6 legjobb szélvédőtörlő lapátok gyártója

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám és nem minősül vásárlási útmutatónak. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

Az egyik fontos alkatrész, amely szorosan kapcsolódik a menetkomforthoz, az elektromos ablakemelők. Ez az egyszerű részlet leengedi és felemeli a jármű oldalablakát. Az ablakemelők gyakori használata esetén meghibásodások léphetnek fel. A szerelvény cseréjének legegyszerűbb módja, ezt a munkát a legtöbb autós saját maga is el tudja végezni. A hazai piacon az ablakemelők széles választéka létezik. Szakértőink segítenek kiválasztani a legjobb ár-érték arányú készüléket.

Kiválasztási kritériumok

Alapvető típusok.Általános gyakorlat, hogy az ablakemelőket a működtetőszerkezet típusa szerint két csoportba osztjuk.

 1. A mechanikus modelleket az ajtóba szerelt speciális fogantyúval működtetik. Elfordításával a vezető és az utasok a kedvenc helyzetükbe állíthatják az ablakot. A mechanika jó, mert nem függ a gyújtás kulcsának helyzetétől.
 2. A motoros ablakemelőket az ajtóba épített motor hajtja. A gomb megnyomása elindítja az ablakot, a gomb felengedése leállítja az ablakot. Az elektromos ablakok egyetlen hátránya, hogy függnek a fedélzeti áramforrástól. A motoros ablak kinyílik és becsukódik a motor kikapcsolt állapotában, sok járműnél további tényező, hogy a motor kikapcsolt állapotában a gyújtást is be kell kapcsolni.

Tervezési jellemzők. Az ablakemelőknek számos népszerű típusa létezik.

 1. A drótkötél modellek egy vagy két vezetősínnel kaphatók. Egy acélkábel továbbítja a nyomatékot a fogantyútól vagy a motortól az ablakhoz. Az ajtó belsejébe szerelt csiga határozza meg a mozgás irányát. A nyitás egyszerű, karbantartható és olcsón üzemeltethető.
 2. A karos vagy ollós mozgások X-alakú kapcsolattal rendelkeznek. Az ablak pozíciója a kar szögének változtatásával változik. A karos mechanizmust megbízhatósága és tartóssága jellemzi. De az ollós ablakemelő ára nagyon magas.
 3. A kábellel működtetett kialakításokat az egyszerűség jellemzi. Az ablak a saját súlya miatt nyílik ki, és a kábel felhúzásával emelhető fel.

Az ablakemelő kiválasztása.Minden gyártó egy adott kialakítást részesít előnyben, és autóit mechanikus és elektromos ablakemelőkkel is felszereli (a konfigurációtól függően). Ez azonban nem jelenti azt, hogy meghibásodás esetén pontosan ugyanazt az egységet kell elhelyeznie. A mechanikát könnyedén kicserélheti egy tetszőleges kialakítású elektromos ablakemelőre. Univerzális modellek is kaphatók (a legtöbb autóhoz illeszkednek), de a legjobb, ha szakszervizben szerelik be őket. A keresést a jármű alvázszámával vagy adatlapjával érdemes kezdeni. És akkor felvehet egy analógot, amely megfelel a jellemzőinek és az árának.

Kiválasztottuk a 6 legjobb gyártót. Mindegyikük az orosz piacon értékesíti termékeit. A helyek kiosztásánál a szerkesztőség figyelembe vette a szakértői közösség véleményét és a hazai felhasználók visszajelzéseit is.

A legjobb ablakemelő gyártók értékelése

Jelöléshelygyártóértékelés
A legjobb ablakemelő gyártók értékelése1Előre5.0
2JP Group4.9
3Gránát4.8
4

olcar

4.7
5Spal4.6
6KATRAN4.5

Előre

Értékelés: 5.0

Előre

A Forward Electric felvonók két vállalat együttműködésének példája. Az OOO Glazovskiy Zavod Metalware egyesült az OOO Tekhnicheskiye Sistemyvel, ami új lendületet adott a vállalatok fejlődésének. Új autóablak-modellek hazai és külföldi autókhoz. A szakértők kiemelik a high-tech gyártást, a szigorú minőségellenőrzést, a modern anyagok alkalmazását. Termékek széles választéka a legnépszerűbb gépekhez. A gyártónak sikerült kiváló minőséget elérnie megfizethető áron. A márka győztes a felülvizsgálatunkban.

A felhasználók elégedettek az ablakok összeszerelésének pontosságával, könnyen felszerelhetőek és nem igényelnek beállításokat. A mechanizmus gyorsan és csendesen működik.

Előnyök

 • magas minőség
 • csendes működés;
 • elfogadható ár;
 • gyors emelés és leengedés.

Hátrányok

 • nem található.

JP Group

Értékelés: 4.9

JP Group

A dán JP Group 1976 óta van jelen az autóalkatrészek piacán. A VW összeszerelőszalagjának hivatalos alkatrész-beszállítója. Az autóalkatrészeket a világ 70 országába szállítják; a termékek egy részét a vállalat saját gyáraiban gyártják, és a vállalat csomagolóként is tevékenykedik. A márka katalógusa olyan termékeket tartalmaz, mint például elektromos ablakemelők, lengéscsillapítók, kipufogók, vezérlőegységek és egyéb termékek. A szakértők szerint a legjobb minőségű alkatrészek a Dániában és Németországban gyártott alkatrészek. Sajnos az orosz piacot többnyire Kínából származó alkatrészekkel látják el. Ezért nem mindig tartanak sokáig az ablakemelők.

Sok autós értékeli a JP Group termékeinek minőségét. A véleményekben egyes felhasználók dicsérik az alkatrészeket, míg mások elégedetlenek a rövid élettartam miatt.

Előnyök

 • a Dániából és Németországból származó alkatrészek kiváló minősége;
 • megbízhatóság;
 • tartósság;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • a Kínából származó termékek instabil minősége.

Gránát

Értékelés: 4.8

Gránát

Egyszerű és megbízható elektromos ablakemelők az orosz Granat cég gyártmányaiból. A termékek megfizethetőek, ami tetszik a hazai autósoknak. A gyártó kínálatában vannak univerzális kábelmodellek, valamint elektromos ablakok orosz és külföldi autókhoz. A szakértők dicsérték a márkát a teljes csomagért, amely mindent tartalmaz, amire a készülék telepítéséhez szükség van. A Granat alapításakor (1998) egy tervezőiroda volt, amely ablakemelő mechanizmusokat fejlesztett. Ma a vállalkozás teljes gyártási ciklussal büszkélkedhet, a modellfejlesztéstől a csomagolásig.

A hazai autósok pozitív visszajelzést adnak a Granat termékeiről. A mechanizmusok gyorsak, de kissé zajosak.

Előnyök

 • jó minőség;
 • házon belüli fejlesztés;
 • megbízhatóság;
 • gyors mechanizmus.

Hátrányok

 • zajos működés.

olcar

Értékelés: 4.7

Polcar

A Polcar egy 44 négyzetméteres kis varsói bérelt lakásban kezdte meg tevékenységét. . És a Senkowski házaspár a fürdőszobát tárolóhelynek használta. Ez 1986-ban volt. 10 év alatt a vállalat már 4000 m²-es saját raktárral rendelkezett. . Az összes logisztikai központ mérete mostanra elérte a 110 000 négyzetmétert. . A lengyel vállalat alkatrészeket vásárol a gyártóktól, ami állandóan magas minőségű alkatrészeket igényel. Minden alkatrész előre csomagolt dobozban érkezik, ami megkülönbözteti a Poles-t más csomagoló cégektől. A szakértők megjegyzik a vállalat teljes függetlenségét, saját tőkével működik.

Az orosz felhasználóknak tetszettek a Polcar márka termékei. Az alkatrészek jól csomagoltak, és az ablakemelő mechanizmust bőségesen kenik.

Előnyök

 • megfizethető árak;
 • jó minőség;
 • megbízható csomagolás;
 • gazdag választék.

Hátrányok

 • nincs saját gyártás.

Spal

Értékelés: 4.6

Spal

Az olasz Spal vállalatot 1959-ben alapította két vállalkozó, Terzino Spaggiari és Alberto Alberti. A nevek kezdőbetűi lettek az új vállalat neve. A vállalat eredetileg műanyag alkatrészekre specializálódott, de 1970-ben a hangsúlyt az autók elektromos alkatrészeire helyezték át. A 60. évfordulóját ünneplő márka 2020-ra 180 000 négyzetméterre tervezi növelni a gyártási területét. . A szakértők a márkát a kiváló minőség és a hamisítványok hiánya miatt az orosz piacon áttekintik.

Míg kevés felhasználónak volt ideje értékelni a Spal cég termékeit. Az autótulajdonosok dicsérik az ablakemelők okos kialakítását, könnyű felszerelhetőségét és problémamentes működését.

Előnyök

 • kiváló minőség;
 • átgondolt tervezés;
 • könnyű összeszerelés;
 • megbízhatóság.

Hátrányok

 • nem egy gazdag választék;
 • nehéz megvásárolni az orosz üzletekben;.

KATRAN

Értékelés: 4.5

KATRAN

A hazai autók teljes választékát a KATRAN vállalat fedezi. A gyártó katalógusában megtalálhatók az elektromos ablakok személygépkocsikhoz, valamint a teherautókhoz (ZIL, GAZ, UAZ, KAMAZ) készült termékek. A szakértők megjegyzik a hazai vállalat autóalkatrészeinek egyszerűségét és megbízhatóságát, a felhasználóknak általában nincs problémájuk a telepítéssel és a csatlakozással. A 2 éves gyártói garancia szintén előnyös. A márka a felülvizsgálatunkban a top 6 alján található, t. . még nem büszkélkedhet széles választékkal. És az ablakok csomagolásán is dolgozni kell.

A felhasználóknak nincs konkrét panaszuk a KATRAN ablakemelőkkel kapcsolatban. Kényelmesebbé teszik a teherautó-vezetést. A termékek megfizethető ára is dicséretes.

Előnyök

 • jó minőség;
 • egyszerűség;
 • megbízhatóság;
 • könnyű összeszerelés.

Hátrányok

 • szegényes választék;
 • primitív csomagolás.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: