13 a legjobb kefék az autóhoz

Hasznos eszköz az autóban egy súrolókefe. A járművezetők leggyakrabban a tél beálltával emlékeznek meg róla. A multifunkcionális eszköz lehetővé teszi a hófúvások gyors eltávolítását, a poharak jégtől való megtisztítását, és szükség esetén még a szennyeződések lemosását is a testről. Az autókereskedések és a szupermarketek kefék széles választékát árulják. árban, teljes méretben, felépítésben és anyagokban különböznek egymástól. Szakértőink hasznos tippjei segítenek az autósoknak a praktikus és tartós felszerelések megtalálásában.

Tanácsok a súrolókefe kiválasztásához

Teljes méretek. A jármű típusától függően választják ki a kefe munkahosszát.

 1. A rövid nyéllel rendelkező modellek (40-65 cm) optimálisak az autók tisztításához. Még a rövid karú, alacsony termetű személyek is képesek lesznek sikeresen megtisztítani a karosszériát és a szélvédőt.
 2. A terepjárók és furgonok szervizeléséhez hosszabb modellekre van szükség. De sok helyet foglalnak el az utastérben vagy a csomagtartóban. Ezért a gyártók teleszkópos fogantyúkat készítenek.

Ecsettípusok. A hóeltakarításhoz használt seprőkefék. Különböző szintetikus anyagokból készülnek.

 1. A merev sörték hatékonyan távolítják el a nagyobb hórétegeket. Egy ilyen seprőgép nem adja fel a latyakos és nedves lerakódások vagy a kéreg miatt. De egyes modellek mikrokarcolásokat hagyhatnak a testen.
 2. A puha, bolyhos bolyhok kíméletesen ápolják a fényezést. A hóeltakarítás azonban rengeteg pluszmunkát igényel, ami fizikailag megterhelő.

Fogantyú. Az autókefék kétféle fogantyúval vannak ellátva.

 1. A monolitikus műanyag szerkezet merev és robusztus. De állandó hosszúságú, így az ilyen modellek köre a kis szedánokra és ferdehátúakra korlátozódik.
 2. A teleszkópos nyél meghosszabbítja a kefe hosszát. Ezzel a felszereléssel még az alacsonyabb embereknek sem okoz gondot a jég és a hó levakarása a crossoverekről és a furgonokról.

Scraper. Minden jármű ablaktörlő lapátja kaparóval van felszerelve. Általában a fogantyú ellentétes oldalán található. Mivel ennek az alkatrésznek kemény jéggel kell dolgoznia, a felhasznált anyag kemény és strapabíró. Ráadásul a kaparónak ellen kell állnia az alacsony hőmérsékletnek. A polikarbonátot tartják a legtartósabbnak.

Veszélyes alternatívák.A szakemberek határozottan ellenzik a rögtönzött tisztítóeszközök használatát.

 1. A bankkártyák nem károsítják az üveget, de ha meghibásodnak, az autósoknak értékes időt kell tölteniük a cseréjükkel.
 2. A kompaktlemezek karcolásokat hagyhatnak a fényezésen. És a dobozaik gyakran a legmegfelelőtlenebb pillanatban omlanak össze a hidegben.
 3. A legveszélyesebb rögtönzött szerszám egy fémkaparó lenne. Még a jégen történő könnyű ütközések is károsíthatják az üveget vagy a fényezést.

Ebben a felülvizsgálatban a 13 legjobb autókefét választottuk ki. Mindet országunk kiskereskedelmi hálózatában értékesítik. Az expertology magazin a helyi autósok visszajelzéseit figyelembe véve szakértői vélemény alapján állította fel a rangsort.

A legjobb autóvakaró kefék értékelése

Jelölés hely termék neve Ár
Legjobb autó súrolókefék 1 GOODYEAR WB-07 620€
2 KARCHER EDI 4 3 052€
3 “Miche
 • n”, kaparóval. 6866MCH
 • 2 135€
  4 FISKARS 1019352 1 090€
  5 Stels 55301 693€
  6 “Rúd”, kaparóval, teleszkópos 863€
  7 STAYER Profi (61042-145) 407€
  8 FIT 68017 459€
  9 ZUBR Professional (61060-150) 483€
  10 Air
 • AB-R-04
 • 296€
  11 GOODYEAR WB-02 274€
  12 Stels 55311 250€
  13 BARS 55322 400€

  GOODYEAR WB-07

  Értékelés: 4.9

  GOODYEAR WB-07

  A GOODYEAR WB-07 teleszkópos ablaktörlő lapát forgatható fejjel rendelkezik, így különösen praktikus és hatékony a hó és a jég eltakarításához az autóról. a szakértők szerint a teleszkópos zárszerkezet és a forgófej pontosan működik. A gyártó fagyálló műanyagot használt, ami a facsarót tartósabbá teszi. A puha sörtéjű kefe nyomok nélkül távolítja el a hó- vagy vízlerakódásokat a fényezésről. szélsőséges hőmérsékleten is használható (-50°C)…+70ºC). A modell megkapja az aranyat a felülvizsgálatunkban.

  A hazai járművezetők elégedettek a teleszkópos fogantyúval, a forgatható fejjel. Hátránya a szösz gyors elhasználódása és elhasználódása.

  Előnyök

  • teleszkópos fogantyú;
  • forgatható fej;
  • fagyálló műanyag;
  • puha sörték.

  Hiányosságok

  • a hajvonal gyorsan kopik.

  KARCHER EDI 4

  Értékelés: 4.8

  KARCHER EDI 4

  A hazai autótulajdonosok nagy érdeklődést mutatnak a KARCHER EDI 4 akkumulátoros súrológép iránt. A forgó penge erős műanyag pengékkel gondoskodik a kemény jég kitörésének minden kihívásáról. A készülék készenléti üzemmódból való kikapcsolásához a felhasználónak egyszerűen felülről kell nyomást gyakorolnia a facsaróra. A pengék könnyen cserélhetők, nincs szükség speciális szerszámokra. egy akkumulátortöltés elegendő több jármű ablakának tisztításához. Ha az akkumulátor erősen lemerült, a LED villog. A magas ár azonban eddig megakadályozta, hogy az elektromos készülék az első helyre kerüljön.

  Az orosz autósok még mindig közelebbről szemügyre veszik az újdonságot. A kényelem és a tisztítás hatékonysága szempontjából vonzónak tűnik. A magas vételár visszatartó erő.

  Előnyök

  • kényelem és komfort;
  • hatékony tisztítás;
  • könnyű karbantartás;
  • modern megjelenés.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Teleszkópos hókefe “Miche
 • n”, kaparóval. 6866MCH
 • Értékelés: 4.7

    MICHE<li></div><p>N, CO SCREBCOM. 6866MCH” src=”/wp-content/uploads/2023/05/92916666194171-4513.jpg” height=”220″ title=”Fagyálló műanyag hókefe MICHE</p><li>N, EGY GYŰJTŐFÜZETTEL. 6866MCH”><p>A vezető francia gumiabroncsgyártó egy praktikus teleszkópos kefét dobott piacra. Segítségével az autótulajdonos könnyen és gyorsan felkészítheti autóját a forgalmas útra. A teleszkópos hosszabbítónak köszönhetően 80 és 110 cm közötti hosszban állítható be. A teleszkópos fogantyú hátulján egy 9 cm széles kaparó található. A 25 cm hosszúságú kefe ideális a hó gyors és biztonságos eltávolítására a karosszériáról. Megakadályozza a kaparás utáni karcolódást vagy jelölést is. A szakértőknek tetszett a fogantyú ergonomikus kialakítása, a minőségi zárak.</p><p>A modell nem tudott magasabbra emelkedni a felülvizsgálatunkban a kar meghosszabbításának kényelmetlensége miatt. A felhasználóknak a fogantyú fémrészébe kell kapaszkodniuk, és a termék nem karcolja le a fényezést.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nem halmozódik fel hó;</li><li>optimális hossz;</li><li>kiváló minőségű facsaró;</li><li>fagyálló.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>kényelmetlen meghosszabbítani.</li></ul><h3>FISKARS 1019352</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=FISKARS 1019352

  A FISKARS 1019352 súrolókefe rendkívül fagyálló. Üvegek és karosszériaelemek jégtől, víztől és hótól való tisztítására szolgál. A szilikon díszítésnek köszönhetően a fényezésen nincsenek karcolások. A kefe hátoldalán a gyártó a víz eltávolítására egy fésűt helyezett el. Mivel a fésű pengéje rugalmas, az optimális szögbe állítható. Szükség esetén a hó- és jégeltávolításhoz a söprőkefe két berendezésre osztható.

  A felhasználóknak hízelgő a modell sokoldalúsága, nem halmozódik fel a hó. A termék gyengeségének a facsaró gyenge rögzítését tekintik. Ráadásul a kis kar miatt nagy erőfeszítésbe kerül a vastag, nedves hó eltávolítása.

  Előnyök

  • minőségi anyagok;
  • megakadályozza a hó és a jég felhalmozódását;
  • multifunkcionalitás;
  • kompakt méret.

  Hátrányok

  • rövid fogantyú;
  • a kaparó rossz rögzítése.

  Stels 55301

  Értékelés: 4.5

  Stels 55301

  Kiterjedt funkcionalitás van egy autó kefe Stels 55301. A modell teleszkópos fogantyúval rendelkezik, ennek a kialakításnak köszönhetően 90 és 130 cm között állítható a hossza. A szerszámmal eltávolítható a jég az üvegről, a hó a karosszériáról és a víz. A modell szakértőinek előnyei közé tartozik a forgó fej, amely 5 pozícióban rögzíthető. A morzsalékos sörték kíméletesen távolítják el a havat a karosszériáról anélkül, hogy megkarcolnák a fényezést.

  A hazai járművezetők szerint a kefe fő előnye a megfizethető ár és a sokoldalúság. A felhasználók elégedettek a puha neoprén bevonattal ellátott robusztus alumínium fogantyúval. Hátrányai: a forgófej megbízhatatlan rögzítése, a korlát alatti hó kényelmetlen eltávolítása.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • széles körű funkcionalitás;
  • ergonomikus fogantyú;
  • állítható hosszúságú.

  Hátrányok

  • nem fér be a korlát alá;
  • laza forgófej.

  Hókefe “Bars”, kaparóval, teleszkópos

  Értékelés: 4.5

  HÓSEPRŐ HÓKEFE LEOPÁRD, KAPARÓVAL, TELESZKÓPOS

  A Bars teleszkópos kefe modern kialakítású. A szakértők a terméket a TOP-6-os felülvizsgálatunkban a minőségi csúszómechanizmus, a 45 fokos zárral ellátott forgófej miatt vették fel a terméket. A minőségi műanyag és tartós kaparóeszközöket előnynek kell tekinteni. az autó méreteitől és a tulajdonos antropometriai adataitól függően lehetséges, hogy a kefe hossza 92-110 cm között legyen. A kaparó 11 cm széles és a kefe 23 cm hosszú. Alumínium fogantyú puha bevonattal a kényelmes fogás érdekében.

  A felhasználók szerint a modell gyenge pontja a kefebolyhok. Élei kemények és élesek. Ezért a hó eltávolítása után a karosszérián mikrokarcolások vannak a fényezésen.

  Előnyök

  • minőségi műanyag;
  • erős csúszómechanizmus;
  • ergonomikus fogantyú;
  • alacsony ár.

  Hátrányok

  • kemény kefe éles élekkel.

  STAYER Profi (61042-145)

  Értékelés: 4.4

  STAYER Profi (61042-145)

  A hó és a jég eltakarítása a magas crossoverek és terepjárók segít a tulajdonos egy teleszkópos seprőgép kefe STAYER Profi (61042-145). A kihúzható nyélnek köszönhetően a szerszám hossza 98 és 145 cm között állítható be. A termék forgatható fejjel van felszerelve, amely segít megtalálni a munkadarab optimális tájolását. A kefe hátulján van egy ablaktörlő a víz eltávolítására. A munka megkönnyítése érdekében a kínai gyártó puha párnákat biztosított, amelyek megvédik a kezeket a túlhűtéstől, amikor érintkeznek a fogantyú alumínium alapjával. A szakértőknek tetszett a termék alacsony ára is.

  Ami a hátrányokat illeti, a felhasználók fő panaszai a nagy súly (540 g) és a puha tapadás hiánya a fogantyú bizonyos területein.

  Előnyök

  • megfizethető ár
  • nagy nyélhosszúság;
  • forgatható fej;
  • sokoldalúság.

  Hátrányok

  • nem az egész fogantyú párnázott;
  • nagy súly.

  FIT 68017

  Értékelés: 4.4

  FIT 68017

  A FIT 68017 kanadai-kínai ecset alacsony ára miatt felkeltette a szakértők figyelmét. A modell alumíniumból készült teleszkópos fogantyúval rendelkezik. Hossza 82 és 130 cm között állítható, így minden felhasználó megtalálhatja az optimális méretet. A forgatható munkarész 5 pozícióban rögzíthető; a kefe szélessége 25 cm. A puha bolyhok megóvják a fényezést a karcolásoktól és megakadályozzák a fényezés sérülését. Tisztán törölje le az üveget a gumibetéttel. Kaparó és kefe teste strapabíró műanyagból készült.

  Az orosz autósok elégedettek a megfizethető árral, a kényelmes forgatható mechanizmussal és az ergonomikus fogantyúval. Hátrányként említik a rövid élettartamú kaparót és a tömörített hó eltávolításának nehézségeit.

  Előnyök

  • teleszkópos fogantyú;
  • forgatható mechanizmus;
  • fagyálló műanyag;
  • alacsony ár.

  Hátrányok

  • A hólapát nem túl jó a tömörített hó eltávolítására;
  • a facsaró nem tartós.

  ZUBR Professional (61060-150)

  Értékelés: 4.3

  ZUBR Professional (61060-150)

  A ZUBR Professional súrolókefe állítható teleszkópos nyele akár 1,5 méterre is kinyújtható. Alkalmas magas járművek tulajdonosai számára. a termék hossza szállítási helyzetben 99 cm. A modell forgó fejjel rendelkezik, így a legnehezebben elérhető helyekre is eljuthat. A gyártó hővédőket helyezett el a markolatrészeken. A kefe bolyhos szálból készült, amely nem károsítja a fényezést a hó testének tisztításakor. A modell jégkaparóval és vízkaparóval van felszerelve a víz eltávolítására.

  Az autótulajdonosok szerint ez a kefe jó ár-érték arányú, és dicsérik a modern kialakítását. Hátrányai a szösz gyors elhasználódása, a bélés nélküli nagy fogantyúhosszúság.

  Előnyök

  • hosszú nyél;
  • forgatható mechanizmus;
  • megfizethető ár;
  • stílusos design.

  Hátrányok

  • a szösz gyorsan elhasználódik;
  • nagy hosszúság szállítási helyzetben.

  Air
 • AB-R-04
 • Értékelés: 4.2

  AIR<li></div><p>NE AB-R-04″ src=”/wp-content/uploads/2023/05/3701666666194181-413.jpg” height=”348″ title=”LÉGVILÁG</p><li>NE AB-R-04″><p>Az egyszerűség és a megbízhatóság segítette a kínai légkefét</p><li>ne AB-R-04 bekerül a rangsorunk első tíz helyezettje közé. A berendezés hossza 90 cm. A termék 10 cm széles kaparóval van felszerelve, a kefe munkarészének szélessége 22 cm-re van korlátozva. a modell fogantyúja teljes fém műanyagból készült, amely ellenáll a kemény fagyoknak is. A gyártó a kényelmes használat érdekében habbetéttel látta el termékét. A modellek erősségei közé tartozik a szerkezeti merevség, az alacsony súly (kb. 300 g). A hókefe a kemény és a friss hóval is megbirkózik.<p>Az autósok az ablaktörlő fő előnyének az alacsony árat és a tartósságot tartják. ennek a modellnek a hátránya a forgó mechanizmus és a merev sörték hiánya.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>robusztusság és tartósság;</li><li>merev szerkezet;</li><li>megfizethető ár;</li><li>könnyű használat.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>merev halom;</li><li>nincs kormánymű.</li></ul><h3>GOODYEAR WB-02</h3><p>Értékelés: 4.1</p><div style=GOODYEAR WB-02

  A GOODYEAR WB-02 seprű könnyű és kompakt a versenytársakhoz képest. A termék súlya kb. 200 g, a berendezés hossza 58 cm. A fogantyú csúszásmentes EVA anyaggal van bevonva, így fagyos hőmérsékleten sem fagy meg, így kényelmesen söprögethet a járművével. A gyártó az orosz télhez igazította termékét, ellenáll az 50 fokos fagyoknak. A kaparó kíméletesen távolítja el a jeget az üvegről, a laza sörték pedig a havat a fényezés károsítása nélkül kefélik le. Az értékelők ezt a modellt a megfizethető ár és a jó minőség miatt tették a felülvizsgálatba.

  A felhasználók értékelik a monolitikus felépítés robusztusságát és megbízhatóságát, az elfogadható árat. Az autósok szerint a gyenge pontok a rövid hosszúság, a párna gördülése és a túl puha sörték.

  Előnyök

  • elfogadható ár;
  • monolitikus felépítés;
  • EVA párnázás;
  • fagyállóság.

  Hátrányok

  • rosszul távolítja el a havat;
  • a sörtelap csavarodik.

  Stels 55311

  Értékelés: 4.0

  Stels 55311

  A német-tajvani Stels 55311-et kisautók tisztítására tervezték. A teleszkópos modell munkahossza mindössze 60 cm, szállítási helyzetben pedig alig haladja meg a 40 cm-es határt. A gyártó alumíniumot használt a fogantyú alapanyagaként. Ezért a szerszám súlya mindössze 200 g. A műanyag kaparó fogazott munkaélekkel rendelkezik, amely hatékonyan távolítja el a jeget a pohárról. A kefe sűrű, többsoros bolyhóval rendelkezik, friss és tömött hóval egyaránt megbirkózik. A szakértőknek tetszett a modell megfizethető ára és praktikussága miatt.

  Az autósok találtak néhány hátrányt a kefével kapcsolatban. A legtöbb panasz a kényelmetlen fogantyúhoz érkezik, nincs megálló és csúszásgátló bevonat.

  Előnyök

  • kompakt és könnyű;
  • alacsony ár;
  • fogazott kaparó;
  • teleszkópos fogantyú.

  Hátrányok

  • kényelmes fogantyú;
  • korlátozott hosszúság.

  BARS 55322

  Értékelés: 4.0

  BARS 55322

  Végezze el felülvizsgálatunkat kínai kefés seprőgép BARS 55322. 61 cm-es munkahosszal és kétrészes kaparóval. Eredeti formája egy borotvapengére emlékeztet. A kaparó hatékonyan távolítja el a jeget az üvegfelületről. A morzsalékos és sűrű sörték könnyedén kisöprik a havat, anélkül, hogy a karosszéria festékét megsértenék. Alumíniumból készült fogantyú, amely polimer habbal (EVA) van bevonva. A szakértők nagyra értékelték a felhasználó-barátságot, nincs hófelhalmozódás az ecset munkarészein. A szerszám gyenge pontja a kaparó három vékony lába.

  Az autótulajdonosok elégedettek a hó- és jégeltávolítás hatékonyságával, a tömörséggel, a könnyű súllyal és az alacsony árral. a rossz pontok közé tartozik a rövid élettartam, a túl nagy nyomás a facsaró munkarészének törését okozza.

  Előnyök

  • erős fogantyú;
  • hatékony hó- és jégeltávolítás
  • puha bélés;
  • alacsony ár.

  Hátrányok

  • mosó rövid életű;
  • merev sörték.
  Olvasson tovább  10 legjobb autóporszívó
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: