A 13 legjobb autós sampon

A szerkesztő megjegyzése: *A legjobb női kerékpárok. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. A termék megvásárlása előtt kérjük, konzultáljon szakemberrel.

Hogyan válasszunk autósampont

A sampon kiválasztásakor sok autótulajdonos elsősorban a költségkritériumra összpontosít, megkerülve az összes többi legfontosabb mutatót. A nem megfelelő összetételű termék kiválasztása visszafordíthatatlan következményekkel járhat, például a festékréteg károsodásával vagy – enyhe bosszúságként – a “nulla” hatásával. Ezért az Expertology online magazin azt ajánlja, hogy az autósampon vásárlásakor egy autósboltban az alábbi paraméterekre figyeljen:

Összetétel.Minden autósampon alapesetben vízből áll, és ideális esetben 6-8 pH-egység közötti sav-lúg egyensúlyban van. Ha ezt a küszöbértéket túllépik vagy alábecsülik, a folyadék agresszív hatást gyakorol a műanyagra, a gumira és nagyobb mértékben a lakk- és festékbevonatokra, ami azok helyi degradációjához vezet. A hatóanyagok felületi elemek, amelyek nem haladhatják meg az egész egység névleges tömegének 30%-át. A komplexképző anyagok megengedettek, amelyek a pH-érték növelése nélkül felületaktív anyagként és vízlágyítóként működnek a termék jobb habzása és oldódása érdekében. egyéb adalékanyagok, mint pl. habbalátét, viasz vagy adalékanyagok egész komplexuma, amelyek tartós korróziógátló és javító filmet képeznek.

A megtekintése.Az autósamponok három kategóriába sorolhatók:

 1. nyár – “nyitott” a működési mechanizmus bizonyos feltételek mellett (egy bizonyos küszöbhőmérsékleten a nyári szezonban). Ennek eredményeképpen kimossák a szerves szennyeződések túlnyomó többségét (beleértve a rovarokat, a bitument és a szennyeződéseket);
 2. A klasszikusok az érintésmentes autómosáshoz használt általános samponok, amelyek hatékonysága kissé gyengébb a nyári samponoknál. Ennek ellenére fontos pluszpontja a hőmérséklet-szabályozás – pozitív és negatív hőmérsékleten is tökéletesek.
 3. koncentrátumok – a technikai különbség az, hogy az ilyen samponok nem használhatók “a dobozból”. Használat előtt hígítani kell, és a keverési arányt a felhasználó határozza meg (ez teljes mértékben a tisztítás céljától függ).

Címkézés.A termék címkéjén általában fel kell tüntetni a termék tanúsító jelét, a gyártó logóját, a gyártási és lejárati dátumot, valamint a vállalat aktuális címét.

A legjobb samponok értékelése

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb samponok kézmosáshoz1Karcher Plug Clean
2Pingo366€
3Golden Wax Super Foam93€
A legjobb autósamponok az érintésmentes tisztításhoz1HI-GEAR Hg8002n198€
2Karcher
  tra habos tisztítószer
702€
3Fű aktív hab rózsaszín345€
4ATAS DIMER83€
A legjobb autósamponok viasszal1
 • QUI MOLY AUTO-WASCH WACHS
 • 749€
  2Simoniz150€
  3TEKNŐSVIASZ FORRÓ VIASZ309€
  4SONAX WASH WAX366€
  A legjobb samponok viasszal1izol Autoglanz448€
  A legjobb autós samponok kondicionálóval1Meguiars G-177481 580€

  A legjobb sampon kézmosáshoz

  Karcher Plug Clean

  Értékelés: 4.9

  Karcher Plug Clean

  Egy neves autógyártó karosszériasamponja (beleértve a nagynyomású mosókat is), amely egyesíti a tisztító és a fényezésvédő funkciót. A Karcher Plug Clean tisztító hatása egy titkos összetevőn alapul, amely nemcsak a zsír- és olajfoltokra, hanem a légköri, sőt az ásványi szennyeződésekre is aktívan hat. Az eredeti formula kémiailag semleges (pH 6-7), és nincs káros hatással a festékre.

  A Karcher Plug Clean fontos előnye az is, hogy biológiailag lebomló felületaktív anyagokat tartalmaz, így egy ilyen fontos időszakban is megtartja a környezetbarát pecsétet. A sampon olcsó, 1 literes flakonokba csomagolva, és közvetlenül a flakonból használható.

  Előnyök

  • aktívan befolyásolja a különböző típusú szennyeződéseket (zsír, ásványi só és légköri szennyeződések);
  • Nagyfokú környezetbarát (lebomló felületaktív anyagok);
  • teljesen ártalmatlan a festékre;
  • Alacsony ár és optimális csomagolás.

  Hátrányok

  • nem azonosították.

  ingo

  Értékelés: 4.8

  Pingo

  A német Pingo gyártó koncentrált autósamponja hatékony termék a fényezés nagyon makacs foltjainak kezelésére. habosító hatás jellemzi, amely minimálisra csökkenti a jármű felületének homok- és szennyeződésrészecskékkel való megkarcolódásának kockázatát. Az alkohol hatásával kombinálva a vegyület kiválóan alkalmas rovarfoltok vagy kátrányfoltok (kivéve talán a folyékony kátrányt) lesikálására.

  Ami a felhasználói véleményeket illeti, a Pingo pozitívuma gyakran a termék magas költséghatékonysága. A gyártó ajánlásai szerint a koncentrátumot 25 ml/liter víz arányban kell hígítani, de a sampon sokkal kisebb “infúziójával” is kiváló mosási eredmények érhetők el. Az eredmények tekintetében a Pingo egyetlen hátránya, hogy hajlamos csíkokat hagyni, ami a fekete festékeken gyakran észrevehető, de ez egy élesebb törléssel megelőzhető.

  Előnyök

  • Kifejezett polírozó hatása van;
  • Jó habzás;
  • Még az erős szennyeződéseket is eltávolítja;
  • védőfólia kialakulása a karosszéria kiváló minőségű kezelésével;
  • alacsony ár.

  A hátrányok

  • Csíkokat hagy (az alkoholtartalom miatt).

  Golden Wax Super Foam

  Értékelés: 4.7

  Golden Wax Super Foam

  Egy másik minősítési jelölés kifejezett habosító funkcióval, amely átfogó tisztító és védő hatással van az autó karosszériájára. Ezenkívül a cinkionokat tartalmazó aktív adalékanyagok megerősített polimer-cink filmet hoznak létre, amely védi a fényezést és kijavítja a kisebb hibákat (a mikrorepedések és karcolások cinkkel való “kitöltésének” hatása). De ez még nem minden: a Golden Wax “Super Foam” kiválóan használható polírozóként, mivel a védőfilm tetején vízlepergető viaszréteget képez.

  E sampon tagadhatatlan előnye, hogy hideg és meleg vízben is használható, így hőmérsékletétől függetlenül ugyanolyan habzó hatású. Ez a helyzet azonban nem mentes az árnyalatoktól: a Golden Wax “Superfoam” egyetlen hátránya a zsírfoltokra gyakorolt gyenge hatása, amely nagy szorgalmat igényel a foltok eltávolításához.

  Előnyök

  • aktív habosítás;
  • alacsony költség;
  • Feloldható hideg és meleg vízben;
  • kiváló polírozó hatás;
  • viasz és polimer védőfilm létrehozására szolgáló mechanizmus;
  • nagy gazdaságosság.

  A hátrányok a következők

  • gyenge hatás a zsírfoltokra.

  A legjobb samponok az érintésmentes tisztításhoz

  HI-GEAR Hg8002n

  Értékelés: 4.9

  HI-GEAR Hg8002n

  Független szakértői tanulmányok szerint a HI-GEAR Hg8002n mosóereje 98,4%, ami a legjobb eredmény az autósamponok széles területén. Ezért ez a készítmény felmászik a tiszteletreméltó első sorba, még akkor is, ha kissé elveszíti a fogyasztók számára nem kis költségkomponensben lévő kollégáit.

  Az érintésmentes sampon egyértelmű előnyei a nagyon jó habképződés, amely hideg és meleg vízzel is elérhető; nincs maszatolás vagy csíkozás, mivel a hatóanyagok nem tartalmaznak alkoholt; könnyű öblítés vízzel, anélkül, hogy utána szárazra kellene törölni. Érdemes megemlíteni a HI-GEAR Hg8002n rendkívüli finomságát a festékkel, gumival és műanyagokkal szemben, aminek köszönhetően a sampon a koncentráció és a feldolgozási idő korlátozása nélkül használható.

  Előnyök

  • Nagy mosási teljesítmény;
  • a védelem több rétegének kialakítása;
  • teljesen biztonságos a műanyagok, gumi és festékek számára;
  • Minden típusú szennyeződés problémamentes eltávolítása (a bitumenfoltokig bezárólag);
  • könnyű polírozó hatás.

  Hátrányok

  • Enyhe árcsökkenés a versenytársakhoz képest.

  Karcher
   tra habos tisztítószer

  Értékelés: 4.8

  Karcher <ul></div><p>tra Foam Cleaner” src=”/wp-content/uploads/2023/02/68816666196241-6713.jpg” height=”410″ title=”Karcher </p><ul>tra Foam Cleaner”></p><p>Autósampon, amely a Karcher K2-K7 típusú nagynyomású mosógépek töltőanyagaként készült. Gyorsítottan hat minden ismert közúti szennyeződésre, valamint a problémás olaj-, fűtőolaj- és különösen a “csúnya” bitumenfoltokra. minden hatékonysága ellenére </p><ul>A Grass Foam Cleaner nem tartalmaz foszfátokat és agresszív savakat, ami a festék és általában a környezet védelme szempontjából is nagyon érzékeny termékké teszi.</p><p>A sűrű, kék színű koncentrátum meglepően takarékos, és még az 1000 ml-es flakon is tartós. Gazdasági szempontból, akárhogy is nézzük, a Karcher </p><ul>A habtisztító a versenytársak túlnyomó többségénél jobb, és ezzel a tulajdonsággal számolni kell.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Abszolút festékbiztonság (nem tartalmaz oldószereket vagy más agresszív összetevőket);</li><li>Rendkívül gazdaságos összetétel;</li><li>gyorsított hatásmechanizmus a szennyeződésre;</li><li>A környezetvédelmi előírások betartása.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A termék 1 literjének meglehetősen magas ára (amelyet a felhasználás gazdasági hatása kiegyenlít).</li></ul><h3>Fű aktív hab rózsaszín</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Fű aktív hab rózsaszín

  A Grass márka egyik legfényesebb képviselője, amelynek fő előnye a festék fényének helyreállítása, negatív hatás nélkül, fokozatos romlást okozva. A habzás érdekében, amely valószínűleg jobb, mint bármelyik versenytársáé, a samponba egy speciális aktivátort építettek be, amely a hőmérséklettől függetlenül elindítja a habzási folyamatot. egyébként a koncentrátum fogyasztása nem haladja meg a 10-20 grammot literenként.

  Egy jármű teljes mosásához a Grass Active Foam Pinkkel a minimális fogyasztás 100 gramm koncentrátum, ami nagyon gazdaságossá teszi a terméket. A készítményhez hozzáadott aktív adalékanyagok lehetővé teszik a védőréteg kialakulását, és aktívan befolyásolják a makacs szennyeződések lebomlását is. Bár az aszfaltot nem a legjobb (értsd: gyors) módon távolítja el a festékről, a használatának pozitív hatása nagyon észrevehető.

  Előnyök

  • Alacsony fogyasztás egy jármű mosásakor (100-150 gramm);
  • Habaktivátor, amely erős habképződést eredményez;
  • 6-10 literes kiszerelésben forgalmazzák;
  • védő adalékanyagok komplexének jelenléte.

  Hátrányok

  • A rendkívül makacs szennyeződések a karosszérián lévő vegyület beáztatását igénylik.

  ATAS DIMER

  Értékelés: 4.6

  ATAS DIMER

  Az érintésmentes autómosó sampon egy “agresszív” dobozban teljes mértékben igazolja az első benyomást. A legerősebbként forgalmazott termék szinte könnyedén eltávolítja a kátrányt és a szennyeződéseket, bármilyen hígított vízhőmérsékleten. Feloldódik, az ATAS DIMER bőséges habot biztosít, anélkül, hogy problémát okozna a későbbi öblítéssel.

  A különösen agresszív szennyeződések eltávolítására szolgáló rendkívül agresszív módszerekkel határos erőteljes hatása ellenére ez a sampon teljesen semleges az autó karosszériájához, és ebben rejlik a legnagyobb előnye. Az ATAS DIMER használatának egyetlen kisebb hátránya, hogy a hígítási arányt az alkalmazástól függően kell beállítani, függetlenül attól, hogy egyszerűen a leülepedett port akarjuk-e lecsapni, vagy teljes karosszéria-kezelést szeretnénk végezni a kemény foltok eltávolítására.

  Előnyök

  • Hatékonyság hideg és meleg vízben;
  • a szakemberek körében már régóta használatos;
  • Nem a legdrágább samponváltozat;
  • A tartós bitumenfoltok is eltávolíthatók.

  Hátrányok

  • A kívánt hatás eléréséhez a terméket egy ideig fent kell hagyni, mielőtt leöblítjük.

  A legjobb autósamponok viasszal

 • QUI MOLY AUTO-WASCH WACHS

  Értékelés: 4.9

  <li></div><p>QUI MOLY AUTO-WASCH WACHS” src=”/wp-content/uploads/2023/02/70816666196241-9613.jpg” height=”410″ title=”</p><li>QUI MOLY AUTO-WASCH WACHS”></p><p>A választék legfinomabb autósamponja, meglepő módon egyesíti a rendkívüli hatékonyságú. Tisztítószer funkciója mellett</p><li>A QUI MOLY AUTO-WASCH WACHS biztosítja a tartós védőréteg kialakulását, amelynek hatásmechanizmusa részben a fényezés mikrokárosodásból történő helyreállítását célozza.</p><p>A védőréteg második oldala a szín kiegyenlítése, ami fényessé és csillogóvá teszi, a makulátlan gyári fényezés határát súrolja. Ilyen intenzív hatással van a karosszéria állapotára, ezért a samponból meglehetősen szúrós kémiai illat árad. Ez azonban nem így van: a koncentrátumnak kellemes barackillata van, amely meglehetősen tartós és még mosás után is érezhető. A végső plusz pontok a következők</p><li>A QUI MOLY AUTO-WASCH WACHS egy költséghatékony és vízben könnyen oldódó folyadék.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>teljesen semleges a különböző típusú felületeken (a gumitól és műanyagtól kezdve az üvegen át a festékig)</li><li>környezetbarátság;</li><li>előkészítő, de elégséges polírozó hatás (a további műszeres polírozáshoz);</li><li>a legerősebb mechanizmusok a karosszéria védelmére a környezeti hatásokkal szemben.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>Szigorúan meghatározott hőmérsékleti paraméterek mellett történő tárolást igényel.</li></ul><h3>Simoniz</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Simoniz

  Elég ritka az autóápolási termékek hazai piacán, fő előnye a gazdaságosság, és ezért a hatás nagy hatékonysága még alacsony koncentrációban is. 500, 1000 és 2000 milliliteres palackokban kapható, és minden vödör vízhez legfeljebb 25 milliliterre van szükség. Ez a számítás azt mutatja, hogy még a legkisebb előre csomagolt mennyiség is elegendő 20 vödörhöz.

  Amint a gyártó maga is rámutat, a Simoniz samponnak kifejezett fényező hatása van, amely nem igényel további kezelést az autó mosása és szárítása után. A termékben lévő felületaktív anyagok biológiailag lebomlóak, ami nagyfokú környezetbarátságot és a nemzetközi minőségi szabványoknak való megfelelést jelent. Az egyetlen hátránya a magas ár, mivel a termék egyenesen az Egyesült Királyságból származik.

  Előnyök

  • Kiváló hatás kemény és lágy vízben;
  • erős fényesítő hatású, visszaadja a fényt és a színt a fényezésnek;
  • Jó gazdaságosság, ami jó hasznot jelent a használatból;
  • környezetbarátság.

  Hátrányok

  • magas költség.

  TEKNŐSVIASZ FORRÓ VIASZ

  Értékelés: 4.8

  TEKNŐSVIASZ FORRÓ VIASZ

  A szakértők szerint a minősítés ezen szegmensében képviselt összes sampon közül a legtartósabb viaszbevonó hatást a Turtle Wax Hot Waxban rögzítették. A termék maradványhatása még 4 hét intenzív, kedvezőtlen hatásoknak való kitettség után is látható.

  A formula különlegessége, hogy bár a tisztítószerek kategóriájába tartozik, nem képez habot, így emulziós állapotban marad. Egy ilyen “észrevétlen” sampon hatása azonban nagyon is észrevehető: az erős szennyeződések eltávolítása mellett a viasz biztosítja az “egészséges” szín helyreállítását, és ragyogó fényt kölcsönöz a felületnek. Más szóval, a Turtle Wax Hot Wax minőségi polírozóként működik, amelyet a jármű későbbi értékesítésre való előkészítésében lehet használni.

  A

  • A hatásmechanizmus azonnali (nincs szükség a készítményt a felületen tartani az öblítés előtt);
  • Nem érzékeny a hőmérséklet-változásra;
  • A festékréteg helyi hibáit okozó reagensek semlegesítése;
  • optimális ár.

  Előnyök

  • Vízzel történő öblítést, majd a felület ruhával történő áttörlését igényli;
  • A sampon meglehetősen ritka a hazai autóápolási boltokban.

  SONAX WASH WAX

  Értékelés: 4.7

  SONAX WASH WAX

  Carnauba wax autósampon érintkezésre (kézi mosás). A felhasználók szerint a SONAX WASH WAX enyhe tisztító hatású, amelyet viaszoló hatás követ, amely gazdag fényt és csillogást kölcsönöz a fényezésnek, amely nagyon mutatós állapotban van.

  Ezenkívül a magas viaszkoncentráció számos védelmi funkciót is ellát, például taszítja a vizet és megakadályozza a por megtapadását. A karosszérialakatos szakemberek a SONAX WASH WAX használatát nem csak a járművek rutinszerű mosásához használt samponként ajánlják, hanem a járművek tartósítására is a hosszú szezonális tároláshoz. A termék áthatoló képessége sok jóváhagyást kapott az illetékes felhasználók körében, de különleges jellemzői egy kellemetlen tulajdonság azonosításához vezettek. Az a tény, hogy az autó karosszériájának kezelése az év téli időszakában semmilyen előnyt nem jelent a karosszéria védelme szempontjából – a sampon minden hasznos tulajdonsága teljesen elveszik az alacsony hőmérséklet hatására.

  Előnyök

  • Háromszoros hatásmechanizmus (tisztítás, színvisszaállítás, karosszéria védelme);
  • nem tartalmaz oldószereket vagy foszfátokat, amelyek negatív hatással vannak a festékre és a lakkra;
  • az adagolócsésze megléte és a gyártó ajánlásai;
  • kiváló “megőrző” funkciók.

  Hátrányok

  • az alacsony hőmérséklet miatt tulajdonságait elveszíti.

  Legjobb autó sampon és lengyel lengyel lengyel lengyel

  Bizol Autoglanz

  Értékelés: 4.8

  Bizol Autoglanz

  A Bizol Autoglanz egy enyhe polírozó hatású sampon, amelyet speciális adalékanyagok komplexének használatával érnek el, amelyek pozitív hatással vannak a karosszéria színére. A legapróbb puha részecskék, amelyek nem minősülnek csiszolóanyagnak (de valójában hasonló funkciókat látnak el), biztosítják az elöregedett festék mikroszkopikus rétegeinek “lekaparását”, ugyanakkor eltávolítják az olyan hibákat, mint a repedések és karcolások, és elmossák az összes állott szennyeződést.

  A Bizol Autoglanz a hibás réteg eltávolításával a száradás során frissen képződött filmréteggel helyettesíti azt, amely taszító hatású és növeli a bevonat védelmét a különböző káros tényezőkkel szemben. A készítmény fontos előnye, hogy a benne lévő összes felületaktív anyag biológiailag lebontható – az anyagnak csak 10%-a nem bomlik le könnyen. Ezek a tulajdonságok együttesen egy ideális termék képét alkotják – és valójában ez a következtetés nem áll messze az igazságtól.

  Előnyök

  • Aktívan küzd a karosszéria mattulása ellen;
  • biztosítja a karosszéria átfogó tisztítását és az azt követő védelmét a szennyeződések ellen;
  • Biológiailag akár 90%-ban lebomló;
  • Kiváló polírozási képesség.

  Hátrányok

  • nem figyeltek meg.

  A legjobb samponok kondicionálóval

  Meguiars G-17748

  Értékelés: 4.8

  Meguiars G-17748

  A Meguiar’s G-17748 a GOLD GLASS termékcsalád egyik csúcskategóriás terméke, amelynek célja a fényezés minőségi védelme a kedvezőtlen környezeti hatások ellen. Amellett, hogy biztosítja a karosszéria tisztítását a szennyeződésektől, sótól és porlerakódásoktól, a sampon száradás közben biztosítja a fényezés színének helyreállítását, és vastag polimerfilmet hoz létre a szennyező részecskék koptató hatása elleni védelem érdekében.

  A hivatalosan ajánlott samponfogyasztás 30 ml/ 4 liter víz arányban van korlátozva. Ebben a formában az oldat biztosítja az összes benne rejlő folyamatot, de a fogyasztók azt mondják, hogy a hígításhoz szükséges koncentrátum mennyisége csökkenthető a pénz megtakarítása érdekében. Ha közelebbről megvizsgálja a piacot, azt fogja látni, hogy a Meguiar’s G-17748 uralkodik a sampon-kondicionáló szegmensben. Versenytársak hiányában ez a készítmény a legjobb, de ki tudja, hogy a gyártók prioritásai egy év múlva hol fognak változni.

  Előnyök

  • Minimálisra csökkenti a negatív környezeti tényezők hatását;
  • alacsony fogyasztás jellemzi;
  • “Felfrissíti a fényezés színét;
  • stabil polimerfilmet képez a felületen;
  • nincs csíkozás.

  Hátrányok

  • enyhén agresszív a műanyagokkal és a gumival szemben;
  • viszonylag magas költségek.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: