9 legjobb stabilizátor persely gyártók

Minden modern autóban van egy stabilizátor, amely a felfüggesztő rugókhoz és a segédvázhoz csatlakozik. Kormányzáskor kompenzálja a karosszéria dőlését, összehangolva a helyzetet. Működése során a stabilizátor rúd rendszeresen mozog a két gumitartóban. Ha ezek a puha perselyek nyikorogni kezdenek, vagy akár kopogó hangot hallanak, az alkatrészt ki kell cserélni. Íme a legjobb stabilizátorpersely gyártók, amelyeket a vásárlói visszajelzések és a termékminőség értékelése alapján választottunk ki. Ez segít kiválasztani a pénztárcájának megfelelő terméket.

Top stabilizátor hub gyártók értékelése

JelölésszékhelyGyártóértékelés
Top stabilizátor hub gyártók értékelése1Lemforder5.0
2FEBI4.9
3BORG4.8
4CTR4.7
5TRW4.6
6MOOG4.5
7Febest4.4
8Japanparts4.3
9SAT4.2

Lemforder

Értékelés: 5.0

Lemforder

Az első helyen a német “Lemforder” gyártó áll. Ez a márka a ZF-hez tartozik, amely felfüggesztési alkatrészeket, hajtótengelyeket, hajtásszíjakat, motorolajokat, fagyálló folyadékokat és porhüvelyeket gyárt. A vállalat a kipörgésgátló stabilizátorok perselyeit belülről tömítéssel (szövetkábeles betét) készíti, amely biztosítja a zsír felszívódását és megtartását. A vásárlói vélemények alapján ezek a gumi stabilizátor rögzítők sokáig nem nyikorognak. Könnyen felszerelhető, mivel az anyag rugalmas és szabadon tágítható, hogy átfogja a gémeket. A perselyek oldalán mindig egyértelműen szerepel a gyártó és a gyártó ország logója, de az utóbbi években megnőtt a hamisítványok száma, ezért csak megbízható beszállítóktól vásároljon stabilizátor rögzítő termékeket.

Világpiaci vezető a gyártás minősége tekintetében, beleértve a stabilizátorok perselyeit is. A márka gumi és egyéb termékei annyira megbízhatóak, hogy olyan vállalatok, mint a Mercedes, a VW, az Audi, a BMW és a BMW alapfelszerelésként választották őket. Az új pótalkatrész akár 170 000 darabos teljesítménnyel is elhagyhatja a gyárat. Ez az egyetlen alkalom, amikor ki kell cserélni a perselyt.

Előnyök

 • A guminak nincs kellemetlen szaga;
 • megfelelően formázva;
 • súrlódó anyagot ragasztottak a belső oldalára;
 • jól olvasható feliratok és jelölések.

Hátrányok

 • Rengeteg hamisítvány van a piacon;
 • magas költségek;
 • A gyártást részben Malajziába helyezték át, ami csökkentette e termékek minőségét.

FEBI

Rangsor: 4.9

FEBI

A második helyet is a német gyártó kapta, amely személygépkocsik és teherautók alkatrészeit gyártja. A vállalat több mint 37 000 különböző alkatrészt gyárt, és 70 országban van jelen. A hubok és egyéb termékek 150 országban vásárolhatók meg. A vállalat saját üzemekben gyártja a Made in Germany jelöléssel ellátott alkatrészeket. A márka a Bilstein csoport része, amely magas minőségi szabványokkal rendelkezik. Az autótulajdonosok visszajelzései azt mutatják, hogy tetszik nekik a perselyek puha gumija, a tökéletesen egyenes vágás és a termék megfelelő formája. A felfüggesztés lágyan kezeli az ütközéseket a beszerelés után, beleértve a “sebességtúllépéseket” is.

ezt a gyártót ismerjük el a legjobbnak, mivel a stabilizátor kopásához igazodó perselyeket gyárt. Az alkatrész tengelye fokozatosan elkopik a szorítóponton, ami nagy hézagokat eredményez. E jelenség kiküszöbölésére a FEBI kisebb átmérőjű gumibetéteket gyárt (például a rúd 20 mm-es, és a benne lévő persely 16 mm átmérőjű), ami lehetővé teszi a tengely szoros összenyomását és a kifutás kiküszöbölését.

Előnyök

 • Az alakban nincsenek szabálytalanságok;
 • Az autó lágyan kezd elmenni a bukkanókon;
 • kiküszöböli a test dőlését;
 • Hosszú élettartam – akár 200.000 km.

Hátrányok

 • nehéz a stabilizátor felhelyezése;
 • a telepítés után először előfordulhat némi nyikorgás.

BORG

Értékelés: 4.8

BORG

Ezután az Egyesült Királyság gyártója. A vállalat 1903 óta létezik, és elsődleges alkatrészeket gyárt a Hyundau, KIA, Proton szerelvényekhez. Az utángyártott alkatrészek is ugyanezen márkanév alatt készülnek. Mintegy 6000 referencia és 23 termékcsoport a termékpalettán. Katalógusunkban megtalálhatók: fékrendszer-alkatrészek, szilentblokkok, tengelykapcsolók, gömbcsuklók, stabilizátorok, lengéscsillapítók, kormánykarok és kormányrudak. Az ügyfelek szerint a perselyek cseréje nem jelent gondot, függetlenül attól, hogy saját maguk vagy mások szerelték be őket.

Véleményünk szerint a gyártó a legjobb gyártó a hátsó kipörgésgátlóval ellátott járművekhez gyártott megerősített perselyek gyártása terén. Ezekhez a gépekhez a vállalat olyan gumicsuklót gyárt, amelynek közepén egy extra merevítőelem található, amely megakadályozza, hogy a stabilizátor rúd és a fém burkolat “szétrágja” azt. A persely testén van egy perem is, amelyhez kényelmesen hozzá lehet illeszteni az ujjakat, amikor egy feszes alkatrészt lazítunk.

Előnyök

 • jól látható jelölések a házon;
 • az oldalsó részeken nincs marás;
 • a gumitermékek sima alakja;
 • nincs probléma az alkatrészcsere során.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • Kevés hamisítás elleni védelmi elem.

CTR

Értékelés: 4.7

CTR

És itt van egy másik jó gyártó a felfüggesztési elemek, de Dél-Korea. A CRT-t 1960-ban alapították, és ma már az országában gyártott összes autó szerelőszalagjára szállít alkatrészeket. A vállalat katalógusa 20 termékcsoportot tartalmaz, amelyek között több mint 15000 alkatrészre való hivatkozás található. A választék a következőket tartalmazza: fékbetétek, gömbcsuklók, összekötő rudak, stabilizátorok, dugattyúk, kormányrudak, lengéscsillapítók és perselyek. A járművezetők a véleményekben arról számolnak be, hogy a gumitartók “natívként” illeszkednek, túlzott erőltetés nélkül. Csak az első kerekeknek kell elállniuk, hogy a zsanértartók ne kerüljenek nyomás alá. A vásárlóknak az is tetszik, hogy a támasztékokat paraffinban szállítják, így a gumi nem szárad ki a tárolás során. A perselyek merevebbnek tűnnek, ami hozzájárul a két fémrész közötti hosszabb élettartamhoz.

A gyártót tartjuk a legjobbnak a gyártott perselyek sokoldalúsága szempontjából. A KIA márka számos stabilizátor gumiterméke illik a Hyundaihoz és fordítva. Ha nem találja a megfelelő perselyt a koreai autója alkatrészkatalógusában, vigye magával a régi alkatrészt a műhelybe, és egyszerűen illessze a formát, függetlenül az alkatrészszámtól egy másik modellhez.

Előnyök

 • A termékek megfelelnek az ISO 9001/9002 tanúsításnak;
 • KIA, Hyundai, GM alkatrészek beszállítója;
 • hologramok az áruk védelmére;
 • Nincs kellemetlen gumiszag.

Hátrányok

 • Vannak másolatok;
 • Néha az eredeti dobozok más cégektől származó pótalkatrészeket tartalmaznak.

TRW

Értékelés: 4.6

TRW

A márka szintén bekerült a top 5 gyártó közé

W, 1901-ben alapították. A cég az Egyesült Államokban kezdte meg működését, de 2015-ben a ZF csoport vette át, és most a ZF autóipari biztonsági rendszereket fejlesztő részlegének részeként működik. Ezért van a termékeken a Made in Germany jelölés. A márkanév alatt továbbra is gyártanak felfüggesztési alkatrészeket, féknyergeket, kormánycsuklókat és kormányösszekötőket, szivattyúkat, műszaki folyadékokat, kormánymű- és felfüggesztési elemeket. A visszajelzések szerint a perselyek jellegzetesek, jól formázottak és mérsékelten rugalmasak. Gyakran általánosak, és számos modellhez illeszkednek. Például az Opel egyes gumiillesztései megegyeznek a SAAB-éval.

Szakértőink szerint a márka a legjobb a széles termékválaszték miatt. A teljes gyártói katalógus 31 termékcsoportból áll, több mint 44000 alkatrésszel. Bármely autó stabilizátor rúdjaihoz találhat perselyeket. Kísérletet tettünk, és megkerestük a katalógusban a már nem gyártott autókat, mint például az Opel Kadett vagy a Vectra, és még nekik is vannak perselyeik raktáron. Ha olyan autója van, amelyhez nehéz cserealkatrészeket beszerezni, fontolja meg ennek a gyártónak a termékeit.

Előnyök

 • nincs kellemetlen gumiszag;
 • Különböző formájú perselyek (résszel vagy anélkül) különböző márkájú járművekhez;
 • megerősített tartófalak;
 • minden városban eladják.

Hátrányok

 • a terméken görcsök keletkezhetnek;
 • viszonylag magas költség.

MOOG

Értékelés: 4.5

MOOG

Ez a gyártó 2001-ben lépett be az európai piacra, és kevésbé ismert, mint mások. Maga a vállalat 1919 óta létezik, és székhelye az USA-ban van. Termékei az amerikai piac több mint 60%-át teszik ki, és aktív keresletnek örvendenek. Németországban fióktelepet nyitottak az eurázsiai értékesítés bővítése érdekében. A stabilizátorok rögzítéséhez a gyártó olyan perselyeket is gyárt, amelyek belseje szövet tömítéssel van ellátva, ami segít csökkenteni a kopást. A szövetanyag jól elvezeti a zsírt, így az nem kenődik a rúdra, hanem a helyén marad. Néhány vásárló azt mondja a véleményeiben, hogy ennek a márkának a perselyei a legjobbak az orosz utakra, mivel akár 150 000 km-t is kibírnak.

A szerkesztők szerint a gyártó a legjobb, mert kizárólag az alváz alkatrészeinek gyártására, valamint az autó felfüggesztésére szakosodott. A szűk körű összpontosítás lehetővé tette a vállalat számára, hogy a fejlesztés terén nagy magasságokba jusson. Stabilizátorperselyeik a poliuretán keménységének és lágyságának optimális kombinációjával rendelkeznek. Egyrészt a merevség meghosszabbítja a termék élettartamát, másrészt a lágyság csökkenti az út egyenetlenségéből eredő rezgéseket vezetés közben.

Az érdemei

 • viszonylag olcsó;
 • A forma pontos egyezése az eredetivel;
 • megerősített perem az övnél;
 • a fagyálló poliuretánt alkalmazzák.

Hátrányok

 • Ha a stabilizátoron nagy a kopás, akkor az új perselyek gyorsan elkophatnak;
 • Enyhe nyikorgó hang hallatszik.

Febest

Értékelés: 4.4

Febest

Ezt a gyártót 1999-ben jegyezték be Németországban, de az első és hátsó stabilizátortartókat kínai gyárakban gyártja. Dömpingárakkal tették versenyképessé, ami lehetővé tette, hogy az eladások tekintetében elérje a világ vezetőinek szintjét. A “Febest” márkanév alatt a fékrendszer, a felfüggesztés, a futóműalkatrészek, a javítókészletek és még az alvázak elemeit is gyártják. Bár a cég termékeiről szóló vélemények ellentmondásosak, de a Febest stabilizátor perselyeket a vezetők ajánlják. A gumi minősége elfogadható, ellentétben a silentblockokkal, amelyek gyorsan leválnak a fémhéjról.

A gyártót a legjobb kategóriába soroljuk, mert termékei bármelyik városban megvásárolhatók, és nem kell hetekig várni egy termék interneten keresztüli megrendelésére. A vállalat a Toyota modellekhez is széles analóg választékkal rendelkezik. Ha az eredeti ára “kozmikus”, könnyű megfizethető áron helyettesítő terméket találni. Más cégek nem kínálnak ilyen széles választékot a Toyota felfüggesztés alkatrészeiből.

Előnyök

 • A termékcsaládot minden európai, ázsiai és amerikai autóhoz tervezték;
 • Vannak gumiból és poliuretánból készült perselyek is;
 • egyedi dobozokban szállítják, és belülről lezárják, hogy megakadályozzák a kiszáradást;
 • Teljes termékpaletta gyártása az első és hátsó felfüggesztéshez.

Hátrányok

 • Nyikorognak, amikor -10 fok van mínuszban;
 • A termékeket Kínában gyártják;
 • Kevés kenőanyag marad meg a belsejében.

Japanparts

Értékelés: 4.3

Japanparts

Ez a gyártó európai és ázsiai autómárkák nem eredeti alkatrészeinek gyártására specializálódott. A vállalat 1988-ban alakult Olaszországban, és ma már több üzeme van Koreában, Japánban és Kínában. A márkanév alatt gyártanak kuplungalkatrészeket, csapágyakat, tárcsákat, fékbetéteket és féktárcsákat, görgőket, szíjakat, generátorokat, gyújtógyertyákat, motor- és felfüggesztési pótalkatrészeket. Mivel több hasonló nevű gyártó is létezik (JapanCars, Jakoparts), az interneten számos olyan vélemény található, amely összezavarja az ügyfeleket azzal, hogy más cégek termékeit Japanparts-ként értékeli. A márka valódi csomagolása élénk kék színű, átlósan sárga felirattal. Bár a valóságban a cég részleges csomagolónak minősül, és a dobozban alacsony minőségű perselyek lehetnek, de a legtöbb termék tisztességesnek tűnik, bár 5-ször olcsóbb, mint az eredeti.

Ezt a gyártót tartjuk a legjobbnak a termékeik megfizethető ára miatt. A tények azt mutatják, hogy a stabilizátorok perselyeinek és más termékek gyártása ugyanolyan vonalakon történik, mint az ázsiai autók eredeti alkatrészeinek gyártása, csak más márkanevek alatt.

Előnyök

 • Elég puha gumi;
 • biztosítja a felfüggesztés csendes működését;
 • szorosan szorítsa meg a stabilizátor rudat;
 • nagyszerű ár.

Hibák

 • az öntvények nem mindig egyenesek;
 • Találkozik túlcsomagolt, rossz minőségű alkatrészekkel;
 • le lehet ferdíteni.

SAT

Értékelés: 4.2

SAT

A felülvizsgálatot egy SAT nevű kínai gyártó teszi teljessé. A vállalatot 2000-ben alapították, és európai, japán és koreai autómárkák alkatrészeinek szállítására specializálódott. A vállalat katalógusában összesen 33 termékcsoport található, többek között: lengéscsillapítók, nagyfeszültségű kábelek, karok, rugók, perselyek, stabilizátorok, világítóberendezések, klímaberendezések. Minden termék ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkezik. A gyártó raktáron tartja mind a gumi, mind a poliuretán támasztékokat. A termékeket zsugorfóliába csomagolják, dobozok nélkül, de ellenállnak a postai szállításnak. A legtöbb más cégtől eltérően a SAT sárga gumibetéteket önt a stabilizátorokhoz. Ez megkönnyíti az állapotuk utólagos ellenőrzését, amikor a karzaton haladnak (a sárga háttér megkönnyíti az anyag repedéseinek észlelését).

Hozzáadtuk a gyártót a véleményünkhöz, mert sok pozitív visszajelzést találtunk a perselyek feszességéről. A gumitermékek jól összenyomják a rudat, és nem lötyögnek rajta, ami kiküszöböli a holtjátékot és a kopogást a bukkanókon való áthaladáskor. De élettartamuk 50-70 ezer TEU. km, ezért fel kell készülnie egy korábbi cserére.

Előnyök

 • nincs kopogás még 50 000 km után sem;
 • A hüvelyek méretei megfelelnek a stabilizátor eredeti részeinek;
 • közepes keménységű gumit használnak;
 • puha anyag nem hagy kéznyomot.

Hátrányok

 • Az új teherautók őszintén szólva Kínában készülnek;
 • nincs belső zsinór;
 • Van egy sajátos rossz szag;
 • Kevésbé akadályozza meg a rezgés átvitelét, mint más márkák esetében.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: