A 12 legjobb akkumulátor az autókhoz

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám és nem minősül vásárlási útmutatónak. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

A motor vagy a sebességváltó mellett az akkumulátor a modern autók egyik legfontosabb belső alkatrésze. Ez biztosítja az összes perifériás elektronika és fedélzeti rendszer áramellátását, valamint a motor indításának képességét – a fő egység a gépkocsi teljesítményrészében.

Hagyományosan világszerte több mint 50 vállalat gyárt akkumulátorokat, de csak egy kis részük megbízható az autóiparban. Ezért az Expertology magazin szerkesztősége független kutatást végzett, és két tematikus kategóriában értékelte a legjobb akkumulátorokat egy autó számára. A végső listán szereplő termékek kiválasztásának szempontjai a következők voltak:

 1. fogyasztói visszajelzések (általános jellegük és kialakításuk);
 2. szakértői vélemények;
 3. a műszaki és teljesítményjellemzők összehasonlítása;
 4. az árszínvonal és annak kapcsolata a rendelkezésre álló funkciókkal.

Hogyan válasszuk ki az akkumulátor az autóhoz

A járművéhez megfelelő akkumulátor kiválasztásakor három kulcsfontosságú szempontot kell figyelembe vennie:

Akkumulátor típusa.Nagyon fontos jellemző, amely közvetlenül befolyásolja mind a jövőbeli vásárlás árát, mind az erősségek és gyengeségek megnyilvánulását. Az összes gyártott akkumulátort három csoportba soroljuk:

 1. Ólomsavas. Rendkívül primitív és elavult elemtípus, amely hat szigetelt kapacitásból (kannából) áll kénsavval, amelyek mindegyikében egy-egy ólomlemez van leeresztve. Olcsó, a legtöbb esetben szervizelhető (ha ki tudja csavarni a dugókat a feltöltéshez), és tökéletesen tolerálja a túltöltést. Teljes kisülés esetén azonban könnyen elveszíthetik teljes kapacitásukat, és egyszerűen leáll a töltés.
 2. Gél. A legújabb akkumulátortípus, amelyben a folyékony elektrolitot gélelektrolittal helyettesítik. Környezetbarátabbak, mint az ólom-sav akkumulátorok, mivel a gél nem folyik, és megakadályozza az ólomlemezek elszíneződését. Ezek szintén érzéketlenek a mélykisülésekre, de a töltési folyamatra meglehetősen szigorú követelményeket támasztanak, és háromszor (vagy akár ötször) drágábbak.
 3. AGM. Kombinált akkumulátortípus, amely egyesíti a két fent említett változat elveit. A folyékony elektrolit itt impregnáló rétegként szolgál a lemezeket körülvevő szálas anyag számára, és megakadályozza a lemezek elszíneződését. Ezek az akkumulátorok nagyon energiatakarékosak, de rendkívül érzékenyek mind a töltési folyamatra, mind a mélykisütésre. Kétszer annyiba kerül, mint az ólom-savas modellek.

Bemutatási áram névleges értéke.Kötelező előírás, amelyet a kísérő dokumentumokban és az akkumulátor címkéjén határoznak meg. Három különböző módszerrel mérhető:

 1. HU – az árammérés -18 Celsius-fokos hőmérsékleten és legalább 7,5 voltos feszültségen történik 10 másodpercig. A végső értéket a lehető legmagasabb értéknek tekintjük.
 2. DIN – a környezeti hőmérséklet és a legalább 9 voltos feszültség analóg értékei mellett a mérés 30 másodpercen belül történik. Ez a legnehezebb módja a bemeneti áram beállításának.
 3. SAE – tápfeszültség 7,2 volt, hőmérséklet állandó. A maximális áramleolvasás 30 másodpercet vesz igénybe.

Az indítóáram akkor kerül előtérbe, ha az akkumulátort hideg éghajlatú régiókban fogják használni. A nagyobb áramerősség ezért jobb választás – jelentősen megnő a hidegindítás valószínűsége.

Polaritás. A választás rendkívül fontos és “alattomos” szempontja, amely minden figyelmetlen autótulajdonos idegeit tönkretette. Általános szabály, hogy az autók túlnyomó többsége rövid terminálok akkumulátor csatlakoztatására, amely nem lehet igazítani a helyükre a “rossz” eszközzel (egyfajta védelem a bolondok ellen, akik figyelmetlenül a terminálokat a rossz érintkezőkre helyezik). Ne feledjen egy egyszerű szabályt: ha az akkumulátort a pólusokkal magunk felé fordítjuk, akkor a plusz oldal balra van az előreirányú polaritásnál, illetve jobbra a fordított polaritásnál. Egyfajta hazai és európai.

Melyik akkumulátor a jobb: zselés vagy ólom-sav akkumulátor?

Az akkumulátor típusa

Előnyök

Hátrányok

Ólomsavas

+ Viszonylag olcsó akkumulátor típus

+ Könnyű kezelhetőség

+ Alacsony önkisülési szint (3-20%) havonta

+ Alacsony karbantartási igény – nincs elektrolit-utántöltés és nincs memóriahatás

+ Nagy áramerősség

– Nem tűri, hogy üresen tárolják

– Általában érzékeny a hőmérséklet-ingadozásra

– Alacsony környezetbarátság – az elektrolitok és az ólom szennyező anyagok

– Szigorúan korlátozott számú töltési / kisütési ciklusok támogatása

– Többnyire 2-3 évig “élőben”

Gél

+ Rendkívül környezetbarát – a gél nem folyik ki és megakadályozza az ólomlemezek bomlását azáltal, hogy beburkolja azokat

+ A teljes lemerülésig tolható

+ Az élettartam akár 7 év is lehet

– Magas költség (3-szor magasabb, mint az ólom-sav akkumulátoroké)

– Nagy érzékenység a túlfeszültségre

– Kemény feltöltési áramhatárok

– Nem fagyérzékeny, ezért hideg régiókban nem ajánlott a használata

A legjobb akkumulátorok értékelése autókhoz

Jelölésszékhelytermék neveár
A legjobb ólomsavas akkumulátorok1VARTA kék dinamikus8 924€
2Meda
 • st Standard CMF 56077
 • 4 700€
  3Mutlu kalcium ezüst 604 595€
  4Polar B60HV TAB5 195€
  5Tyumen akkumulátor Prémium 6ST-644 300€
  6Exide Premium6 248€
  7“A szörnyeteg 6ST-60 L3U4 350€
  AGM akkumulátorok1VARTA D52 Silver Dynamic AGM10 355€
  2Bosch AGM S514 480€
  3Banner Running B
   l
  12 580€
  4Optima Red Top16 880€
  5Tudor AGM9 750€

  A legjobb ólomsavas akkumulátorok

  VARTA kék dinamikus

  Értékelés: 4.9

  VARTA kék dinamikus

  Egy nagyon hosszú és dicső múlttal rendelkező akkumulátor-sorozat, amely folyamatosan a valaha volt legjobb akkumulátorok között szerepel. A VARTA Blue dynamic a referenciaakkumulátor: hosszú élettartam, jó áramteljesítmény és egyenletes tartalékkapacitás. Ítélje meg saját maga: 60 amperórával, 540 amper indítási árammal (EN szabvány), ami lényegesen magasabb, mint néhány közvetlen versenytársáé.

  A német gyártógépben valamikor hiba lépett fel, és egy időben a felhasználók mind panaszkodtak a VARTA Blue dinamikusan működő VARTA Blue dinamikus végzetes meghibásodására – és mindezt mindössze hat hónap használat után. Mindez 2014-15-ben történt. Most a D59 szinte a legjobb változat az autóba való beszereléshez, nem fogadja el a fagyot, és még néhány évszak után is “túléli” a félig kisütött állapotot. Ezt a metamorfózist az egykor csúcstechnológiás PowerFrame rács integrálása tette lehetővé, amely gátat szab az ólomlemezek mechanikai (és nyilvánvalóan kémiai) megsemmisülésének. Objektíve a modell nem is kicsit rongyos: az árcédula a mai valóságban több mint tisztességes, a minőséget szakértői tesztek és a hétköznapi felhasználók bizonyították, és a töltésjelző hiánya aligha tekinthető komoly hátránynak.

  Előnyök

  • jó ár-érték arány;
  • Jó teljesítménymutatók;
  • A tartalékkapacitás rendelkezésre állása és a motor indításakor keletkező nagy indítóáram;
  • a belső tér egyszerű, de robusztus felépítése.

  Hátrányok

  • nem található.

  Meda

 • st Standard CMF 56077

  Értékelés: 4.8

  <img width="450" alt="Meda
 • st Standard CMF 56077″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/7551666196251-212.jpg” height=”450″ title=”Meda

 • st Standard CMF 56077″>

  Egy lépésre volt a rangsor első helyezettjétől a Meda

 • A st Standard CMF 56077 egy ólom-sav akkumulátor, amely nemrégiben tért vissza az orosz piacra. Távozásának oka nem volt összhangban a vállalat érdekeivel: minden a Meda
 • st elhagyja a szegmenst. De a visszatérés nagyon káros volt a gazdaságra nézve, mivel az oroszországi eladások mintegy 20-30 %-kal nyereségesek voltak.

  Ami magát az akkumulátort illeti, az áram értéke 560 amper volt 60 amperórás kapacitás mellett. Még a hazai akkumulátorokkal (“Tyumen” vagy “Beast”) összehasonlítva sem elég, de a súlygyarapodás nagyon észrevehető (itt 13,5 kg). Nem könnyű megjósolni, hogy mi fog történni, de úgy tűnik, hogy az új Meda-politika

 • nem vezet semmi jóra. Miután a gyártó másodszor is piacra lépett, megemelte terméke árát, ami miatt korábbi vásárlóinak több mint egyharmada elfordult tőle. Bár a Standard CMF 56077 egy nagyon tisztességes akkumulátor, az ára még mindig nem megfelelőnek tűnik.

  Előnyök

  • Stabil indítási áram;
  • 5 éves várható élettartam;
  • nagy tartalékkapacitás;
  • Alkalmas Oroszország hideg régióiban való használatra.

  Hátrányok

  • viszonylag magas költség.

  Mutlu kalcium ezüst 60

  Értékelés: 4.7

  Mutlu kalcium ezüst 60

  A kategória szereplői nem változnak évről évre. A Mutlu Calcium Silver 60 mindenféle minősítés és csúcs örökös tagja, hatalmas népszerűségnek örvend a felhasználók körében a tényleges javíthatósága és nagy stabilitása miatt a teljes előírt élettartam alatt. Ebből a szempontból pozitív hatása van a megújult ezüstadalékolási technológiának, amely jelentősen, 40-60%-kal meghosszabbította a kalcium akkumulátorok élettartamát. Ezenkívül a lemezek is változáson mentek keresztül – a továbbfejlesztett öntési technológia növeli a tulajdonságok homogenitását és az elkerülhetetlen minőségi növekedést.

  A Mutlu Calcium Silver 60 akár 540 amperóra kapacitással akár 540 amper áramot is biztosít, ami egy kalcium akkumulátor esetében jó értéket képvisel. És végül, ott van a karbantarthatóság kérdése. Ez alatt azt értjük, hogy az egyes üvegekben lévő sűrűség szabályozható, ami a fedél eltávolításával és a dugókhoz való hozzáféréssel lehetséges. Az elektrolit feltöltésével az akkumulátor élettartama nagymértékben módosítható, így az évek során meghosszabbítható.

  Előnyök

  • optimális költségszint;
  • az akkumulátor részleges szétszerelésének lehetősége önkiszolgálás céljából (nevezetesen az elektrolit feltöltése és a sűrűség ellenőrzése);
  • magas indítási áram;
  • Jó gyártási minőség (ezüstözés, folyamatos öntési technológia).

  Hátrányok

  • alacsony tartalékkapacitás.

  Polar B60HV TAB

  Értékelés: 4.6

  TAB Polar B60HV

  Nagyon jó középkategóriás ólom-sav akkumulátor, amely nem tud bekerülni az első háromba a tartalékkapacitás hírhedt hiánya miatt, és népszerűsége egy kicsit alacsonyabb, mint a Mutlué. Igen, minden dolog egyenlő, a felhasználói preferenciák szerepet játszottak: a TAB Polar B60HV mint hiánypótló termék gyakran kimaradt a kiválasztásból. Talán hiába, mert 60 amperórával már 600 amper indítóáramot ad, és a gyakorlatban nem észleltek csökkenést. Ez sokkal több, mint amit a VARTA Blue Dynamic nyújt, és ez sok, aminek meg kell felelnie.

  A TAB Polar B60HV mindenekelőtt jó akkumulátornak bizonyult a téli időszakban, mivel még Szibériában sem észleltek “félelmet” a fagy és az alacsony hőmérséklet miatt. A modell ára a piacon általában megfelel a minőségi jellemzőknek, és az akkumulátor tartóssága őszintén működik a megfelelő időben (5 év). Tekintettel a bármi és minden hamisításának korszakára, ez az akkumulátor az egyik legjobbnak tekinthető, és habozás nélkül vegye használatba.

  Előnyök

  • az ár és a minőség optimális aránya;
  • teljesen megfelelő teljesítmény fagyos körülmények között;
  • Akár 600 amper 60 Ah kapacitásonként;
  • az elektrolit ellenőrzése a dugókon keresztül.

  Hátrányok

  • alacsony tartalékkapacitás;
  • alacsony népszerűség (az első három elemhez képest).

  Tyumen akkumulátor Prémium 6ST-64

  Értékelés: 4.5

  Tyumen akkumulátor Prémium 6ST-64

  Ha a “Beast” 6ST-60 L3U-t az árszintje miatt lehet kritizálni, a Tyumen Battery Premium 6ST-64 sztoikusan ellenáll minden támadásnak, és még sok külföldi versenytársnak is utat enged. Ez az akkumulátor a legjobb a maga nemében számos belső tesztben, bár a terjedelmes mindig jelen van itt, mint egy bizonyos “földhözragadt” szimbóluma.

  64 amperóra kapacitás mellett a bejelentett áram 59 amper – ez az egyensúlyhiány nem hozza őrületbe a felhasználókat. Ez egy vicc, de a szakértők szinte mindannyian a Tyumen Battery Premium 6ST-64-et részesítették előnyben, és még a VARTA termékeket is alacsonyabb rangsorba helyezték. Egy ilyen szoros versenyben egy helyi győzelem jelent valamit, és a felhasználók egyedül befolyásolták a végső helyezések elosztását. Akárhogy is legyen, ez az akkumulátor a hazai gyártás fényes képviselője, amely sem a hideggel, sem az öregedéssel nem tud megbirkózni.

  Előnyök

  • nagyon magas minőségű gyártás;
  • alacsony ár;
  • kellően nagy és stabil teljesítmény;
  • szakértői vélemény vezetője.

  Hátrányok

  • Tömör (súlya 17,2 kilogramm).

  Exide Premium

  Értékelés: 4.4

  Exide Premium

  Ahogy az gyakran előfordul, az Exide Premium a legvadabb egyensúlytalanság túszává vált, amelynek értelmében az amerikai gyártók “aláírták”. Valójában az akkumulátor élettartama úgy írható le, hogy “rövid, de teljes életet élt”: 60 amperórás kapacitással az indítóáram 640 amper volt, ami a legmagasabb mutató a maga nemében. Természetesen egy ilyen visszatéréssel nem kell remélni az akkumulátor hosszú élettartamát, és még javíthatatlanabbá válik.

  Az Exide Premium maximális élettartama ritkán kevesebb, mint három év, mivel a katód és az anód várható élettartama nagyon magas. Lényegében minden a felhasználó lelkiismeretén múlik: mennyire mérsékelt a vezetési stílusa, milyen gyakran használja a járművet és milyen éghajlati körülmények között. Szerencsére a modell ára nem a legmagasabb a piacon. Ha az ár túl alacsony lenne, az nagyon rossz lenne.

  Előnyök

  • ésszerű költségekkel;
  • nagyon magas indítási áram;
  • Nem rossz, ha hideg régiókban dolgozik.

  Hátrányok

  • Alacsony túlélőképesség: egy motorkerékpáros kabát maximális élettartama alig haladja meg a három évet.

  “A szörnyeteg 6ST-60 L3U

  Értékelés: 4.4

  A “Beast” 6ST-60 L3U határozottan a felhasználók előítéletének áldozata, akik a kért árat túl magasnak tartják egy Oroszország területén kifejlesztett termék számára. Nem számít, hogy milyen, de az akkumulátor tisztességesen teljesíti az összes megadott paramétert: ugyanaz a 60 amperórás kapacitás akár 600 amper áramot is termel. Nagyszerű teljesítmény, még a külföldi országok képviselőivel összehasonlítva is.

  A “Beast” 6-60 L3U nem fél az orosz fagyoktól, amire valójában kifejlesztették: az indítóáram lehetővé teszi a benzin- és dízelmotorok könnyű indítását. Általában körülbelül négy évig tart, de néhány felhasználónak sikerül egy szezon alatt “elfogynia”. Az egyetlen kritika a “Beast” konstruktív teljesítményére, mint nagy súly – 16,4 kg, míg a külföldi analógok 2-3 kg-mal kevesebbet nyomnak ugyanazokkal a paraméterekkel. Ebből következik a következtetés: bár a mi akkumulátoraink tulajdonságaik alapján felvehetik a versenyt a külföldiekkel, nem minden tökéletes a konstrukciójuk alapján.

  Előnyök

  • jó indítóáram;
  • alkalmazkodott a téli körülményekhez;
  • a kiskereskedelmi üzletekben való elterjedtség;
  • nagy teljesítmény.

  Hátrányok

  • Magas ár egy hazai termékért;
  • terjedelmes.

  Legjobb AGM akkumulátorok

  VARTA D52 Silver Dynamic AGM

  Értékelés: 4.9

  VARTA D52 Silver Dynamic AGM

  Az emberek akaratából a vezető pozíciót a minősítésben az igazán jó Varta akkumulátor foglalja el, amely kivétel nélkül drágább (és kiváló minőségű) alternatívája a fent említett Bosch S5 AGM-nek. Tény, hogy a teljesítmény szempontjából a D52 Silver Dynamic AGM teljesen lemásolja a versenytárs S5-öt a modellek teljes skáláján, és csak pontonként különbözik, semmi jelentős paraméterrel. De az oldalán ez az akkumulátor teljesen megvalósított rendszer “start / stop”: ellentétben a véletlen Bosch eltalálta a helyszínen itt volt csavarva szándékosan.

  És még ennyi kopás mellett is a VARTA D52 Silver Dynamic AGM könnyedén kibírja ugyanazt a két szezont, és a felhasználóra bízza, hogy mi lesz a következő lépés. Igaz, a költség, a Bosch S5 árának egynegyede, ballasztként hozzáadódik ehhez a joghoz. Hadd adjunk egy kis tippet: az ilyen csere bármilyen körülmények között sikeresnek bizonyul, mert az akkumulátor nemcsak a “durva” rendszerrel rendelkező autókban viselkedik jól (itt az ideje, hogy emlékezzünk a Tudor AGM-re), hanem a szabványos konfigurációkban is, amelyek hiányoznak az évszázados riválisoktól a kategóriában.

  Előnyök

  • az indítóáram és a névleges kapacitás megfelelő aránya (680 A/60 Ah stb.)..);
  • kiváló teljesítmény start/stop körülmények között;
  • hosszú töltésmegmaradás és a gyors feltöltés képessége;
  • jó ár-érték arány.

  Hátrányok

  • nem azonosított.

  Bosch AGM S5

  Értékelés: 4.8

  Bosch AGM S5

  A Bosch klasszikus prémium akkumulátora épphogy a kínálat csúcsán van, legfőbb erénye azonban a tökéletes üzemi egyensúly, ami érezhetően jobban érzékelhető, mint a Banner Running B-nél

   l. Ismét rengeteg a különböző kapacitású és indulóáramú modell, és néhány helyen nagyon is kifejezett a fölény az előző előadónál. Egy egyszerű példával élve: az S5 sorozat esetében 60 Ah mellett közel 700 (pontosabban 680 amper) amper keletkezik. Nem rossz eredmény, még a gél akkumulátorok mércéjével mérve sem.

   Másodszor, ki kell emelni a jó tartalékkapacitást, valamint a magas töltésfelhalmozási sebességet, ami különösen akkor hasznos, ha az autót meglehetősen kemény “start/stop” üzemmódban működtetjük. A Bosch AGM S5 nem fél a fagytól, és legalább két szezonon át működik – a többi esetben a működés időtartama csak Öntől függ. Bár még a rendkívül pozitív vélemények is a “nagy árcédula” szemrehányását adták, nekünk nincs panaszunk ezzel a termékcsaláddal szemben.

   Előnyök

   • nagy indítási áramok a névleges kapacitás mellett;
   • kiváló “túlélőképesség” hideg körülmények között;
   • a gyors töltés felépítésének képessége;
   • kapacitástartalék (vészhelyzetben);
   • Jó ár-érték arány.

   Hátrányok

   • nincs.

   Értékelés: 4.7

   <img width="640" alt="Banner Running B

    l” src=”/wp-content/uploads/2023/02/76516666196251-7912.jpg” height=”426″ title=”Banner futó B

     l”>

     Banner Running B

      l az a modell, amely az egyensúly fogalmát a fő teljesítményjellemzők szempontjából foglalja össze. A piacon a kapacitív paraméterek és a megfelelő indítási áramok széles skálájával kapható, ami nagyon népszerűvé teszi, de főleg a meleg éghajlaton. Ennek az akkumulátornak a viselkedése valójában nagyon közel áll egy közepes méretű zselés akkumulátoréhoz: például 70 amperóra kapacitással akár 700-720 amper indítási áram is elérhető. Más szóval, elegendő kapacitással rendelkezik a nagy benzinmotorok és a dízelmotorok indításához egyaránt.

      Azonban szinte minden fogyasztó egyöntetűen egyetért abban, hogy a Banner Running B

       l hiányzik a fagyos körülményekhez való kondicionálás – az akkumulátor nagyon gyorsan lemerül. Emiatt további gondot jelent az időszakos eltávolítása meleg helyen történő tárolás céljából, mivel senki sem akar túlfizetni egy amúgy is drága energiaelem gyors “haláláért”.

       Előnyök

       • az akkumulátorok széles választéka a kapacitás tekintetében;
       • magas indítóáram, amely lehetővé teszi az akkumulátorok együttes működését dízel- és benzinmotorokkal együtt
       • nagy tartósság meleg éghajlaton vagy megfelelő karbantartás mellett hidegebb éghajlaton.

       hátrányok

       • meglehetősen magas árcédula az egész termékcsaládon;
       • gyenge teljesítmény hideg éghajlaton.

       Optima Red Top

       Értékelés: 4.7

       Optima Red Top

       Az Optima Red Top gél akkumulátor nem olyan jó, mint a másik három, két jó okból: nagyon magas (mint minden gél akkumulátor) ár és viszonylag alacsony kapacitás, mindössze 55 amperóra. Valójában ezeken az okokon számos akadálya van a tömeges értékesítésnek, mivel a fogyasztók egy részét összezavarják az ilyen kis kapacitású számok, míg a többiek nem tudnak alkudni a belső “kapzsisággal”, és figyelmüket az egyszerűbb lehetőségekre fordítják.

       Persze, ha ennyire rossz lenne, az Optima Red Top soha nem került volna be a rangsorba. A helyzetet a hideg időszakban a kiváló működési feltételek mentik meg, így az akkumulátor hosszú ideig könnyedén üzemeltethető Szibéria területén. A második pozitív szempont a rendkívül magas indítóáram: 815 amper, ami nagyszerű kontrasztot ad a kapacitív jellemzőkkel szemben. Igen, javíthatatlan (mint minden modern akkumulátor modell), de akár 5 évig is eltarthat – attól függően, hogy milyen gyakran használja a járművét, hogyan vezet, és mennyi elektronikával rendelkezik.

       Előnyök

       • modern zselés akkumulátor-technológia;
       • A rendkívül magas indítóáram (815 A);
       • hosszú élettartam;
       • Kiváló téli teljesítmény.

       Hátrányok

       • alacsony akkumulátor kapacitás (55 Ah);
       • nagyon magas ár.

       Tudor AGM

       Értékelés: 4.6

       Tudor AGM

       Az Exide Technologies cég (a Tudor márka tulajdonosa) nem is olyan régen kezdte el az AGM-akkumulátorok fejlesztését, de máris nagy port kavart az autósok globális közösségében. Az új kompakt egység igazi reveláció a kompakt akkumulátorok között, akár 680 amperórás terhelés mellett 60 amperóra kapacitással. Az eredmény kiváló, különösen a start/stop rendszerrel és nagyobb (2 literes vagy nagyobb) motorokkal rendelkező járművekhez illesztve. Ezt elősegíti a gyors töltésfelépítés és a nagy áramimpulzus leadásának képessége, ami különösen hasznos a városi ciklusban közlekedő járművek téli üzemeltetése során.

       Amint azt a felhasználók megjegyezték, a Tudor AGM nagyon komoly érdemei ellenére rendkívül hűtlen a megfelelő opció és a kis motor (1,5-1,8 liter) nélküli járművekhez, és még a szükségtelen időszakos leállások miatt is. Ez annak köszönhető, hogy a gyorsított áramkimenet az akkumulátor gyors kisülését idézi elő, így nagy a valószínűsége, hogy rövid idő elteltével szükség lesz az akkumulátor eltávolítására és a készülékből való feltöltésére. Emellett a magas ár nem kedvez az átlagfogyasztónak. Ezért szigorúan korlátozottan alkalmazható, ezért az ötödik helyet foglalja el a minősítésünkben.

       Előnyök

       • Elég erős cella ahhoz, hogy rövid idő alatt nagy mennyiségű áramot adjon le;
       • Gyors töltésátvételi sebességet használ, ami jó a start/stop rendszerrel rendelkező járművek számára;
       • kompakt méretek.

       Hátrányok

       • A kapacitás terhelés alatt gyorsított ütemben csökken;
       • magas ár.
  • Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: