7 legjobb rozsda átalakító

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem minősül reklámnak és nem minősül vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

Hogyan válasszunk rozsdaátalakítót

A rozsdaátalakítók kiválasztásának problémája teljes mértékben a működésükkel kapcsolatos ismeretek hiányából ered. A legtöbb esetben az emberek, akik úgy döntenek, hogy ilyen terméket vásárolnak, saját tapasztalataikra támaszkodnak, vagy saját szerencséjükre támaszkodnak. Ezt szem előtt tartva az Expertology projekt világos útmutatót nyújt Önnek a választáshoz, és azt ajánlja, hogy figyeljen a következő szempontokra:

 1. Fő hatóanyag. A rozsdaoldókban két ilyen kritérium van: sav vagy aktív cinkionok. az elsőt úgy tervezték, hogy azonnal megszüntesse a korróziót, a korrózió forrására gyakorolt maximális hatással. Ez általában sólerakódásokat eredményez, amelyek száraz ruhával könnyen letörölhetők. A cink alapú inhibitorok viszont védő hatást gyakorolnak a fémre, ugyanakkor elpusztítják a rozsdát a felületén. A felhordás után a kezelés helyén egy vékony cinkréteg jelenik meg, amely megvédi a fémet a környezeti hatásoktól. A termék hátránya: a rozsdafoltok esetlegesen nem teljes hatása, amelyek a galvanizálás után újra kialakulhatnak.
 2. konzisztencia. a konzisztencia egy másik fontos paraméter a rozsdaátalakítók számára. Meghatározza mind a mélyen korrodált területekre való behatolást, mind az alkalmazási módszert. Az aeroszolos készítmények jobban felszívódnak, és nehezen hozzáférhető helyekre is bejutnak, de a versenytársaknál lényegesen gyengébbek, mivel képesek egy adott területre koncentrálni. Ezzel szemben a pasztaszerű átalakítókat főként könnyen hozzáférhető helyeken használják, nem rendelkeznek nagy áthatoló erővel, de nagyobb helyi védelmet nyújtanak, gyakran alapozó helyett használják. Manapság olyan gél-repellensek vannak a piacon, amelyek egyesítik az első két konzisztencia előnyeit, de valamivel drágábbak.
 3. Biztonsági szint. Bár az emberi bőrre, nyálkahártyára és légutakra abszolút minden rozsdaátalakító káros, a közelmúltig mindet robbanásveszélyesnek minősítették. Manapság számos alternatíva létezik, amelyek nem tartalmaznak gyúlékony anyagokat, de ugyanolyan hatásmechanizmussal és hatékonysággal rendelkeznek. Ahol csak lehetséges, részesítse előnyben ezeket a termékeket.

Terméktípus

Előnyök

Hátrányok

Rozsdamentesítő

+ Jobban behatol a korróziós pontok elérésével

+ Gyors száradás a teljes felületen (t.. a szabálytalanságok mélyedéseiben)

+ Könnyen radírozható korrózió semlegesítő termékek képződése

+ A fém élettartamának közvetett növelése (kötelező utókezeléssel)

– Anyag, agresszív a festékkel szemben

– A kezelt terület teljes védelmének hiánya a negatív környezeti tényezőkkel szemben

– Alacsony hatásfok, ha az alapfém nincs megfelelően tisztítva

Rozsda átalakító

+ Ellenálló bevonat képződése a korróziós ponton

+ Alacsony ár a teljes termékcsaládra

+ További védőelemek hozzáadásának lehetősége

+ A kisebb repedések és karcolások javítás nélkül, cinkionokat tartalmazó vegyületekkel történő kezeléssel javíthatók

+ Bevonat még a rosszul tisztított fémen is

– Agresszív hatás a festékre

– Elégtelen behatolóerő a mély korróziós foltokhoz

A legjobb rozsdaátalakítók értékelése

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb aeroszolos rozsdaátalakítók1
 • Pro-
 • ne Schnell-Rostloser
 • 590€
  2Hi-Gear690€
  3Autoprofi135€
  A legjobb folyékony rozsdaátalakítók1Astrohim aktív cinkionokkal141€
  2Fenom157€
  A legjobb gél rozsdaátalakítók1Permatex 81773723€
  2Kudo KV-70005104€

  A legjobb aeroszolos rozsdaátalakítók

 • qui Moly “Pro-
 • ne Schnell-Rostloser”

  Értékelés: 4.9

  <li></div><p>qui Moly “Pro-</p><li>ne Schnell-Rostloser”” src=”/wp-content/uploads/2023/02/171666196231-407-.jpg” title=”<li>qui Moly “Pro-<li>ne Schnell-Rostloser””></p><p>Rozsda átalakító</p><li>qui Moly “Pro-<li>A “ne Schnell-Rostloser” egy olyan termék, amely minden kapcsolódó értelemben kiváló. Magas ára ellenére (ami az egyetlen hátránya), finom és célzott hatás jellemzi a fém korrózióval érintett zónájára, ami lehetővé teszi a teljes kezelést néhány perc alatt.</p><p>Ennek az oldatnak a hatásmechanizmusa egyesíti a WD-40 és a számunkra ismerős módosító elveit: a rozsda semlegesítésével megtisztítja a mozgatható ízületeket (és lehetővé teszi, hogy kicsavarodjanak), és amikor ezt követően lemosódik, védőfilmet képez a felületen. Ez utóbbi a cinkionokat is tartalmazó adalékanyagok hatásának eredménye.</p><li>qui Moly “Pro-<li>A Moly “Pro Schnell-Rostloser” semleges a festékkel szemben, ezért nem jelent veszélyt a festékre. Még piszkos felületeken is alkalmazható – a kiváló penetráló hatás a rozsdával és a szennyeződéssel is megbirkózik. Mindent egybevetve, ez a konverter kedvező módon emelkedik ki a többi közül, aminek köszönhetően a jól megérdemelt első helyet foglalja el.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Semleges festék, alapozó;</li><li>Magas penetráció;</li><li>Az adalékcsomag biztosítja a mozgó alkatrészek kenését és kinyitja azokat (mint a WD-40);</li><li>400 milliliter térfogat;</li><li>kemény filmréteg létrehozása a fémfelületen.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas költség.</li></ul><h3>Hi-Gear</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=
  Hi-Gear

  Egy drága és nagyon hatékony vegyület a külföldi Hi-Gear cégtől, amelynek fő előnye, hogy célzottan és gyorsan támadja a mély rozsdafoltokat is. A gyári szórófej erőteljes szórófeje nagynyomású sugárzást generál, amely megsokszorozza a módosítószer behatolási erejét. A hatóanyag nagy aránya, amely ebben az esetben a foszforsav, erős bomlasztó hatást fejt ki a vasoxidokra, rendkívül kemény polimer vegyületekké alakítva azokat.

  Az ilyen átalakításhoz azonban a Hi-Gear-t alkohollal kell lemosni – a víz nem biztosítja az ilyen koncentrált termék megfelelő lefolyását. Az egyetlen igazán komoly hátránya ennek az inverternek az emberi légutakra, bőrre és nyálkahártyára gyakorolt rendkívüli veszélye. A megnövekedett savkoncentráció tönkreteszi a festékréteget, ezért a terméknek már egy kis cseppje is elegendő a festékréteg tönkretételéhez.

  Előnyök

  • Nagyon hatékony, egészen a legmélyebb korróziós foltok megsemmisítéséig, amelyek alkalmasak az ilyen típusú karbantartásra;
  • nagy átütő képesség;
  • a vasoxidokkal való reakció révén kemény film képződik;
  • alacsony fogyasztás.

  Előnyök

  • veszélyt jelent az emberre és károsítja a tintát;
  • magas ár.

  Autoprofi

  Értékelés: 4.7

  Autoprofi

  Az Autoprofi cég spray-módosítójának hatékonysága nem sokban különbözik a folyékony analógjától (a “galvanizálás” megjelöléssel), de még mindig van néhány szép (és nem túl szép) árnyalat. A terméket továbbra is alacsony ára és a permeteződoboz hatalmas mérete jellemzi: 500 milliliter. A permetező ebben az esetben egy ravaszos permetező, amely széles és keskeny sugárban is működhet. Az előbbi hatástalannak bizonyult – a finom köd nem elég erős ahhoz, hogy a nagy rozsdadarabok formájában lévő akadályokat leküzdje, és csak helyi, enyhén szennyezett területek permetezésére alkalmas. a keskeny sugár irányított hatást fejt ki, és kellően áthatónak bizonyul ahhoz, hogy még a mély rozsdafoltokat is megtámadja.

  Egy másik, a felhasználók által említett hátrány, hogy az aeroszol rosszul tapad a festékhez. A terméket ezért a speciális termékkel történő festés előtt teljesen el kell távolítani a felületről. Ellenkező esetben fennáll a fényezés károsodásának veszélye, ami különösen kellemetlen, ha egy autó karosszériáját kezeljük.

  Előnyök

  • nagyon alacsony ár;
  • A szórópisztoly két szórási üzemmódban működtethető;
  • optimális palack térfogat (500 ml);
  • A készítmény magas penetrációs képessége.

  Hátrányok

  • a termék további feldolgozása előtt alapos öblítésre van szükség;
  • gyenge tapadás.

  A legjobb folyékony rozsdaátalakítók

  Astrohim aktív cinkionokkal

  Értékelés: 4.9

  Astrohim aktív cinkionokkal

  Az ASTROhim terméke, amelyet alacsony ára jellemez a folyékony rozsdamódosítók szegmensében. A megtakarítás nyilvánvaló: az 500 ml-es dobozok valamivel drágábbak, mint az azonos típusú 250 ml-es spray-k, de általában tovább tartanak.

  Általában a klasszikus átalakító formula számos adalékanyagot, valamint cinkionokat tartalmaz, amelyek nemcsak védőfilmet hoznak létre, hanem gondoskodnak az anyagban lévő sekély karcolásokról és mikrorepedésekről is. A második hatóanyag, a foszforsav, közvetlen hatást gyakorol a korróziós rétegre, teljesen semlegesítő termékeit felszabadítva. A fém végső tisztításához a felületet csak alaposan meg kell tisztítani speciális ruhákkal, majd egy vékony cinkréteget kell felvinni. Jó tapadásának köszönhetően repedések és gyenge fedőképesség nélkül alkalmazható a festékre. Az ASTROhim cinkionokkal tökéletesen alkalmas az autó karosszériaelemek kíméletes javítására, valamint a nem felelős festett fémelemek kezelésére.

  Előnyök

  • nagyon alacsony ár;
  • Az alapfunkció minősége (rozsdaeltávolítás);
  • az átalakító elég nagy térfogata;
  • Cinkfilm létrehozása a kezelt fém felületén.

  A hátrányok

  • A fém további kezelése előtt a terméket alaposan el kell távolítani a felületről.

  Fenom

  Értékelés: 4.8

  Fenom

  A rangsorban egy másik sor a Fenom megoldása, amely a fémre gyakorolt kettős hatása miatt kapott jóváhagyást. A korróziógátló kezelés mellett (alacsony fogyasztás mellett igen hatékony), az alkatrész kezelésének elsődleges hatóanyaga, amely stabil, nagy tapadású polimer vegyületet képez. A fent felsorolt tulajdonságok mindegyike hozzájárul a festékkel és alapozóval való jobb “kötődéshez”, és garantálja a rozsdafoltok hiányát és kialakulását a következő 5-7 évben.

  Amint azt a fogyasztók megjegyezték, a Fenom alacsony ára nem más, mint a vásárlási aktivitás ösztönzésére szolgáló marketingfogalom. A termék csak 11 milliliteres tégelyekben kapható, amelyek, még ha gazdaságosak is, nem elegendőek a karosszéria megfelelő kezeléséhez. Ez azzal jár, hogy több csomagot kell vásárolni, ami végül egy szép kis pénzt jelent.

  Előnyök

  • Kettős hatás (rozsdaeltávolítás + védőfilm képzése);
  • Nagymértékű tapadás a festékhez és az alapozóhoz;
  • Elérhetőség a boltokban Oroszország egész területén.

  Hátrányok

  • Látszólag alacsony ár (a módosító a szükséges mennyiséggel számolva drága).

  A legjobb gél alapú rozsdaátalakítók

  ermatex 81773

  Értékelés: 4.9

  Permatex 81773

  Erős gél típusú rozsdamódosító, amely a reakciót követően megbízhatóan bevonja a fémet. A termék gyorsított hatásmechanizmussal rendelkezik, mivel csak 2-3 percet vesz igénybe a feldolgozáshoz. A Permatex 81773 egy fekete kemény polimer bevonatot készít, amely nem nagyon alkalmas világosabb színekhez (mivel a kezelt rész, ha egy karosszériáról beszélünk, észrevehetően sötétebb lesz, mint az alap).

  Az átalakító üzemi hőmérséklettartománya +10 és +32 Celsius-fok között változik, de fontos, hogy maga a bevont fém ne melegedjen +93 foknál magasabbra. A szükségesnél magasabb értékek rossz átfedést eredményezhetnek az alapozóval, vagy a vegyület egyáltalán nem reagál megfelelően. A Permatex 81773 454 g-os dobozokban kapható, és ecsettel kell felhordani. Elsősorban mezőgazdasági gépekben, az autók karosszériáinak fémvédelme során, valamint más kritikus alkalmazások fémtermékeinél használják.

  Előnyök

  • A hatásmechanizmus gyors (a polimer bevonat 2-3 perc alatt képződik);
  • nagyon szilárd és erős bevonat, amely alkalmas későbbi festésre;
  • a termék alacsony fogyasztása az alkatrészek feldolgozásához.

  Hátrányok

  • Gyenge tapadás magas hőmérsékleten.

  Kudo KV-70005

  Értékelés: 4.8

  Kudo KV-70005

  Gél “borogatás” vasfémek festés előtti kezelésére, alkalmas kisebb javításokhoz a festékhibák kiküszöbölésére. A Kudo KV-70005 működési elve a foszfátfilm képződésén alapul, amely nem érinti a festett fémet, csak a korrózió helyét befolyásolja.

  Ez a lágyítószer 15 ml-es dobozokba van csomagolva, ami elegendő 0,02 négyzetméternyi fém hatékony kezeléséhez. Nem sok, figyelembe véve, hogy az alternatív termékek sokkal gazdaságosabban alkalmazhatók (például a Permatex 81773). A költséggel (vagy inkább annak származékával) együtt ez a szempont a termék fő hátránya. Érdemes azonban elismerni, hogy nagyon jó munkát végez, különösen, ha a festett vasak helyreállításáról van szó az olyan kisebb hibák, mint a karcolások, repedések, mikrokarcolások stb. esetén.

  Előnyök

  • Az aktív korróziógátlók a korrózió középpontjába hatolnak;
  • a festés apró hibáinak “feszítő” hatása;
  • A tartós foszfátfilm kialakulása;
  • jó tapadás.

  Hátrányok

  • Magas ár és kis mennyiség.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: