A 4 legjobb D-vitamin-készítmény gyermekek számára

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt elengedhetetlen a szakemberrel való konzultáció.

A D-vitamin ma egy nagyon különleges téma. Úgy tűnik, hogy nem is olyan régen még a szervezet kalcium- és foszfor-anyagcseréjének szabványos és békés szabályozója volt, egy anti-rachitis faktor, de a covid-19 pandémiás fertőzés miatt szerepe jelentősen megnőtt.

Egyszerűen fogalmazva, ha egy gyermek, vagy még inkább, ha egy felnőtt vitaminhiányban szenved, a coronavírusfertőzés súlyos formájának (amely lélegeztetőgépen való tartózkodást ígér) kockázata 50% -kal nő. És a coronavírus-fertőzés esetén nem szükséges a lélegeztetőgépre való áttérés az utolsó pillanatig, de kitartóan ellen kell állni. Oxigént kell adni a betegnek, kényszerítve őt, hogy saját maga lélegezzen. A covid-19 lélegeztetőgépre való átadás jelentősen növeli a halálozás kockázatát: a világátlag azt mutatja, hogy a covid tüdőgyulladás miatt lélegeztetőgépre átadott betegek több mint fele súlyos légzési elégtelenséggel halt meg. A D-vitamin szerepe tehát lényegesen nagyobb, mint egy évvel ezelőtt volt.

Emlékezzünk arra, hogy a vitaminok alapvető fontosságúak, és az alapvető vitaminok közé tartozik a D-vitamin. Előanyagai nem termelődnek a szervezetünkben, ezért a környezetből kell beszereznünk őket. Számos vitamin esetében ezek növényi élelmiszerek, a D-vitamin esetében pedig az állati eredetű termékek nélkülözhetetlenek. Egyes vitaminokat a bélrendszerünk mikrobái, vagy mikrobiótája szintetizál (K-vitamin).

A vitaminhiány, beleértve a D-vitamint is, mind az alapvető hiányosságok, mind a felszívódási zavarok miatt előfordulhat, és a fokozott bevitellel kapcsolatos relatív problémák is jelentkezhetnek. Ez a csontváz intenzív növekedése, terhesség és más hasonló állapotok. A szoptató nőknek sokkal nagyobb mennyiségű D-vitaminra van szükségük, ahogyan a nehéz fizikai munka feltétele is.

És ezekben a kritikus időszakokban az avitaminózis lehetséges előfordulásának állapota, és megköveteli a gyógyszerek felírását, amelyeket profilaktikusan írnak elő. Valójában az avitaminosis D klinikai megnyilvánulásai már a gyermekeknél a rickettség, felnőtteknél pedig más jelek.

A D-vitamint “napfényvitaminnak” is nevezik. A legaktívabb formája a bőrünk mélyén termelődik, a nap ultraibolya fényének hatására. Az Orosz Föderáció legtöbb részén azonban nyáron nem sok napsütés van: a nyár meglehetősen rövid, és a D-vitamin-termelés legjobb ideje nem a déli órákban, hanem inkább napfelkeltekor és napnyugtakor van.

A gyermekek és felnőttek vitaminhiányának kompenzálására ezért a vitamin számos különböző formáját állítják elő, mind az egyszeri jogorvoslatok, mind a komplex étrend-kiegészítők formájában. Tehát, mi a D-vitamin részletesebben, és mi az, amit?

Mi a D-vitamin?

A D-vitamin olyan anyag, vagy inkább különböző aktivitású anyagok csoportja, amely inkább zsírban, mint vízben oldódik. A vízben oldódó vitaminok azonban többségben vannak. Például a B-vitaminok, az úgynevezett neurotropikus vitaminok (B1, B6, B12), az aszkorbinsav vagy C-vitamin és még sokan mások.

De a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik a D-vitaminon kívül az A-vitamin, az E-vitamin és a K-vitamin, amelyek nélkülözhetetlenek a véralvadás normális szabályozásához.

A D-vitamint mindvégig “anti-rachitis faktornak” nevezték, egy súlyos gyermekkori csontkárosodás neve után: ricketts. A D-vitamin hiánya, a rossz, egészségtelen életkörülmények, az éhezés, a napfény hiánya miatt az oszteogenezis meghiúsult, és a csontok nem alakultak ki megfelelően. úgynevezett osteomalacia, vagyis a csontok lágyulása a nem megfelelő kalcium-anyagcsere miatt. A kalcium, amely aktívan kapcsolódik a D-vitaminnal, teszi csontjainkat és fogainkat erőssé és szilárddá.

De van egy másik szerepe is a D-vitaminnak. Ne felejtsük el, hogy testünk több milliárd különböző sejtből áll. És minden egyes sejtet, mint a szövet különálló, funkcionális egységét, membrán határolja. A membrán viszont kettős lipidrétegből áll: a külső réteg taszítja a vizet, míg a belső réteg hidrofil. És ahhoz, hogy ez a citoplazmamembrán megfelelően működjön, lipofil, azaz zsírban oldódó anyagokra van szükség. Ezek közé tartozik a D-vitamin. De valójában ez nem egy vegyület, hanem kettő.

Végül is a D-vitamin két zsírban oldódó, kémiai szerkezetükben és hatásukban szorosan összefüggő anyagot jelent – ergokalciferol (D-vitamin2) és a kolekalciferol (kolekalciferol), vagy D-vitamin3. D-vitamin2kis mennyiségben van jelen az élelmiszerekben:

 1. Nyáron a legjobb időpont a vitamintermelésre nem a perzselő déli napfelkelte és napnyugta, hanem a napfelkelte idején van.És itt van a D-vitamin3 Az emberi bőrsejtekben a napfény ultraibolya sugarainak hatására képződik. A kolekalciferol provitaminja a 7-dehidrokoleszterin. A szintetizált D-vitamin mennyisége3 függ:
 2. a fény hullámhossza: a közepes hullámhosszú spektrum, amely a napra jellemző reggel és napnyugtakor, a leghatékonyabb;
 3. bőrpigmentáció: a sötétebb bőrszínű emberek kevesebb D-vitamint termelnek;
 4. életkor: a vitamin szintézise az életkor előrehaladtával csökken;
 5. A D-vitaminhiányt a D-vitamin hiánya okozza, mivel az ipari kibocsátások és a por elzárja a nap ultraibolya sugárzását.

Mi a különbség az aktivitásban a vitamin? A biológiai aktivitás szempontjából a D-vitamin2 és D3 gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek, mivel mindkettő a szervezetben kalcitriollá, a D-vitamin aktív metabolitjává metabolizálódik. Kimutatták, hogy specifikus receptorokkal rendelkezik azokban a szövetekben, amelyek számára a kalcitriol fontos.

Miért van szükség D-vitaminra??Fő tulajdonsága a kalcium-anyagcserében való részvétele. Hozzájárul a következőkhöz:

 1. Az emésztőrendszerben felszívódó kalcium mennyisége, mivel az egy specifikus transzferfehérjéhez kötődik;
 2. Növeli a csontszövetben való lerakódását és gátolja a csontszövetből való felszívódást (fordított felszívódás és feloldódás).

A D-vitamint ma már nemcsak vitaminnak, hanem hormonnak is tekintik, amely a parathormonnal együtt szabályozza a kalciumionok koncentrációját a vérplazmában.

A D-vitamin – bár közvetve – a szervezet foszfortartalmát is szabályozza (a foszfor és a kalcium szorosan összefügg). A D-vitamint a tályogbetegség és a kalcium-anyagcsere zavarai által okozott csontbetegségek (csontritkulás és a csontritkulás egyes formái) megelőzésére és kezelésére használják.

Az aktív metabolitról kimutatták, hogy hormonszerű tulajdonságokkal rendelkezik. Fokozza egy olyan speciális fehérje szintézisét is, amely a kalciumionok felszívódásáért felelős. Ezért a D-vitamin és a kalcium anyagcseréje a szervezetben nagyon szorosan összefügg. Ennek az anyagnak a hatására javul a kalciumionok szállítása a bélből a vérbe, illetve a vérből a csontszövetbe, javul a csontosodási folyamat, fokozódik a kalciumionok felszívódása a csontvázban, és a foszfát reabszorpciója, illetve visszaszívódása. A D-vitamin funkcionálisan nagyon szorosan kapcsolódik a mellékpajzsmirigy hormonokhoz, a kalcitoninhoz és a parathormonhoz.

Jól összeállított étrend mellett az élelmiszer a D3-vitamin forrása, és ha az étrendet gondosan figyelemmel kísérjük, akkor ennek a vitaminnak a természetes forrása meglehetősen jól kezelhető. Tehát, hogyan lehet elkerülni a vitaminhiányt gyógyszertári gyógyszerek nélkül?? Tudjuk, hogy az oroszországi gyógyszercímkézés bevezetése miatt, amely 50 kopejkával növeli bármely gyógyszer költségét. a csomagolás tekintetében a címkézésért felelős Honest Mark vállalati szerverek teljesen összeomlottak. A covid-19 világjárvány miatt pedig minden régió gyógyszerellátása összeomlott, ami elfogadhatatlan. Tehát az egyik fő remény a coronavírus enyhe formájának, vagy egy világjárványban az egészség megőrzésének egyik fő reménye a megfelelő táplálkozás.

Mely élelmiszerek tartalmaznak D-vitamint?

A normál, terápiás és profilaktikus koncentrációjú kolekalciferolnak nem lehet szaga vagy íze. Ezért sok élelmiszergyártó kifejezetten a különböző keverékekhez és koncentrátumokhoz adja hozzá. A koronavírus gyakran megtalálható az élelmiszeriparban, különösen a szárított gabonafélékben, bébiételekben, zsíros tejtermékekben, sőt még a süteményekben is. De nézzük először a D3-vitamint tartalmazó természetes élelmiszereket.

Fő forrása a zsíros tengeri hal, a marhamáj és a vaj. A tőkehalmáj a D3-vitamin egyik legjobb forrása, akárcsak az atlanti heringmáj és -hús, a lazac és a lazac. A tejtermékek sincsenek messze lemaradva. A különböző sajtok, a vaj, a zsíros tej és a tejföl is elég sok D3-vitamint tartalmaz. A tojássárgájában is megtalálható.

Már a francia forradalom előtt, a 18. század vége előtt az európai orvosok tudták, hogy a gyermekkori rettenet különböző formái gyógyíthatók a zsíros halfajták májának fogyasztásával, és ez lehetővé tette a rettenet kezelését a vitaminok, mint kémiai vegyületek osztályának felfedezése előtt.

A történelem tanúsága szerint csak a Földközi-tenger térségének lakói, valamint más tengerek és óceánok partján élők juthatnak bőségesen D3-vitaminhoz. A tengeri nap is sokat segít, mivel az ultraibolya sugarak segítségével szintetizálódik a vitamin. Most, hogy ismerjük a vitamin természetes forrásait, funkcióját és fajtáit, nézzük meg a kockázati csoportokat és a valószínűsíthető avitaminózis jelenlétében történő felírásának indikációit.

Indikációk és kockázati csoportok

A koronavírusfertőzés ismét mindent összezavart. Régebben úgy gondolták, hogy a D-vitamin szedésének egyik fő indikátora a kevés normális napfénynek kitett emberek, az északra és északnyugatra néző ablakokkal rendelkező emberek, az északi régiókban élő emberek és a normális napsütéstől megfosztott emberek voltak.

Most azonban minden kiigazítást meg kell tennünk a covid-19 coronavírus világjárvány jelenléte miatt. Ezért mindenekelőtt terápiás dózisban D-vitamint kell adni profilaxis céljából mindazoknak, akik a koronavírus tekintetében a kockázati csoportokba tartoznak. Ezek mindenekelőtt a következők:

 1. az idősek;
 2. Különböző krónikus betegségekben, különösen szív- és tüdőbetegségben szenvedő személyek;
 3. túlsúlyos;
 4. különösen azok, akiknél cukorbetegség áll fenn.

Nekik profilaktikus D-vitamin-készítményeket kell adni. És még ha nem is betegednek meg, ezeknek a gyógymódoknak lesz köszönhető, és ha megbetegednek, akkor sokkal kisebb mértékben, mint D3-vitamin nélkül. Tehát a D3-vitamin a legjobb esetben megmenti az ilyen betegek életét, a legrosszabb esetben pedig haszontalan lesz: válasszon maga!. De nem lehet előre tudni, hogy a vitamin pontosan hogyan fog hatni, ezért a legjobb, ha mindenki a.

A régi jelzésekről nem szabad megfeledkezni. Ők azok az emberek, akik idejük nagy részét zárt térben töltik, akiket valóban megfosztanak a napfénytől az elégtelen napfénnyel rendelkező régiókban. A csontozat növekedése miatt a gyermekek, a terhes és szoptató nők, valamint a nagyvárosok lakói, akiknek a napfényhiányát a szmog, a füst és a köd súlyosbítja, amely elzárja a szükséges ultraibolya fényt, szintén fokozott D-vitamin-bevitelt igényelnek.

Az idősek már a magasabb kockázati csoportokba tartoznak, de még a szigorú vegetáriánus étrend híveiről is említést kell tenni, amelyben az ételekben lévő összes zsír kis mennyiségű növényi olaj. A gyenge immunitású embereknek, a krónikus betegségben szenvedőknek és az ősszel és télen született csecsemőknek D-vitaminforrásra van szükségük. A D-vitamin kivétel nélkül hároméves korig adható megelőző intézkedésként. Ha az osteogenesis imperfecta jelenlétét röntgenfelvételek igazolják, és a rickettsist diagnosztizálják, a D-vitamin hat vagy akár hét év alatti gyermekeknek különleges orvosi indokok alapján adható.

Normál koncentrációk és hiánytünetek, valamint adagolás gyermekek és felnőttek számára

Mielőtt áttérnénk a gyógyszertári piacon kapható modern vitaminok áttekintésére, fel kell sorolnunk az avitaminózis jeleit:

A szervezetben csökkent D-vitaminszint fordul elő:

 1. a vitamin károsodott felszívódása a bélben;
 2. Hasnyálmirigybetegség;
 3. májcirrózisban és krónikus hepatitisben;
 4. ha a személyt hosszú ideig tuberkulózis miatt kezelték – ezek olyan gyógyszerek, mint az izoniazid vagy a rifampicin;
 5. Ennek a hormonnak a mennyisége csökken a diffúz toxikus struma (DTC) és a tireotoxikózis, a gyulladásos bélbetegségben.

A gyermekek károsodott csontképződése a nagy dózisú D-vitamin kötelező indikációjának tekinthető, és még a legfontosabb, de orvos felügyelete mellett. Csökkent D3-vitamin-koncentráció a vérben Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél, valamint mellékpajzsmirigy-betegségben szenvedő betegeknél, akiknél a parathormon nem választódik ki elegendő mennyiségben a vérbe. A krónikus veseelégtelenség szintén kockázati tényező lehet.

A plazma D-vitamin koncentrációja 30 és 60 nanomol/liter között normális. A 20 és 30 nmol/l közötti D-vitamin-értékek hiányosnak, a 20 nmol/l alatti értékek pedig hiányosnak minősülnek, életkortól függetlenül.

A profilaktikus kezelés relatív indikációi a következők. Gyakori légúti vírusfertőzések felnőtteknél és gyermekeknél, valamint depressziós és szorongásos epizódok, mivel a vitamin fenntartja az agyszövetben a szerotonin, vagyis “a boldogság közvetítőjének” normális koncentrációját.

Az állandó fáradtság és a csökkent teljesítmény a D-vitaminhiány tünete lehet. Különleges kockázati tényező a csontlágyulás, vagy osteomalacia, valamint a csontritkulás, vagy csökkent csontsűrűség. Mivel a D-vitamin befolyásolja a kalcium-anyagcserét, a vázizmok működését is befolyásolja, amelyek összehúzódását szintén a kalciumionok váltják ki.

Ha a betegnek minden ok nélkül izomfájdalmai és izompanaszai vannak, az a D-vitamin-hiány tünete lehet. A modern laboratórium lehetővé teszi számunkra, hogy megállapítsuk, hogy egy vitamint be kell-e szedni, vagy hogy a koncentrációja a normális határokon belül van-e. Egy egyszerű biokémiai teszt így pontosan diagnosztizálja az avitaminózist.

Az adagolásról

A különböző vitaminkészítmények (pl. olajos oldatok) vagy kalciummal kapcsolatos vegyületek lehetnek D2-vitamin vagy D3-vitamin formájában. A D3-vitamin azonban vélhetően sokkal jobban felszívódik, és a kiskereskedelmi gyógyszertárakban kapható legtöbb vény nélkül kapható gyógyszer a vitamin ezen formáját tartalmazza.

Mennyit kell bevenni:

 1. Egészséges felnőtteknek napi 600-800 NE-t kell bevenniük, pusztán megelőző céllal;
 2. Idősebbeknél, 50 éves kortól kezdve az adagolás kissé emelkedik, 800 NE-ről 1000 NE-re;
 3. A terhes nőknek a terhesség ideje alatt naponta legalább 500 NE-t kell bevenniük;
 4. Szoptató anyáknál ez az arány megduplázódik, akár napi 1000 NE is lehet. Ugyanez a vitaminbevitel aránya a menopauzában lévő nők esetében is fennáll.

Különböző, kóros törésekkel, csontlágyulással vagy csontritkulással járó mozgásszervi rendellenességek esetén már magas, úgynevezett terápiás dózisokra van szükség. Ezek 2000 NE-től 5000 NE-ig terjedhetnek, de a kezelést mindig orvosnak kell felírnia és felügyelnie. És ez már nem megelőzés, hanem a csontritkulás kezelése.

D3-vitamin készítmények gyermekek számára

Most pedig áttérünk a D3-vitamint tartalmazó leghatékonyabb és legnépszerűbb készítmények áttekintésére. Ezeknek a termékeknek az árait 2020 végére adják meg az Orosz Föderáció összes gyógyszertárában. A monoterápiákkal kezdjük, majd megvizsgáljuk a kombinált termékeket. Az árak az évek során kissé emelkedtek, de mind ugyanannyira, mint 2-3 évvel ezelőtt. A vitaminok a gyógyszeripar konzervatív, folyamatosan nyereséges ágazatát képezik.

Ha valamelyik gyógyszer nem szerepel ezen a listán, vagy szerepel ezen a listán, az nem minősül a gyógyszer, a gyártó szándékos reklámozásának, vagy reklámellenes. A termékekre vonatkozó valamennyi információ kizárólag a 2020 végén hatályos, szabadon hozzáférhető hivatalos iránymutatásokból származik. Mindezek a kezelések szerepelnek a nemzeti klinikai irányelvekben, valamint a D-vitaminhiány kezelésére és megelőzésére vonatkozó protokollokban. Kezdjük talán az egyik legismertebb termékkel, az Anise Oil Aquadetrimmel.

JelölésHelyszínNévÁr
D-vitamin 3 készítmény gyermekek számára1Aquadetrim170 €
2Vigantol (Videhol)175 €
3Alpha – D3 – Teva (Etalpha, Oxydevit, Alfadol)575 €
4Complivit Calcium D3 (Natecal)270 €

Aquadetrim

Értékelés: 4.9

AQUADETRIM

Aquadetrim (még ebben a névben is hallható: aqua-d-3). Ez a termék tiszta D3-vitamint tartalmaz. Olajos oldat formájában kerül forgalomba, erős ánizsillattal, és 15000 NE kolekalciferolt tartalmaz egy milliliterben. A fenti betegségek kezelésére és a vitaminhiány megelőzésére egyaránt javallott. Egy csepp körülbelül 500 NE D3-vitamint tartalmaz, ezért két csepp ajánlott, még a szoptató anyáknak is, akiknek a legnagyobb adagra van szükségük.

Ajánlott csecsemőkortól hároméves korig, naponta egy cseppet. A kockázati tényezőkkel rendelkező gyermekeknél az adagot megduplázzák, és nyáron vagy napos időben visszatérhet a napi egy csepp adaghoz. A felnőtt betegek és a terhes nők adagolását a fenti ajánlásoknak megfelelően kell megválasztani. Az Akrihin hazai gyógyszergyártó cég gyártja az Akvadetrimet, és a 10 ml-es csomag átlagos ára, amely cseppentős üvegben kapható, 207 rubel Az ártartomány 162 és 210 rubel között van. Ugyanattól a gyártótól és ugyanabban az adagolásban vannak oldódó tabletták is. Egy 60 tablettás csomag 330-600 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

Az Aquadetrim meglehetősen jól tolerálható, és problémák csak véletlen túladagolás esetén, nagyon nagy adagokban fordulhatnak elő. A D-vitamin súlyos hipervitaminózisa étvágycsökkenéssel, ízületi és izomfájdalmakkal, fejfájással jár. Hányinger és hányás, székrekedés, szájszárazság felnőtteknél és gyermekeknél. Növekszik a vizelettermelés, izomgyengeség, álmatlanság, láz.

De nem lesz elég egy vagy két csepp túladagolás, hogy egy ilyen jelentős változás és egy ilyen súlyos túladagolás valóban megtörténjen, tényleg szükség lenne arra, hogy véletlenül lenyelje az üveg felét. oktatás 1 A túladagolás nem elég, hogy egy vagy két cseppet túladagoljon. A vízhajtók használatát azonnal abba kell hagyni, és mentőt kell hívni.

Tilos a vitamin nagy adagjait nagy adag kalciummal együtt adni, és a kezelés során ellenőrizni kell a vér és a vizelet foszforkoncentrációját. Gyógyszerkölcsönhatások is előfordulhatnak, ha bármilyen gyógyszert szed. A vízhajtók alkalmazása növeli a vérben lévő kalciumszint emelkedésének kockázatát, és a szívglikozidokat szedő idős betegeknél a toxicitásuk és a szívritmuszavarok fokozódhatnak.

Vigantol (Videhol)

Értékelés: 4.8

Vigantol (Videhol)

A Vigantol, amely szájon át történő alkalmazásra szánt olajos oldatként is kapható, ugyanazt a kolekalciferolt tartalmazza, mint az Aquadetrim, de az adagolás pontosan ugyanaz: 500 NE egy cseppben. A Vigantol abban különbözik, hogy a német Megsk gyógyszergyár gyártja, és 205 rubelbe kerül egy 10 ml-es üvegért., 165 és 265 rubel közötti árkategóriával. Ezért ez a termék az Aquadetrim közvetlen versenytársának tekinthető, mind a forma, a koncentráció és az adagolás, mind az árkategória tekintetében. Végső soron tehát a választás kérdése azt jelenti, hogy melyik minőséget választjuk: a hazai vagy a németet.

Előnyök és hátrányok

Az Aquadetrim és a Vigantol gyakorlatilag azonos, így a Vigantolnak ugyanazok az előnyei és ugyanazok a hátrányai, mint versenytársának, az Aquadetrimnek. A termék nagyon hatékony mind a rickettség azonnali megjelenésének megelőzésére, mind a kezelésre, és alkalmas felszívódási zavarban, krónikus bélbetegségekben, májzsugorban és csontritkulásban szenvedő betegek, valamint mellékpajzsmirigy-betegségben szenvedők számára.

A mellékhatások közül előfordulhat székrekedés, hányinger, a vér és a vizelet kalciumszintjének emelkedése hosszú távú használat során, izom- és ízületi fájdalmak, ritmuszavarok és vérnyomás-emelkedés. Esetenként a tüdőtuberkulózis fellángolhat, és bőrreakciók jelentkezhetnek kiütés, csalánkiütés és viszketés formájában.

Alpha – D3 – Teva (Etalpha, Oxydevit, Alfadol)

Értékelés: 4.7

ALFA - D3 - TEVA (ETOLFA, OXIDAVIT, ALFADOL)

Ez a vitaminkészítmény kapszulában kapható. Minden kapszula alfakalcidol olajos oldatát tartalmazza. Mi ez az anyag?? Ez a vegyület a D3-vitamin szintetikus, mesterséges analógja. Az Alpha-D3-Teva három különböző adagban kapható: 0,25, 0,5 és 1 mcg. Egy csomagban 30 kapszula van. Szájon át, étkezés közben vagy anélkül, rágás nélkül kell bevenni. Felnőttek és 20 kg testtömeg feletti gyermekek számára javallott.

A fenntartó vagy profilaktikus adag felnőttek esetében nem haladhatja meg a napi 2 mikrogrammot, a napi egy mikrogrammos fél adaggal kezdve. A rachitis, a hypoparathyreosis és a csontritkulás kezelésére az adagok eltérőek, de itt nem adjuk meg őket, mivel a kezelést az orvos írja elő. A gyógyszert a német Eberbach cég vagy az izraeli Teva gyártja. Egy 30 kapszulából álló csomag (0,5 mcg) átlagos kiskereskedelmi ára 550 rbl. Árkategória – 514 és 620 rub között.

Előnyök és hátrányok

A termék a foszfor- és kalcium-anyagcsere minőségi szabályozója, gyorsan felszívódik, és a fenti állapotok mindegyikében javallott, a megelőzéstől a csontritkulásig és a mellékpajzsmirigy működési zavaráig. A gyógyszert azonnal, naponta egyszer kell bevenni, és három évnél idősebb gyermekeknél felírják: Rickettség esetén az adag 3 hónapig napi 1-3 mg, más kóros folyamatok, például osteodystrophia, Fanconi-szindróma vagy hipofoszfatémiás rickettség esetén az adagot a kezelőorvos írja elő.

A gyógyszer pontosan ugyanazokkal a mellékhatásokkal és túladagolási tünetekkel rendelkezik, mint az Aquadetrim, ezért ezeket itt nem soroljuk fel. Fontos azonban megjegyezni, hogy minden D-vitamin készítménynek vannak ellenjavallatai. Már túladagolt D-vitamin, magas kalcium-, foszfor- és magnéziumszint a vérben, 3 év alatti gyermekek, valamint terhesség és szoptatás. Ezekben az esetekben a terhes nőknek természetes forrásból származó D-vitamint kell szedniük, és csak végső esetben mesterséges helyettesítésre van szükségük. Óvatosság kövek, krónikus veseelégtelenség, ateroszklerózis, szarkoidózis és aktív tüdőtuberkulózis esetén.

Complivit Calcium D3 (Natecal)

Értékelés: 4.6

COMPLIVIT KALCIUM D3 (NATECAL)

Complivit kalcium D3. Kalciumot tartalmaz kalcium-karbonát formájában, – 1200 mg, vagy 500 kalcium-egyenértékben, és 200 NE adagot tartalmaz minden egyes rágótabletta. A tabletta formája rágható, a gyártó narancs és menta ízben gyártja. Megelőzésképpen 1 hónapig, napi egy tabletta szedése vény nélkül ajánlott.

A Complivit Calcium D3-t egy hazai cég, a Pharmstandard gyártja, egy 30 rágótabletta csomag átlagos ára 160 rubel.

A Natekal nevű D3-vitamin Olaszországban készül, és egy 60 rágótablettából álló csomag átlagos ára 440, maximális ára 600RUB. Ugyanaz a csomag sippy tabletta körülbelül ugyanannyiba kerül.

Előnyök és hátrányok

Nem kell sokat mondani e két megfelelő előnyeiről és hátrányairól, mindez már fentebb elhangzott. Tehát minden, ami az adagolással, mellékhatásokkal, ellenjavallatokkal és javallatokkal kapcsolatos, fentebb olvasható. Az egyetlen dolog, amit emlékezni kell, mielőtt ezt a gyógyszert gyermekeknek adnánk, hogy sokkal jobb az idősek számára, és a gyógyszer gyermekeknél történő beadása és az adagolás tekintetében előzetesen konzultálni kell az orvossal.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: