A 13 legjobb gépjármű-felelősségbiztosító társaság

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem minősül reklámnak, és nem vásárlási útmutatónak szánták. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

A legjobb gépjármű-felelősségbiztosítók rangsora a következő. A “jelöltek” kiválasztásakor a vizsgált kategóriában több fontos tényezőt is figyelembe vettek: a felülvizsgálatok számát és minőségét, a biztosítók aktivitását az ügyfelek problémáinak kezelésében.

Hogyan válasszunk egy gépjármű-felelősségbiztosítási társaságot

Az oroszországi biztosítótársaságok számos és széles körben elterjedt. Ahhoz, hogy olyan méltó céget válasszon, amely egy biztosítási esemény bekövetkezése esetén valóban “megmenti”, keményen meg kell próbálni.

Tehát először is 2 dologra kell figyelni:megbízhatóság és stabilitás.Szerencsére a fejlesztési adatokról könnyen hozzáférhetőek az információk. A részvénytőke összege is fontos. És nem csak a méretére kell figyelni, hanem az éves nyereséggel, a szerződések szerinti kifizetések összegével való korrelációra is. És még néhány pont:

  1. Ha a szervezet kicsi – mindenképpen ellenőrizze, hogy rendelkezik-e gépjármű-felelősségbiztosítási működési engedéllyel.
  2. Ügyeljen a regisztrációra – jobb, ha előnyben részesítik az Oroszországból származó és “regisztrált” vállalatot, és nem azon kívül.
  3. Figyeljen a “korra” – a megfelelő biztosító kiválasztásakor keressen legalább 10 éves biztosítót.

A legjobb gépjármű-felelősségbiztosítók értékelése

Jelöléshelybiztosító társaságértékelés
A legjobb gépjármű-felelősségbiztosítók értékelése1Ingosstrakh4.9
2Alfastrakhovanie4.9
3SOGAZ4.8
4Tinkoff biztosítás4.8
5VTB biztosítás4.8
6RESO-garancia4.7
7Rosgosstrakh4.7
8Reneszánsz biztosítás4.6
9Liberty Insurance4.6
10ERGO4.5
11VSK4.5
12Zetta biztosítás4.5
13Soglasie4.4

Ingosstrakh

Értékelés: 4.9

INGOSSTRAKH.webp

A PJSC Ingosstrakh egy biztosítótársaság, amelynek alapszabály szerinti alapja (2018. májusi adatok szerint) mintegy 17,5 milliárd euró. . Belföldön és nemzetközi szinten egyaránt működik. Ma már szövetségi biztosító, amely az ország 84 régiójában rendelkezik irodákkal. Ingosstrakh az első helyen áll a gépjármű-biztosítási (szárazföldi, vízi) gyűjtések tekintetében.

2019 elején a biztosítási ügyfelek biztosítási igényeinek elutasítási aránya 0,57% volt (23,8%-os csökkenés az előző évhez képest). Az előző évi kifizetések 28,9 millió eurót tettek ki. . Az Expert RA neves hitelminősítő ügynökség szerint a szervezet a legmagasabb pénzügyi erősségi besorolással (AAA) rendelkezik. Az Ingosstrakh az ország egyik vezetője a visszatérítések, a prémiumok és az egyenleg tekintetében.

Alfastrakhovanie

Értékelés: 4.9

ALFAstrakhovanie.webp

A JSC Alfastrakhovanie joggal számít Oroszország egyik legnagyobb vállalatának. Átfogó szolgáltatáscsomagot nyújt, amely nemcsak jövedelmező üzleti védelmi programokat, hanem a magánszemélyek érdekeinek védelmét szolgáló kiváló portfóliótermékeket is magában foglal. Az Alfa biztosítás a második helyen áll az előnyök és a megkötött szerződések száma tekintetében a gépjármű-biztosítások és a vasúti utasbiztosítások terén. A honlapon 24 órás forródrótot találnak. 20%-os kedvezményt biztosít a gondos sofőröknek és a VIP szolgáltatási programoknak. A vállalatnak mintegy 270 regionális képviseleti irodája van.

2019 elején a biztosítási szerződések alapján az ügyfeleknek nyújtott elutasított kifizetések aránya 0,23% volt (10%-os növekedés az előző évhez képest). A tavalyi visszatérítési összeg közel 28,3 millió euró volt. . A mértékadó Expert RA hitelminősítő intézet szerint a vállalat pénzügyi ereje folyamatosan magas (AA+).

SOGAZ

Értékelés: 4.8

SOGAZ.jpeg

25 milliárdos alaptőkével rendelkező biztosítási csoport. . két egymást követő évben is vitathatatlanul a biztosítási behajtások vezetője volt. Ma a SOGAZ egy szövetségi szintű biztosító, amely az ország 79 régiójában rendelkezik irodákkal.

2019 elején a biztosítási szerződések alapján az ügyfelek elutasítási aránya 0,89% volt (5,6%-os növekedés 2018-hoz képest). A kifizetések az elmúlt évben mintegy 72,4 millió eurót tettek ki. . A gépjármű-biztosítás részesedése a biztosítási portfólióban 2018 végén – körülbelül 1/6. Szakértői becslések szerint a biztosító a maximális pénzügyi erősség/stabilitás minősítést kapta.

FONTOS! 2018 végén a SOGAZ úgy döntött, hogy egyesíti biztosítási üzletágát a VTB Biztosítóval. Így egy igazi óriás jelent meg a piacon, amely annak körülbelül egyötödét foglalta el.

Tinkoff biztosítás

Értékelés: 4.8

TINKOFF INSURANCE.webp

A Tinkoff Insurance egy viszonylag fiatal vállalat, amely főként közvetlen biztosításokat nyújt (interneten és call centereken keresztül). A szervezetnek nincsenek képviseleti irodái vagy fióktelepei. A biztosítások értékesítése kizárólag az ügynökségi hálózaton keresztül történik Oroszország 43 régiójában. Az autóbiztosítás a szervezet biztosítási portfóliójának mintegy 1/10-ét teszi ki.

2019 elejére az elutasítási arány 1,18% volt (0,08%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban). Kifizetések a tavalyi év végén – 967 millió EUR. . A szakértői becslések szerint a biztosító mérsékelt pénzügyi stabilitási besorolást kapott, ami érzékenységet jelent a gazdaság negatív változásaira.

VTB biztosítás

Értékelés: 4.8

VTB INSURANCE.webp

A biztosító 18 éves fennállása alatt szerény biztosítótársaságból igazi óriássá vált, mintegy 190 milliárdos forgóeszközzel. . A vállalatnak az ország 90 legnagyobb városában vannak kirendeltségei. A kifizetések 2018 végéig 10,5 milliárdot tettek ki. . Közel 8%-os elutasítási aránnyal (érdemes megjegyezni, hogy ez a szám 13%-kal csökkent a tavalyi évhez képest).

A gépjármű-biztosítások a teljes biztosítási portfólió legfeljebb 10%-át teszik ki. Az Expert RA neves hitelminősítő ügynökség szerint a biztosító a legmagasabb pénzügyi erősségi besorolással (AAA) rendelkezik. 2018 végén a szervezet a fent említett módon egyesült a SOGAZ biztosítási csoporttal. Hogy az új piaci szereplő hogyan bizonyítja magát, azt csak az első negyedév eredményei után fogjuk megtudni.

RESO-garancia

Értékelés: 4.7

RESO-GARANTIA.PNG

A PJSC RESO-Garancia egy 10,9 milliárdos alaptőkével rendelkező biztosítótársaság. . A Rosgosstrakh egy ügynökségi típusú szervezet: mintegy 900 fiókkal és irodával rendelkezik országszerte. A gépjármű-biztosítás az egyik kiemelt üzletág (a biztosítási portfólió közel 70%-a). 2018 első félévében a biztosító az 5. legnagyobb biztosító volt Oroszországban a biztosítási díjakat tekintve.

2018 végéig a RESO-Garancia mintegy 32,8 milliárd euró értékben teljesített kifizetéseket az ügyfeleknek. . Ugyanakkor a kudarcok aránya 0,34% volt (ami 0,65%-kal magasabb, mint tavaly). Az orosz Expert RA hitelminősítő ügynökség 2019 elején megerősítette a szervezet magas szintű pénzügyi erejét. A RESO-Garancia számos szakmai szövetség tagja, köztük az Orosz Autóbiztosítók Szövetségének is.

Rosgosstrakh

Értékelés: 4.7

Rosgosstrakh

Az ország egyik legnagyobb biztosítótársasága 19 milliárd dolláros alaptőkével. ., 2000 iroda minden régióban és 97 éves történelem. Állami tulajdonú blokkoló részesedés. A 2018 első félévére vonatkozó adatok azt mutatták, hogy a szervezet a 9. legjobb volt a nyereség tekintetében.

2018-ban az orosz Expert RA hitelminősítő ügynökség felminősítette a vállalat megbízhatósági besorolását, és magas szintű pénzügyi stabilitást adott neki. A Rosgosstrakh mintegy 30,9 milliárd rubelnyi követelést fizetett ki az ügyfeleknek. ., Az elutasítási arány 2,1% (69%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban). A gépjármű-felelősségbiztosítások a biztosítási állomány közel 70%-át teszik ki.

Reneszánsz biztosítás

Értékelés: 4.6

Reneszánsz biztosítás

A Renaissance Insurance Group egy olyan piaci vállalat, amely az orosz biztosítási piac top 10 tagja. A szervezet 2 egymást követő évben a közvetlen biztosítási piac vezető díjfizetőjévé vált a biztosítási díjak tekintetében. A csoport az Orosz Föderációban elsőként kezdte meg a biztosítási kötvények online értékesítését.

Az elmúlt néhány évben folyamatosan nőtt a. Ugyanakkor a biztosítási szerződések kifizetéseinek összege 2018 végén körülbelül 11,5 milliárd volt. . Az elutasítási arány 1,6%, 0,78%-kal kevesebb, mint tavaly. A csoport több mint 35 képviseleti irodát nyitott Oroszország és Ukrajna nagyvárosaiban. 24/7-es call center és SMS-támogatás áll rendelkezésre. Lehetőség van kedvezményes biztosítási szerződés megkötésére – az interneten keresztül.

Liberty Insurance

Értékelés: 4.6

Liberty Insurance

A részvénytársaság egy univerzális vállalat, a legjobb CASCO-gyűjtemények rangsorában a 14. helyen áll (2018 eleji adatok). A szervezet igazi profi a közvetlen biztosítási ágazatban: a biztosítási kötvények értékesítését elsősorban interneten és call-centeren keresztül végzi. Az ország 9 régiójában rendelkezik irodákkal. Az elmúlt néhány évben az autóbiztosítás volt a Liberty Insurance fő üzletága (a teljes biztosítási portfólió mintegy 60%-a).

2018 végéig a biztosítási kötvényekre kifizetett összeg mintegy 1,6 milliárdot tett ki. ., Az elutasítási arány ugyanebben az időszakban 1,76% volt (5,77%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban). Egy jó hírű hitelminősítő intézet megerősítette a pénzügyi megbízhatóság tartósan magas szintjét (AA+).

ERGO

Értékelés: 4.5

ERGO

A biztosítási csoport Európa egyik legnagyobbjának számít. megbízható biztosítóként kizárólagos hírnévvel rendelkezik. A gépjármű-biztosítás kiemelt terület, amely a szervezet biztosítási portfóliójának oroszlánrészét teszi ki. Az ERGO a 7. helyen áll az országos gépjármű-biztosítási minősítésben. A vállalat lehetőséget biztosít arra, hogy elektronikusan szerezzenek be egy politikát, beleértve a zöldkártya terméket, amely kötelező dokumentum azok számára, akik Oroszországon kívülre terveznek utazni autóval.

2018 végéig a kifizetett összeg 2,6 milliárd volt. ., 5,5%-os visszautasítási aránnyal ugyanebben az időszakban. Az Expert RA orosz hitelminősítő megerősítette az ERGO magas pénzügyi erősségét (AA+).

VSK

Értékelés: 4.5

VSK

Az egyik legnagyobb orosz biztosító, amely mintegy 400 képviseleti irodát nyitott Oroszország minden nagyobb városában. A vállalat 18 éve folyamatosan magas pénzügyi erősségi besorolással rendelkezik. Oroszország elnöke V.. Putyin háromszor dicsérte a VSK-t a biztosítási fejlesztésekért.

A bankkártyás fizetési lehetőség a szervezet honlapján érhető el. Emellett a biztosítási kártérítések Oroszország egész területén elérhetőek (függetlenül attól, hogy a kötvényt hol állították ki). 2018 végén a biztosító országos szinten az 5. helyen állt a CMTPL biztosítások díjbevételét tekintve. A biztosítási kifizetések összege ugyanebben az időszakban körülbelül 20,5 milliárd. . 2,25%-os elutasítási aránnyal.

Zetta biztosítás

Értékelés: 4.5

Zetta biztosítás

Zetta Insurance Ltd. 1,5 milliárdos alaptőkével. . sikeresen értékesíti a biztosítási kötvényeket az ország nagyvárosaiban megnyitott 35 képviseleti irodában. A vállalat szorosan együttműködik 350 orosz autókereskedővel. 2018 elején az autóbiztosítások tették ki a díjak többségét (több mint 60%). Zetta Biztosító – a People’s Rating () győztese 2018-ban (3. egymást követő évben) – a szolgáltatás minőségéért és a nyújtott biztosítási szolgáltatások színvonaláért.

A kifizetés 2018 végén mintegy 1,67 milliárd euró volt. . 4,31%-os hibaaránnyal. A vállalat pénzügyi megbízhatósága A+ (elég magas) szinten van megerősítve. 2018 márciusában a szervezet olyan engedély birtokosa lett, amely feljogosítja zárt létesítmények és védelmi-ipari létesítmények biztosítására.

Soglasie

Értékelés: 4.4

Soglasie

Utolsó a rangsorunkban, de messze nem utolsó a megbízhatóság és az ügyfelek iránti hűség tekintetében. LLC 5,4 milliárdos alaptőkével. . negyed évszázada tevékenykedik a biztosítási piacon. Egy nagy pénzügyi és ipari holding része. A vállalat folyamatosan jól teljesít a CMTPL díjak tekintetében – a 6. az országban.

Oroszország valamennyi szövetségi körzetében jelen van 55 képviseleti irodával. A biztosítási portfólió oroszlánrészét (közel 70%) a gépjármű-biztosítások teszik ki. 2018 nyarától a hitelminősítő intézet pozitív kilátást adott, és a besorolást kielégítőről stabilra (BBB+) javította. A 2018 végén kifizetett összeg – 12,4 milliárd EUR. . Mindössze 0,26%-os hibaarány mellett. LLC Soglasiye biztosítja a lehetőséget, hogy fizessen a politika online. Elérhető “zöld kártya” – az országon kívüli autós utazásokhoz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: