Az 5 legjobb csúszásgátló karkötő

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt feltétlenül szükséges a szakértői tanácsadás.

Egy igazi üdvösség az autós, elakadt a sárban vagy hóban, lesz a karkötő csúszásgátló. Ezeket a levehető alkatrészeket, akárcsak a láncokat, úgy tervezték, hogy növeljék a jármű terepjáró képességét. A szakértők egyszerűen meghatározzák a karkötők vásárlási indokát. Ha egy autós hetente egyszer vagy ritkábban jön át egy országúton, erdőn vagy réten, nincs értelme lecserélni a lovának drága terepgumiját. A legjobb, ha a csomagtartóban van egy sor karszalag, amelyet szükség esetén a meghajtó kerekekre lehet szerelni. És a csuklópántok előnye a láncokkal szemben az, hogy az előbbi felszerelhető a sárban vagy hóban lévő kerékre. Milyen pontokra kell az autósnak különös figyelmet fordítania a csúszásgátló karkötő vásárlásakor? Szakértőink tanácsai.

A havas karszalagok kiválasztási kritériumai

Tervezési jellemzők. A havas csuklópánt több részből áll.

 1. A lánc az a munkadarab, amely növeli a gumiabroncs tapadását sárban, homokban vagy hóban. Erős acélból készülnek, a láncszemeknek komoly (akár több tonnás) terhelést kell elviselniük a kerék forgása közben. Ahhoz, hogy eredeti megjelenésüket minél tovább megőrizzék, korrózióálló anyagból kell őket készíteni.
 2. A pánt a karkötő rögzítő része. Feladata, hogy a láncokat szorosan a gumiabroncsokon tartsa, megakadályozva, hogy azok a felnik területére mozduljanak el. Az öv anyagának erősnek, ugyanakkor vékonynak és kevéssé nyújthatónak kell lennie.
 3. A reteszelő mechanizmus biztosítja, hogy a csuklópánt biztonságosan rögzüljön a kerékhez. A csomónak megbízhatónak kell lennie, csúszás közben nem szabad lazítania a rögzítést, még kevésbé szabad elszakadnia. Jelenleg népszerűek a gyorskioldású zárak, amelyek lehetővé teszik, hogy néhány perc alatt felszereljék a merevítőt a kerékre.
 4. A csatlakozóelemek csavarok, anyák, szegecsek és egyéb elemek. A hardver a láncokat, öveket és zárakat egymáshoz rögzíti. Robusztus acélból készült, védőcink bevonattal ellátott.

Méretek.Minden csúszásgátló karkötő több csoportba sorolható.

 1. A legkisebb és legkönnyebb elemeket a gépkocsik meghajtó kerekeire való felszerelésre tervezték. A kerék illeszkedő átmérője, amely ezekkel a karkötőkkel működhet, leggyakrabban 12 és 17 hüvelyk között változik.
 2. A középosztályban vannak olyan karszalagok, amelyeket kombikra, crossoverekre és furgonokra szerelnek. 16 és 22 hüvelyk közötti felniátmérőjű kerekekhez alkalmas.
 3. A valódi terepjárók és a négykerék-meghajtású pick-upok erős karkötőket igényelnek. Mivel hosszú ideig kell dolgozniuk zord körülmények között, a rögzítés minden elemének a lehető legerősebbnek és legmegbízhatóbbnak kell lennie.

A hevederek száma.4-12 távtartót tartalmazó készletek értékesítése. A szakértők azt javasolják, hogy kerékenként legalább 4 láncszemet szereljenek fel. Ez egyrészt a gumiabroncs jobb tapadásának köszönhető a sárban, másrészt a hajtáslánc kisebb terhelésének. Tehát egy elsőkerék-meghajtású autó csomagtartójában optimális, ha 8 karszalag van, egy négykerék-meghajtású autóban pedig 16.

Ebben a felülvizsgálatban kiválasztottuk az 5 legjobb csúszásgátló karkötőt. Mindegyiküket orosz boltokban árulják. A helyek kiosztásánál a szerkesztők figyelembe vették a szakértők véleményét és a hazai autósok visszajelzéseit is.

A legjobb csúszásgátló karkötők értékelése

Jelöléshelytermék neveértékelés
A legjobb csúszásgátló karkötők értékelése1BARS5.0
2Biltema4.9
3Tplusz4.8
4TIGR4.7
5Terepjáró4.6

BARS

Értékelés: 5.0

BARS

Az orosz BARS cég a személygépkocsik és teherautók csúszásgátló karkötőinek széles választékát gyártja. A karkötők kifejlesztésekor a tervezők elkerülték a csavarkötéseket, azaz. . ők a leggyengébb láncszem. A BARS karkötők nem karcolják meg a felniket, és a nagy tartósságot az egy darabból álló kötések és a robusztus acélcsatok és pántok kombinációja biztosítja. A V alakú lánc kialakításának köszönhetően minimálisra csökkentett lökésszerű terhelés a hajtásláncra. A szakértők megjegyzik, hogy a gyors telepítése és eltávolítása elemek csúszásgátló. A BARS karkötő lett a felülvizsgálatunk győztese.

A hazai járművezetők sárban és hóban tesztelték a terméket. Még a kopott gumiabroncsok is jól eveznek.

Előnyök

 • nincs csavaros csatlakozás;
 • a csat kis vastagsága;
 • V alakú lánc elhelyezése;
 • széles termékválaszték.

Hátrányok

 • nem található.

Biltema

Értékelés: 4.9

Biltema

A svéd Biltema vállalatot 1963-ban alapították. Ma autóalkatrészek, szerszámok és tartozékok gyártására összpontosít. A márka katalógusában karkötők és hóláncok találhatók az orosz off-road leküzdésére. A szakértők sajnálják, hogy nincs márkabolt hazánkban. Az autósoknak tehát svédországi, finnországi vagy norvégiai üzletekből kell megrendelniük az árukat. A gyártó minőségi termékeket kínál elfogadható áron. Ez a kombináció a felülvizsgálat második sorába került.

A hazai autósok a Biltema karkötőket a gyors telepítés, a minőségi összeszerelés, a hatékonyság miatt dicsérik a véleményekben. De komoly terepen való tereplovaglásra nem alkalmasak.

Előnyök

 • minőségi kivitelezés;
 • elfogadható árak;
 • hatékonyság;
 • gyors összeszerelés.

Hátrányok

 • nincs céges bolt Oroszországban.

Tplusz

Értékelés: 4.8

Tplusz

A Tplus Snow karszalagok számos fontos előnnyel rendelkeznek. Először is, a szakértők megjegyzik a könnyű és egyszerű telepítést. A második fontos szempont az alacsony súly és a tömörség. A hevederek a 145 mm-től 235 mm-ig terjedő méretű és 12 és 21 mm közötti átmérőjű gumiabroncsok széles skálájára felszerelhetők. A gyártó elég jól felszerelte termékét. A karkötők vízálló táskában érkeznek, van egy kampó a szalagozáshoz, kesztyű és egy használati utasítás, valamint egy jótállási kártya. A szerkesztőség szerint a termék megérdemli a helyet az első háromban.

A felhasználók szerint a karkötők jó segítőtársak a terepen. De az autósok elégedetlenek a magas árral, a horog kis mértékű használatával. És a gyenge szíj elszakadhat egy hirtelen induláskor egy sáros lovaglás után.

Előnyök

 • könnyű telepítés;
 • könnyűség és tömörség;
 • sokoldalúság;
 • jó felszerelés.

Hátrányok

 • magas ár;
 • gyenge öv.

TIGR

Értékelés: 4.7

TIGR

A TIGR csúszásgátló karkötők olyan tulajdonságok miatt kerültek be a felülvizsgálatunkba, mint a nagy tartósság és megbízhatóság. Több mint 3 tonna szakítószilárdsággal rendelkeznek. A gyártónak ezt egy nagy teherbírású PVC-rost alapú szalag használatával sikerült elérnie. A szakértők különösen dicsérték a terméket a praktikus zárért, amely lehetővé teszi, hogy a karkötőt egy perc alatt a kerékre szereljék. A lemez sérülésektől való védelme érdekében dupla, csúszásmentes anyagból készült párna található. A lánc Tula horganyzott acélból készült; minden egyes láncszemet több mint 1400 kg terheléssel teszteltek. Megerősített anyák és csavarok.

A hazai autósok véleményeikben dicsérték a merevítő könnyű felszerelhetőségét és hatékonyságát. De a zárak gyakran felszakadnak, amikor agyagban vagy sárban csúsznak.

Előnyök

 • praktikus zár;
 • lemezvédelem;
 • minőségi acél;
 • erős heveder.

Hátrányok

 • gyenge zárak.

Terepjáró

Értékelés: 4.6

Terepjáró

Az orosz ROST vállalat a Cross-Country Vehicle márkanév alatt autós kiegészítők egész sorát gyártja. A jármű típusától és a gumiabroncs méretétől függően a terepjáró karkötők az ATV1-től az ATV5-ig terjedő skálán vannak. A szállítási terjedelem, a lánc vastagsága, a szalag szélessége és a csomagban lévő karszalagok száma ennek megfelelően változik. A szakértők szerették ezt a fokozatosságot, lehetővé teszi, hogy a legjobb opciót válassza ki az autójához. dicséret a könnyű telepítés, lehet tenni egy beragadt járművön. Annak érdekében, hogy megvédje a belső teret a szennyeződésektől, a gyártó a terméket egy piros tasakkal látta el. A felülvizsgálat végső helyzetét a magas ár befolyásolta.

A felhasználók valódi orosz terepviszonyok között tesztelték az ATV-karkötőket. A hátránya, hogy a karkötő állandó lazulását tartják.

Előnyök

 • különböző készletek;
 • könnyű telepítés;
 • minőségi hordtáska;
 • hatékonyság.

Hátrányok

 • gyenge zárak.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: