11 legjobb hangtompító fújtató gyártók

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánják, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt kérjük, konzultáljon szakértővel.

Az autótulajdonosnak folyamatosan fenn kell tartania vas barátja teljesítményét. Ha az autó szokatlanul morogni és vibrálni kezd, akkor a kipufogórendszerre kell figyelnie. A rezgéscsillapító szerepét a fújtató tölti be, amely gyakran a leggyengébb láncszem a hangtompítóban. Az alkatrész kiéghet, és nem ritka, hogy egy járdaszegéllyel vagy kővel való ütközéskor meghibásodik. Sok szervizállomás hajlandó elvégezni a hullámosító cseréjét, de felajánlják a tulajdonosnak, hogy maga vásárolja meg az új alkatrészt. Az expertológia szakértői azt tanácsolják, hogy a választás során a következő pontokra figyeljen oda.

Javaslatok a kiválasztáshoz

Az első lépés az, hogy meghatározzuk a teljes méreteit a. Ezt az információt leggyakrabban a szervizállomás technikusai adják meg.

 1. Személyes átmérőa fújtatóval összekötött cső külső vastagságától függ. A csöveket általában a hullámlemezbe helyezik, majd a körkörös kötéseket hegesztéssel rögzítik. Minél kisebb a rés a terelőgyűrű és a kipufogócső között, annál szorosabb és biztonságosabb a hegesztés.
 2. A hangtompító hosszaA terelőlap élettartamának valamivel hosszabbnak kell lennie, mint az eredeti alkatrész élettartamának. Ennek oka, hogy a kiégett hullámot általában a kötés vagy a cső mentén vágják el. Ezért az új pótalkatrész hosszának hosszabbnak kell lennie, hogy mindkét oldalon 10-20 mm-es csőbehatolást tegyen lehetővé.

A fújtató élettartamát befolyásoló fontos paraméter a gyártó által választottgyártási anyag.

 1. A kedvező árú modellek közönséges acélból készülnek, és galvanizáltak, hogy gyönyörű, magasfényű felületet kapjanak. De a korrózióvédelmi idő rövid, így a fújtató gyorsan rozsdásodik.
 2. A rozsdamentes acél használata elkerülhetetlenül magasabb termékköltségekhez vezet. De a fújtató hosszú ideig ellenáll a folyamatos hőmérséklet-ingadozásnak és az agresszív közegnek.

Számos hazai és külföldi gyártó értékesít hazánkban kipufogórendszerek pótalkatrészeit. Szakértők Expertology lelkiismeretesen elemezte a piacot, és kiválasztotta a 11 legjobb hangtompító fújtató gyártók. Mindegyik márkában megbíznak a hazai autósok, amit a vélemények is megerősítenek.

11 Top kipufogó fújtató gyártók

JelölésHelyszínNévÉrtékelés
11 legjobb kipufogó fújtató gyártók1Bosal5.0
2FORTLUFT4.9
3MASUMA4.8
4ZEKKERT4.7
5KORTEX4.6
6WALKER4.5
7Garde4.4
8EuroEx4.3
9Tixona4.2
10

ATRON

4.1
11Catanet4.0

Bosal

Értékelés: 5.0

BOSAL

A kipufogórendszerek piacvezetője a belga Bosal vállalat. 1959 óta szállítja termékeit híres autógyáraknak. A neves GM-konszern “Az év legjobb beszállítója” cím sokatmondó tény volt. A Bosal 1995-ben jelent meg az orosz piacon. További 20 évvel később Oroszországban egy nagy logisztikai központot nyitottak, amelynek köszönhetően a gyártó a lehető legrövidebb időn belül képes pótalkatrészeket szállítani az orosz partnereknek. Termékkínálatunkban több mint 6000 különböző fújtató található. Számos vezető autógyártó VW, GM, Rena együttműködik a belgákkal

  t, Land Rover, Jaguar, Honda, Mazda, Volvo, Jaguar, Honda, Mazda, Volvo. A szakértők szerint a bosal kipufogórendszer-alkatrészek hatékonyan csillapítják a rezgéseket azáltal, hogy ötvözik az erőt és a rugalmasságot. A belga hullámkartonok hosszú élettartamúak. A vállalat a felülvizsgálatunk nyertese.

  A hazai autósok elégedettek az alkatrészek minőségével, megbízhatóságával és tartósságával. Az egyetlen hátrány, amit megemlítenek, az a magas költség.

  FORTLUFT

  Értékelés: 4.9

  FORTLUFT

  “Jobbnak lenni, időtállónak lenni” – ez a FORTLUFT, a legnagyobb nemzetközi vállalat küldetése. A gyártó székhelye New Yorkban van, míg a gyártóüzemek Európában, Ázsiában és az Egyesült Államokban találhatók. A szakértők hangsúlyozzák az innovatív technológiákon és a hozzáértő vezetésen alapuló modern vállalatirányítási rendszert. A FORTLUFT alkatrészek kiváló minőségét az ISO/TS 16949:2009 nemzetközi tanúsítvány igazolja. A márka 2012-ben jelent meg az orosz piacon, és okos árpolitikájának köszönhetően sikeresen kivívta a maga számára a rést. Az alkatrészek széles választéka megtalálható a gyártó katalógusaiban, és a moszkvai terminál gazdag raktárkészletének köszönhetően az orosz partnerek számára gyors szállítás lehetséges. A márka ezüstérmes a felülvizsgálatunkban.

  A hazai autótulajdonosok véleményeikben a FORTLUFT hullámkartonokat méltányos árukért, kiváló minőségű kivitelezésükért és a modellek sokféleségéért dicsérik.

  MASUMA

  Értékelés: 4.8

  MASUMA

  A japán MASUMA márka lett a kelet-európai piac legnagyobb szereplője. A Toyota, a Honda és a Nissan termékcsaládok alkatrészeire specializálódott. A gyártóüzemek (több mint 80 üzem) Japánban, Tajvanon és Kínában összpontosulnak. A gyártó katalógusában szereplő tételek száma meghaladja a 10000-et. A japán márka fő eredménye a szakértők szerint a hibák kivételesen alacsony aránya (kevesebb mint 0,06%). Minden hullámosítógép kiváló minőségű, de a legpontosabb és legtartósabb termékek a japán üzemekből származnak. A vállalat a második helyet foglalja el a felülvizsgálatban.

  Sajnos a MASUMA népszerűsége nem maradt észrevétlen az autópiacon tevékenykedő kétes kereskedők számára sem. Ezért van sok hamisítvány a kiskereskedelmi láncban. A hazai autósoknak érdemes odafigyelniük a hieroglifák formájában vicces szöveggel ellátott csomagolás kialakítására. A hazai felhasználók elégedettek az ár-teljesítmény aránnyal, bíznak a japán márkában.

  ZEKKERT

  Értékelés: 4.7

  ZEKKERT

  A fiatal német ZEKKERT vállalat (2014-ben alapították) az autók karbantartásához szükséges fogyóeszközök széles választékát gyártja (több mint 13 000 darab). A legtöbb gyártóüzem Kínában és Dél-Koreában található. Ez a lépés segített a németeknek abban, hogy termékeik megfizethető áraival felhívják magukra a vásárlók figyelmét. A szakértők úgy vélik, hogy a márkának rövid idő alatt sikerült sikert elérni a szakemberek jól összehangolt csapatmunkájának köszönhetően. A gyártási ciklus minden fázisát szigorú ellenőrzésnek vetik alá. Nem csoda, hogy a ZEKKERT ISO/TS 16949 minőségtanúsítással rendelkezik. A gyártó nagy figyelmet fordít az új fejlesztésekre, amelyekhez saját kutatási és fejlesztési központokat hozott létre. A késztermékek vizsgálatát és ellenőrzését laboratóriumokban végzik. A márka bronzérmet kap a felülvizsgálatunkban.

  Az orosz autósok hízelgően beszélnek a ZEKKERT-ujjakról. Elégedettek az alkatrészek minőségével, a megfizethető árral és a megbízhatósággal.

  KORTEX

  Értékelés: 4.6

  KORTEX

  A dél-koreai KORTEX vállalatot 2004-ben alapították. A vezetőség gondosan elemezte az autóipari piacot, és úgy döntött, hogy az európai országokra összpontosít. A vásárlók érdeklődésének felkeltése érdekében a gyártó alacsony árakat kínált. A nagy teljesítményű berendezéseknek és az alacsony költségű munkaerőnek (dél-koreai és kínai gyárak) köszönhetően a kevéssé ismert vállalat termékei gyorsan követőkre találtak, először Spanyolországban, majd Németországban. 2010-ben a márka megjelent Oroszországban, piacunk azonnal prioritássá vált a koreaiak számára. A gyártó katalógusában kétféle fújtatótípus található. A hagyományos modellek neve belső
  és a megerősített pótalkatrészeket reteszeléssel jelölik. A választék több mint 6000 tételből áll, bármilyen méretű kipufogóhoz választhat egy fújtatót.

  Az orosz autósok szeretik a KORTEX alkatrészek alacsony árát. De a hullámkeltők 100 ezer után kiégnek. megtett km. Ha a járművet nem használják túl intenzíven, akkor 10-12 év után ki kell cserélni.

  WALKER

  Értékelés: 4.5

  WALKER

  A kipufogórendszer-alkatrészek vezető gyártója az amerikai WALKER cég. A márka termékei olyan autóipari óriások szerelőszalagjaira kerülnek, mint a VAG, a Mercedes Benz, a GM, az Opel, a BMW, a Peugeot, az Audi, a Toyota, a Honda, a Nissan. A márkanév a svédországi székhelyű TENNECO AUTOMOTIVE konszernhez tartozik. Az eladások növekedésének lendületét azonban az amerikai vállalat és a német Heinrich Gillet cég egyesülése adta. A márka magas korrózióállósággal rendelkezik, ami jótékony hatással van az élettartamra. Alapanyagként rozsdamentes acélt használnak. A gyártó 3 év garanciát ad a fújtatóra. Az alkatrészhez mellékeljük a rögzítő bilincset a fújtatóhoz. A WALKER a legjobb 6 közé kerül a felülvizsgálatunkban a kiváló minőségű alkatrészek miatt.

  Az értékelésekben az autótulajdonosok megerősítik az amerikai alkatrészek kiváló minőségét, hatékonyságát és tartósságát. De ezeknek a fújtatóknak az ára túl magas a hazai vásárlók számára.

  Garde

  Értékelés: 4.4

  Garde

  A fiatal Garde cég dinamikus fejlődést mutat. Még mindig nem büszkélkedhet széles alkatrészválasztékkal (több mint 500 tétel), de a magas minőségű kivitelezés és az alkatrészek megbízhatósága segít megnyerni az autósok szívét. A hullámkartonokat a nagy orosz gyártó, a Fobos kipufogórendszereiben kezdték használni. A szakértők megjegyzik a megerősített háromrétegű szerkezetet, a rozsdamentes acél használatát a kritikus alkatrészek gyártásához. Az egységek légmentesen vannak összeszerelve, a kipufogógázok egyenletesen oszlanak el a belső térben. A külső réteg megbízhatóan védi a fújtatót a deformációtól. Meg kell jegyezni, hogy a márka nem specializálódott a kipufogórendszer alkatrészeinek gyártására, így a fújtatók sora korlátozott.

  Ami megakadályozta a vállalatot abban, hogy magasabbra emelkedjen a felülvizsgálatunkban, az a vélemények hiánya volt. A runetben nincsenek objektív értékelések a Garde fúvócsövekről az orosz autósok részéről. Ezért csak a szakértők megállapításai alapján vonhat le következtetéseket.

  EuroEx

  Értékelés: 4.3

  EuroEx

  Az EuroEx 2008-ban alakult, és az Elprom-Elhovo csoport része. A márka központi raktára Magyarországon található, ahonnan a termékeket több tucat országba szállítják. Gyártóüzemek Kínában, Magyarországon, Bulgáriában és Oroszországban. Képviselet hazánkban 2016 óta. A gyártó gépjárművek kipufogórendszereinek alkatrészeinek gyártására specializálódott. A szakértők nagyra értékelték a vállalat saját úttörő fejlesztéseit, a fejlett technológiák és a modern anyagok alkalmazását. A szigorú tesztelés jobb minőségű hullámlemezeket és hosszabb élettartamot eredményezett. A katalógusban számos hazai autóhoz találhat alkatrészeket, többek között a Lada Vesta. A fújtatók kialakításukat tekintve különböznek egymástól, kezdve a háromrétegű modellekkel
  A vállalat márkaneve a Tixona, amelyet az Európai Unió sikeresen tanúsított.

  A hazai autósok az EuroEx rezgéscsillapítókat kedvező áruk és jó minőségük miatt dicsérik a véleményekben. Egyes felhasználók azonban rövidebb élettartamról számolnak be.

  Tixona

  Értékelés: 4.2

  Tixona

  A hazai gyártó Tixona úgy döntött, hogy egy szűk szakterületre specializálódik. A vállalat fújtatókat, lángzárókat és korrektorokat gyárt az oxigénérzékelőhöz. A katalógusban különböző méretű hullámkartonok találhatók a következő megnevezéssel: belső hullámkartonok
  interlock. A teljes AVTOVAZ családhoz alkalmasak. A vállalat úgy döntött, hogy megveti a lábát a piacon, mert a magas színvonalú gyártás. A fújtatók AISI 304 acélból készülnek, amely tartós, erős, ellenáll a hőmérséklet-ingadozásoknak és az agresszív környezetnek. AISI 409 krómacélt használnak az oldalsó gyűrűkhöz. A márkát sikeresen tesztelték az ISO/TS 16949 szabványnak megfelelően. A gyártó bízik a fújtatók minőségében, és 2 év garanciát vállal ezekre az alkatrészekre.

  A hazai autótulajdonosok jó minőségű és árú Tixona féktámaszokról számolnak be. De még mindig nehéz megítélni a tartósságot, mivel a márka új az utópiacon.

  ATRON

  Értékelés: 4.1

  PATRON

  A PATRON nemzetközi érdekeltségűnek minősül. A gyártó márkák (70 üzem) Oroszországban, Fehéroroszországban, Kínában, Törökországban, Dél-Koreában, Litvániában, Tajvanon, Belgiumban, Malajziában és Olaszországban találhatók. A 2004-ben alapított márkanév a Chate-M Plus cégcsoporthoz tartozik. Minden terméket szigorú felügyeletnek és rendszeres vizsgálatoknak vetünk alá saját laboratóriumainkban. A márka vállalatai sikeresen rendelkeznek az ISO/IATF 16949, ISO 9001 és IS0 14001 nemzetközi szabványok szerinti tanúsítással. A szakértők megjegyzik a pótalkatrészek széles választékát (több mint 44000 darab); a katalógusban orosz és kínai autókhoz is találhatók alkatrészek. A márka a 2016-2020-as jégkorong-világbajnokság szponzorálásával büszkélkedhet. A gyártó a világ tíz legjobb hullámkartongyártó márkája között van.

  Az orosz fogyasztók elégedettek a hullámok sokféleségével, ami lehetővé teszi a pótalkatrészek kiválasztását az autók széles köréhez. Hátrányként említik az alkatrészek alacsony korrózióállóságát.

  Catanet

  Értékelés: 4.0

  Catanet

  Az orosz autósok a Catanet cégnél mindenféle kipufogórendszerek karbantartásával kapcsolatos szolgáltatást megtalálnak. A fiatal csapat (2013 óta a piacon) gyorsan elismerést szerzett. Saját gyártóüzemünknek köszönhetően akár egyedi alkatrészeket, akár teljes kipufogórendszereket kínálunk megfizethető áron. A gyártó bízik termékei minőségében, a bejelentett garanciaidő 3 év. A vállalat maga is értékesít alkatrészeket és nyújt szolgáltatásokat kipufogórendszerek javítására. Erre a célra létezik egy telepítőközpont, amelynek munkájáról a hivatalos honlap azonos nevű részében találhat teljes körű információt. Fújtatók, katalizátorok, lángszűrők és egyéb fogyóeszközök szállítása országszerte elérhető.

  A felülvizsgálatokban az autósok rámutatnak a hullámok megfizethető áraira és cseréjükre. A telepítőközpont látogatóit a magas szintű szolgáltatás is lenyűgözte. De a hullámosítások köre még mindig kicsi, így nem lehet minden autómodellhez találni pótalkatrészt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: