7 legjobb fékhenger gyártó

*A szerkesztő ítélete a legjobbakról. A kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem minősül reklámnak, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Vásárlás előtt feltétlenül szükséges a szaktanácsadás.

A fékhengerek különös jelentőséggel bírnak a hidraulikus fékrendszerben. Ezek az egységek a fékfolyadékon keresztül továbbítják a pedálról a fékbetétekre ható erőt. A hengerek legkisebb szivárgása is fékpedál meghibásodást és biztonsági problémákat okoz. Tehát nem várhat túl sokáig a cserével. A hazai piacon több tucat márka kínálja termékeit a hidraulikus fékrendszerekhez. Szakértői ajánlásaink segítenek kiválasztani a legmegbízhatóbb és legtartósabb készüléket.

Hogyan válasszuk ki a fékhengereket

Fékhenger típusok. A modern autókban kétféle fékhenger létezik.

 1. A főfékhenger minden hidraulikusan működtetett gépen rendelkezésre áll. Ez felelős a folyadékáramlás elosztásáért a vezetékek között, amelyek közül kettő az első kerekekhez, kettő pedig a hátsó kerekekhez áramlik. Ha a készülék nem működik megfelelően, a fékpedál lenyomásakor a fék nem lassul egyenletesen.
 2. Az üzemi fékhenger csak a dobmechanizmussal rendelkező gépekhez rendelhető. Ezek a konstrukciók leggyakrabban az alacsony árú autók hátsó tengelyén találhatók. Ezek meglehetősen egyszerű és szerény karbantartás.

Hengercsatlakozás méretei.Új fékhenger kiválasztásakor fontos a csatlakozási méretek pontos meghatározása. Ez elvégezhető egy mérőkalapáccsal vagy vizuálisan, egy régi mintával felfegyverkezve. Nem minden gyártó tartja be az autógyártó által ajánlott geometriai méreteket.

Tömítő elemek. A fékhengerek gyenge pontja, amint azt a sokéves tapasztalat mutatja, a tömítőelemek, a. A gumitömítéseknek rugalmasnak kell lenniük mind meleg időben, mind pedig extrém hidegben. Ellenkező esetben a fékfolyadék szivárog a porvédő sapka alól.

Por és nedvesség elleni védelem. A gumitömítések fontos szerepet játszanak az alkatrészek élettartamában. Megakadályozzák a víz és a por bejutását a fékhengerbe. Ha a porvédő sapka megreped, az korróziót okoz a polírozott hengerfelületen, és az egész szerelvényt ki kell cserélni.

Fúvóka töltőnyak.Az összes üzemi fékhenger el van látva öblítőcsatlakozással. Képesek levegőt elvezetni a fékrendszerből. A dugóknak könnyen lecsavarozhatóknak kell lenniük, amit a boltban ellenőrizhet. Nem minden gyártó látja el a palackokat védősapkával, amely megakadályozza a szivattyúcsatlakozás furatának eltömődését.

A 7 legjobb fékhengergyártó kiválasztása. Mindegyikük orosz üzletekben árulja termékeit. A hely kijelölésekor a szerkesztőség figyelembe vette a szakértők véleményét és elemezte az orosz autósok visszajelzéseit.

Top fékhenger gyártók

A jelölésszékhelygyártóértékelés
A legjobb fékhenger gyártók rangsora1ATE5.0
2Metel
 • 4.9
  3LPR4.8
  4TRW4.7
  5Bosch4.6
  6Miyaco4.5
  7NK4.4

  ATE

  Értékelés: 5.0

  ATE

  A német ATE vállalatot Alfred Tevis alapította 1906-ban. A termékeket kék dobozokba csomagolják, amelyek idővel a kiváló minőség szimbólumává váltak. Ma a márka a Continental Teves konszern tulajdonában van, amely a világ egyik vezető vállalata a. A járműfékrendszerek alkatrészeire szakosodott gyártó. Az üzemek száma elérte a 22-es határt, a világ minden táján szétszórva találhatók. A vállalat évente mintegy 30.000 darabot gyárt. fékhengerek, 31k. ABS rendszer, 23 ths. fékrásegítő párnák, 300k. párnák és 18 ezer. lemezek. A VW, BMW, GM, Iveco, Ford stb. számára szállított termékek. . A szakértők a márkát a szélsőséges terhelésekkel szembeni ellenállásért az első helyre sorolták.

  Az orosz autósok jó visszajelzéseket adnak az ATE fékhengerekről. A szerelvényeket pontos méretek és tartósság jellemzi.

  Előnyök

  • magas minőség;
  • gazdag választék;
  • megbízhatóság;
  • tartósság.

  Hátrányok

  • nem található.

  Metel

 • Értékelés: 4.9

  Metel<li></div><p>” src=”/wp-content/uploads/2023/02/60116666196261-907-.jpg” height=”153″ title=”Metel</p><li>“></p><p>Csak 55 évvel ezelőtt az olasz Metel cég</p><li>egy kis mechanikai műhely volt. Csak 1970-ben vált motorok pótalkatrészeinek gyártójává. 1975 óta a kínálatban szerepelnek fékrendszerek alkatrészei is. Az évek során a márka a Cifam és a GRAF SpA felvásárlásával bővült. A termékeket több mint 90 országba exportálják, az utópiac részesedése 90%. A szakértők dicsérik a márkát az új fejlesztésekbe és kutatásokba való folyamatos beruházásáért. A gyártó számos szabadalommal büszkélkedhet.</p><p>Az orosz felhasználók nagyra értékelik az olasz fékhengerek minőségét. Könnyen telepíthetők, és a szivattyúzással sincsenek problémák. A legtöbb autós szerint ennek a márkának az egyetlen hátránya, hogy a szivattyúcsatlakozáson nincs porvédő sapka.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>magas minőség;</li><li>kiváló csomagolás;</li><li>pontos méretek;</li><li>tartósság.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nincs benne porvédő sapka.</li></ul><h3>LPR</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=LPR

  Egy másik olasz gyártó is az első háromban volt a felülvizsgálatunkban. Az LPR-t Pieter Aricci alapította 1952-ben. A vállalat első termékei hidraulikus fékhengerek voltak. A márka ma világelső a hidraulikus rendszerekhez gyártott pótalkatrészek gyártása terén. A csoport 4 vállalatból és a tervezési részlegből áll. Számos ismert csomagolóüzem az LPR-től rendeli meg fékhengereit. A márka partnerei a GM, a Fiat, a Ford, a Mazda, a PSA és a Rena autóipari óriások

   t. Számos modellt szerelnek össze az olasz gyártó fékhengerével és fékbetéteivel. A szakértők különös figyelmet fordítottak a legendás Ferrari által a márkának adott minőségi tanúsítványra.

   Az autósok elégedettek az LPR termékek minőségével, az egyetlen dolog, ami kívánnivalót hagy maga után, az az ár.

   Előnyök

   • magas minőség;
   • házon belüli fejlesztés;
   • modern termelés;
   • gazdag választék.

   Hátrányok

   • magas ár.

   TRW

   Értékelés: 4.7

   TRW

   Amerikai cégtörténet

   W 1901-ig nyúlik vissza, amikor a Thompson Productsot Clevelandben megalapították. A vállalat fejlődése során bővült, és a kínálatba bekerült a Ramo-Wooldridge, a Repa, a Magna International és a Lucas. 2014-ben pedig az irányító részesedés aA W-t felvásárolja a német ZF Friedrichshafen. A márka a fékrendszer, a felfüggesztés és a kormánymű alkatrészeinek gyártására specializálódott. Az autójavítás területén dolgozó szakértők megjegyzik az alkatrészek magas minőségét és az ügyfelek panaszainak hiányát. Az orosz piacon azonban a márka komoly problémája az orosz piacon nagyszámú hamisítvány.

   Gyakran említik az autósok az értékelésekben. A címkén és a fékhengeren található jelöléseket, hologramokat, QR-kódokat ezért vásárláskor gondosan el kell olvasni.

   Előnyök

   • magas minőség;
   • gazdag választék;
   • megbízhatóság;
   • megfizethető árak.

   hátrányok

   • sok hamisítvány.

   Bosch

   Értékelés: 4.6

   Bosch

   A német Bosch márkát nem kell különösebben bemutatni. Neve hosszú évek óta a minőség, a megbízhatóság és a hosszú élettartam szinonimája hazánkban. Az autók fékrendszerének megalkotásakor a gyártó nem sajnálja a pénzt a biztonságra. A szakértők saját európai, egyesült államokbeli és japán tesztpályáikra hivatkoznak. A fékhengerek gyártásához csak kiváló minőségű alapanyagokat használnak fel. Az orosz piacon azonban sok hamisítvány jelent meg; az ázsiai fióktelepekről származó fékhengereknél is megfigyelhető a bizonytalan minőség.

   A tömítőelemekre érkezik a legnagyobb panasz a felhasználóktól. A gumi elég gyorsan veszít rugalmasságából és korrózió lép fel alatta.

   Előnyök

   • nagy népszerűség;
   • gazdag választék;
   • megfizethető árak;
   • Saját tesztpálya.

   Hátrányok

   • sok hamisítvány;
   • Az ázsiai leányvállalatokból származó alkatrészek instabil minősége.

   Miyaco

   Értékelés: 4.5

   Miyaco

   A Miyaco márka alapítója Masjiro Miyazawa, aki 1949-ben alapította a vállalatot. Az első autóalkatrészek a fékrendszer, a csapágyak és az elektromos berendezések alkatrészei voltak. A fejlődés során új gyárakat nyitottak, a termékkínálat bővült. Már 1999-ben megszerezte az ISO 9001 minőségtanúsítványt, 2005-ben pedig az ISO 14001 tanúsítványt. A szakértők sajnálják a márka ismeretlenségét hazánkban. A fékhengereket azonban megbízhatóságuk és hosszú élettartamuk jellemzi. A márka a top 6-os listánkon a legjobb 6-ban szerepel.

   Az aktuális fórumokon ritkán olvashatunk véleményeket a Miyaco autóalkatrészekről. Mindegyikük pozitív. Csak a magas ár a hátránya.

   Előnyök

   • Japán minőség;
   • házon belüli kutatóközpont;
   • modern termelés;
   • hatalmas tapasztalat.

   Hátrányok

   • Oroszországban ismeretlen;
   • magas árak.

   NK

   Értékelés: 4.4

   NK

   Az NK márka az SBS Deutschland GmbH német nagyvállalathoz tartozik. A vállalat alacsony költségű alkatrészek fejlesztésére, gyártására és értékesítésére szakosodott. Termékeik minőségét is kellően figyelembe veszik. Minden alkatrész megfelel az ISO 9001 tanúsítási követelményeknek. A fék, felfüggesztés, kormányzás és tengelykapcsoló alkatrészek megtalálhatók a gyártó katalógusában. A termékeket háromszínű (fekete, fehér, piros) kartondobozokba csomagolják a hamisítók elleni küzdelem érdekében. Sok fékhenger érkezik hazánkba az ázsiai leányvállalatoktól; a szakértők szerint a minőségük átlag alatti. A márka a fékhengerek első hét gyártója között van.

   A hazai autósok visszajelzései is eltérőek. A megbízható egységek mellett vannak efemer részek is.

   Előnyök

   • megfizethető árak;
   • gazdag választék;
   • 3 év garancia;
   • hamisítás elleni küzdelem.

   Hátrányok

   • instabil minőség.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: