A 9 legjobb autó utánfutó gyártó

A pótkocsik növelik az autó szállítási kapacitását. A kerekeken lévő eszköz jelenléte megkönnyíti a vízi- vagy motorkerékpár-felszerelések, építőanyagok vagy bútorok szállítását. Ezért van szükség minden egyes munkaterületen egy adott típusú pótkocsira. Az orosz termékek dominálnak a hazai piacon. Szakértői tanácsadásunk segít kiválasztani az ár és a minőség legjobb kombinációját kínáló modellt.

Hogyan válasszunk egy autó utánfutót

Építési típusok. A lakókocsik építéséhez általában 4 féle építési módot használnak.

 1. A platós modellek sokoldalúak; kisebb építőanyagok, bútorok vagy kereskedelmi áruk szállítására használhatók.
 2. A nyitott keretszerkezetek speciális rakomány- és vízi szállításra készültek. Fel vannak szerelve további rakodórudakkal, görgőkkel és csörlőkkel.
 3. A speciális pótkocsikat járművek, mobil kompresszor- vagy szivattyúállomások, méhkaptárak stb. szállítására használják. . A modellek szűk fókuszúak, ami a tervezési jellemzőkben is tükröződik.
 4. A lakókocsi egy zárt lakókocsi, amely több ember számára biztosít ideiglenes életkörülményeket. Számos modell konyhával, hálószobával és pihenőszobával van felszerelve.

Vonórúd. A vonórúd a pótkocsi vázának meghosszabbítása. Többféle konfigurációban is lehet.

 1. Az egyenes vonórúdra az egyszerűség jellemző; ez a kialakítás könnyebbé és olcsóbbá teszi a pótkocsit. Az egyenes vonórúd használata azonban korlátozza a készülék teherbírását. A pótkocsi vezetés közben is rázkódik.
 2. Az A- és V-alakú vonórudak a legerősebbek. Az ilyen kialakítású pótkocsik jobban kiegyensúlyozzák a pótkocsit vezetés közben.

Test.A karosszéria felépítéséhez számos népszerű anyagot használnak fel.

 1. A perforált acélt gyakran használják a deszkamodellekhez. A korrózióvédelmet cink- vagy festékbevonatok biztosítják.
 2. A karosszéria költségvetés-barát kialakítása a nedvességálló rétegelt lemez használata. De az ilyen konstrukció tartóssága és hosszú élettartama lényegesen alacsonyabb, mint az acél módosításoké.

Felfüggesztés.Ahhoz, hogy nehéz terheket tudjon szállítani, a felfüggesztést felelősségteljesen kell megválasztani.

 1. A maximális hasznos teherbírás rugós felfüggesztéssel érhető el. Számos különböző típusú pótkocsira szerelik fel. A szakemberek az egyszerűséget és a megbízhatóságot tartják az egyik előnynek. Hátránya a merevség, ami különösen akkor érezhető, ha rakomány nélküli pótkocsival közlekedik.
 2. A torziós rúd felfüggesztés a rugómechanizmusnak köszönhetően lágy futást biztosít a pótkocsinak. Egy ilyen modell hasznos terhe azonban korlátozott.

Világítás.Minden pótkocsit fel kell szerelni világítóberendezéssel. A fényvisszaverő elemek mellett a termékek aktív világítással is fel vannak szerelve. A személygépkocsi utánfutókat általában 12 V-os fedélzeti áramellátó rendszerrel látják el. Az alapfelszereltségnek rendelkeznie kell parkolófénnyel, féklámpával, irányjelzővel, rendszámtábla világítással, tolatólámpával és ködlámpával.

Kiválasztottuk a 9 legjobb autó utánfutó gyártót. Termékeiket az ország minden régiójába szállítják. A minősítés szakértői véleményen és az orosz autósok visszajelzésein alapul.

A legjobb autó utánfutó gyártók

Jelölésszékhelygyártóértékelés
A legjobb autó utánfutó gyártók1MZSA5.0
2Kurganmashzavod4.9
3SST4.8
4VEKTOR4.7
5Flint4.6
6LAKER4.5
7Trailer4.4
8

RESTIGE

4.3
9Voronyezs pótkocsik4.2

MZSA

Értékelés: 5.0

MZSA

A moszkvai speciális járműgyár vezető szerepet tölt be a személygépkocsi pótkocsik oroszországi piacán. A vállalat Európa 10 legnagyobb gyára közé tartozik. Szakértők adják a pálmát az MZSA-nak a pótkocsis járművek hazai utakra való teljes adaptálásáért. A vállalatot 1948-ban alapították, és története kormányzati díjakat és nemzetközi szakértői elismeréseket tartalmaz. 2013-ban pedig a vállalat megkapta a “Oroszország legjobb terméke” megtisztelő címet. A gyártási helyszíneket a higiéniai és tűzvédelmi előírásoknak megfelelően szervezik meg.

Az autótulajdonosok a pótkocsik széles választékával elégedettek, az általános célú modellektől a speciális termékekig. A márka előnyei közé tartozik a megfizethető ár és a kiváló minőségű kivitelezés.

Előnyök

 • modern termelés;
 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • széles választék;
 • megfizethető árak.

Hátrányok

 • nem található.

Kurganmashzavod

Értékelés: 4.9

Kurganmashzavod

Kurganmashzavod vezető szerepet játszik a Kurgan régió ipari ágazatában. Ez az 1950-ben alapított nagyvállalat nehézdaruk gyártásával kezdte meg tevékenységét. Az üzem 4 év múlva megkezdte a katonai felszerelések gyártását, és ma már a védelmi ipar egyik vezető vállalata. De a katonai termékek mellett a vállalat nagy figyelmet fordít a polgári területekre is. Az orosz autósok értékelhették a kurgán pótkocsikat. Vannak univerzális modellek a háztartási és építőipari rakomány szállítására, valamint speciális termékek az ATV-k és a motoros szánok szállítására.

A szakértők a márkát a második helyre sorolják a rangsorban az átgondolt konstrukció, a tartós korrózióvédelem és az elfogadható ár miatt. Hátránya a megbízhatatlan vezetékezés.

Előnyök

 • alacsony súly;
 • tartós korrózióvédelem;
 • erős keret;
 • megbízható rugók.

Hátrányok

 • laza vezetékezés.

CCT

Értékelés: 4.8

CCT

A CCT-t 2011-ben alapították. A SaranskSpetsTekhnika fő fókusza a gépkocsi pótkocsik gyártása. Az új fejlesztések létrehozása érdekében a gyártó egy tervezőirodát hozott létre, ahol mérnökök és tervezők új ötleteket dolgoznak ki. Sok pótkocsi rendelkezik szaranszki szabadalommal. A szakértők dicsérték a gazdag termékkínálatot, a fogyasztónak 35 alapmodellt kínálnak, és a módosítások száma meghaladja a 100-as jelet. A gyártó 2018-ban megkapta a vámuniós tanúsítványokat, így az értékesítési piac jelentősen bővült.

A márka az autósok pozitív visszajelzései miatt került be a legjobb három közé. Dicsérik a pótkocsikat alacsony áruk, teherbírásuk és nedvességgel szembeni ellenálló képességük miatt. A rétegelt lemez használata azonban nem mindenkinek tetszik.

A

 • alacsony ár;
 • házon belüli fejlesztés;
 • gazdag választék;
 • minőségi tanúsítványok.

Hátrányok

 • rétegelt lemez burkolat.

VEKTOR

Értékelés: 4.7

VEKTOR

A VECTOR 2017-ben ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. A márka logója a TD LAV Trailers Ltd. nevet is tartalmazza. A gyártó saját fejlesztéseivel örvendeztette meg szakértőinket. Vannak modellek csónakokhoz, motoros szánokhoz, ATV-khez, autókhoz és helikopterekhez. A termékcsalád körülbelül 70 darabból áll. A termékeket nem csak az autópiacra, hanem kormányzati szerveknek (EMERCOM, FSB, Belügyminisztérium, MOD) is szállítják. A vállalat nemzetközi szabványok szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik, ami lehetővé teszi a FÁK-országok és az Európai Unió pótkocsik szállítását.

A márka egy lépésre van az első három helyezettől a gyenge korrózióvédelem miatt. A pótkocsik gyorsan rozsdásodnak, a vékony fémen “rések” keletkeznek, ami tovább növeli a tulajdonosok aggodalmát.

Előnyök

 • széles választék;
 • könnyedség;
 • kapacitás;
 • nemzetközi bizonyítványok.

Hátrányok

 • a pótkocsik gyorsan rozsdásodnak.

Flint

Értékelés: 4.6

Flint

Kremen pótkocsik értékesítésével kezdte. 2014-ben a vállalat termelési irányultsága megváltozott. A műhelyekbe modern berendezéseket szállítottak, a humánerőforrás-osztály pedig magasan képzett személyzetet gyűjtött össze. A tervezőiroda elkezdett egyedi formaterveket készíteni, amelyek nagyon gyorsan utat találtak a fémekbe. Az egész csapat jól összehangolt munkájának köszönhetően a gyártónak sikerült túlélnie a kemény versenyt az orosz autópiacon. A szakértők dicsérték a márkát a megfizethető, jó minőségű termékek előállítása iránti elkötelezettségéért.

A felhasználói vélemények alapján a gyártónak dolgoznia kell a festék minőségén. Ez mindenekelőtt a pótkocsivázra vonatkozik. Ezért a márka az ötödik helyet foglalja el a rangsorban.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • kedvező méretek;
 • számos variáció;
 • bonyolult tervek.

Hátrányok

 • rossz festés.

LAKER

Értékelés: 4.5

LAKER

A LAKER csónakok és csónakok gyártására specializálódott. De a gyártó katalógusában van egy rész, amely a könnyű pótkocsiknak van szentelve. A szakértők megjegyzik az illetékes árpolitikát, amelyet a tervezés egyszerűsége és megbízhatósága egészít ki. A gyártó háromféle pótkocsit kínál.

Az általános célú modellek olyan munkagépek, amelyeket áruszállításra lehet használni. Ezek a platós pótkocsik, platformok és dragsterek.

Különösen a hajók és csónakok szállítására egy kocsisort hoztak létre. A LAKER mérnökei kényelmes pótkocsikat hoznak létre.

Számos modellt kifejezetten az ATV-rajongók számára terveztek. Egyes pótkocsik szabványos alapkialakítást használnak, mások megerősített platformmal rendelkeznek.

Előnyök

 • egyszerűség és megbízhatóság;
 • megfizethető árak;
 • jó minőség;
 • tartós korrózióvédelem.

Hátrányok

 • szerény választék.

utánfutó

Értékelés: 4.4

utánfutó

Az orosz Trailer Ltd. vállalat 1991-ben kezdte meg tevékenységét. Mindössze 6 évvel később az első pótkocsikat kínálták a fogyasztóknak. A minőség, a megbízhatóság és az elfogadható ár volt a kezdeti tét. A gyártó mind a mai napig szigorúan követi stratégiáját, amelynek köszönhetően sikerült elfoglalnia helyét az autópiacon. A szakértők szerint a termékek tanúsítottak és egy év garanciával rendelkeznek. Az erős keret külön dicséretet érdemel, több mint 100 mikron vastagságú cinkbevonat védi a korrózió ellen. A márka a hetedik helyen áll a minősítésünkben.

Az autósok dicsérik a Trailer pótkocsikat a vastag fém, a megbízható váz, a teljes felszereltség és az elfogadható ár miatt. A rövid élettartamú csapágyak és az olcsó hardver gyakran hátrányként említik.

Előnyök

 • erős keret;
 • tűzihorganyzás;
 • gazdag választék;
 • megfizethető árak.

hátrányok

 • nem hosszú élettartamú csapágyak;
 • olcsó hardver.

RESTIGE

Értékelés: 4.3

PRESTIGE

A szentpétervári székhelyű Baltic Marine Group az USA-ból származó pótkocsik értékesítésével kezdte meg működését. Saját termelés beindítása 2011-ben. A gyártó vízi járművek pótkocsijainak gyártására specializálódott. A katalógusban egy- és kéttengelyes modellek szerepelnek. A szakértők a márkát a minősítésünkben a hajlandósága miatt vették fel, hogy bármilyen ügyfélhez megközelítést találjanak. A vállalat rugós és torziós rudakat egyaránt kínál. A terméket cink- vagy festékbevonattal védik a korrózió ellen.

A PRESTIGE pótkocsik tulajdonosai hízelgő visszajelzéseket adnak a könnyű kezelhetőségről, a felfüggesztés kerethez viszonyított beállításának lehetőségéről és a kiváló minőségű elektromos berendezésekről. A felhasználók kritizálják a terméket a gyenge felépítés miatt.

Előnyök

 • jól átgondolt konstrukció;
 • minőségi anyagok;
 • a változatok sokasága;
 • megbízható védelem a korrózió ellen.

Hátrányok

 • az összeszerelés rossz minősége;
 • korlátozott hatótávolság.

Voronyezs pótkocsik

Értékelés: 4.2

Voronyezs pótkocsik

A Voronezh pótkocsik termékeit a járművezetők közepes megoldásnak tekintik. A gyártó meglehetősen széles modellválasztékot kínál, amely 3 sorozatra oszlik (Progress, Favorit, Prestige). Mindegyikben több módosítás van. A legnépszerűbbek a Prestige pótkocsik. Vannak olcsó és drága modellek is. Cink- vagy festékbevonatokat használnak az acél korrózió elleni védelmére. A Pchelovod utánfutó különösen érdekelte a szakértőket. Alacsony falmagasságú, V alakú vonórúddal ellátott, kéttengelyes platformon készül.

A márka zárja a rangsorunkat, mivel a felhasználók számos hibát észlelnek. Egyes tulajdonosok megerősítik a hátsó ajtót, míg mások a külön rendszámtábla megvilágítás hiányára panaszkodnak.

Előnyök

 • modellek széles választéka;
 • Kiváló minőségű korrózióvédelem;
 • elfogadható árak;
 • sokoldalúság.

Hátrányok

 • tervezési hibák.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: