20 legjobb terepgumi

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

A terepjáró gumiabroncsok alapvetően különböznek személygépkocsis társaiktól. Az általános méretek, például az átmérő és a szélesség mellett mélyebb és megnövelt futófelülettel rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy több természetes vezetési területet is lefedjenek: klasszikus aszfaltutak és terepjárók.

A piaci szegmens már régen átlépte a több mint 200 gyártó cég küszöbét: egyesek, regáliájuk és globális hírnevük miatt, gyakorlatilag minden üzletben képviseltetik magukat, míg mások csak helyi elismerést élveznek, és megelégszenek egy korlátozott ügyfélkörrel. Az Expertology magazin szerkesztői a kínálatot megvizsgálva elkészítették a 20 legjobb terepabroncs rangsorát, 5 fő kategóriába sorolva. A jelöltek végső listája a felhasználók véleménye, valamint az autóipari szakemberekből álló szakértői zsűri véleménye alapján készült.

Legjobb SUV gumiabroncs minősítés

Jelöléshelytermék neveértékelés
A legjobb nyári gumiabroncsok terepjárók számára1MICHE
 • N Pilot Sport 4 SUV
 • 5.0
  2Toyo Proxes STIII4.9
  3Yokohama Parada Spec-X4.8
  4Continental ContiSportContact 5 SUV4.7
  5idgestone Alenza 0014.6
  A legjobb sárgumik terepjárók számára1BFGoodrich All-Terrain T/A KO25.0
  2HANKOOK GUMIABRONCS DYNAPRO MT RT034.9
  3CF3000 VIGASZTALÓ4.8
  4Előre Safari 5404.7
  A legjobb téli szöges gumiabroncsok terepjárókhoz1Nokian Tyres Hakkape
 • itta R3 terepjáró
 • 5.0
  2Yokohama Geolandar I/T-S G0734.9
  3idgestone B
 • zzak DM-V2
 • 4.8
  A legjobb téli szöges gumiabroncsok terepre1MICHE
 • N X-Ice North 4
 • 5.0
  2Nokian Tyres Hakkape
 • itta 9 terepjáró
 • 4.9
  3GOODYEAR
   tra Grip Ice Arctic SUV
  4.8
  4Continental IceContact 2 SUV4.7
  5Hankook gumiabroncs i*pike RW114.6
  A legjobb egész évben használható gumiabroncsok terepjárókhoz1Yokohama Geolandar A/T G0155.0
  2Cooper Discoverer A/T34.9
  3Toyo Open Country H/T4.8

  A legjobb nyári gumiabroncsok terepjáró autókhoz

  MICHE

 • N Pilot Sport 4 SUV

  Terepjáró gumiabroncs minősítés: 5.0

  MICHE<li></div><p>N Pilot Sport 4 SUV” src=”/wp-content/uploads/2023/02/71416666196251-6320.jpg” height=”400″ title=”MICHE</p><li>N Pilot Sport 4 SUV”></p><p>A Pilot Sport 4 SUV termékcsalád a gyorsasági utak és a földutak rajongóinak kedvence, így nem meglepő, hogy Miche</p><li>n nem szerepel a rangsorban. A versenytársaktól eltérően ez a gumiabroncs aszimmetrikus, ami annak köszönhető, hogy a német vállalat elhatározta, hogy a legjobban reagáló modellt készíti el minden időjárási körülmények között történő használatra. A külső futófelületi blokk meggyőző irányíthatóságot biztosít száraz időben, míg a belső blokk nedves és vizes körülmények között is érvényesül.</p><p>A hivatalos pályatesztek azt mutatták, hogy a Miche</p><li>n A Pilot Sport 4 SUV körülbelül 1 méterrel rövidebb, mint elődje – a gumiabroncs tervezői szerint ez a gondos munka és a futófelület mintázatának alapos újratervezésének eredménye. A modell legnagyobb előnye a többiekkel szemben az aktív ellenállás az oldalirányú gördüléssel és a tengely elsodródásával szemben éles manőverezéskor. A Pilot Sport 4 SUV magas ára miatt ideális választás azok számára, akik szeretik az amatőr és profi szintű, nagy sebességű motorozáshoz szükséges mindenoldalú irányíthatóságot és kezelhetőséget.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Aszimmetrikus futófelületi mintázat, egy külső és egy belső rész felelős a száraz, illetve a nedves kezelhetőségért;</li><li>rövidebb fékút;</li><li>Kiváló tapadás (az érintkezési felület megnövelésével);</li><li>Alacsony kopásérzékenység;</li><li>manőverezési stabilitás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>Toyo Proxes STIII</h3><p>Terepjáró gumiabroncs minősítés: 4.9</p><div style=
  Toyo Proxes STIII

  A Yokohama Parada Spec-X-szel ellentétben a Toyo Proxes STIII kifejezetten a sportos terepjárók számára készült, akik rendkívül dinamikusak és ritkán mennek terepre. Ebből adódik az ebben az osztályban minden modell eredendő impotenciája, amely kiváló tapadásnak és stabilitásnak ad helyet az aszfalton.

  A Toyo Proxes STIII kúpos és nyíl alakú középső részével rendelkezik, amely pozitív hatással van az autó iránystabilitására, valamint a nedves tapadásra. 3D M technológiával vágott lamellasor

   A futófelület elmozdulásának és torzulásának fékezéskor és gyors gyorsításkor történő korlátozásával az egyenetlen kopás csökkentését szolgálja az oldalsó blokkok dőlésszöge és dőlése. Mindez hozzájárul az üzemanyag-fogyasztáshoz (4,1%-kal az előző Proxes-iterációhoz képest), a megnövelt megengedett sebességhatárhoz és a vezetés közbeni zajcsökkentéshez (bár ez a mutató a felhasználók átlagosan 3 pontot kaptak az 5-ből).

   Előnyök

   • Rendkívül stabil viselkedés a pályán;
   • A lamellák és az oldalsó peremek ferde kialakítása a torzulás és az egyenetlen kopás minimalizálását célozza;
   • nagyfokú gazdaságosság;
   • Alacsony gördülési zaj (kiváló lágyság/merevség egyensúly).

   Hátrányok

   • gyenge terepjáró teljesítmény.

   Yokohama Parada Spec-X

   Terepjáró gumiabroncs minősítés: 4.8

   Yokohama Parada Spec-X

   Meglehetősen drága gumiabroncs a sportkategóriában, egyaránt kényelmes terepen és városi utakon egyaránt. Fő előnye a kopásállósága: a kavicsos és természetes felületeken történő rendszeres gurulás az aszfalton való nagy sebességű vezetéssel kombinálva szinte nem károsítja a futófelületet, így 4-5 évszakig panaszmentesen gurulhat.

   A Yokohama Parada Spec-X egyedi, nagyon jellegzetes kialakítású, egyetlen koncentrikus barázdával a közepén és mélyen lekerekített lamellákkal, amelyeket úgy terveztek, hogy azonnal elvezessék a vizet és a zsírt a kerekek/az útfelülettel érintkező terület alól. Az ár kissé átlagon felüli, ha összehasonlítjuk az osztály többi képviselőjével, de a forgalmazó szorgalmas keresésével akár 1000 rubelre is csökkenthető kerékenként. Ezért ennek a modellnek az egyetlen hátránya az üzemanyag-fogyasztásra gyakorolt rendkívül káros hatás, ha nem az ajánlott magassági/szélességi konfigurációban (távtartókon stb.) szerelik fel..). Azt is tanácsoljuk, hogy ne gyorsítson 150 kilométer/óra fölé, bár a futófelület stabilitása jó.

   Előnyök

   • A rendkívül hatékony lamellák és barázdák a futófelületen jó tapadást biztosítanak az aszfaltos utakon;
   • a talajon való tapadása is figyelemre méltó;
   • nagyon kopásálló;
   • Az ár és a minőség optimális egyensúlya.

   Gyengeségek

   • A nagy súly nagyobb üzemanyag-fogyasztást eredményezhet, különösen terepjáró gumiabroncsokkal felszerelve.

   Continental ContiSportContact 5 SUV

   Terepjáró gumiabroncs minősítés: 4.7

   Continental ContiSportContact 5 SUV

   A Continental ContiSportContact 5 SUV ebben a minősítésben a javított vezetésbiztonsági paraméterei miatt jelent meg, amelyek a csökkentett féktávolságban és a kiváló tapadásban tükröződnek minden időjárási körülmények között. A lapátok tükrös elhelyezésének egyedülálló rendszere a víz és sár elvezetésére szolgáló négy horonnyal együtt lehetővé teszi, hogy a gumi a lehető legrövidebb idő alatt optimálisan érintkezzen az úttal.

   A kiváló tapadás ellenére a Continental ContiSportContact 5 SUV gördülési ellenállása magasabb, ami némileg ellensúlyozza a fogyasztásnövekedést. A gazdaság azonban még mindig ott van, bár a vállalat régi összehasonlító mintáihoz képest 1,4%-os szinten. Szintén figyelemre méltó az a tény, hogy a Continental komolyan foglalkozik a gumigyártás során fellépő hibák problémájának megoldásával. Ezért a ContiSeal technológiát alkalmazták ennél az abroncsmodellnél, amely vágás vagy lyukadás esetén lezárja a gumiabroncs futófelületét. Kilyukadás esetén a gumiabroncs belsejében lévő viszkózus hátlap egy rugalmas réteget hoz létre, amely bizonyos sebességnél (60km/h) megakadályozza a levegő távozását. Elég ahhoz, hogy a következő benzinkútig vezessünk, és egy szerencsétlen meghibásodással foglalkozzunk.

   Előnyök

   • nagyon magas biztonsági előírások;
   • Kiváló aszfalttapadás minden időjárási körülmények között;
   • ContiSeal technológia;
   • 1,4%-os gazdaságosság a korábbi Continental abroncsmodellekhez képest.

   Hátrányok

   • Magas ár a továbbfejlesztett sorozatért.

   idgestone Alenza 001

   Terepjáró gumiabroncs minősítés: 4.6

   </div><p>idgestone Alenza 001″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/6521666196251-8520.jpg” height=”400″ title=”<br />idgestone Alenza 001″></p><p>A Dueler H utódja</p><p>Sport, amely a városi pályákon a SUV-ok kényelméről alkotott elképzelést. A híres előd nagyon erős szereplő volt a piacon, de nem tudott különösebb módon kitűnni – sikere kizárólag egyetlen paraméterkészletnek volt köszönhető. Az Alenza 001-et viszont számos mutató alapján lehet összehasonlítani. A felhasználók túlnyomó többsége (kb. 85%-a) valóban megtapasztalta a modell kényelmét: ez a négy hosszanti hornynak köszönhető, amelyekben apró, szabályos lamellák vannak. A gumiabroncs érintkezési felülete hatékony marad, és a felesleges nedvesség megbízhatóan távozik.</p><p>A vizsgálati eredmények szerint <br />Az Alenza 001 is hozzájárul ahhoz, hogy a SUV-gumi előző iterációjánál mintegy 2,9%-kal jobb legyen az üzemanyag-fogyasztás. Ez nem sok, de hosszú távon több ezer rubelt takaríthat meg. A kopásállóság 11%-kal nőtt, a nedves tapadás pedig “A”-ra javult.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Fokozott gumi kopásállóság;</li><li>Az “M” betű alakú 3D lamellák csökkentik a gumi deformációját;</li><li>A gumikeverék jól kiegyensúlyozottan puha;</li><li>Jobb üzemanyag-fogyasztás (2,9%-kal a Duelerhez képest).</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>a fejlesztésekkel arányosan emelkedő ár.</li></ul><h2>A legjobb sárgumik terepre</h2><h3>BFGoodrich All-Terrain T/A KO2</h3><p>Terepjáró gumiabroncs minősítés: 5.0</p><div style=BFGoodrich All-Terrain T/A KO2

   A klasszikus terepjáró klasszikus, ennek az abroncskészletnek egyetlen hátránya az ára. A BFGoodrich All-Terrain T/A KO2 trendteremtő a keverék erőteljes oldalirányú megerősítése terén, amely védelmet nyújt a gumiabroncsnak a defektek ellen a nehéz terepviszonyok között, és lehetővé teszi, hogy a gumiabroncs megmaradjon a gödörben, és növelje a tapadást, hogy áthaladjon rajta.

   A nagy teljesítményű gumiabroncs további előnye a sokoldalúság, amely a sorozat 2-es verzióra való átállásával jár: kiváló úttartás minimális terepzajjal, ami több, mint amit egy terepgumitól elvárnánk. Igaz, az üzemanyag-fogyasztás szintje egy kicsit sántít (átlagosan 0,5 literrel nő), de ilyen nagyteljesítményű görgőknél ez nem több, mint apró részlet.

   Előnyök

   • rendkívül ellenálló a kopással szemben;
   • Megerősített oldalfal, szinte áthatolhatatlan a defektekkel vagy vágásokkal szemben terepen;
   • Magas terepjáró képesség, de elfogadható közúti teljesítmény;
   • Mérsékelten puha összetételű gumi, amely megakadályozza, hogy a gumiabroncsok “megfagyjanak”, amikor hideg időben használják őket;
   • akár 100.000 kilométer lehetséges futásteljesítmény.

   Gyengeségek

   • a készlet magas ára;
   • a kerék nagy súlya (24 kilogramm a 265/70 R17-es konfigurációknál).

   HANKOOK GUMIABRONCS DYNAPRO MT RT03

   SUV gumiabroncs minősítés: 4.9

   HANKOOK GUMIABRONCS DYNAPRO MT RT03

   A rangsor második helyezettje a Hankook TIRE DYNAPRO MT RT03 gumiabroncs. Fő jellemzője – sokoldalúság, bár a terepjáró képesség rovására a teljes hiánya az utak teljes hiánya. Ugyanakkor hajlamos is rá, és ha gyomosodik, képes oda is bemászni, ahová a kevésbé “felkészült” versenytársak nem jutnak be.

   A zaj az aszfalton, mint olyan, nem figyelhető meg – ha a kabinban lévő szigetelő komponens rendben van, akkor nem fog hallani semmi bosszantót. A kellően magas peremeknek és a mély futófelületnek köszönhetően a jármű nem hajlamos az aquaplaningra: kényelem és kezelhetőség országúti sebességnél nedves úton. Jól felszívja a szennyeződéseket a raktárnyomáson (1,4-1,8 atm), de sokkal jobban teljesít 0,9 atm-ra történő leminősítéskor. 50/50 (aszfalt / terep) üzemmóddal és a Hankook TIRE DYNAPRO MT RT03 időben történő cseréjével a téli szezonhoz közelebb 70-80 ezer kilométert megy. Jó ár-érték arány és általános teljesítmény.

   Előnyök

   • elfogadható árszint;
   • sokoldalúság – terepen és országúton egyaránt használható
   • alacsony zajszint (főként fékezés és kanyarodás közben);
   • nulla aquaplaning;
   • Hosszú élettartam – akár 70-80 ezer kilométer egy garnitúrával.

   Hátrányok

   • a gumi hajlamos a szabálytalan kopásra.

   CF3000 VIGASZTALÓ

   Terepjáró gumiabroncs minősítés: 4.8

   CF3000 VIGASZTALÓ

   Egy sor meglehetősen olcsó földgumi, amelyet gyakran és sikeresen használnak terepjárókon a hazai autórajongók körében. Az ár és a minőség talán legkifejezettebb egyensúlyával rendelkezik: minden összehasonlítás a “népi” Forward Safarira fog vonatkozni. A legfontosabb előnyök közül kiemelhetjük a gumikeverék puha összetételét: még -30 Celsius-fokos hőmérsékleten sem veszít rugalmasságából, ami lehetővé teszi, hogy egy éven át elkerülhetők legyenek a repedések és törések. Kevésbé zajosak, ami még városi vezetési körülmények között is kényelmesebbé teszi a használatukat.

   A COMFORSER CF3000 SUV kiváló terepjáró teljesítményt is nyújt, és szilárdabb tapadás esetén 0,7 atmoszférát is képes befogni minden káros hatás nélkül. A készlet hátrányai közé tartozik a gyenge tartósság: az azonos Safari abroncsok hosszú távon jobb biztonsági tartalékkal rendelkeznek. Az autó egyenes vonalban és magas kátyúból való kijutáskor is panaszkodnak az autó tartására. A szükséges vezetési szint mellett azonban mindent kompenzál a készség, és az alacsony beszerzési ár tökéletesen kombinálható az említett előnyökkel.

   Előnyök

   • alacsony költség;
   • jó ergonómia (alacsony zajszint);
   • Puha és rugalmas gumi, amely alacsony hőmérsékleten sem morzsolódik össze;
   • Kiváló maratás 0,7 atmoszféra mellett.

   Hibák

   • gyenge oldalsó sodródásmegelőzés;
   • alacsony kopás.

   Előre Safari 540

   Terepjáró gumiabroncs minősítés: 4.7

   Előre Safari 540

   Az értékelés negyedik helyét a “népek” abroncsának, a Safari 540-nek adjuk, amely a nagyon jó BFG Mud Terrain KM1 szett olcsó analógja. De az előnyei nem csak az árparamétert tartalmazzák: az oldalsó megerősítés jelenléte a sárban való ásáshoz mély futófelülettel szintén említésre méltó. Jó az úttartása, nincs oldalirányú sodródás, de aszfalton elég zajos.

   A zajproblémák lényegében a gumiabroncsok merevségéből adódnak, ami a tartósságot is befolyásolja, ha egy garnitúrát későn cserélnek téli garnitúrára. -20 Celsius fokon már érezhető a kormányzás, mivel a gumi megkeményedik és néhány ilyen futás után kúszni kezd. A futófelület azonban elég sokáig megőrzi a mélységét, ami szintén előny. Így minden egyes súlyos hátrányhoz jelentős előny is társul, és az emberek preferenciája egyértelműen a “Safaris” mellett szól.

   Előnyök

   • nagyon alacsony ár;
   • nagy tartósság;
   • mély futófelület, amely nehéz terepen való használatra alkalmas;
   • oldalsó erősítés;
   • Az autó jó úttartással és jó úttartással rendelkezik, és érzéketlen az oldalirányú sodródásra.

   Hátrányok

   • nagyon merev gumi;
   • magas zajszint aszfalton való közlekedéskor;
   • A már nem megfelelő rugalmasság nagyon gyorsan veszít rugalmasságából, ha alacsony hőmérsékletnek van kitéve.

   A legjobb téli szöges gumiabroncsok terepjárókhoz

   Nokian Tyres Hakkape

  • itta R3 terepjáró

   Terepjáró gumiabroncs minősítés: 5.0

   Nokian Tyres Hakkape<li></div><p>itta R3 SUV” src=”/wp-content/uploads/2023/02/82416666196251-7820.jpg” height=”400″ title=”Nokian Tyres Hakkape</p><li>itta R3 SUV”></p><p>Lényegében a Nokian Tyres Hakkape</p><li>Az itta R3 SUV egy tipikus súrlódó gumiabroncs, de a csupasz jégen vagy tömött havon való kormányzás hátrányai nélkül. De ugyanakkor aktívan megpróbálja kiegyenlíteni a tüskék hiányának mellékhatását a modern autók szabványos elektronikus rendszereivel való kölcsönhatás révén, amelyek segítenek stabilizálni a terepjáró járművet az autópályán, és hozzáadni egy vezérlést a kis csúszásoknál. Ez a modell szellemiségében rendkívül közel áll a Yokohama Geolandar I/T-S G073-as modelljéhez, de a közelebbi időjárási körülményekre való tekintettel, tiszta finn érzékkel készült.</p><p>Lényegében mindkét gumiabroncs jellemzői hasonlóak: könnyűek, gazdaságosak és minimálisra csökkentik az aquaplaningot. A Hakkape előnye azonban</p><li>Az itta R3 SUV hangsúlyosabb oldalirányú megerősítés, amely biztosítja a szükséges tapadást, például olyan helyzetekben, amikor ki kell jutni egy jeges rögből. A kerék oldalának véletlen elvágásának vagy kilyukadásának veszélyét is minimalizálja, ami pozitív hatással van a tartósságra. Az egyetlen hátránya az ára, de aki szereti a vezethetőséget és a minőséget, annak elégedettnek kell lennie vele.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>hasonlóak a Yokohama Geolandar I/T-S G073 érdemeihez…;</li><li>…+ megerősített oldalfal, amely a legkritikusabb pontokon biztosítja a tapadást és védelmet a kerék sérülése ellen.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>drága gumiabroncsok.</li></ul><h3>Yokohama Geolandar I/T-S G073</h3><p>Terepjáró gumiabroncs minősítés: 4.9</p><div style=Yokohama Geolandar I/T-S G073

   Az egyik legtartósabb gumiabroncs a világpiacon, élettartama (a felhasználói vélemények szerint) akár 10 szezont is elérhet. A Geolandar I/T-S G073 rendkívül sikeres futófelületi kialakítással rendelkezik, amely kiválóan kiegyenlíti a gumiabroncsokat a kiváló tapadás érdekében, és a havas foltok megtisztításában is (valóban hajlékony és lapátolja a laza havat). “A tépőzár nagyon puha, csendes és gazdaságos a kis súlyának köszönhetően – ez a tényező befolyásolja a gyári számításokat és a japán mérnökök okosságát. Ami szintén kiemelkedik, az a kiváló egyensúly – B-szinten

  • zzak DM-V2.

   De bármennyire is jók az érdemeik, nem nélkülözik a gyengeségeiket. Az a tény, hogy mint minden tépőzár, a Yokohama Geolandar I / T-S G073 elég jól gurul a jégen, de a féktávolsággal igazi gondok vannak. Vannak olyan kérdések is, a tapadás, mint egy tömött hó vagy jég rúgások gumi csak nem hajlandó kimozdulni. De mindez a nem csíkos gumiabroncsok költségeinek tulajdonítható, így nem fogjuk elrontani a kiváló japán “tépőzár” hírnevét.

   Előnyök

   • nagyon csendes és puha, még extrém hidegben sem merevedik meg;
   • könnyű súlya miatt gazdaságos;
   • Rendkívül tartós, ha szezonális változások figyelhetők meg;
   • Jó tapadás jégen és tömött havon;
   • nulla aquaplaning.

   hátrányok

   • magas ár készletenként;
   • Hosszú fékút jégen.

   idgestone B

  • zzak DM-V2

   SUV gumiabroncs minősítés: 4.8

   </div><p>idgestone B</p><li>zzak DM-V2″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/2301666666196251-4120.jpg” height=”400″ title=”<br />B<li>zzak DM-V2″></p><p>B</p><li>A zzak DM-V2 egy olyan eset, amikor egy névlegesen városi gumiabroncs teljesen más környezetben bizonyít. Ideális a kisvárosokban és vidéken található törött és egyenetlen földutakhoz, mivel csak ilyen környezetben tisztítják meg őket megfelelően a jeges latyaktól és a laza hótól. Továbbfejlesztett összetételének köszönhetően ez a gumiabroncs rendkívül jól teljesít alacsony hőmérsékleten, és egyáltalán nem fagy meg -20 Celsius-fokon. Ez az eleme, de amint visszagurul a melegbe, az aquaplaning tulajdonságok és a rossz vízelvezetés az érintkezési zónából arra kényszerítik a vezetőt, hogy megragadja a kormánykereket, és megakadályozza a féktelen oldalirányú mozgást.</p><p>Igen, <br />B</p><li>A DM-V2-t a kényelmet szem előtt tartva tervezték, és ezt nehéz felülmúlni – az autó kiválóan kezelhető fagypont alatti hőmérsékleten, miközben a gumik nagyon kevés zajt csapnak. Az előnyök listáját tovább bővíti az egyes abroncsok kiváló gyári egyensúlya és a rövid féktávolságok.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>jól működik laza hóban és egyenetlen utakon;</li><li>Kiváló teljesítmény hideg időben (-5 és -30 Celsius-fok között);</li><li>alacsony zajszint;</li><li>Közel tökéletes egyensúly;</li><li>rövid fékút.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Rendkívül kiszámíthatatlan viselkedés tömött havon és jégen;</li><li>Alacsony teljesítmény meleg időben.</li></ul><h2>A legjobb téli szöges gumiabroncs terepjárókhoz</h2><h3>MICHE</p><li>N X-Ice North 4</h3><p>Terepjáró gumiabroncs minősítés: 5.0</p><div style=MICHE<li></div><p>N X-Ice North 4″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/46716666196251-7220.jpg” height=”400″ title=”MICHE</p><li>N X-Ice North 4″></p><p>Annak ellenére, hogy a Motor magazin tesztjén második lett, a MICHE</p><li>N X-Ice North 4 fényesebb szubjektív benyomásokat hagy, és a pluszok egy bankban, összehasonlítva a finn riválisával, egy kicsit több van. A meglehetősen szabványos, széltől-középtalpig tartó, nyíl alakú futófelületi kialakítást a megduplázott szegecsek száma egészítette ki, amelyek jelentősen megváltoztak az X-Ice North 3 bevezetése óta. A jégen az érintkezési felület többé nem korlátozott, és ez jelentősen jobb vezetési és fékezési viselkedést eredményez. Valahogyan sikerült a zajszintet is elfogadható szintre csökkenteni, ideális vezetési komfortot teremtve.</p><p>De a MICHE mérnökei</p><li>Az N tovább ment a már amúgy is jó gumikeverék újratervezésével. Az új elasztomerek bevezetése simább tapintásúvá tette az X-Ice North 4-et, és jellegzetesen rugalmas tapintást eredményezett, hogy minimalizálja a futófelület egyenetlen kopását a szíjak és a súrlódás miatt. A fagyáspont most már -65 Celsius-fok, és a tartósság még néhány ponttal nőtt. Valamint az ár, ami az egyetlen komoly akadálya volt a vásárlásnak.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>továbbfejlesztett formula a gumiabroncs tapadásához jeges felületen;</li><li>Kiváló teljesítmény a legkülönbözőbb útviszonyok között, a latyakos hótól a száraz aszfaltig;</li><li>alacsony zajszint;</li><li>a gumi fagyáspontja -65 Celsius-fok volt.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas érték.</li></ul><h3>Nokian Tyres Hakkape</p><li>itta 9 terepjáró</h3><p>Terepjáró gumiabroncs minősítés: 4.9</p><div style=Nokian Tyres Hakkape<li></div><p>itta 9 SUV” src=”/wp-content/uploads/2023/02/4831666196251-7620.jpg” height=”400″ title=”Nokian Tyres Hakkape</p><li>itta 9 SUV”></p><p>A gumiabroncs, amely a Norvég Motoros Szövetség (Motor magazin) által jóváhagyott hivatalos teszteken a legmagasabb pontszámot kapta (95,9 a lehetséges 100-ból). A szakértők magyarázata szerint a minimális kitörés (két tized pont az X-Ice North-tól) jobb fékezési és kezelési teljesítményt eredményez a jégen. A hátrány viszont előreláthatóan a zaj volt – ezzel a komponenssel a finnek nem érték el az optimumot. Persze, mert a gumiabroncson lévő szegecsek száma jóval magasabb, mint a kijelölt versenytársé.</p><p>Valójában a magas zajszint mellett a Nokian Tyres Hakkape</p><li>itta 9 SUV kiemelni egy “mínusz” jel – a felhasználók szerint, és az oldalirányú stabilitás, és a teljesítmény az átjáró kiválóak. A szabványos halszálkás mintázat középen aktívan lesöpri a havat és a törmeléket a gumiabroncs érintkezési felületéről, az oldalsó felületek pedig támasztékként szolgálnak. A finn gumi várhatóan drága, de a szakértők minden szavával egyetértünk, és magasabbra értékeljük, mint a GOODYEAR<ul>Grip Ice Arctic SUV.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagyon jó gördülési kontroll nyílt jégen;</li><li>jobb fékezési teljesítmény havas aszfalton;</li><li>Jó terepjáró teljesítmény mély hóban;</li><li>a készlet tartóssága;</li><li>magas gumiabroncs-minőség.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár;</li><li>Zajos gumiabroncsok a nagyszámú szegecs miatt.</li></ul><h3>GOODYEAR </p><ul>Grip Ice Arctic SUV</h3><p>Terepjáró gumiabroncs minősítés: 4.8</p><div style=GOODYEAR <ul></div><p>Grip Ice Arctic SUV” src=”/wp-content/uploads/2023/02/2931666196251-6320.jpg” height=”400″ title=”GOODYEAR </p><ul>Grip Ice Arctic SUV</p><p>Elég olcsó, a Continental IceContact 2 SUV görgőkhöz képest, amelyek nem kevésbé jó minőségű tapadást biztosítanak az úton és terepen minden vezetési körülmények között. GOODYEAR </p><ul>A Grip Ice Arctic SUV a mély futófelület kombinációja, amely nem osztódik hangsúlyozottan középső és oldalsó területekre, egyedi szegecselési formulával – a perifériától a közepéig. Úgy tűnik, hogy semmi figyelemre méltó, de ez az elrendezés egy nagyon fontos plusz: alacsony zajszint, amit mind a merevségre való ütés, mind a tüskék szintjének kölcsönös kiválasztása okoz a gumihez képest.</p><p>Számítson arra, hogy az autó a tesztvezetés során másképp viselkedik, mint ahogyan azt gondolta – ez az egyik furcsasága a </p><ul>tra Grip Ice Arctic. További művelet megy a csomós úton, és az autó ellenőrzése a jégen nem kevesebb, mint a kiváló átjárhatóság mély havon kérjük. Összesítve a költségekkel – az alább leírtaknál is előnyösebb lehetőség Continental.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>az ár és a minőség optimális kombinációja;</li><li>Megbízható tapadás minden körülmények között;</li><li>az egyenes vezetés jó irányítása jégen;</li><li>kanyargós utakon kanyarodás közben nem sodródik;</li><li>alacsony zajszint.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem figyeltek meg.</li></ul><h3>Continental IceContact 2 SUV</h3><p>SUV gumiabroncs minősítés: 4.7</p><div style=Continental IceContact 2 SUVNokian Tyres Hakkape<li></div><p>itta 9 SUV” src=”/wp-content/uploads/2023/02/4831666196251-7620.jpg” height=”400″ title=”Nokian Tyres Hakkape</p><li>itta 9 SUV”></p><p>A gumiabroncs, amely a Norvég Motoros Szövetség (Motor magazin) által jóváhagyott hivatalos teszteken a legmagasabb pontszámot kapta (95,9 a lehetséges 100-ból). A szakértők magyarázata szerint a minimális kitörés (két tized pont az X-Ice North-tól) jobb fékezési és kezelési teljesítményt eredményez a jégen. A hátrány viszont előreláthatóan a zaj volt – ezzel a komponenssel a finnek nem érték el az optimumot. Persze, mert a gumiabroncson lévő szegecsek száma jóval magasabb, mint a kijelölt versenytársé.</p><p>Valójában a magas zajszint mellett a Nokian Tyres Hakkape</p><li>itta 9 SUV kiemelni egy “mínusz” jel – a felhasználók szerint, és az oldalirányú stabilitás, és a teljesítmény az átjáró kiválóak. A szabványos halszálkás mintázat középen aktívan lesöpri a havat és a törmeléket a gumiabroncs érintkezési felületéről, az oldalsó felületek pedig támasztékként szolgálnak. A finn gumi várhatóan drága, de a szakértők minden szavával egyetértünk, és magasabbra értékeljük, mint a GOODYEAR<ul>Grip Ice Arctic SUV.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagyon jó gördülési kontroll nyílt jégen;</li><li>jobb fékezési teljesítmény havas aszfalton;</li><li>Jó terepjáró teljesítmény mély hóban;</li><li>a készlet tartóssága;</li><li>magas gumiabroncs-minőség.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár;</li><li>Zajos gumiabroncsok a nagyszámú szegecs miatt.</li></ul><h3>GOODYEAR </p><ul>Grip Ice Arctic SUV</h3><p>Terepjáró gumiabroncs minősítés: 4.8</p><div style=GOODYEAR <ul></div><p>Grip Ice Arctic SUV” src=”/wp-content/uploads/2023/02/2931666196251-6320.jpg” height=”400″ title=”GOODYEAR </p><ul>Grip Ice Arctic SUV</p><p>Elég olcsó, a Continental IceContact 2 SUV görgőkhöz képest, amelyek nem kevésbé jó minőségű tapadást biztosítanak az úton és terepen minden vezetési körülmények között. GOODYEAR </p><ul>A Grip Ice Arctic SUV a mély futófelület kombinációja, amely nem osztódik hangsúlyozottan középső és oldalsó területekre, egyedi szegecselési formulával – a perifériától a közepéig. Úgy tűnik, hogy semmi figyelemre méltó, de ez az elrendezés egy nagyon fontos plusz: alacsony zajszint, amit mind a merevségre való ütés, mind a tüskék szintjének kölcsönös kiválasztása okoz a gumihez képest.</p><p>Számítson arra, hogy az autó a tesztvezetés során másképp viselkedik, mint ahogyan azt gondolta – ez az egyik furcsasága a </p><ul>tra Grip Ice Arctic. További művelet megy a csomós úton, és az autó ellenőrzése a jégen nem kevesebb, mint a kiváló átjárhatóság mély havon kérjük. Összesítve a költségekkel – az alább leírtaknál is előnyösebb lehetőség Continental.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>az ár és a minőség optimális kombinációja;</li><li>Megbízható tapadás minden körülmények között;</li><li>az egyenes vezetés jó irányítása jégen;</li><li>kanyargós utakon kanyarodás közben nem sodródik;</li><li>alacsony zajszint.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem figyeltek meg.</li></ul><h3>Continental IceContact 2 SUV</h3><p>SUV gumiabroncs minősítés: 4.7</p><div style=Continental IceContact 2 SUV

   A Continental IceContact 2 SUV helyi sikere két kulcsfontosságú tényezőnek köszönhető: először is a rendkívül sikeres, szegecsekkel ellátott futófelületi mintázatnak, másodszor pedig a gumi megfelelő összetételének és tulajdonságainak. Az ilyen kidolgozottságnak köszönhetően a gumiabroncsok optimális tapadást biztosítanak, és az autó megtartása a többiekhez képest több tíz százalékos nyereséget mutat. Télen 80-90 km/órás sebességgel róják a terepet a versenyzők, de ezzel a gumival könnyedén leküzdjük a 110 km/órás sebességet… és ez nem a határ.

   Amint azt a tulajdonosok megjegyezték, a Continental IceContact 2 SUV tökéletesen megtartja a szegecseket – az első szezon után a kiesett darabok száma nem haladja meg az 1-2 darabot egy kerékből. A lágyság/merevség egyensúlyának megint csak a lágyság/merevség egyensúlya befolyásolja a. Egy másik dolog az, hogy ennek megfelelően kerülnek: a piacon az ár a kiadás pillanatától kezdve nem csökken 10 ezer rubelnél alacsonyabbra. Eközben az ár a minőséghez és a megbízhatósághoz képest elfogadható.

   Előnyök

   • Kiváló úttartás minden körülmények között (jég, mély hó, latyak és latyak);
   • optimális puhaság – nem merevedik meg a hidegben, és jól tartja a szegecseket;
   • A készlet nagy tartóssága;
   • Megfelelő oldalsó alátámasztás.

   Hátrányok

   • magas ár.

   Hankook gumiabroncs i*pike RW11

   Terepjáró gumiabroncs minősítés: 4.6

   Hankook gumiabroncs i*pike RW11

   A Tire i*pike RW11 nem véletlenül került az ötödik helyre, mivel jégen és latyakban nyújtott teljesítményét sok tulajdonos megkérdőjelezi. De először a jó hír. Abban az esetben, ha minden használat a mély hóban, valamint a tiszta aszfalton való vezetésre korlátozódik, nem fog problémákat tapasztalni – a vékony lapátok és a kifelé néző blokkok és a tüskék kombinációja segít a legtöbbet kihozni a tapadásból.

   Amint azonban a havas utak jéggé vagy latyakossá válnak, a vezetési jellemzők drasztikusan csökkennek, és a konstrukció leggyengébb pontjai kerülnek előtérbe. A lamellák úgy vannak kialakítva, hogy hó és víz keverékével erősen terhelt állapotban nem képesek az öntisztulásra, így a teljes fékezési terhelés a csapokra nehezedik. És néha még a tüskék sem segítenek a jégen – ha valaki óvatlanul cselekszik, minden esélye megvan arra, hogy megcsússzon, és jó, ha ezt kontrollálni tudja. Tehát, ha az Ön télje kemény és havas, és nem érik meglepetések a fagypont feletti hőmérsékleti szélsőségek, akkor a Hankook Tire i*pike RW11 a tökéletes választás.

   Az érdemek

   • jó minőségű gumiabroncs;
   • nem keményedik meg és nem veszíti el rugalmasságát a lágyság miatt
   • jól teljesít havas foltokon vagy sima aszfalton.

   Hátrányok

   • Nagyon kiszámíthatatlan viselkedés a jégen;
   • magas ár.

   A legjobb egész évben használható gumiabroncs terepjárók számára

   Yokohama Geolandar A/T G015

   Terepjáró gumiabroncs minősítés: 5.0

   Yokohama Geolandar A/T G015

   A nagyon gonosz és olcsó Geolandar, amely minden fázisban kiváló úttartást kínál, az egyenes vonalú gurulástól a kanyarodásig és a terepezésig. Ez utóbbi tényleg nagy érték az A/T G015-ön, mert az orosz városokban a tél ritkán telik nagy barázdák nélkül a mellékutakon. Mindez a nagyon hangsúlyos oldalfalnak köszönhető, amely még jobban meg van erősítve, mint a Toyoé. Igaz, nem a lassúságról beszélünk: egyetlen gumitulajdonos sem osztotta meg negatív tapasztalatait a kanyarodással kapcsolatban.

   A zajszintjét pedig sokan a “kényelem” fogalmával összeegyeztethetetlennek ítélték. Valamint a lágyság: nem tűnik rossz dolognak, de hosszú távon gyors gumikopáshoz és téli szetthiányhoz vezethet. A Yokohama Geolandar A/T G015 aktívan és hatékonyan viselkedik a terepen, de a komoly terepjárás nem valószínű, hogy leküzdhető. Így a legolcsóbb görgők teljesítettek a legjobban, így a rangsor első helyét szerezték meg.

   Előnyök

   • jó tapadást biztosít;
   • hatékony a jégen;
   • a legalacsonyabb ár a rangsorban;
   • Megerősített oldalfal a jobb irányíthatóságért
   • nagyon jól leküzdi a pályát;
   • kiváló minőségű kivitelezés.

   hátrányok

   • elég zajos és lágy.

   Cooper Discoverer A/T3

   Terepjáró gumiabroncs minősítés: 4.9

   Cooper Discoverer A/T3

   A Cooper Discoverer A/T3 gumiabroncsok hátránya a felhasználók szerint a nagyon magas súly – minden más tekintetben helyreállt a minőségi paritás. Hagyományosan erős modell jó, tartós oldalfalakkal, könnyű terepjáró szennyeződések és aszfalt ellen – mi másra van szüksége egy egész évben használható gumiabroncshoz?. A durva szeleteknek köszönhetően hajlamos az öntisztulásra, csak időnként okoz gondot elakadt kavicsok vagy kavicsok formájában. Nincs panasz az út lágyságára, mivel jól húzza az autót, kiegyenlítve az út egyenetlenségeit.

   A Discoverer A/T3 hajlamos kissé meginogni a kanyarokban, de nem úgy néz ki és nem úgy érzi, hogy ez egy lehetőség arra, hogy ellenőrizetlenül megpördüljön, vagy hogy a következő sávba dobja magát. A fékezés tisztességes, és nem csak száraz aszfalton, hanem jégen is, ami nem minden tépőzár fényesnek mutatkozik. Általánosságban elmondható, hogy a görgők valóban méltóak, és nincs probléma a rendelkezésre állással – bármelyik szakkatalógusban vagy a legközelebbi autópiacon megvásárolhatja őket, mivel ez a modell nagyon népszerű Oroszországban.

   Előnyök

   • alacsony ár és jó minőség;
   • Nagyon keresett a piacon;
   • sima vezethetőséget és jó fékezési tulajdonságokat kínál jégen;
   • Tökéletesen megbirkózik a könnyű terepviszonyokkal;
   • A széles lamellás hornyok aktívan eltávolítják a vizet és a szennyeződést a gumiabroncs érintkezési felületéről.

   Hátrányok

   • Masszív terepgumi.

   Toyo Open Country H/T

   Terepjáró gumiabroncs minősítés: 4.8

   Toyo Open Country H/T

   A Toyo egész évben használható gumiabroncs egy tipikus terepjáró abroncs, amely nem bánja, ha az útra kerül, ezért a harmadik helyet kapja meg értékelésünkben. Az Open Country H/T és versenytársai között a fő különbség a széles barázdák, amelyek az egész kerék hátterében a központi blokkot körvonalazzák, és amelyek a víz és a havas latyak eltávolításáért is felelősek az érintkezési zónából. Megjelölheti a gyakorlatilag lapos oldalsó részt is, amely oldalsó támasztékként szolgál az egyenes vezetési pálya jó megtartásához. De a lépés minden pozitív árnyalata ellenére az úton úgy tűnik, hogy a mérnökök egy kicsit túlzásba vitték. Nem, az autó nem billeg egyik oldalról a másikra, és nem billeg sebességnél…Csak úgy érzi, mintha a kanyarokban sebességgel, egy kicsit ingatag a tényleges haladási irányhoz képest.

   A Toyo Open Country H/T furcsa viselkedésével együtt a gumi tulajdonosai megjegyzik zajosságát és puhaságát – minden esély megvan rá, hogy néhány szezon után tisztán nyári abronccsá válik, mivel az összes futófelületi gyöngy “megeszi” az aszfaltot. Egyébként – teljes elégedettség a választással, és elfogadható áron.

   Előnyök

   • kiváló úttartás az oldalsó támasztékoknak köszönhetően;
   • jó csöpögés a sárban és a mély hóban;
   • alacsony ár;
   • elfogadható megjelenés és minőség.

   hátrányok

   • puha és zajos gumi;
   • vonakodás a gyors kanyaroktól a működés kezdeti szakaszában.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: