A legjobb fékbetétek Toyota Camryhoz

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez a termék szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető útmutatónak a vásárláshoz. Vásárlás előtt konzultálnunk kell egy szakértővel.

A Toyota Camry legújabb generációi azonos fékbetétekkel rendelkeznek, az egyetlen különbség az alkatrészszámban van. A VI. és VII. “Camry” esetében az első és a hátsó betéteket szükség esetén kicserélik. Ez annak köszönhető, hogy a V40 és a V50 ugyanazt a fékrendszert használja, amelynek neve Akebono. Az autótulajdonosoknak nem mindig van lehetőségük és vágyuk az eredeti fékbetétek beszerelésére, mivel számos analóg van a piacon. Azonban nehéz optimális választást tenni a sokféle közül, ezért úgy döntöttünk, hogy a legjobb lehetőségek listáját készítjük el, ez a lista a független cégek tesztelésének eredményein, valamint az autósok és az autóipar világának szakértőinek véleményén alapul.

A Toyota Camry eredeti fékbetétek jellemzői

A Toyota Camry minden generációjához a Sumitomo márka a fő gyártója az OE fékbetéteknek. Teszteltük ezeket a termékeket, és megállapítottuk, hogy a betétek egyenletes fékezést biztosítanak, és nem adnak ki furcsa hangot. Ez azonban csak a mérsékelt vezetésre vonatkozik, a dinamikus és agresszív stílus rajongói számára egy másik lehetőséget kell előnyben részesíteniük. Ez a túlmelegedés miatt van, az eredeti alkatrészek magas hőmérsékleten elveszítik eredeti paramétereiket. A járművet teszteltük a pályán, és észrevettük, hogy kemény fékezéskor pattogó hangot hallunk.

Az eredeti termékek katalógusában a “Camry” fékbetétek vannak jelölve:

 1. Előlap a V40 változathoz – 0446533440, 0446533471, 0446544450, 04465YZZEG, 0446533470.
 2. Elöl a V50-hez – 04465YZZEG, 0446533471.
 3. Hátsó tárcsák – 04466YZZE8, 0446633180.
 4. Állófékdob betétek két változathoz – 4655033020 (jobb oldali), 4659033020 (bal oldali).

Fejeket fel!Ugyanezek a fékbetétek a következő Lexus modellcsaládokba kerülnek beszerelésre: ES240, 300H, ES350.

Az eredeti fékbetétek magas műszaki jellemzőkkel rendelkeznek, de drágák, nehezen kaphatók és nem dinamikus vezetésre tervezték őket. A Toyota gyártó a használati utasításban azt javasolja, hogy a tárcsabetétek állapotát minden egyes tervezett karbantartáskor ellenőrizzék, a dobbetétek diagnózisát ritkábban – minden második tervezett karbantartáskor – végezzék el.

Azokat a termékeket, amelyeknél a súrlódó bélés maradék vastagsága kevesebb, mint 1,5 mm, ki kell cserélni. Általában egy gyári betét 90000 km-t bír ki, de ez számos tényezőtől függ, beleértve a gép specifikációját és az üzemeltetési körülményeket is. A kopott betéteknek a kellemetlen hang mellett van egy másik komoly hátrányuk is – negatívan befolyásolják a vezetés biztonságát. A fékezés hatékonysága jelentősen csökken, a féktávolság néhány méterrel megnő, és a fékpedál reakcióideje is megnő.

Hogyan cserélje ki a Toyota Camry fékbetétjeit saját maga??

A Camry betéteket egyszerre egy tengelyen cserélik ki. Leggyakrabban a hátsó betéteket kell cserélni, mint az elülsőket. Lehetőség van arra, hogy ezt maga is elvégezze, az eljárást ebben az algoritmusban végezzük el:

 1. A kerékcsavarokat 21-es méretű fejjel lehet kicsavarni.
 2. Csavarja ki a féknyerget egy 14 mm-es villáskulccsal.
 3. Ellenőrizze a porzsákokat szennyeződés szempontjából, tisztítsa meg, ha fékfolyadék és szennyeződés nyomai vannak rajta.
 4. Kenje a vezetőket speciális hőálló zsírral.
 5. Ezután a fékdugattyút benyomjuk, és új fékbetéteket szerelünk be.
 6. Előzetesen távolítsa el a szennyeződéseket és a port az ülésekről. A fékbetétek felszerelése után szerelje össze a fékrendszer alkatrészeit fordított sorrendben.

A legjobb fékbetétek Toyota Camryhoz

Az eredeti fékbetétek, bár jó teljesítményt nyújtanak, magas áruk miatt elriasztják a vásárlókat. Ezért elemeztük a piacon lévő összes versenytárs párnát, és összeállítottunk egy listát a legjobb lehetőségekről. Tesztjeink gyakorlati kutatásokon, valamint az autótulajdonosoktól és képzett szakértőktől kapott visszajelzéseken alapulnak.

ÉrtékelésszékhelyNévÁr
A legjobb fékbetétek Toyota Camryhoz1NIBK PN15221 541 €
2P831172 290 €
3Advics SN1341 891 €
4Sangsin SP20801 582 €

NIBK PN1522

Értékelés: 4.9

NIBK PN1522

A Camry hátsó fékbetétei kiváló minőségű súrlódó anyagból készülnek. A fejlesztők már régóta dolgoznak a tartós és csendes párnák gyártásán, és ez sikerült is nekik. A PN1522 gond nélkül kezeli a magas hőmérsékletet, minimális fékutat biztosít, és működés közben nem okoz zajt. Számos iparági szakértő véleménye szerint a fékbetétek helyett a NIBK féktárcsákat kell használni.

A fékbetétek súrlódó anyagát kerámia és szerves vegyületek kombinálásával nyerték. Összetételükben nem tartalmaz széngrafitot és olcsó gumit, így működés közben nem nehéz eltávolítani a féktárcsákon lévő sötét réteget. Jellemzők NIBK PN1522:

 1. típus – tárcsapadok;
 2. szerelési hely – hátsó tengely;
 3. vastagság – 15,4 mm;
 4. hossz – 96,7 mm
 5. magasság – 49,2 mm;
 6. kopásjelző – nincs érzékelő.

A japán NIBK vállalat fejlett berendezéseket, a legmodernebb technológiát és sokéves tapasztalatot használ a fékbetétek gyártása során. Saját tesztelési létesítmények lehetővé teszik a meglévő modellek módosítását és új termékek kifejlesztését. A kerámiaszál alapanyagként való használata lehetővé teszi, hogy ellenálljon a magas hőmérsékletnek, és ez a tulajdonsága biztosítja a hosszú élettartamot, a fékhatásfokot és a megbízhatóságot a működés során.

Az AUTO24 eladója ismeri a fékbetétek kiválasztásának titkait: “A NIBK egyike azoknak a cégeknek, amelyek hírnevét és hitelességét képviseli. A gyári szakértők többször ellenőrzik a termékeket hibák szempontjából, mielőtt eladásra bocsátanák őket. A közelmúltban a hamisítványok száma a piacon megnőtt, és a vállalat nem hagyta figyelmen kívül ezt a tényt, és úgy döntött, hogy harcol a hamisítókkal. A párnákat most vákuumcsomagolják, amit kézműves körülmények között nehéz hamisítani, és a csomagoláson egyedi hologramot helyeznek el. Az eredeti termék másik megkülönböztető jellemzője a mellékelt hőpaszta és a csikorgásgátló párnák.”.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • tökéletesen illeszkedik a szabványos féktárcsákhoz;
 • hosszú élettartam.

Hátrányok

 • hamisítványok találhatók.

lemez típusa P83117

Értékelés: 4.8

</div><p>P83117″ src=”/wp-content/uploads/2023/02/92616666195991-86lu.jpg” height=”286″ title=”<br />P83117″></p><p>A modell alkalmas a Toyota Camry első tengelyére történő felszerelésre. Ezek a fékbetétek biztosítják a rendszer hatékonyságát minden körülmények között. Népszerű az agresszív és dinamikus vezetési stílust kedvelő autótulajdonosok körében. Ezek a fékbetétek ellenállnak a magas hőmérsékletnek és hosszú élettartamúak anélkül, hogy tönkretennék a féktárcsát, de jobb, ha az eredeti elemet egy olyan tárcsára cserélik, amely a <br />emo.</p><p>Jellemzők <br />P83117:</p><ol><li>magasság – 56,9 mm;</li><li>vastagság – 17,6 mm;</li><li>szélessége 157,7 mm;</li><li>a típus korong alakú;</li><li>nincs kopásjelző.</li></ol><p>a vállalat <br />Már 1961 óta jelen van az autópiacon, de műhelymunkaként. 3 év elteltével azonban az alapítók úgy döntöttek, hogy a vállalat szakképesítését járműfékrendszerek alkatrészeinek gyártására változtatják. Ma már az egyik legnagyobb vállalat, amelynek 16 országban vannak termelési bázisai, és az egész világon értékesíti termékeit.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>hosszú élettartam;</li><li>kopásállóság;</li><li>úgy tervezték, hogy ellenálljon a magas hőmérsékletnek.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>ki kell cserélni az eredeti lemezt.</li></ul><h3>Advics SN134</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=ADVICS SN134

Az autó kiszámíthatóbbá vált a betétek beszerelése után. A modell alkalmas a Camryhez, amelyet autópályán és városi forgalomban egyaránt használnak. A japán gyártó gondoskodott a betétek kiváló minőségéről, így biztosítva a fékhatásfokot és a hosszú élettartamot. a felnik nem teszik tönkre a tárcsát, és ellenállnak a nagyobb terhelésnek és hőmérsékletnek is. Jellemzők Advics SN134:

 1. magasság – 56mm;
 2. hossza – 102 mm;
 3. szélesség – 68 mm;
 4. típus – tárcsapadok;
 5. súly – 840 gramm.

Az Advics gondosan ügyel termékei gyártására. A szakemberek a meglévő fékbetétmodellek javításán és teljesen új termékek kifejlesztésén dolgoznak. Ez nagyrészt a vállalat saját kutatóközpontjának köszönhető, ahol minden új modellt a gyakorlatban tesztelnek, és a termékleírásokat minden egyes autómárkához igazítják. Ezért az Advics SN134 betétek ideális megoldást jelentenek a Toyota Camry tulajdonosok számára.

Előnyök

 • csendes működés;
 • pormentes;
 • Gyors fékpedálreakció.

Hátrányok

 • fennáll a veszélye, hogy hamisítványt kapnak.

Sangsin SP2080

Értékelés: 4.6

Sangsin SP2080

A Toyota Camry egyik legmegbízhatóbb és legolcsóbb modellje a Sangsin SP2080. A tervezők nagy szilárdságú anyagokat használtak, amelyek ellenállnak a hőnek és a mechanikai sérüléseknek. Minden anyag szerves, így nincs por vagy szennyezés. A betétek megbízható tapadást, csökkentett fékutat és minőségi fékezést biztosítanak zaj nélkül. A modell fő előnye az alacsony ár.

Műszaki adatok Sangsin SP2080:

 1. szélesség – 157,5 mm;
 2. vastagság – 17,5 mm;
 3. magasság – 57 mm;
 4. Tárcsás betétek;
 5. az első tengelyen találhatóak.

Company Sangsin – az egyik legnagyobb fékbetétgyártó a világszíntéren. Az évek során a márka jó hírű és megbízhatónak bizonyult, ezért nagy a kereslet az autótulajdonosok körében. A Sangsin szakemberei a gyártás minden egyes szakaszában ellenőrzik a termék minőségét, így a hibás termékek vásárlásának esélye minimálisra csökken.

Értékelte georgyleo (Toyota Camry V50 tulajdonosa) a drive2-n: “Bought and fitted my own Sangsin SP2080. Elégedett voltam az eredménnyel, mert a párnák kiváló minőségűek, még az érintésre is, és az ár sokkal alacsonyabb, mint az eredeti. Inkább a mérsékelt vezetési stílust kedvelem, de néha szeretek vezetni, így a betétek minden tesztemet kiállták. a pedál nagyon érzékeny a fékre, ehhez hozzá kell szokni”.

Előnyök

 • a fékbetétek tartós anyagokból készülnek;
 • garantálja a csendes működést;
 • hosszú élettartamúak – körülbelül 25000 km;
 • Ne tegye tönkre a féktárcsát.

Hátrányok

 • A modell megvásárlása a kiskereskedelemben problémás.

A Toyota Camry fékbetétjei közvetlenül befolyásolják a jármű fékrendszerének hatékonyságát. Ezért a kopás első jelére érdemes megfontolni egy új készlet vásárlását. De a piacon lévő modellek sokasága kissé bonyolítja a választást. Ezért úgy döntöttünk, hogy ellenőrizzük a legnépszerűbb termékeket, amelyek az OEM alkatrészek minőségi analógjai, és összeállítjuk a “Camry” legjobb fékbetétjeinek listáját.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: