14 legjobb fékfolyadék

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám és nem minősül vásárlási útmutatónak. A gyújtógyertyák megvásárlása előtt konzultálni kell egy szakértővel.

A fékfolyadék a fékrendszer alapvető része, amely lehetővé teszi, hogy a fékrendszer ellássa elsődleges funkcióját. Korrózióálló tulajdonságokkal kell rendelkeznie, hogy megvédje a fékvezeték alkatrészeit a rozsdától, valamint magas forrásponttal kell rendelkeznie a fékpedál jobb reakciókészsége érdekében.

Mivel erre a műszaki vegyületre minden autónak szüksége van, és a piac jelenlegi állapotában a választás nagyon nehéz, az Expertology magazin elkészítette a 11 legjobb szilikon és glikol fékfolyadék minősítését, amelyet a felhasználók és a szakértők véleménye alapján választottak ki.

Hogyan válasszunk fékfolyadékot

A fékfolyadék kiválasztásakor rendkívül fontos, hogy a DOT-előírások által meghatározott osztályozás alapján döntsön. A normák kategóriája a következő mutatókat tartalmazza:

 1. forráspont– Az a pont, amikor a fékfolyadék aktívan párologni kezd, ami gőzzárat hoz létre és csökkenti a fékezés hatékonyságát. Két forráspontja van: “száraz” folyadék, víztartalom nélkül, és “nedvesített” folyadék, 3,5%-os víztartalommal;
 2. tömítés kompatibilitás– egy paraméter, amely a fékfolyadék sav-lúg egyensúlyától függ. Ha az érték 7 alatt van, a folyadék agresszív az acélra, ha 12 felett, akkor agresszív a színesfémekre. Ezért mindig figyelni kell a 7 és 11,5 közötti ideális pH-értékekre.
 3. Fagyvédelem– nagyon fontos kritérium annak eldöntésében, hogy hideg körülmények között használjuk-e a fékfolyadékot vagy sem. A -40°C-on mért viszkozitást érdemes megnézni: mind az ABS és a TSC működtetése, mind az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP).
 4. korróziógátló tulajdonságok– Egy olyan paraméter, amelyet az átlagfogyasztó szintjén szinte lehetetlen számszerűsíteni. Minden fékfolyadékhoz inhibitorokat adnak, hogy az oxidatív aktivitást az élettartam alatt gátolják. Az inhibitorokat aktív adalékanyagokkal együtt szállítják, amelyek feladata, hogy biztosítsák a készítmény stabilitását különböző hatások alatt: a hőmérséklettől a szennyeződésekig. Ha a folyadékban lévő ilyen elemek nem elegendőek, a fékrendszer gyorsabban károsodik.

Miután megismertük az előírásokat, azonosíthatjuk a piacon kapható fékfolyadékok 5 fő osztályozását:

 1. DOT 3– erősen oxidatív, glikol alapú folyadék. Különbözik a forráspontja 220°C-on és 150°C-on “száraz”, illetve “nedvesített” állapotban. Dobfékkel vagy első tárcsafékpárokkal rendelkező lassú járművekhez ajánlott.
 2. DOT 4– a legelterjedtebb fékfolyadék, amelyet széles körben használnak a modern gyors, tárcsafékes autókban. Standard adalékanyag- és korróziógátló csomaggal rendelkezik, ami tartósabbá teszi, és 240 és 160°C-on forr (“száraz” és “nedvesített” folyadék esetén). Átlagos élettartam: 2 év.
 3. DOT 4+– módosított “négyes”, magasabb hőmérsékleti értékekkel (260 és 180°C). Más normák csak minimális különbséget tesznek.
 4. DOT 5– szilikonos fékfolyadékok, amelyeket elsősorban sportos járművekben használnak, ahol a fékek nagy terhelésnek vannak kitéve. Nagyon magas korrózióállósággal rendelkeznek, és 2800 és 1800 °C-on forrnak. Az a hír járja, hogy a csereintervallum akár 5 év is lehet.
 5. DOT 5.1– Az ígéretes név ellenére ezeknek a fékfolyadékoknak semmi közük a Fujifilmhez. A DOT 4+ továbbfejlesztett változata, jobb hőmérsékleti teljesítmény és stabilitás jellemzi. 2 évig tart.

A legjobb fékfolyadékok értékelése

ÉrtékelésHelyszínNévÁr
A legjobb szilikon fékfolyadékok1Eurol
akefluid DOT 5 si
 • kúp (1 l)
 • 2 878 €
  2TRW/Lucas PFB125 DOT 5 (0,25 l)1 350 €
  Legjobb glikolos fékfolyadékok1TOYOTA DOT 4 1 literes1 090 €
  2Nissan DOT 4 1 l744 €
  3Castrol React Performance DOT 4695 €
  4Castrol
  Folyadék DOT 4 1 l
  560 €
  5MOT
   DOT 34
   ake Fluid
  630 €
  6
 • qui Moly
  Emsenflussigkeit SL6 DOT-4
 • 760 €
  7TCL DOT4714 €
  8Valvo
 • ne
  AKEFLUID DOT 4
 • 680 €
  9MOBIL
  ake Fluid DOT 4
  280 €
  10
 • QUI MOLY DOT 4 0.25
 • 259 €
  11RosDOT 4120 €
  12Sintec SUPER DOT 4105 €

  Legjobb szilikon fékfolyadékok

  Eurol
  akefluid DOT 5 si
 • folyadék (1 l)
 • Értékelés: 4.9

  Eurol</div><p>akefluid DOT 5 si</p><li>src=”/wp-content/uploads/2023/04/97416666196311-8914.jpg” height=”420″ title=”Eurol <br />akefluid DOT 5 si<li>kúp”><p>A fő különbség az Eurol <br />Az akefluid DOT 5 előnyei a közvetlen versenytársával szemben a támogatott szállítás bősége, valamint a hosszabb élettartam, ha az alap élettartam elhasználódik. Az üzembe helyezéskor mért üzemi hőmérséklettartomány -40°C és 260°C között változik, és évről évre fokozatosan csökken -30°C-ra, illetve 180°C-ra. Az első két évszakban a szilikon hátlap teljesen áthatolhatatlan a nedvesség felhalmozódásával szemben, de a későbbi termikus lebomlási mechanizmusok lehetővé teszik a víz felszívódását.</p><p>Eurol <br />Az akefluid DOT 5 nagyon ajánlott, nem csak autókban, hanem sportmotorokban, sőt még chopperekben is, mint például a Harley Davidson. Ennek ellenére az a tény, hogy a Citroen korlátozásokat vezetett be az autók fékrendszerére, még egy kicsit megdöbbentő is… szóval, halszálkás vezetők, előre szólok… Egy literes doboz fékfolyadék ára rendkívül magas (különösen a glikolos készítményekhez képest), de a következő 5 évre garantáltan védi a járművét.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Hosszú élettartam (5 év);</li><li>Tipikus DOT 5 jellemzők (kivéve a száraz forráspontot)</li><li>Sokoldalúság: Harley Davidson sportautók, sportmotorok és chopperek fékrendszereiben is használható.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>rendkívül magas ár.</li></ul><h3>TRW/Lucas PFB125 DOT 5 (0,25 l)</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=TRW/Lucas PFB125 DOT 5

  Szilikon alapú fékfolyadék, nagyon kis kapacitásban kapható.

  A W/Lucas PFB125 DOT 5 nem széles körben elérhető Oroszországban, ezért sok felhasználó a nemzetközi katalógusokból rendel készítményeket. 280°C-os száraz forráspontjával a kategória legjobb forráspontja, és megfelel a DOT 5 szabványoknak.

  Miért a második hely, kérdezhetnéd? A lényeg az

  W/Lucas PFB125 DOT 5 instabil a használat időpontjában. A minősítések az első hat hónapos használat után kezdenek komolyan csökkenni, és jó, ha ennek az időszaknak a végén (4 év) a folyadék forráspontja 160 °-on van. Valószínűleg a hamisítás okozza – olcsó hamisított árukat importálnak kis mennyiségben Kínából. A hamisítványokat nem mindig lehet a helyszínen megkülönböztetni az eredetitől, és a Lucas nem a tartály védelméről ismert.

  Előnyök

  • A minősítések szabványos pontosságúak;
  • minden személygépkocsiban használható (kivétel nélkül).

  Hátrányok

  • közepes működési stabilitás (erősen függhet a vásárlás helyétől).

  A legjobb glikolos fékfolyadékok

  TOYOTA DOT 4 1L

  Értékelés: 4.9

  TOYOTA DOT 4 1 l

  Ahogy a neve is mutatja, ezt a fékfolyadékot a Toyota gyártja. A terméket nehéz fékezésre és nagy terhelésre tervezték. Alkalmas a gyártó teljes kínálatához, beleértve a nagy terepjárókat, pick-upokat és teherautókat, valamint a személygépkocsik minden osztályához. Dobfékekhez és tárcsafékekhez egyaránt alkalmas. Mindenképpen érdemes használni az azonos márkájú járművek tulajdonosainak, de más járművekhez is alkalmas. A termék minden glikol alapú DOT 4 termékkel keverhető. 252 fokos forráspontja biztosítja, hogy a vezetékekben tartósan ne legyenek légbuborékok, amelyek befolyásolják a betétek tapadási sebességét.

  Ez a fékfolyadék minden más folyadéknál jobban védi a hidraulikus rendszer fém alkatrészeit a rozsdásodás ellen. Ennek köszönhetően a csövek és a féknyergek dugattyúi hosszabb ideig megőrzik működőképességüket, és nem oxidálódnak. Ha ezt a drága terméket használja, akkor a fékbetétek és féktárcsák cseréjén kívül kevesebb javítással kell szembenéznie magán a fékrendszeren.

  Előnyök

  • Teherautókhoz és személygépkocsikhoz alkalmas;
  • a teljes élettartama alatt megőrzi jellemzőit;
  • Hatékonyan megakadályozza a fém alkatrészek korrózióját.

  Hátrányok

  • nagyon magas költség.

  Nissan DOT 4 1 literes

  Értékelés: 4.8

  Nissan DOT 4 1L

  A Nissan japán gyártó saját fékfolyadékot gyárt személygépkocsikhoz és kisteherautókhoz. A szintetikus termék világos sárga színű, amellyel a vezető könnyen ellenőrizheti a víz telítettségéből adódó zavarosság mértékét. De nem mindig könnyű látni a szintet a sárga tartályban. A gyártó a literes palackot távoli nyakkal látta el, hogy a folyadékot cseppet sem veszítve lehessen a tartályba önteni. Segít tisztán tartani a motorháztető alatt, és megkönnyíti a szivárgás ellenőrzését a jövőben.

  A termék sűrűsége 0.868 és -45°C-on keményedik. Ezáltal az ország minden részén használható. Mire a motor télen felmelegszik, a főtengely és a tartály már meleg. Néhány nyomásra a fékre, és a rendszer készen áll az aktív használatra.

  Előnyök

  • Védi az öntöttvas és acél alkatrészeket a rozsdától;
  • 3 év eltarthatósági idő;
  • -45 fokon is kikeményedik.

  Hátrányok

  • a tartályban lévő szint néha nehezen látható a nagy átlátszóság miatt.

  Castrol React Performance DOT 4

  Értékelés: 4.7

  Castrol React Performance DOT 4

  A rangsor harmadik helyezettje a Castrol React Performance DOT 4 fékfolyadék, amely bór hozzáadásával készült polialkilén-glikol-észtereken alapul. Ez az egyedülálló választás annak köszönhető, hogy a bór segít fenntartani a kellően magas forráspontot még a víz idővel történő felszívódása után is – a “nedvesített” folyadék 180 °C-on forr. Ez a legjobb az összes glikolminta közül, és hosszú ideig (több mint 2 évig) használható.

  Egyébként a Castrol React Performance DOT 4 standard készítményként működik, 1200-as “out of the box” viszkozitással2/Éppen annyi ideig, amennyit a rendeletek előírnak. a savas-lúgos környezet is elősegíti a biztonságos kezelést, a pH-érték 7,2. Az egyetlen hátránya a magas ár, amely minden Castrol termékre jellemző.

  Előnyök

  • Optimális kinematikai viszkozitás alacsony hőmérsékleten (a szabvány szerint);
  • adalékanyag bór formájában, amely növeli a folyadék védettségét, valamint megakadályozza a forráshőmérséklet kritikus csökkenését;
  • kedvező hidrogénszám – kémiailag semleges összetétel.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Castrol
  ake Fluid DOT 4 1 l

  Értékelés: 4.6

  Castrol</div><p>ake Fluid DOT 4 1L” src=”/wp-content/uploads/2023/04/3416666196311-5914.jpg” height=”421″ title=”Castrol” <br />Folyadék DOT 4 1L”></p><p>A glikol alapú fékfolyadék bórészter polialkilénglikollal alkalmas tehergépkocsik, személygépkocsik és gépjárművek hidraulikus rendszereihez. Jól használható dob- és tárcsafékekhez. A kinematikus viszkozitás még -40°C-on is 1200 mm²/s, ami azt jelenti, hogy a fékek szélsőséges hidegben is működőképesek lesznek. A “száraz” folyadék 260o C-on, a “nedves” pedig 165o C-on forr, így még kemény fékezéskor sem keletkeznek légbuborékok. A palack testén lévő két mélyedés megkönnyíti a két ujjal történő fogást.</p><p>A fékfolyadék hosszú, 4 éves eltarthatósági idővel rendelkezik. Ha friss terméket talál akciósan, egyszerre két palackot vásárolhat, hogy 3-4 év alatt elvégezze az anyag ütemezett cseréjét. A palackban maradó folyadék nem veszíti el a tulajdonságait az időszak alatt, de pénzt takarít meg. A tesztek azt mutatják, hogy amikor a folyadékot a tartályból a rendszerbe öntik, a műszer kevesebb mint 1%-os víztartalmat jelez, ami azt jelenti, hogy hermetikusan zárt és hosszú távú tárolásra alkalmas.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>A palackban lévő két mélyedés megkönnyíti az 1 literes palack megfogását;</li><li>165 fokon forr;</li><li>A tartály eltarthatósági ideje 4 év;</li><li>gépjárművek számára alkalmas;</li><li>tehergépkocsik fékrendszereiben való használatra engedélyezett.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Néhány embernek volt egy gyors húzás a vízen, miután feltöltötték az autójuk tankját.</li></ul><h3>MOT<ul> DOT 34 <br />Folyadék</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=MOT<ul></div><p> DOT 34 <br />ake Fluid” src=”/wp-content/uploads/2023/04/8211666666196311-7214.jpg” height=”400″ title=”MOT</p><ul> DOT 34 <br />Fluid”><p>A rangsor első öt helyezettje a MOT fékfolyadék</p><ul> DOT 34 <br />ake Fluid, szintetikus poliglikol alapú. Teljesen semleges a fékrendszerekben használt tömítésekkel szemben, és a speciális molekuláris inhibitoroknak köszönhetően kifejezett korróziógátló összetevővel rendelkezik. Első feltöltés, a forráspont eléri a 245°C-ot, ami csak 5°C-kal magasabb a szabványosnál. Egy év használat után és a nedvesség felszívódása után a forráspont 165 °C-ra csökken, ami ismét a megengedett határértékeken belül van.<p>Amint azt a felhasználók megjegyezték, a MOT</p><ul> DOT 34 <br />A folyadék alacsony hőmérsékleten is jó teljesítményt nyújt, ami különösen az északi régiókban értékelendő. A kinematikai viszkozitás -40°C-on itt 1350 mm<su>2</su>/s, ami miatt a teljes fagyás csak még erősebb fagy esetén lehetséges. A készítmény ára a piacon nem a legalacsonyabb (más analógokkal összehasonlítva), de ezt kompenzálja a magas francia minőség és a hamisítványok hiánya.<h4>Előnyök</h4><ul><li>nagyon magas minőség és a szabványok legkisebb szempontjainak való megfelelés;</li><li>Egyenletes teljesítmény a teljes üzemidő alatt;</li><li>Az északi régiók számára ajánlott.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3><li>qui Moly <br />emsenflussigkeit SL6 DOT-4</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=<li></div><p>qui Moly <br />emsenflussigkeit SL6 DOT-4″ src=”/wp-content/uploads/2023/04/8131666196311-9814.jpg” height=”376″ title=”</p><li>qui Moly <br />emsenflussigkeit SL6 DOT-4″><p>A rendkívül bonyolult név mögött az európai fékfolyadékok legjobb képviselője áll, amely közvetlenül a leghíresebb német autógyártók (Volkswagen, BMW stb.) futószalagjaira érkezik.). A fő “jellemző” <br />Az SL6 DOT-4 keverhető minden más fékfolyadékkal, mivel az összetevők szintjén nincs selejtesedés. A “száraz” és a “nedves” forráspont legalább 265 °C, illetve 175 °C, ami azt jelenti, hogy a szabványban szereplő értékekhez képest nagy a mozgástér.</p><p>Figyelemre méltó a sorozaton belüli pH-érték</p><li>qui Moly <br />Az SL6 DOT-4 7,0 és 8,5 között változhat, ami nagy szórás, de még mindig a normán belül van. Az ilyen ingadozások okai azonban sokkal érdekesebbek: vagy a gátlók mennyisége nincs egyértelműen megadva, vagy a vezetékben van működési hiba. A fékfolyadék egyébként nagyon jó, akár 3 éves csereintervallumig is.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Túl magas forráspontok “száraz” és “nedves” körülmények között;</li><li>elfogadható sav-lúg szint;</li><li>van-e tartalék az adalékanyagokra az autóhasználat intenzívebbé válása esetén;</li><li>1800 mm2/s kinematikus viszkozitás -40°C-on.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>viszonylag magas ár.</li></ul><h3>TCL DOT4</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=TCL DOT4

  TCL DOT4 fékfolyadék Japánból, amely bizonyítottan kiváló eredményeket nyújt kemény vezetési körülmények között. Annak ellenére, hogy a szabványos 240°C-hoz képest csökkentett “száraz” forráspontja 230°C, tökéletesen együttműködik a fékrendszerrel, és több éven keresztül kifogástalan állapotban tartja azt.

  A TCL DOT4-et leginkább tárcsafékekkel kapcsolatban érdemes használni, mivel csak ebben az esetben érhető el a maximális hatékonyság minden hátrány és hiányosság nélkül. A kis számok számos nemzetközi szabvány, például a japán JIS K 2233 és az amerikai BF-4, SAE J 1704 FMVSS, valamint az amerikai BF-4, SAE J 1704 FMVSS. Érdemes megjegyezni, hogy Európában nem ment át a folyadék, de Oroszországban, különösen az ázsiai részen, az eredeti bádogdobozok kaphatók.

  Előnyök

  • A készítmény nagyon nagy stabilitása;
  • Magas minőség, ami viszonylag magas árat eredményez;
  • kétféle térfogatban kapható: 0,33 és 1,0 liter;
  • Tökéletes működés tárcsafékrendszerekben.

  Hátrányok

  • A szabványosnál alacsonyabb forráspont.

  Valvo
 • ne
  AKEFLUID DOT 4
 • Értékelés: 4.3

  Valvo<li></div><p>ne <br />AKEFLUID DOT 4″ src=”/wp-content/uploads/2023/04/9901666196311-7914.jpg” height=”400″ title=”Valvo</p><li>ne <br />AKEFLUID DOT 4″><p>A holland Valvo vállalat</p><li>A MOBIL nem büszkélkedhet nagy hírnévvel Oroszországban, de a fékfolyadékok <br />Az AKEFLUID DOT 4 még a legigényesebb hazai felhasználóktól is elismerést és dicséretet nyert. Sikerének titka rendkívül egyszerű: pontosan követni a szabvány követelményeit, anélkül, hogy különösebb ambíciót mutatna arra, hogy “megugorja” a lécet egy szép szám kedvéért. A dobozból kivéve a forráspont 252°C volt, a viszkozitást pedig 1100 mm-re korlátozták<su>2</su>/. Figyelemre méltó, hogy a folyadék teljes kristályosodása -41 °C-on következik be, ami lehetővé teszi, hogy a hollandok elérjék azt a szintet, amelyen a folyadék sikeresen használható az ország hideg éghajlati övezeteiben.<p>Valvo vásárlásakor</p><li>ne <br />AKEFLUID DOT 4, nem szabad elfelejteni, hogy ezt a fékfolyadékot nagy igénybevételre tervezték, és a kissé megemelt ár ezt a tényt tükrözi. Más szóval, az autó fékrendszere megbízhatóan védve lesz a 2 éves ajánlott csereintervallum alatt, feltéve, hogy mértékkel használják.<h4>Előnyök</h4><ul><li>kiváló hőmérsékleti és viszkozitási értékek;</li><li>a teljes kristályosodás csak -41°C-on következik be, ami alkalmassá teszi a folyadékot a hideg éghajlaton való használatra;</li><li>magas szintű aktív adalékanyagok és korróziógátlók – a folyadékot intenzív használatra készítették fel;</li><li>megfizethető árszint;</li><li>Nincs hamisítvány a piacon.</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>nincs leolvasás.</li></ul><h3>MOBIL <br />ake Fluid DOT 4</h3><p>Értékelés: 4.2</p><div style=MOBIL</div><p>Ake Fluid DOT 4″ src=”/wp-content/uploads/2023/04/3761666196311-1814.jpg” height=”400″ title=”MOBIL <br />ake Fluid DOT 4″></p><p>Az orosz piacon a MOBIL <br />ake Fluid DOT 4 elég jól teljesített, és ha nem lennének a hamisítási problémák, valószínűleg a rangsorunk élére kerülne. Kulcsértékei nagyon jók: 265°C-os forráspont “out of the box” és 160°C 3,5%-os víztartalom mellett. Figyelemre méltó, különösen azért, mert az eredeti minőség nagyon hosszú időn keresztül megmaradt. MOBIL viszkozitás <br />Az AKEFLUID DOT 4 -40°C-on 1300 mm kapacitású<su>2</su>/Ez teszi a folyadékot rendkívül alkalmassá a hideg régiókban való használatra.</p><p>Ennek a készítménynek a legfontosabb előnye azonban az ideális sav-lúg egyensúlya, amely 9,1 pH-értékkel a megengedett tartomány közepén helyezkedik el. Az eredmény egy kiváló fékfolyadék, nagyon jó teljesítménnyel, nagy stabilitással és 2 éves garantált élettartammal.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>elég alacsony ár;</li><li>magas hőmérsékleti teljesítmény, amely jóval meghaladja a DOT 4 szabvány követelményeit;</li><li>Kiváló sav-lúg egyensúly;</li><li>jó viszkozitás – a folyadék alkalmas a hideg régiókban való használatra</li><li>2 évig tart “őszintén”.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Hamisított termékek vannak a piacon.</li></ul><h3><li>QUI MOLY DOT 4 0.25</h3><p>értékelés: 4.2</p><div style=<li></div><p>QUI MOLY DOT 4 0.25l” src=”/wp-content/uploads/2023/04/351666194641-6712.jpg” height=”420″ title=”</p><li>QUI MOLY DOT 4 0.25 “><p>Ez egy olcsóbb fékfolyadék egy globális márkától, de SL6 előtag nélkül. A termék hőstabilitás tekintetében némileg javul – a folyadék 155 Celsius fokon forr fel, míg a termék régebbi változata 175 C értéket mutat. Ennek ellenére a folyadék stabil marad, és megakadályozza a légzsákok kialakulását. Bórsavészterekkel kevert glikolátokon alapul. A szervizelési gyakorlat azt mutatja, hogy a termék nem károsítja az elasztomereket. A gyártó hivatalos honlapján jóváhagyja a termék más DOT 4 folyadékokkal való keverését.</p><p>A kézművesek a termékről szóló véleményekben dicsérik a fékfolyadék könnyű cseréjéhez szükséges gyors szivattyúzási képességét. Az alacsony viszkozitás elősegíti a hatékony fékezést, és alkalmas ABS-szel felszerelt autókhoz. Emellett kenőanyagként is szolgál a mozgó alkatrészek (féknyereg és főfékhenger) számára, így a pedál mozgása mérsékelten könnyű, és nem akad el. A terméket ár/teljesítmény arány szempontjából a legjobbnak ajánljuk.</p><h4>A</h4><ul><li>alkalmas blokkolásgátlóval ellátott fékekhez;</li><li>hosszú ideig ellenáll a légzsákok kialakulásának;</li><li>hőstabil;</li><li>Sok helyen elérhető;</li><li>hatékonyan keni a fékmechanizmus mozgó alkatrészeit.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>a forráspont tekintetében alulmarad más termékekkel szemben.</li></ul><h3>RosDOT 4</h3><p>Értékelés: 4.1</p><div style=RosDOT 4<li></div><p>QUI MOLY DOT 4 0.25l” src=”/wp-content/uploads/2023/04/351666194641-6712.jpg” height=”420″ title=”</p><li>QUI MOLY DOT 4 0.25 “><p>Ez egy olcsóbb fékfolyadék egy globális márkától, de SL6 előtag nélkül. A termék hőstabilitás tekintetében némileg javul – a folyadék 155 Celsius fokon forr fel, míg a termék régebbi változata 175 C értéket mutat. Ennek ellenére a folyadék stabil marad, és megakadályozza a légzsákok kialakulását. Bórsavészterekkel kevert glikolátokon alapul. A szervizelési gyakorlat azt mutatja, hogy a termék nem károsítja az elasztomereket. A gyártó hivatalos honlapján jóváhagyja a termék más DOT 4 folyadékokkal való keverését.</p><p>A kézművesek a termékről szóló véleményekben dicsérik a fékfolyadék könnyű cseréjéhez szükséges gyors szivattyúzási képességét. Az alacsony viszkozitás elősegíti a hatékony fékezést, és alkalmas ABS-szel felszerelt autókhoz. Emellett kenőanyagként is szolgál a mozgó alkatrészek (féknyereg és főfékhenger) számára, így a pedál mozgása mérsékelten könnyű, és nem akad el. A terméket ár/teljesítmény arány szempontjából a legjobbnak ajánljuk.</p><h4>A</h4><ul><li>alkalmas blokkolásgátlóval ellátott fékekhez;</li><li>hosszú ideig ellenáll a légzsákok kialakulásának;</li><li>hőstabil;</li><li>Sok helyen elérhető;</li><li>hatékonyan keni a fékmechanizmus mozgó alkatrészeit.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>a forráspont tekintetében alulmarad más termékekkel szemben.</li></ul><h3>RosDOT 4</h3><p>Értékelés: 4.1</p><div style=

  A RosDOT kategóriában lévő riválisaihoz képest egy másik hazai gyártású termék nagyon tisztességesnek tűnik, magas hőmérsékleti és viszkozitási értékekkel. A “száraz” forrás 255°C-on következik be (15°C-kal a szabványos felett), és az alacsony hőmérsékletű viszkozitás nem csökken 1600 mm alá2/. Egy év alatt a teljesítményparaméterek természetesen csökkennek, de szintén az általánosan elfogadott szabványok keretein belül.

  Rendkívül szép dolog a RosDOT 4 megvásárlásában az alacsony ár, így a felhasználók gyakran inkább a drága külföldi társaikhoz képest. Miért, jól működik a rendszerben, néhány évente cserére szorul, és ha meg akarja nyugtatni magát, bármikor feltöltheti új fékfolyadékkal, amikor az élettartam felénél tart.

  Előnyök

  • kiváló korrózióvédelem a fékrendszer számára
  • kielégítő kompatibilitás vas- és színesfémekkel;
  • a forráspontok “száraz” és “nedves” körülmények között meghaladják a szabvány követelményeit;
  • optimális viszkozitás alacsony hőmérsékleten;
  • nagyon kedvező ár.

  Hátrányok

  • nem észlelt.

  Sintec SUPER DOT 4

  Értékelés: 4.0

  Sintec SUPER DOT 4

  Az értékelés utolsó sorát a legolcsóbb glikol alapú fékfolyadék kapja, amelyet az orosz Obninskorgsintez cég gyárt. Alacsony ára ellenére a Sintec SUPER DOT 4 elfogadható tulajdonságokkal rendelkezik, bár kissé gyengébb, mint a minősítés vezetői. A száraz forráspont optimális hőmérsékleten, 240 °C-on áll be, és a vegyületben lévő vízzel a forráspont 155 °C-on következik be. A viszkozitási fokozat is nagyon jó: -40°C, 1360-as viszkozitási fokozat mellett2/s, biztosítva az időben történő fékreakciót.

  A Sintec SUPER DOT 4 fő hátránya a folyadék csökkent stabilitása az élettartama alatt: az adalékanyagok és inhibitorok hiánya. Ez rövidebb időközöket eredményez a cserék között, vagy ha figyelmen kívül hagyják, súlyosabb következményekkel jár.

  Előnyök

  • A legolcsóbb vegyület a szegmensben;
  • Frissen töltve jó hőmérsékleti és viszkozitási paraméterek;
  • Belföldi piaci penetráció.

  Hibák

  • Alacsony stabilitás a használat során.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: