11 a legjobb antigravitációs eszközök közül

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt kérjen szakértői tanácsot.

Az Antigravide egy viszkózus vagy folyékony polimer alapú anyag, amely megszilárdulása után rugalmas, kalapácsálló bevonatot képez, amely megvédi az alvázat, a küszöböket, az alját és az íveket az apró forgácsok és kavicsok által okozott lepattanásoktól és karcolásoktól. A fejlesztés kezdeti időszakában a gravitációgátlókat széles körben alkalmazták, főként a nehéz útviszonyok között működő terepjáróknál. Idővel azonban, amikor az egyszerű mechanikai védelmi anyag mellett a korróziógátló és zajelnyelő tulajdonságokkal is kiegészítették ezeket a készítményeket aszfaltozott utakon való vezetéskor kezdték használni.

Szakértői és fogyasztói tanácsadói minőségében az Expertology magazin összeállította saját piackutatását, és két tematikus kategóriában rangsorolta a legjobb alvázvédő bevonatokat. A termék kiválasztásának fő szempontjai ebben a minősítésben a szakértői következtetések, a fogyasztói visszajelzések a teljesítményértékelésekkel, valamint a védőrétegek ára és tartóssága.

Hogyan válasszunk egy antigraviolettát

Általában a termék önkiválasztása nem jelent nagy problémát azok számára, akik tapasztaltak a vegyszerrel való munkában. A kezdők azonban nehezen tudják kiválasztani a terméket a rendeltetésszerű használathoz vagy a kapcsolódó védelmi funkciókhoz. Az Expertology szerkesztőbizottsága ezért azt ajánlja, hogy a következő szempontokra fordítson figyelmet:

 1. Az egyetemesség foka. E kritérium szerint az összes anti-gravitációt univerzális és speciális csoportokra osztják. Az előbbiek olyan készítmények, amelyek átlátszó filmet képeznek a kezelt felületen. A karosszériaelemek komplex kezelésére tervezték, akár a fényezés felett is. A speciális keverékek gyakran fekete, szürke vagy fehér színűek, és a karosszéria aljának, a kerékjárati íveknek és a küszöböknek a kezelésére szolgálnak. Bizonyos esetekben, ha az autó színe megegyezik a gravitációgátló festék színével, akkor azt a teljes karosszériára felviszik. Az új fékfolyadék egy használt autó védelmére szolgál, de ez a használt autók tulajdonosainak előjoga, akiknek ez a kezelés az egyetlen reális esély arra, hogy a karosszéria friss legyen, és megóvja a gyors romlástól.
 2. Védelem. Minden egyes kavicsgátló bevonatnak védenie kell a jármű karosszériaelemeit a mechanikai behatásokkal szemben. Vannak azonban olyan speciális adalékanyag-készletek is, amelyeket a készítménybe beépítenek a fém korróziós támadásának csökkentése vagy a só támadása elleni védelem érdekében. Szintén nagyon népszerű jelenleg a szintetikus gumin, bitumenen, gumin és poliuretán gyantán alapuló zajszigetelő anyagok csoportja. Vásárláskor ügyeljen arra, hogy figyeljen a termék kísérő védelmi tulajdonságaira.
 3. Az alkalmazás típusa. Ez a szempont áll a minősítésünk középpontjában, és ez a legnyilvánvalóbb paraméter. A festékanyagot fel lehet permetezni szórófejjel (közvetlenül a palackból) vagy egy speciális pneumatikus pisztollyal, illetve ecsettel vagy hengerrel festeni. Az első alkalmazási módszer a termék nagyon egyenletes eloszlását biztosítja a felületen, így a termék fogyasztása szoros ellenőrzés alatt tartható. A második eset másrészt széles körben alkalmazható a küszöbök és a kerékjárati ívek festésére, és ki van élezve a termék “nagyvonalú” alkalmazásához, hogy jobb védelmet és zajszigetelést biztosítson anélkül, hogy aggódna a fogyasztás értéke miatt. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb alkalmazási módszert.
 4. Számla. Eléggé ellentmondásos kérdés a választás szempontjából, mivel egyes esetekben a bevonat szemcsézettsége durvább, nem előnytelen megjelenést kölcsönöz a járműnek. Leginkább azonban a nagyon könnyű és durva szemcséket használják a műanyag alkatrészekhez. A sima termékek gyakran testkezelésekre mennek.
 5. Ragasztóerő. Az utána festendő alkatrész tapadási képessége a mélynyomás elleni tapadás képességétől függ. Ha nem tervezi a jármű ezen részeinek festését, a választásnak nincs határa. Egyébként mindig jó tapadású termékre van szüksége.

A legjobb TPU értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb aeroszolos kavicsgátló 1
 • qui Moly 6109
 • 970€
  2 950 309€
  3 Hi-Gear 735€
  4 KERRY 229€
  5 ASTROHIM 249€
  6 RUST STOP 213€
  7 3TONS ANTI-KAVICS 220€
  A legjobb festékszóró pisztoly antigravure 1 NOVOL GRAVIT MS 600 400€
  2 ODY 930 424€
  3 Dinitrol 479 1 088€
  4 ODY 900 350€

  A legjobb aeroszol anti-grav

 • qui Moly 6109
 • Értékelés: 4.9

  <li></div><p>Qui Moly 6109″ src=”/wp-content/uploads/2023/04/5881666196241-5911.jpg” height=”420″ title=”</p><li>qui Moly 6109″><p>Német fejlesztés poliuretán gyantákon alapuló, a kedvezőtlen környezeti feltételekből eredő mindenféle hibával szemben rendkívül ellenálló termék. Van egy, meglehetősen jelentős korlátozása – mivel csak fekete színben kapható a piacon, alkalmas az alváz és a kerékjárati ívek kezelésére. Nem ajánlott az autó karosszériájára felhordani, és nem ajánlott a fóliát utána lefesteni – nagy a kockázata annak, hogy a fólia rugalmas rétegei megrepednek.</p><p>Azonban egy nagyon speciális módon</p><li>A qui Moly 6109 tökéletesnek bizonyul. Ennek oka a filmállóság és a szórófej ergonómiai tulajdonságai. A fogyasztók a fogyasztás és a pénz szempontjából is előnyben részesülnek az adagolás miatt, bár a termék megvásárlása viszonylag nagy kiadással jár (az autokémia szempontjából). A kavics elleni bevonat stabil, nem csak ütéselnyelőként, hanem korróziógátló rétegként is működik.<h4>Előnyök</h4><ul><li>A felhordás után a készítmény nagyon ellenálló a kedvezőtlen környezeti feltételekkel szemben;</li><li>ergonomikus szórófejes flakon;</li><li>alacsony fogyasztás;</li><li>az akciót enyhe habzás kíséri.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas érték;</li><li>Korlátozottan használható (csak az alváz és a kerékjárati ívek alatt).</li></ul><h3>Test 950</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Test 950

  Nagyon népszerű gumialapú kopásgátló szer, amely egyaránt használható a karosszéria festékbevonatának kezelésére, valamint a karosszéria aljának és a boltíveknek a védelmére. Három színben kapható: fekete, fehér és szürke, az alkalmazási lehetőségek bővítése érdekében. A Body 950 egyedülálló összetétele nemcsak a mechanikai sérülések ellen védi a karosszériát, hanem a korrózió ellen is, enyhe hangszigetelő hatással kombinálva.

  A gyakorlat azt mutatja, hogy a használt autók tulajdonosai többnyire a sárvédő bevonatok alkalmazásához folyamodnak. Az ilyen karosszériák alapos kezelését általában egy friss festékréteg követi, mivel a futófelület nagyon jól tapad az alkid alaphoz. A Body 950 fontos előnye a felhasználók számára az alacsony ár, amely önmagában is vonzóvá teszi a vegyületet a vásárláshoz.

  Előnyök

  • Kiváló futófelületi tulajdonságok (mechanikai sérülések és korrózió ellen);
  • Hangszigetelő hatás (amelyhez a karosszéria fémét gyakran belülről kezelik ezzel a készítménnyel);
  • Alacsony ár és széles körű elérhetőség az autóápolási kiskereskedelmi üzletekben;
  • a teljes karosszérián alkalmazható.

  Hátrányok

  • Alkalmazás előtt a felület gondos előkészítését igényli;
  • Magas fogyasztás a “vizesedés” miatt.

  Hi-Gear

  Értékelés: 4.8

  Hi-Gear

  A Hi-Gear fékbevonat legfontosabb tulajdonsága az átlátszósága, amely meghatározza abszolút alkalmazhatóságát még a festett karosszériaelemeken is. nagyon hasonlóan viselkedik, mint a folyékony gumi, amely körülveszi a fém- és műanyag alkatrészek körvonalait, és egyfajta csillapítóként működik mindannak, ami útközben leesik az útról. A burkolószerkezet ráadásul korróziógátat képez, mivel megakadályozza, hogy az időjárás és a víz a fém bevonat nélküli részeit érje.

  Természetesen be kell ismerni, hogy a Hi-Gear kavicsgátló készlet meglehetősen drága, ezért egy teljes autókezelés elég sokba kerülhet. Ezért a gyártók és a fogyasztók túlnyomórészt azt javasolják, hogy csak a test alsó részein használják, ahol a kavicsok elrepülésének valószínűsége sokkal nagyobb.

  Előnyök

  • Átláthatóság, ami a terméket univerzálissá teszi;
  • kifejezett korróziógátló és ütéscsillapító hatással rendelkezik;
  • gyors száradás a feldolgozás után;
  • könnyű lemosás (ahol a festékréteg minősége fontos szerepet játszik).

  hátrányok

  • nagyon magas ár;
  • A tartós bevonat eléréséhez több kezelésre van szükség.

  KERRY

  Értékelés: 4.7

  KERRY

  A hazai egyesület képviselője, a Tünde Töltés, amely a kielégítő teljesítmény és az elfogadható ár miatt került a rangsorba. Az egyetemességről szó sem lehet, mivel a készítmény nem átlátszó, és nem lehet a karosszéria festésére alkalmazni annak teljes színválasztékában. Az egyetlen kivétel a fekete, szürke és fehér szín, amelyhez KERRY Anti-Gravings készül.

  Ez az eszköz az évek során számos szerkezeti változáson ment keresztül, köszönhetően a gyártó kísérleti bázisának, amely lehetővé teszi a hosszú távú kutatást. Különösen az utóbbi években a KERRY jelentősen növelte a rozsdát megelőző összetevőjét, és így kettős hatást biztosít az alkalmazásnak. Ezenkívül kiemelhetjük a kialakult réteg keménységének sikeres csökkentését, ezáltal javítva a bevonat csillapítási tulajdonságait, és a könnyű eltávolíthatóságot az élettartam végének elérése után.

  Előnyök

  • optimális ár;
  • folyamatosan fejleszthető összetétel;
  • a réteg könnyű eltávolítása az élettartam lejárta után;
  • jó védő tulajdonságok a szálló kavics és a korrózió ellen.

  Hátrányok

  • a felhordás előtt a felület alapos előkészítése szükséges (tisztítás szárítással és zsírtalanítással)
  • Jelenleg főként online boltokban kapható.

  ASTROHIM

  Értékelés: 4.6

  ASTROHIM

  Alacsony költségű, hazai eredetű, színes és színtelen változatban kapható, a jármű aljának és a teljes karosszéria felületének kezelését lehetővé tevő kavicsgátló termék. A termék jó tapadással rendelkezik, és abszolút bármilyen típusú anyagra alkalmazható, legyen az festett/nem festett fém vagy műanyag. A megfelelő felület eléréséhez legalább háromszor meg kell ismételni a felhordási folyamatot, és fokozatosan fel kell építeni a védőréteget. Nagy fogyasztási probléma: 520 milliliter készítmény, jó becslések szerint, alig elegendő több karosszériaelem befújásához.

  De meg kell adni az AstroHIM-nek: a bevonat minősége legalább olyan jó, mint a külföldi analógoké, ha kellő gondossággal alkalmazzák, és az alacsony ár jelentősen kompenzálja a mennyiséget. Korrózióvédelmet biztosít, és ezzel párhuzamosan semlegesíti a meglévő rozsdafoltokat.

  A

  • Színes és színtelen változatban kapható;
  • megbízható védelmet nyújt a csupasz fémnek a korrózió ellen, semlegesíti a sekély rozsdafoltokat;
  • nagyon alacsony költségek a fő külföldi versenytársakhoz képest
  • jó tapadás.

  Hátrányok

  • magas fogyasztás a kiváló minőségű kezeléshez.

  RUST STOP

  Értékelés: 4.5

  RUST STOP

  A kanadai eredetű Antigraviolet, amely a hazai piacot tekintette nagyon hatékony prémium kategóriás trükknek. Az ASTROHIM kiemelkedően különbözik versenytársai többségétől, mivel névlegesen korróziógátló. A kezelés során képződött film azonban kiválóan ellenáll a kavicsoknak és az apró kavicsoknak, és a szemcsés textúra lehetővé teszi a kezelt anyag hibás rétegeinek kitöltését, egyidejűleg egységesebb megjelenést biztosítva a felületnek.

  A RUST STOP összetételében lévő inhibitorok segítségével megakadályozza a nedvesség távozását a mikropórusokból, ezáltal elnyomja a lángok további fejlődését, és polimerfilm kialakulásával blokkolja azokat. érdekes megjegyezni, hogy a termékválaszték nem korlátozódik az univerzális készítményekre, hanem külön termékeket kínál a felhasználóknak az alváz (nagyobb hangsúlyt fektetnek a sóállóságra) és az alváz üregeinek kezelésére (a folyadék fokozott behatolási képessége). Ennek a felállásnak a képviselői egy kicsit túl sokba kerülnek, de meggyőzően tartják a prémium minőségű márkát.

  Előnyök

  • A mechanikai védelemmel párhuzamosan megakadályozza a korróziós központok kialakulását, és semlegesítő hatással van a korrózióra;
  • szemcsés textúrája lehetővé teszi a kezelendő anyag hibáinak kitöltését;
  • a termékcsaládban található eszközök sokasága (univerzális kavicscsomag, alvázvédelem, rejtett üregek stb.).);
  • nagyon gazdaságos a használata.

  Hátrányok

  • meglehetősen drága termék.

  3 TONNÁS ANTIGRAVIOID

  Értékelés: 4.4

  3 TÓNUSÚ ANTIGRAVIOLA

  Orosz eredetű Antigravide, 520 és 1000 milliliteres palackokban kapható. Színes (fekete, fehér vagy szürke) bevonatot képez, ezért főként az alváz és a kerékjárati ívek kezelésére használják. Annak ellenére, hogy telepített egy sor adalékanyagot, hogy elnyomja a korróziót, megbirkózik a semlegesítésükkel meglehetősen közepes, amely csak védelmet nyújt a gázcsere ellen, és bejut a nedvesség mikropórusaiba (anélkül, hogy befolyásolná a kialakult központokat).

  Ahogy a felhasználók rámutattak, a karosszéria “csiszolása” a 3TON anti-gravel kezelés után nyom nélkül megy a fényezéshez, ami azt jelzi, hogy kielégítően teljesíti fő feladatát. A termék egyik előnye a jó ragasztótapadás, amely lehetővé teszi a karosszériaelemek festését a kezelés után, ami különösen értékes a régebbi, használt autók tulajdonosai számára. Olcsó palackok, nagy fogyasztás alapfelszereltségként, de bármelyik autóápolási központban könnyen beszerezhető.

  Előnyök

  • jó tapadás, ami lehetővé teszi a karosszéria festését a kezelés után;
  • a megfelelő térfogat (520 vagy 100 milliliter) kiválasztásának lehetősége;
  • kiváló védelmet nyújt a kavics, homok és kő mechanikai ütközése ellen.

  Hátrányok

  • magas termékfogyasztás;
  • közepes korrózióvédelem.

  A legjobb szórópisztolyos ragasztó a szórópisztolyhoz

  NOVOL GRAVIT MS 600

  Értékelés: 4.9

  NOVOL GRAVIT MS 600

  A NOVOL GRAVIT MS 600 első és legfontosabb tulajdonsága a hatalmas, 1,8 kg-os kapacitás. Értékben az anti-graviti a legjobb a szegmensben, még a BODY népszerű termékeihez képest is. A termék három színváltozatban (standard fehér, szürke és fekete) kapható, és többrétegű alul-, kerékjárati és aluljáró-kezelésre tervezték.

  Figyelemre méltó az is, hogy a szórópisztoly közvetlenül a NOVOL GRAVIT MS 600 dobozra csatlakoztatható, amire a lengyel gyártók elsőként ügyeltek. A kívánt eredmény elérése érdekében a felhasználók azt javasolják, hogy a kezelést legalább három lépésben alkalmazzák, fokozatosan felépítve a rugalmas réteget a nagyobb védőhatás érdekében. Ez nem a termék legjobb tulajdonsága, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy korróziógátló tulajdonságai meglehetősen gyengén kifejezettek. Ezen túlmenően teljesíti fő célját, és az ár-mennyiség arány nagyon kedvező a hazai fogyasztó számára.

  Előnyök

  • a termékmennyiség és a piaci ár optimális aránya;
  • egy teljesen stabil, rugalmas réteget hoz létre, amely véd a legtöbb negatív környezeti hatással szemben;
  • jó tapadás a festékhez, aminek köszönhetően a kialakított réteg festhető;
  • A bevonat finom és könnyű eltávolítása nyomok nélkül.

  hátrányok

  • A korrózióvédelmi tulajdonságok kevésbé kifejezettek.

  BODY 930

  Értékelés: 4.8

  BODY 930

  Mint minden BODY termék, a 930 is bitumen- és gumialapú, ezért kizárólag az alváz vagy a kerékjárati ívek kezelésére használható. 1-20 kg-os dobozokba csomagolva, pasztaszerű, sűrű massza, amely ecsettel vagy festőhengerrel felvihető. Azonban a fogyasztás csökkentése és a vegyület egyenletesebb eloszlása érdekében hígítható, de akkor nem csak a folyadék tartályát kell keresni, hanem egy pisztolyt is.

  A közvetlen versenytársával, a NOVOL GRAVIT MS 600-zal ellentétben a BODY 930 finom szemcseszerkezettel rendelkezik, amely mind a csupasz fémre, mind (igény esetén) a festékbevonatra is felvihető. Ez utóbbi különösen hasznos a használt járművek tulajdonosai számára. A görög készítmény további pozitív jellemzői közé tartozik a jó korrózióvédelmi tulajdonságai, amelyekben minden hasonló versenytársat maga mögé utasít.

  Előnyök

  • használható masztixként és szórófolyadékként is;
  • nagyon magas fedési teljesítmény együttható és ebből következően alacsony fogyasztás;
  • A töltési mennyiségek széles skálája;
  • Kiváló védelem a korrózió és a mechanikai sérülések ellen az alvázon és az íveken;
  • Jó tapadás a bevonat felett alkalmazva.

  Gyengeségek

  • nem lehet átfesteni;
  • csak fekete színben kapható.

  Dinitrol 479

  Értékelés: 4.7

  Dinitrol 479

  Folyékony szintetikus gumi alapú kavicsgátló, amely egy klasszikus 3 az 1-ben készítmény, amely véd a korrózió és a sós oldatok ellen, és hangszigetelő réteget képez a kerékjáratok alatt. Nagyon könnyen alkalmazható bármilyen felületen, a legtöbb versenytársához képest irigylésre méltó tapadással. Kémiailag semleges, ami mind a kezelendő alkatrészek, mind a kezelendő fém, műanyag vagy bevonatos felületek biztonságát elősegíti.

  A Dinitrol 479 másik pozitív tulajdonsága az alkalmazás kiváló tisztasága. A vegyület nem csepeg vagy csöpög, de könnyen felhordható, akár ecsettel is. Száradási ideje (a rétegtől függően) 6-12 óra, a felhordási vastagság (a felhasználók ajánlásai szerint) nem haladhatja meg az 1500 mikrométert, ami vastagságmérővel ellenőrizhető. A fentiekhez csak egy dolgot kell hozzátenni: a Dinitrol 479-et aszfalton és burkolatlan utakon tesztelték, és az általa elért eredmények minden várakozást felülmúltak, még a legmerészebbeket is.

  Előnyök

  • Kémiailag semleges, minden anyagcsoport számára biztonságos az alkalmazás során
  • nagyon jó tapadás;
  • zajszigetelést, forgácsolás- és korrózióvédelmet biztosít;
  • magas teszteredmények, szakértői és felhasználói bizalom.

  Hibák

  • Kizárólag fekete színben kerül a piacra.

  BODY 900

  Értékelés: 4.

  BODY 900

  Valószínűleg a legkíméletesebb összetételű a kategóriában, amely alkalmas a karosszéria alatti kezelésre, valamint a lakkbevonat és a műanyag termékek külső rétegeire való felhordásra. A BODY 900 tipikus példája a korrózióvédelemnek, amely nagy százalékban tartalmaz rozsdagátlót, viaszt és szintetikus gyantákat, amelyek többek között javítják az autó kifakult színét, növelik a fényét és védik a fémet a rozsdafoltok kialakulásától és fejlődésétől.

  A színtelen szerkezet univerzális, de nem biztosít hangszigetelést (mint a Dinitrol). Ami azonban nem akadályozza meg abban, hogy alapvető funkcióját betöltse. A BODY 900 legvonzóbb jellemzője a fogyasztók számára az alacsony árcédula, amelynek köszönhetően a 930-asnál összehasonlíthatatlanul nagyobb népszerűségre tett szert. De sajnos ennek a jelöltnek a fellépése a versennyel kapcsolatban kevésbé bizonyul hatékonynak. És ezért csak a negyedik helyen áll az összesített rangsorban.

  Előnyök

  • A termék 1 és 5 liter közötti térfogattartományban kapható;
  • korrigáló hatással van a karosszéria színére;
  • Színtelensége miatt sokoldalúsága miatt figyelemre méltó;
  • a kezelt felületekről könnyen eltávolítható, amint elérkezik az élettartama végéhez;
  • A termék barnás, sötétedő színben kapható.

  Hátrányok

  • a versenytársakhoz képest kevésbé markáns fellépés.
  Olvasson tovább  Top 14 dízelolaj
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: