5 legjobb fékbetét Toyota Camryhez

A szerkesztő megjegyzése: *A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. Kiválasztási kritériumok. Ez a dokumentum szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

A fékbetétek fogyóeszközök, amelyeket rendszeres időközönként cserélni kell. A Toyota Camry esetében a gyártó azt javasolja, hogy a régi fékpofákat legalább 25-30 ezer kilométerenként cserélje ki. A pontos időközök nagymértékben függnek a vezetési stílustól, a jármű üzemeltetési körülményeitől és az alkatrészek minőségétől. Részletesen foglalkozzunk az utóbbival, és tekintsük át az 5 legjobb fékbetétet a Toyota Camryhez.

A fékbetét gyártójának ajánlásai

Annak érdekében, hogy ne válasszon rosszul fékbetéteket a Toyota Camry autóhoz, ne csak az alkatrészek költségére, hanem a következő kritériumokra is figyeljen:

 1. Súrlódási együttható. Keresse a 0,35 és 0,50 közötti vagy annál magasabb súrlódási együtthatóval rendelkező alkatrészeket. A mérsékelt vezetési stílus alsó küszöbe 0,25.
 2. Gyártó. Olvassa el a véleményeket, kutassa a márka történetét, csak olyan cégekben bízzon, amelyek hosszú ideig gyártanak párnákat, és termékeikre az autógyártók is igényt tartanak.
 3. Jelölés. A fékbetétet feltétlenül fel kell tüntetni a tanúsító jellel (90R vagy R90) és a gyártó ország kódjával. Például E1 Németország esetében, E3 Olaszország esetében és E11 az Egyesült Királyság esetében.

Különös figyelmet kell fordítani a fékbetétek alapanyagára. A gyártás során felhasznált nyersanyagtól függően négy típusba sorolhatók:

 1. Félfém. Vas- és nemvasfémek keverékéből, grafittal és szervetlen töltőanyaggal készült munkafelület. Fémtartalom – akár 65%. Kiváló hőelvezetés, magas kopásállóság és hosszú élettartam. Hátrányok: Zaj, a tárcsa gyors kopása.
 2. Szerves. Legfeljebb 15% fémtartalom, a többi szén, kevlár vagy más szerves anyag. Ezeknek a párnáknak az előnye az alacsony zajszint és a gyors reakciókészség. A munkafelület puhasága miatt az alkatrészek gyorsan elhasználódnak és meglehetősen porosak is.
 3. Kerámia. Kerámiából készült, fém vagy szintetikus gumi hozzáadásával. Az azbesztmentes betétek környezetbarátok, hőmérséklettől függetlenül magas súrlódási együtthatót tartanak fenn és csendesen működnek. Az egyetlen komoly hátránya a magas ár.
 4. Alacsony fémtartalmú. A szerves anyagokhoz hasonló összetételű, de magasabb, akár 30%-os fémtartalommal. Ez fokozott hőátadást (a betétek kevésbé melegednek túl és gyorsabban hűlnek le) és nagyobb kopásállóságot eredményez. Ezzel együtt nő a zaj és a porosodás.

A jármű vezetési stílusától és használati körülményeitől függően történő kiválasztáskor. Szánjon időt arra, hogy elolvassa a valódi vásárlók értékeléseit – gyakran több igazság van bennük, mint a márkahirdetésekben.

5 legjobb fékbetét Toyota Camryhez

JelölésHelyszínNévÁr
Top 5 legjobb fékbetét Toyota Camryhez1Sangsin SP20802 988 €
2Advics SN1342 788 €
3P831174 519 €
4NIBK PN15222 063 €
5Nisshinbo PF-15215 299 €

Sangsin SP2080

Értékelés: 4.9

SANGSIN SP2080

Dél-Koreában gyártott fékbetétek, első tengelyhez tervezve. Az egyik legnépszerűbb alkatrész a kategóriájában, ami viszonylag alacsony árával és magas minőségű összeszerelésével magyarázható. A munkafelületek szerves súrlódó anyagból készülnek. Nem morzsolódik és nem káros a környezetre. A 17,4 mm vastagságú betétek hosszú élettartamúak, és egész élettartamuk alatt megőrzik eredeti súrlódási tulajdonságaikat.

A Yandex piactér egyik felhasználója.A piac értékeli a Sangsin SP2080 párnákat: “Könnyen telepíthető magam, nincs műhely, már pár hónapja használom, a repülés rendben van, és keveset kerül.”.

Előnyök

 • alacsony ár az eredeti betétekhez képest;
 • hosszú élettartam a vastagabb betétvastagságnak köszönhetően;
 • csendes és pormentes szerves anyag;
 • Alacsony hatás a féktárcsára.

Hátrányok

 • a betétek nem mindig állnak rendelkezésre.

Advics SN134

Értékelés: 4.8

Advics SN134

Népszerű azbesztmentes betétek Toyota Camry hátsó tengelyhez. Az eredeti alkatrészekhez képest alacsonyabb áron vonzzák a vásárlók figyelmét. Az alkatrészek magas minősége annak köszönhető, hogy a gyártó saját termékkutató központtal rendelkezik. Ez nagyrészt az Advics sikerének köszönhető, hogy olyan fékbetéteket hoztak létre, amelyek jó tapadást biztosítanak a féktárcsának, de nem gyakorolnak roncsoló hatást rá. A párnák teljes élettartamuk alatt por- és zajmentesek.

Az Advics SN134 párna egyik vásárlója az Ozon Marketplace-en hagyott egy véleményt: “Nem ez az első alkalom, hogy vásároltam egyet, és elégedett vagyok, mint mindig. Nincs nyikorgó zaj, nincs korom a féktárcsákon. Körülbelül 30 ezer kilométert bír ki.

Előnyök

 • ne hagyjon kormot a felniken, és ne tegye tönkre azokat;
 • A várható élettartam akár 30 ezer kilométer is lehet;
 • magas kopás- és hőállóság
 • gyakorlatilag csendes fékezés.

Hátrányok

 • vannak hamisítványok a piacon.

P83117

Értékelés: 4.8

</div><p>EMBO P83117″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/6091666196311-15-.jpg” height=”316″ title=”<br />EMBO P83117″></p><p>A Toyota Camry első tengelyhez való fékbetétek súrlódási tulajdonságaikban nem rosszabbak az eredeti tartozékoknál. Az alkatrészek nem a legolcsóbbak, és a középárszegmensben vannak, de ez nem tántorítja el azokat az ügyfeleket, akik tisztában vannak a modell előnyeivel. A betétek ellenállnak a hosszan tartó túlmelegedésnek, és megőrzik hatékonyságukat, beleértve a nagy sebességű fékezést is. Ezért a modell különösen népszerű a gyors, extrém vezetés rajongói körében, akik nagy hangsúlyt fektetnek a fékrendszerre.</p><p>A vélemények alapján arra lehet következtetni, hogy a padok <br />A P83117 elég gyorsan elhasználja az eredeti Toyota féktárcsát. Ez elkerülhető a következő lemezek felszerelésével <br />embo.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kiválóan ellenáll a hosszan tartó hőhatásnak;</li><li>hatékonyság vészfékezéskor;</li><li>17,6 mm vastagság a hosszú élettartam érdekében.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>az eredeti lemez gyorsan romlik;</li><li>viszonylag magas költség.</li></ul><h3>NIBK PN1522</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=NIBK PN1522

Kerámia fékbetétek Toyota Camry hátsó tengely kerekeihez. A jó csúszó tulajdonságok, a tartósság és az alacsony ár sikeres kombinációjának köszönhetően a modell több tucat pozitív véleményt kapott a népszerű piactereken. Ezek a fékbetétek eredeti féktárcsákkal használhatók anélkül, hogy aggódni kellene a féktárcsák elhasználódása miatt. Az egyes alkatrészek munkafelülete négyféle súrlódó anyag keverékéből készül, a nemkívánatos gumi és grafit használata nélkül. Ez az oka a fékteljesítménynek.

A Yandex felülvizsgálatából.Néhány hónapja használom ezeket a betéteket, és 100%-ban kompatibilisek az autómodellel.

Előnyök

 • Az egyik legolcsóbb betét a Camryhöz;
 • szerves és kerámia anyagok egyensúlya;
 • Teljesen kompatibilis az eredeti lemezzel;
 • hologram a csomagoláson a hitelesség ellenőrzésére.

Hátrányok

 • a hamisítványok nem ritkák a piacon.

Nisshinbo PF-1521

Értékelés: 4.6

NISSHINBO PF-1521

A japán márka fékbetétei üvegszál és más, a környezet számára nem a legbiztonságosabb anyagok használata nélkül készülnek. Nem okoz zajt, pormentes, kompatibilis az eredeti féktárcsával, és nem hagy rajta koszos maradványt. Minden jó pontjuk ellenére viszonylag olcsók, különösen a Toyota eredetiekhez képest. Az egyetlen dolog, amiben nem sokkal rosszabbak az eredeti alkatrészeknél, az az élettartam. Ez a tulajdonság a puhább munkafelület használatának köszönhető.

A Nisshinbo PF-1521 betéteket már gyárilag beépítik számos japán járműbe. Ezt a tényt az ügyfelek és a közömbös felhasználók gyakran említik a véleményekben.

Előnyök

 • Alacsony költség az eredetihez képest;
 • nincs káros hatással a féktárcsára;
 • Üvegszál és egyéb laza nyersanyagok nélkül;
 • pontos működés nyikorgás és por nélkül.

Hátrányok

 • tartósság szempontjából rosszabb az eredetinél.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: