenni, naponta háromszor egy tablettát, de legfeljebb 2 mg-ot testsúlykilogrammonként. Ennek megfelelően egy 100 kilogrammos beteg esetében a napi adag soha nem haladhatja meg a 200 mg-ot vagy a 8 tablettát. A Suprastint a magyar Egis gyógyszergyártó cég gyártja, és egy 20 darab 25 mg-os tablettát tartalmazó csomag átlagosan 120 rubelbe kerül tablettánként.

  Előnyök és hátrányok

  A Suprastin előnye és hátránya a fent említett nyugtató hatás. Azonban még ekcéma esetén sem szabad az előírt mennyiségnél többet bevenni: a túladagolás hallucinációkat, koordinációs zavarokat, görcsöket, szájszárazságot és egyéb zavaró és veszélyes tüneteket okozhat. A gyógyszer ellenjavallt a bronchiális asztma akut rohama, terhes és szoptató nők, három év alatti gyermekek esetében.

  Cetirizin (Zyrtec, Zodac, Parlazine, Cetrin)

  Értékelés: 4.8

  Cetirizin (Zyrtec, Zodac, Parlazine, Cetrin)

  A Zyrtec, vagy az eredeti és legdrágább (de egyben a leghatékonyabb) gyógyszer ebben a sorban – a 2. generáció, a cetirizin INN neve hidroklorid formájában. Biokémiai szempontból blokkolja a H-1 hisztaminreceptorokat, és kompetitív hisztaminantagonista. Nem rendelkezik azonban az első generációs gyógyszerek antikolinerg és antiserotonin hatásával.

  Terápiás dózisban, túladagolás nélkül, nem lép fel szedáció, és a hatás sokkal gyorsabb, mint az 1. generációs kezelésnél. Tehát, ha a Zyrtec 10 mg-os tabletta bevétele után 20 perc elteltével az összes beteg fele érezte a hatás kezdetét, és egy óra elteltével a hatás kezdetét minden beteg érezte. A Suprastinnal ellentétben a Zyrtec egyszeri adagja után a viszketéscsillapító és antihisztamin hatás több mint egy napig tart. Ha viszont a gyógyszer hatása a megvonás után még 3 napig fennáll.

  Az ekcéma mellett allergiás nátha, pollicinosis, csalánkiütés és egyéb allergiás bőrbetegségek kezelésére is sikeresen alkalmazzák. A Zyrtec-et tüsszögés, könnyezés, Quincke-ödéma, kötőhártya-hiperémia esetén írják fel. Naponta egyszer egy tablettában (10 mg) kell bevenni, és a terápia időtartama az ekcéma különböző formáinak súlyosbodásakor átlagosan 10-20 nap. A Zyrtec-et a svájci UCB cég gyártja, és egy 20 tablettás csomag átlagosan 425 rubelbe kerül.

  Előnyök és hátrányok

  A Zyrtec előnye a nyugtató hatás hiánya és az, hogy biztonságosan felírható autóvezetőknek, valamint gépekkel és mechanizmusokkal dolgozóknak. Tartózkodjon azonban az alkoholfogyasztástól, mivel az központi idegrendszeri depressziót okozhat. Ellenjavallt, kivéve túlérzékenység esetén, terhes és szoptató nőknél, a veseelégtelenség súlyos formáiban és 6 év alatti gyermekeknél. Felírható a Zyrtec cseppekben. Szintén relatív hátránya lehet az ára. Még mindig 425 rubel. Sok ember számára ez nagyon jelentős összeg. Nem szabad megfeledkezni a mellékhatásokról. Gyakori tünetek: fejfájás, fáradtság, szájszárazság, orrdugulás. Szerencsére a “mellékhatás” dózisfüggő, és akkor jelentkezik, amikor az adagot növelik.

  Desloratadine (Erius)

  Értékelés: 4.8

  Desloratadine (Erius)

  Amint fentebb említettük, az Erius és a hasonló termékek korábban 3. generációként jelentették, de sok szakértő visszahozta őket a földre, és a második generációban hagyta őket. Mindazonáltal rendkívül hatékonyak és viszonylag biztonságosak, de nem szabad elfelejteni, hogy ha nagy dózisban, hosszú időn keresztül alkalmazzák őket, akkor káros hatással lehetnek a szívre, más 2. generációs szerekkel együtt.

  Az Erius a csalánkiütés, a bőrviszketés, az allergiás nátha, valamint az étel- és gyógyszerallergia minden típusára javallott: tüsszögés, bőséges nátha, orrdugulás és szemviszketés, viszkető száj és hasonló tünetek. Az Erius-t étkezéstől függetlenül, szájon át, naponta egyszer 5 mg-os tabletta formájában kell alkalmazni 10-20 napig. Az Erius-t a jól ismert Schering-Plough gyógyszeripari vállalat gyártja. Egy 10 tablettából álló csomag 730 rubelbe kerül.

  Előnyök és hátrányok

  Az orvosok és a betegek az Eriust nagyon jó gyógyszernek tartják, és talán az ár a fő fék a széles körű használatának. Például egy 10 napos kezelés ára 730 rubel lesz., ami megfizethetetlen lehet. Vannak azonban olcsóbb alternatívák. A Dezal gyógyszer 155 rubelért kapható., A desloratadint a Moszkva közelében található Canonfarma Production-tól már 130 rbl-ért megkaphatja., amely öt és félszer olcsóbb, mint az eredeti gyógyszer. A kiindulási anyag tisztaságának, az előállítójának és hatékonyságának kérdése továbbra is nyitva marad. Mégis, ha lehetséges, azt tanácsoljuk, hogy vigyázzon az egészségére, és ne vásároljon rendkívül olcsó hazai másolatokat a. Az anyagokat nem Oroszországban állítják elő, és Kínában, Indiában és más országokban vásárolják őket. És míg az indiai anyagok meglehetősen jó minőségűek (van Sun, Dr. Reddis és mások Indiában), más országokról egyáltalán nem sokat tudunk.

  Az Erius néhány mellékhatását is szem előtt kell tartani. A leggyakoribb hatás a fejfájás és a szájszárazság lehet, de a “gyakori” szó ebben az esetben azt jelenti, hogy ez a mellékhatás a betegek legfeljebb 10%-ánál fordul elő. Az Erius jó dolog az, hogy nagyon érzéketlen az adagolásra, és nehéz elérni a túladagolás tüneteit. Valójában a vizsgálat során nem észleltek különösebb tüneteket, még akkor sem, ha az ajánlott adag ötszörösénél nagyobb adagot vettek be. Ez nyilvánvaló előnynek tekinthető, és nagy terápiás szélességre utal. Ennek megfelelően ez a gyógyszer meglehetősen biztonságos.

  Loratadin (Claritin, Claridol, Clarisense, Lomilan, Loragesal)

  Értékelés: 4.7

  Loratadin (Claritin, Claridol, Claricence, Lomilan, Loragesal)

  A Claritin a fent említett második generációs antihisztaminok alapítója. Hatóanyaga a Loratadin. És a Diazolinnal ellentétben a Pubmedben nem 22 tanulmány található a loratadinról, hanem több mint 1600, a csúcs 2004-ben volt, amikor számos allergiás (és nem csak) állapotra kezdték használni, és a receptek köre bővült.

  Jelenleg az eredeti Claritin gyógyszer, amelyet Belgiumban a világhírű Schering-Plough cég gyárt, 400 és 470 rubel közötti áron kapható., 2021 februárjában. Ez a csomag 30 darab, egyenként 10 mg-os tablettát tartalmaz. A Loratadinnak számos generikus készítménye van az Orosz Föderációban, ez mutatja népszerűségét. Érdekes, hogy az eredeti ovális tabletták egyik oldalán kockázat, a másik oldalán pedig a cég védjegye van: csésze és gumó. Ez az eredeti Claritin jellemzője. Szirup formájában is kapható.

  Hatásai pontosan ugyanazok, mint a csoportjába tartozó más gyógyszereké. Allergiás nátha, pollinózis, kötőhártya-gyulladás, krónikus csalánkiütés és számos allergiás eredetű bőrbetegség, beleértve az ekcémát is. A Claritin felnőttek számára egy tabletta 10 mg naponta egyszer ajánlott. Csak súlyos májkárosodásban szenvedő betegeknél kell az adagot a felére csökkenteni.

  Előnyök és hátrányok

  Ez volt az első olyan termék, amelynek nincs központi idegrendszeri hatása, nincs álmosság vagy kolinerg hatás. Ez lehetővé tette a hosszú távú használatát, és nem jelentkeztek káros hatások az életfunkciókra, a vizsgálati eredményekre vagy az EKG-leletekre. Hatásának gyorsasága jobb, mint az első generációé, mivel fél órán belül kifejti hatását. Ugyanakkor hatása hosszan tartó; 8-12 óra elteltével éri el a maximális értéket, és több mint egy napig tart. Ezért, ha naponta egy tablettát vesz be, elfelejtheti, hogy este még egyet bevesz. Míg a Diazolint naponta háromszor, addig a Tavegilt naponta kétszer kell bevenni, mivel hatása ritkán tart tovább 12 óránál. A gyógyszer mindezen pozitív aspektusait az allergológusok és a bőrgyógyászok nagyon értékelik.

  De a Claritint minden jó tulajdonsága ellenére nem szabad kétéves kor előtt szedni, még szirup formájában sem, és a tabletták 3 éves kor alatti gyermekek számára tilosak. Szoptatás alatt ellenjavallt, és a májproblémákkal küzdő betegeket óvatosan kell kezelni. A leggyakrabban jelentett mellékhatások a fejfájás és az enyhe idegesség voltak – 2,7, illetve 2,3%. Minden más mellékhatás, mint például szájszárazság, hányinger, kiütés, szívdobogás nagyon ritka, kevesebb mint 1 eset 10000 használatból.

  Ennek megfelelően a Claritin és más 2. generációs antihisztaminok tekinthetők referenciaszereknek az ekcéma súlyosbodásának különböző formáinak meglehetősen hosszú távú kezelésére. Bár ekcéma esetén az alkohol abszolút tilos, a Claritin nem változtatja meg az etanol metabolizmusát a májban, és az etanolnak nincs hatása a Claritinre. És az összes 1. generációs antihisztamin nem volt összeegyeztethető az alkohollal a fokozott nyugtató és hipnotikus hatások miatt.

  Nátrium-tioszulfát (háttérinformációk)

  Értékelés: 4.7

  Nátrium-tioszulfát

  Nagyon népszerű, olcsó és hatékony nátrium-tioszulfát, amely a méregtelenítő készítmények közé tartozik, szorosan kapcsolódik az antiallergiás és membránstabilizáló készítményekhez. Valójában először a nehézfémsók, a cianid és az arzén mérgező hatásai ellen használták ellenszerként. De megfigyelték, hogy pozitív hatással van az allergia különböző formáira. A nátrium-tioszulfátot a rüh kezelésére is használják, mivel a nátrium-tioszulfát savval (ecettel) egyesülve szabad ként és kén-dioxidot képez. És ezek a vegyületek káros hatással vannak a rühes atkára.

  Az allergiás betegségek esetében a nátrium-tioszulfát hatásmechanizmusa nem eléggé világos, de ez nem akadályozza meg széles körű alkalmazását atópiás dermatitiszben és ekcémában. A nátrium-tioszulfátot egy kúra során alkalmazzák, mivel intravénás infúzió formájában adják be, az injekciós oldat 30%-os, 10 ampullából álló csomagban, minden ampulla 10 millilitert tartalmaz. A nátrium-tioszulfátot a Dahlhimpharm gyártja, és az ára olcsó: 76 rub. csomagonként. Ezt a kezelést azonban orvosnak kell figyelemmel kísérnie, mivel allergiás reakciók vagy az egyéni intolerancia jelei jelentkezhetnek.

  Nyugtatók

  Az ekcéma szinte mindig a viszketésről, a rossz alvásról, a tiszta bőr iránti vágyról és arról szól, hogy nyáron ne kelljen a ruhák alá rejteni. A kínzó tünetek és a beteljesületlen vágyak krónikus neurózist alkotnak, ezért a különböző nyugtató gyógynövénykészítményeket, enyhe antidepresszánsokat kell használni a szövődménymentes esetekben. Segít enyhíteni a felesleges érzelmi stresszt, megnyugtat és normalizálja az alvást. Íme három jól ismert, vény nélkül kapható gyógynövényes gyógymód ekcéma és más bőrbetegségek kezelésére.

  Fabomotiszol (afobazol)

  Értékelés: 4.9

  Fabomotiszol (Afobazol)

  Az Afobazol egy hazai nyugtató, amelyet a Pharmstandard cég gyárt, és egy 60 tablettás csomagért átlagosan 350 rubelt kell fizetnie., tabletta adagolása 10mg. Az afobazol a nem-benzodiazepin szorongásoldók közé tartozik, és a gyártó szerint csökkenti a szorongást, könnyen aktiválódik, enyhíti az ingerlékenységet és a feszültséget, és segít ellazulni. Csökkenti az álmatlanságot és a szorongást. Különböző vegetatív zavarok, alkalmazkodási zavarok esetén is alkalmazzák, valamint súlyos idegesség és álmatlanság esetén segíthet az ekcéma súlyosbodásán is. Nem okoz álmosságot vagy izomgyengeséget. Az egyik javallat a bőrgyógyászati betegségekben és alvászavarokban való alkalmazása. Afobazololt kell alkalmazni 1 tabletta 10 mg naponta 3-szor, 2-4 hetes kúrán keresztül. Szükség esetén az adag növelhető.

  Előnyök és hátrányok

  Az afobazol ritkán okoz mellékhatásokat. Ez általában olyan fejfájás, amely magától elmúlik, és nem igényel törlést. Az ellenjavallatok is meglehetősen korlátozottak. Ez vagy egyéni intolerancia, terhesség és a szoptatási időszak, vagy a gyermekek életkora. A gyógyszer nem befolyásolja a reakcióidőt és a gondolkodási folyamatokat, így az Afobazol szedése alatt lehetséges a vezetés. Az Afobazolnak nincs hatása az etanolra, és nincs hatása a hipnotikus gyógyszerek hatásának fokozására.

  Talán az Afobazol hátránya az, hogy a fejlett országok orvostudománya számára teljesen ismeretlen. A Pubmed csak 8 találatot tett közzé az afobazolra vonatkozóan (több mint 26 000-et a diazepamra vonatkozóan), és szinte az összes ilyen eredményt hazai tudósok szerezték, és csak egy cikket tettek közzé mexikói szakemberek. De az fbomotisoltam a giardiasis parazita betegség potenciális kezelésében van jelen. Többet a tanulmányokról.

  Glicin

  Értékelés: 4.8

  Glicin

  Ez az egyik legolcsóbb gyógyszer. Egy 50 tablettás csomag nem kerül többe, mint 70 rubel. A glicin javítja a gátlást a központi idegrendszerben, csökkenti a feszültséget, elősegíti a jó alvást és javítja a reggeli teljesítményt. Normalizálja az érrendszeri rendellenességeket is.

  Minden típusú álmatlanság, csökkent munkaképesség, viszkető ekcéma és kifejezett ingerlékenység esetén javallott. Idegrendszeri ingerlékenységgel járó különböző betegségek után is alkalmazzák.

  Felnőtteknek egy hónapig naponta 2-3 alkalommal egy tablettát kell adni. Közvetlenül lefekvés előtt egy vagy három cukorkatabletta adható. A glicint számos hazai vállalat állítja elő.

  Előnyök és hátrányok

  A glicin előnyeit fentebb felsoroltuk. A glicinnel szembeni allergia és túlérzékenység lehetséges mellékhatások. A glicin csökkenti a gyógyszerek, például az antidepresszánsok lehetséges mellékhatásainak súlyosságát.

  Novo-Passit

  Értékelés: 4.8

  Novo-Passit

  Az első ilyen jól ismert készítmény a Novo-Passit. Szirup formájában kapható egy üvegben, és klasszikus növényi nyugtatónak számít. Ezenkívül tablettákban is kapható, amelyek használata kényelmesebb. A tabletták valeriána, galagonya, passiflora, orbáncfű, melissa, bodza és komló száraz kivonatát tartalmazzák. Ezenkívül guaifenesint tartalmaz, és ez az összetevő nyugtató és szorongásoldó hatású, ami tovább fokozza a szorongásoldó hatást.

  A Novo-Passit természetesen sokkal szélesebb körben alkalmazzák, például a tenziós fejfájás, a migrén, a gyomor-bélrendszer funkcionális rendellenességei, a munkahelyi állandó idegfeszültség, a neurocirkulációs dystonia tünetei és a menopauza esetén. Az egyik hivatalos indikáció azonban a viszkető dermatózis, beleértve az atópiás ekcémát is.

  Szájon át kell bevenni, naponta 3-szor egy tablettát. Étkezéstől függetlenül bevehető. A Novo-Passitot a cseh Ivex Pharmaceuticals gyógyszergyártó cég állítja elő. 30 tablettás csomag ára egy tíznapos kúrához átlagosan 445 rubelbe kerül.

  Előnyök és hátrányok

  A Novopassit jó a könnyű, kifejezetlen neurotikus rendellenességekhez, de ha a betegnek még mindig súlyos szorongása, neurózisa vagy félelme van, akkor csak ez a vény nélkül kapható gyógyszer, mint azonban, és mások itt bemutatottak, nem tudnak tenni. Pszichiáterrel való konzultációra van szükség.

  A Novo-Passit kezelés alatt tilos alkoholtartalmú italokat fogyasztani, és a világos bőrűeknek ajánlatos kerülni a napfény hatását, és nem szabad szoláriumot (Hypericum) használni. A gyógyszer általában jól tolerálható, de túladagolási tünetek is előfordulhatnak. Ezek például álmosság, izomgyengeség vagy ízületi fájdalom formájában jelentkezhetnek, leggyakrabban a guaifenesin a hibás. Napi 3 tablettánál több tabletta bevétele túladagolásnak számít. A gyógyszer orbáncfüvet tartalmaz, ezért a hormonális fogamzásgátlót használó nőknek második fogamzásgátló módszert, például helyi fogamzásgátlót kell alkalmazniuk, mivel az orbáncfű csökkenti a hormonális fogamzásgátló hatásosságát.

  Persen

  Értékelés: 4.8

  Persen

  A Persen egy jól ismert nyugtató, amely jól működik alvászavarok, izgatottság, idegesség, ingerlékenység és nyugtalanság esetén. Az előző készítménytől eltérően nem tartalmaz guaifenesint és orbáncfüvet; csak valeriánát, menta és citromfű kivonatot tartalmaz. Összefoglalva, nyugtató, de enyhe nyugtató és enyhe görcsoldó hatása van.

  Nincs hivatalos javallat ekcéma vagy viszkető dermatózisok esetén, csak az irritabilitás, de érthető, hogy a súlyos viszketés gyorsan vezet irritabilitáshoz, így az ekcéma szinte közvetlen javallatnak tekinthető, annak ellenére, hogy a hivatalos utasításból hiányzik.

  Alkalmazza a Persen-t lehetőleg felnőtteknél, két-három tablettát naponta háromszor, és álmatlanság jelenlétében az utolsó vétel egy órával lefekvés előtt kívánatos. A maximális napi adag nem haladhatja meg a 12 tablettát. A súlyosbodó ekcéma és más viszkető dermatózisok kezelése általában két-három hétig tart. Termel Persen cég Lek Szlovéniából, egy csomag 40 tabletta átlagosan 370 rubelbe kerül.

  Előnyök és hátrányok

  A Persen kevesebb hátránya van, mint az előző gyógyszer, nincs fényérzékenyítő hatása, és talán az egyetlen ellenjavallat az egyéni intolerancia. Hosszan tartó alkalmazás esetén a gyomor-bélrendszer simaizmaira gyakorolt lazító hatása miatt atóniás székrekedést okozhat az erre hajlamos betegeknél. Ne feledje továbbá, hogy mint minden nyugtató, a Persen is fokozhatja az altatók, a központi idegrendszerre ható gyógyszerek, egyes vérnyomáscsökkentő gyógyszerek, szorongásoldók és neuroleptikumok hatását. Fontos megjegyezni, hogy a gyógyszert nem szabad több mint 2 hónapig szedni.

  2. számú fito-szedán infúzió

  Értékelés: 4.8

  Fito-sedan 2. számú gyűjtemény

  Nyugtató, nyugtató Fitosedan 2. számú, talán a legdemokratikusabb ár és a jó minőség, amelyet egy jól ismert gyógynövénytársaság – Krasnogorsklexredstva – állít elő. Nemcsak száraz formában, hanem egyedi szűrőcsomagolásban is kapható, édesgyökeret, anyatejfű gyógynövényt, valeriána rizómákat és gyökereket, komló kopulát és borsmentaleveleket tartalmaz.

  A készítményt infúzióban kell alkalmazni, és az előző esethez hasonlóan nyugtató és görcsoldó hatású. Maga a kábítószer nem más, mint szárított és zúzott szárak, levelek, gyökerek és virágok keveréke, édeskésen kesernyés ízű. A Phytosedan az ekcéma minden stádiumában javallott, de különösen akut súlyos bőrviszketés és alvászavarok esetén. Alkalmazza úgy, hogy egy teáskanálnyit (vagy egy filteres zacskót) fél pohár forró vízhez főz, majd 15 percig kell infúzióban tartani. Ezután újabb 100 milliliter forralt vizet adunk hozzá, és az így kapott pohárnyi főzetet megisszuk. Fél csészényi mennyiségben is fogyasztható, lehetőleg étkezés előtt fél órával, akár 1 hónapig. Több órás tárolás esetén az elkészített főzet kicsapódik, ezért ha azonnal egész napra készítjük, a főzetet minden használat előtt fel kell rázni. Termel Fitosedan Krasnogorskredstva cég, és egy zacskó, amely 50 gramm száraz gyűjtemény, kerül csak 75 rubelt.

  Előnyök és hátrányok

  A Fitosedan hátránya a csomagban az, hogy ki kell mérni a száraz dózisformát, hogy egy speciális vízforralót vagy egy speciális bögre rácsos sajtót használjon, ami kényelmesebb. A szűrőcsomagok ebben az értelemben sokkal praktikusabbak, de köztudottan nehéz őket bevinni. A szűrőcsomag eltörhet, és előfordulhat, hogy az egész adagot ki kell cserélni.

  Másrészt olcsó, gyakorlatilag nincs ellenjavallata és mellékhatása. Csak túladagolásban, az infúzió erős oldatának nagyon nagy dózisban történő alkalmazásakor jelentkezhet álmosság, izomgyengeség és csökkent teljesítmény. A hipotóniás epeúti diszkinéziában szenvedő emberek túladagolhatják a készítményt hasi fájdalommal, hányingerrel, böfögéssel vagy hasmenéssel.

  Helyi kezelés az ekcéma kezelésére

  Az ekcémát általában helyileg és különösen öngyógyításként kezelik. Szinte mindenki, aki bármilyen bőrbetegségben szenved, azzal kezdi a kezelést, hogy valamivel “bekeni” magát. Milyen kenőcsök, krémek, krémek és fertőtlenítőszerek használhatók a betegséghez?

  Először is, soroljuk fel azokat a krémeket, amelyeket egy személy megvásárolhat magának egy gyógyszertárban, vagy orvosnak adhat receptet, majd a gyógyszertárban a gyártási és vényköteles osztályon ezeket a helyi jogorvoslatokat a vényre. Ezek a testápolók nem kaphatók a használatra kész osztályon, ezért itt nem adunk árinformációt.

  Fertőtlenítőszerek és krémek

  Értékelés: 4.9

  Briliáns zöld alkoholos oldat

  Az ekcéma különböző stádiumaiban az érintett bőr bekenésére használt krémek és antiszeptikumok a következők

  1. Briliánszöld alkoholos oldat;
  2. 1%-os tanninoldat (szárító és összehúzó hatású, nyálkahártya-stádiumban);
  3. fucorcin alkoholos oldata, egy-két hétig a kiütéses területre alkalmazva;
  4. krémek 0,25%-os ezüst-nitrát oldattal;
  5. cindol oldat;
  6. halvány rózsaszínű kálium-permanganát oldat a fürdőkhöz;
  7. 2%-os bórsavoldat,
  8. 1%-os vizes metilénkék oldat, szintén helyileg alkalmazva a kiütéses területre, akár naponta 3-szor 1-2 héten keresztül.

  Antiszeptikumként 0,05%-os klórhexidin-diglukonát oldatot használnak, valamint a különböző áttekintésekben leírt Miramistine oldatot, amely szintén alkalmazható ekcéma esetén a másodlagos fertőzések megelőzésére.

  Milyen krémeket és kenőcsöket használjunk, amikor a súlyosbodás elmúlik? Itt nagyon gyakran használnak naftalinolajat, ként, különböző kátrányt tartalmazó pasztákat, mint például a kátrány – naftalin paszta. Egyes esetekben nagyon népszerűek az állatgyógyszertárakban kapható készítmények, mint például a Yam-BK kenőcs, amely ként, cink-oxidot, terpentint, degotót, kreolint, szalicilsavat tartalmaz. Talán a legnagyobb hátránya, hogy mindezeknek a termékeknek erős és kellemetlen szaga van. De drámai javulást eredményeznek, és lehetővé teszik a klinikai remisszió tartós fázisának fenntartását.

  Glükokortikoidok

  Felülvizsgálatuk teljesen elkerülhetetlen, mivel a hormonok az egyik legfontosabb, leghatásosabb gyulladáscsökkentő gyógyszer, amelyet helyileg használnak, és komoly javulást eredményeznek. A hormonális kenőcsökkel és krémekkel azonban különös óvatossággal kell bánni. Csak orvos írhat fel hormonális készítményeket ekcéma esetén. Először gyengébb hormonokat kell felírni, és csak akkor kell erősebb hormonokat felírni, ha nincs hatás, és a kezelést folytatni kell. A kezelésnek a lehető legrövidebbnek kell lennie, és a lehető legkevesebb hormont kell a bőrre juttatni.

  Ha azonban megszegi ezeket az elveket, és a legerősebb hormonális készítményeket kezdettől fogva bőségesen alkalmazza az érintett bőrre, hamarosan azt fogja tapasztalni, hogy a legerősebb hormonális kenőcsön és krémen kívül semmi más nem segít. Egy idő után előfordulhat, hogy ez a legerősebb hormonkenőcs vagy krém valahogy már nem működik olyan jól, mint korábban, és egyre gyakrabban kell használnia. A beteg végül “falba ütközik”: a legerősebb hormonális kenőcsök már egyáltalán nem segítenek, semmi más nem segít, és az ekcéma súlyos súlyos súlyosbodása következik be, amelyet semmilyen módon nem lehet kezelni. Ez az ára az amatőrségnek és a “majdnem teljes” gyógyulás érzésének, ha erős hormonokat írsz fel magadnak. Az alábbiakban felsoroljuk az ekcéma kezelésére szolgáló helyi glükokortikoszteroid kenőcsöket, fontossági sorrendben.

  Gyenge hormonok: hidrokortizon kenőcs

  Értékelés: 4.9

  hidrokortizon kenőcs

  A hidrokortizon kenőcs valószínűleg a leggyengébb az összes hormonális kenőcs közül; sok beteg úgy érzi, hogy a hidrokortizon-acetát már nem segít neki. Ez csak azt jelenti, hogy a múltban hormonális injekciókkal kezelték őket. Egy törvény érvényes mindenkire: a gyengébb hormon nem működik az erősebb után. Jelentős időbe, hónapokba vagy akár évekbe is telhet, mire a szervezet újra reagálni kezd a leggyengébb hormonokra.

  A hidrokortizon kenőcs az ekcéma mellett atópiás dermatitisz, pikkelysömör, kontakt- és allergiás dermatitisz kezelésére is alkalmas. A kenőcsöt naponta legfeljebb 3-szor szabad használni, és a kezelés időtartama nem haladhatja meg a 2 hetet, és ebben az esetben is csak akkor, ha az orvos előírja. A felszívódás, azaz a hormonok felszívódásának és szisztémás hatásának elkerülése érdekében kerülni kell a hosszan tartó alkalmazást, az éjszakai kötést a kenőcs felett, a melegítést stb. Számos különböző hazai vállalat gyárt hidrokortizon kenőcsöt, például a Synthesis gyógyszergyár. Ez a legolcsóbb az összes hormonális kenőcs közül, és egy 15 grammos cső csak 50 rubelbe kerül.

  Előnyök és hátrányok

  Ennek a kenőcsnek az előnye az alacsony ár, a függőség alacsony kockázata, ami fontos, végül is – ez egy gyenge hormonális gyógyszer. Hátránya lehet, hogy a hatás nem olyan kifejezett vagy erős, mint várták, különösen akkor, ha az illető már kapott helyi hormonkezelést. Szintén biztos, hogy fontolja meg, hogy a hidrokortizon kenőcs, valamint az összes többi hormonális kenőcs ellenjavallt lesz, ha másodlagos fertőzés, ha a beteg cukorbetegségben szenved, intenzív vakarózással, ami a sebek megjelenéséhez vezetett az ekcémában. A kenőcs használatakor akkor is óvatosan kell eljárni, ha Ön terhes vagy szoptat.

  Közepes erősségű: Flumetazon (Lorinden), Triamcinolon (Fluorocort), Alclomethasone (Afloderm)

  Értékelés: 4.8

  Flumetazon (Lorinden), Triamcinolon (Fluorocort), Alclomethasone (Afloderm)

  Elég sok kenőcs és krém van ebben a csoportban, de a Lorinden és a Fluorocort még mindig elég régi kenőcsök. Ez azonban nem jelenti azt, hogy érvénytelenek. Ne felejtsük el, hogy a hormonális termékek használatakor fokozatos “átállásra” van szükség egy modernebb, hatásosabb csoportra. Ha az ekcémás betegnek nem segített a hidrokortizon kenőcs, az orvos dönthet úgy, hogy kipróbál egy olyan kezelést, mint a Lorinden A, amely a flumetazon hormont szalicilsavval kombinálja. Kis dózisban keratoplasztikus, nagy dózisban keratolitikus hatású. Ez megkönnyíti a hormon számára, hogy mélyen behatoljon a bőrbe, ahol kifejti a hatását. A Lorinden A ichthyosis, diffúz és atópiás neurodermitisz esetén is javallott, és ami az ekcémát illeti, nagyon jól reagál a hiperkeratózis jelenségekkel járó szaruréteges formára. A Lorinden A-t olyan állapotokra használják, mint a herpes simplex, a fotodermatitisz, sőt rovarcsípések és lupus erythematosus esetén is.

  Naponta legfeljebb 3-szor, a gyulladás enyhülése után pedig 1-2 alkalommal szabad használni. Minden esetben ne alkalmazza a Lorindent 3 hétnél tovább. A Lorinden A-t a lengyel Jelfa cég gyártja, és a kenőcs 15 grammos csomagja körülbelül 400 rubelbe kerül.

  Előnyök és hátrányok

  A Lorinden A, valamint a generáció más kenőcseinek hátránya bizonyos egyensúlyhiánynak tekinthető, ami bőrviszketést, száraz bőrt és égést eredményezhet mellékhatásként. Hiperpigmentáció, pókhálós vénák, fokozott szőrnövekedés is előfordulhat tartós használat esetén. A kötszerek alatti hosszan tartó alkalmazás nem zárja ki az összes glükokortikoszteroidra jellemző szisztémás reakciókat. A gyógyszer szemhéj bőrfelületén történő alkalmazásakor különös óvatossággal kell eljárni, mivel a hormonok glaukóma és szürkehályog kialakulását idézhetik elő.

  Erős hormonok: mometazon (Elocom), metilprednizolon (Advantan)

  Értékelés: 4.8

  Mometazon (Elocom), metilprednizolon (Advantan)

  Mind az Elokomot, mind az Advantant a Schering-Plough gyártja, és mindkettő nagy hatékonyságú és kiváló minőségű. Az Advantan azonban majdnem 7-szer drágább, mint az Elokom. Hogyan magyarázható? Nagyon egyszerűen: A Schering-Plough sok munkát végzett az Elocom számára, és felvették a létfontosságú gyógyszerek listájára (VED), így 2019-ben lehetőség van arra, hogy egy modern, erős hormonális krémet vásároljon nagyon, nagyon alacsony áron. oktatás 1 A Schering-Plough egy modern, erős hormonális krémet nagyon alacsony áron.

  Egyrészt ez nagyszerű, de másrészt rendkívül nagy a kísértés, hogy egy kis árért erős hormonális krémet vásároljon, és használja magára, különösen, ha a bőre nagyon, nagyon viszket és zavaró. Azonban, gyakoroljon önmérsékletet, és ne használja ezt az erős gyógyszert egyedül. Csak orvos írhatja fel. Az Elokomot csak naponta egyszer kell alkalmazni, nem szabad kétszer vagy háromszor alkalmazni. A tanfolyam időtartamát a hatékonyság határozza meg, de a tanfolyamot a lehető legrövidebbre kell tartani. Amint a beteg jobban érzi magát, az Elokomot abba kell hagyni, és a krémet lehetőleg 3-5 napnál tovább nem szabad használni.

  Előnyök és hátrányok

  Nagy hatékonysága ellenére ez a hormon égő, viszkető bőrsorvadást okozhat. Egyes esetekben rózsaszínű pattanásokat okoz. Az Elokom néha bőrirritációt, csökkent pigmentációt és striák megjelenését is okozza. Ha az Elokomot hosszú ideig, okkluzív kötés alatt használja, ezeknek a mellékhatásoknak az előfordulása jelentősen megnő. Természetesen az alacsony, sőt nagyon alacsony ár és a kiváló európai minőség kombinációja teszi ezt a gyógyszert a helyi hormonok egyik piacvezetőjévé Oroszországban.

  Extra erős: klobetazon (Dermoveit)

  Értékelés: 4.8

  klobetazon (Dermoveit)

  2019-től a klobetazon tartalmú Dermoveit a legerősebb helyileg alkalmazható hormonális gyógyszer. Ezért szigorúan tilos önmagában, orvosi rendelvény nélkül használni. Minden más hormonális kenőcs és krém ugyanezt mondta, de a helyzet itt valóban kivételes. Ez a legerősebb hormonális gyógyszer. És ha a hidrokortizon, a Lorinden A esetében néhány kivételt lehet tenni, és még az Elokom esetében is, itt nincs visszaút. Ha a Dermoveit önmagában 3-5 napig jelzések nélkül használja, több probléma merülhet fel. Olyan súlyos állapotokban írják fel, amelyek ellenállnak más kezeléseknek. Ez a hormonális szerek világában a “nehéz tüzérség”, amely a taktikai célú nukleáris fegyverekhez hasonlítható. A Dermoveithez ugyanúgy kell viszonyulni, mint az atomfegyverekhez: ott van, de nem szabad a semmiért használni. Ennek szélsőséges feltételei vannak.

  Minden más tekintetben a javallatok pontosan ugyanazok, de naponta egyszer vagy kétszer kell alkalmazni, mindig orvosi felügyelet mellett, amíg javulás nem következik be, a lehető legrövidebb ideig és a lehető legkisebb mennyiségben, tiszta bőrre történő alkalmazás nélkül. A Dermoveit a GlaxoSmithKline gyártja, és egy kis tubus körülbelül 490 rubelbe kerül.

  Előnyök és hátrányok

  A Dermavoveit előnyei jól ismertek: ez a legerősebb és leggyorsabb hormonális krém, az ára megfelel a minőségének, és hátrányai valószínűleg a laza és a vény nélkül kapható. Ha vényköteles lenne, sokkal kevesebb esetben fordulnának elő hormonrezisztens bőrbetegségek, például ekcéma és pikkelysömör, mivel a hormonokat nem használnák öngyógyításként.

  Az ekcéma súlyos lefolyása, kiterjedt bőrérintettség, az életminőség jelentős csökkenése és a fogyatékosság lehetősége esetén hormonális gyógyszeres kezelést alkalmaznak, akár intramuszkulárisan vagy tabletta formájában is. ✅Betametazon-dipropionát az első esetben és prednizolon a második esetben, amelyet tablettában adnak legfeljebb 30 milligramm dózisban, fokozatosan csökkentve az adagot. A bőrgyógyászok bizonyos esetekben dexametazonra használják, de a hormonokkal végzett szisztémás terápia túlságosan elterjedt, és mindig kockázatos.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: