14 legjobb autó akusztika

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. A vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

Az akusztika fontos szerepet játszik az autóban: egyet kell értenie azzal, hogy sokkal kellemesebb vezetni kellemes zenével, amely elnyomja a körülötte lévő nyüzsgést, és kellemes hangulatot teremt az autóban.

Az Expertology magazin szerkesztői megpróbálták megragadni a szegmens termékeinek minden árnyalatát és finomságát, és három tematikus kategóriában értékelték a 14 legjobb autós hangszórót. A végső listán szereplő termékek kiválasztásának szempontjai a következők voltak:

 1. Érték és teljesítmény paraméterek;
 2. műszaki adatok;
 3. felhasználói vélemények és szakértői tanácsok.

A legjobb autós audio rangsor

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb koaxiális autós hangszórók1Alpine X-S6525 490€
2Hertz MPK 165.3 PRO19 900€
3Focal Performance PC 16510 000€
4

ioneer TS-Z65F

11 000€
5JBL GTO 6205 210€
6Morel Tempo Coax 63 890€
A legjobb komponens autós hangszórók1Focal PS 165 FX12 840€
2Eton MAS 16027 890€
3

ioneer TS-Z65CH

14 500€
4Audison Voce AV K625 900€
5Hertz MPK 165P.3 PRO21 400€
6Audison Prima APK 16319 500€
Az autó legjobb crossover akusztikája1Boss MRWT69RGB12 900€
2Cadence ATS 2.69BT15 700€

A legjobb koaxiális autós hangszórók

A koaxiális hangszórók különlegessége, hogy több hangszórót foglalnak magukba egyetlen házban, így a házukba építve rengeteg helyet takarítanak meg. Ezenkívül a reprodukált hangfrekvenciák régiónként vannak felosztva, egy speciális crossover segítségével. Ennek a kialakításnak azonban jelentős hátrányai vannak: mivel egy nagy és egy kis hangszóró ugyanazt a csatornát használja, a kibocsátott hanghullámok interferenciája miatt hangtorzulások léphetnek fel.

Alpine X-S65

Értékelés: 4.9

Alpine X-S65

Az Alpine X-S65 több fontos ponton is kiemelkedik a versenytársak közül. Először is, a hangszórók gyártásához magasabb osztályú anyagokat használtak fel. A mélysugárzó például nanoszálas anyagból készült, amely kiküszöböli a hallható torzítást, a felfüggesztés pedig HAMR anyagból készült. Grafitból készült magassugárzó kúp…És a belsejében ugyanaz a neodímium mágnes van.

Most pedig a specifikációk. Az Alpine X-S65-nek 110 watt teljesítményre van szüksége a megfelelő működéshez, amelynél az 55-50.000 Hz-es tartományban reprodukálja a frekvenciákat. A szabványos 4 ohmos impedancia és a 89 dB-es érzékenység teszi ezt a hangszórót kiváló választássá az autóba való hangosításhoz, egy kikötéssel: magas költséggel.

Előnyök

 • Szén- és nanoszálas kúpok;
 • a legtisztább hangzás a teljes frekvenciatartományban;
 • kiváló minőségű kézműves munka és nagyszerű design.

Hátrányok

 • magas ár.

Hertz MPK 165.3 PRO

Értékelés: 4.8

Hertz MPK 165.3 PRO

Egy lépéssel a vezető mögött egy koaxiális hangszóró a Hertz-től, 2 sávos osztással és külső keresztváltó komponenssel 3,5 kHz-en. A hangszóró szabványoknak megfelelően a mélysugárzó cellulózkúpot kapott pamutszálas bevonattal, hogy nagyobb hangerőt és szórást biztosítson, míg a magassugárzó csak egy tetalon kúpot és egy kis neodímium mágnest kapott. A 110 W-os teljesítményű és 40 és 22500 Hz közötti frekvencián működő, ez a pompa gyakorlatilag a teljes hallható frekvenciatartományt lefedi, és átmenetileg rezgésbe megy át.

Az átmenet meredeksége Hertz MPK 165.3 PRO 6 és 12 dB/okt. A szerelvény érzékenysége nem haladja meg a 92 dB-t, az impedancia pedig a szabvány szerint 4 ohm. Ha azon gondolkodik, hogy megéri-e az árát, fogadja meg az ajánlásunkat: ez egy kötelező darab.

Előnyök

 • Egy erőteljes és produktív crossover van benne;
 • Az összes akusztikai elem kellemes kialakítása;
 • Rendkívül mély, kellemes basszus és tiszta magas hangok.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Focal Performance PC 165

Értékelés: 4.7

FÓKUSZOS TELJESÍTMÉNY PC 165

Az első háromba a Focal cég tündéri autóakusztikai készletével tudott bekerülni, amely az ár/minőség mutatóban hallgatólagos vezető lett. Fizetés csak 10 ezer rubel, kapsz erős és “gazdaságos” hangszóró 165 mm összeszerelt öntött alumínium váz poliüveg kúp és butil gumi felfüggesztés. A rezonanciafrekvencia 68 Hz, a frekvenciaválasz 60 Hz és 22 000 Hz között van.

Meg kell jegyezni, hogy a Focal Performance PC 165 az egyik leg energiatakarékosabb hangszórókészlet a készletben: mindössze 60 W terhelésre van szüksége a tápellátáshoz. Ami az érzékenységet illeti, sokkal magasabb, mint a Pioneer társa, 93 dB-es érzékenységgel. De az impedancia teljesen megegyezik, valamint a különböző gyártók erősítőihez való csatlakozás képessége. Csak azért, mert jó minőségű, csak azért, mert a Focaltól származik.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • Kiváló hangzás a teljes frekvenciatartományban;
 • Kiváló tervezés és minőségi anyagok az összeszereléshez.

Hátrányok

 • nem találta.

Pioneer TS-Z65F

értékelés: 4.6

Pioneer TS-Z65F

Egy meglehetősen drága koaxiális autós hangszórókészlet, amely egy 165 milliméter átmérőjű mélysugárzót és egy 2,2 kHz-es keresztváltót tartalmaz. Más lehetőségekhez képest viszonylag alacsony érzékenységgel rendelkezik (85dB), de hatalmas, 32 és 96000Hz közötti frekvenciatartományt kínál. A basszus hangok tiszták, tiszták és terjedelmesek, de a hangszórót helyesen kell beszerelni a dobozba, hogy teljes hangzásbeli potenciálját kiaknázhassa.

Névleges üzemben a Pioneer TS-Z65F 110W-ot bír el, ami egy rövid háromszoros erősítést is kibír. Standard impedanciaértékkel rendelkezik (4 ohm), és általában nem válogatós az erősítőkkel kapcsolatban. Összességében nagyszerű vétel az autójához.

Előnyök

 • A beépített crossover benne van;
 • Kiváló hangminőség a teljes frekvenciatartományban;
 • feltűnő dizájn, a Pioneer teljes termékpalettájához igazodva.

Hátrányok

 • nincs.

JBL GTO 620

Értékelés: 4.5

JBL GTO 620

Ez az automatikus hangszóró csak 75W terhelhetőséget igényel. Azonban rövid ideig 225W-ot is képes kezelni, ami bizonyítja, hogy a JBL nagyon jól használható dolgokat készít. A modell szabványos, kétsoros mélysugárzó és magas hangszóró kimenettel rendelkezik, és 45 Hz és 25 000 Hz közötti frekvenciákat képes reprodukálni. A basszus elég mély, bár nem fedi le a teljes lehetséges tartományt. A hangszórók nem akadnak el, ha a hangerőt a maximumra tekeri, de nem sokáig tart, amíg észrevehető zörgést és meghibásodást tapasztal ebben a működési módban.

A JBL GTO 620 legnagyobb kihívása az erősítő illesztése. A modell 2,5 ohm impedanciával rendelkezik, és nem működik megfelelően minden adalékanyaggal. Általánosságban elmondható, hogy a kereszteződés hiányán és az atipikus, vonzó megjelenésen kívül más jellemzői nem igazán különlegesek.

Előnyök

 • szokatlan kialakítás;
 • kiváló hangvisszaadási minőség;
 • Mérsékelten mély basszus;
 • alacsony teljesítmény.

Hátrányok

 • Nehéz erősítőt beszerezni – javasoljuk, hogy a hangszórót ugyanattól a gyártótól szerezze be.

Morel Tempo Coax 6

Értékelés: 4.4

Morel Tempo Coax 6

Koaxiális kétutas hangszóró kedvező árú építéshez, amely bármilyen zenelejátszási feladattal megbirkózik. 110W-os névleges teljesítményű, maximális terhelésnél 200W-os csúcsértékek kezelésére képes. 90dB érzékenységgel és 4 ohmos impedanciával rendelkezik, így nem kell aggódnia az erősítőjének illesztése miatt. Játszik frekvenciák 40 és 22.000 Hz, húzza a basszus nem rossz, de néha hajlamos elmenni a magasban.

A Morel Tempo Coax 6 4000 Hz-es crossoverrel rendelkezik, amely minden sávban oktávonként 12 dB-t csökkent. A mély- és a magas hangszórók cellulózkúpokkal rendelkeznek, ami hangszórást és megfelelő térhangzást biztosít. A felhasználók az akusztikus készlet szép megjelenését is megjegyzik, ami általában ritkaság a költségvetési lehetőségek esetében.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • kellemes design;
 • a kereszteződés jelenléte;
 • mérsékelten mély basszus (ha megfelelően van beépítve a dobozba).

Hátrányok

 • kissé piszkosabb magas frekvenciás reprodukció.

A legjobb komponens autós hangszórók

Az autóba szerelt hangszórók esetében költséghatékonyabb megoldás a komponensrendszer. Annak ellenére, hogy több alkatrészből áll (frekvenciaszegregált meghajtók), a hangminőség szinte mindig jobb, mint a koaxiális modelleké. Ezt a csatorna több sávra való felosztásával és a hanghullámok egymásra helyezésének tényleges lehetetlenségével érik el, mivel a hangszórók egymástól függetlenek. A komponens autós hangszórók valamivel drágábbak és bonyolultabb a beszerelésük, de ezt ellensúlyozza a kiváló hangminőség.

Focal PS 165 FX

Értékelés: 4.9

FOCAL PS 165 FX

A Focal PS 165 FX egyfajta kompromisszumot jelent az ár és a minőség között, amelyet a komponens autós hangszórók kategóriájában kínálnak. Ezeknek a hangszóróknak a kinézete nem előnytelen: ennek oka a kompozit FLAX kúpos mélysugárzó, amely az alumínium vázon lévő gumitömítésben helyezkedik el. A magassugárzó viszont egy alumínium-magnézium kúpból áll, amely gyakorlatilag nem játszik szerepet a hangszóró megjelenésében.

A Focal PS 165 FX alapfelszereltségként egy külső crossoverrel van felszerelve, amely az 55 és 28 000 Hz közötti frekvenciatartományt két csatornára osztja, és 12, illetve 18 dB/oktávot vág le a mély- és a magas hangszóróból. A hangszóró névleges kimenete 80 W, amely képes akár 160 W-os rövid távú csúcsértékek befogadására is. Az impedancia szabványos, 4 ohmnak felel meg, és az érzékenység nem túl magas (94dB). A piaci átlagárral kombinálva ez a modell vezeti a rangsorunkat.

Előnyök

 • egy erős crossover elérhetősége;
 • Alacsony energiafogyasztás a fedélzeti elektromos rendszerből;
 • A formatervezés jellegzetes;
 • minőségi mélysugárzó kúp.

Hátrányok

 • nincs.

Eton MAS 160

Értékelés: 4.8

ETON MAS 160

Nincs sok információ erről az autós hangszóróról, de a legtöbb felhasználó hajlik arra, hogy megvásárolja azt. Mindent megtettünk, hogy pontosan meghatározzuk az izgalom okait, és azt találtuk, hogy a legtöbben az alacsony teljesítményre hivatkoznak. A 70 watt névleges teljesítmény még egy kompakt modell esetében is kevés.

Az Eton MAS 160 kétirányú osztott reprodukált hangzással és kis 2 kHz-es crossoverrel rendelkezik. Az érzékenység 89dB és az impedancia 4 ohm. Az egyetlen árnyalat, amely megzavarja a választást, a magas ár, amely a hangminőségnek köszönhető. Egyébként nincs semmi különleges – ez csak egy masszív, drága autós audio szett.

Előnyök

 • a fedélzeti hálózat alacsony terhelése;
 • magas hangminőség;
 • minőségi hangszórókárpitozás;
 • crossover elérhetőség.

Hátrányok

 • magas ár.

ioneer TS-Z65CH

Értékelés: 4.7

Pioneer TS-Z65CH

A Pioneer TS-Z65CH rendelkezésére álló rangsor harmadik helye nem véletlen. Ez a modell fantasztikus frekvenciaválasztékkal rendelkezik (30-92000 Hz), de sokkal kevesebbe kerül, mint a konkurencia. A hangszóró érzékenysége 85dB, névleges működési teljesítménye 110W. Van egy külső 2 kHz-es crossover, amely javítja a hangminőséget. A 4 ohmos impedancia lehetővé teszi a különböző erősítőszintekkel való könnyű integrálást, de a maximális kompatibilitás érdekében mégis azt javasoljuk, hogy a Pioneer termékcsaládot részesítse előnyben.

A Pioneer TS-Z65CH hangszórók kialakításában is számos funkció rejlik. A 170 mm átmérőjű mélysugárzó kétrétegű, aramidszálakkal megerősített cellulózkúppal rendelkezik. A magassugárzó viszont alumínium kúpot és neodímium rudat használ mágnesként.

Előnyök

 • alacsony vételár;
 • Hagyományosan szép megjelenés;
 • Képes 330 watt csúcsteljesítmény kezelésére;
 • crossover elérhetőség.

Hibák

 • nincs.

Audison Voce AV K6

Értékelés: 4.6

AUDISON VOCE AV K6

Bár az Audison Voce AV K6 majdnem teljesen analóg a Hertz MPK 165P-vel.3 PRO, van néhány apró módosítás, amely a konkurencia fölé helyezi azt. A magassugárzó itt is neodímium mágnes és tetalon kúp felhasználásával készült, de a különbség a forgó kialakításban rejlik. Ugyanez a helyzet a mélysugárzóval, de annak kúpját többek között egy speciális oldattal impregnálják

 • ght Damping az extra tartósság és zajcsökkentés érdekében.

  Az Audison Voce AV K6 2,5 kHz-es crossoverrel rendelkezik, amely oktávonként 12 decibelt csökkent két sávban. Tisztán technikailag nagy a különbség az előző versenyzőhöz képest, de hallgatás közben nem túl feltűnő. A 125 W-os teljesítményű modell ideiglenesen 250 W-ra is felállítható. Mindezek az árnyalatok alapvető fontosságúak? Ha az akusztikát az ár szempontjából nézzük, akkor – ha minden más dolog megegyezik – a Hertz-től vehetünk egy szettet. Ha még tovább szeretné feszegetni a határokat, akkor az Audison a válasz.

  Előnyök

  • jó tervezés;
  • külső keresztváltó 12dB/okt;
  • Kúpos mélysugárzó impregnálása
  • ght csillapítás.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Hertz MPK 165P.3 PRO

  Értékelés: 4.5

  Hertz MPK 165P.3 PRO

  Nagyon jó hangszórókészlet 2 teljes hangszóróval, 115W-os teljesítményen működik. Annak ellenére, hogy nincs dedikált középsávszélesség, jobban hangzik, mint az Audison Prima APK 163, és jó okkal. Először is, a 29 milliméteres magassugárzóban neodímium mágnes található, a kúp pedig erős tetalon szövetből készült. A nagy mélysugárzó viszont ferritmágnessel és cellulóz-pamut kúppal, valamint tömör gumiborítással és könnyű alumínium vázzal rendelkezik.

  A Hertz MPK 165P összetétele.A 3 PRO tartalmaz egy 4 kHz-es külső crossover-t is. Kevesebb torzítás, több minőség! A HPF és az LF határértéke 6 és 12 decibel oktávonként. Érdemes megemlíteni a ferrofluid hűtést, a 3 ohmos impedanciát és a 230W maximális kimenő teljesítményt is.

  Előnyök

  • a hűtés elérhetősége;
  • Külső crossover, amely javítja a kimenő hang minőségét;
  • Szép akusztikus szett.

  Hátrányok

  • magasabb ár.

  Audison Prima APK 163

  Értékelés: 4.4

  AUDISON PRIMA APK 163

  Alacsony teljesítményű, háromutas komponens hangszóró, 16 cm-es (6 hüvelykes) méretben kapható. 50 Hz és 20 000 Hz közötti frekvenciák lejátszása külön hangszórókra osztva, ezáltal jelentősen javítva a hangminőséget. A modell impedanciája 4 ohm, így nem nehéz megfelelő erősítőt találni.

  Az optimalizált teljesítménybeállításoknak köszönhetően az Audison Prima APK 163 mérsékelten hangos hangzást biztosít 125 W névleges teljesítmény mellett, és 375 W-ot is képes elfogadni az integritás veszélyeztetése nélkül, de csak rövid ideig. A készletben található magas hangszóró méretei 26, a mélysugárzóé 100, a legnagyobb, a mélysugárzó, amelynek a méretét megadták, 165 milliméteres. Ennek a hangszórószettnek az egyetlen hátránya a magas ára, de a minőséget folyamatosan magas szinten tartják.

  Előnyök

  • 3 sávos hangvisszaadás;
  • Erőteljes mélysugárzó;
  • 4 ohm impedancia;
  • Nagyfokú megbízhatóság.

  hátrányok

  • kissé aszketikus megjelenés.

  A legjobb autós hangfalak

  A kategória neve magáért beszél. A hangszórókészlet előre be van szerelve a házba, így nincs szükség a ház felépítésére és a rendszer belső elrendezésének átgondolására. Ezeknek a készleteknek a hátránya lehet a hibás összeszerelés, amely zajinterferenciát okozhat a hangban: a rázkódástól és a rezgéstől a visszhanghatásokig.

  Boss MRWT69RGB

  Értékelés: 4.9

  Boss MRWT69RGB

  Vízálló audiorendszer, amely nemcsak autókba, hanem speciális szabadidős hajókra is felszerelhető. Kisméretű (15 cm x 23 cm), ovális alakú és RGB világítással rendelkezik. A frekvenciaválasz 65 és 20 000 Hz között mozog, ami azt jelenti, hogy a rendszerből kissé hiányoznak a basszusok.

  A Boss MRWT69RGB névleges teljesítménye 300 W, és képes 600 W-os csúcsteljesítményre növelni. Adott méret esetén ez egy nagyon jó mutatója annak, hogy a rendszer nagy hangerővel is működhet. A hangszóró nem záródik, ami növeli a versenyképességét. A hangszórók érzékenysége 89 dB, és a 2-sávos lejátszás érezhetően befolyásolja a tisztaságot és a hangminőséget.

  Előnyök

  • Mérsékelten erős kompakt hangszóró;
  • 2-irányú lejátszás;
  • alacsony ár;
  • RGB világítás.

  Hátrányok

  • nem észlelt.

  Cadence ATS 2.69BT

  Értékelés: 4.8

  LÉPÉSTARTÁS ATS 2.69BT

  Időjárásálló 600 W-os aktív hangszórók, terepjárókba és autókba való beépítésre tervezve. A kilincs eredeti, hengeres formája egy közönséges ajtókilincsre hasonlít, mérete 15 x 22,5 centiméter. Ezért a hangszórókészlet nem foglal sok helyet a csomagtartóban, de nem érdemes várni a telített és hangos hangzásra. 35-25000Hz közötti frekvenciatartomány, 92dB érzékenységgel.

  A Cadence ATS 2 telepítése.69BT az autóban, szüksége lesz egy hangszóró pódiumra, hangszóró vezetékekre és extra akusztikai szigetelésre az üléspárnához, hogy megakadályozza a zaj interferenciáját a kívülről érkező hanggal.

  Előnyök

  • Széles frekvenciatartomány;
  • tömörség;
  • méretéhez képest elegendő teljesítmény.

  Hátrányok

  • kényelmetlen rögzítés az autó csomagtartójában.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: