6 legjobb forgattyústengely-olajtömítés gyártók

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem útmutató a vásárláshoz. Vásárlás előtt kérjen szakértői tanácsot.

A következő tömítéseket használják a forgattyús tengely és a hengerblokk tömítésére. Az egyik (elülső) a szíjtárcsa közelében van felszerelve, a másik (hátsó) pedig a sebességváltó és a tengelykapcsoló mögött van elrejtve. Maga a forgattyústengely-olajtömítés egy fillérbe kerül, de a cseréjéhez szükséges munka egy szép kis pénzbe kerül, vagy sok időt és energiát fog költeni. Ezért fontos, hogy a megfelelő cserealkatrészt válassza ki, amikor eljön a javítási munkálatok ideje. Szakértői tippjeink a forgattyús tengelytömítések vásárlásának buktatóinak elkerüléséhez.

Jellemzők, technológiák és a javítás sajátosságai

Az olajtömítések jellemzői.A forgattyústengely-olajtömítésre több tényező is negatív hatással van.

 1. A forgattyús tengely mindig forog, ha a motor jár. A tengely és az olajtömítések között súrlódás van – a kopóanyagnak el kell viselnie a terhelést.
 2. A motorban nagy mennyiségű motorolaj van, amely melegítéskor elfolyósodik, és hajlamos szivárogni. Annak érdekében, hogy a blokkban és a raklapban maradjon, a töltődoboz csomagolásának meg kell őriznie rugalmasságát.
 3. A töltődoboznak meg kell birkóznia a napi hőmérséklet-változással. Ugyanolyan rugalmassággal kell rendelkeznie a -40°C-os hőmérséklet-tartományban…+200°. Az alkatrészek gyártásához a gyártók jelenleg olyan szintetikus anyagokat használnak, mint a N
  (-40…+120°C), FKM (-20…+180°C) és PTFE (-130…+200°).

Méretek. A motorban lévő kötések tömítettsége bizonyos méretű tömítőgyűrűkkel biztosítható. És míg a külső és belső átmérőnek meg kell felelnie az eredetinek, a szélesség +3 és -2 mm között változhat.

Gyártási technológia. A jó minőségű töltődoboz nem csak anyagában, méretében és kivitelezésében különbözik a rossz minőségűtől. a legnépszerűbbek a lyukasztás és a profilvágás vágógép segítségével. Minden a szerszám élezésének minőségétől és a munkaélre gyakorolt hatásától függ. Minél laposabb és élesebb, annál tovább tart a mirigy.

A javítás finomságai. Sok igazságtalanul negatív visszajelzés érkezik a különböző gyártóktól származó forgattyústengely-olajtömítésekről. A szivárgást okozhatja a helytelen beépítés vagy a tengely túlzott kopása. Nem csoda, hogy amikor a kritika a bevett vezetőket éri, az autógyártók közbelépnek, hogy megvédjék ezeket a márkákat. Az első dolog, amit meg kell vizsgálni, az a tengely kopása, majd a tömítőelem megfelelő illeszkedése.

Ebben a felülvizsgálatban a 6 legjobb forgattyús tengelytömítés-gyártót választottuk ki. Mindannyian az orosz piacon értékesítik termékeiket. A szerkesztők a helyek kiosztásakor figyelembe vették a szakértői véleményeket és a hazai vásárlók visszajelzéseit.

A legjobb forgattyústengely-olajtömítés gyártók rangsora

ÉrtékeléshelyGyártóértékelés
A legjobb forgattyús tengelytömítés-gyártók értékelése1Victor Reinz5.0
2Glaser4.9
3Elring (francia)4.8
4Goetze4.7
5Corteco4.6
6Ajusa4.5

Victor Reinz

Értékelés: 5.0

Victor Reinz

A Reinz 1920-ban alakult, amikor Hugo Reinz egy vasárugyártó üzemet hozott létre Berlin közelében. A háború alatt az összes gyárát elpusztították, és csak az amerikaiak segítettek a márka újjáélesztésében. 1993 óta, a Victor és a Reinz egyesülése után egy új márka jelent meg, amely világszerte 23 üzemmel rendelkezik. Saját kutatóközpontjának köszönhetően a gyártó újfajta pótalkatrészeket fejleszt és hoz forgalomba. A kínálatban olajtömítések, tömítések, hengerfejcsavarok és még sok más termék is megtalálható. A termékek mind a Ferrari, Fiat, Ford, Rena, Fiat, Ford, Fiat, Fiat, Ford, Ford, Ford és Rena

  t, VW, Volvo. A márka a szakértők szemében megérdemli a vásárlói értékelésünk első sorát.

  A felhasználók nem panaszkodtak a Victor Reinz forgattyús tengelytömítések minőségére. Csak az a fontos, hogy eredeti pótalkatrészt vásároljon.

  Előnyök

  • magas minőség;
  • pontos méretek;
  • rugalmasság;
  • tartósság.

  Hibás

  • nem található.

  Glaser

  Értékelés: 4.9

  GLASER

  A Victor Reinzhez hasonlóan a Glaser márka is az amerikai Dana vállalathoz tartozik. A spanyol vállalat több mint 40 éve autóipari tömítőelemek gyártására szakosodott. A katalógusban megtalálja a következőket: forgattyústengely-olajtömítések, tömítések, szelepszár-tömítések, olajtömítések és sok más. A termékek nemzetközi QS 9001 és ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkeznek, és a vállalat Spanyolországnak nyújtott szolgáltatásait Fülöp herceg (ökológiai) díjjal ismerték el. Olajtömítéseket és tömítéseket szállítunk olyan neves autógyártóknak, mint a Mercedes-Benz, Opel, Toyota, Nissan, Rena

   t.

   A felhasználók egyetértenek a szakértőkkel abban, hogy a Glaser márkájú forgattyús tengelytömítések átlagon felüli minőségűek. De hazánkban nagyon könnyű hamisítványt vásárolni. Ezért a mi felülvizsgálatunkban a márka ezüstöt kap.

   Előnyök

   • jó minőség;
   • tartósság;
   • tartósság;
   • széles választék.

   Hátrányok

   • Hamisítások előfordulhatnak.

   Elring (francia)

   Értékelés: 4.8

   ELRING

   Van egy érdekes vita az Elring tömítésekről a gépjármű fórumban. A tapasztalt kézművesek azt tanácsolják, hogy a “Made in France” feliratú termékeket vásárolják meg, és kerüljék a Németországban gyártott alkatrészeket. A szakértők a felhasználók által leírt összes esetet elemezték. Az ok valószínűleg a gyártási technológiával függ össze. A francia gyárban a munkaszegélyt géppel megmunkálják, ezért élesebb a profilja. Németországban bevezettek egy bélyegzési eljárást, amelynek eredményeként a nyak átmérője megnövekedett. A gyanú szerint az ázsiai leányvállalatok termékei a német logisztikai központba érkeznek, ahol tovább csomagolják őket.

   Az orosz autósok arra panaszkodnak, hogy nem mindig kaphatóak francia forgattyús tengelytömítések. Ezért a márka a harmadik helyet foglalja el a felülvizsgálatunkban.

   Előnyök

   • magas minőség;
   • pontos méretek;
   • gazdag választék;
   • megbízhatóság.

   Hátrányok

   • Hibás olajtömítések Németországból.

   Goetze

   Értékelés: 4.7

   GOETZE

   Götze világhírneve felkeltette a könnyű haszonlesők figyelmét. Hamisított forgattyús tengelytömítések, szelepszártömítések és tömítések árasztják el az orosz piacot. Különböző weboldalakon és fórumokon egész témák foglalkoznak azzal, hogy megkülönböztessék a valódi termékeket a hamisítványoktól. A szakértők elismeréssel adóznak a német gyártónak, amely nagy erőfeszítéseket tesz termékei védelme érdekében. A különböző hologramok, vonalkódok, matricák mellett a vállalat munkatársai magyarázó munkát végeznek a fogyasztók körében. Ezért a 120 éves múltra visszatekintő márka vezető szerepet tölt be hazánkban.

   A felhasználóknak nagyon óvatosnak kell lenniük a Goetze-olajtömítések vásárlásakor. Csak az összehasonlító fényképeket és az eredeti fényképek adatait kell tárolnia okostelefonján, hogy elkerülje a hamisítást.

   Előnyök

   • Német minőség;
   • a hamisítás elleni védelem;
   • pontos méretek;
   • tartósság.

   Hibák

   • sok hamisítvány.

   Corteco

   Értékelés: 4.6

   CORTECO

   Az orosz felhasználók mintegy 90%-a ajánlja a Corteco forgattyús tengelytömítések vásárlását. Sokan úgy vélik, hogy e gyártó termékei az eredeti alkatrészek legjobb alternatívái. A szakértők a töltelékek jóságát a minőségi anyag használatának tulajdonítják. Tökéletesen ellenáll a szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknak, a belső perem tökéletesen sima és rugalmas, a külső felület pedig tartós. A forgattyústengely-olajtömítéseket a vállalat logójával ellátott kartondobozban szállítják. Nagyon pontos geometriai méretek. A márka a vonzó ára miatt is bekerült ebbe a felülvizsgálatba.

   Hátránya, hogy egyes autósok a Corteco olajtömítések helyett Nok termékeket találtak a dobozban. Kiderült, hogy a Corteco csomagolóként is dolgozik.

   Előnyök

   • minőségi anyag;
   • tökéletes befejezés;
   • pontos méretek;
   • tartósság.

   Hátrányok

   • más gyártóktól származó alkatrészek lehetnek a csomagban.

   Ajusa

   Értékelés: 4.5

   Ajusa

   A fórumokon az Ajusa-olajtömítésekről szóló számos pozitív vélemény között van néhány negatív megjegyzés is. A szakértők elemezték az autósok összes rossz tapasztalatát, és arra a következtetésre jutottak, hogy minden rossz gyökere a hamisítás. Különösen gyakran hamisítványok származnak az online boltokból. Az eredeti alkatrészek tekintetében a spanyol márka nem panaszkodhat. A minőséget ISO/TS16946, ISO 9001 tanúsítványok igazolják, a kínálat számos tömítőelemet (olajtömítés, tömítések, kupakok, tömítő készletek) tartalmaz mind a külföldi, mind a hazai autókhoz.

   Kétségtelen, hogy a márka megérdemli a helyet a top 6-ban. A nagy gyártó jól ismert a világon. A márka autóalkatrészeit olyan összeszerelő üzemekbe szállítják, mint a Seat, a Nissan és a Daewoo.

   Előnyök

   • jó minőség;
   • széles választék;
   • elfogadható árak;
   • pontos méretek.

   Hátrányok

   • sok hamisítvány.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: