Top 10 jogorvoslat a rossz lehelet ellen

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak és nem értékesítési céllal készült. A vásárlás előtt konzultálni kell szakemberrel.

Mit tegyen, ha úgy találja, hogy rossz a lehellete?? Először is meg kell győződni arról, hogy tényleg. A szájszag, vagyis a rossz lehelet néha kitalált tünet – ez a tudományos neve -, és lehet a saját testtel való elégedetlenség jele, a kisebbrendűségi érzés megfelelője vagy a diszmorfofóbia tünete. Az ember túlérzékeny, könnyen szuggerálható, azt képzeli, hogy a tőle távolodó idegenek, például a buszmegállóban vagy a metróban, nem véletlenül mennek el, hanem azért, mert “rossz a leheletük”. A fogorvosok is szeretnék felhívni az emberek figyelmét erre a kellemetlen jelenségre: /info

rakticheskoe-reshenie-problemy-neprijat.html

Honnan tudod, hogy objektíven kellemetlen szag van-e..? A legegyszerűbb módja annak, hogy magad csináld. Számos dolgot tehetsz.

Derítsd ki, mit érzel

Ahhoz, hogy megtanulja, hogyan ismerje fel a szagát, kezdheti azzal, hogy valóban “babrál” vele, például azzal, hogy kísérletezik vele, miután fokhagymát vagy hagymát eszik. Először is, alaposan meg kell mosni a kezét szappan nélkül, hogy a tenyere ne legyen szagos. Ezután lélegezzen ki gyorsan az összehajtott tenyerébe, és gyorsan szívja be a tenyere tartalmát elemzésre.

A második módszer az, hogy a saját nyálából egy keveset a saját csuklójára ken a nyelvével, amelynek nem szabad semmi szagának lennie. Természetesen a nyál és a szájszagok intenzitása változhat, de ez még mindig nagyon hatékony módszer.

Végül egy tiszta tárgyat, például egy műanyag kanalat, lehet megnyalni vagy rövid ideig a nyelv alá tartani. Amikor megszárad, az illata intenzívebb lesz.

Végül megtörölheti a száját, az ínyét és a szájpadlását egy tiszta géztamponnal, majd csak szippantja meg a tampont. Az utolsó módja az, hogy az utasítás szerint fogselymet használ, majd megvizsgálja, hogy van-e egy bizonyos aroma.

A saját vizsgálat után konzultáljon egy fogorvossal, hogy megnézze, vannak-e a szájszag objektív jelei. Ezek a jelek különböző plakkok lehetnek a szájnyálkahártyán és a nyelven. Természetesen a kezeletlen fogak, beleértve a szuvas fogakat, a parodontitist és a pulpitist, valamint az időseknél a parodontális betegségeket. A szájszag elég gyakran jár kellemetlen tünetekkel, például égő érzéssel a szájban, száraz érzéssel vagy fémes ízzel a szájban.

Milyen szaga van és miért?

Van néhány meglehetősen határozott, specifikus szag, vagy bizonyos szervek patológiájának fő jelzői. Foglalkozzunk velük:

 1. ammónia vagy ammóniaalkohol szaga. Az ammóniaszag arról árulkodik, hogy a beteg szervezetében felhalmozódnak a nitrogénes bomlás végtermékei – a vesével kiválasztandó karbamid vagy az ammónia. A májban az ornitin-ciklus révén karbamiddá kell metabolizálódnia. Ezért ha ammóniaszagot érzünk, az elsősorban a krónikus májelégtelenség tünete, másodsorban pedig a krónikus veseelégtelenség jele;
 2. Ha zavarja a hidrogén-szulfid, a záptojás vagy a bélgáz szaga, az közvetlen összefüggésben lehet az időnkénti rossz leheletével. Ez viszont alacsony gyomorsavtartalomra, gyomor- és nyombéltorlódásra utal. A beteg általában nehézkességtől szenved, különösen étkezés után, nem emészti meg a nehéz ételeket, például a húst, és gyakran szenved emésztési zavaroktól;
 3. Az érett vagy akár túlérett alma szaga, az úgynevezett “gyümölcsös szag” vagy az aceton szaga néha a beteg leheletéből árad. Leggyakrabban a ketontestek felhalmozódását jelzi a vérben, fejlett metabolikus acidózist. Ezt a kórképet az 1-es típusú cukorbetegségben tartják a legveszélyesebbnek, mivel végül súlyos ketoacidotikus kóma alakulhat ki;
 4. A közös rothadó szag sokkal gyakoribb, és a száj- és állkapocs, a fogazat és a szájüreg különböző gyulladásos és dystrophiás betegségeire utal. Bizonyos esetekben ez a patológia a légzőszervek bakteriális betegségeihez társul. Így a legjellemzőbb, de ugyanakkor nagyon ritka és súlyos eset a tüdő üszkösödése. A tüdőgangrénás betegnek olyan büdös szaga van, hogy lehetetlen vele egy szobában, sőt néha még egy emeleten is tartózkodni. Körülbelül olyan, mintha egy nagy darab rothadó húshoz szándékosan ventilátort tennénk, hogy fokozzuk a szagot. Szerencsére a tüdőüszkösödés rendkívül ritka;
 5. ha májszag van. Mindenki ismeri a máj illatát, különösen, ha darált húst készítünk belőle, vagy hasábburgonyát sütünk belőle. A máj lehelet májbetegségre, például májzsugorodásra vagy krónikus aktív hepatitisre utal. Az első ammónia- vagy ammóniaszagot a májelégtelenség végső stádiumában kell észlelni, amikor már szinte az összes hepatocita elpusztult, és a májnak nincs módja a fehérje-anyagcsere végtermékének hasznosítására;
 6. Vannak nagyon ritka szagok is. Előfordulhat például, hogy a szájból széklet- vagy fekáliaszag árad. Ez egy rendkívül súlyos gyomor-bélrendszeri rendellenesség, a retroperisztaltika (ellenkező irányú perisztaltika) bizonyítéka is. A tápláléktartalom áthaladása ekkor nem a természetes irányban történik a gyomorból a belek felé, hanem az ellenkező irányban. Nagyon súlyos esetekben még széklethányás is előfordulhat, de ez a tünet csak nagyon súlyos, intusszuszcepciós betegeknél fordul elő, akik sebészeti kórházakban vannak. Ilyen beteggel nem találkozik az utcán, és ezt a fajta szagot egy normális ember nem tudja hosszú ideig kibocsátani.

A fent felsorolt súlyos betegségeken kívül a szájszagnak, vagyis a rossz leheletnek vannak más, gyakoribb okai is. Leggyakrabban a rossz szájhigiénia, szájgyulladás, fogágybetegség okozza. Oropharyngealis candidiasis, a nyálmirigyek krónikus gyulladása. Ez a patológia leggyakrabban az időseknél fordul elő.

Ne feledje, hogy a krónikus mandulagyulladás, torokfájás, adenoidok és a tuberkulózisos tüdőelváltozások is kellemetlen kilélegzett levegőt eredményezhetnek. Bizonyos esetekben a rossz leheletet a gyógyszerek szedése okozza, és leggyakrabban vagy édes vagy vasszag, általában valamilyen szag, amely nem egészen normális.

A szájszagot vagy a bűzös leheletet meg kell különböztetni a krónikus dohányosok leheletétől, a hagyma és a fokhagyma “borostyánjától”, általában minden olyan szagtól, amely világos és külső jellegű, és amely nem önmagában, világos ok nélkül jelenik meg.

Milyen gyógyszerek használhatók az ilyen betegek megsegítésére? Milyen jogorvoslatok frissíthetik a leheletet? Mielőtt elkezdenénk felsorolni ezeket a jogorvoslatokat, egy nagyon fontos gondolatot kell megértenünk. Ezek mind tüneti jellegűek. A betegnek meg kell értenie, hogy ez enyhíti a tünetet, ahogyan a Paracetamol vagy a Nurofen enyhíti a lázat. De a betegség okával, a betegség patofiziológiai mechanizmusával, amely a rossz lehelethez vezetett, ezek az alapok nem tudnak harcolni. Így a páciens a használatuk után egy ideig javíthatja a kilélegzett levegő minőségét, de aztán a helyzet ismét kedvezőtlen lesz. Ezért az alábbi gyógyszerek csak sürgősségi gyógymódnak tekinthetők, amíg a páciens orvoshoz nem fordul, és nem kezd komoly vizsgálatot végezni. Bővebben a szájszagról itt olvashat: /stati/ga

 • toz.

  Az antiszeptikumok célja, hogy a szájat alkalmatlanná tegyék a patogén mikroorganizmusok szaporodására, beleértve a rossz leheletet okozó mikroorganizmusokat is. Természetesen, ha a szag forrása a gyomor-bélrendszer vagy a tüdő, akkor az antiszeptikumok nem segítenek, de a rossz szagok leggyakoribb forrása a szájból származik, és az antiszeptikumok valóban megszabadíthatnak a kellemetlen szagtól.

  Olvasson tovább  9 modern asztmás gyógyszer

  Top jogorvoslatok a rossz lehelet ellen

  Jelölés Helyszín Név Ár
  Top jogorvoslatok a rossz lehelet ellen 1 Miramistin 369 €
  2 Hidrogén-peroxid 12 €
  3 Klórhexidin 122 €
  4 Jodinol 42 €
  5 Chlorophyllipt 164 €
  6 Imudon 362 €
  7 Stomatofit 290 €
  8 Ha
 • ta (Galita)
 • 320 €
  9

  Extra

  230 €
  10 Listerine ‘Fresh Mint’, Total Care 155 €

  Miramistine

  Értékelés: 4.9

  Miramistin

  A Miramistine egy jól ismert, enyhén habzó, szín, íz és szag nélküli folyadék, amelyet a hazai Infamed cég gyárt. A legnépszerűbb 150 ml-es kiszerelés átlagosan 280 és 380 € közötti összegbe kerül.

  A miramisztin egy kvaterner ammóniumvegyület, amely segít a fertőzések széles körének kezelésében, mind a kezelés, mind a megelőzés szempontjából. Csak ki kell öblíteni a száját a Miramistinnal, mert nem képes felszívódni a nyálkahártyán keresztül. A MIramistint egy speciális, az injekciós üvegre helyezett fúvókán keresztül kell a szájba öblíteni vagy permetezni, amely 3-4 milliliternyi antiszeptikumot adagol adagonként. Egyszerűen öblítse ki a száját naponta háromszor-négyszer. Egy felnőtt esetében a fúvóka három-négy nyomása szükséges a kívánt adag eléréséhez.

  A Miramistin nemcsak számos organizmus ellen fejt ki erős baktériumölő hatást, hanem a szájban elszaporodó különféle gombák, valamint a vírusok és a szexuális úton terjedő betegségek ellen is.

  Előnyök és hátrányok

  A Miramistin nagy előnye a kiváló tolerálhatóság, valamint az aerob és anaerob, valamint a különböző gombákra gyakorolt hatása gyakorlatilag minden ismert patogén és opportunista baktériumra. Ha véletlenül lenyeli a Miramistine-t, nem lesz baja. Modern fertőtlenítőszerként a kvaterner ammónium használata valószínűleg egyedülálló. De ismét, ha a bűzös szagú lehelet forrása a tüdőből származó levegő, vagy ha a nyelőcsőből származó böfögésként jelenik meg, akkor nem, a leghatékonyabb fertőtlenítőszer képes megszüntetni, mert a fertőtlenítőszert a szájban kezelik, nem a tüdőben, és nem a gyomor-bélrendszerben. oktatás 1 A fertőtlenítőszert a szájban, nem a tüdőben és nem a gyomor-bélrendszerben kell kezelni.

  Hidrogén-peroxid

  Értékelés: 4.8

  Hidrogén-peroxid

  A hidrogén-peroxid (hidroperitid) olcsó és népszerű fertőtlenítőszer, amely azonban nagyon aktív és alacsony ára ellenére nagyon jól működik. Például egy 100 milliliteres, 3%-os koncentrációjú palack 6-12 rubelbe kerül. a rangsorunkban. Ez nagyon alacsony költséggel jár.

  Ne feledje, hogy a 3%-os koncentráció csak külső használatra alkalmas, de száj- és toroköblítéshez túl erős oldat, és a hígítatlan peroxiddal való öblítés égési sérüléseket, a nyálkahártya kifehéredését és kellemetlen érzéseket okozhat. Ahhoz, hogy megfelelően hígítsuk a hidrogén-peroxidot a száj és a torok öblítéséhez, 11 rész vizet kell hozzáadni egy rész termékhez. Az eredmény egy gyenge, 0,25%-os koncentrációjú oldat. A hidrogén-peroxidnak teljesen elegendő a mikroorganizmusokkal, a gennyel, a nekrotizált tömegekkel, a nyállal és a nyállal együtt dolgoznia.

  E hatás eredményeként a hidrogén-peroxid, mint nem tartósan megmaradó vegyület, vízre és reaktív oxigénre bomlik. Csak az oxigén a hatóanyag, mert kémiai reakcióba lép a szerves anyagokkal – a mikrobák szaporodásának szubsztrátjaival – és mechanikusan tisztítja a nyálkahártyát. Gargalizáljon naponta kétszer hidrogén-peroxiddal.

  Előnyök és hátrányok

  A hidrogén-peroxid nagy előnye, hogy olcsó, mindenütt jelen van, és képes fertőtleníteni a különböző sebeket, vágásokat és harapásokat. A hidrogén-peroxid mindig hasznos a háztartásban. Így akár egyes virág- és zöldségnövények magjainak csírázását is növelheti. A hidrogén-peroxid gombaölő hatású, és a cipők belsejére is alkalmazható. A mínusz az lesz, hogy a gyógyszert 11-szer vízzel kell hígítani a használat előtt, valamint a mellékhatások lehetősége – a szájnyálkahártya égése és vörösödése. Természetesen a 3%-os hidrogén-peroxid-oldatot el kell rejteni a gyermekek elől.

  Klórhexidin

  Értékelés: 4.8

  Klórhexidin

  Az olcsóság második bajnoka a jól ismert antiszeptikus klórhexidin, amely 0,05%-os koncentrációjú klórhexidin biglukonát formájában kerül forgalomba. 100 ml-es és 200 ml-es fiolákban kapható. A legkényelmesebb egy 200 ml-es palackot vásárolni, amelynek átlagos költsége 28-165 rubel. A hazai Samara gyógyszergyár állítja elő. Figyelmeztetés! A kereskedelemben kapható egyszerűen klórhexidin, amelyet etil-alkoholban hígítanak, és klórhexidin-biglikonát, amelyet vizes oldatként értékesítenek.

  A bakteriosztatikus hatás már az oldat 0,01%-os vagy annál kisebb koncentrációjánál jelentkezik, míg a jelenleg forgalomban lévő koncentráció ötször erősebb, és biztosítja a mikroorganizmusok elpusztítását, azaz baktériumölő hatású. A szájnyálkahártyát naponta 2-3 alkalommal öblítésként kell kezelni, de a hatás eléréséhez szükséges öblítési idő legalább 2-3 perc.

  Előnyök és hátrányok

  A klórhexidin sajnos nem képes felszámolni a szájban lévő gombákat, ha 10 percnél rövidebb ideig öblítjük. Ezért jobb, ha hidrogén-peroxidot vagy Miramistint használ, ha gombás fertőzés van a szájban. Ha a rossz lehelet forrása vírusos szájgyulladás, akkor is jobb, ha Miramistine-t használunk. A klórhexidin is okozhat allergiás reakciókat, égő érzést a szájban és a nyálkahártya bőrpírját. Néha a klórhexidin folyamatos használata esetén a fogak elszíneződését, fogkőképződést és ízlelési zavarokat okozhat. De hosszú távú alkalmazásnak kell lennie – egy hónapig vagy hosszabb ideig. Másrészt, ha véletlenül lenyel egy klórhexidin-oldatot, az gyakorlatilag nem szívódik fel. Az öblítés során kerülni kell, hogy klórhexidin kerüljön a szembe, és ha ez megtörténik, a szemet alaposan ki kell öblíteni vízzel.

  Jodinol

  Értékelés: 4.8

  Jodinol

  A következő fertőtlenítőszer, amelyet sikeresen alkalmaztak rossz lehelet esetén, a jodinol. Ez nem más, mint polivinil-alkohol, amelyben kálium-jodidot oldottak fel. Jó fertőtlenítő és fertőtlenítőszer. Itt nincs égő oldószer, ez egy vizes oldat. Minden 100 milliliter oldat 0,1 gramm jódot, 0,3 gramm káliumot és 0,9 gramm polivinil-alkoholt tartalmaz. A jódot ebben az oldatban alkohollal kombinálják, és külön-külön a jód is része a káliumsónak. Ez egy sötétkék folyadék, sajátos jódszaggal.

  A mandulák tisztítására, fülcseppként gennyes középfülgyulladás esetén, inhalációként atrófiás nátha esetén, gennyes sebek kezelésére javallott. A rossz lehelet ellen is lehet gargalizálni jodinollal. Gargalizálás – 20-30 ml mennyiségben egyetlen eljárásonként, az öblítés gyakorisága naponta egyszer vagy kétszer, de legfeljebb egy hétig. Egy 100 ml-es üveg jodinol 12-25 rubelbe kerül.

  Előnyök és hátrányok

  A jodinol előnye, hogy rendkívül hatékony a leggyakrabban rothadásos fertőzéseket és rossz leheletet okozó gyakori mikroorganizmusok ellen. Hátránya azonban a túlzott jódbevitel lehet, ezért a jodinolt soha nem szabad lenyelni. Nem kívánatos pajzsmirigybetegségben, beleértve a pajzsmirigy túlműködést, diffúz toxikus strúmában, myxödémában vagy elégtelen pajzsmirigyműködésben szenvedő személyeknél. De ha mérsékelt dózisban adják be, kiváló munkát végez, és felfrissíti a fogászati betegek leheletét.

  Chlorophyllipt

  Értékelés: 4.7

  CHLOROPHYLLIPT

  Egy másik növényi fertőtlenítőszer a klorofillipt. Ez helyi és külsőleg alkalmazható oldatként kapható, de rossz lehelet esetén a torokfájás ellen legjobban torokfertőtlenítő pasztillák formájában alkalmazható. A Chlorophyllipt az eukaliptusz levelek kivonata, amelyet a Vifitech hazai gyógyszergyártó cég állít elő, és a 20 tablettás csomag ára 80-135 rubel között mozog.

  A klorofil tabletták lenyelésének indikációi sokkal szélesebb körűek, mint a szájszag vagy a rossz lehelet. Ez az orrgaratgyulladás, mandulagyulladás, akut és krónikus hörghurut, parodontális betegség és ínygyulladás – ínygyulladás, szájnyálkahártya-gyulladás vagy különböző típusú szájgyulladás. A kivont eukaliptuszlevél-kivonat nemcsak baktériumölő, vírusellenes és gombaellenes hatással rendelkezik. Protozoás és gyulladáscsökkentő hatást is képes kifejteni, azaz harcol a protozoák ellen, és csökkenti a duzzanatot, a bőrpírt és a fájdalmat. A Chlorophyllipt általában és különösen az eukaliptusz levelek ezen értékes tulajdonságai a ceniol illóolajnak köszönhetőek. Nyeljen le egy tablettát naponta háromszor-négyszer, amíg nem bizonyul hatékonynak.

  Előnyök és hátrányok

  A Chlorophyllipt tabletták jól tolerálhatók, ritkán okoznak allergiát, és szinte soha nem okoznak bőrpírt és égő érzést a szájban. Ha azonban a betegnek fokozott savassággal járó gyomorhurutja van, nem ajánlatos lenyelni, hanem a nyálat kiköpni, mivel a kivonatot alkotó illóolajok – köztük a cineol, terpének, pinens – irritáló hatást gyakorolhatnak a gyomornyálkahártyára, és gyomorégéshez, illetve fokozott fájdalomhoz vezethetnek.

  Szándékosan nem említjük itt a különböző menta spray-k és gyümölcspirulák nagy számát, amelyek bőségesen kaphatók a kiskereskedelmi gyógyszertárakban. A rossz lehelet csökkentésére szolgáló különböző helyi termékek keresése és gyűjtése a legjobbak keresése érdekében öncélúvá, sőt megszállottsággá válhat, ahelyett, hogy orvoshoz fordulna. Ezért szándékosan korlátoztuk a termékek listáját ebben a felülvizsgálatban a leglényegesebb és leghatékonyabb termékekre.

  Ha megpróbál megbirkózni a szájszaggal, a különböző gyógyszerek alkalmazása mellett fogat kell mosni egy erős mentaillatú pasztával, és különböző mentolos cukorkákat is lehet szopogatni, de cukor nélkül. A kávébab rágása és egy 5-7 percig tartó, növényi olajjal történő szájöblítés szintén hasznos, mivel néha jobban felszívja a különböző szagokat, mint bármelyik vizes oldat. Nagyon is lehetséges, hogy időről időre fűszereket rágcsáljunk a rossz lehelet kezelésére. Lehet szegfűszeg, bazsalikom szárított levele, édeskömény, egy kis darab szerecsendió vagy egy nagyon kis darab vaníliarúd.

  Immudon

  Értékelés: 4.7

  Imudon

  A következő légzésjavító gyógyszer szintén egy szopogatós tabletta, és egy 40-es csomagért 330 és 470 RR közötti összeget kell fizetni. Az Imudont a bolgár székhelyű Solvay Pharma gyártja. Imudon, ahogy a neve is mutatja, a védettséghez kapcsolódik. Ezek kifejezetten lizált, azaz elpusztított mikroorganizmusok, amelyek a különböző szájbetegségeket okozó patogén és feltételesen patogén flóra részét képezik. Ezek közé tartozik a fogínygyulladás, aftás fekélyes szájgyulladás, a parodontitis, a nyelvgyulladás vagy a szájfénygyulladás. Természetesen az Imudont nem kifejezetten a szájszag kezelésére és a rossz lehelet megszüntetésére fejlesztették ki. A gyártók célja a helyi immunitás javítása volt, hogy a torokgyulladás, azaz az akut mandulagyulladás, a krónikus mandulagyulladás és a torokgyulladás minél ritkábban és könnyebben alakuljon ki.

  Tehát azokat a kórokozókat vették be, amelyek a leggyakrabban veszélyeztetik a szájüregi egészséget. Közülük: A csoportú streptococcusok, különböző staphylococcusok, Klebsiella és enterococcusok, fusobaktériumok és a candidiasis kórokozói, azaz a candida albicans. Az Imudon szisztematikus lenyelése ártalmatlan, de immunogén poliszacharid-maradványokat juttat a nyálkahártyába, amelyek reagálnak az immunglobulinokkal. Ez az immunreakciók őrködő kaszkádját váltja ki. Ez aktiválja a fagocitózist a szájban, és serkenti a védő szekréciós A osztályú immunglobulin termelését.

  Nemcsak a lizozim szekrécióját növeli, hanem az interferont is, amely vírusellenes hatással bír, annak ellenére, hogy az Imudon bakteriális lizátumot tartalmaz, de nincsenek specifikus vírusfehérjék.

  Egyértelmű, hogy ha a szájszagot baktériumok okozzák, az immunvédelem fokozása legalábbis, ha nem is pusztítja el, de csökkenti életképességüket. Ezért az Imudon a rossz leheletet is megszünteti, és a műfogsoron maradt fertőzött ételmaradékok esetén. Ez néha a nem megfelelő műfogsor vagy a helytelen illesztés esetén fordul elő. A készítményt úgy kell használni, hogy a tablettákat óránként és naponta 8 tablettát szopogatva 10 napig. Lehetőség van profilaktikus kúrára is, ebben az esetben napi 6 tabletta kétóránként elegendő, de ez hosszabb ideig, azaz 3 hétig tart.

  Előnyök és hátrányok

  Természetesen egy immunkezelés nem olyan aktív és gyorsan ható, mint egy antibiotikum vagy fertőtlenítőszer. Ezért a legjobb, ha az Imudont komplex terápia részeként, fertőtlenítő szájvízzel együtt alkalmazzuk. A relatív hátrány a meglehetősen nagyvonalú alkalmazási rendszerben rejlik. Kiderül, hogy egy 24 tablettás csomag három nap alatt elfogy; a teljes tanfolyam elvégzéséhez körülbelül 1000 rubelt kell fizetnie. Ezért ajánlatos az Imudont csak fertőtlenítő torokfertőtlenítő lúgokkal együtt vagy más, együtt ható gyógyszerekkel együtt vásárolni. Végső megoldásként a torkát és az orrüregét kiöblítheti tengervízzel (Aquamaris), majd az Imudon. Javítja a száj állapotát is.

  Stomatofit

  Értékelés: 4.7

  STOMATOFIT

  Egy másik hatékony folyékony termék a rossz lehelet kezelésére és megelőzésére a Stomatophyt kivonat, amelyet a lengyelországi Phytopharm cég állít elő. Félcsészényi, azaz 100 ml-es fiolában kapható, és 250-300 rubelbe kerül. Ez egy többkomponensű gyógynövényes készítmény. Tartalmazza a zsályaleveleket, a kálmos rizómát, a kakukkfű és az árnika gyógynövényeket, a kamillavirágot, a tölgyfakérget és a mentaleveleket. Az így kapott termék gyulladáscsökkentő, szárító és nyugtató hatással van a nyálkahártyára.

  Szájgyulladás, ínygyulladás és parodontitis, azaz mindazon betegségek kezelésére használják, amelyek rossz leheletet okozhatnak. A készítmény beadásához hígítson 7,5 ml kivonatot negyed csésze meleg forralt vízben. Szükséges, hogy öblítse ki a szájat ezzel a készítménnyel, majd ismételje meg az eljárást naponta 3-4 alkalommal, a tanfolyam időtartama legfeljebb 2 hétig tart. A könnyű adagolás érdekében a kivonatot tartalmazó mérőpoharat mellékeljük.

  Előnyök és hátrányok

  A Stomatofit friss leheletet adhat, és enyhítheti a szájüregi betegségeket, különösen, ha a nyilvánvaló gyulladást és súlyosbodást már kezelték antibiotikumokkal és fertőtlenítőszerekkel. Kiváló profilaktikus gyógyszer. De ha súlyos gyulladás van, akkor, mint az Imudon esetében, önmagában véve, a Stomatofit nem tud megbirkózni a súlyos problémákkal. Ezért csak két esetben szabad megvásárolni: az első az, ha valóban felírt Stomatofit fogorvos vagy fül-orr-gégész, és vannak jelzések, és a második eset az, ha nincs aktív gyulladás, és nincs semmilyen panasza, de a Stomatofitot megelőző intézkedésként fogja használni. oktatás 1 A Stomatofitot csak akkor kell megvásárolni, ha a Stomatofitot a fogorvos vagy a fül-orr-gégész felírta.

  Ha
 • ta (Galita)
 • Értékelés: 4.7

  HA<li></div><p>TA src=”/wp-content/uploads/2023/05/46016666197681-4110.jpg” height=”420″ title=”HA</p><li>TA”><p>A következő parafarmakon a lehelet felfrissítésére és a rossz lehelet megszüntetésére a Halita nevű parafarmakon. Tudjuk, hogy a szájszag a kellemetlen szagú lehelet jelenléte. Ezért ez egy olyan termék, amelyet kifejezetten a rossz lehelet elpusztítására fejlesztettek ki. Ez a pozícionálás megemelte az árat, és egyetlen 150 ml-es palackért, amely még mindig kevesebb, mint egy pohár, körülbelül 320 rubelt kell fizetnie. Ennek eredményeként körülbelül négyszer drágább, mint más öblítők.</p><p>Mi a Galitol sajátossága?? Sok fogöblítő tartalmaz fluoridot és hidroxiapatitot is, míg a Galité sem az előbbit, sem az utóbbit nem tartalmazza. De ez a szájvíz glicerin alapú, hogy elpusztítsa a rossz szagokat. Klórhexidint és cink-laktátot tartalmaz. A klórhexidin fertőtlenít, a hidroxiapatit és a fluorid hiánya pedig lehetővé teszi a fogakat tisztító, de károsító csiszolóanyagok elkerülését. Helyette propilénglikolt, ricinusolajat és glükonsavat adtak hozzá. A klórhexidin egyetlen öblítést követően akár 8 órán keresztül fertőtleníti a szájat.</p><p>A készítményhez további antiszeptikumot, cetilpiridinium-kloridot adtak. Nem olyan tartós, mint a klórhexidin, körülbelül 4-5 óra, de jelenléte meghosszabbíthatja a klórhexidinnek való kitettség időtartamát. A cink-tejsav kötés, vagy cink-laktát reakcióba lép a kénvegyületekkel, és a szájban kén képződik a különböző baktériumok tevékenysége miatt. Ez növeli a bűzt, legalábbis a kénhidrogén rovására. A glicerin mellett a xilit édes ízt biztosít. A xilitet pedig nem metabolizálják a baktériumok, és nem táptalaja a mikrobáknak.</p><p>Ennek eredményeképpen a Galita egy olyan termék, amely számos összetevő munkája révén megöli a patogén flórát és felfrissíti a leheletet. Ezt az öblítést reggel és este használják. A kezeléshez 15 ml-es kupakot veszünk, és a szájat 30 másodpercig öblítjük. A legjobb hatás elérése érdekében ajánlatos nyelvkaparót használni, használat előtt jól megmosni a fogakat, és fogselymet használni. Felnőtteknek és gyermekeknek 6 éves kortól ajánlott.</p><h4>Előnyök és hátrányok</h4><p>Ez a szájvíz a legmélyebb és legteljesebb módon lett átgondolva az összetételét tekintve; nem tartalmaz súroló hatású vegyületeket, ugyanakkor jó védelmet nyújt a kórokozó mikrobák elszaporodásával szemben. Az egyetlen hátránya az alacsony mennyiség viszonylag magas ár mellett. Továbbá, ez a szájvíz valószínűleg nem kapható kiskereskedelmi forgalomban egy hagyományos gyógyszertárban, de megrendelhető speciális online áruházakból.</p><p>Még egy dolog: a hat év alatti gyermekek számára szóló ellenjavallat nem jelenti azt, hogy a gyógyszer ártalmas lenne mondjuk ötéves gyermekek számára. A gyerekek egyszerűen még nem nagyon tudnak megfelelően öblögetni, a szájukat csukva tartani. Tehát nagyon valószínű, hogy a csecsemők vagy kiköpik ezt a drága terméket, vagy a gyerekek véletlenül lenyelik. Ez a korhatár a gyermekek biztonságát szolgálja, és nem több.</p><h3><p>arodontax Extra</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Parodontax Extra

  Egy másik öblítőszer, amely sikeresen küzd a rossz szagok ellen, a Parodontax Extra. Ez egy ismert vonal, ezek az öblítők kaphatók a szupermarketekben, sőt a barkácsboltokban is. Nem tartalmaz etil-alkoholt, de az előző termékhez hasonlóan fertőtlenítőszert – klórhexidin biglukonátot – tartalmaz. A klórhexidin 0,2%-os koncentrációban van jelen, ami biztonságos szájvízként.

  A klórhexidin baktericid és bakteriosztatikus antiszeptikum, és képes gátolni számos opportunista és patogén flóra élettevékenységét és szaporodását, amelyek plakkot képeznek. Ezek közé tartoznak egyes gombák, élesztőgombák, kokkuszok, az anaerob és aerob flóra tagjai, különböző bacilusok, fusobaktériumok és spirillumok. Sok kárt okozhatnak a fogakban, a szájban és az ínyben. A fogorvosok szerint a szájszag leggyakrabban parodontitis vagy alacsony fokú ínygyulladás hátterében alakul ki, különösen akkor, ha anaerob flóra van jelen.

  A baktériumok általában nem tolerálják túl jól a klórhexidint, mivel ez szinte soha nem része az általánosan használt fogkrémeknek. Ezért a mikrobák klórhexidin, furacilin, kálium-permanganát és hasonló antiszeptikumok ellenállása egyszerűen nem alakul ki. A klórhexidin pedig minden “felesleges” baktériumot elpusztít néhány tíz másodperc alatt, vagy egy perc alatt az öblítés során. Ez az öblítő olyan összetevőket tartalmaz, amelyek a felületaktív anyagokhoz hasonlóan bevonják a fogakat és az ínyt, és segítenek az öblítőnek a fogakon maradni. Ennek eredményeként egyetlen öblítés után körülbelül 10-12 órán át marad hatékony. Kivéve persze, ha a páciens éppen akkoriban ült a büféasztalnál egy nagy adag étellel.

  Átlagosan két hétig, de legfeljebb 1 hónapig kell használni. Az öblítést a szokásos módon kell elvégezni, a kupakot megtöltve a termékkel, és naponta kétszer legalább egy percig öblíteni. És lehetőleg reggel a fogmosás után, este pedig lefekvés előtt. Az öblítőszer átlagos ára körülbelül 250 rubel. Egy palack 0,5 literes, ami hosszú időre elegendő.

  Előnyök és hátrányok

  A termék nem tartalmaz etil-alkoholt (etanol), valamint illat- és aromaanyagot. A különböző szagokra allergiás és parfüm-intoleranciában szenvedők ezért pozitívan veszik az öblítést. De a zseniális színezőanyag azt jelenti, hogy ha túl gyakran és túl sokáig használják, elszínezheti a fogzománcot. Ne használja ezt az öblítőt, ha allergiás a klórhexidinre.

  Plusz – a fogászatban nemcsak a különböző gyulladásos szájbetegségek kezelésére, hanem megelőzésére is használják. Használható szájfertőtlenítésre közvetlenül a fogorvosi látogatás, kezelés és foghúzás előtt is. A látogatás után azonban csak akkor használjon szájvizet, ha azt orvosa engedélyezte. Ha frissen töltött fogkrémje van, az felveheti az öblítő színét. Ha pedig fogat húztak ki, a foghúzás helyén vérrögnek kell kialakulnia. Ha közvetlenül a húzás után öblít, vérzés léphet fel – ne feledje, hogy.

  Listerine Fresh Mint, Total Care

  Értékelés: 4.7

  Listerine Fresh Mint, Total Care

  Listerine-ek egész családja létezik, pl. a Listerine “total care” szorbittal, propilénglikollal, eukaliptuszolajjal, cink-kloriddal és benzoesavval? Metil-szalicilát, timol, foszfátok, mentol és egyéb összetevők. Egy másik Listerine illatanyag a friss menta illata, de minden Listerine termék tartalmaz eukaliptuszolajat, metil-szalicilátot, mentolt és timolt, míg a szín és az aroma az illatanyagtól függ.

  A gyógyszer hatása meglehetősen jó; nemcsak a patogén, hanem az opportunista flórára is hat. Már a New Age-ben divatba jött a száj öblítése gyenge alkoholos oldattal, különböző illóolajokkal. Manapság már megtanulták, hogy az illóolajokat alkohol nélkül oldják fel, de csökkentik a baktériumok hatását, gyógyítják a fogzománcot és friss leheletet biztosítanak.

  Ajánlott naponta kétszer, fogmosás után használni. Körülbelül 20 ml, azaz fél kupaknyi Listerine elég ahhoz, hogy fél percig öblítse a száját. Minden Olaszországban gyártott Listerine készítmény csökkenti a lepedéket és megakadályozza a fogkő kialakulását. A Listerine-t Olaszországban gyártják, a világhírű kozmetikai és orvosi óriás Johnson & Johnson ellenőrzése alatt.

  Előnyök és hátrányok

  Ez egy valóban hatékony termék, amelyet klinikai vizsgálatokkal igazoltak. Bebizonyosodott, hogy a Listerine hatékonyan lebontja a lepedéket, mélyen behatol annak minden rétegébe és erősíti az ínyt. A kellemetlen szagtól már egyetlen alkalmazás után is megszabadulhat, a Listerine termékcsalád pedig lehetővé teszi, hogy tetszés szerinti illatot válasszon, és kedvére használhassa. Az édes borsmenta íz mellett létezik Listerine “teljes védelem”, “zöld tea kivonat” és még a Listerine “erős fogak és egészséges íny” gyermek változata is. Az öblítők általában hatéves kortól használhatók gyermekeknél. Költségek Listerin is olcsó, egy nagy 500 ml-es üvegért 200-400 rubelt fizet., 300 rubeles átlagáron. üvegenként. Egy kis 250 ml-es csomag pedig átlagosan 190 dörzsölésbe kerül. Ezért meglehetősen demokratikus és hasznos, nagyobb hátrányok nélkül.

  Következtetés

  Összefoglalva, a rossz lehelet olyan probléma, amely ésszerű megközelítéssel megoldható. Azonban két szöges ellentétes helyzet áll fenn. Sok szájszagú embernek egyáltalán nincs érzéke hozzá, és ezért nem érti, miért kerüli őket a társadalom. Másrészt létezik egy olyan típusú fóbia is, mint a halitofóbia. Az ember kórosan meg van győződve arról, hogy a lehelete bűzlik, nem érzi, és a körülötte lévő emberek is érzik, de nem szólnak semmit. E két helyzet között van, ahol a szájszag problémája valójában rejlik. Valójában, bár ez az állapot kevésbé gyakori, mint az ínygyulladás vagy a szájnyálkahártya-gyulladás, mégis széles körben tanulmányozták, és néhány doktori értekezést is írtak róla. Ha ezt elolvasva többet szeretnél tudni a rossz leheletről, itt egy link egy PhD-dolgozat kivonatához a témában.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: