12 leggazdaságosabb nyári gumiabroncs

A gyártók megpróbálják csökkenteni az autók üzemanyag-fogyasztását a szívócsőből levegőt visszavezető kompresszor hozzáadásával, a kipufogórendszer módosításával és az ECU-beállításokkal való kísérletezéssel. De Ön, mint autótulajdonos is csökkentheti autója étvágyát, ha költséghatékony nyári gumiabroncsokat választ. A gumiabroncs súlya, túlmelegedéssel szembeni ellenállása és alacsony gördülési ellenállása fontos szempont. Ez a három tényező a gumiabroncstól függően 3-20%-kal csökkentheti a benzin- vagy gázolajfogyasztást. Ez 100 liter esetén 3-20 liter megtakarítást ígér, ami igen előnyös. Milyen gumiabroncsok számítanak a leggazdaságosabbnak nyári használatra – szakértőink kiderítették.

A leggazdaságosabb nyári gumiabroncsok értékelése

Jelölés hely termék neve Legalacsonyabb ár
A leggazdaságosabb nyári gumiabroncs SUV-ok és crossoverek számára 1 Toyo Proxes CF2 SUV 3 330€
2 Continental ContiSportContact 5 SUV 7 193€
3 idgestone Ecopia EP850 SUV 3 893€
4 Dunlop SP Sport Maxx 050+ SUV 7 455€
5 Goodyear Eagle F1 aszimmetrikus SUV 6 250€
6 Toyo Proxes Sport SUV 6 780€
A legüzemanyag-takarékosabb nyári gumiabroncs személygépkocsikhoz 1 Miche
 • n Elsőbbség 4
 • 3 850€
  2 Yokohama Bluearth AE50 2 430€
  3

  irel

 • Cinturato P1 Verde
 • 2 190€
  4 idgestone Turanza T005 3 140€
  5 Miche
 • n CrossC
 • pajtás+
 • 3 812€
  6 Kumho K

  7 Ecowing ES01

  2 160€

  A leggazdaságosabb nyári gumiabroncsok SUV-ok és crossoverek számára

  A crossoverek és a teljes méretű SUV-k tulajdonosai első kézből tudják, hogy a magas fogyasztás. Egyes SUV-k akár 15-20 liter benzint is elégetnek városi ciklusban. A modern kompakt crossoverek üzemanyag-fogyasztása 9-11 literrel jobb, de mindezek a számok csökkenthetők, ha a következő, szakértőink által kiválasztott nyári gumiabroncsokra váltanak.

  Toyo Proxes CF2 SUV

  Értékelés: 4.9

  Toyo Proxes CF2 SUV

  A japán Toyo márka gumiabroncsait R15-20-as felnikre gyártják, így a könnyű parcours és a nagy SUV-k számára egyaránt alkalmasak. A kerekenként akár 710 kg-os terhelhetőségi index lehetővé teszi, hogy a járművet hosszú nyári utak során csomagokkal és utasokkal is meg lehessen terhelni. A 45 és 70 mm közötti profilmagasság lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa autója formáját és beállíthassa a menetkomfortot. Az ilyen gumiabroncsok akár 210 km/h sebességre is képesek, ha az autó jellemzői ezt lehetővé teszik. Igaz, az értékelésekben a járművezetők megosztják, hogy 110 km/óra után a gumiabroncsok zúgni kezdenek. A nyári modell aszimmetrikus futófelületi mintázattal rendelkezik, és kiváló úttartást biztosít. A vásárlók a gumit a kopásállósága miatt kedvelik, ami gazdaságosabbá is teszi.

  A nyári gumiabroncsokat a piac élvonalába soroltuk az egyedülálló Nano Balance kialakításuk miatt. A gyártó magas szilícium-dioxid-tartalmú vegyületet fejlesztett ki. Ennek eredményeképpen a gumiabroncsoknak szinte nincs gördülési ellenállása, ami biztosítja az üzemanyag-takarékosságot.

  Előnyök

  • Kiváló úttartás száraz és nedves aszfalton egyaránt;
  • kopásálló;
  • a Nano Balance formulával tervezték;
  • 15 és 20 hüvelyk közötti méretekben kapható.

  Hátrányok

  • 110 km/h után a gumiabroncs zúgni kezd.

  Continental ContiSportContact 5 SUV

  Értékelés: 4.8

  Continental ContiSportContact 5 SUV

  Az R18-22-es felnikkel szerelt SUV-ok és crossoverek számára a Continental márka a kiváló üzemanyag-fogyasztású ContiSportContact 5 SUV nyári gumiabroncsot kínálja. Az autó jellemzőitől és a személyes preferenciáktól függően a vezető 35 és 65 mm közötti profilmagasságot választhat. A kerékszélesség 225 és 315 mm között kapható, a terhelési index függvényében. A nyári modellt eredetileg Maserati autókhoz fejlesztették ki, de aztán általános használatra is forgalomba került.

  Black Chil technológia a gazdaságos teljesítményért

 • . Ebből a célból a vegyületbe további, különböző molekulahosszúságú polimereket is beletesznek. Szerkezete hosszú molekulaláncokat használ a nehéz forgalomban, csökkentve a gumiabroncs hőmérsékletét és gördülési ellenállását. Ez nemcsak a futófelület élettartamát hosszabbítja meg, hanem az üzemanyag-hatékonyságot is biztosítja. Amikor az autó fékez, rövid láncú polimereket használnak, így a gumiabroncs gyorsan felmelegszik, és a megnövekedett tapadás révén rövidebb fékutat biztosít.

  Előnyök

  • Szorosan illeszkedik a felnire;
  • megerősített oldalfal;
  • Csökkentett hőképződés nagy forgalomban;
  • rövid fékút.

  Hátrányok

  • magas költségek;
  • minimális méret 18″.

  idgestone Ecopia EP850 SUV

  Értékelés: 4.8

  </div><p>idgestone Ecopia EP850 SUV” src=”/wp-content/uploads/2023/05/68616666194281-4112.jpg” height=”416″ title=”<br />Ecopia EP850 SUV”> “idgestone Ecopia EP850 SUV”</p><p>A nyári gumiabroncsok 16-19 colos felnikre kaphatók. A gumiabroncsok nem a legszélesebbek – a választási tartomány 215-285 mm, így a gazdaságos modell inkább városi használatra alkalmas. A gyártó a futófelület mintázatát számos ferde barázdával látta el, amelyek hatékonyan elnyelik a vizet és elosztják a terhelést. Ezáltal a nyári gumiabroncsok jól teljesítenek kemény gyorsításkor vagy fékezéskor. De az oldalfal itt nem a legerősebb. A tapasztalatok azt mutatják, hogy még a tűzőgép kapcsai is megakadhatnak benne.</p><p>A gazdaságos gumi a futófelületen megnövelt számú blokkot tartalmaz, amelyeket ferde szögben lévő keskeny rések választanak el egymástól. A kialakítás javítja az érintkezési felület mozgékonyságát és optimalizálja a terheléseloszlást. Jelentősen stabilizálja a tapadást, csökkenti a gördülési ellenállást és kiküszöböli az egyenetlen kopást (feltéve, hogy a dőlésszög helyesen van beállítva).</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Csökkentett hőképződés nagy sebességnél;</li><li>még az elhasználódás is;</li><li>Hatékony teljesítmény fékezés és gyorsítás közben;</li><li>A kereszteződésből származó terhelés egyenletesen oszlik el a gumiabroncsban.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>jobb nem vezetni nedves talajon;</li><li>puha oldalfal – tűzőgéppel átlyukasztható.</li></ul><h3>Dunlop SP Sport Maxx 050+ SUV</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Dunlop SP Sport Maxx 050+ SUV

  A brit fejlesztők a gazdaságos Dunlop SP Sport Maxx 050+-t kínálják, amely 17-22 colos felnikkel ellátott terepjárókhoz alkalmas. A gyártó lehetővé teszi számukra, hogy akár 240 km/h sebességet is elérjenek. A nyári gumiabroncsok még a nehéz terepjárókon is használhatók, mivel a 106-os terhelhetőségi index lehetővé teszi, hogy minden kerék akár 950 kg-ot is elbírjon. Az értékelésekben a tulajdonosok alacsony zajszintet és minden sebességnél kiváló úttartást említenek.

  Ez az üzemanyag-takarékos nyári gumiabroncs minimális gördülési ellenállású blokkjaival segít csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást. A gyártó korlátozott számú lapátot használt, így a futófelület mintázata nagyon egyszerű. Ennek ellenére a gazdaságos gumiabroncs nem veszít a tapadásból, mivel a 4D Nano Design technológiával készült. Ez egy “intelligens” vegyület, amelynek tulajdonságai a felület típusától függően változnak. A szilícium-dioxid és a kiegészítő elasztomerek magas arányának köszönhetően a futófelület tökéletesen tapad az útfelülethez, függetlenül annak hőmérsékletétől, amikor nedves aszfaltra lép.

  Előnyök

  • Képes akár 3 jármű terhelését is elviselni.6 tonna;
  • megfizethetőbb áron;
  • Kiváló úttartás minden sebességnél;
  • alacsony zajszint.

  Hátrányok

  • Sárhoz nem ajánlott.

  Goodyear Eagle F1 aszimmetrikus SUV

  Értékelés: 4.7

  Goodyear Eagle F1 aszimmetrikus SUV

  Az amerikai gyártmányú nyári gumiabroncsokat sportautókhoz tervezték, hogy segítsék a gyors gyorsulást és a könnyed kanyarodást. Mivel számos crossover és SUV nagy teljesítményű, 400-550 lóerős motorral van felszerelve.., Ezek a gumiabroncsok nagyon fontosak. Az Y sebességindex akár 300 km/h sebességet is lehetővé tesz. Az F1 Asymmetric SUV elnevezés az összetett aszimmetrikus futófelületi mintázatra utal, amely kompromisszumok nélküli kezelhetőséget biztosít. A gumiabroncs külső oldalán található keresztirányú bordák elősegítik a magabiztos gyorsulást és a sávtartó teljesítményt. A belső bélésen lévő barázdák stabilan tartják az autót hirtelen irányváltoztatáskor is. Ez a kialakítás állítólag segít az érintkezési felület gyorsabb kiszáradásában.

  A nyári gumiabroncsok jó üzemanyag-takarékossága a szilárd karkaszban rejlik, amely kemény vezetés és kemény kanyarodás közben is megtartja alakját; – Kiváló úttartás minden sebességnél. A gördülési ellenállást változatlanná teszi, ami azt jelenti, hogy még a sportos vezetési stílus sem akadályozza meg, hogy autója ezekkel az abroncsokkal takarékoskodjon a benzinnel.

  Előnyök

  • akár 300km/h sebességet is elérhet;
  • Kiváló úttartás kanyarodáskor;
  • csendes működés;
  • Gyorsított vízelvezetés.

  Hátrányok

  • méret csak 18 hüvelyktől;
  • főként megrendelésre vásárolják;
  • Magas költségek.

  Toyo Proxes Sport SUV

  Értékelés: 4.7

  Toyo Proxes Sport SUV

  A japán gumiabroncsokat közép- és nagyméretű SUV-okhoz tervezték. Nyári modell 17 és 22 colos felniken kapható. Ahogy a gumiabroncs nevében szereplő Sport előtag is jelzi, az abroncsokat nagy sebességű aktív használatra tervezték. A W index lehetővé teszi, hogy egy nehéz járművet akár 270 km/h-ra is felgyorsítsanak. A gyártó négy nagy vízelvezető csatornát épített be a gyors vízelvezetés érdekében. Kúpos alakjuk tovább védi a gumiabroncsot a deformációtól. A nyári gumiabroncs a vélemények alapján csendes és sima érzetéről nevezetes.

  A szakértők a nyári gumiabroncsokat az egyik leggazdaságosabbként emelik ki, mivel a gyártó a futófelületen több görbületi sugarat használ. Ez közel négyzet alakú érintkezési felületet eredményez. Van egy különösen kemény merevítés és oldalfalak is. Ezek a megoldások hozzájárultak a nagyméretű jármű megfelelő súlyelosztásához és a fokozott vonóerőhöz. Ugyanakkor a gumiabroncs alakja terhelés alatt is stabil marad, így a gumiabroncs gördülési ellenállási együtthatója nem változik, következésképpen az üzemanyag-fogyasztás a vezetési stílustól függetlenül gazdaságos marad.

  Előnyök

  • csendes működés;
  • lágyan “lenyeli” a dudorokat;
  • jó kormányzás nedves úton;
  • jó sebességi jellemzők.

  Hátrányok

  • Nagyon magas ár;
  • legalább 30,000 fölött kopik. km.

  A legüzemanyag-takarékosabb nyári gumiabroncsok autókhoz

  A személygépkocsik súlya kisebb, mint a terepjáróké, ezért nincs szükségük erős motorokra, és sokkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak. Az üzemanyag-hatékonyság azonban javítható az alábbi nyári gumiabroncsok valamelyikének “átállításával”.

  Miche
 • n Elsőbbség 4
 • Értékelés: 4.9

  Miche<li></div><p>n Primacy 4″ src=”/wp-content/uploads/2023/05/69216666194281-5812.jpg” height=”414″ title=”Miche</p><li>n Primacy 4″><p>Az R15-19-es méretben kapható nyári gumiabroncsok minden gépkocsiosztály számára készültek. 210 km/h-ra gyorsulhat. A futófelület mintázata szimmetrikus, széles, sima textúrájú blokkokat tartalmaz. A vállrész kissé lapított, ami megkönnyíti a manőverezést és a kanyarodást. A 2020-as új tesztek figyelemre méltó üzemanyag-fogyasztást, alacsony gördülési ellenállást és hosszú gördülési képességet, valamint kiváló vontatási kapacitást mutatnak. A vélemények azt mutatják, hogy a nyári gumi még akkor is megőrzi tulajdonságait, ha a futófelület magassága csak 2 mm.</p><p>A sima, minimális vágásokkal ellátott felületi struktúra csökkenti a gördülési ellenállást és az üzemanyag-hatékonyságot. Ezenkívül a gumiabroncsokat a függőleges és az átlós barázdák kombinációja jellemzi. Ez a teljesítmény hozzájárul a hatékony tapadáshoz és meghosszabbítja a gumiabroncs élettartamát. A nyári gumik erőforrásuk szerint gazdaságosnak mondhatók, mert 18000 km-rel tovább szolgálnak, mint az ebben az árkategóriában található analógok.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>hosszú leállási idők a sebességváltók kikapcsolásakor;</li><li>kiváló tapadás;</li><li>kifejezett fékezési tulajdonságok;</li><li>a futófelület még teljesen elhasználódva is hatékony.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A gumiabroncsok keményebbek a versenytársaknál.</li></ul><h3>Yokohama Bluearth AE50</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Yokohama Bluearth AE50

  A japán Yokohama nyári gumiabroncsát R14-18-as kerékméretre gyártják, és 210 km/h sebességig alkalmas. A gyártó felruházta a hosszanti hornyok fogazott falaival, amelyek megtörik a légáramlást és jól csillapítják a zajt. Ez a szerkezet hozzájárul az útfelület stabil pattogásához gyorsításkor. Vannak vastagabb oldalfalak is. Bár a kerék súlya miatt ez inkább hátrány, a gumiabroncs alakja a kanyarokban nem változik, ami javítja a gördülési ellenállást és segíti az üzemanyag-fogyasztást. az egyedülálló összetétel, amelyben a keverék legnagyobb része szilícium-dioxid, rendkívül kényelmessé teszi az ilyen abroncsokkal való vezetést a nyári utakon. A vegyület szilárdságának fenntartása érdekében a fejlesztők polimer vegyületeket használtak, növelve a molekulák közötti kötések megbízhatóságát.

  Az abroncsmesterek szerint a Yokohama Bluearth AE50 abroncsok kiegyensúlyozottak. Néha csak 10-20 g-ot kell hozzáadni a gép beállításaihoz. Kiváló minőségüknek köszönhetően ezek a gumiabroncsok nagyon jó úszóképességet biztosítanak, és jól együttműködnek az alvázzal, hozzájárulva az alacsony fogyasztáshoz.

  Előnyök

  • sima utazás;
  • nincs zaj sebességnél;
  • könnyen egyensúlyozható;
  • erős oldalfal.

  Hátrányok

  • gyorsabban elhasználódnak, mint mások.

  irel

 • Cinturato P1 Verde
 • Értékelés: 4.7

  Pirel<li></div><p>Cinturato P1 Verde” src=”/wp-content/uploads/2023/05/58816666194281-1912.jpg” height=”412″ title=”Pirel</p><li>Cinturato P1 Verde<p>Ezeket az abroncsokat választották a BMW 1-es sorozat alapabroncsának. Ha a német gyártó ezt a döntést hozta, az megfontolandó, és növeli a nyári gumiabroncsokba vetett bizalmat. A modellt kisebb autókhoz tervezték, és 14″ és 16″ felnikkel kapható. T sebességindexük lehetővé teszi számukra, hogy akár 190km/h sebességet is elérjenek. Az aszimmetrikus futófelületi mintázat jó kanyarstabilitást és iránystabilitást biztosít nedves úton. A felülvizsgálatok azt mutatják, hogy a futófelület három hosszanti barázdája hatékonyan ellenáll az aquaplaningnak. A legújabb 2020-as tesztek megerősítik a magas kezelhetőségi teljesítményt extrém manőverekben és az alacsony zajszintet.</p><p>A gumiabroncsok gazdaságosak, mivel 15%-os súlymegtakarítás érhető el az azonos gyártótól származó elődjéhez képest. Az eredmény a gördülési ellenállás 25%-os csökkenése, ami azonnali hatással van a benzinfogyasztásra.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>akusztikai kényelem;</li><li>kiváló kezelés;</li><li>jó tapadás nedves úton;</li><li>zökkenőmentes működés.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>csak a B és C osztályú személygépkocsikhoz való méretekben kapható.</li></ul><h3>idgestone Turanza T005</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=</div><p>idgestone Turanza T005″ src=”/wp-content/uploads/2023/05/9781666194281-6512.jpg” height=”421″ title=”<br />idgestone Turanza T005″></p><p>Gazdaságos gumiabroncsok személygépkocsikhoz <br />idgestone Turanza T005, 15-21 colos felnikre kapható. A futófelület vizsgálatakor a szem azonnal a hosszú tömbökkel ellátott, lekerekített vállrészre szegeződik. A teljesítmény jelentősen jobb a manőverezéshez, különösen akkor, amikor a kanyarodás elkerüléséhez kell kitérni, hogy elkerülje a kanyarodást. A vállalat a NanoPro-Tech technológiát alkalmazza az üzemanyag-fogyasztás növelésére. A polimerek hozzáadása a keverékhez megerősíti a molekuláris kötéseket, így a megnövelt szilícium-dioxid-tartalom nem befolyásolja a gumiabroncs nyári élettartamát. A vélemények szerint a gumiabroncsok a legjobbak közé tartoznak a kopás szempontjából. Emellett a fejlesztők több szilícium-dioxidot adtak az összetételhez, így a gumiabroncsok jobban tapadnak nedves úton.</p><p>A 2020-ban elvégzett és az ADAC által közzétett tesztek megerősítik a gazdaságos üzemanyag-fogyasztást és a nyári gumiabroncsok jellemzői közötti jó egyensúlyt. A járművezetők visszajelzései szerint az ezekre a gumiabroncsokra való áttérés 0 %-kal csökkentette az üzemanyag-fogyasztást.5 literes.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>rövid fékút;</li><li>Pályastabilitás kemény fékezéskor;</li><li>Tisztességes kezelhetőség nedves úton;</li><li>magas üzemanyag-fogyasztási potenciál.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>az R17-es és a feletti kerekek nagyon drágák.</li></ul><h3>Miche<li>n CrossC<li>pajtás+</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Miche<li></div><p>n CrossC</p><li>mate+” src=”/wp-content/uploads/2023/05/616666194281-4912.jpg” height=”427″ title=”Miche<li>n CrossC<li>mate+”><p>A következő egy másik nyári gumiabroncs, amely gazdaságos üzemanyag-fogyasztást biztosít a személygépkocsikban. CrossC</p><li>A mate+ 14 és 19 hüvelyk közötti felnikhez kapható. A futófelület mintázata szimmetrikus, és középen ferde vonalakkal, oldalt pedig keresztirányú elrendezéssel összefüggő tört blokkokat tartalmaz. Ez a kialakítás magas szintű tapadást és hatékony vízelvezetést biztosít. A tesztvezetési vélemények azt mutatják, hogy a nyári gumiabroncsok jól teljesítenek az első fagyoknál. Ez a megnövelt gumitartalomnak köszönhető, amely hozzájárul a rugalmasság fenntartásához. “Nem kell sietni a nyári szezon után a gumiabroncsok cseréjével, és elkerülheti a felesleges sorban állást a gumiabroncs-kereskedésben.<p>A nyári használatra szánt gazdaságos gumiabroncsok kétkomponensű gumikeverékkel rendelkeznek. Az alap belső bélés jól elvezeti a hőt a külső részről, így a gumiabroncsok kevésbé forrósodnak fel kemény vezetés közben. Emellett csökkenti a gördülési ellenállást és növeli az üzemanyag-fogyasztást.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>jól teljesítenek az első fagyok idején;</li><li>a víz könnyen lefolyik az érintkezési felületről;</li><li>Kiváló tapadás;</li><li>a kettős keverék csökkenti a gumiabroncsok túlmelegedését.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A futófelület mélysége 4 mm, így számos jellemzője elvész.</li></ul><h3>Kumho K<h2>7 Ecowing ES01</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=
  Olvasson tovább  12 legjobb gyújtótekercs gyártó
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: