6 legjobb ülésmelegítő

A felső felszereltség alatti autók gyakran nem rendelkeznek ülésfűtéssel. Valójában nagyon hasznos télen, amikor hideg van odakint, és a fűtőberendezésből származó szalon csak 20-30 perc után melegszik fel (először a fagyálló összes hőjét a motorba küldik, hogy üzemi hőmérsékletre hozzák, így a hűtőfolyadék egy kis körben kering). A probléma megoldására egy beépített ülésfűtéssel álltak elő. Csatlakozik a fedélzeti elektromos hálózathoz, a fűtőelemek pedig a habszivacson, a kárpitozás alatt vagy a burkolatok alatt találhatók. Nézzük meg, hogyan válasszuk ki a megfelelő készüléket, és mely modellekben bíznak leginkább az ügyfelek.

Hogyan válasszunk fűtött ülést

Íme az alapvető paraméterek a fűtött ülésrendszer kiválasztásához:

 1. fűtőelem típusa. Vannak szénszálas vagy huzalos. Az első opció hosszabb ideig tart, mert tökéletesen ellenáll a deformációnak és a nyomásnak. De a szénszálas terméket drágább lesz megépíteni. A huzalos fűtőtestekkel ellátott rendszerek kedvezőbb árúak, de tartósságuk rövidebb.
 2. Telepítési módszer. Vannak olyan modellek, amelyeket az ülés kárpitozása alá szereltek habszivacsra. Ez lehetővé teszi, hogy a fűtési rendszer teljesen diszkrét legyen, és megőrizze a gyári belső részleteket. De ez a telepítési módszer meglehetősen bonyolult, mert a burkolatokat ki kell fúrni. Egy egyszerűbb lehetőség – egy köpeny az ülésen, de akkor fel kell vennie a színt, így harmonikusnak tűnik.
 3. Fűtési szakasz mérete.37x29cm-től 49x100cm-ig terjedhet. Gyermek és felnőtt változatban kapható. Mérje meg az ülést az autóban, hogy lássa, melyik párna illik rá. A túl sok lógni fog, és a rövidek nem lesznek a helyükön.
 4. Minőségi borítók.Az ülésfűtő párna huzata készülhet textilből, poliészterből vagy műbőrből. Figyeljen a színre, hogy ne legyen foltos, és az anyagok tartósságára.
 5. Vezetékek bekötési módja. Egyes modellek rejtett módon, csatlakozócsapokon keresztül csatlakoznak az autó fedélzeti hálózatához. A termosztát gombja kívül helyezkedik el, a szivargyújtó pedig szabadon marad más célokra. Ez a telepítés bonyolultabb, és szakember segítségére lehet szükség. A másik lehetőség a szivargyújtó csatlakoztatása a csatlakozódugón keresztül. Ön is megteheti, de ha van egy videomagnó az autóban, vagy ugyanakkor fel kell töltenie a telefonját, akkor kellemetlenségek merülnek fel.
 6. Teljesítmény. 32 és 70 watt között változik ülésenként. Minél magasabb az érték, annál gyorsabban érezhető a hő, és annál magasabb hőmérsékletet lehet reprodukálni.
 7. Teljes készlet.Az autóülés-fűtési rendszerek iker-rendszerként (két első üléshez) vagy egyedi rendszerként kerülnek értékesítésre.
 8. A vezeték kimenetének helye és hossza. A hálózati kábel általában a jobb oldalon jön ki, amelyet közvetlenül a vezetőülésbe történő beszerelésre terveztek, hogy a kábelt az alagút mentén vezessék. De az utasülésben egy ilyen vezeték kilépése az ajtók felé irányul, és a kábelt 180º-ban kell kitekerni. Ezután fontolja meg a hosszát, hogy elég hosszú legyen ahhoz, hogy elérje a szivargyújtót.
 9. A módok száma. Minél több van, annál pontosabban beállíthatja a hőmérsékletet a kényelmes tartózkodás érdekében, a kinti időjárástól és a kabin mikroklímájától függően. 2-8 különböző beállításban kapható.
Olvasson tovább  14 legjobb fékfolyadék

A legjobb ülésfűtések értékelése

A 6 legjobb ülésfűtés összeállításakor a fenti tulajdonságokra összpontosítottunk, és a legoptimálisabb teljesítményű termékeket választottuk ki. Figyelembe vettük azoknak a tapasztalatait is, akik ilyen eszközöket működtetnek az autókban, és visszajelzést adtak. Ez a megközelítés segített azonosítani az ülésfűtés legjobb modelljeit, amelyek pontosan illeszkednek az Ön számára.

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb ülésfűtések értékelése 1 Emelya UK-2 3 650€
2 DOMETIC MagicComfort MH-40S 2 250€
3 Skyway S02201016 1 800€
4 AIR
 • NE AHC-SF-03
 • 2 150€
  5 Emelya Emelka 1 700€
  6 AVS HC-180 1 300€

  Emelya UK-2

  Értékelés: 4.9

  Emelya UK-2

  Az első helyen az “Emelya” márka terméke az “UK-2” modellel. a fűtés 4 lemezből áll, amelyeket az ülés kárpitozása alá szerelnek fel. Ha az autónak van burkolata, akkor a paneleket alatta helyezheti el, ami megkönnyíti a beszerelést. A 140 W-os teljes energiafogyasztással (70 W ülésenként) gyorsan érezheti a meleget még a vastag téli ruházaton keresztül is. A fűtőelemként használt szénszálas anyag hosszú éveken át megbízható működést biztosít a felhasználó súlya és a gyakori hajlítás ellenére. A fűtés úgy van programozva, hogy az indítás után 30 perc elteltével automatikusan kikapcsoljon, ami elegendő idő ahhoz, hogy a kabin felmelegedjen a fűtőberendezéstől. Nem kell majd emlékeznie a bekapcsolásra, és a fedélzeti energia sem megy kárba.

  A tulajdonosok szeretik a fűtőberendezést, mert egy forgókapcsolóval fokozatmentesen szabályozható. Összesen nyolc üzemmód áll rendelkezésre, és a paraméterek változásai könnyen nyomon követhetők a színjelzés (zöldtől pirosig) és a számok segítségével.

  Előnyök

  • Szikra és rövidzárlat elleni védelem;
  • információ a meghibásodásokról;
  • 30 perc után automatikusan kikapcsol;
  • Nyolc fűtési üzemmód.

  Előnyök

  • Ha a gyújtást 15 perc után kikapcsolja, a fűtés a motor újraindításakor nem lép automatikusan működésbe;
  • Csak 4 percig melegít, majd kikapcsol.

  DOMETIC MagicComfort MH-40S

  Értékelés: 4.8

  DOMETIC MAGICCOMFORT MH-40S

  És itt van az ülésfűtés, amely készen kapható kész felületen. Négy gumipánttal rögzítik a jármű üléséhez. A készülék méretei 100×45 cm. A szivargyújtóhoz csatlakozik, és a kábelen egy kapcsoló található, amely kétféle üzemmóddal rendelkezik. az első fűtőberendezés 20 wattot, a második 45 wattot fogyaszt. A dugó zárral rendelkezik, és nem fog kiesni a vezetés közbeni rezgés miatt. Túlfeszültség vagy rövidzárlat esetén a beépített biztosíték védi a hálózatot és a készüléket.

  Ez a fűtőberendezés arról nevezetes, hogy ágyéki támasztékkal rendelkezik, amely enyhíti a gerinc terhelését, és megkönnyíti a hosszú utazásokat. Ezt a műveletet a hasított típusú habbetétek teszik lehetővé az ülés teljes hosszában és a háttámla mentén. Kérjen tanácsot, ha az eredeti ülés már nem az eredeti formájában van, vagy ha a gyári ülés nem rendelkezik ágyéktámasszal.

  Előnyök

  • könnyű telepítés;
  • egyszerű csatlakoztatás az autó elektromos hálózatához;
  • van egy kis oldaltámasz;
  • beépített biztosíték.

  Hátrányok

  • nehezen tisztítható, ha koszos lesz;
  • magas költségek;
  • Egyszerre kettőt kell vásárolnia;
  • egy fedélzeti aljzatra van szükség (a felvevőhöz egy kettős aljzatra van szükség).

  Skyway S02201016

  Értékelés: 4.7

  Skyway S02201016

  Egy másik fűtőberendezés ülésvédő formájában. A puha tető mérete 950×470 mm. Elég vékony ahhoz, hogy egyszerűen az ülés fölé helyezze, gumiszalagokkal és pántokkal rögzítve. 3 amper fogyasztása és a szivargyújtóról működik. A vezeték kivezetése a jobb oldalon található, így a vezetőülésből kényelmesen a váltókartámasz mentén vezethető. De az utasülésből a kábelt 180 fokkal el kell fordítani. A sötétszürke szín remekül mutat a fekete és szürke autóüléseken. Maga a fűtőelem belülről szénanyagból készült, és elképesztően rugalmas. A 125 cm hosszúságú hálózati kábel optimális a kommunikáció rejtett módon történő lefektetéséhez.

  Tetszett az ülésmelegítő rendszer a csúszásgátló belső térrel együtt. Nem teszi tönkre a velúrkárpitot, hanem szilárdan rögzül a felülethez, és nem válik le, ha a felhasználó rendszeresen ül vagy feláll.

  Előnyök

  • A szakaszokba varrva a töltőanyagot a helyén tartja;
  • A színe gyönyörű sötétszürke;
  • A termosztátot egy termosztát vezérli;
  • szénből készült fűtőelem.

  Hátrányok

  • az ólomkivezetés jobbra van – az első utas esetében az ajtó felé irányul, és ki kell csatolni;
  • Ha két köpenyt és egy videórögzítőt használsz, akkor szükséged lesz egy teára.

  AIR
 • NE AHC-SF-03
 • Értékelés: 4.6

  AIR<li></div><p>NE AHC-SF-03″ src=”/wp-content/uploads/2023/04/4001666193251-656-.jpg” height=”400″ title=”AIR</p><li>NE AHC-SF-03″><p>Autósülés-fűtés a gyártótól AIR</p><li>A NE mérete 100x49cm. Anatómiailag formázott huzat, amely pántokkal rögzíthető az üléshez. Nagy mechanikai szilárdságú szénszálból készült fűtőelem. A fűtőpárnáról egy kábel válik le, amely 30 vagy 45 wattos szabályozóval rendelkezik, amely lehetővé teszi a készülék működésének beállítását az időjárásnak megfelelően. Egy fényjelző mutatja, hogy a fűtés be- vagy kikapcsolt állapotban van-e. A 135 cm-es tápkábel praktikus a rejtett útvonalvezetés megszervezéséhez. A lámpatest külseje kellemes tapintású textíliával van bélelve. A szerkezet merevsége érdekében a belső oldalon poliésztert használnak. Minden alkatrész környezetbarát és strapabíró. A vélemények azt mutatják, hogy nincs kellemetlen szag az anyagokból, amikor a fűtőberendezést a kabinba szerelik, bár ez nem ritka az alacsony árú termékeknél.<p>A szakértők kedvelik a terméket a megnövelt 49 cm-es szélességgel, amely alkalmas a korábbi generációk nagyobb C-osztályú autóihoz, ahol a standard fűtőbetétet nem szerelték be. A keskenyebb párnázás nem tűnne természetesnek ezeken az üléseken.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>dugó kiesésgátló reteszeléssel;</li><li>könnyű telepítés;</li><li>két üzemmódban működik;</li><li>Van egy kényelmes kapcsoló.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A gyártó azt ajánlja, hogy a fűtőelemet ne hagyják 30 percnél tovább bekapcsolva, és nincs automatikus kikapcsolás.</li></ul><h3>Emelya Emelka</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=Emelya Emelka

  Még a legmodernebb, felsőkategóriás autók tulajdonosainak is szükségük lehet erre a modellre, amelyek két üléssoron elektromos fűtéssel rendelkeznek. A helyzet az, hogy ha gyermekülést szerel be hátulra, akkor nem lesz képes átadni a fűtőelemek hőjét a burkolat alatt, így szükség lesz egy extra keskeny ágyneműtartó berendezésre. Ez lehetővé teszi, hogy a babát meleg ülésbe ültesse, és ne kelljen megvárnia, amíg az autó felmelegszik. A fűtési teljesítmény 60W, állítható. A csatlakoztatás egyszerű, és az autó szivargyújtójába csatlakoztatható.

  A felhasználók a véleményekben ajánlják ezt a modellt fűtött gyermekülésekhez. Optimális mérete 60×31 cm, amely a háttámla felé 25 cm-re csökken. A huzat okosan kialakított formájának köszönhetően könnyen illeszkedik bármilyen gyermeküléshez, és megakadályozza, hogy az oldalán kidudorodjon. A biztonsági öv számára alul egy kivágás van kialakítva, így a fűtőtest használata nem akadályozza meg, hogy gyermeke biztonságosan rögzítve legyen az autóban.

  Előnyök

  • PCT-tanúsítvánnyal rendelkezik;
  • a hőmérséklet beállítható;
  • A kompakt 60×31 cm-es méretek
  • a lábak közötti övcsipesz számára kialakított nyílások.

  Hátrányok

  • Szüksége lesz egy duplájára a szivargyújtóhoz.

  AVS HC-180

  Értékelés: 4.4

  AVS HC-180

  A felülvizsgálat az egyik legmegfizethetőbb modellel zárul az ülések felmelegítéséhez AVS HC-180. A felhasználók a véleményekben minőségi termékként ajánlották, amely nem okoz problémát és hosszú élettartammal rendelkezik, ezért felvettük az áttekintésünkbe. A készülék fekete és szürke színben kapható, és a legtöbb autó belsejébe illeszkedik. A készülék mérete 99×48 cm, teljesítménye 36 W, ami alacsony energiafogyasztást biztosít. a fűtés három üzemmóddal és automatikus kikapcsolási funkcióval rendelkezik. A maximális fűtési hőmérséklet 65 fok.

  Ennek a köpenynek a jellemzője az az okos szabás, amelyben az oldalakat műbőrrel bélelték. A legtöbb versenytárs termékei textilanyaggal rendelkeznek ezen a területen. De ez a terület nagy súrlódásnak van kitéve ülés közben, így itt jelennek meg az első kopások és lyukak. A kombinált anyaghasználatnak köszönhetően a fűtött köpeny hosszabb ideig tart.

  Előnyök

  • univerzális rögzítés rugalmas pántokkal;
  • biztonsági termosztát;
  • könnyen csatlakoztatható;
  • alacsony energiafogyasztás.

  hátrányok

  • elfoglalja a szivargyújtó aljzatát;
  • az élek nem biztos, hogy egyenletesen vannak összevarrva.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: