5 tényező, amely növeli a lopás valószínűségét

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultálni kell.

a saját autó biztonsága minden négykerekű tulajdonos számára fontos, de az autó védelme a betörés és a lopás ellen általában ugyanolyan fontos… Sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy az autólopások száma évről évre folyamatosan nő, és néha a legfejlettebb lopásgátló rendszerek sem segítenek megelőzni az autótulajdonosok rémálmát. Mely autókat lopják világszerte? Erről bővebben később a rangsorunkban.

A lopás valószínűségét növelő tényezők

Valószínűleg minden autótulajdonos feltette már magának legalább egyszer a kérdést: “Milyen autókat lopnak el gyakrabban, mint másokat??”. A válasz nem ilyen egyszerű. Általában nincs egyértelmű minta, de mégis számos olyan tényező van, amely növeli az autó ellopásának valószínűségét:

  1. Riasztórendszer megléte;
  2. Gyártás éve;
  3. A pótalkatrészek iránti igény és a modell népszerűsége;
  4. Kormánykerék zár.

A legtöbbet lopott autók között általában a leggyakoribb modellek vannak, amelyek könnyen elveszhetnek a többi autó tömegében. Ezért van az, hogy a csúcskategóriás márkák ritkán jelennek meg a lopási statisztikákban. By the way, az autó tiszteletre méltó kora nem jelenti azt, hogy a jármű nem lesz érdekes a tolvajok számára: a 90-es és 2000-es évek autóinak alkatrészei iránti kereslet (különösen azok, amelyek gyártása már megszűnt) hihetetlenül magas.

Prémium osztály vezetői az autólopások terén

JelöléshelyAutólopás minősítés
A prémiumlopások vezetői1Mercedes-Benz C osztály5.0
2BMW 34.9
3Infiniti G-sorozat4.8
4Mercedes-Benz E-osztály4.7
5Cadillac CTS4.6
Használt kedvencek1Toyota Land Cruiser Prado5.0
2Toyota RAV44.9
3Toyota Camry4.8
4Honda Civic4.7
5Mazda CX-74.6

Mercedes-Benz C osztály

Értékelés: 5.0

Mercedes-Benz, C-osztály

Míg egy évtizeddel ezelőtt még kevés lehetőségük volt a tolvajoknak arra, hogy ilyen autókat lopjanak, a dolgok az utóbbi időben drámaian megváltoztak: A Mercedes-Benz C-osztály a tolvajok egyik kedvence. Az elit osztályú autó népszerű a közép-ázsiai piacon, ahol általában rövid idő után megtalálja az utat a lopás után.

Az ebbe az osztályba tartozó Mercedes-Benz modellek klasszikus, stílusos autók, amelyeket általában egy adott személy megrendelésére eltérítenek, néha anélkül, hogy elhagynák az eltérítés helye szerinti ország területét. Elég pimasz és gyakran büntetlenül a betolakodók és az új tulajdonos számára.

MW 3

Értékelés: 4.9

BMW 3

Egy nagyon drága és minden bizonnyal egy státusz autó, amely vonzza a figyelmet az úton. A fényűző megjelenés, a kényelmes kezelés és a kiváló felfüggesztés ellenére a tulajdonosokat jelentős “étvágya” és a pótalkatrészek magas költségei frusztrálják. Általában ezt az autót ritkán lopják el alkatrészekért (ami logikus lenne): az alapvető cél a továbbértékesítés.

Infiniti G-sorozat

Értékelés: 4.8

Infiniti G-sorozat

A rangsorban a “ínyencségek” a tolvajok számára természetesen az Infiniti utolsó – negyedik generációs modellje lesz. Ez a kompakt, elegáns szedán lenyűgöző motorral az isten szerelmére van minden behatolónak. Figyelemre méltó, hogy ezt az autót nemcsak a tulajdonostól, hanem az eladó orra elől is el lehet lopni a bemutatóteremben. Voltak olyan esetek, amikor betörők ellopták az új autók pótkulcsait, majd bementek az utastérbe, beültek az autó volánja mögé, és csendben elhajtottak vele.

Mercedes-Benz, E-osztály

Értékelés: 4.7

Mercedes-Benz, E-osztály

A német autómodell 2018-ban az egyik legnépszerűbbnek számított a tolvajok körében, és még mindig a támadók által legkedveltebbek között szerepel a rangsorban. Érdemes megjegyezni, hogy a lopások száma 2019-ben csaknem harmadával nőtt az előző évhez képest – ez meglehetősen szomorú statisztika az E-osztályú járművek tulajdonosai számára.

Cadillac CTS

Értékelés: 4.6

Cadillac CTS

Egy luxus amerikai szedán nemcsak a minőségi négykerekűek ínyenceinek, hanem azoknak is, akik szeretik a hasonló autókat “kinyitni”, és nem jó célokra. oktatás 1 A luxus amerikai szedán nem csak a minőségi négykerekűek ínyenceinek, hanem azoknak is, akik szeretik a hasonló autókat, és nem jó célokra. A statisztikák azt mutatják, hogy az autókat gyártási évtől függetlenül ellopják: mind a pótalkatrészek “forrásaként”, mind pedig eladásra szánt áruként használhatók. Ez utóbbihoz hozzájárul a hátsókerék-hajtású platform, a nagy szilárdságú és könnyű horganyzott acél karosszéria, valamint az egyedülálló, teljesen független felfüggesztés.

A betolakodók másodkézből származó “kedvencei”

Toyota Land Cruiser Prado

Értékelés: 5.0

Toyota Land Cruiser Prado

Egy autó, amelyre a tolvajok már nagyon régóta szemet vetettek. És ez nem csak az autó mindenütt jelenlévő, hanem kiváló műszaki jellemzői is: klasszikus vázszerkezet, összkerékhajtás, jól megtervezett intelligens rendszer. A tolvajok érdeklődésében nem utolsósorban az autó “töltelékének” ára: a Toyota Land Cruiser Prado legtöbb alkatrésze meglehetősen drága.

Figyelemre méltó, hogy a gépkocsi tényleges eltéríthetőségének mutatói szerint a különböző gyártási évek modelljei eltérő módon szerepelnek az eltérítések statisztikáiban. Bár nem mondjuk, hogy egy bizonyos gyártási év valahogyan befolyásolja a tolvajok körében való “népszerűségét”. Tény, hogy a különböző évekből származó példányok szinte semmilyen külső különbséggel nem rendelkeznek. Mit kell mondani: ez elsősorban a jármű tulajdonosának balszerencséje.

Toyota RAV4

Értékelés: 4.9

Toyota RAV4

Újabb japán SUV került fel a világ legtöbbet lopott autóinak rangsorába. A modell nagy keresletnek örvend minden kontinensen, ami automatikusan nagyon népszerűvé teszi a külföldi autók “szerelmesei” körében. Gyakran előfordul, hogy a Toyota RAV4-et, akárcsak a minősítés előző résztvevőjét, a betörők pótalkatrészek forrásaként használják.

A legújabb modellek általában a legkevésbé “hozzáférhetőnek” számítanak, köszönhetően a gyártó kidolgozott lopásvédelmi rendszerének. Másrészt ugyanez a modern elektronika kegyetlen tréfát űz a terepjáró tulajdonosával. A lényeg az, hogy az autó elektronikus “tölteléke” betörés esetén egyszerűen blokkolva van, ahelyett, hogy jelezne, így néha a tolvajnak nem is kell letiltania a riasztót: egyszerűen megváltoztatja az egész elektronikus rendszer vezérlőegységét.

Toyota Camry

Értékelés: 4.8

Toyota Camry

Sajnos a híres japán márka ismerői számára a Toyota autók, amint azt a gyakorlat is mutatja, a legnépszerűbbek a mások árujának szerelmesei körében. És a Camry kétségtelenül a “bestseller” az autómárka összes modellje között. Még egy extra lopásgátló rendszerrel ellátott autó is gyorsan eltűnhet az ismeretlenség ködében, és új tulajdonosra találhat, vagy alkatrészekre kerülhet.

Honda Civic

Értékelés: 4.7

Honda Civic

Az autórajongók körében nagyon népszerű, ez az autómodell automatikusan bekerül az autótolvajok kedvenceinek listájára. Miért ? A válasz egyszerű: a négykerekűek gyakori változatai könnyen elvesznek a városi gépjármű-közlekedés áramában, és a “felfedezés” esélye egyáltalán nem jelentős. Sajnos az autó kora nem játszik szerepet: a statisztikák szerint a 2000-es évek elején és végén készült autók nagyon keresettek, mind a magas árak, mind az alkatrészeik aktualitása miatt. oktatás 1 Az autó kora nem játszik szerepet: a statisztikák szerint a 2000-es évek elején és végén készült autók nagyon keresettek.

Figyelemre méltó tény: még akkor is, ha az autó modellje tömeges, a lopás valószínűsége fényes, exkluzív festés esetén csökken. Az ilyen autó nem fog elveszni az úton, és könnyen felismerhető mind a gépeltérítés szemtanúi, mind a bűnüldöző szervek képviselői számára

Mazda CX-7

Értékelés: 4.5

Mazda CX-7

Ennek a márkának az autói nagyon praktikusak, de nem csak ez: a luxus megjelenése és a jármű erőteljes specifikációi hozzájárulnak hozzá. Nagy a valószínűsége, hogy ez az autó ugyanúgy vonzza a betörőket. Ami az oroszországi autólopások helyzetét illeti, a regionális városokban gyakrabban lopják el az alacsony árú autómodelleket, míg a stílusos crossover Mazda CX-7 Moszkva és az északi főváros kedvence.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: