11 legjobb csónak utánfutó

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási ajánlásnak. A vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

Minden kis vízi jármű tulajdonosának gondolnia kell a vízi járműnek a tóhoz és a tóból való szállítására. A legkisebb felfújható PVC csónakok is elférnek a csomagtartóban. De a többszemélyes “gumi” motorokkal, valamint az alumínium, műanyag vagy fa modellek a legkényelmesebbek a speciális pótkocsikon való szállításhoz. A hajósok gyakran nevezik őket kocsiknak. Egyszerű kialakításúak, fémkerettel az alapjuk. A tálcákat vagy görgőket arra használják, hogy a hajót stabilan rögzítsék a pótkocsihoz. A vonórúd csatlakozója a vonórudat a gépkocsihoz kapcsolja. Az orosz piacon a hajópótkocsik széles választéka kapható. Méretben, árban és felszereltségben különböznek. Az Expertology tanácsai az új hajótulajdonosoknak segítenek megtalálni a megfelelő csónakkocsit a hajójához.

Tanácsadás a kiválasztáshoz

Első pillantásra a kocsi meglehetősen primitív és kezdetleges megjelenésű. Van azonban néhány paramétere, amelyekre nagyon oda kell figyelni.

A hajó hossza és teherbírása.Mindenekelőtt a szállítandó jármű méretén és súlyán kell alapulnia.

 1. A pótkocsik sokféle hosszúságúak, de nem ez számít. A gyártó minden egyes modell esetében megadja a kocsin szállítható maximális hajóhosszúságot. Ne lépje túl ezt az értéket.
 2. Minden pótkocsinak megvan a saját teherbírási korlátja. Sok horgász és utazó tárolja a felszerelést, felszerelést, üzemanyag- és vízkészleteket, szerszámokat és élelmiszert a csónakjában. Ennek eredményeképpen a hajó súlya hozzáadódik a poggyász súlyához. A gyártók megadják a pótkocsi ajánlott maximális terhelését, amelyet nem szabad túllépni.

Tartozékok.Gyakran előfordul, hogy az alacsony árakra való törekvés során a felhasználó kihagy egy olyan fontos szempontot, mint a kocsi felszerelése. Ami egyes modelleknél alapfelszereltségnek tűnik, az más modelleknél opcióként rendelhető.

 1. Egy csörlőre lesz szükség egy nehéz hajó húzásához a hajógerincen. Egy csúszó konzolra van szerelve, egyes modellek magasság- és dőlésszögbeállítással rendelkeznek.
 2. Az orrütközőt úgy tervezték, hogy megakadályozza, hogy a hajó menet közben (pl. hirtelen fékezéskor) előre mozduljon.
 3. A vonórúdra szerelt támasztókerék megkönnyíti az utánfutó kézzel történő mozgatását a hajóval együtt.

Tengelyek száma.Egy- és többtengelyes teherhordók is rendelkezésre állnak.

A legnépszerűbbek az egytengelyes modellek, amelyek két kerékkel rendelkeznek. Ezek a pótkocsik legfeljebb 6 m hosszú és 1500 kg súlyú hajókhoz alkalmasak.

 1. A kéttengelyes teherhordók legfeljebb 8 m hosszú és 2500 kg tömegű hajók szállítására szolgálnak. Gyakran fékkel vannak felszerelve. Vegye figyelembe, hogy a járművezetőnek “E” kategóriával kell rendelkeznie, ha a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege meghaladja a 750 kg-ot. A gyártó általában jelzi, hogy a pótkocsi melyik kategóriába tartozik.

Az Expertology szakértői a könnyű csónak utánfutók közül a 11 legjobb modellt választották ki. Mindegyikük pozitív visszajelzést kapott az orosz fogyasztóktól.

11 legjobb csónak utánfutó

ailer 300
JelölésHelyszínNévÁr
11 legjobb csónak utánfutó1MZSA 81771C.01239 900 €
2RESPO V64T2280 000 €
3Vektor LAV-8101492 000 €
4LAKER-8213 B554 500 €
5Delfin 5 Classic55 920 €
6MZSA 81771E.10172 000 €
7Delfin 3.945 720 €
8LAV 81017297 000 €
9MZSA 81771D.10166 000 €
10LAKER Smart
43 800 €
11Expedíció Rechnik83 800 €

MZSA 81771C.012

Értékelés: 4.9

MZSA 81771C.012

Az MZSA 81771C pótkocsin a vízi járművek széles választéka szállítható.012. Ezek PVC csónakok, kajakok, kajakok, alumínium vagy műanyag lapos csónakok. A hajó maximális hossza 430 cm. A szakértők kedvelik a modell összecsukható szerkezetét. Gyorsan eltávolítható lámpák, sárvédők vagy vonórúd számára. Ez helyet takarít meg a garázsban és megakadályozza az egyes alkatrészek ellopását. Tartós meleghorganyzás védi a fém alkatrészeket a korróziótól. A gyártó a jól ismert német AL-KO Kober cégtől vásárol alkatrészeket. Az alapváltozat tartalmazza a csörlőt konzollal, két láncot, reteszelőszerkezetet, két kerékbilincset, rakományrögzítő hurkokat. A pótkocsira 12 hónapos garancia vonatkozik.

A hazai fogyasztók nagyra értékelték a pótkocsi építési minőségét, egyszerű és kényelmes kialakítását és megfizethető árát. A problémás területek között említenek egy éles konzolt a vonórúdhoz való rögzítés közelében.

Előnyök

 • egyszerű szétszerelhető szerkezet;
 • Időjárásálló lámpák;
 • kiváló minőségű összeszerelés;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • éles zárójel.

REPO V64T2

Értékelés: 4.8

RESPO V64T2

Nehéz vízi járművek (1205 kg-ig) szállíthatóak a RESPO V64T2 pótkocsin. A tandemtengelyes modell hidraulikus fékkel is rendelhető. A gyártó számos olyan opciót kínál, amelyek stílusossá és tartósabbá teszik a hajót. A szakértők azt tanácsolják, hogy rendeljen további lopásgátlót és lökhárítóvédelmet. Az okos görgőrendszer dicséretet érdemel. Minden irányban állíthatóak, így a csónakot minimális erőfeszítéssel fel lehet húzni a partfalra. Nincs sós víz vagy szennyeződés a vázon. A gyártó kifejlesztett egy speciális bevonatot, amely tartósabb, mint a hagyományos cink. Vásárláskor érdemes figyelembe venni a pótkocsi hosszát (6545 mm) és szélességét (2090 mm).

a tematikus fórumokon a RESPO V64T2 pótkocsit dicsérik a kiváló minőségű konstrukció, a tartósság és a tisztességes teherbírás miatt. Hátrányai a magas költségek.

Előnyök

 • hidraulikus fékek;
 • megbízható védelem a korrózió ellen;
 • kiváló minőségű konstrukció;
 • jó teherbíró képesség.

Hátrányok

 • magas ár.

Vektor LAV-81014

Értékelés: 4.8

Vektor LAV-81014

Egy csónak utánfutó Vector LAV-81014 kapott a bronz színpadon a felülvizsgálatunkban. A szakértők érdeklődnek a modell moduláris felépítése iránt. Az egyes elemek a gyártó más pótkocsijaiból kölcsönözhetők, így megváltoztatva a végtermék alakját és méretét. Az összeszereléshez menetes csatlakozásokat használtak, egy csavarkulcskészlettel és egy csavarhúzóval percek alatt összeszerelhető/ szétszerelhető a kocsi. Az ilyen pótkocsi tulajdonosának azonban nem szabad túlterhelni a járművet. A tényleges hasznos teher 600 kg-ra korlátozódik. Az összeszerelt konstrukció azért is jó, mert lehetővé teszi a pótkocsi olcsó javítását egy baleset után. Az úszó jármű maximális hossza nem haladhatja meg az 5 métert. Az alapcsomag tartalmazza a csörlőt, a támasztókereket, a pótkeréktartót.

A Vector LAV-81014 pótkocsit az orosz hajósok szeretik. Dicsérik a minőségi kivitelezésért, az összecsukható konstrukcióért, a könnyű csónakbevezetésért/emelésért. Hátránya, hogy a hátsó lámpák érintkezői gyakran oxidálódnak.

Előnyök

 • moduláris felépítés;
 • karbantarthatóság;
 • a hajó könnyű leengedése/emelése;
 • minőségi kivitelezés.

Hátrányok

 • A lámpák érintkezői gyakran oxidálódnak.

VODNIK-8213 B5

Értékelés: 4.7

WINGK-8213 B5

Erőteljes megjelenésű csónak utánfutó VODNIK-8213 B5. A gyártó a keretet vastag falú profilból készítette, így nagy szerkezeti szilárdságot ér el. A megadott emelőkapacitás (540 kg) a tesztek során majdnem megduplázódott. A kis hajók széles skáláját szállíthatja 5 m hosszúságig. A keretben nem találunk alumínium profilokat (csak acél). A modell talán nem tűnik túl vonzónak, de az akadályokkal való alkalmi találkozásoknak becsülettel ellenáll. A pótkocsi kényelmes billenőrendszerrel rendelkezik, ami előnyként szolgálhat. A hajó berakodása egyszerű, akár egy személy számára is. Minden egyes hajó esetében beállításokat végeznek, hogy a hajó a helyén maradjon.

A felhasználók elégedettek a robusztus konstrukcióval, a hajó könnyű be- és kirakodásával, valamint a levehető hátsó lámpa szerelvénnyel. A hátrányok, azt mondják, a rövid vonóhorog.

Előnyök

 • szilárdság;
 • billenő rendszer;
 • levehető lámpák;
 • Bármilyen hajóhoz igazítható.

Hátrányok

 • rövid vonóhorog.

Delfin 5 Classic

Értékelés: 4.7

Delfin 5 Classic

A Dolphin 5 Classic pótkocsi legfeljebb 5 m hosszú hajók szállítására alkalmas. Ennek a modellnek a terhelhetősége 560 kg-ra van korlátozva. A szakembereknek tetszett a lágy felfüggesztés kialakítása, ahol a hosszú rugók és a független lengéscsillapítók játsszák a főszerepet. A lámpaoszlopok kedvező árúak, széles alkatrészválasztékkal (VAZ, GAZ) és merev vonórúddal rendelkeznek. A csónakot párnázott csúszdák támasztják alá, amelyek megvédik a hajótestet a sérülésektől, amikor göröngyös utakon utazik. A kocsilámpák állítható pozícióját a gyártó biztosítja. Hurok a berendezés rögzítéséhez. A pótkocsira 3 év garancia vonatkozik.

Véleményükben a tulajdonosok rámutatnak a modell előnyeire, például a lágy felfüggesztésre, a rendelkezésre álló pótalkatrészekre, az alapkerék elérhetőségére. Hátrányosnak látják a durva felépítést és a fekvőhelyek kis beállítási tartományát.

Előnyök

 • lágy felfüggesztés;
 • megfizethető ár;
 • a hajó megbízható rögzítése;
 • rendelkezésre álló pótalkatrészek.

hátrányok

 • durva kivitelezés.

MZSA 81771E.101

Értékelés: 4.7

MZSA 81771E.101

Az MZSA 81771E az ár és a minőség jó kombinációja.101 a Top 6 áttekintésünkben. A teljes szerkezetet cinkbevonattal védik a korrózió ellen, és a gyártó a kocsit a szükséges opciókkal látta el. A szakértők dicsérték a modell kiváló minőségű konstrukcióját és tartósságát. A vázkeresztrudak ívelt formája szokatlan, lehetővé téve a hajó alacsonyan állását. A súlypontot csökkentették, ezáltal növelve a pótkocsi stabilitását. Mozgatható kerékhajtás, állítható vonóhevederek, többszörösen állítható orrütköző. A hátsó lámpatartók és a vonórúd levehetőek. Az alapfelszereltséghez tartozik a vonórúdvontató, a vonórúdtartó, az alátétek és a két biztonsági lánc.

A felhasználók dicsérik az ár-érték arányát, a kényelmes kormánykerék-beállításokat és az eltolt tengelyt. A hátránya néhány hajótulajdonos számára a hajó hossza (akár 4750 mm).

Előnyök

 • kiváló minőségű összeszerelés;
 • alacsony hajózási illeszkedés;
 • Állítható hordágyak;
 • váltótengely.

Hátrányok

 • korlátozott hajóhossz;
 • hiányos készlet.

Delfin 3.9

Értékelés: 4.6

Delfin 3.9

A Dolphin 3,9 pótkocsi a megfelelő választás kompakt vízi járművek (3,9 m hosszúságig) szállítására. Ez a modell nem büszkélkedhet nagy teherbírással (460 kg), de kényelem szempontjából verhetetlen. Szinte minden modul állítható, így a pótkocsi sokoldalúan használható. A gyártó a raktárcsapok szokásos beállítása mellett lehetővé tette egy csörlő és egy orrtartó görgő felszerelését is. A kocsin nemcsak csónakok, hanem jet-skik is szállíthatók. A hajlított profil erősíti a szerkezetet. Vonzó ár. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy az alapcsomag nem tartalmazza a támasztókereket bilinccsel, a csörlőt konzollal és a görgőt. A pótkocsi opcionálisan R16 kerekekkel rendelhető a nagyobb hasmagasság érdekében.

Összességében a modell dicséretes. A tulajdonosoknak csak a kerekek kiegyensúlyozását és az optika vízállóra cserélését javasoljuk.

Előnyök

 • sokoldalúság;
 • sok hasznos beállítás
 • alacsony ár;
 • stabil keret.

Hátrányok

 • gyenge felszereltség.

LAV 81017

Értékelés: 4.5

LAV 81017

A LAV 81017 rendelkezik a legnagyobb kapacitással (1730 kg). A modell tandemtengellyel, összecsukható forgóvázzal és billenő rendszerrel van felszerelve. A pótkocsi mechanikus tehetetlenségi fékekkel, félelliptikus laprugókkal és hidraulikus lengéscsillapítókkal van felszerelve. A szállítandó jármű maximális hossza 7 m. Kézi csörlő orrütközővel, pótkerék konzollal, vonórúdtartó alapfelszereltségként. A lövegtartó minden acél alkatrésze tűzihorganyzott. Az ügyfél választhat a hordágyas vagy görgős kivitel között.

Az LAV 81017 számos előnye ellenére két komoly hátránya van. Először is, a sofőrnek “E” kategóriával kell rendelkeznie, másodszor pedig a kocsi ára meglehetősen magas.

Előnyök

 • a szállítandó hajó nagy hossza;
 • nagy teherbírás;
 • könnyű ki- és berakodás;
 • gazdagon felszerelt.

Hátrányok

 • “E” kategóriát igényel;
 • magas költség.

MZSA 81771D.101

Értékelés: 4.5

MSA 81771D.101

Egy másik MZSA csónak utánfutó az első tízben. 81771D modell.A 101 sok tekintetben hasonlít a fent említett 81771E testvéréhez.101. A potenciális vásárlók azonnal észreveszik a D betűvel jelölt módosítás alacsonyabb árát. Az utánfutó kisebb súlyú (187 kg) és kompaktabbnak tűnik. Azonban akár 4,3 m hosszú csónakot is képes szállítani. A szerkezet robusztusnak és tartósnak tűnik. Tűzihorganyzott acélprofilokból készült, a keretet merevítő hajlított keresztrudakkal. A levehető vonórúd a vázhoz van csavarozva. A kedvező árú modell dicséretet érdemel az ágyak, az orrütköző, a keréktengely elhelyezésének számos beállítása miatt. Az alapfelszereltséghez azonban csak vonóhorog, levehető vonóhorog, kerékbilincsek és biztonsági láncok tartoznak.

Előnyök

 • minőségi összeszerelés;
 • alacsony hajózási illeszkedés;
 • Állítható hordágyak;
 • eltolt tengely.

Hátrányok

 • a hajó hossza legfeljebb 4,3 m;
 • nem teljesen felszerelt.

LAKER Smartailer 300

Értékelés: 4.5

LAKER Smart<tr></div><p>ailer 300″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/881666196281-711.jpg” height=”226″ title=”LAKER Smart</p><tr>ailer 300″></p><p>A LAKER Smart a legkönnyebb és legolcsóbb (80 kg) utánfutó csónakokhoz a felmérésünkben</p><tr>ailer 300. Könnyű, egytengelyes kialakítás felfújható csónakok és jet-skik szállítására 200 kg súlyig. Az acélkeret elég masszív ahhoz, hogy ellenálljon a tűzihorganyzásnak. merevség a rögzített tengely miatt. A gyártó a stabil és sima vezetés érdekében többlaprugós felfüggesztést alkalmazott, amelyet hidraulikus lengéscsillapítókkal egészített ki. A szakértőknek tetszett a többszörösen állítható bow stop, az állítható csúszó konzol és a változtatható dőlésszögű fekhely. A költségvetési pótkocsi csomagolása kiszámíthatóan szerény, például további támasztókereket kell vásárolnia.</p><p>A felhasználói vélemények szerint meg sem szabad próbálni túlterhelni a pótkocsit, mert. . biztonsági tartalék nélkül tervezték.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>alacsony ár;</li><li>könnyűség és tömörség;</li><li>megbízható védelem a korrózió ellen;</li><li>merev konstrukció.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>szerény csomag;</li><li>alacsony hasznos teher.</li></ul><h3>Expedíció Riverkeeper</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=Expedíció Riverside

A végén a felülvizsgálatát csónak utánfutók Expedition Rivernik modell. Ez egy masszív és robusztus vonóhorog, amely hosszú expedíciókat is kibír a különböző utakon. Legfeljebb 4,8 m hosszúságú vízi járművek szállítására szolgál. 500 kg hasznos teherbírás, nagy teherbírás a hidraulikus lengéscsillapítókkal ellátott rugós felfüggesztésnek köszönhetően. A keret és a vonórúd tűzihorganyzott, a súlypont egyenletesen van elosztva. Az utánfutó dupla orrmerevítővel és adaptív konzollal van felszerelve a hajó pontos rögzítéséhez. A priccs szöge állítható, így könnyebbé válik a hajó berakodása.

A felhasználók elégedettek a modell építési minőségével, tartósságával és hosszú élettartamával. A fórumokon vita van a vonórúd meghosszabbításról.

Előnyök

 • megbízhatóság;
 • minőségi kézműves munka;
 • Állítható dolly csomagtartók;
 • a tengely pozíciója megváltoztatható.

Előnyök

 • nincs pótkerék;
 • megkérdőjelezhető vonórúd hosszabbítás.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: