A 10 legjobb szoftver a járműdiagnosztikához

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

Minden modern autó fedélzeti elektronikával van felszerelve, amely figyelemmel kíséri az autó funkcionális egységeinek állapotát és dinamikáját, valamint a bennük zajló folyamatokat. A kellően új modellek saját szoftverrel rendelkeznek az autó állapotának diagnosztizálására. Számos oka van azonban annak, hogy az autótulajdonosok számára könnyebb az univerzális adapterek és a modern szoftverek használata.

Az Expertology magazin szerkesztői áttekintést nyújtanak a legnépszerűbb járműdiagnosztikai szoftvercsomagokról. Szakértőink azokat az alkalmazásokat ajánlották, amelyeket úgy terveztek, hogy együtt működjenek az ELM327-alapú adapterekkel – a legnépszerűbb és leguniverzálisabb megoldás az otthoni hibaelhárításhoz.

Melyek a járműdiagnosztikai programok

Először is tisztázzunk néhány alapvető kérdést a tömegfogyasztók számára elérhető autók és más típusú földi közlekedési eszközök diagnosztikájáról.

Mi az autódiagnosztikai adapter és miért az ELM327 a legjobb

Ebben a felülvizsgálatban a diagnosztikai programokról fogunk beszélni, de nem kerülhetjük el, hogy megemlítsük, hogy az egyetlen program és annak médiája (számítógép vagy okostelefon) nem elég. Az autó fedélzeti elektronikája és az Ön diagnosztikai szoftverrel ellátott készüléke között kell lennie egy közvetítőnek, amely az érzékelőktől kapott adatokat az elemző programok számára emészthető formába alakítja át.

Az ilyen közvetítő egy speciális kompakt eszköz – adapter, amely az autó elektronikus vezérlőegységéhez (ECU) csatlakozik. A szakemberek kiemelik a terminológia néhány árnyalatát. Tehát az adapter és a szkenner különböző dolgok, bár sok piactéren mind ugyanabban a részben találhatóak. Valójában a különbség jelentős, mivel az adapterek csak beolvassák és lefordítják az adatokat a külső eszköz által értett nyelvre, a szkennerek pedig magasabb szakmai szintű eszközök, amelyek eleve szélesebb körű lehetőségekkel rendelkeznek, de képesek a fedélzeti elektronika villogtatására is.

Most pedig az ELM327-ről. Az Elm Electronics által kifejlesztett chip, amelynek egyetlen célja a jármű fedélzeti elektronikájának belső protokolljait szabványosított RS-232-es adatátviteli protokollá alakítani. Ez az a protokoll, amelyet a szolgáltatási szoftverek már megértenek és megfejtenek.

Az ELM327 csak egy chip, és számos vállalat készít erre a chipre épülő adaptereket. Ez alapvetően ugyanaz az elv, amelyet a modern videokártyák esetében is alkalmaznak: vegyünk egy AMD vagy nVidia processzort, és a végterméket mások gyártják.

Az ELM327 alapú adapterek messze a legsokoldalúbbak, és elegendő információval rendelkeznek a gyors diagnózishoz. Ez a népszerűségük titka. Annyiszor cserélheti más autókkal, újakkal és kevésbé újakkal, ahányszor csak akarja, anélkül, hogy az adaptert és a diagnosztikai szoftvert meg kellene változtatnia.

Milyen szoftverek a járműdiagnosztikához

Így ha már rendelkezik megfelelő adapterrel, akkor elkezdhet gondolkodni egy adott diagnosztikai szoftver kiválasztásán. Alapvetően ugyanazok az elvek érvényesek itt is, mint bármely más alkalmazás esetében. Tehát vannak ingyenes és fizetett diagnosztikai programok, széles körű alkalmazások és nagyon speciális, univerzális és egy bizonyos gyártó számára tervezett alkalmazások.

Ebben a felülvizsgálatban csak olyan univerzális termékeket veszünk figyelembe, amelyek a lehető legszélesebb közönséget célozzák meg. Néhány kivételtől eltekintve minden benyújtott alkalmazás kereskedelmi, azaz fizetős. Azonban szinte mindegyikük korlátozott ingyenes hozzáférést kínál, amely képet ad a szoftverről, és segít a tájékozott választás meghozatalában. A csalódás elkerülése érdekében bepillantást engedünk a fizetős funkciók kulisszái mögé.

A legjobb autódiagnosztikai szoftverek értékelése

JelöléshelyNévÉrtékelés
A legjobb autódiagnosztikai szoftver laptopokhoz1

ROScan (TOAD)

5.0
2ScanDoc4.9
3OpenDiag4.8
4ScanMaster ELM4.7
A legjobb autódiagnosztikai szoftver okostelefonokra1Motordata OBD5.0
2OBD CAR DOCTOR4.9
3eZway4.8
4Nyomaték4.7
5Autó mérőműszer4.6
6Dash parancs4.5

Laptop alapú autódiagnosztikai szoftver

Az első áttekintésben az autókhoz készült diagnosztikai programokat mutatjuk be, amelyeket helyhez kötött operációs rendszerekre terveztek telepíteni. Rendszerint laptopot használnak diagnosztizálásra. A fenti programok közül néhánynak van mobil verziója is, erre külön felhívjuk a figyelmet.

ROScan (TOAD)

Értékelés: 5.0

PROScan (TOAD)

Kezdjük a PROScan szoftverrel, amelynek első verziója 2003-ban jelent meg. Abban az időben csak egy verzió volt elérhető – Windows PC-kre és laptopokra, okostelefonokra nem volt verzió, mivel nem voltak okostelefonok a vadonban. A PROScan azóta folyamatosan fejlődik, 2015-ben pedig egy erre szakosodott vállalat vette át, és a Total Car Diagnostics (TOAD) csomag részét képezi.

A program kompatibilis minden ELM327 chipen alapuló adapterrel, és népszerű a felhasználóbarát és intuitív kezelőfelülete, az információ értéke, a pontos utasítások és a diagnosztikai módszerek miatt. Jól bevált, és a 17 éves fennállása alatt felhalmozott saját tapasztalataiból és adataiból álló lenyűgöző adatbázissal rendelkezik.

A hálózat számos kritikusa hangsúlyozza a PROScan előnyét, amely abban nyilvánul meg, hogy képes szinkronizálni és tesztelni az összes érzékelőt közvetlenül a mozgásban, akár 100 km/h sebességgel. Pontosan, ez a PROScan funkció szinte a legjobb módon valósul meg, ha összehasonlítjuk más programokkal. Az Expertology szakemberei azonban felajánlják, hogy a ProScan funkcionalitás más, nem kevésbé fontos aspektusait is szemmel tarthatják.

A PROScan régebbi verziói még mindig megtalálhatók a neten, és elég sok mindent tudnak. Például az üzemanyag-hatékonyság elemzése, kiszámítása és azonnali, valós idejű megjelenítése, akár az utazási költség becslésével együtt. Emellett helyesen becsüli meg a teljesítményt és a nyomatékot, párhuzamosan elérhetővé teszi az infógrafikákat, kiszámítja a teljesítménystatisztikákat, elvégzi az oxigénszenzorok különböző diagnosztikáit és még sok minden mást. A PROScan diagnosztikai jelentéseket készít a kapott adatok alapján.

Sokkal nagyobb érdeklődésre tarthat számot a PROScan modern megtestesülése a fent említett Total Car Diagnostics (TOAD) formájában. A funkcionalitás jelentősen kibővült a különféle tesztek elvégzése tekintetében, beleértve a nagyon speciális teszteket is, szemléltető bemutatással. Hozzáadott lehetőség a vezeték nélküli csatlakozásra az adapterhez.

Minden informatív program ellenére a felhasználók fő panasza a túl “bonyolult”. Könnyű és egyszerű a használata, de a tesztek eredményeinek számadatainak sokasága és a minimális közvetlen ajánlások vagy következtetések a profik számára előnyösek. Mindazonáltal az autótulajdonosoknak valami egyszerűbbet kell keresniük.

Előnyök

 • egyszerű és intuitív felület;
 • használhatóság;
 • stabilitás és megbízhatóság;
 • Pontos és helyes diagnosztikai utasítások és módszerek;
 • gyönyörű és világos info-grafikák;
 • Vezeték nélküli kommunikáció az adapterrel a legújabb verziókban (TOAD).

Hátrányok

 • sok száraz szám, kevés ajánlás;
 • nincs hivatalos orosz változat.

ScanDoc

Értékelés: 4.9

ScanDoc

Az áttekintésünkben szereplő második program bizonyos mértékig az előzőnek pont az ellentéte. Ez egy helyi fejlesztés, és különlegessége, hogy maga a program egy fontos, de funkcionális kiegészítője a fő terméknek – az ELM327-alapú ScanDoc Compact J2534 adapternek. Ugyanez a program egyik legfontosabb hátránya – csak a natív adapterrel működhet.

Mindazonáltal mindenképpen van értelme megvásárolni egy ilyen készletet, különösen akkor, ha az orosz autóipar agyszüleményének diagnosztikájáról van szó. Ráadásul maga az adapter lehetővé teszi, hogy harmadik féltől származó szoftvereket használjon vele.

A ScanDoc szoftveres része többféleképpen működik, de a gyártó több, egy adott gyártóhoz igazított, testreszabott konstrukciót is kínál. A szoftver Windows operációs rendszerek alatt működik, orosz nyelvű, érthető kezelőfelülettel rendelkezik.

A program leginformatívabb része a hiba blokkja. Itt gyűlnek össze a hibákra, figyelmeztetésekre, ajánlásokra és az érzékelők értékeire vonatkozó információk a hiba észlelésének pillanatában.

A beépített adapteren keresztül a problémás területek adatai azonnal rendelkezésre állnak, így a leggyorsabb hibaüzenet azonnal továbbításra kerül a járművezetőnek. A program hivatalos hozzáféréssel rendelkezik a Motordata kiterjedt interaktív javítási és diagnosztikai rendszeréhez is.

2020 elejétől már létezik a ScanDoc többplatformos online változata, frissített felülettel és néhány új funkcióval. Míg a ScanDoc.a

 • ne működik béta teszt üzemmódban.

  Előnyök

  • felhasználóbarát felület
  • informativitás;
  • Folyamatos frissítések és fejlesztések;
  • stabil és problémamentes működés;
  • van egy multiplatform online verzió
  • vezeték nélküli kommunikáció egy adapterrel;
  • hozzáférés a Motordata-hoz.

  Hátrányok

  • csak a natív ScanDoc Compact J2534 adapterrel működik.

  OpenDiag

  Értékelés: 4.8

  OpenDiag

  A harmadik kérdés a legjobb programok áttekintésében a járműdiagnosztika PC-n egy másik orosz termék specializációval. Az OpenDiag 2010-ben jött létre, és eredetileg a hazai autók diagnosztikájához fejlesztették ki.

  Az OpenDiag projekt 10 évnyi fejlesztés alatt jelentősen fejlődött, és ma már a VAZ járművek teljes családjának ECU diagnosztikáját képes biztosítani, valamint a GAZ, UAZ és ZAZ autómárkák számos ECU-ját is támogatja. Egy teljes értékű mobilalkalmazás is elérhető, és a projekt még mindig erősen működik.

  Az OpenDiag jelenlegi verziója nemcsak az ELM327 chipen alapuló adapterekkel működik, hanem K-adapterekkel is-

 • ne és J2534. Ez utóbbit csak a szoftver kereskedelmi verziója támogatja.

  Az OpenDiag a LADA modellcsalád legszélesebb körű diagnosztikai lehetőségeit mutatja be: motorvezérlő rendszer, rendszeres lopásgátló rendszerek, elektromos szervokormány, elektromos csomagmodulok, blokkolásgátló, légzsákok, fűtés és klímaberendezés, automata sebességváltó, ablaktörlők vezérlőegysége.

  A helyi járművek más gyártmányai esetében a funkciók továbbra is a motorvezérlő rendszerekkel és a blokkolásgátlóval való együttműködésre korlátozódnak. De mint már említettük, a fejlesztők folyamatosan fejlesztik a szoftvert, és bővítik a funkcionalitást.

  Csatlakoztatva a szabványos K-

 • Az OpenDiagFree korlátozott ingyenes verziója teljesen elegendő lesz. De az ilyen típusú kapcsolatnak komoly korlátai vannak a sokkal fejlettebb, ELM327 alapú adapterekhez képest, és ahhoz, hogy teljes mértékben át tudjon dolgozni rajta, már szükség van az OpenDiag egy kereskedelmi forgalomban kapható, fizetős verziójára.

  A program fő funkciói a következők: a motor paramétereinek jelzése valós időben; az ECU hibák megjelenítése és visszaállítása (a műszerfalon lévő Check Engine lámpa kioltása); számos mutató, például az azonosítószám, az üresjárati fordulatszám stb. korrekciója; infografikák készítése az eszközök és a mechanizmusok működési paramétereinek beolvasásának eredményeiről.

  A felhasználók fő panasza a szoftverrel kapcsolatban a “krónikus béta-tesztelés” állapota. Bár minden új build nem “béta”, a felhasználók rendszeresen fedeznek fel hibákat és hibákat. Szerencsére a fejlesztő viszonylag gyorsan reagál rájuk.

  Előnyök

  • Könnyen megtanulható és használható;
  • Kezdetben a hazai autóiparra összpontosított;
  • nagy orosz nyelvű felhasználói közösség;
  • érzékeny műszaki támogatás;
  • van egy mobil verzió.

  Hátrányok

  • csak a hazai autóipar;
  • “krónikus béta tesztelés”.

  ScanMaster ELM

  Értékelés: 4.7

  ScanMaster ELM

  Az Expertology szerint a legjobb autódiagnosztikai program a PC számára külföldi multimódú termékkel fejeződik be, amely nemcsak az orosz autótulajdonosok körében népszerű a lenyűgöző funkcionalitás miatt, hanem a hivatalos orosz verzió jelenléte miatt is.

  A szoftver az ELM327 chipen alapuló OBD2 adapteren keresztül kapcsolódik a fedélzeti elektronikához. A jármű összes rendszere különböző módon diagnosztizálható – 10 üzemmód közül választhat: élő megjelenítés a virtuális monitorokon; hibakódok megjelenítése; meghibásodás észlelésekor befagyasztott képkocka; időszakosan és folyamatosan tesztelő monitorok adatai; hibaelhárítás; és így tovább.

  Minden információ, amelyet a szoftver összegyűjt és részletesen feldolgoz, a webböngészőhöz hasonlóan lapokba rendezve kerül összegyűjtésre és rendszerezésre. Maguk a lapok is elég sokan vannak, több “emeleten” vannak egymásra helyezve.

  A ScanMaster ELM funkcionalitásának részleteire nem térünk ki e felülvizsgálat keretein belül a hatalmas mérete miatt. Mondjuk csak annyit, hogy a program lehetővé teszi, hogy rendkívül pontos, megbízható és naprakész információkat gyűjtsön és nyomon kövesse a jármű rendszereinek állapotáról, valamint kidolgozza a hibák kijavítására irányuló intézkedéseket.

  A ScanMaster ELM funkcionalitását a szakemberek nagyra értékelik, de az átlagos autós számára, aki nem túl tapasztalt egy modern autó összes rendszerének működésében, határozottan túl soknak tűnik. A szoftver teljes körű használata bizonyos alapismereteket igényel, és valószínűleg időbe telik majd megtanulni és elsajátítani.

  A fejlesztőnek van egy egyszerűsített változata a ScanMaster-nek

 • Androidot futtató mobil eszközökre történő telepítésre tervezték.

  Előnyök

  • Számos üzemmód, beállítás és diagnosztikai módszer;
  • szakmai szint;
  • helyes és stabil működés;
  • grafika;
  • részletes jelentések;
  • Számos paraméter dinamikájának bemutatása valós időben;
  • a hivatalos orosz verzió elérhető.

  Hátrányok

  • viszonylag magas alapismereti küszöb.

  Autódiagnosztikai szoftver okostelefonokra

  Az Expertology magazin különkiadásának második autódiagnosztikai programválogatása bővebb, mint az előző, mivel egy keresettebb szoftvertípusra összpontosít. Ezek a mobilalkalmazások egyszerűbbek, felhasználóbarátabbak és többnyire könnyebben használhatóak, mint a nagyobb asztali szoftvercsomagok. Gyakran a mobil szoftverek kevésbé informatívak, de meg kell érteni, hogy a gyors teszteléshez bármilyen körülmények között az olyan funkciók, mint a ScanMaster ELM egyszerűen túl sokak, de a világos és könnyen használható mobil verzió sokkal több felhasználót vonz.

  Motordata OBD

  Score : 5.0

  Motordata OBD

  Kezdjük az egyik legfigyelemreméltóbb hazai szoftverrel a járműdiagnosztikához. A Motordata OBD a Legion-Autodata fejlesztése. A Motordata OBD-rendszerrel kapcsolatos munka 2007-ben kezdődött, a rendszer 2009-ben kezdte meg próbaüzemét, és mindössze három évvel később, 2012-ben a rendszerben támogatott autómárkák száma meghaladta a 400-at. Négy évvel később a rendszer sikeresen megjelent a nemzetközi piacon egy többnyelvű változattal.

  A vállalat zászlóshajója nem mobilalkalmazás, hanem egy átfogó szoftvercsomag PC-re – a MotorData Professional. De még csak nem is vettük figyelembe az előző válogatásunkban, mert ez egy igazán professzionális szoftvercsomag, és egyáltalán nem otthoni használatra való. A mobil verzió egy másik kérdés.

  A Motordata OBD for Android az EOBD, JOBD és a legelterjedtebb OBD2 protokollal működik. Fő feladata, akárcsak bármely más hasonló szoftveré, a jármű fedélzeti elektronikájából érkező hibakódok azonosítása és megfejtése, a hiba okának felderítése, lehetőség szerint a hiba elhárítása és sikeres javítás után a Check Engine lámpa kioltása.

  A Mobile Motordata OBD lenyűgöző számú, több száz járműtípust támogat. Az USA piacának csaknem egésze 1996 óta; a japán piac 2002 óta, valamint néhány modell 1998 óta; az európai piac 2001 óta benzinmotorral, 2004 óta dízelmotorral.

  Soroljuk fel a mobil Motordata OBD néhány fő jellemzőjét. Hibakódok és Freeze Frame adatok olvasása és törlése; valós idejű grafikonok készítése a különböző rendszerek adattrendjeiről; naplók írása és elküldése a műszaki támogatásnak; azonnali reagálás a súlyos problémákra és az autó tulajdonosának tájékoztatása. Az alkalmazás kommunikálhat az ELM327 adapterrel Wi-Fi-n vagy Bluetooth-on keresztül.

  A fentiek csak egy része és egy kis betekintés a Motordata OBD képességekbe. Ezen kívül a program saját hatalmas tudásbázissal rendelkezik, beleértve egy kiterjedt hibakódlistát is.

  Az ingyenes alapverzió sok feladatra elegendő lehet. Ha egyéb speciális funkciókra van szüksége, azokat a számos bővítmény bármelyikével megkaphatja. Ezek már kereskedelmi alapon is elérhetők, de ugyanolyan professzionálisak, és mindenképpen megérik a pénzt.

  A

  • széles körű funkcionalitás;
  • hatalmas referenciabázis;
  • Több száz autómodell támogatása, beleértve a meglehetősen régieket is;
  • számos speciális plug-in;
  • vezeték nélküli kommunikáció a vezérlővel Wi-Fi vagy Bluetooth segítségével;
  • professzionális technikai támogatás;
  • Orosz interfész.

  Hátrányok

  • Nehéz kiemelni a jelentős hátrányokat az előnyökkel szemben.

  OBD CAR DOCTOR

  Értékelés: 4.9

  OBD CAR DOCTOR

  Az Expertology szerint a legjobb autódiagnosztikai mobilalkalmazások kiválasztásának második elemeként elemezzünk egy másik érdekes orosz projektet – OBD Car Doctor. Ez az egyik “legideologikusabb” startup a területen, az alapítók szó szerint szívüket-lelküket beleadták a projekt fejlesztésébe, és ez volt a siker legfontosabb mozgatórugója. A szoftver már régóta nemzetközileg elismert, és számos nyelven elérhető, többek között ázsiai nyelven is.

  Az OBD Car Doctor vezeték nélküli Bluetooth vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül kommunikál az ELM327 adapterrel. Hibakód-elemzőként működik, az OBD2 szabványokon keresztül valós idejű motoradatokat tud kiolvasni: fordulatszám, hűtési hőmérséklet, nyomás és még sok más adat. Az információk azonnal megjelennek a grafikus widgeteken. Az olvasható paraméterek pontos listája az adott gyártmánytól és gyártási évtől függ.

  Az alkalmazás egy egész szakasza – a takarékoskodó – az üzemanyag-fogyasztás racionalizálására szolgál. Itt láthatja az aktuális és átlagos üzemanyag-fogyasztást különböző időintervallumokban.

  A program képes a paraméterek memóriába történő rögzítésére, beleértve a háttérben futó üzemmódot is, GPS-nyomkövetést, szervizfelvételeket (egyfajta fedélzeti napló), konzolos üzemmódban történő munkavégzést a haladó felhasználók számára (közvetlen parancsok a CPU-nak és az OBD2-nek).

  Még egy fontos pont – a szoftver lehetővé teszi az egyéni beállítások, nem szabványos protokollok és paraméterek használatát.

  A szoftver két verziója érhető el a Google Play-en: a teljesen ingyenes inCarDoc Free és a fizetős inCarDoc PRO. Ugyanakkor más fejlesztők hasonló megoldásaihoz képest csak fillérekbe kerül – alig több mint 100 rubelbe.

  Előnyök

  • gazdag funkcionalitás;
  • felhasználóbarátság;
  • intuitív felület;
  • világos infografikák;
  • az egyik legjobb szubjektív felhasználóbarát tényező;
  • Széles körű kompatibilitás és számos autómodell támogatása;
  • elfogadható ár;
  • hasznos technikai támogatás.

  Hátrányok

  • A visszajelzések túlnyomórészt pozitívak.

  eZway

  Értékelés: 4.8

  eZway

  A legjobb járműdiagnosztikai szoftverek felülvizsgálatának e részében a harmadik szám egy fényes és ambiciózus startup terméke. Az alkotók rendkívül kreatívak voltak az alkalmazás nevével kapcsolatban. Az eZway-t “Easy Way”-nek vagy “Easy Road”-nak ejtik egy másik, meglehetősen ellentmondásos értelmezésben. A szoftver célja, hogy segítse a jármű tulajdonosát abban, hogy önállóan tájékozódjon a jármű állapotáról, megszüntesse a problémákat és törölje a “figyelmeztető” jelzőket. Valójában az eZway sokkal többnek bizonyult, mint egy diagnosztikai alkalmazás.

  Az eZway az OBDII szabványon keresztül működik, a fedélzeti elektronikához egy ELM327 adapteren keresztül csatlakozik. Márkás eZway-vezérlők állnak rendelkezésre, de nem kötelező használni őket – az alkalmazás harmadik féltől származó adapterekkel is működik. A program alkalmas az 1996 óta gyártott amerikai, 2001 óta az európai, 2005 óta az ázsiai és orosz járművek diagnosztikájára.

  Az eZway online regisztrációt igényel. Ez sok felhasználónak nem tetszik, de ezt nem lehet megkerülni, hiszen maga a koncepció nagyrészt erre épül. A hivatalos oldalon történő regisztrációval egy személyes felhasználói fiók és egy személyes oldal jön létre az autóról. a jövőben a program szorosan együttműködik a fiókkal, frissíti és kiegészíti a szerveren lévő információkat. Ez természetesen egy hatalmas közösséget, az autórajongók sajátos közösségi hálózatát alkotja, ahol találkozhat a kedvenc autómárkák többi tulajdonosával, és összehasonlíthatja egymás paramétereit, megoszthatja tapasztalatait és tanácsokat adhat.

  Valójában a közösségi komponens az eZway fő “jellemzője”, ami teljesen egyedivé teszi és sok felhasználót vonz. De nem lenne sikeres, ha nem lenne tele funkciókkal. Ez a helyzet az eZway esetében is.

  Könnyedén megfejtheti az autó fedélzeti elektronikájából származó hibakódokat, valamint ellenőrizheti a hűtőfolyadék hőmérsékletét, a motorterhelést, az üzemanyagnyomást és számos más fontos és nem fontos paramétert.

  Hosszan beszélhetünk az eZway érdemeiről, ez valójában az öndiagnosztika ötletének egyik legjobb mobil megvalósítása. És, meglepetés – teljesen ingyenes.

  Előnyök

  • széles körű funkcionalitás;
  • barátságos felület;
  • információs érték;
  • stabilitás és megbízhatóság;
  • az információk központosításának egyedi megközelítése;
  • Egy nagy közösség;
  • teljesen szabad.

  Hátrányok

  • érdemben elhanyagolhatóak.

  Nyomaték

  Értékelés: 4.7

  Nyomaték

  Egy másik figyelemre méltó termék a legjobb mobil autódiagnosztikai alkalmazások között a Torque alkalmazás. Nagy népszerűségre tett szert informatív, felhasználóbarát felülete és széleskörű funkciói miatt is.

  A Torque kezdetben két változatban érhető el.

 • te teljesen ingyenes, de többé-kevésbé működőképes, nem csak egy “demo” verzió, mint ahogy az gyakran előfordul. Legalább egy üzemzavarjelzőt ki tud oltani, és ez már mond valamit. A Pro verzió várhatóan átfogóbb, néhány igazán hasznos dologgal.

  Az alkalmazás első indításakor engedélyt kér a GPS használatára. Célszerű engedélyezni, mivel legalább a sebesség és számos más paraméter pontos kiszámításához szükséges.

  A Torque ugyanúgy működik, mint sok más diagnosztikai program. Az alkalmazás vezeték nélkül csatlakozik a fedélzeti elektronikához egy ODB2 adapteren keresztül. Ezután a jármű márkájának elektronikus vezérlőegységének képességeitől függően számos adat áll rendelkezésre az autó rendszereinek és alrendszereinek állapotáról. Ezek közül sok megjeleníthető virtuális képernyőkön valós időben mozgó grafikák formájában vagy szimulált analóg panel formájában, nyilakkal.

  A Torque egyik fontos előnye, hogy a felhasználónak jogokat biztosít az egyéni igényeknek megfelelő finom beállításokra. Még abban a változatban is

 • te ez a funkció elérhető, és lehetővé teszi mind a hét virtuális képernyő testreszabását, ezáltal “kiszorítva” az ingyenes verzióból azt a funkcionalitást, amely elegendő lehet.

  Azt is említettük, hogy a szoftver képes “kioltani egy csekket”. Igen, a nyomatéknak “megvan a hatalma” a motor ECU hibaállapotának visszaállítására. Ez könnyen elvégezhető a Műveletek menüben. Ugyanakkor nem csak a “csupasz” hibakódot látja, hanem annak értelmezését is.

  Az alapfunkciók mellett a Torque egy sor további funkcióval is rendelkezik, amelyek az “Extrák” menüpontban találhatók. Ezek közé tartozik a virtuális képernyő számlálóinak visszaállítása, az adatok lekérdezése a megfelelő ODB2-adaptereken, a gyorsulásmérő kalibrálása és még sok más. Ugyanitt megnyithatja magának az alkalmazásnak a beállításait is, és elég sok van belőlük.

  Előnyök

  • széles körű funkcionalitás;
  • használhatóság;
  • felhasználóbarát;
  • Rugalmas és az Ön igényeihez igazodó finomhangolás
  • meglehetősen funkcionális ingyenes verzió.

  Hátrányok

  • az interfész részleges elsietése.

  Autó mérőműszer

  Értékelés: 4.6

  Autó mérőműszer

  És egy másik érdekes külföldi termék, amely sajnos nem rendelkezik magas színvonalú orosz lokalizációval, és ami van – nem több, mint egy amatőr fordítási kísérlet, hiányos és összességében messze nem tökéletes. De az alkalmazás megéri, és ha legalább alapszintű angol nyelvtudással rendelkezik, érdemes megismerkedni legalább az ingyenes verzióval, hogy megalapozott döntést hozhasson a vásárlásról. A program végül is nem túl drága – körülbelül 600 rubel, és mégis van néhány egyedülálló tulajdonsága. oktatás 1 A program nem túl drága.

  Az autós mérőműszer Bluetooth vezeték nélküli technológián keresztül csatlakozik az adapterhez. Az első indításkor a rendszer kéri, hogy válassza ki a jármű márkáját – elég sokféle támogatott jármű van. Az ECU felismerése és az ECU-val való kommunikáció után az alkalmazás megjeleníti a munka menüt. Nagyon minimalista, és ismétlem, ha ez egy amatőr orosz fordítás, akkor az írástudatlansága miatt visszataszító lehet.

  Aztán van egy másik fajta “pszichológiai akadály”. – nem a legkényelmesebb és nem túl szalonképes a megjelenés menüje. Ha ezt a két pontot leküzdöd, akkor csak jó dolgok következnek, nevezetesen szinte ugyanaz a teljes funkcionalitás, mint a fent leírt alkalmazásoknál. A felhasználók különösen értékelik az infografikák információit és áttekinthetőségét. Ez igaz, bár ezek a grafikák sem esztétáknak valók – nincs sok “szépség”, csak maximális információ “csillogás” nélkül.

  A fizetős verzió egyes bővített funkciói csak bizonyos autómárkák esetében érhetőek el. Ezek a következők: Ford 1996-2008; Nissan 2001-2007; General Motors 1996-2007; Toyota 200-2006; Kia 1996-tól mostanáig. További információkért arról, hogy mit fog tenni a Car Gauge a felsorolt modellek diagnosztikája tekintetében a fizetős verzióban, kérjük, látogasson el a hivatalos weboldalra vagy közvetlenül a Google Play alkalmazásboltba. A tájékoztatás angol nyelven történik.

  Előnyök

  • funkcionalitás;
  • informativitás;
  • Számos autómárkát támogat;
  • vizuális diagramok;
  • stabilitás;
  • olcsó fizetős verzió.

  Hátrányok

  • nem a legfelhasználóbarátabb vezérlők;
  • “ferde” russzifikáció.

  Dash parancs

  Értékelés: 4.5

  DASH PARANCS

  Az Expertology legjobb autódiagnosztikai alkalmazások áttekintése gyakorlatilag az egyetlen olyan mobil kütyüalkalmazás, amely ebben a hagyományos súlycsoportban felveheti a versenyt a Torque-kal. Csak vicceltem – a Dash Command a SEMA Global Media Award győztese.

  A fentiek mindegyike teljes mértékben jelen van a Dash Command bármely más diagnosztikai mobilalkalmazás leírásában, ezért nem ismételjük meg őket. Az alábbiakban csak néhányat említünk az egyes funkciók közül. Például az a tény, hogy az érzékelőkkel való interakció mellett a program rendelkezik az útvonal-számítógép teljes körű funkcióival. Ez magában foglalja az üzemanyag-fogyasztás, a sebesség, a futásteljesítmény, az üzemanyag-fogyasztás és egyéb statisztikák nyomon követését.

  Közvetlen feladatait tekintve a Dash Command képes a hibakódok értelmezésére, az on-line adatfeldolgozásra, az azonnali hibaelhárításra, valamint a meghibásodási állapot megszüntetésére és a kijelző kioltására is.

  A grafikai megjelenítés itt nem olyan színes és “analóg”, mint a Torque-é, de ez nem probléma, mivel a Dash Command-nak megvan a saját “elektronikus” stílusa, és sokaknak sokkal jobban fog tetszeni. A szoftver által a képernyőn megjeleníthető egyértelmű mutatók – sebesség, üzemanyag-fogyasztás, motorfordulatszám, gáz- és fékpedál állás, gázpedál, gázpedál, a maradék üzemanyaggal megtett lehetséges távolság kiszámítása stb.

  Előnyök

  • széles körű funkcionalitás;
  • számos autómárka támogatása;
  • informativitás;
  • használhatóság;
  • rugalmas beállítások;
  • egy szép grafikus ábrázolás.

  Hátrányok

  • nincs hivatalos vagy megfelelő amatőr minősítés.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: