5 legjobb lengéscsillapító az UAZ Patriot számára

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez szubjektív információ, nem reklám, és nem tekinthető vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

Az erős motor mellett a felfüggesztés is fontos eleme a SUV-nak, mivel ez határozza meg a jármű terepjáró képességét és kényelmét. Az egyik fő alkatrész a lengéscsillapító. Folyamatos igénybevételnek vannak kitéve, különösen a rendszeres terepjáró látogatások miatt. Vizsgálataink azt mutatják, hogy az UAZ “Patriot” lengéscsillapítói átlagosan 60000 km futásteljesítményre elegendőek. Ezután ki kell cserélni őket, és nem probléma megtalálni az eredetieket, de sokkal megvalósíthatóbb más lehetőségeket találni – és mi megmondjuk, hogy melyeket.

UAZ Patriot első felfüggesztés szerkezete

“A Patriot függő típusú első felfüggesztéssel van felszerelve, amely rugós típusú. A kormányozhatóságot és a stabilitást az első tengely megbízható rögzítése biztosítja speciális keresztirányú összekötőszerkezettel. Kizárólag a függőleges síkban mozognak, ami ellenáll az éles manőverek és kanyarodások során fellépő erő okozta oldalirányú elmozdulásnak.

Rossz útfelületen való vezetéskor a felfüggesztés nagy ütés-, lengés- és rezgésterhelésnek van kitéve. Ezeket a káros hatásokat a rugók és a lengéscsillapítók elnyelik. Az ilyen típusú felfüggesztés a következő pozitív tulajdonságokkal rendelkezik

 1. egyszerű kialakítás;
 2. A lengéscsillapítókat a jobb terep- és kanyarstabilitás érdekében tervezték;
 3. A hasmagasság és a nyomtáv nem változik vezetés közben;
 4. magas vezethetőség.

A SUV szilárd és robusztus alvázzal rendelkezik, ezek az erények a csuklós felfüggesztés fő funkcióinak köszönhetőek. Az első felfüggesztés szerkezetének részletesebb megértéséhez érdemes megvizsgálni, hogy milyen fő elemekből áll:

 1. Hosszanti és keresztirányú merevítők;
 2. kétoldalas golyós királycsapok;
 3. támaszokra szerelt tekercsrugók;
 4. a csuklócsuklók és a kerékagyak;
 5. stabilizátor rudak, speciális csíkokkal rögzítve.

Az első felfüggesztés egyik fő alkotóeleme a lengéscsillapító. Kialakításukban különböznek a hátsó lengéscsillapítóktól, amelyek nagyobb tömörítést biztosítanak. Ezért nem lehetséges a lengéscsillapítók cseréje. Hosszuk terheletlen állapotban 539 mm, összenyomott állapotban pedig 365 mm.

Megjegyzés:! A lengéscsillapítóknak azonos márkájúaknak, modellűeknek és gyártójúaknak kell lenniük. Ellenkező esetben az autó kiegyensúlyozatlan lesz, ami negatívan befolyásolja a stabilitást és a vezethetőséget.

Az UAZ Patriot standard lengéscsillapítók jellemzői

A lengéscsillapítók kiválasztása előtt tanulmányoznia kell az UAZ “Patriot” felfüggesztés működési elvét és sajátosságait. A lengéscsillapító rugók kialakítása a következő elemeket tartalmazza:

 1. ház;
 2. dugattyúrúd;
 3. dugattyú.

Ezek az alkatrészek együttesen képesek elnyelni a függőleges rezgéseket. Terhelés hatására a lengéscsillapító rúd leereszkedik és feszültséget ad át a dugattyúnak, amely a házban lévő kis lyukon keresztül kiszorítja az olajat. minden alkatrészt visszaállítanak a kiindulási helyzetükbe egy reverzibilis eljárással.

A következő katalógusszámú lengéscsillapítók gyárilag az UAZ-ba vannak beépítve:

 1. 3162-2905006 – elöl.
 2. 3162-2915006 – hátul.

Más gyártóktól származó rugóstagok kiválasztásakor figyelembe kell venni az eredeti alkatrészek méreteit.Az első lengéscsillapítók a következő méretekkel rendelkeznek:

 1. Maximális hossz – 539 mm.
 2. A minimális hossz 365 mm.
 3. Rúdátmérő – 22 mm.
 4. A ház átmérője 52 mm.
 5. A löket 174 mm.

A hátsó rugóknak ezek a méretei:

 1. Maximális hossz – 559 mm.
 2. Minimum 350 mm hosszúság.
 3. 14 mm-es szárátmérő.
 4. A burkolat átmérője 51 mm.
 5. A löket 210 mm.

Eredeti lengéscsillapítókat nem nehéz találni még a kis autókereskedésekben sem, és megfizethető az áruk. Teljesítményük és minőségük azonban sok kívánnivalót hagy maga után, ezért nem rendelkeznek hosszú élettartammal. Agresszív vezetési körülmények között 25000 km után a karosszéria meginog, rezgés és a felfüggesztés megnövekedett merevsége jelentkezik.

Mikor kell lengéscsillapítót cserélni az UAZ Patrioton??

A Patriot lengéscsillapító meghibásodásának első jelére diagnózist kell végezni az eredmény okának megállapítására, és javítási munkálatokat kell végezni. Az üzemzavarral való további működés kategorikusan tilos, mert a felfüggesztéssel kapcsolatban komolyabb problémák léphetnek fel. Ilyen esetekben új lengéscsillapítók beszerelését javasoljuk:

 1. a merevítő elakadt;
 2. Lengéscsillapító szivárgás;
 3. a rugóstagok alkatrészei tönkrementek.

A lengéscsillapítókat is ki kell cserélni, ha a lengéscsillapítók nem csillapítják a jármű bármelyik oldaláról érkező lökéseket. A javítási munkálatokat az előkészítő munkálatokkal kezdve saját maga is elvégezheti:

 1. Mossa le a járművet.
 2. A menetes kötések kezelése behatoló kenőanyaggal.
 3. Készítsen elő egy szerszámkészletet, amely tartalmaz kalapácsot, emelőt, csavarkulcsot, és.
 4. A biztonság érdekében a járművet rögzítse álló helyzetben, alátétek segítségével.

Ajánlásaink a megfelelő választáshoz

A “Patriot” legújabb módosításai frissített sebességváltót kaptak, bár úgy döntöttek, hogy elhagyják a régi lengéscsillapítókat, ellentétben az autótulajdonosok kívánságával. A terepjárók rajongói szinte azonnal az autó megvásárlása után hajlamosak az ütéscsillapító rugókat technológiailag fejlettebbekre cserélni. Az új lengéscsillapítók kiválasztásakor figyelni kell a méretekre. Fontos figyelembe venni, hogy az első és a hátsó rugóstagok mérete eltérő, így a szerelési méretek és a dugattyúrúd elmozdulásának sajátosságai is eltérőek.

Javasoljuk, hogy nagy gondossággal ellenőrizze, hogy a csillapítók megfelelnek-e az eredetinek. A piacon sok modell van a gátlástalan gyártóktól, az ilyen termékek minősége észrevehetően alacsonyabb, mint az eredeti terméké. Külön figyelmet érdemelnek a hegesztési pontok és a jelölések, ez utóbbiak az ütéspontos módszerrel készülnek.

A globális járműalkatrész-gyártók sok erőfeszítést tesznek a hírnév megszerzésére, ezért ügyelnek termékeik minőségére, nagy teljesítményére és kopásállóságára. Ezáltal ellenállnak a hamisítványok elterjedésének és a hibás termékek előfordulásának. Amikor lengéscsillapítókat vásárol egy autósboltban, figyelni kell az ilyen árnyalatokra:

 1. A lengéscsillapítón lévő jelölés megegyezik az UAZ Patriot katalógusszámával;
 2. a menet és a dugattyúrúd felületének minősége;
 3. a henger tömörsége;
 4. karcolások, lepattanások és egyéb sérülések az alkatrész felületén;
 5. az ajaktömítés állapota.

A választás során figyelembe kell venni az autógyártó ajánlásait, amelyek megtalálhatók a hivatalos weboldalon vagy a SUV felhasználói kézikönyvében.

A legjobb lengéscsillapítók az UAZ “Patriot” számára

Az UAZ “Patriot” új lengéscsillapítóinak kiválasztását a piacon lévő számos lehetőség bonyolítja. Fontos figyelembe venni a jármű jellemzőit, valamint a széria lengéscsillapítók szerkezetét, méreteit és funkcionalitását. A választást a jármű működésének sajátosságai is befolyásolják. A puha párnázottságot mérsékelt lovaglási körülmények között kell előnyben részesíteni, a sebesség szerelmeseinek pedig a hardcross termékeket. Több tucatnyi különböző alternatívát teszteltünk, és ennek eredményeképpen összeállítottuk az UAZ Patriot legjobb lengéscsillapítóinak listáját.

ÉrtékelésÜlésNévÁr
A legjobb lengéscsillapítók az UAZ Patriothoz1Trial
 • AG
 • 1 751 €
  2RusAm Damp D3 Hardcross6 500 €
  3HOLA CFD1 730 €
  4RIF SA1 400 €
  5KENO KNU1 170 €

  Trial

 • AG

  Értékelés: 4.9

  Trial<li></div><p>AG” src=”/wp-content/uploads/2023/03/65016666196291-295-.jpg” height=”444″ title=”Tárgyalás</p><li>AG></p><p>AG márkájú modell</p><tr>ial</p><li>Kiválóan alkalmas az eredeti lengéscsillapító rugók helyettesítésére. A fejlesztők számos tervezési fejlesztést hajtottak végre, beleértve a gázasszisztenst is, hogy biztosítsák a teljes uralmat az út felett, a kisebb kényelem és a simább vezetés árán. A lengéscsillapítók felszerelése után a rezgés érezhetően csökkent, ami nagy sebességnél extra biztonságot nyújt. A robusztus konstrukció hosszú élettartamot garantál.</p><p>Hátsó lengéscsillapító</p><tr>ial</p><li>AG (03508) a következő jellemzőkkel rendelkezik:</p><ol><li>szárátmérő 15 mm;</li><li>A szár lökete 209 mm;</li><li>testátmérő – 51 mm;</li><li>felülre szerelt változat – bokor/szem;</li><li>típus – olajjal töltött, alacsony nyomású gázrugó;</li><li>a maximális hossz 551 mm;</li><li>minimális hossz – 342 mm.</li></ol><p>Márka</p><tr>ial</p><li>Személygépkocsik és tehergépkocsik alkatrészeinek gyártására szakosodott. A kínálat oroszlánrésze a hazai autókra irányul. A modern gyártástechnológia, a nagy teljesítményű gépek és a szakképzett munkaerő kombinációja lehetővé teszi nagy mennyiségű alkatrész gyártását a teljes tulajdonlási költség minimalizálása érdekében. Ezért a vállalat megfizethető árat, kiváló minőségű termékeket kínál, valamint garantálja a hibák és hamisítványok elleni védelmet. A gyártó minden egyes alkatrészre 1 év garanciát vállal.</p><p>A felhasználó patriot87 (UAZ “Patriot” tulajdonosa) véleménye az drive2 oldalon: “50.000 kilométer megtétele után úgy döntöttem, hogy kicserélem az eredeti lengéscsillapítókat a cég AG modelljére</p><tr>ial</p><li>. A lengéscsillapítók beszerelése után azonnal észrevettem, hogy kevesebb a vibráció, és további 5000 km után már simább lett az út, ami a kényelemben is megmutatkozott. Meg kell jegyezni, hogy a készlet nem tartalmaz perselyeket, így azokat külön kell megvásárolnia.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>kiváló minőségű összeszerelés;</li><li>ellenáll a rezgés kialakulásának;</li><li>jó tömítettséggel rendelkeznek, ami csökkenti a szivárgás lehetőségét.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>a gyártó nem egészíti ki a terméket felső perselyekkel.</li></ul><h3>RusAm Damp D3 Hardcross</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=
  RusAm Damp D3 Hardcross

  Ezek a rugók a szelep-gázkar működési elvében különböznek a széria rugóstagoktól. A fejlesztők úgy döntöttek, hogy növelik a dugattyúrúd átmérőjét, és egy folyamatos sávot szerelnek a dugattyú köré, ami segít a stabil vezetési viselkedés biztosításában. A RusAm Damp növeli a kormányzási reakciót és csökkenti az oldalirányú gördülést, miközben simább vezetést biztosít a rossz minőségű útfelületeken. A RusAm Damp D3 hátsó lengéscsillapítók jellemzői (167.00.00):

  1. típus – kétcsöves, alacsony nyomású lengéscsillapító nagy energiaelnyelő képességgel.
  2. dugattyúrúd átmérője 20 mm;
  3. A dugattyú átmérője nem hornyolt sávval 35 mm;
  4. A testrész átmérője 51 mm;
  5. maximális hossza – 583 mm;
  6. Minimális hossz 367 mm.

  Ha a jármű nehéz karosszériával rendelkezik, előnyösebb lehet egy merevebb lengéscsillapító használata. A RUSAM márka felelősségteljesen közelíti meg termékeinek gyártását, az egyedi lengéscsillapító kialakítás biztosítja a sima futást, a stabil működést és a hosszú élettartamot. Emiatt a RUSAM rugók nagyon népszerűek az autótulajdonosok körében, és a különböző terméktesztek a legmagasabb eredményeket mutatják.

  Előnyök

  • A dugattyú hosszú élettartamú;
  • kényelmes vezetést biztosít terepviszonyok között;
  • A dugattyúrúd megerősített kialakítása.

  Hátrányok

  • nem alkalmas masszív karosszériával rendelkező járművekhez.

  HOLA CFD

  Értékelés: 4.7

  HOLA CFD

  Ez a modell kétcsöves, olajos lengéscsillapító típus. Nem gázrugóval tervezték őket, de a rendszer mereven működik, ami pozitív hatással van a jármű vezethetőségére. A rugóstag speciális olajat tartalmaz, amely nagy mennyiségű különböző adalékanyagot tartalmaz, véd a kavitáció ellen, és meghosszabbítja a termék élettartamát is. A lengéscsillapító pontos tartósságát nem tudtuk ellenőrizni, de az autótulajdonosok visszajelzései alapján könnyen bírja a 60000 – 100000km-t, de sok függ a körülményektől és az üzemeltetési sajátosságoktól. 24 hónap garancia a gyártótól, de csak a lengéscsillapítók cseréjére vonatkozik.

  Az olajelnyelő kettős csöves kialakítású. A rendszer egyszerű, de robusztus felépítésű. A tartós alkatrészek és a kiváló minőségű hidraulikaolaj kombinációja hosszú élettartamot és kiváló műszaki jellemzőket biztosít. A HOLA márka termékei megfelelnek a nemzetközi minőségi szabványoknak – ISO/TS16949. A gyártás minden egyes szakaszában szigorú minőségellenőrzést végeznek szakembereink, csökkentve a hibák valószínűségét, biztosítva a hosszú élettartamot és garantálva a magas műszaki teljesítményt.

  Előnyök

  • védve a kavitáció ellen;
  • merev a sarkokban;
  • 24 hónap hivatalos garancia.

  Hátrányok

  • A gyenge minőségű hamisított termékek nem ritkák.

  RIF SA

  Értékelés: 4.6

  RIF SA

  A lengéscsillapítók listáján a “RIF” méltán rendelkezik a legmegbízhatóbb címével. A modell tökéletesen illeszkedik a szabványos rugók helyére, és nem igényel további módosításokat a felfüggesztésen. A termék növeli az autó stabilitását az úton, valamint fokozza az autó nehéz terhelésekkel szembeni ellenálló képességét. A hátsó és az első rugóstagok beszerelése után a RIF SA felhasználók a teljes felfüggesztés energiakapacitásának jelentős növekedését tapasztalják. A RIF lengéscsillapítók még teljesen megrakott jármű esetén is kiváló munkát végeznek.

  A fejlesztők az R-AIR technológiát használták a megerősített lengéscsillapítókhoz a maximális hidraulikus terhelés növelése érdekében. A termék belsejében egy nagy rugalmasságú gumiból készült zárt kamra található. az olaj nem habzik, nem forr, és teljes élettartama alatt megőrzi eredeti tulajdonságait. A maximális kinyúlási hossz 500 mm, a maximális összenyomási hossz pedig 300 mm.

  Előnyök

  • nagy járműtömegű járművekhez alkalmas;
  • hosszú élettartamúak;
  • növeli a terepjáró vezetési jellemzőit.

  Hátrányok

  • magas ár;
  • A hamisítványok elérhetősége a piacon.

  KENO KNU

  Értékelés: 4.5

  KENO KNU

  A modell fő előnye a megfizethető ár. A termék magas műszaki specifikációval rendelkezik. A dugattyú mindkét irányban simán mozog, biztosítva a zökkenőmentes működést, miközben a mozgás élessége is megmarad. Az autó magabiztosabban veszi a kanyarokat az első rugóstagok beszerelése után, és terepen is ellenáll a nagy terhelésnek.

  a lengéscsillapító maximális hossza 567 mm, összenyomott állapotban a termék mérete 400 mm-re csökken. A KENO KNU modern technológiákat, kiváló minőségű anyagokat és modern berendezéseket használ. Ez biztosítja a kiváló minőséget, megbízhatóságot és hosszú élettartamot.

  A papa_ol (az UAZ “Patriot” tulajdonosa) véleménye az drive2-n: “Sok lehetőséget néztem át, mielőtt a KENO KNU lengéscsillapítókat választottam. Különösen vonzott az alacsony ár. A telepítést magam végeztem, nem problémamentesen, de sok pénzt spóroltam meg vele. Nagyon elégedett vagyok a lengéscsillapítókkal, simák, de terepen éles mozgást biztosítanak”.

  Előnyök

  • A költségek 15%-kal alacsonyabbak, mint az analógoké;
  • hosszú élettartam;
  • zökkenőmentes működés.

  Hátrányok

  • Nehéz készletet találni a kiskereskedelmi üzletekben.

  Hogyan lehet növelni az UAZ Patriot csuklóját??

  Ha az autó tulajdonosa nem elégedett az UAZ Patriot felfüggesztésének lengéscsillapító képességével, akkor növelnie kell a csuklót. Javasoljuk, hogy telepítse Tocico vagy Kayaba, tervezett Gazelle. Bár kutatásaink azt mutatják, hogy a Monroe márkájú lengéscsillapítók biztosítják a legjobb csuklást, ezek drágábbak. Az új rugókat a lengéscsillapítók cseréjével egy időben kell beszerelni. Egy ilyen javítás után az autó nem leng, kevésbé érzékeny az útegyenetlenségekre, és a bukkanótól való távolság megnövekszik.

  A teljes cseréhez ezekre az elemekre lesz szüksége:

  1. Fobos 15082 rugók – 2 db;
  2. Monroe D 4432 – első lengéscsillapítók;
  3. Monroe D 4445 – hátul.

  a rögzítőelemekkel kell átalakítani. Telepítése hátsó lengéscsillapítók végezzük gumi-fém típusú ízületek, és az alsó vannak összeszerelve Zhiguli a reakciós rúd, de előzetesen meg kell rövidíteni 4 cm-rel. Az első lengéscsillapítók hasonlóan vannak felszerelve az alsó részen. top összeköti az uaz és a natív perselyeket.

  A lengéscsillapítók kiválasztása fontos és felelősségteljes tevékenység, amely befolyásolja a jármű stabilitását, kormányzását és vezetési kényelmét. Egy ilyen fontos elem megvásárlásakor sok különböző árnyalatot kell figyelembe venni, beleértve a méreteket, a kivitelezést, a műszaki jellemzőket, a márka hitelességét stb. Kiterjedt kutatás alapján összeállítottuk a legjobb változatok értékelését.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: