A 10 legjobb antenna az autójához

Az autóantenna olyan antenna, amely a jármű mozgása ellenére is képes a hullámok vételére. Ezután a csatlakoztatott berendezéstől függően ezek a rezgések rádió- vagy TV-jelekké alakulnak át. Van egy speciális GSM-antenna, amely a mobilismétlőkkel való kommunikációra szolgál, hogy az autó helyétől függetlenül felerősítse a jelüket. Szakértőink a jellemzők és a vélemények elemzése után kategóriákba sorolva kiválasztották a legjobb termékeket. Ez megkönnyíti a választást, és segít gyorsabban megtalálni azt, amit az autójához szeretne.

A legjobb autós antennák értékelése

JelölésHelyszínNévÁr
A legjobb autórádió antennák1Sirio ML-145 Mag2 099 €
2ALAN ML-1451 890 €
3Optim CB T3-27 Mag1 690 €
A legjobb autós antennák a rádióban történő zenehallgatáshoz1AN
 • AW-6 VHF
 • 1 630 €
  2BOSCH Autofun pro995 €
  3Triad T-55 Turbo600 €
  4Ural IMPULS AV-12A320 €
  5Triad BA 69 ELECTRONIC1 035 €
  A legjobb TV autóantennák1AVEL AVS001DVBA 017A121 900 €
  A legjobb GSM autóantennák1Triad MA-997 SOTA 3g GSM997 €

  A legjobb autós antennák rádióhoz

  A C.D. autóantennák polgári használatra szolgálnak, és nem igényelnek tanúsítást vagy engedélyt a felhasználótól. A távolsági teherautó-vezetők használják, hogy elkerüljék az unalmat, vagy hogy naprakész információkat kapjanak az útról. A futárjármű és a raktár közötti gyors kommunikáció hatékony eszköze is, különösen akkor, ha az áruszállítás vidéki területeken történik, ahol a mobilhálózat lefedettsége gyenge.

  Sirio ML-145 Mag

  Értékelés: 4.9

  Sirio ML-145 Mag

  Az antenna háromféle antennahosszban kapható: 1250, 1350 és 1450 mm. egység a fedélre van szerelve, és a hullámokat a 27…28.5 MHz. A rövid és közepes hullámok 1340 kHz-en jelennek meg. Kábel hossza 3.6 m, ami elegendő a járműben lévő kommunikációs eszközhöz való diszkrét csatlakoztatáshoz. A talp rögzítéséhez gumitömítéssel van ellátva, hogy megvédje az autó lakkját a karcolásoktól. A gyártó a legjobb teljesítmény érdekében legfeljebb 110 km/h sebességet javasol. Az ügyfelek a véleményekben szeretik a 20 km-es kommunikációs hatótávolságot, ahol interferencia nélkül beszélhet, amelyet a 600 wattos alapteljesítmény és a 900 wattos rövid hatótávolságú teljesítmény biztosít.

  Szakértőink ezt az antennát értékelik a legjobbnak a könnyű felszerelhetősége miatt. Mágneses alapon készült, erőteljes működéssel, és nem igényel lyukat a tetőn. A telepítés 5 percet vesz igénybe, amelyből a legtöbb időt a kábel felszerelésével töltik a kárpit alatt. A modell figyelemre méltó abban, hogy alkalmanként, ideiglenes intézkedésként használható, és a garázsban tárolható a fennmaradó időben. Vagy egyik járműről a másikra is át lehet helyezni.

  Előnyök

  • A mágneses alap jól tartja az antennát 120 km/h sebességig;
  • A tokban lévő csavarok gumitömlőkkel vannak ellátva, hogy távol tartsák a nedvességet;
  • A vastag rézhuzalból készült tekercs nem melegszik túl;
  • Az ellenálló heveder nem szakad el, ha akadályokba ütközik.

  Hátrányok

  • az analógok között magas értéket képvisel;
  • nehezen szétszerelhető javítás céljából;
  • A szövet erősen megemelkedik a jármű teteje fölé;
  • A kábelbevezetést az alaplemezben csak egy gumicső védi.

  ALAN ML-145

  Értékelés: 4.8

  ALAN ML-145

  A második helyen az Alan “CB antenna” áll. Az ML145 modell 146 cm hosszú, és a tetőre szerelik. Minden fém alkatrész rozsdamentes acélból vagy krómozott, így nem korrodálódik. A karosszéria védelme érdekében a gyártó széles gumitalppal látta el a járművet. Koaxiális kábel és rádiós aljzat kíséretében. Képes a 26-28 MHz-es frekvenciasávban frekvenciák vételére és akár 90 csatorna sugárzására. A modell saját erősítővel rendelkezik 4 faktorral.5 dB. Az előző antennával ellentétben, amely 1.2 kg, ennek a súlya 500 g.

  Szakértőink ezt a rádiós kommunikációs modellt emelték ki a legjobbnak a rugalmasság szempontjából. Acélcsapja 15 tekercs rugóval rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy majdnem 30 fokban döntse meg az alapjától. Ez megakadályozza, hogy az antenna letörjön, ha sebességgel akadályba ütközik, és a járművezetőnek nem kell folyamatosan figyelemmel kísérnie a jármű megnövekedett méretét. A termék másik előnye az 1000 wattos maximális teljesítmény, amely lehetővé teszi a rádió használatát akár 30 km-es távolságban is. Ebben az esetben a beszélgetőpartner jól hallja Önt.

  Előnyök

  • nem kell a tetőbe fúrni a felszereléshez;
  • A kúpos antennacsap teljes egészében rozsdamentes acélból készült;
  • A rugó krómozott;
  • zajcsökkentés a bemenetnél.

  Hátrányok

  • Magas költségek;
  • a test csavarjain nincsenek gumikupakok – a víz bejut oda;
  • a 146 cm-es magasság lehetővé teszi, hogy az antenna a mélygarázsokban lévő táblákra és utcatáblákra tapadjon.

  Optim CB T3-27 Mag

  Értékelés: 4.7

  Optim CB T3-27 Mag

  Egy másik modell, amely támogatja az UHF sávot – T3-27 Mag az Optim márkától. Ez egy minden irányú passzív antenna, amely az útiránytól függetlenül egyformán jól fogadja és küldi a jelet. A versenytársakhoz képest kissé alacsonyabb, és nem ér hozzá a csövekhez, még a tetőre szerelve sem. Ha a csomagtartóhoz rögzíti, 62 cm-es hossza alig fog túlnyúlni az autó méretein. Igényelt frekvenciatartomány 26.8-27.A 4 MHz megfelel a valóságnak, és tisztán veszi a jelet. A passzív antenna tipikus teljesítménye 20 watt, de rövid ideig akár 100 watt is lehet, ha a jármű nagy sebességgel halad, vagy ha a jel útjában akadályok vannak. 4 m hosszú kábellel szállítjuk az utastérbe történő süllyesztett beépítéshez. A vevőegységet egyszerűen egy 95 mm átmérőjű mágneses alapra kell szerelni. Ez biztosítja a biztonságos illeszkedést, és nem szükséges a karosszériába fúrni.

  A legszebb autórádió antenna. Viszonylag kis alapterülettel és keskeny rugóstaggal rendelkezik. Egy ilyen elem nem vonzza magára a nem kívánt figyelmet, hanem minőségi kommunikációt biztosít a városban. Ajánlja a terméket a taxisofőröknek, hogy az autó ne úgy nézzen ki, mint egy TV-központ, de mindig kapcsolatban maradjatok.

  Előnyök

  • egyszerű rögzítés;
  • Az antennát nem fújja el a szél vagy a levelek;
  • alacsony, 62 cm-es magasság
  • takaros megjelenés.

  Hátrányok

  • éjszaka ellophatják;
  • Nem a legnagyobb teljesítményű.

  A legjobb autós antennák a rádióban történő zenehallgatáshoz

  A zene útközben segít feldobni az autóban töltött időt, és még ébren is maradhatsz. A rádióban hallhatja a híreket, az időjárás-előrejelzést vagy más fontos információkat. Íme a legjobb antennák az ultrarövid FM-hullámok rögzítéséhez.

  AN

 • AW-6 VHF

  Értékelés: 4.9

  <img width="166" alt="AN
 • AW-6 VHF” src=”/wp-content/uploads/2023/02/6551666194151-7910.jpg” height=”452″ title=”AN

 • AW-6 VHF”>

  Az AW-6 antenna az An-tól magasan értékelt a véleményünkben

 • , VHF sáv. A csatornát 136 és 174 MHz között lehet beállítani. Az antenna mágneses talppal van ellátva a könnyű telepítéshez, de lehetőleg csak a csomagtartóra szerelhető, mert 133 cm magas. A passzív egység képes a jelet önállóan erősíteni, akár 3.2 dB, ami észrevehető javulást eredményez a hangerőben és a hangminőségben. A munkarész rozsdamentes acélból készült, és ellenáll az ágak ütéseinek. Az antenna súlya mindössze 150 g, és soha nem horpad be a karosszéria, ha véletlenül beakadna.

  A szakértők a terméket a legjobb autóantennának választották, mivel képes a jelet 130km/h sebességnél is egyértelműen felvenni. A készülék nemcsak a frekvenciákat rögzíti jól, hanem a szélterhelésnek is nagyon jól ellenáll. Ajánlott antenna azoknak, akiknek gyakran kell nagy sebességgel közlekedniük a városban (elkerülő utak, ahol megengedett a gyorshajtás, autópályák stb.).) a zökkenőmentes zenelejátszás érdekében.

  Előnyök

  • alacsony, 150 g-os súly;
  • Egyszerű mágneses rögzítés;
  • A jelet önmagában akár 3 %-kal is erősítheti.2 dB;
  • robusztus ház.

  Hátrányok

  • 133 cm hosszúságú, ágakra akasztható.

  BOSCH Autofun pro

  Értékelés: 4.8

  BOSCH Autofun pro

  Az antenna egy kerek testből áll, és két rugalmas “antennával” rendelkezik, amelyek a szélvédő felső vonala mentén vagy egy sarokban (az egyik vízszintesen, a másik függőlegesen) helyezhetők el. A házban egy 3 dB-es erősítő található, így még a gyenge hullámokat is felfogja az antenna, és “tiszta” formában továbbítja a rádióhoz. Tápcsatlakozóval és vezetékkel együtt, hossza: 1.5m, csatlakoztatható a szivargyújtó aljzatba. A vásárlói vélemények alapján a kábel mérete elegendő ahhoz, hogy a vezetékeket szépen elrejtse a kárpit alá. Antenna AM és FM frekvenciákon működik. Az áramfelvétel 30 mA/h, és 12 V-os fedélzeti áramellátó rendszerhez tervezték. Csak 150g súlyú és nem terheli az üveget. Rossz úton történő ütközés vagy rázkódás esetén az antenna nem esik le.

  A szakértők szerint a legjobb antenna a tömörség szempontjából. Méretei 4x4x1.5 cm, amely szinte alig foglal helyet a szélvédőn. Apró mérete ellenére ez egy aktív készülék, így a hangzás interferenciamentes lesz.

  Előnyök

  • Ragasztásos rögzítés kiegészítő hardver nélkül
  • hosszú kábel 1.5 ;
  • A belső kabin elhelyezése nem igényli a tetőn lévő lyukak tömítését
  • Elzárja a járművezető kilátását.

  Hátrányok

  • Csak 12 V-os fedélzeti hálózattal rendelkező gépekhez;
  • elfoglalja a szivargyújtó aljzatot.

  Triad T-55 Turbo

  Értékelés: 4.7

  TRIAD T-55 TURBÓ

  A kategória harmadik helyét a szakértők a T-55-ös modellnek adták. A Turbo előtagot nem véletlenül tartalmazza a neve, mivel a gyártó két üzemmóddal látta el, amelyek közül az egyik az intenzív rádiójel-felvételre szolgál. Ez az antenna kettős erősítővel rendelkezik, ami nem jellemző a legtöbb hasonló termékre. A termék létrehozásához három, az Orosz Föderációban bejegyzett szabadalmat használtak fel. A jeladó testén található egy kapcsoló a “City – Highway” üzemmódok számára. Az első helyzetben az antenna aktiválja az interferencia funkciót, hogy kiküszöbölje a villamosok és trolibuszok elektromos vezetékeinek, valamint a mobiltelefonoknak a rádióhullámokra gyakorolt hatását. A vezetők a véleményekben szeretik az alacsony, 10 mA-es energiafogyasztást, amelyet az autó fedélzeti hálózata gyakorlatilag nem érzékel. Az antennát az utastérben is elhelyezheti, nem csak a szélvédőn, mivel a kábel hossza 2.5 .

  A szerkesztők szerint az antenna a legjobb a hatótávolság szempontjából. Akkor is képes rádiójelet fogni, ha az autó 150 km-re van a várostól. Ez megoldja a csend problémáját az autópályán, amikor a sofőrnek nem volt ideje letölteni a zenét egy pendrive-ra, vagy otthon felejtette a memóriakártyát.

  Előnyök

  • alacsony energiafogyasztás 10 mA
  • hosszú kábel 2.5 ;
  • könnyű telepítés;
  • megfizethető ár.

  Hátrányok

  • Működés közben a piros dióda világít, ami zavaró lehet a járművezető számára;
  • Az antenna “karjai” nem hajlítottak – csak egyenesek.

  Ural IMPULS AV-12A

  Értékelés: 4.6

  Ural IMPULS AV-12A

  Ez egy, az utastérben elhelyezendő autóantenna. Egy kis “tablettából” és két, az oldalán található indából áll. A modellt az ablakra (szélvédő, hátsó) szereli a tető alatt vagy az oszlop mentén. Kis méretének köszönhetően egyáltalán nem akadályozza a kilátást. FM, CB és CB frekvenciasávokban működik. Akár 12-es erősítés, így az antenna kiváló jelátvitellel rendelkezik. Az autórádióhoz való csatlakozáshoz, 2.5 m kábel. Ha a fogót a “szélvédőre” szereli, ez a hossz elegendő a panel és a trim alá rejtett húzáshoz.

  A vélemények azt mutatják, hogy a rádióantenna akár 40 km távolságra is van a várostól. A megfelelő működéshez a felhasználók azt javasolják, hogy a “földet” a napellenző csavarjához csatlakoztassák (így van kapcsolat a testtel), és akkor minden tökéletesen fog működni. Ajánlott zenehallgatásra a nyaralóba vezető úton, ha a nyaralófalu 40 km-en belül van a várostoronytól.

  Előnyök

  • Nincs szükség arra, hogy bármit is javítson kívülről;
  • könnyen felszerelhető ragasztószalaggal;
  • kis méretek;
  • aktív típus erősítővel.

  Hátrányok

  • A szalagok leválhatnak, ha az autót túl sokáig hagyja a napon.

  Triad VA 69 ELECTRONIC

  Értékelés: 4.5

  TRIAD WA 69 ELEKTRONIKUS

  És itt egy másik modell ugyanattól a márkától. Ez egy kültéri antenna, amelyet a jármű tetejébe kell vágni. Fúrjon egy lyukat, amelyen keresztül a csapot egy anyával rögzíti, és futtassa a kábelt. A gyártó 3 m hosszúságú kábelt biztosít, amely kényelmesen elrejthető a tetőkárpit alatt, az oszlop mentén és a műszerfal mögött. A csap szöge 75 fokos. Az antenna fekete és 40 cm hosszú, így elegánsan néz ki, és növeli az autó megjelenését. Az antenna VHF, AM és FM csatornákat fogad. A széles alap biztonságosan lezárja a tetőn lévő fúrt lyukat, de a vásárlóknak azt tanácsolják a véleményekben, hogy adjanak hozzá tömítőanyagot alatta. A járművezetők sokkal jobb jelminőségről számolnak be az ilyen antennán keresztül, még az olyan újabb autókban is, mint a Volkswagen, az Opel és a Skoda.

  Az antenna a “távolsági” kategóriába tartozik, és lehetővé teszi, hogy zenét hallgasson a rádióban, miközben messze van a városon kívül. A maximális hatótávolság legfeljebb 110 km lehet. A szakértők szerint a hang különösen tiszta a 24 dB-es erősítésnek köszönhetően, amellyel a legtöbb más egyenértékű készülék nem rendelkezik.

  Előnyök

  • nem foglal helyet a szélvédőn
  • javítja a járműtervezést;
  • A rövid, 40 cm-es csap nem akad meg az ágakon;
  • Csak 500g súlyú.

  Hátrányok

  • Magasabb költség, mint a kategória más termékei;
  • át kell fúrni az autó tetejét.

  A legjobb autós antennák TV-hez

  Ha van 2 DIN-es autórádiója TV-tunerrel, akkor beállíthatja autóját TV-nézésre. VHF/UHF-antennára van szüksége.

  AVEL AVS001DVBA 017A12

  Értékelés: 4.7

  AVEL AVS001DVBA 017A12

  Itt a szakértők az Avel márka legjobb termékének tekintették a legjobb terméket. Az antennát a jármű belsejében történő felszerelésre tervezték. A gyártó kis téglalap alakú alapot biztosít öntapadós felülettel. Maga az UHF/VHF frekvenciafelvevő antenna kettős hullámos szerkezetű. Ennek köszönhetően, rövid hosszal, az impedancia 75 ohmra nőtt. Függőlegesen vagy vízszintesen is elhelyezhető. Mivel az antenna egy erősítővel rendelkezik, külön 12 V-os tápegységre van szüksége. Az autóban lévő TV-készülékhez való csatlakoztatáshoz 5 m hosszú RG-174 koaxiális kábel áll rendelkezésre.

  Véleményünk szerint a termék a legjobb, mert a TV jel tisztasága miatt. Mivel a jármű mozgásban van, és városi interferencia (mobiltelefonok, betonépületek, elektromos vezetékek) van jelen, erős erősítőre van szükség. Ez a modell aktív típusú technológiával rendelkezik, amely 21dB erősítést biztosít. Lehetővé teszi, hogy függőleges sávok nélkül, hanggal nézzen tévét az autóban.

  Előnyök

  • könnyű telepítés;
  • nem kell fúrni semmit;
  • Lehetőség van az autó hátsó ablakára történő felszerelésre;
  • Aktív típus erősítővel.

  Hátrányok

  • meglehetősen nagy, és kissé akadályozza a kilátást, különösen az alacsony szélvédővel rendelkező autókon
  • magas költség.

  A legjobb GSM autóantennák

  Az autókba szánt GSM-antennák a mobiltelefonos jelek erősítésére szolgálnak. Ez azok számára fontos, akik gyakran utaznak falvakba, külvárosokba vagy ipari területekre, ahol a mobilszolgáltató nem telepít sok átjátszót. Ez az antenna sokkal erősebb, mint a mobiltelefonokban elhelyezettek, így a kommunikáció minősége azonnal növekszik.

  Triad MA-997 SOTA 3g GSM

  Értékelés: 4.8

  Triad MA-997 SOTA 3g GSM

  Szakértőink csak egy modellt választottak ki ebben a kategóriában, amely azonnal megfelel minden követelménynek, és viszonylag alacsony költséggel rendelkezik. Az antenna a GSM 900, 1800 sávban működik, és nagy sebességű 3G (UMTS2100 frekvencia), sőt 4G (LTE1800 frekvencia) mobilinternetezésre is alkalmas. Az antenna 300 g súlyú és erős műanyag burkolattal rendelkezik. Saját mágnesre van szerelve, és nem igényel további hardvereket. A ház védve van a légköri csapadéktól. Visszajelzéseikben az ügyfelek megosztják, hogy a mobilkommunikáció a falvakban jobb, annak ellenére, hogy az út számos lejtővel és emelkedővel rendelkezik.

  A szakértők a terméket a tömörsége miatt kedvelik. Az antennának nincsenek “szarvai”, csak egy kerek egység, amely a vételi hurok és a rúdvibrátorok, valamint egy erősítőegység 4.9dB. A csomagtartóra, a tetőre és akár a motorháztetőre is rögzíthető. A 3 m hosszú tápkábel rejtett csatlakoztatást tesz lehetővé. Az oldalirányú rögzítés nem fontos.

  Előnyök

  • mindenirányú;
  • Saját erősítő 4 számára.9 dB;
  • 3 m hosszúságú kábel tartozék;
  • egyszerű telepítés.

  Hátrányok

  • nehéz adaptereket találni az autóhoz való csatlakozáshoz;
  • nem továbbítanak 5G-t;
  • Az autón kívül kell elhelyezni – emiatt könnyen ellophatják a parkolóban.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: