A legjobb fékbetétek a Toyota RAV 4 modellhez

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Mik a kiválasztási kritériumok?. Ez a kiadvány szubjektív, nem minősül támogatásnak vagy vásárlási ajánlásnak. Vásárlás előtt elengedhetetlen a szakmai tanácsadás.

A Toyota RAV 4 fékbetét cseréje a rendszeres karbantartás során vagy a fékrendszer meghibásodása esetén történik. A betéteket legalább kétévente ki kell cserélni, ha az autó évente legfeljebb 20 000 km-t tesz meg. Számos modell van a piacon, de nem mindegyikük képes versenyezni a teljesítményben a társaikkal. Számos műszeres és laboratóriumi tesztet végeztünk, hogy összeállítsuk a RAV 4 legjobb fékbetétjeinek listáját.

Mikor kell cserélni a fékbetéteket a Toyota RAV 4 modellben??

A fékbetétek cseréjének időközeit a gépkocsi használati útmutatója tartalmazza. A kerékanyák csak tájékoztató jellegűek, és azokat az egyes járművek egyedi körülményeihez kell igazítani. Számos olyan konkrét tünet van, amelyek miatt új betéteket kell választania és felszerelnie a terepjáró járművére. Ilyen jelek például:

 1. Fékezéskor rossz nyikorgó hang.Ezt az állapotot a súrlódó alkatrészek kopása okozza. A csikorgó zaj azt jelzi, hogy a felni a szerkezet valamely szabadon lévő fém részével érintkezik. Ha ez bekövetkezik, sürgős javításra van szükség.
 2. A pedál nem reagál megfelelően. Ha a fékbetét kopik, a féktárcsa hézaga kiszélesedik. Ez hatással van a pedálútra, valamint arra az időre, amíg a pad megérinti a tárcsát.
 3. Fokozott fékpedálerő.Ennek a tünetnek ugyanaz az oka, mint a pedálút változásának.
 4. A fékfolyadék-fogyasztás növekedése. A probléma a súrlódó bélés kopásából adódik.
 5. Kopogó hang, amely a fékpedál lenyomásakor jelentkezika mögött. Ez azt jelzi, hogy a betétek elhasználódtak vagy súlyosan sérültek.

Ha a fenti problémák bármelyike előfordul, vizsgáltassa meg járművét a fékrendszerrel kapcsolatos probléma pontos okának megállapítása érdekében. Ezt követően folytathatja a javítási munkálatokat. Javasoljuk a fékbetétek 10 ezer kilométerenként történő szemrevételezéses ellenőrzését. Ha a fékbetétek elhasználódtak, előfordulhat, hogy a fékbetétekben fémforgácsok vannak. Fontos, hogy ellenőrizze a lemezt a sérülések, például karcolások vagy zúzódások szempontjából.

Hogyan kell kicserélni az első fékbetéteket a Toyota RAV 4-en?

Az első fékbetétek cseréjéhez legalább minimális ismeretekre lesz szükséged az autó felépítéséről, valamint a szükséges szerszámkészletre. Nem szükséges egyenesen a szervizbe menni, a javítást saját maga is elvégezheti. A fékbetétek cseréjéhez a következő lépésről-lépésre történő útmutatót találja

 1. Lazítsa meg a kerékcsavarokat minden keréken, és előzetesen emelje fel az autót. Ebben a szakaszban fokozott biztonsági óvintézkedéseket kell tenni.
 2. A kormánykerék egy szélső helyzetbe van elforgatva, hogy a féknyereghez hozzáférjen.
 3. A csavarokat 14-es méretű fejjel kell kicsavarni, és a féknyergek ezután kiemelhetők.
 4. Ezután eltávolíthatja a régi fékbetéteket.
 5. Ha a féknyerget korábban nem szervizelték, ebben a szakaszban új fékbetéteket kell felszerelni. Nem rossz ötlet kicserélni a porvédő burkolatokat, különösen, ha láthatóan sérültek. A fékrendszer minden elemére, kivéve a tárcsát és a fékbetéteket, speciális zsírt kell felvinni. Az új betétek felszereléséhez az alábbiak szerint járjon el
 6. A féknyereg dugattyúját vissza kell állítani az eredeti helyzetébe. Először el kell távolítani a fékfolyadéktartály fedelét.
 7. A régi alkatrészek kicserélése újakra.
 8. Ezután lezárhatja a féknyerget, meghúzza az első szakaszban leszerelt rögzítőcsavarokat.
 9. E munka elvégzése után tisztítsa meg a teljes fékrendszert egy tiszta fékező fúvókával.

A hátsó fékbetétek lépésről lépésre történő beszerelése a Toyota RAV 4-re?

A fékbetétek cseréjének menete gyakorlatilag megegyezik az első fékbetétekével. A lépésről-lépésre történő utasítások tehát pontosan ugyanazok. Néhány fontos ajánlást azonban követni kell:

 1. A javítási munkálatok során ellenőrizni kell a fékrendszer egyéb részeinek állapotát. Ha például a féktárcsa be van vágva vagy le van törve, új elemet kell felszerelni.
 2. A fékbetéteket mindkét oldalon egyszerre kell cserélni.
 3. Fontos ellenőrizni, hogy a vezetők és a betétek jó állapotban vannak-e. Ezek fogyóeszközök, és rendszeres időközönként, a megfelelő futásteljesítmény elérésekor ki kell őket cserélni.

A hátsó betétek cseréje egy 2014-es Toyota RAV 4-en azért nehéz, mert az autó tulajdonosa nem tudja eltávolítani a kereket. Ha ez a helyzet áll fenn, javasoljuk, hogy forduljon hivatalos márkakereskedőhöz vagy szervizhez. A szolgáltatás költsége 1500 és 2000 rubel között változik. A fékbetéteket azonban még mindig ki kell választania. Ezt az alkatrészt szinte bármelyik autókereskedésben megvásárolhatja crossoveréhez.

A fékbetétek és féktárcsák a leggyakoribb probléma

A fékbetét sziszegése különösen gyakori probléma, amelyet általában a féktárcsa és a fékbetét közötti súrlódásból eredő rezgések okoznak. A japán autógyártó nem fémből készült betéteket szerel a Toyota járműveibe, így azok minimális rezgést és nagyobb vezetési kényelmet biztosítanak. Az eredeti betétek zajvédő lemezekkel rendelkeznek. Ezek az elemek nem mindig járnak új fékbetétekkel, de a régi fékbetétek felhasználhatók, de előzetesen meg kell vizsgálni az állapotukat.

A fékbetétekkel kapcsolatos egyéb problémák a következők

 1. Helytelenül beállított párnák.A nem megfelelő felszerelésük, valamint a hiányzó nyikorgásgátló lemezek kellemetlen zajt okozhatnak és csökkenthetik a fékrendszer hatékonyságát.
 2. Nem megfelelő karbantartás. A fékrendszer rendszeres karbantartása elengedhetetlen a jármű biztonságos, hosszú élettartama és megbízhatósága érdekében. A fékek rendszeres kenést igényelnek, mivel a rendszer fő részei állandó súrlódásban vannak.
 3. A porvédő sapka állapota.Nem ritka, hogy a porvédő elhajlik vagy deformálódik az új fékbetétek felszerelése után. Ez rontja az elem teljesítményét, ami végső soron súlyos meghibásodásokhoz vezethet.
 4. Féktárcsa kopás és torzulás. A probléma első tünete a féknyereg fokozott rezgése. A fő ok a tárcsa torzulása, a kerékagy csapágyazásának játéka. A féktárcsán működés közben egy gerinc alakul ki, amely a fékbetét érintésekor csikorgást okozhat. Még a legjobb fékbetétek sem működnek hatékonyan egy torz féktárcsán.
 5. Anyagi összeférhetetlenség.Ez a probléma jelentkezhet az új betétek felszerelése után, vagy túlmelegedés után. A súrlódó betétek fizikai tulajdonságai hőhatások, pl. hirtelen lehűlés vagy vízzel való érintkezés következtében megváltoznak. Ez a tényező különösen fontos új fékalkatrészek vásárlásakor.
 6. A fékrendszer alkatrészeinek oxidációja.Ha működés közben nem észlelünk problémát, de hosszabb parkolási idő után sajátos csikorgó hangot hallunk, a probléma oxidáció vagy túlzott nedvesség miatt áll fenn. Ezek a tényezők a súrlódási együttható növekedését okozzák.
 7. Fék túlmelegedése. A fékpedál gyakori és hosszan tartó nyomása növeli a rendszer hőmérsékletét. Miután a fékek lehűltek, kívülről sípoló hangok hallatszanak. A hőmérséklet 200 °C feletti emelkedése a fékbetétekben lévő fenolgyanták kialakulását okozza. Ezek az anyagok megváltoztatják a fékbetétek felületét, így azok műszaki jellemzői is megváltoznak.

Mindegyik kérdés külön figyelmet igényel. Ha csikorgó hangot tapasztal, az általában a fékrendszer hibás működésének jele, és érdemes megfontolni, hogy új fékbetéteket szerezzen be. A megfelelő alkatrész kiválasztása nehéz, mivel a piac tele van a gyártók tucatnyi modelljével. Különböző műszeres és laboratóriumi teszteket végeztünk, amelyek lehetővé tették számunkra, hogy azonosítsuk a Toyota RAV 4 legjobb opcióit.

A legjobb fékbetétek Toyota RAV 4 gépjárművéhez

A fékrendszer teljesítménye közvetlenül befolyásolja a jármű biztonságos üzemeltetését. A fékbetétek kopásának első jelére érdemes megfontolni egy új fékbetét-készlet kiválasztását, megvásárlását és felszerelését. A piacon számos különböző modell kapható a RAV 4-hez, de nem mindegyik felel meg a megadott jellemzőknek. Ezért teszteltünk több tucatnyi alternatívát különböző gyártóktól, hogy összeállítsuk a Toyota RAV 4 legjobb fékbetétjeinek listáját.

ÉrtékelésHelyszínNévÁr
A legjobb fékbetétek Toyota RAV 4 számára1ATE 130460576523 072 €
2TRW GDB34242 798 €
3TRIAL
 • PF1911
 • 990 €
  4KÉK NYOMTATÁS ADT3421711 633 €
  5Bosch 09864941541 710 €

  ATE 13046057652

  Értékelés: 4.9

  ATE 13046057652

  Ez a modell az egyik legjobb eredményt nyújtja tesztünkben. Először is, rövid fékút, a különbség e változat és a kínai társaik között 3-5 méter volt 100 km/órás sebességgel történő fékezéskor. A fékbetétekhez csak a legjobb minőségű anyagokat használják – robusztus fém és kopásálló súrlódó betétek. Néhány kilométerrel a felszerelés után a fékbetétek teljesen kifutottak, a bosszantó zaj megszűnt, és a fékezés simább lett. Hátsó fékbetétek gyors vezetéshez, ezért az ATE 13046057652-t gyakran választják a drifterek.

  Az ATE 13046057652 fékbetétek specifikációi:

  vastagság – 15,5 mm;

  magasság – 49,2 mm;

  szélesség – 96,6 mm

  súly – 910 gramm;

  Nincs kopásérzékelő.

  Az ATE márka a neves Continental Teves tulajdonában van. Fékrendszer-alkatrészek, különböző kábelek és tömlők gyártója. Több mint 3 milliárd eurós éves forgalmával az egyik legnagyobb autóipari utángyártó vállalat. Az ATE-termékeket olyan autók szerelőszalagjain szerelik fel, mint a BMW, a Skoda, a Ford, a Toyota és a VW.

  Írta: Gregory_man (Toyota RAV 4 tulajdonosa) a következő terméken: “Mióta Toyota RAV 4 tulajdonosa vagyok, többféle fékbetétet kipróbáltam, és csak nemrég találtam meg a számomra legjobbat. A szerelő már régóta ajánlotta az ATE 13046057652 fékbetéteket, de semmit sem tudtam erről a márkáról, így nem kockáztattam. Viszont ezt a bizonyos párnát teljesen véletlenül vettem, és kellemesen meglepődtem. Még vizuálisan is jobban néznek ki a párnák, mint a társaik. Inkább dinamikusan vezetek, így a túlmelegedés elég nagy problémát jelentett, de már 5 hónapja használom, és nem vettem észre semmilyen hátrányt.

  Előnyök

  • hosszú élettartam;
  • nagy teljesítmény;
  • ellenáll a magas hőmérsékletnek;
  • Javított tartósság;
  • korrózióvédelem.

  méretek

  • nem a legalacsonyabb ár a piacon.

  TRW GDB3424

  Értékelés: 4.8

  TRW GDB3424

  Ez a változat műszaki jellemzőiben közel áll az eredetihez, de sokkal kevesebbe kerül. Az első betétek szerves anyagból készülnek, és lágynak minősülnek, ezért bizonyos körülmények között porosodhatnak. A legmegfelelőbb a városi forgalomban való csendes vezetéshez. A betétek a grafit jelenléte miatt gyorsan a tárcsához tapadtak. Nagyszerű kiegészítés lenne a megnövekedett élettartam, ami megtakarítást jelentene a jármű karbantartásán. Jellemzők

  W GDB3424:
  1. szélesség – 146,6 mm
  2. vastagság – 17,5 mm;
  3. magasság – 57 mm;
  4. kopásérzékelő – nincs felszerelve.

  Gyártó

  A W először 1901-ben jelent meg az autópiacon. A vállalat több mint 100 éve vezető pozícióban van, hatalmas rajongói seregre tett szert, a világ minden táján rendelkezik termelési bázisokkal. Az amerikai márkájú termékek ötvözik a sokéves tapasztalatot és a legmodernebb technológiát. A vállalat jelenleg aktívan dolgozik a passzív és aktív járműbiztonságot célzó innováción.

  Előnyök

  • teljes csend;
  • hosszú élettartam;
  • szerves anyagból készülnek.

  Hátrányok

  • agresszív vezetés közben leporolódik;
  • magas költségekkel járnak.

  TRIAL

 • PF1911

  Értékelés: 4.7

  TRIAL<li></div><p>PF1911″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/29716666197231-81lu.jpg” height=”400″ title=”Kipróbálás</p><li>PF1911″></p><p>Az első fékbetétek fő előnye</p><tr>IAL</p><li>a PF1911 ideális arány az ár és a minőség között. A súrlódó bélés mérsékelten puha, így a fékezés csendes, de hatékony. A modell nincs káros hatással a fémtárcsára. Tesztjeink azt mutatták, hogy a betétek ellenállnak a túlmelegedésnek, de agresszív vezetési stílus esetén a fékhatás csökken, és fekete csíkok jelennek meg a tárcsa felületén. Ez a változat csak mérsékelt vezetési stílusra alkalmas. Műszaki adatok<br /><tr>IAL</p><li>PF1911:</p><ol><li>szélesség – 150 mm;</li><li>hossza – 80mm;</li><li>magasság – 70 mm;</li><li>a súlya 1500 gramm;</li><li>kopásérzékelő – nincs beszerelve.</li></ol><p>A vállalat</p><tr>IAL</p><li>magas minőségű termékekkel látja el a piacot a haszongépjárművek és személygépkocsik számára. Az orosz márka fő pozitív tulajdonságai a megfizethető ár, a gyártás nagy pontossága, a modern gyártási technológiák használata. A Triali termékek népszerűek Japánban, Amerikában, Ausztráliában, a FÁK-országokban és Európában.</p><p>Kreator2504 (Toyota RAV 4 tulajdonosa) értékelése drive2-n: “Sokáig nem voltam biztos benne, hogy milyen fékbetéteket használjak. Választani kellett az eredeti és a</p><tr>IAL</p><li>PF1911. kockázatot vállalva az utóbbi mellett döntsön. 6 hónap elteltével egyáltalán nem bántam meg a választásomat. Előnyei közé tartozik az alacsony költség és a fékezés közbeni zajok elkerülése. Többször észrevettem fekete foltokat a tárcsa felületén, és rájöttem, hogy ezek túlmelegedés után jelennek meg, ezért óvatosabban kezdtem vezetni. Ha a mérsékelt vezetési stílust kedveli, ezt a modellt válassza.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>alacsony költség;</li><li>csendes működés;</li><li>alkalmas városi területek számára.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas kopásállóság;</li><li>hajlamos a túlmelegedésre, ami csökkenti a fékrendszer hatékonyságát.</li></ul><h3>KÉK NYOMTATÁS ADT342171</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=KÉK NYOMTATÁS ADT342171

  Ezek a fékbetétek hatékony fékezést biztosítanak a jármű minden üzemmódjában, ezért is váltak népszerűvé a Toyota RAV 4 tulajdonosok körében. Ez a termék nagyon robusztus, mivel minőségi anyagokból készült. Ez lehetővé teszi, hogy nagyobb terheléseknek is ellenálljon, valamint ellenálljon a korróziónak. Kicsit nyikoroghatnak, de ez eltűnik, ha a betétek már be lappanganak. Műszaki adatok KÉK NYOMT ADT342171:

  1. szélesség – 155 mm;
  2. hossza – 139 mm;
  3. vastagság – 17,5 mm;
  4. magasság – 55,7 mm;
  5. kopásérzékelő – nem áll rendelkezésre;
  6. Súly – 1560 gramm;
  7. kopásérzékelő – nincs beszerelve.

  A BLUE PRINT az egyik leghíresebb külföldi autóalkatrész-gyártó cég. A vállalat törődik hitelességével és hírnevével, ezért felelősséget vállal termékei minőségéért. Mielőtt a fékbetétek eljutnak a végfelhasználóhoz, a fékbetétek a hibák vizsgálatának több szakaszán mennek keresztül. Az ADT342171 fékbetétek fő jellemzője a tartósság, amelyet a minőségi anyagok, a modern gyártási módszerek és az alkatrészek korróziógátló technológiájának alkalmazásával érnek el.

  Előnyök

  • ne sértse meg a lemezt;
  • nagy hatékonyság;
  • nem érzékeny a korróziós károsodásra.

  Hátrányok

  • a betétek kellemetlen zajt csapnak nedves útfelületen.

  Bosch 0986494154

  Értékelés: 4.6

  Bosch 0986494154

  Az eredeti betétek méltó alternatívája. A német márka felelősséget vállal termékei gyártásáért. ezért a betéteket magas műszaki paraméterek, problémamentes működés és hosszú élettartam jellemzi. Az egyetlen hátrány, amit az autótulajdonosok megjegyeztek, az enyhe akusztikai kellemetlenség. A megnövelt tartósság és a hosszú élettartam lehetővé teszi, hogy a betéteket olyan autókra is felszerelhesse, amelyeket zord körülmények között, például hegyvidéki terepen üzemeltetnek. Bosch 0986494154 jellemzők:

  1. vastagság – 15,5 mm;
  2. magasság – 49,2 mm;
  3. szélesség – 96,7 mm;
  4. nincs kopásérzékelő.

  A Bosch világszerte prémium termékek gyártójaként ismert. A márkát magas minőség, megbízhatóság és hosszú élettartam jellemzi. A következő tulajdonságoknak kell megfelelniük a gépjármű fékrendszerének elemei számára. A Bosch fékbetéteket számos luxusautóban használják, mivel a piacon az egyik legjobbnak bizonyultak.

  A fékbetétek minősége kulcsfontosságú tényező a fékrendszer hatékonysága szempontjából. Ezért a készlet kiválasztását a lehető legfelelősségteljesebben kell megközelíteni. Nem szükséges sok pénzt fizetni az eredeti termékért; előnyben részesítheti a minőségi megfelelőket, amelyek megfizethetőbbek. Nehéz azonban jó opciót találni, ezért áttekintettük a piacon kapható legnépszerűbb termékeket, és kiemeltük az 5 legjobb fékbetétmodellt a Toyota RAV 4 számára.

  Előnyök

  • hosszú élettartam;
  • magas minőség;
  • nincs rezgés vagy por.

  Hátrányok

  • a piacon nagyszámú hamisított termék van forgalomban
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: