A 12 legjobb motoros koponya

A nagy sebességek korában a motorosok a legvédtelenebbek az utakon. A szokásos motoros felszerelés csak alapvető biztonságot nyújt. Ezért sok kétkerekű követi a profi motorosok példáját, és beszerzi a Motocoaches-t. Ezek olyan kiegészítő berendezések, amelyek különleges biztonsági funkciókkal rendelkeznek. Ez segít ellenállni az időjárási körülmények hatásainak, és védi a testet esés vagy közúti baleset esetén. A hazai piacon a külföldi és a hazai gyártók lovaglókabátok széles választékát kínálják. A legmegfelelőbb modell kiválasztásához figyelembe kell venni szakértőink ajánlásait.

Tanácsok a motoros felszerelés kiválasztásához

A gumiabroncs összetétele. Amikor a ruhák kiválasztása a külső megjelenésük miatt történik, fontos, hogy ne felejtsük el a belső tartalmat. A standard motódzseki több elemből áll.

 1. Alátétként egy speciális hálós szövetet használnak, amely lehetővé teszi a hő és a nedvesség elpárolgását a motoros testéből. Így még a nyári hőségben is kényelmes.
 2. A motorkerékpár-párna külső rétege vízlepergető impregnálással készült. A legtöbb gyártó laminált bevonatot használ, amelyet a kopásállóság jellemez.
 3. Védőkabát a szövetrétegek közötti védőelemekkel. Poliuretán habból készülnek, és a legérzékenyebb helyeken is elférnek. A védelemnek a háton és a mellkason, a vállakon és a könyökön, a nyakon és a kulcscsontokon kell lennie. A szakértők szerint a mellkason lévő egyrészes elem maximális védelmet nyújt.

A motorkerékpár koponyák típusai. A parka többféle modell létezik, és ezek funkcióik tekintetében különböznek egymástól.

 1. A cross-country koponyasapkákat olyan sportlovasok számára tervezték, akik szeretnek terepen lovagolni. Maximális védelmet nyújtanak a versenyzőnek nagy sebességnél bekövetkező esés és az útfelületen történő csúszás esetén. A motokrosszban való győzelemhez azonban fontos, hogy minimalizáljuk a felszerelésünkre ható terhelést. Ezért választják a sportolók a legkönnyebb modelleket.
 2. A városi és országúti dirt bike koponyasapkák rendkívül tartósak, és ellenállnának egy motoros esésének a kemény aszfalton. Ennek érdekében a pajzsok alatt habbetéteket helyeznek el, amelyek elnyelik a lökésszerű terhelést, és szétterítik azt a héjon. Speciális szerelési és szellőztetőrendszerek is kaphatók városi lovagláshoz.

A választás jellemzői.Van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, amikor felkeresi a szakkereskedést.

 1. Jobb, ha kétrészes helyett egyrészes mellkasi védőt választasz. A rögzítés után nem mozdulhat el oldalirányban.
 2. A hátvédőnek is szorosan a testhez kell illeszkednie. Ellenőrizze, hogy a heveder biztonságosan rögzítve van-e.
 3. A könyök- és vállvédőknek gyakorlatilag össze kell érniük. A pajzsokat szíjakkal rögzítik keresztben.
 4. A vállak védelme a nyaknál kezdődik, a kulcscsontot felülről és elölről fedve.

A 12 legjobb motorkerékpár bőrök kiválasztása. Mindegyikük elérhető az orosz piacon. Az értékelés a szakértői közösség és a helyi motorosok visszajelzései alapján készült.

A legjobb motoros koponyák értékelése

Jelölésszékhelytermék neveár
A legjobb motoros csizmák értékelése1Spidi Warrior dzseki Fekete/Fehér18 900€
2Dainese MANIS JACKET 6513 200€
3Alpinestars Bionic Tech Protection kabát12 600€
4Dainese CITY GUARD D119 600€
5IKON STRYKER FÚRÓTORONY24 100€
6Spidi Defender BC 160-170 Fekete Sárga10 990€
7EVS COMP KABÁT14 490€
8Alpinestars Bionic Pro Protection kabát11 855€
9THOR SENTRY XP FEKETE13 500€
10ACERBIS KOERTA 2.012 900€
11MadB
  TURTLE kabát 6065 – 6800
7 700€
12VEGA NM-6028 400€

Spidi Warrior dzseki Fekete/Fehér

Értékelés: 4.9

Spidi Warrior kabát fekete

Az olasz motorkerékpár-felszerelésgyártók a világ élvonalába tartoznak. Spidi Warrior Jacket Fekete-fehér hálós dzseki kényelmes és biztonságos túrakerékpározáshoz tervezve. Ez egy nyári modell, amelyhez egy speciális 3D anyagot használtak. Az innovatív dizájn és a nagyszerű megjelenés teszi ezt a kerékpárt a rangsorunk győztesévé. A külső felületet kétrétegű laminált bevonat védi. A modell kivehető szélálló béléssel, valamint védő váll- és könyökvédővel rendelkezik. hát- és mellkasi protektor hozzáadásával fejleszthető. A fényvisszaverő funkciók segítenek abban, hogy a motorkerékpáros jobban látható legyen éjszaka.

A hazai motorosok bíznak az olasz gyártókban. Az egyetlen dolog, ami visszatartja őket a vásárlástól, az a magas ár.

Előnyök

 • elegáns megjelenés;
 • kényelem;
 • biztonság;
 • megbízható külső védelem.

Hibák

 • magas ár.

Dainese MANIS JACKET 65

Értékelés: 4.8

Dainese MANIS JACKET 65

Jól ismert a körökben a professzionális motorosok kabátok olasz márka Dainese. A MANIS JACKET 65 teljes védelmet nyújt viselőjének, váll- és könyökvédővel kiegészítve. A szakértők dicsérik az összes felszerelés magas minőségét. A gyártónak sikerült egy kényelmes motoros robogót készítenie, sokféle beállítási fokozattal. A tartósság és a rugalmasság a durva hálónak köszönhetően, amelyet csuklós lemezek borítanak, egybe van szőve. A kompozit anyagok használata lehetővé tette, hogy a védőburkolat könnyebb legyen. A modell ezüstérmes a rangsorunkban.

A hazai motorosok a tematikus fórumokon élénk érdeklődést mutatnak a Dainese MANIS JACKET 65 iránt. De a magas ár megakadályozza őket abban, hogy megvásárolják a ruhát.

Előnyök

 • tartósság és rugalmasság;
 • lenyűgöző megjelenés;
 • teljes körű védelem;
 • könnyű kiigazítások.

Hátrányok

 • magas ár.

Alpinestars Bionic Tech Protection kabát

Értékelés: 4.7

Alpinestars Bionic Tech Protection kabát

Az Alpinestars az egész világon jól ismert. Az Alpinestars Bionic Tech Protection Jacket felkeltette a szakértők figyelmét. A biztonsági elemek, amelyeket a felszerelésben használnak, nem váltanak ki kritikát a szakértőkből. Ez különösen igaz a hát és a váll területén. A mellkaspárna két részből áll, ami aggodalomra ad okot a hatékonyságot illetően. Kényelem és ergonómia tekintetében gyengébb, mint a piacvezetők. A motoros úgy érzi, mintha egy igazi autó burkolatát viselné, amely korlátozza a mozgását.

Az orosz felhasználók dicsérik a motoros kabátot vonzó ára, kiváló minőségű kivitelezése és alacsony súlya miatt. A hátrányok közé tartozik a kényelmetlen beállítások, a rövid életű tépőzár és a merevség.

Előnyök

 • építési minőség;
 • megfizethető ár;
 • megbízható védelem;
 • alacsony súly.

Hátrányok

 • merev szerkezet;
 • rövid életű tépőzár.

Dainese CITY GUARD D1

Értékelés: 4.6

Dainese CITY GUARD D1

A maximális kényelemért a forró nyári időjárásban a Dainese CITY GUARD D1 kabát. A gyártó okosan használt hálós anyagot polipropilénnel impregnált betétekkel. A betétek, valamint a mellkasvédő perforáltak a jó légcsere érdekében. A szakértők kiemelték a modell ütéscsillapító tulajdonságait, amely lehetővé teszi az ütéscsillapító tulajdonságok kiegyenlítését. A motoros biztonságát a hát, a mellkas, a könyök és a vállak levehető védőelemei biztosítják.

A modell csak egy lépéssel marad el a legjobb háromtól. . A hazai motorosok tematikus fórumokon vitatkoznak a gallér hiányáról. A lassú városi közlekedés egy dolog, de az autópályán extra védelemre van szükséged a nyakad körül a szél ellen.

Előnyök

 • jó csillapítási jellemzők;
 • rengeteg biztonsági funkció;
 • perforált betétek;
 • stílusos design.

Hátrányok

 • nincs nyakörv;
 • magas ár.

STRYKER RIG

Értékelés: 4.5

IKON STRYKER FÚRÓTORONY

Az amerikai gyártó az ICON STRYKER RIG motoros kabát gyártásához a legmodernebb anyagokat és technológiát használta fel. A szakértők szerint a legjobb motorkerékpáros védelmi rendszer a következő. A kétrészes “CE” könyök- és vállvédők kombinációja innovatív gélbetétekkel jótékony hatással van az ütéseloszlásra. A beépített szellőzőnyílások hatékony szellőzést biztosítanak, míg a hálós AirMesh anyag elvezeti a nedvességet. A gyártó speciális pántokat használt a vállak, a könyök és a derék területén a beállításhoz. A motoros teknős az ötödik helyre került a ranglistánkon.

A hazai motorosoknál nincs a szokásos cipzár és biztonsági gallér. A kabátot vonzó megjelenése és biztonsága miatt dicsérik.

Előnyök

 • magas biztonsági szint;
 • innováció;
 • kényelem;
 • kényelmes beállítások.

Hátrányok

 • nincs nyakörv;
 • magas ár.

Spidi Defender BC 160-170 Fekete Sárga

Értékelés: 4.5

Spidi Defender BC 160-170 Fekete Sárga

A Spidi Defender BC 160-170 Black Yellow kiemelkedik a versenytársak közül a rendkívül könnyű súlya (700 g) miatt. Speciális kompozit anyagból és poliuretán habból készült. A szakértők dicsérik a hát- és mellkasi protektorok megbízhatóságát. A gyártó számos szellőzőnyílást biztosított a kényelem érdekében, valamint az ERGOFIT integrált beállítási rendszert. A minőségi kivitelezés és a kényelmes illeszkedés ezt a modellt a rangsorunk első 6 helyezettje közé emeli.

A hazai motorkerékpárosok több hátrányra is rámutatnak. A vállak és könyökök védelmének hiánya a fő kritika. Meleg gallérral és ujjakkal is rendelkezik, hogy melegen tartsa Önt. A felhasználók dicsérik a motoros dzsekit könnyűsége, kényelme és tartóssága miatt.

Előnyök

 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • A látványos dizájn;
 • könnyedség;
 • comfort.

hátrányok

 • alacsony védelem.

EVS COMP KABÁT

Értékelés: 4.4

EVS COMP KABÁT

Teljes körű védelem a motoros felsőtestének az EVS COMP JACKET-tel. Izmos kialakítása, könnyű súlya és megfizethető ára miatt került a listánkra. A szakértők szeretik a légáteresztő hálós anyagot, amely egész nap frissen tartja Önt. A Spidi Defender BC 160-170 Black Yellow kiemelkedik a versenytársak közül. Speciális védőbetétek a mellkason és a háton, a vállakon és a könyökökön.

Orosz motorosok valós körülmények között tesztelték az EVS COMP JACKET-et. Számos hízelgő véleményt kapott könnyű öltözködéséről és tartósságáról. A motorkerékpár teknőc gyenge pontja az ágyéki régió védelmének hiánya. Nem túl kényelmesen készült gallér, amelyet néhány felhasználó maga finomít.

Előnyök

 • izmos kialakítás;
 • jó szellőzés;
 • megbízhatóság;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • nem megfelelő védelem a hát alsó részén;
 • Kényelmetlen gallér.

Alpinestars Bionic Pro Protection kabát

Értékelés: 4.3

Alpinestars Bionic Pro Protection kabát

Az Alpinestars Bionic Pro Protection Jacket minőségi anyagokból készült. A szakértők azonban a gyártót innovatív formatervezéséért is dicsérik. Terepjárásra tervezték. Vízálló hálóval rendelkezik, amely jó testszellőzést is biztosít. A gyártó gondolt egy motoros védelmi rendszerre, de a beépített elemek nem feltűnőek. A modell méltán szerepel a rangsorunkban.

Oroszországban eddig kevés motoros vásárolt olasz felszerelést. ritkán található meg az üzletek polcain, ami korlátozó tényező. A felhasználók véleménye szerint a gallér hiánya és a rövid szabás kérdésesnek tűnik.

Előnyök

 • innovatív tervezés;
 • kiváló minőségű anyagok;
 • könnyedség;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • az oroszországi forgalmazási hálózatban való elérhetőség hiánya;
 • nem megfelelő ágyéki védelem.

THOR SENTRY XP FEKETE

Értékelés: 4.2

THOR SENTRY XP FEKETE

Az amerikai THOR gyártó által a hazai fogyasztóknak kínált motorosvédelem klasszikus változata. A SENTRY XP BLACK dzseki védelmet nyújt a hát, a mellkas, a könyök és a vállak számára. A 3 részből álló biztonsági rendszer, ez a kialakítás rugalmas és ergonomikus Bionic Pro védőkabátot tesz lehetővé. A hátsó panelek horgas rögzítése biztosítja a mozgás szabadságát. Rések a lemezeken a hatékony légcsere érdekében. A kiváló szellőzést a felhasznált anyag nagyméretű perforációi biztosítják. Rögzítés állítható pántok segítségével. A szakértők a 9. helyet adták ennek a modellnek a minősítésünkben.

Az ajánlások dicsérik a kabát könnyű súlyát és robusztusságát. A hátrányok között említik a mechanikai sérülésekkel szembeni alacsony ellenállást.

Előnyök

 • hatékony védelem;
 • könnyedség;
 • kényelem;
 • hatékony szellőzés.

A hibák

 • alacsony ellenállás a mechanikai sérülésekkel szemben.

ACERBIS KOERTA 2.0

Értékelés: 4.1

A KIALAKÍTÁS IZMOS; A GALLÉR NEM TÚL KÉNYELMES

A profi motorosok nagyon jól ismerik az olasz ACERBIS cég felszereléseit. A kétkerekűek szerelmeseinek a gyártó a könnyű és kényelmes ACERBIS KOERTA 2-t tervezte.0. A szakértők kiemelték a magas szintű biztonságot is, amelyet számos vizsgálat során megerősítettek. A motocoat alapját perforált szövet képezi, a védőelemek pedig erre vannak felszerelve. Mindegyik önbeálló, így minden testtípushoz ideálisan illeszkedik. Alkalmazzon szilárd alapot a gerinc alátámasztására. Top tíz legjobb motoros felszerelés a rangsorunkban.

A felhasználók visszajelzéseikben elégedettek az ár/teljesítmény aránnyal. Kicsit trükkös lehet a méretezés, néhány tulajdonos azt javasolja, hogy egy mérettel kisebbet válasszon.

Előnyök

 • könnyedség;
 • megfizethető ár;
 • jó minőség;
 • Rengeteg beállítás.

Hátrányok

 • nehéz megtalálni a megfelelő méretet.

MadB
  l TURTLE kabát 6065 – 6800

Értékelés: 4.0

MadB<ul></div><p>TURTLE Jacket 6065 – 6800″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/61116666193361-5612.jpg” height=”400″ title=”MadB</p><ul>l TURTLE Jacket 6065 – 6800″></p><p>Az orosz motorosok szívéért folytatott éles versenyben a hazai MadB cég elég jól teljesít</p><ul>l. A szakértők különösen nagyra értékelik a MadB kivitelezését és műszaki jellemzőit</p><ul>TURTLE kabát. a kabátot gondosan megtervezték, gerinctámasza tartós anyagból készült. Egy teljes védőfelszerelést kap egy elfogadható áron. A lovasnak megfelelően állítható. A modell megérdemli a helyét a rangsorunkban.</p><p>A hazai motorosok a kabátot nagyszerű költségvetési lehetőségnek tartják. Nincs panasz a biztonságra, de az anyagok és a kivitelezés minősége.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>kopásállóság;</li><li>könnyű beállítás;</li><li>megfizethető ár;</li><li>hatékony védelem.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>olcsó anyagok;</li><li>Instabil építési minőség.</li></ul><h3>VEGA NM-602 </h3><p>Értékelés: 4.0</p><div style=VEGA NM-602

A VEGA NM-602 teknős a legolcsóbb motoros felszerelés a rangsorunkban. A kínai gyártó nagyfokú biztonságot nyújtó kabátot hozott létre. A ruházat azon részébe, amely a test sérülékeny részeit védi, különleges elemeket építettek be. A szakértők kiemelték a speciális állítószíjat, amely lehetővé teszi, hogy a kabát a versenyző testalkatához igazodjon. Az elülső rész kényelmes viselet; textilövvel megfelelően rögzül a testhez, az elasztikus szövetháló pedig jó szellőzést biztosít.

Sok orosz motorkerékpáros vásárolt egy kabátot VEGA NM-602. Dicsérik az ár-érték arányt, a vonzó megjelenést és a könnyű kialakítást. A háló azonban gyorsan lekopik a hátsó részen, és a védelem kemény ütközés hatására összeomlik.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • kényelmes beállítás;
 • vonzó megjelenés;
 • alacsony súly.

Hátrányok

 • rövid életű.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: