12 legjobb gyújtótekercs gyártó

A benzines belsőégésű motorok legfontosabb alkatrésze a gyújtótekercs. Nemcsak autókban, hanem motorkerékpárokban, kerti berendezésekben, vízi járművekben stb. is használják. . Ennek az elektromos egységnek a fő feladata az alacsony feszültségű (12V) fedélzeti hálózat átalakítása nagyfeszültségű árammá (akár 50 000V). Ez azért történik, hogy a gyújtógyertya elektródái között erős szikra keletkezzen. Az autósnak számos kérdéssel kell foglalkoznia a megfelelő gyújtótekercs kiválasztásakor. A legtöbb ilyen probléma megoldható a szakértőink által összeállított információkkal.

Hogyan válasszuk ki a gyújtótekercset

Jellemzők.A gyújtótekercs egy összetett elektromos eszköz, amely több fő részből áll.

 1. A készülék magja a mag, amely speciális transzformátoracélból készül.
 2. A 0,1 mm vastag rézhuzalból készült másodlagos tekercselés a mag köré van tekerve. A tekercsek száma eléri a 25 000-et.
 3. A primer tekercs a külső réteg. Ezt vastagabb rézhuzalból (0,8 mm) alakítják ki. A tekercsek száma 250-400 fordulatra csökken.
 4. A dielektromos anyagból készült tekercs sapka a fedélzeti elektromos hálózathoz és a nagyfeszültségű vezetékhez való csatlakozáshoz szükséges csatlakozókkal és bilincsekkel rendelkezik.

A gyújtótekercsek típusai. A járművéhez megfelelő elektromos készülék kiválasztásához ismernie kell a jármű gyújtásrendszerének típusát.

 1. Az elosztórendszer egyetlen gyújtótekercset használ, amely a jármű összes gyújtógyertyáját nagyfeszültségű árammal látja el. Ez a rendszer elavult, és egyre kevesebb modern autóban található meg.
 2. A két gyújtógyertyával működő gyújtótekercsek tartósabbnak számítanak. Az elosztót úgy kell beállítani, hogy a dugattyúk párban mozogjanak. DIS és DIS-COP változatok állnak rendelkezésre a modern járművekben.
 3. Az egyedi tekercsekkel ellátott gyújtásrendszerek a legfejlettebbnek számítanak. Közvetlenül a dugókra vannak felszerelve. Ebben az esetben a nagyfeszültségű vezetékeket kizárják a láncból. Ezt a gyújtási rendszert COP.

Amikor a gyújtótekercset ki kell cserélni. Számos olyan motorfutási tünet van, amelyet a gyújtótekercs okozhat. Ezek közül a legnépszerűbbek a következők:

 1. megnövekedett üzemanyag-fogyasztás;
 2. nehéz elindítani a motort;
 3. teljesítménycsökkentés;
 4. piszkos kipufogó;
 5. Motor visszahatás;
 6. fokozott rezgés.

Kiválasztottuk a 12 legjobb gyújtótekercs-gyártót, hogy átnézzük őket. Mindegyikük a hazai piacon értékesíti termékeit. A minősítés szakértői véleményen és az orosz autósok visszajelzésein alapul.

A legjobb gyújtótekercs gyártók rangsora

Jelölés hely gyártó értékelés
A legjobb gyújtótekercs gyártók értékelése 1 NGK 5.0
2 Bosch 4.9
3 VDO 4.8
4 BeRU 4.7
5 CADIC 4.6
6 Delphi 4.5
7 Hella 4.4
8 EMI 4.3
9 SOATE 4.2
10 ERA 4.1
11 STARTVOLT 4.0
12 TSN 3.9

NGK

Értékelés: 5.0

NGK

A japán NGK vállalat 1919 óta gyárt autóipari alkatrészeket. Ez idő alatt a cégnek sikerült vezető pozíciót szereznie a világpiacon. Olyan neves autóipari konszernek, mint a GM, VW, Mazda, Nissan, Fiat, Fiat, stb. Termékválasztékunk több mint 2000 különböző cserealkatrészt tartalmaz. A termék kiváló minősége nemzetközileg is elismert. 2009-ben az Equip Auto szakértői az NGK-nak adták a koronát az innovációért. A gyújtótekercseket nemcsak a szériaautókba, hanem a Forma-1-es versenyautókba is beszerelik. A kiváló minőség és megbízhatóság miatt a márka az első helyet foglalja el a minősítésünkben.

Olvasson tovább  15 legjobb autófagyálló

A hazai autósok dicsérik a japán gyújtótekercseket a különböző üzemi körülmények között nyújtott problémamentes és hosszú élettartamú teljesítményük miatt. A hátrányok közé tartozik a magas ár.

Előnyök

 • gazdag választék;
 • Japán minőség;
 • innovatív technológia;
 • tartósság.

Hátrányok

 • magas ár.

Bosch

Értékelés: 4.9

BOSCH

A Bosch neves német vállalat 1886 óta működik, de csak 1925-ben kezdett gyújtótekercseket gyártani. A legújabb innováció a műanyag gyújtótekercs. Ez a megközelítés lehetővé tette az egység súlyának csökkentését, a teljes méret csökkentését, a termék hőmérséklet-ingadozással, feszültséggel és rezgéssel szembeni ellenálló képességének javítását. A márka autóalkatrészek széles választékával büszkélkedhet (körülbelül 100 ezer alkatrész). tételek). A termékeket olyan összeszerelő óriásoknak szállítják, mint a Mercedes, BMW, Volkswagen, Audi, Volvo stb. .

A felhasználók elégedettek a Bosch gyújtótekercsek német minőségével, változatos kialakításával, stabil szikraképződésével. A szakértők a márkát a második helyre sorolták a rangsorban, ill. . Sok hamisított termék jelent meg az orosz piacon.

Előnyök

 • Német minőség;
 • különböző modellek;
 • erőteljes szikraképződés;
 • stabil működés.

Hiányosságok

 • sok utánzat.

VDO

értékelés: 4.8

VDO

Egy másik nagy hagyományokkal rendelkező német vállalat is az első három helyen szerepel a ranglistánkon. A VDO elektromechanikus eszközöket gyárt az autóipar számára. A márka partnerei között számos jól ismert autógyár található (BMW, General Motors, VGA, Fiat, Honda, PSA). A katalógus a gyújtótekercseken kívül számos érzékelőt, üzemanyagrendszer-alkatrészt, biztonsági eszközt, riasztót és egyebeket kínál. Ma a márka a Continental AG tulajdonában van, amely 1996-ban nyitott egy gyártóüzemet az oroszországi Csisztopolban.

A szakértők dicsérik a gyújtótekercsek minőségét. A felhasználók megerősítik megbízhatóságukat és hibamentes működésüket. De nem mindig lehet megtalálni a megfelelő modellt az autójához Oroszországban.

Előnyök

 • minőségi összeszerelés;
 • megbízhatóság;
 • stabil szikraképződés;
 • tartósság.

hátrányok

 • szerény választék az orosz piacon.

BeRU

Értékelés: 4.7

BERU

A német BeRU vállalat több mint 100 éve gyárt autóalkatrészeket. A gyertya még a nevét is az alapítójáról, Albrecht Ruprechtről kapta, és megbízható vízszigetelésével tűnik ki a versenytársak közül. A termékek időben történő bevezetése, amely gyors növekedést és terjeszkedést eredményezett. A szakértők megjegyzik, hogy a márka elkötelezett a minőségi termékek előállítása iránt. LAMBORGHINI, BMW, MASERATI, FORD, PEUGEOT, LAND ROVER, RENA, RENA

  T, AUDI, CITROEN stb. . Az autó gyújtógyertyák és gyújtótekercsek különösen népszerűek az oroszországi autóalkatrész-piacon.

  A márka már csak egy lépésre van attól, hogy a rangsorunk első három helyezettje közé kerüljön, ill. . negatív visszajelzések, amelyek azt bizonyítják, hogy a termék nem tart sokáig. Valószínűleg van egy hamisítvány a piacon.

  Előnyök

  • magas minőség;
  • nedvességgel szembeni ellenállás;
  • könnyű telepítés;
  • megfizethető árak.

  A hátránya

  • A hamisított alkatrészek nem ritkák.

  CADIC

  Értékelés: 4.6

  CADIC

  A CADIC egy kínai vállalat, amely nagyon specializálódott, és csak gyújtótekercseket gyárt. Szakértők szerint a gyártónak sikerült. Az éves termelés meghaladja a 6 millió darabot. az alkatrészekből, amelyek 90%-át külföldre küldik. A fő vásárlók között vannak európai, amerikai és délkelet-ázsiai üzemek. A kínai vállalat a kiváló minőségű nyersanyagok felhasználása, a modern technológiák alkalmazása és a magas színvonalú teljesítmény elérése miatt volt képes a magas teljesítmény elérésére. A vállalat saját kutatási és fejlesztési laboratóriummal büszkélkedhet, amelynek köszönhetően termékei szigorú tesztelésen esnek át.

  A felhasználók megjegyzik az elfogadható ár és a jó minőség kiváló kombinációját. A gyártó a jó gyártásnak és a szilárd csomagolásnak is köszönheti magas helyezését.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • minőségi összeszerelés;
  • modern termelés;
  • saját laboratórium.

  Hátrányok

  • kiválasztási nehézségek.

  Delphi

  Értékelés: 4.5

  DELPHI

  Az amerikai Delphi vállalat több mint 100 éve gyárt autóalkatrészeket. Ez idő alatt olyan nagy tapasztalatra tett szert, amely lehetővé tette számára, hogy vezető pozíciót foglaljon el a piacon. A szakértők megjegyzik, hogy a gyártó felelősségteljesen kezeli a folyamatláncot. A teljes folyamatot szigorúan ellenőrzik – a nyersanyagok beszerzésétől az alkatrészek csomagolásáig. Ezt a különböző országok szakemberei által végzett sikeres tanulmányok és tesztek bizonyítják. A márka a rangsorunk első 6 helyezettje között van.

  A hazai autósoknak hízelgő a Delphi gyújtótekercsek megbízhatósága és tartóssága. A hátrányok közé tartozik a magas ár, amely a gátlástalan kereskedőket a hamisított alkatrészek gyártására ösztönzi.

  Előnyök

  • minőségi nyersanyagok;
  • Az alkatrészek pontos illeszkedése;
  • A gyártási technológia szigorú betartása;
  • megbízhatóság és tartósság.

  Hátrányok

  • magas ár;
  • hamisítványok találhatók a piacon.

  Hella

  Értékelés: 4.4

  HELLA

  A német Hella a világ legnagyobb autóalkatrész-gyártója. Ami egy kis cégként indult (1899), az mára nemzetközi vállalattá fejlődött. Gyártóüzemek a világ 35 országában. Nagy figyelmet fordítanak az új fejlesztésekre, amit a bejegyzett szabadalmak éves száma is bizonyít (mintegy 170 db.). Az oroszországi autótulajdonosok nagymértékben bíznak a Hella termékekben. Ezért a gyártó 2012-ben logisztikai központot nyitott hazánkban, ahol a pótalkatrészek széles választékát (több mint 4000 darab) tárolja.

  A márka a felhasználók számos hízelgő véleménye miatt került be a minősítésünkbe. A gyújtótekercsek könnyen telepíthetők, megbízhatóan működnek. Csak a Kínában összeszerelt alkatrészekre van panasz.

  Előnyök

  • házon belüli fejlesztések;
  • magas minőség;
  • megbízhatóság;
  • egyszerű telepítés.

  Hátrányok

  • A kínai összeszerelés meghiúsul.

  EMI

  Értékelés: 4.3

  </div><p>EMI” src=”/wp-content/uploads/2023/04/13016666193401-1312.jpg” title=”<br />EMI”></p><p>Márka története <br />Az EMI 1927 óta létezik. Egy kis német vállalat gyújtógyertyák gyártásával kezdte meg működését. Az évek során a kínálat bővült, a vállalat bővítette termékpalettáját, megjelentek saját kutatóközpontjai. A gyártó gyújtótekercseket, érzékelőket és egyéb autóipari elektromos termékeket szállít az orosz piacra. A szakértők a márkát a megbízhatóság, a tartósság és a mutatós piros szín miatt vették fel a minősítésünkbe. Termékek <br />A német autóipari óriások, például a VW és a BMW megbízik az EMI-ben.</p><p>A hazai autósok nem panaszkodhatnak a gyújtótekercsek összeszerelési minőségére és működési paramétereire. Ezzel a gyártónak sikerül megfizethető áron értékesítenie termékeit. Sajnos, hibás alkatrészeket még mindig lehet találni.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>gazdag választék;</li><li>megbízhatóság;</li><li>megfizethető árak;</li><li>felismerhetőség.</li></ul><h4>Hiányosságok</h4><ul><li>Hibás termékek találhatók Oroszországban.</li></ul><h3>SOATE</h3><p>Értékelés: 4.2</p><div style=SOATE

  A Starooskolsk autóipari elektromos berendezéseket gyártó üzemet 1959-ben alapították. A vállalat aranykorának az 1970 és 1985 közötti időszakot tekintik, amikor a gyárat komolyan kibővítették, és öntödét és galvanizáló üzemet nyitottak. A Szovjetunió összeomlása után a SOATE-nak sikerült megtalálnia a helyét a piacgazdaságban. A termelési létesítményeket alaposan átépítették. A vállalat gyújtótekercseket szállít olyan autógyárak összeszerelő soraihoz, mint a VAZ, GAZ, PAZ, UAZ, ZAZ, KAVZ. A szakértők felhívják a figyelmet a tekercshez mellékelt adapterre. A készüléket akár külföldi autókra is fel lehet szerelni.

  Az autótulajdonosok véleményei között pozitív vélemények uralkodnak. De vannak olyan esetek, amikor a SOATE gyújtótekercsek rövid élettartamúak.

  Előnyök

  • alacsony költség;
  • modellek széles választéka;
  • könnyű telepítés;
  • sokoldalúság.

  Hátrányok

  • tartósság.

  ERA

  Értékelés: 4.1

  ERA

  A jól ismert olasz ERA márka az autóvillamossági cikkek gyártására és értékesítésére szakosodott. Ezek közé tartoznak a gyújtótekercsek, az elektromos szivattyúk, az érzékelők és egyéb eszközök. Összesen több mint 11000 termék (14 fejezet). A szakértők szerint a márka inkább prémium termékeket árul, de a katalógusban vannak olcsó alkatrészek is. Az olasz beszállító nem csak a külföldi autók alkatrészei, hanem a népszerű hazai Vesta, Kalina és Priora autóalkatrészek is. Az ERA széles termékválasztékával és kompetens árpolitikájával a tíz legjobb gyártó közé tartozik a minősítésünkben.

  A tematikus fórumokon található véleményeket elemezve megállapítható, hogy az ERA márkanév alatt sok hamisított termék van. A felhasználóknak nincs kifogásuk az eredeti termékekkel szemben.

  Előnyök

  • gazdag választék;
  • Kompetens árpolitika;
  • könnyű összeszerelés;
  • rugalmas hozzáállás az ügyfelekhez.

  Hibák

  • sok hamisítvány.

  STARTVOLT

  Értékelés: 4.0

  STARTVOLT

  Az orosz Carville vállalat gyártja a hazai járművekhez szánt gyújtótekercsek legszélesebb választékát. A StarTVOLT márkát 2010-ben indították útjára indítók és generátorok, később pedig fűtő- és mosószivattyúk, gyújtótekercsek, nagyfeszültségű kábelek és érzékelők gyártására. Termékeinket a jól ismert autógyáraknak, a VAZ, GAZ, ZAZ és UAZ gyáraknak szállítjuk. A gyártó saját fejlesztéssel foglalkozik, amelyet sikeresen hajtanak végre. A termékekre 100%-os minőségellenőrzést alkalmazunk. A szakértők a márkát a folyamatos fejlődés iránti elkötelezettsége és a megfizethető árak miatt vették fel a minősítésünkbe.

  Az orosz Lada Priora és UAZ Patriot tulajdonosai dicsérik a gyújtótekercseket megbízhatóságuk és szerénységük miatt. A hátrányok közé tartozik a modellek szerény választéka.

  Előnyök

  • megfizethető árak;
  • megbízhatóság;
  • szerénység;
  • házon belüli fejlesztések.

  Hátrányok

  • szerény felállás.

  TSN

  Értékelés: 3.9

  TSN

  Az orosz autóalkatrész-gyártó Tsitron TSN márkanév alatt forgalmazza termékeit a piacon. 50 éves múlttal rendelkező üzem büszkélkedhet azzal, hogy a szovjet hadiipari komplexumnak dolgozik. Ezért a gyújtótekercsek, üzemanyagszivattyúk, érzékelők és egyéb autóalkatrészek kiváló minőségűek. Minden termék megfelel a szigorú nemzetközi szabványoknak. A szakértők a kiváló minőség okát a modern technológiák bevezetésével, a nyersanyagok gondos kiválasztásával és a fejlett berendezések használatával magyarázzák. A márka megérdemelten kerül be a rangsorunkba.

  Az autósok véleménye a gyújtótekercsek megbízhatóságával kapcsolatban kritikus volt. Egyes termékek élettartama nem haladja meg a 10 ezret. km.

  Előnyök

  • minőségi összeszerelés;
  • szigorú ellenőrzés a gyártás minden szakaszában;
  • modern technológia;
  • fejlett berendezések.

  Hátrányok

  • rövid életű.
  Olvasson tovább  8 legjobb zsír az autó féknyergekhez
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: