7 legjobb autófényező paszta

Egy modern autó legértékesebb része a karosszéria. Ezért a tulajdonos fő feladata az autó festésének rendszeres karbantartása lesz. A fényezőpaszta nélkülözhetetlen termék az autóápolásban. Ezzel a termékkel a felület teljesen megtisztítható a szennyeződésektől, a festék és a lakk visszanyerheti eredeti fényét, és a bevonat megvédhető a negatív hatásoktól. Ma az orosz piacon a speciális és univerzális lakkok széles választéka van. Költség, cél és alkalmazási mód tekintetében különböznek egymástól. Szakértői ajánlásainkkal a kezdők is megtalálhatják a legjobb pasztát kedvenc autójuk ápolásához.

Kiválasztási ajánlások

Összesített állapot.A piacon különböző aggregált állapotú polírozó termékeket találhat.

 1. A folyékony készítmények nem a legjobbak a gazdaságosság szempontjából. Mivel a folyadék gyorsan eloszlik, a lakk gyakran kárba vész, ha nagy mennyiségben préselik ki. A legviszkózusabbak a szilikon tartalmú folyadékok.
 2. A szilárd formulák egyáltalán nem folyósak, így lehetővé teszik a termék vastagabb felvitelét. Ezáltal azonban a dörzsölési folyamat gyötrelmesen hosszú lesz.
 3. A spray lakkokat a legkönnyebb alkalmazni. A hatás azonban csak akkor érhető el, ha drága, magas szilikonkoncentrációjú készítményeket használunk.
 4. A paszták és krémek a legmegfelelőbb megoldásnak számítanak az autórajongók számára. A készítmény szilikont és viaszt is tartalmaz. Egy ilyen termék segítségével még kézzel is magas szintű fényesség érhető el. A paszta használata gazdaságos.

Paszta fajták. A polírozópaszták három kategóriája ismerhető fel felhasználásuk szerint.

 1. A csiszolóanyagok természetes elemeket, például krétát, márványport vagy agyagot tartalmaznak. Az összetevők növelik a tisztító hatást, de fontos szem előtt tartani, hogy ez a kezelés a legvékonyabb festékréteget is érinti. Ezért az anyaggal nem szabad visszaélni.
 2. A viaszpaszták nagyon népszerűek az orosz autósok körében. Fényes fényezést adnak az autó fényezésének, amely megvédi azt a nedvességtől, portól és UV-sugaraktól. Igaz, hogy 2-3 autómosás után a viaszréteg teljesen lekopik, ezért rendszeresen meg kell újítania a védelmet.
 3. A szintetikus vegyületek mesterséges kémiai vegyületeken alapulnak. Ezek polimer, felújító és szilikonpaszták. Alacsony ár és magas hatékonyság jellemzi a polimer termékeket. A javító paszta segít a régi festék gyors felfrissítésében. A szilikon alapú termék pedig tökéletesen védi a fényezést.

A 7 legjobb autófényező paszta áttekintésében. Mindegyik készítmény széles körben elérhető az orosz piacon. Az expertológia a legjobb autófényezés kiválasztásakor figyelembe veszi egy szakértői közösség és a hazai autótulajdonosok véleményét.

A legjobb autófényező paszták értékelése

Jelölésa helytermék neveár
A legjobb autófényező paszták rangsora13M Karosszéria polírozószer 50417, 1 kg2 360€
2Menzerna One step po
 • sh 3in1, 1 l
 • 2 210€
  3Meguiar’s
   tra Cut Compound M10532
  3 700€
  4Menzerna 400 Heavy Cut Compound1 849€
  5Meguiar’s Plast-X G12310 (1106 RUB 270 ml-ért)898€
  6Koch Chemie F6.011 022€
  7TURTLE WAX Fém
 • c Autóviasz + PTFE
 • 335€

  3M autófényező vegyület 50417, 1 kg

  Értékelés: 4.9

  3M karosszéria polírozó vegyület 50417, 1kg

  A 3M 50417 egy nagy teljesítményű csiszolóanyag-keverék a fényezés előtti polírozási szakaszhoz. A szakértők rámutatnak az olyan erősségekre, mint a csíkozódás és a mélyfényesség kiküszöbölése. A vegyület fagypont alatti hőmérsékleten (akár -20ºC-ig) is jó működési állapotban marad. Az amerikai gyártó NFC címkével látta el termékét. Csak érintse meg okostelefonjával, hogy teljes körű tájékoztatást kapjon a paszta tulajdonságairól és használatáról (fotógaléria, video-oktatás, videó áttekintés). A termék a felülvizsgálatunk győztese lesz.

  A Polish Polish Polish Polish Paste 3M 50417-et a hazai karosszérialakatosok nagyra értékelik. Hatékonyan helyreállítja a fényt a fényezésen, és kiszámíthatóan viselkedik a munkában.

  Előnyök

  • eltávolítja a karcolásokat;
  • fényes felületet kölcsönöz;
  • könnyen alkalmazható;
  • hamisítás elleni küzdelem.

  hátrányok

  • magas ár.

  Menzerna One step po

 • sh 3in1, 1 l

  Értékelés: 4.8

  Menzerna One step po<li></div><p>Sh 3in1, 1L” src=”/wp-content/uploads/2023/03/7981666194371-847-.jpg” height=”421″ title=”Menzerna One step po</p><li>sh 3in1, 1L”></p><p>Német Menzerna egylépéses polírozó paszta po</p><li>sh 3in1 a sokoldalú használatért a dobogón. A termék alkalmas professzionális kézi vagy egylépéses karosszériamunkákhoz. A paszta egyliteres kannákban kerül forgalomba, és folyékony állagú. Az anyag használható a fényezés eredeti fényének visszaállítására, a festék negatív hatásoktól való védelmére, a hologramok eltávolítására, valamint a festékszalagok és a hologramok eltávolítására. A szakértők értékelik a paszta gazdaságos felhasználását. Körülbelül 250 ml szükséges egy szalonautó teljes fényezésének polírozásához.</p><p>A felhasználók elégedettek a könnyű használhatósággal, a magas fényességgel és a festék megbízható védelmével. A termék hátránya a magas ár.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>univerzális használatra;</li><li>gazdaságos fogyasztás;</li><li>magas fényű kivitelben;</li><li>kiküszöböli a hologramokat.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>Meguiar’s </p><ul>tra Cut Compound M10532</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Meguiar's <ul></div><p>Tra Cut Compound M10532″ src=”/wp-content/uploads/2023/03/231666194371-647-.jpg” height=”390″ title=”Meguiar’s </p><ul>Tra Cut Compound M10532″></p><p>A Meguiar’s csiszolópaszta hatékonyan távolítja el a karcolásokat, csiszolás vagy savas eső okozta nyomokat </p><ul>Tra Cut Compound M10532. A szakértők kedvelik az amerikai termék egyedülálló mikrocsiszoló technológiáját, amely tökéletes felületet eredményez. Csiszolóanyag szemcseméret max. 1,5 µm. A vegyület minden típusú festékhez alkalmas, és 5 perc alatt elsajátítható. A keveréket kézzel vagy rotációs vágóval lehet a felületbe vágni. A gyártó 1500-2000 fordulat/perc polírozási sebességet javasol.</p><p>Az autószerelők dicsérik a terméket agresszivitása és magas polírozási sebessége miatt. Hátránya, hogy erős pormaradványok keletkeznek a fúrólemezek használatakor.</p><h4>A</h4><ul><li>nagy polírozási sebesség;</li><li>egy ultrafinom alapanyag;</li><li>univerzális alkalmazhatóság;</li><li>Teljesítmény kemény festéken.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>erős pormaradványok.</li></ul><h3>Menzerna 400 Heavy Cut Compound</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Menzerna 400 Heavy Cut CompoundMenzerna 400 Heavy Cut Compound

  A német gyártó egy másik polírozókeveréke kerül az áttekintésünk élére. A Menzerna 400 Heavy Cut Compoundot sokoldalúsága jellemzi. A kerék cseréjével a mester eltávolíthatja a mély karcolásokat, leküzdheti a hologramokat vagy felfrissítheti a fényezést. A termék minden típusú autófestékkel és -lakkozással kiválóan megbirkózik, és a paszta maradványa könnyen eltávolítható a karosszériáról, anélkül, hogy foltot vagy csíkokat hagyna maga után. A szakértők azt javasolják, hogy alacsony fordulatszámon dolgozzunk, hogy a polírozási eredmény jó legyen.

  A hazai autósok elégedettek a széleskörű felhasználási lehetőségekkel és a jó polírozási minőséggel. De a kezdők nehezen találják meg az optimális szemcseméretű kereket.

  Előnyök

  • univerzális alkalmazás;
  • minőségi polírozás;
  • könnyen eltávolítja a maradékot;
  • megfizethető ár.

  Hátrányok

  • Nehéz kiválasztani a kerék szemcseméretét.

  Meguiar’s Plast-X G12310 (1106 RUB 270 ml-ért)

  Értékelés: 4.5

  Meguiar's Plast-X G12310 (1106 RUB 270 ml)

  A legendás termék az autó műanyag ápolásához az amerikai paszta Meguiar’s Plast-X G12310. A szakértők el vannak ragadtatva a műanyag fényszórók és lámpák természetes állapotának kézzel készített helyreállításának minőségétől. 2-3 perces polírozás után a felület mentes a sárga lerakódásoktól és a rovaroktól, további 8-10 perc elteltével pedig a finom felületi nyomok is eltűnnek. Mivel a vegyület nem tartalmaz csiszolóanyagot, nem lehetséges a mély karcolások vagy forgácsok eltávolítása.

  Sok orosz autótulajdonosnak hízeleg a Meguiar’s Plast-X G12310 (1106 RUR 270 ml) kiváló fényezési eredménye. Hátránya a magas ár és a korlátozott alkalmazási terület. Ezért a termék csak az ötödik helyet foglalja el a felülvizsgálatunkban.

  Előnyök

  • A szennyeződések és rovarok eltávolítása;
  • Megszünteti a finom karcolásokat;
  • könnyű kézzel történő kezelés;
  • tartós védelem a negatív hatásoktól.

  Hátrányok

  • magas ár;
  • korlátozott alkalmazási kör.

  Koch Chemie F6.01

  Értékelés: 4.4

  Koch Chemie F6.01

  A hat legjobbat a Koch Chemie finom szemcsés F6 pasztája zárja.01. A terméket fedőlakknak szánták. A szakértők észrevették, hogy eltávolítja a keréknyomokat egy 2500-as csiszolóanyagú kerékről. A termék hatékonysága az “intelligens szemcsézettségének” köszönhető; a polírozás teljesen eltávolítja a beágyazódott szennyeződések nyomait, és a felületnek kezdeti fényt ad. A gyártó 2000 fordulat/perc sebességű gépi polírozást javasol, alacsony fordulatszámon kezdve.

  A polírozópasztát a fórumon dicsérik hatékonysága, gazdaságos felhasználása és környezetbarát jellege miatt. De sok hamisítvány jelent meg az orosz piacon, amelyek erőtlenek a kockázatokkal és a szennyezéssel szemben.

  Előnyök

  • innovatív megfogalmazás;
  • gyorsan eltávolítja a szennyeződéseket;
  • Természetes fényt ad;
  • gazdaságos fogyasztás.

  Hátrányok

  • Sok utánzat a hazai piacon.

  TURTLE WAX Fém

 • c Autóviasz + PTFE

  Értékelés: 4.3

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: