6 legjobb motoros szánok 600cc motorral

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt kérjük, kérjen szakmai tanácsot.

A motoros szán egy egyedülálló jármű, amely megfelelően kezelve még járhatatlan hóban is eljut A pontból B pontba. Fontos, hogy ne csak a járművet használjuk hozzáértően, hanem bölcsen válasszunk a számos modell közül. Hogy ne vesszen el a motoros szánok ilyen változatos és nagy választékában, nézzük meg a 6 legjobb 600 köbcentiméteres motorral rendelkező opciót. Erőteljes középkategória, amely a legtöbb igényt kielégíti.

5 hómobil kiválasztási kritériumok

Először döntse el, hogy mit szeretne a motoros szánjával. Az Utility jól alkalmas terhek szállítására, a Sport lehetővé teszi a szellős vezetést, a Tourist pedig lehetőséget ad a havas látnivalók viszonylag kényelmes vezetésére. Vannak univerzális modellek, de nem sokan vannak – és a széles profil nem mindig előnyös számukra.

A már eldöntött motorteljesítményen kívül van még 5 másik motoros szán kiválasztási szempont:

 1. Teljesítmény. Általában minél magasabb, annál gyorsabb és nagyobb sebességgel haladhat a jármű. Ennek ára a magasabb üzemanyag-fogyasztás.
 2. Autonómia. itt két paraméter – az üzemanyagtartály kapacitása és az üzemanyag-fogyasztás. Ha nagy távolságokra tervez autózni, keressen olyan modellt, amely elegendő hatótávolsággal rendelkezik.
 3. Teherbíró képesség.Fontos jellemzője egy haszonhószánnak. Külön el kell olvasni a specifikációban, hogy a pótkocsi milyen súlyt tud szállítani.
 4. Szolgáltatási költségek. Tudja meg, hogy kaphatóak-e pótalkatrészek, mennyibe kerülnek, és mennyibe kerül a karbantartásuk. Ezt rendszeresen kell elvégezni.
 5. Comfort. Ezek közé tartozik egy sor jellemző: az ülések száma, a műszerfal típusa, a felfüggesztés merevsége és lengése, az utasok háttámlája, a szélvédő mérete.

A funkciók keresésekor keresse a gép típusát. Például a hasznos teherbírás sokkal fontosabb egy haszonhószán esetében, mint a haladási sebesség, egy sportos haszonjárműnél pedig a motorteljesítmény többet ér, mint az üzemanyag-fogyasztás stb. Valószínűleg kompromisszumot kell kötni e tulajdonságok között – végül is nincs két tökéletes modell.

Olvasson tovább  A 10 legjobb szoftver a járműdiagnosztikához

6 legjobb 600cc motoros szán

Jelölés székhely Név Értékelés
6 legjobb 600cc motoros szán 1 P Ski-Doo Skandic Sport 600 EFI 5.0
2 Stels Stavr MS600 4.9
3 Sharmax SN-650 4.8
4

650 PRO RMK MATRYX 155

4.7
5 Arctic Cat XF 6000 Cross Country

 • mited ES
 • 4.6
  6 IRBIS TUNGUS 600L 4.5

  P Ski-Doo Skandic Sport 600 EFI

  Értékelés: 5.0

  </div><p>P Ski-Doo Skandic Sport 600 EFI” src=”/wp-content/uploads/2023/04/63416666196301-886-.jpg” height=”384″ title=”<br />P Ski-Doo Skandic Sport 600 EFI”></p><p>Neve ellenére ez egy új REV GEN4 platformra épülő, 85 lóerős Rotax motorral hajtott haszonjármű.. 32 mm vastag, széles Crawler lánctalp fogantyúkkal biztosítja a jó terepjáró képességet még mély és nedves hóban is. Csak a vezetőülés, de hátul van egy rakodótér. Az SC-5U hátsó felfüggesztés meglehetősen nagy terhelést bír ki. Nincs visszaváltó váltó, elektronikus hátramenet és elektromos indító. Teleszkópos első felfüggesztés minimális kiálló részekkel, valamint terepjáró képességekkel.</p><p>A felhasználók dicsérték az alacsony súlyt és a széles nyomtávot a kiváló manőverezőképesség miatt. A terepjáró mobilitás is javult, és még egy olyan hátrány, mint a visszaváltó hiánya sem jelent problémát.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagyfokú manőverezőképesség és terepjáró képesség;</li><li>elektromos indító és elektromos hátramenet;</li><li>széles rakományszállító platform;</li><li>praktikus digitális műszeregység;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nincs reduktoros hajtómű.</li></ul><h3>Stels Stavr MS600</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Stels Stavr MS600

  Kedvező árú, kanadai variátorral és igénytelen kialakítással rendelkező, kedvező árfekvésű haszonhójáró motoros szán. A mérnökök ideális súlyelosztással tervezték a gépet. 57L kétütemű motor.. Az erő gyorsan felgyorsítja a gépet 100 km/h végsebességre, de csak a “sebesség” csillagok felszerelése után. Az ülés egyszemélyes, háttámla nélkül; az ülés hátulján egy kis rakodófelület található, formázott peremmel a csomagok vagy a zsákmány szállítására. A termékcsalád 50 literes üzemanyagtartály-kapacitással rendelkezik.

  A véleményekből megtudható a Stels Stavr MS600 hómobil egyik fontos előnye – indítsa el minden probléma nélkül, még -40 ° C-os környezeti hőmérsékleten is. A hidegebb régiókban való működésre tervezett gépek esetében ez a tulajdonság bizonyára sokat jelent.

  Előnyök

  • tágas üzemanyagtartály;
  • megbízható indítás csípős hidegben;
  • egy megbízható, kanadai gyártmányú sebességváltó;
  • viszonylag alacsony ár.

  Hátrányok

  • Van néhány hiba a gyárban.

  Sharmax SN-650

  Értékelés: 4.8

  Sharmax SN-650

  Stílusos, orosz gyártmányú motoros szán alacsony teljesítményű, mégis gazdaságos 23 literes motorral.. A technológia végsebessége legfeljebb 75 km/h, és átlagosan 10-12 litert fogyaszt 100 kilométerenként. Az üzemanyagtartály kicsi, mindössze 10 literes, ezért nem érdemes túl messzire menni, vagy esetleg egy kanna üzemanyagot kell magunkkal vinni. Nem alkalmas durva körülmények között, mivel a tapadás csak 19 mm, de mérsékelten havas körülmények között kényelmesen vezethető. Minden hátrányát és kellemetlenségét ellensúlyozza az alacsony ára.

  Szerény specifikációi ellenére a Sharmax SN-650 nagyon népszerű motoros szán, és magas vásárlói értékelésnek örvend. A modell jó választás lesz egy olyan személy számára, aki csak most kezd ilyen berendezéseket vezetni, vagy nem túl válogatós.

  Előnyök

  • az egyik legköltségvetőbb az osztályban;
  • magas motorhatékonyság;
  • Kényelmes, magas háttámlájú ülés;
  • alacsony súly, jó gyorsulás.

  Hátrányok

  • alacsony üzemanyagtartály-kapacitás.

  Polaris 650 PRO RMK MATRYX 155

  Értékelés: 4.7

  Polaris 650 PRO RMK MATRYX 155

  Könnyű, terepjáró jármű, amelyet havas hegyek leküzdésére építettek, és azon túl is. 130L motor.. A 66 mm vastag hócipővel kombinálva ez egy ultimátum kombináció a legnehezebb körülmények között történő használatra. Ennek ellenére a modell súlya kevesebb, mint 200 kg, így a gyorsulás nem jelent problémát. A vezető nagy ülésmagasságban ül, és a nagy kijelzőn digitális műszerfal látható. Kaphatna néhány fűtött markolatot is, és elég kényelmes lenne. Nem is beszélve az agresszív karosszéria kialakításáról.

  A véleményekből megérthetjük, hogy a Polaris 650 PRO RMK MATRYX 155 hómobil inkább a tapasztalt motorosok számára ajánlott. Teljesítménye bőven elegendő egy kezdő számára, és a modellt nem a kényelmes tekeréshez tervezték, hanem a mély, laza hóval borított lejtők meghódítására.

  Előnyök

  • nagy teljesítményű motor nagyszerű vonóerővel;
  • A magas terepjáró képesség éppen megfelelő a hegyekben;
  • Fejlett digitális műszerfal;
  • Alacsony tömeg és kiváló menetdinamika.

  Hátrányok

  • szűk alkalmazási kör.

  Arctic Cat XF 6000 Cross Country
 • mited ES
 • Értékelés: 4.6

  Arctic Cat XF 6000 Cross Country<li></div><p>A “mited ES” src=”/wp-content/uploads/2023/04/3901666666196301-796-.jpg” height=”367″ title=”Arctic Cat XF 6000 Cross Country”</p><li>mited ES”><p>Hosszú hómobil szokatlan design vonzza nem csak a test kialakítása által. Az innovatív 123 lóerős C-TEC2 motorral hajtva.. Az Arctic Drive hajtással kombinálva a jármű álló helyzetből gyorsan eléri a 100 km/h feletti sebességet. Van csomagtartó, állítható kormánykerék, fűtött kormánykerékfogantyúk, fűtött digitális műszerek. A tolatás elektronikusan, gombnyomásra történik. 12v-os elektromos aljzat a készülékek töltéséhez. A design különösen szemet gyönyörködtető az akcentusvilágítással.</p><p>A vélemények szerint az Arctic Cat XF 6000 Cross Country motoros szánról tudjuk, hogy</p><li>A mited ES-t inkább sportos, mintsem használati célokra tervezték, és a legjobban azok számára alkalmas, akiknek van egy kis vezetési tapasztalatuk. Igen, hátul van egy kis rakodóhely, de itt inkább szimbolikus szerepet játszik.<h4>Előnyök</h4><ul><li>erős motor és jó dinamika;</li><li>eredeti design sportos stílusban;</li><li>A kényelmes utazás érdekében a lehetőségek széles skálája;</li><li>Elektronikus tolatás, elektromos indító.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem állapítottak meg komoly hiányosságokat.</li></ul><h3>IRBIS TUNGUS 600L</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=IRBIS TUNGUS 600L

  Meglehetősen egyszerű kialakítású, de mindenképpen figyelemre méltó hómobil. A nagyszerű ár-érték arány azt jelenti, hogy hosszú, kényelmes üléssel és 21 literes motorral rendelkező gépet kap.. A meghajtást a megbízható és tartós “Safari” variátor és a hátrameneti sebességváltó képviseli. A felfüggesztés meglehetősen rövid, mindössze 140 mm, de ez javítja a manőverezhetőséget és a stabilitást még nagyon nagy sebességnél is. Nagy, elkerített platform hátul és vonóhorog a vontatáshoz.

  Az IRBIS TUNGUS 600L tulajdonosai pozitív visszajelzéseket adnak erről a motoros szánról, mivel megbízható és nem túl igényes haszonjármű. Nem, nem képes meredek dombokon lefelé haladni, de a neki szánt feladatokat jól ellátja.

  Előnyök

  • nagyfokú manőverezhetőség sebességnél;
  • alacsony üzemanyag-fogyasztás;
  • nagyméretű rakodótér és vonóhorog;
  • Megbízható erőátvitel változó sebességű sebességváltóval.

  Hátrányok

  • Nem túl erős motor.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: