11 legjobb autós műszerek

*A szerkesztőség véleménye szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt szakértői tanácsadásra van szükség.

Az autónyomásmérők a gumiabroncsok nyomásának mérésére szolgáló eszközök, amelyek jelentőségét a járműüzemeltetés gyakorlatában nagyon nehéz túlbecsülni. Ezek az egyszerű eszközök lehetővé teszik a járművezetők számára, hogy elkerüljék a gumiabroncsnyomás kiegyensúlyozatlanságát, amely rossz kezelhetőséghez vezethet, valamint hogy a gumi kopásának minimalizálása érdekében fenntartsák a kerék optimális teljesítményét.

A fejlesztés jelenlegi szakaszában a járműnyomásmérők két alapvetően különböző csoportba sorolhatók:

 1. mutató (analóg)– Ezeknek az eszközöknek a fő hátránya a mérési folyamat automatizálásának hiánya (ha a manométer nem rendelkezik deflatorral) és a sötétben való használatuk nehézsége;
 2. digitális (elektronikus)– automatikus érzékeléssel és a mérési eredmények rögzítésével rendelkező eszközök, amelyek hátránya a közelmúltig az alkatrészek alacsony megbízhatósága volt.

Mivel az autóipari nyomásmérők piaca annyira kiforrott, minden járműtulajdonosnak szembe kell néznie azzal a problémával, hogy eldöntse, milyen típusú mérőt vásároljon. Gyakran, ha kevés vagy semmilyen tapasztalat nincs az ilyen eszközök használatában, akkor a tanácsadók vagy más források tippjeire kell támaszkodnia, amelyek megbízhatósága sok kívánnivalót hagy maga után. Ilyen helyzetre való tekintettel az Expertology magazin szakértői elemzést végzett a rendelkezésre álló információkról, és elkészítette az Ön számára a legjobb autós műszerek rangsorát a szóban forgó szegmens két vezető kategóriájában. A kiválasztási kritériumokat egy szakértői testület kollektív visszajelzései, valamint a fogyasztók visszajelzései és a szóban forgó modellek kombinált jellemzői alapján választották ki.

A legjobb nyomásmérők értékelése

JelölésHelyszínNévÁr
A legjobb analóg nyomásmérők1BERKUT TG-731 970 €
2JONNESWAY AG0100421 286 €
3BERKUT ADG-0311 581 €
4Heyner 564200409 €
5HEYNER 564100563 €
6Air
 • ne APR-M-02
 • 265 €
  A legjobb digitális mérőműszerek1BERKUT DIGITAL MAX1 790 €
  2Air
 • ne APR-MD-06
 • 669 €
  3SEM TP-5 4812571 150 €
  4DAEWOO DWM 7759 €
  5Air
 • ne APR-D-04
 • 529 €

  a legjobb analóg mérőműszerek

  BERKUT TG-73

  Értékelés: 4.9

  BERKUT TG-73

  Az autós nyomásmérő a gyártó egyik zászlóshajó modelljéből származik, és összegyűjtötte az összes legjobb. Hatalmas tárcsával rendelkezik, 2.5″, amely mindkét oldalán gumibevonatú. Kényelmesen kézben tartható és nehezen ejthető le véletlenül. Ha a gumiabroncsok levegőmennyiségét hirtelen csökkenteni kell, akkor a gumiabroncsok légtelenítő szeleppel vannak ellátva. A skála két mérési rendszerrel rendelkezik, a külső szélén a PSI, a belső szélén pedig a légköri értékek vannak feltüntetve. Maximális mérési érték 7 bar. A hosszú gumitömlő lehetővé teszi a nyomásmérő csatlakoztatását a gumiabroncshoz, függetlenül attól, hogy a mellbimbó milyen helyzetben van. A vélemények szerint a tulajdonosok elégedettek a nagy tárcsával, amelyen az értékek még szürkületben is jól láthatók.

  Az autónyomásmérő kitűnik a pontos abroncsnyomás-méréssel. Az analóg mérők világában olyan, mint egy drága óra, amelynek mutatói nem hagyják cserben. Ha a megbízható mechanika híve, és a lehető legnagyobb biztonságban szeretné tudni a leolvasott értékeket, válassza ezt a nyomásmérőt.

  Előnyök

  • leeresztő szeleppel rendelkezik;
  • hordtáskában érkezik;
  • Fokozott olvasási pontosság;
  • nagyszabású.

  Hátrányok

  • magas ár;
  • A gyorskioldó gomb nagyon kicsi és kényelmetlen hosszú ideig tartani;
  • A tömlő fokozatosan durvul.

  JONNESWAY AG010042

  Értékelés: 4.8

  JONNESWAY AG010042

  A prémium Jonnesway márka nyomásmérője nagy analóg tárcsával rendelkezik, amelyen 0 és 60 PSI közötti értékek vannak jelölve. Ahhoz, hogy megtudja, mekkora nyomás van a gumiabroncsokban, a fejében lévő értékeket atmoszférára kell átváltania, ahol 30 PSI = 2 bar. De könnyű megszokni, és hamarosan a tulajdonosok egyszerűen a skála beosztásai alapján tájékozódnak, és emlékeznek az autójuk megfelelő értékére. A házon van egy kis forgófejű csap a házon. Könnyen csatlakoztatható az autó mellbimbójához bármilyen kerékállásban. Minden fém alkatrész krómozott, ami nemcsak szép, hanem megbízhatóan védi az alkatrészeket a korrózió ellen is. Műanyag tokban, átlátszó borítással, hogy a kesztyűtartóban vagy a csomagtartóban lévő számlap üvegének véletlen sérülését megakadályozza.

  a nyomásmérőnek a nagy légtelenítő gomb kedvezett. Nagyon praktikus, ha gyorsan le kell engednie a plusz térfogatot, például homokból vagy mély hóból való kihajtáskor. A banális, lecsavarható autós orsóval ellentétben itt a visszaállítás szabályozott, és nem lesz túl sok lefelé, így a kerekek elfordításakor nem pattognak a gumik.

  Előnyök

  • Nagy pontosság;
  • erős tok;
  • Alacsony súly 230 g;
  • kényelmes nyomás-visszaállító gomb;
  • skála nagy számokkal és beosztásokkal.

  Hátrányok

  • Csak PSI-ben történő méretezés.

  ERKUT ADG-031

  Értékelés: 4.7

  BERKUT ADG-031

  Rugalmas tömlővel ellátott nyomásmérő, amely nagyon praktikus terepen, amikor a gumiabroncsokban lévő nyomást kell leengedni. Beépített nyomáscsökkentővel rendelkezik, amely nagyon megkönnyíti a nyomás valós idejű beállítását anélkül, hogy félne a mellbimbó elvesztésétől a természet szinte reménytelen rendetlenségében. Igaz, az idegen nyelvek (nevezetesen az angol) ismerete nélküli kezdőknek gondot okozhat egy ilyen egyszerű dolog használata. Szerencsére mindent ki lehet dolgozni próbálgatással és tévedéssel.

  A BERKUT ADG-031 második jellemzője, hogy a főmérleg psi – font per négyzet hüvelyk – értéket használ, ami nem ismerős a hazai felhasználók számára. Ez a termékorientációnak köszönhető, amely a külföldi piacra, elsősorban Nyugat-Európára irányul. Azonban még túl korai lenne a hiányosságok kategóriájába sorolni: az általunk ismert atmoszféra-skála jelen van a manométeren, de minimalista formában és 0,2 egységnyi osztási árral. Ez némi problémát jelent a maratás (vagy a felfújás) során, de csak akkor, ha a skálán páratlan értéket akarsz elérni (a mutató köztes helyzetét a pontok között). Általánosságban elmondható, hogy a BERKUT ADG-031 bármilyen nehéz helyzetből kiutat talál, de ami a legfontosabb, hogy gyakorlatilag elpusztíthatatlan.

  Előnyök

  • a nyomásmérő rugalmas tömlőjén lévő deflator jelenléte;
  • optimális ár;
  • a mérések nagy pontossága;
  • az összes alkatrész megbízhatósága;
  • két mérőskála (psi és atm).

  Hátrányok

  • nem találta.

  HEYNER 564200

  Értékelés: 4.6

  HEYNER 564200

  Egyszerű és egyszerű kínai nyomásmérő a német múlt visszhangjaival, amelynek kiváló tulajdonságait a megbízhatósági paraméterek uralják. Ez tükröződik a kemény fémházban, amely gumibetétekkel van ellátva, hogy megakadályozza a kézből való kicsúszást. Minden eredményt kg/cm egységben megadott skálán jelenít meg3 (vagy a számunkra kényelmes atm). Maximális küszöbérték 4,5 bar, ami elegendő a gumiabroncsnyomás ellenőrzéséhez terepjárókban és még inkább személygépkocsikban.

  Kínai származása ellenére a HEYNER 564200 egy nagyon pontos mérőeszköz, amely hosszú használat után rendszeres kalibrálást igényel. Ergonomikus kialakítása is jó, a kis ház jól illeszkedik a kézbe. Az egyetlen kritika a LED-es világítás hiánya, amely megnehezíti a készülék éjszakai használatát.

  Előnyök

  • alacsony ár;
  • fémház csúszásgátló gumibetétekkel;
  • Nagy mérési pontosság;
  • kényelmes skála az orosz felhasználók szokásos mértékegységeivel (atm).

  Hátrányok

  • nincs háttérvilágítás a készülék sötétben történő kezeléséhez.

  Heyner 564100

  Értékelés: 4.5

  Heyner 564100

  Az 564100 indexű nyomásmérő nagyon népszerű a német Heyner cég termékei között. kerek tokkal rendelkezik, fehér skálával atmoszférában és piros skálával PSI-ben. A maximális leolvasás 4.4 bar, így a termék nem csak kisebb autókhoz, hanem magasabb abroncsnyomású terepjárókhoz is alkalmas. A vélemények szerint a vezetők szeretik, hogy a nyomásmérőt nem kell az autó mellbimbójára csavarozni, hanem csak fel kell tenni és rá kell nyomni. Ez időt takarít meg, ha reggel, indulás előtt egy gyors ellenőrzést végeznek. De nincs gyors leeresztő gomb, így nem alkalmas rendszeres “terepjárásra”.

  A nyomásmérő az egyik legkompaktabb az autó analóg változatai közül. Könnyen hordozható, akár a zsebében is, a gumiabroncsnyomás gyors ellenőrzéséhez. Ez akkor fontos, ha deformált felnije van, ami laza gumikereket és rendszeres légszivárgást okoz. Rendszeresen ellenőrizheti a nyomást, és időben felfújhatja a gumiabroncsot.

  Előnyök

  • nem kell a mellbimbóra csavarozni;
  • kompakt méretek;
  • megfizethető ár;
  • alkalmas terepjáró járművekhez.

  Hátrányok

  • nincs hüvely;
  • nincs gyors visszaállítás gomb.

  Air

 • APR-M-02

  Értékelés: 4.4

  Air<li></div><p>ne APR-M-02″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/4461666196241-2111.jpg” height=”332″ title=”Air</p><li>ne APR-M-02″></p><p>Monolitikus költségvetési típusú nyomásmérő mutatóval, amelynek nagy előnye a két mértékegységgel kombinált skála. És a vezető skála, ellentétben az azonos BERKUT ADG-031-gyel, az aktuális abroncsnyomást mutatja atmoszférában, ami nagyon kényelmes a háztartási felhasználók számára. A mért nyomásmodell maximális értéke elérheti a 7 atmoszférát, ami több mint elegendő bármilyen típusú járműhöz (a kerékpártól a KAMAZ-ig).</p><p>Az Air</p><li>ne APR-M-02 gyakran idézik a felhasználók, mint a mérőfej dőlése, kényelmetlen először, hogy pontosan eltalálja a mellbimbót. Ez egy olyan dolog, amihez hozzá kell szokni. Megbízhatóság szempontjából a modell jól teljesít, kivéve, hogy jó ötlet lenne valamilyen csúszásgátló gumit tenni a sima fémre. Az egyik apró hátránya, hogy a mérőműszer éjszaka nem világít, de ez a rendkívül alacsony ár miatt kár lenne.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Az optimális minőségi mutatók;</li><li>a praktikus gumiabroncs útmutató skála 7 atmoszféra határértékkel a vágási ponton;</li><li>robusztus ház;</li><li>zárt mérőfej kis dőlésszöggel.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nincsenek csúszásgátló betétek a sima fémtestre;</li><li>Éjszakai használatra nem alkalmas.</li></ul><h2>A legjobb digitális nyomásmérők</h2><h3><b>ERKUT DIGITAL MAX</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=BERKUT DIGITAL MAX

  Mondjuk, hogy a levegő

 • Az APR-MD-06 valójában “megverte” közvetlen riválisát, vezetve ezt a szegmenst, és a minősítésünk határain belül hangzott; mindazonáltal meg kell érteni, hogy a Berkut DIGITAL MAX egy egészen más értékű mérőeszköz. Magas ára számos olyan használati jellemzőnek köszönhető, amelyek a versenytársak túlnyomó többségénél kicsit könnyebbé teszik a mérést.

  Különösen említésre méltó a nem feltűnő ház a büszkén beillesztett kioldószerkezettel. Ennek szükségessége azonban meglehetősen kérdéses, tekintettel a mérőfejnek a mellbimbóhoz való közelítésekor történő automatikus bekapcsolási funkció jelenlétére. Maga a mérés 1-2 másodpercet vesz igénybe, majd a készülék óvatosan tájékoztat a folyamat végéről (hangjelzéssel), és a kapott értéket egy világos kijelzőn jeleníti meg. Egyébként ez a DIGITAL MAX egy másik különleges tulajdonsága – a mérőműszer nagyon könnyen (mondhatni világi) használható sötétben, sokkal könnyebb, mint a kategóriában tárgyalt összes modell. A modell végső előnye a “Berkut” tokjának jelenléte a teljes készletben, amely a szokásos értelemben egy igazi “kövér”.

  Előnyök

  • Hangjelzés a mérés befejezésekor;
  • a készülék automatikus bekapcsolása, amikor a fej a mellbimbóra rögzül (és a funkciót a panelen lévő gomb duplikálja);
  • Nagyon praktikus LED háttérvilágítás;
  • Tároló tok mellékelve;
  • nagy mérési pontosság;
  • a legjobb ár-érték arány.

  Hátrányok

  • nem található.

  Air

 • ne APR-MD-06

  Értékelés: 4.8

  Air<li></div><p>ne APR-MD-06″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/5811666666196241-5211.jpg” height=”440″ title=”Levegő</p><li>ne APR-MD-06″></p><p>Air</p><li>ne APR-MD-06 nevezhetjük áldozatának néhány elfogultság néhány felhasználó, akik nem ismerik el más hatóság a szegmensben, mint a bizonyított és mindig elegáns Berkut termékek. Valójában ez egyike azon keveseknek, amelyek felvehetik a versenyt a drágább Berkut DIGITAL MAX készülékkel, és névleges győztesként kerülhetnek ki a versenyből. Egyszerűen azért, mert egy fontos költségmutató jön a képbe.</p><p>Számos felhasználói teszt szerint e két mérőműszer nyomásmérései megegyeznek egymással, és ezért a pontosság szempontjából az APR-MD-06 vidám narancssárga csomagolásban nem rosszabb a komolyabb (fém) Berkut készüléknél. A kettő közötti teljes különbség a “tartósság” efemer fogalmában rejlik, amely teljes mértékben a fogyasztó kezének közvetlenségétől és a körülmények egybeesésétől függ (nagyjából milyen keménységű lesz a bevonat a készülék alatt, amikor leejtik). Tehát, előítéleteket félretéve, kijelentjük: egy digitális nyomásmérő az Air</p><li>ne végül legyőzte a fő versenytárs illusztris modelljét.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>alacsony ár;</li><li>A Berkut DIGITAL MAX készülékkel teljesen megegyező pontosság (nincs -0,2 bar eltérés a tényleges értéktől, ahogy azt egyes felhasználók állítják);</li><li>Kellemes, sallangmentes kialakítás;</li><li>Megfelelő megbízhatósági besorolás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>közvetve nagyfokú elfogultság a fogyasztói szegmens részéről.</li></ul><h3> VETŐMAG TP-5 481257</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=SEMP-5 481257

  Praktikus digitális otthoni használatra alkalmas (az állami nyilvántartásban nem szereplő) mérőműszer 5 psi-től 100 psi-ig (7 atm-ig) terjedő mérési tartományban. A CEM TP-5 481257 túlméretezett kialakítása ideális a szilárd, kényelmes fogáshoz mind a férfiak, mind a nők számára (a mindössze 77 grammos súlyának köszönhetően). nem kell a manométerfejet a dugóval összehangolni, hasonlóan ahhoz, ahogyan az Air

 • ne APR-M-02: a munkarészen a forgás és a dőlésszögek itt már a múlté.

  Alacsony ára ellenére a CEM TP-5 481257 kielégítő mérési pontosságot biztosít ±(1%+0.5 psi). Ez nem elég ahhoz, hogy felvegye a harcot egy ismertebb piaci szereplővel, mint a BERKUT DIGITAL MAX, de elég potenciál van benne ahhoz, hogy versenyezzen a középső helyért. Talán ennek a nyomásmérőnek az utolsó előnye a kijelző és a mérőfej háttérvilágítása, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen mérje a nyomást szürkületben és sötétben. A maximális memóriafunkció már régóta létezik, így nem meglepő, hogy.

  Előnyök

  • Mérési tartományok 5 és 100 psi között;
  • Nagyon kényelmes tok (forma + 77 gramm súly);
  • háttérvilágítás és zárható maximális olvasás.

  Hátrányok

  • a mérési eredmények psi-ben vannak megadva.

  DAEWOO DWM 7

  Értékelés: 4.6

  DAEWOO DWM 7

  Manométer egy meglehetősen jól ismert ázsiai gyártótól, a “töltés”, amely nagyon egyértelműen arra késztet minket, hogy párhuzamot vonjunk a CEM vagy a Berkut termékeivel. Van egy fényes formájú, kényelmes fogású tokja, de elsősorban női kezek számára, mivel túlzott tömörsége kegyetlen tréfát űzött a készülékkel. Nem rendelkezik deflátorral (mint a rangsorban szereplő fő versenytársai), de nagyon pontos mérési potenciállal rendelkezik, amelyet a felhasználók számára a lehető legjobban bemutat.

  Ha a használhatóság szempontjából a DAEWOO DWM 7 többé-kevésbé egyértelmű (emellett megemlíthetjük a LED-es háttérvilágítás jelenlétét a sötétben való könnyű munkavégzéshez), akkor a teljesítmény szempontjából van egy nagyon fontos kérdés. Nevezetesen: Hazudott-e a gyártó, amikor a nyomásmérő munkahőmérséklet-tartományának alsó határaként -50 Celsius-fokot írt elő?? Válasz: Igen, kifejezetten. Szakértői tesztek sorozata kimutatta, hogy az elektronika -30 Celsius-fokig is megfelelően tolerálja (ami szintén egyfajta teljesítmény). A megjelölt pont alatti hőmérsékleten az eredmények stabilitása és érvényessége romlik.

  Előnyök

  • Nagy mérési pontosság;
  • Háttérvilágítás a sötétben való munkavégzéshez;
  • az elektronika megfelelően ellenáll a -30 Celsius-fokos hidegnek is;
  • masszív (bár kényelmetlen) ház.

  Hátrányok

  • Túlságos tömörség (a készüléket egy átlagos férfi kézzel kényelmetlen megfogni);
  • Eltérés a meghirdetett teljesítmény és a tényleges eredmények között.

  Air

 • ne APR-D-04

  Értékelés: 4.5

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: