A 10 legjobb motoros csörlő

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám és nem vásárlási útmutató. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

A motoros csörlő egy motor és egy csigarendszer, amely sebességváltóként működik a nyomaték átvitelének csökkentése érdekében. A berendezés a szántóföld végére van erősítve, és kötéllel húzza a nyitót, a pakolót vagy más eszközt. Ezzel a technikával nincs szükség állati erőre vagy túlzott erőre a kezelő részéről – csak vezesse a munkagépet és alkalmazzon enyhe nyomást. Milyen csörlőtípusok állnak rendelkezésre, hogyan válasszuk ki a megfelelő csörlőt az Ön mezőgazdasági igényeihez, és mely modellek jobbak a többinél – mondja el nekünk!.

Hogyan válasszunk csörlőt

Kezdjük azzal, hogy megvizsgáljuk a csörlő kiválasztásának alapját. Kérjük, vegye figyelembe a következő jellemzőket:

 1. Motor típusa.Elérhető benzines vagy elektromos változatban. Az előbbiek hangosak, nehezek és kimerültek, de a civilizációtól távol tudnak dolgozni a terepen. Ez utóbbiak könnyebbek, csendesebbek, egyszerűbbek, de hálózati csatlakozást igényelnek, így csak az otthonhoz közeli kertben használhatóak.
 2. Teljesítmény. A benzinüzemű egységeket lóerőben mérik (5-6.5 ..), elektromos egységekben wattban mérik (1500-2500 watt). Minél nagyobb a szám, annál erősebb a gép, ezért alkalmas szűzföldek és vályog felszántására.
 3. Húzóerő.Gyakran a teljesítményhez kapcsolódik, de a sebességváltó jellemzőitől is függ. 200 és 600 kg közötti kapacitással kapható. Minél nagyobb az arány, annál nehezebb terhet lehet mozgatni.
 4. A kábel hossza és átmérője.30 és 50 m közötti méretekben kapható. Válassza ki a hosszúságot a kert méretének megfelelően. Az átmérő hatással van a tartósságra és az élettartamra. A szántáshoz jobb az 5 mm-es kötélcsörlő. Lágy talajon a 4-4 a megfelelő választás.5 mm.
 5. Tartozékok. A motorblokkon kívül szükség van egy mozgatórúdra, például egy szántó és egy csoroszlyarúdra. Egyes modelleket csörlővel együtt, másokat külön értékesítenek.
 6. Súly és méretek. A vonórúddal ellátott motoros eke súlya 37-80 kg és ennél nagyobb is lehet. Ennek megfelelően a berendezés mérete 40x40x60 cm vagy 100x90x60 cm lehet. Ha egyetlen telephelyen fogják üzemeltetni, és a közelben van tárolóhely, akkor egy nagyobb változat is felszerelhető. Gyakori szállításhoz és többszöri terepmunkához a kisebb és könnyebb kivitelű csörlő a megfelelő választás.

A legjobb motoros csörlők értékelése

JelölésHelyszínKeverék neveÁr
A legjobb benzinmotoros csörlő1Varyag 6.5 ..34 300 €
2Burlak rudak szántóval és hátsó kapával25 500 €
3Agat KPO-val21 900 €
4Bychok ML-1M lábműködtetésű 0000000017026 855 €
5Stalker ML-1RX26 000 €
6BIKA BIKA M-2 M SZÁNTÓVAL ÉS VETŐGÉPPEL26 000 €
7Bull ML-1RX KPO-val23 000 €
8ML-03 CELINA CFC-vel (6.5.)23 600 €
Legjobb elektromos csörlő1Mogilev LS-100A24 900 €
2Ecopron Bumeráng27 600 €

A legjobb benzines csörlő

A benzines csörlő szíve egy belsőégésű motor – a legelterjedtebb négyütemű motor -, így a csörlő vonóstabilabb és tartósabb, és még kevesebb üzemanyagot takarít meg. Benzint és időnkénti olajcserét igényel, azonban jól használható a szántóföldeken.

Varyag 6.5 ..

Értékelés: 4.9

Varyag 6,5 LE

A csörlő méretei 1000x430x950 mm, súlya 70 kg. Ez jó szántáshoz vagy a kertben való teherhordáshoz. Másrészt mérete és súlya megnehezíti a gép szállítását. A tapasztalatok szerint a kézi indítás meglehetősen könnyű, és a motor fordulatszáma stabil. A tulajdonosok szeretik az erős keretet és a vastag gumibetéteket is. Minden forgó alkatrészt biztonságosan körülvesz egy védőburkolat, amely véd a véletlen ütések ellen. A hajtómű jól látható a hálón keresztül, így gyorsan értékelhető a gép állapota. A modell kiemelkedik vastag fémgörgőivel, amelyek biztosítják a kábel megtartását és a helyes tekercselést a tengelyen. Robusztus tengelyekre és csapágyakra vannak szerelve, így elakadás és holtjáték nélkül működnek. Megakadályozzák, hogy az acél drótkötél összegabalyodjon.

Ez a modell nagy teljesítményű benzinmotorral rendelkezik, amelynek teljesítménye 6m³.5 .. Akár 480 kg állandó erővel is képes húzni, aminek kevés vetélytársa van. Vészfékezés esetén fékez. 5 mm-es kötelet és 50 m hosszú kötelet tartalmaz, amely elég hosszú egy nagy szántóföld felszántásához. Gyakorlatilag lehetetlen elszakítani a kötelet.

Előnyök

 • kényelmes gumírozott fogantyúk;
 • Minden forgó alkatrészt védőburkolat véd;
 • A hálón keresztül jól látható, hogy a meghajtó működik-e vagy sem;
 • erős keret.

Hátrányok

 • magas költség.

Bars Burlak eke és részesedés

Értékelés: 4.8

HÓBÁR - BARSE SZÁNTÓVAL ÉS KAPÁVAL

A csörlő egy motorral van felszerelve, amelynek húzóereje 6.5 .., forgattyús tengely 2800 fordulat/percig. Ezekkel a jellemzőkkel az eke húzóereje 285 kg. Egy óra alatt akár 600 m² talajművelés is elvégezhető. 40 m kötél, valamint egy eke és egy billenőkar tartozik a csomaghoz. A készülék kisebb, mint a vezető készülék – 650x430x620 mm-es és 50 kg súlyú, szemben a 70 kg-mal. Ez lehetővé teszi a személygépkocsiban történő szállítást. A kezelő beállíthatja a kötél sebességét a 2.7-től 4-ig.9 km/h, puha talajtól függően. A befogadó tengelyeken lévő további keskeny görgő kötélvezetőként működik, és megakadályozza a kötél összegabalyodását. A véleményekből kitűnik, hogy a motoros csörlő a szántással kíméletes a termesztett növényekhez, és nem töri meg a burgonya lombját, de hatékonyan emeli ki a gyomokat.A fű nem nő a szántás után, ellentétben a motoros talajművelővel, amely felaprítja és a gyökereket a földben hagyja.

Elődjéhez hasonlóan az új modellt is négyütemű 6-os motor hajtja.5 .. Minőségi kényszerített levegős hűtőrendszerével tűnik ki, így a készülék hosszabb ideig képes folyamatosan működni. Tökéletes nagy terület egyszerre történő megmunkálásához.

Előnyök

 • vastag vaskeret
 • jó felszerelés
 • 4 ütemű motor;
 • robusztus aláfutásgátló.

Hátrányok

 • Veszít a vezetővel szemben a húzóerőben.

Agat KPO-val

Értékelés: 4.7

Agat KPO-val

A csörlő porszórt bevonattal ellátott csővázra van tervezve, amely kiváló korrózióállóságot biztosít. A kábeldob alul helyezkedik el, és a 4 ütemű motor a portól és a szennyeződésektől védve van. Kínai tápegység

 • A 168F-2 6.5 .. Kábelátmérő 4.5 mm és 50 m hosszú, nagy mezőkhöz alkalmas. A csörlőhöz egy állítható mélységállítású eke tartozik. A mezőgazdasági gép méretei 625x575x635 mm, ami meglehetősen kompakt, de súlya 80 kg. A működéshez kézi tárcsás tengelykapcsoló és a sebességbeállításhoz gázkar áll rendelkezésre. A véleményekből egyértelmű, hogy a töltőnyak felső helyzetének köszönhetően könnyű feltölteni a tartályt. Az eke erős és nem hajlik meg terhelés alatt, de néhányan hiányolják a fogantyúk gumipárnáit.

  A motoros csörlő kiemelkedik a stabil talapzatával. Különösen előnyös a kert szélén lévő egyenetlen talajon (általában sziklák és sziklák). Amikor más gépek a földön lengenek, ez a gép szilárdan áll a földön, és stabil, csavarodásmentes kötélcsévélést biztosít.

  Előnyök

  • erős és masszív keret;
  • kényszerített léghűtés;
  • kábelátmérő 4.5 mm;
  • szántás a készletben.

  Hátrányok

  • nehéz szállítani a 80 kg-os súlya miatt.

  Bychok ML-1M lábműködtetésű 00000000170

  Értékelés: 4.7

  BIKAKERÉK ML-1M LÁBMŰKÖDTETÉSŰ 00000000170

  A motoros csörlő négyütemű motorral van felszerelve, amely 6.5 .., amely 85 m/perc sebességgel képes a kötelet feltekerni. Egy kínai vállalat motorja

 • Már fel van szerelve egy kompakt, acél védőburkolattal ellátott sebességváltóval, így a karosszéria szélessége mindössze 345 mm. De a 930×880 mm-es magasság és mélység nem túl kényelmes az autóban való szállításhoz. Az 5 mm átmérőjű fémkötél rendkívül tartós – még soha nem volt esélye elszakadni. 50 m hosszúságával a csörlő nagy területeken is használható. A négyütemű motoron olajmérő pálca van az olajszint ellenőrzésére, és a tiszta benzinfeltöltés rövidebb időközöket tesz lehetővé, mint a kétütemű motorok esetében. A vélemények szerint a vásárlók szeretik a gépet a három acél fogával (mások általában kettővel rendelkeznek). Ez segít biztonságosan rögzíteni a csörlőt a kert széléhez, hogy ne mozduljon el a helyéről.

  A csörlőt az akár 600 kg-os extra vonóerő miatt emeltük ki. Ez a tulajdonsága alkalmassá teszi a modellt a kemény talaj felszántására és a fák és bokrok nehéz gyökereinek kitépésére. A nehéz terhet is gyorsabban el lehet vinni a kert másik oldalára.

  Előnyök

  • 5 mm átmérőjű acélkábel
  • A tekercselés sebessége akár 85 m/perc;
  • Viszonylag alacsony, 52 kg-os súly;
  • 4 ütemű motor beépített sebességváltóval.

  Hátrányok

  • a nagyméret 930x345x880 mm;
  • tartozékok nélkül.

  Stalker ML-1RX

  Értékelés: 4.7

  Stalker ML-1RX

  A motoros csörlő egy 168 cm3-es belsőégésű motorral működik, és 6.5 .. A vonórúd terhelhetősége 285 kg-ig, és egy óra alatt körülbelül 6 hektár földet tud megmunkálni. A négyütemű motor Ai-92 és Ai-95 benzinnel is jól működik. Üzemanyagtartály kapacitása 3.6L lehetővé teszi, hogy akár 8 órán át megállás nélkül dolgozzon. 10W30 viszkozitású olajjal szervizelve a kézikönyvben szereplő motoróraszámnak megfelelően. T-markolat vastag gumi markolattal és kényelmes fogást biztosít a kezelő számára. Szállítás esetén a keret alján lévő csavar lecsavarásával összecsukható, ami csökkenti a szerkezet méretét. Az 50 kg-os súly lehetővé teszi, hogy a csörlőt két ember is megrakja. A láncos hajtóművet tömör fémház veszi körül, ezért teljesen biztonságos. A csörlőhöz 50 m hosszú, 4 mm átmérőjű kábelt és egy szánt mellékelnek.

  Az ajánlások azt mutatják, hogy a keret jól hegesztett és pontos. A szabványos eke képes biztonságosan áthaladni az agyagos területeken. Ha mégis elromlik, ez az egyik legelterjedtebb csörlő az országban, így nem nehéz alkatrészeket beszerezni.

  Előnyök

  • jó felszerelés;
  • 50 m kötél;
  • Megbízható lánchajtás;
  • Váltó fémfedéllel.

  Hátrányok

  • Veszteséget szenved másokkal szemben a vonóerő tekintetében;
  • A kábel átmérője 4 mm-rel kisebb, mint más köteleké.

  VALÓDI BIKA BIKA M-2 M SZÁNTÁSSAL ÉS OSZTÁSSAL

  Értékelés: 4.6

  BIKACSŐ ML-2 M SZÁNTÓVAL ÉS FEJRÚDDAL

  Egy kicsit olcsóbb, mint a fent leírt versenytársak, a “Bychok ML-2” csörlő eladó, amely már fel van szerelve egy íves rúddal és egy szántóval. 6 motorral működik.5 .., amely lehetővé teszi, hogy a kötelet 2 %-os sebességgel húzzák.2 km/h 1200 fordulat/perc sebességgel. A megbízható erőátvitelt lánc- és lamellás szíj biztosítja. 50 m kötél a csomagban, így nincs szükség további beállításokra. A T-markolat a kezelő magasságához állítható, és kényelmes, ha a targoncát több, különböző méretű személy fogja használni. A csörlőt a kötél feszítése (kuplung) és a lábvezérlés karokon keresztül (gázkar) vezérli – minden egyszerű és világos. Az ügyfelek visszajelzései szerint a bipod könnyen felhajtható a vonóhorogra. A vágóhenger kiküszöböli a száraz súrlódást a kötél és a keret között. A tulajdonosok szeretik a kiváló minőségű porszórt bevonatot is, amely megakadályozza a korróziót.

  Jelentős különbség a ‘Bychok ML-1’ változathoz képest a Magnum motor, nem a

 • A készlet ekéje könnyen húzható, és nincs centrifugális típusú tengelykapcsolóval ellátott redukálómű. A sebességszabályozáshoz két sebesség áll rendelkezésre. Ez a kialakítás egyszerűbb és még ritkábban törik el.

  Előnyök

  • Állítható magasságú kormánykar;
  • erős keret;
  • megbízható horgony;
  • egyszerű kialakítás.

  Hátrányok

  • nincs centrifugális tengelykapcsoló.

  Bull ML-1RX KPO-val

  Értékelés: 4.5

  Bull ML-1RX KPO-val

  Ezt a csörlőt a mezőgazdasági termelők is széles körben használják szántásra, fák felhúzására vagy lejtős vagy vízszintes terepen történő tehermozgatásra. A csörlő egy 50 m hosszú kötelet, egy szemrudat és egy szánt tartalmaz. Összecsukott állapotban 930x345x880 mm-es, és a munkagép magassága a kezelő magasságának megfelelően állítható. A motor vonóereje 400-600 kg, ami ideális a nagyon nehéz terepen való használatra. Igaz, a felső terhelési értékek rövid ideig megengedettek. A léghűtéses hűtőrendszer biztosítja a motor folyamatos működését. 3000 fordulat/perc fordulatszámon az erőgép képes a kötelet felcsévélni 5.1 km/h. Ha lassabban szeretne húzni, csökkentheti a fordulatszámot 1200 fordulat/percig, ami a fordulatszámot 2.2 km/h.

  Az 580x345x630 mm-es összecsukott méretben a motoros csörlő könnyen szállítható. Az elülső részen egy extra fogantyúval is rendelkezik, amely a többinél nem áll rendelkezésre, hogy megkönnyítse a rakodást és a helyszíni szállítást.

  Előnyök

  • 400-600 kg vonóerő;
  • egyszerű kialakítás;
  • 4 ütemű motor;
  • kiegészítő barázdaképző;
  • stabil keret.

  Hátrányok

  • hangosan üvölt.

  ML-03 CELINA KPO-val (6).5.)

  Értékelés: 4.5

  ML-03 VIRGINIA KPO (6.5HP)

  Benzines csörlő 6 lóerős motorral.5 .., kézi vezérlésű. Ez egy 4 ütemű, karburátoros erőforrás, amely csak időnkénti karbantartást igényel olajcserék formájában, de egyenletesen működik és nem akadozik. A fém csőváz gondosan hegesztett és porszórtan bevonva. Az U alakú fogantyú stabilabbá teszi a gépet a kezelő nyomására. Extra görgő elöl, amely a kötelet laposan lefekteti. A maximális vontatási kapacitás 457 kg. Az 5 mm átmérőjű kötél még nagy terhelés esetén sem szakad el, és 50 m hosszúsága egy 5 hektáros zöldségeskerthez is elegendő. 78 m/perc tekerési sebesség maximális sebességnél. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a csörlő ugyanolyan hatékony, mint egy motoros szánvontató, és korlátozott terepen is jobb.

  Különösen hosszú horgonnyal rendelkezik, amelyet a fejfánál lehet elhelyezni. Ez lehetővé teszi a könnyű modell merev rögzítését, és nagyobb teljesítményt továbbít a megosztóhoz. Nagyon kemény talajon a kezelő akár két lábbal is ráállhat a horgonyra, mivel a tetején szilárd platform van, nem pedig ívek, mint a versenytársaknál.

  Előnyök

  • rakodógörgő;
  • robusztus felépítés;
  • Egy hintarúd is tartozik hozzá;
  • a kert szélén biztonságosan rögzítve.

  Hátrányok

  • Nem látja a meghajtó állapotát a tömör acél burkolaton keresztül.

  Top elektromos emelők

  Itt a fő hajtóerő az elektromos motor. A csörlő csatlakoztatásához 220V-os hosszabbítóra lesz szükség, így ezek az egységek az otthonához közeli zöldségeskertben is működni fognak. Ezek a modellek azonban alacsony karbantartási igényűek és sokkal csendesebbek, mint benzinmotoros társaik. Környezetbarátabbak és könnyebbek is.

  Mogilev LS-100A

  Értékelés: 4.8

  Mogilev LS-100A

  OAO “Mogilevliftmash” által gyártott elektromos csörlő. A mezőgazdasági csörlő elektromos motorral rendelkezik, amelynek teljesítménye 1.5 kW, ami gazdaságos áramfogyasztást biztosít. A készlet tartalmaz egy 40 m hosszú kötelet a csatlakoztatott berendezés húzásához. A kezelő kétféle szántási sebesség közül választhat 1.8 2.5 km/h, így a talaj keménységétől függően választhatja ki a legjobb értéket. A tapasztalatok szerint a gép akár 25 cm mélyen is szánt és lazítja a talajt egy magas dombon. Ez elősegíti a jó nedvességfelvételt az őszi talajművelés során. Még hatékonyabb a gyomok kihúzása a mezőn. Két fogantyú tartja szilárdan a testet, a horgony pedig egy nagy fog alakú, és nem mozdítja el az ekét a helyéről.

  A motoros csörlőre jellemzőek a főegységen lévő kerekek. Ez megkönnyíti a gép szállítását a helyszínen. Mivel a gépet a munka során gyakran át kell helyezni (a sávok felszántásakor oldalra kell tolni), a saját futómű növeli a termelékenységet. Amíg az egyik személy a motorrész áthelyezésével foglalkozik, a másik személy egy ekét tud új helyre vinni.

  Előnyök

  • gazdaságos energiafogyasztás 1.5 kWh;
  • kompakt a tároláshoz;
  • alacsony zajszint;
  • Két szántási sebesség;
  • könnyű használat.

  hátrányok

  • rövid hálózati kábel.

  Ecopron bumeráng

  Értékelés: 4.7

  ECOPRON BUMERÁNG

  Az elektromos csörlő olyan motorral működik, amelynek teljesítménye 1500 és 2200 watt között állítható. Az 500 kg-os maximális húzóerő megegyezik a legkorszerűbb benzinmotoros társaikéval. A készlet egy 30 méter hosszú kötelet tartalmaz, amely egy 3 hektáros kerthez alkalmas. A hálózathoz egy olyan kábellel csatlakozik, amely már a terméken lévő dugóval van ellátva. Kötélsebesség akár 45-60 m percenként. A motor nyomatékátvitel gumihevederrel történik – ha a szántó egy nagy kővel találkozik és fékez, a motor nem sérül meg. Az egyenletes tekercselést egy vezetőkerék biztosítja. A váz profilcsőből hegesztett és keresztlécekkel ellátott, ami növeli a merevséget. Itt nincs mit törni. A gyártó biztosítja, hogy a modell akár 10 évig is kitart.

  A motoros csörlő az egyik legkompaktabb és legkönnyebb csörlő. A gép súlya 37 kg. A 68x41x46 cm-es méretek lehetővé teszik, hogy a felszerelést könnyen elhelyezhesse az autó csomagtartójában a nyaralóba vagy más helyre történő szállításhoz.

  Előnyök

  • Egyetlen gombbal be- és kikapcsolható;
  • könnyű karbantartás – csak a szennyeződések tisztítása;
  • csendes működés;
  • kompakt méretek;
  • alacsony, 37 kg-os súly.

  hátrányok

  • nyitott kialakítás – a ruházat bejuthat a forgó alkatrészek alá.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: