Top 10 indítógyártó

*A legjobbak összehasonlítása a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultálni kell szakemberrel.

Az indítómotor biztosítja a forgattyús tengely kezdeti forgását a motor önálló indításához. Számos hiba okozhatja ennek az alkatrésznek a meghibásodását és cseréjét. Ebben a helyzetben megtalálja a legjobb indítógyártók áttekintését, amelyet a szakértők a berendezések jellemzői és az ügyfelek visszajelzései alapján állítottak össze.

A legjobb indítómárkák

Jelölés hely gyártó értékelés
A legjobb külföldi indítómotor-gyártók 1 Denso 5.0
2 Bosch 4.9
3 Delta 4.8
4 CARGO 4.7
5 Valeo 4.6
6 BATE 4.5
7 Fenox 4.4
A legjobb hazai indítógyártók 1 KZATE 5.0
2 STARTVOLT 4.9
3 Eltra (PRAMO) 4.8

A legjobb külföldi indítómotor-gyártók

A külföldi gyártók külföldi autókhoz gyártanak indítóberendezéseket. A legtöbb termék a VAZ, GAZ és más orosz autók számára készült. Ezek jobb minőségű alkatrészek, de többe is kerülnek.

Denso

Értékelés: 5.0

DENSO

Az első helyen a japán Denso gyártó áll. Ez egy jól ismert márka, amely a Toyota, Subaru, Nissan, Mazda és más Japánban gyártott márkákhoz gyárt indítómotorokat. A gyárból szállítják őket, és az eredetinek megfelelően szerelik fel. Vannak belső behúzóval ellátott modellek, de a vállalat a külső relével ellátott egységek gyártására összpontosít. Ez megkönnyíti a hozzáférést a tekercs javításakor és cseréjekor, valamint a villához való hozzáférést. Az ügyfelek visszajelzései azt mutatják, hogy a japán indítókhoz való relé más gyártók számára is alkalmas. Ezek is tökéletesen összehangolt geometria a benzin fogaskerék, így nem teszi tönkre a forgattyús tengely szíjtárcsa.

Szakértőink ezt a gyártót tartják a legjobbnak, mivel hosszú, akár 200000 km-es élettartamú indítómotorokat gyárt. A járművezetők számos véleménye azt mutatja, hogy a Denso indítók megbízhatóak, és nincsenek velük problémák. Ha csak minőségi és hosszú élettartamú alkatrészeket szeretne felszerelni, akkor ennek a márkának az elektromos indítója pont az Ön számára megfelelő.

Előnyök

 • Az övvisszahúzó relé kívül van, ami egyszerűsíti a javítást;
 • a motort könnyedén beindítja;
 • A motor azonnal megragadja a keveréket és elindul;
 • kellemes hangzást zúgás nélkül.

Hátrányok

 • Nagyobb lehet az eredetinél, ami megnehezíti a beszerelést;
 • magas költség.

Bosch

Értékelés: 4.9

Bosch

A második hely a német Bosch gyártóé. A vállalat minden európai, ázsiai és amerikai autóhoz gyárt önindítót. A teljes egységen kívül egyedi alkatrészek, például bendix, relé, csapágyak is kaphatók. Az autósok visszajelzései azt mutatják, hogy az indító nem terheli erősen az akkumulátort – rossz gyertyák vagy gyenge benzinpumpanyomás esetén az akkumulátor nem fog sokat lemerülni, még akkor sem, ha a motor nem indul el az első alkalommal. A márka termékei széles körben elterjedtek az egész világon. Oroszországban bármelyik városban vásárolhat egy Bosch indítót, és nem kell heteket várnia az interneten keresztül történő megrendelésre.

A szerkesztőség szerint a gyártó a legjobb, mivel az orosz autókhoz gyárt indítókészülékeket, amelyek tökéletesen illeszkednek a fogak illesztési furataihoz és geometriájához. A hazai “VAZ” indítók nem rendelkeznek hosszú élettartammal, és ha Bosch indítót szerel be az autójába, akkor hosszú ideig fogja használni az egységet, és nem kell aggódnia minden alkalommal, amikor elindítja a motort.

Olvasson tovább  12 legjobb motorolaj Renault Dusterhez

Előnyök

 • A ház fröccsöntött;
 • a behúzó relé kívül van;
 • kellemes forgási hang;
 • ritkán romlik el.

Hátrányok

 • -20 fokos fagyban a relé nem állítja vissza a bendixet a helyére – kellemetlen nyikorgás hallatszik;
 • Rendszeresen meg kell mosni és kenni az övvisszahúzó eszközt.

Delta

Értékelés: 4.8

Delta

Ezután a német Delta gyártó, amely a lila csíkos narancssárga csomagolásáról ismert. A doboz elegáns kialakítása mellett a vállalat a japán, kínai, koreai és európai autókhoz való indítók széles választékáról is nevezetes. A katalógus indítómotorokat tartalmaz 1.5-3.0 literes, amely az indítási teljesítményhez van igazítva. Az egység csapágyperselyei minőségi anyagokból készültek, és ritkán mutatnak kopást.

A gyártót a legjobbnak tartjuk, mivel az áruk viszonylag alacsony ára és az indítók más márkájú alkatrészekkel történő javításának képessége miatt. A járművezetők véleménye alapján a Delta indítót könnyű szétszerelni, és alkalmas a Bosch kefék és csapágyperselyek számára. Ez lehetővé teszi, hogy pénzt takarítson meg a készülék kezdeti megvásárlásakor, és később, amikor a fogyóeszközök elhasználódnak, cserélje ki őket jobb minőségűekre, anélkül, hogy túlfizetne a márkás testért és a tekercselésért.

Előnyök

 • könnyen szétszerelhető javítás és cserealkatrészek beszerelése céljából;
 • kiváló minőségű német konstrukció;
 • gyárilag megfelelően kenve van;
 • indítómotorok állnak rendelkezésre különböző elmozdulású motorokhoz, az 1.5-től 3-ig.0 .

hátrányok

 • a fékbetétek nem mindig illeszkednek;
 • teljesítményhatár 1.1 kW;
 • az indítóhoz nehezebb eredeti pótalkatrészeket találni;
 • karcsú test.

CARGO

Értékelés: 4.7

CARGO

A negyedik helyen a dán Holger gyártó áll, amely a Cargo márka tulajdonosa. A vállalat 1963 óta működik, és több mint 35 000 pótalkatrész szerepel a katalógusában. A 20 termékcsoport a következőket foglalja magában: motorhűtő rendszerek, gépjárművek légkondicionáló rendszerei, elektromos berendezések, beleértve a generátorokat és az indítóberendezéseket. A gyártónak a világ 4 országában vannak üzemei, és a gépjárművek elektromos egységeire való szakosodása lehetővé tette, hogy a tervezés és az energiatakarékosság tekintetében nagyobb magasságokba jusson, mint a fékektől a sebességváltókig mindent gyártó cégek.

Ezt a gyártót nem csak az új szerszámok gyártásáért, hanem a meglévők felújításáért is elismertük. A vállalat saját maga javítja az indítómotorokat, a régi házba új karátort, állórész-tekercseket, csapágyakat és perselyeket helyez be. az indítókészülékeket utólag festik, és olcsóbban adják, mint az újakat. Ha nem bánja, hogy egy régi tokot használ, a Cargo starter megvásárlása nagyszerű módja annak, hogy minőségi terméket kapjon, és pénzt takarítson meg.

Előnyök

 • a gyártó rendelkezik ISO/TS 16949, 9001, 2000 tanúsítványokkal;
 • Egyedi alkatrészek (kefék, bendixek, tengelyek, perselyek, tömítések, alátétek) kaphatók;
 • viszonylag megfizethető áron;
 • könnyen megtalálható egy szaküzletben.

Hátrányok

 • összeszerelést végeztek Kínában az utóbbi időben;
 • -27 fokos fagyban megtagadhatja a bendixet.

Valeo

Értékelés: 4.6

Valeo

A francia gyártó Valeo nélkül nem tudtuk megtenni a felülvizsgálatunkban. A márka Európában jól ismert a csúcskategóriás sebességváltós indítógépeiről. A vállalat 1923 óta létezik, és az alkatrészek széles választékával sikerült hírnevet szereznie a megbízhatóságról. A katalógus olyan termékcsoportokat tartalmaz, mint: autóoptika, klímaberendezések, tengelykapcsoló, ECU motorok, fékrendszerek, indító és generátorok. Az indítóház belsejében a franciák vastag tömítéseket tettek a kefék alá, hogy megakadályozzák a feszültség áramlását az áramkörön keresztül.

Olvasson tovább  Top 15 Yokohama gumiabroncs

Azért vettük be a gyártót ebbe a felülvizsgálatba, mert az indítómotorjai gyakorlatilag némák. Ezt a fogaskerekek precízen összehangolt geometriája biztosítja, a fogak pontosan illeszkednek a lendkeréken lévő fogakhoz. A vállalat nem spórol a belső alkatrészek zsírozásával sem, így a forgás nem okoz további zajt. Ha unja már a motorháztető alatti zörgést indításkor, akkor figyeljen a Valeo termékekre.

Előnyök

 • Vannak koreai, japán, kínai és német autókhoz való termékek;
 • Ideálisan illeszkednek a rögzítőfuratokhoz;
 • nincs feszültségesés a motor indításakor
 • A motor erőteljesen beindul.

Hátrányok

 • A bolygóműves sebességváltóban lévő zsír nagyon sűrű – télen megfagy, és forró vizet kell önteni a házra, hogy felmelegedjen;
 • a szennyeződések erősen összegyűlnek a ház belsejében;
 • magas költség.

BATE

Értékelés: 4.5

BATE

A következő a felülvizsgálatunkban a gyártó a közeli külföldről – BATE. Ez egy fehéroroszországi vállalat. A vállalat hagyományos és hajtóműves indítómotorokat gyárt. A visszajelzések szerint mindkét változat könnyen szétszerelhető és javítható. Ha szükséges, csak a függeszték, a perselyek vagy az övvisszahúzó relé cserélhető ki. A kefeegység melletti ketrecben lévő csapágy, egyszerű golyókészlet helyett. Ez nagymértékben leegyszerűsítette a konstrukciót és segített kiküszöbölni a holtjátékot. Ezen a területen egy új kenőablak is található, amely a ház szétszerelésének elkerülését és a szervizelés gyorsabb elvégzését teszi lehetővé.

Ez a gyártó a legjobb, mivel fogaskerékmotoros indítómotorokat gyárt, amelyeket alacsony energiafogyasztás jellemez. Előnye, hogy az akkumulátor kevesebb energiát használ, és az autó indításakor nincs sötétedés az utastérben. Ha régi akkumulátora van, és itt az ideje, hogy kicserélje az elektromos indítót, akkor nézze meg ezt a márkát.

Előnyök

 • jól beindítja a motort;
 • alacsony terhelés az akkumulátoron;
 • vonzó ár;
 • hideg időben könnyen indítható forgás;
 • nem sokat nyom.

Hátrányok

 • A perselyek gyenge sárgarézből készülnek, és gyorsan elhasználódnak;
 • Ellenőriznie kell a házkötést – lehet, hogy meglazult csavarok.

Fenox

Értékelés: 4.4

Fenox

A hetedik pozíciót a gyártó Fenox tartja, amely 1989-ben jelent meg, és hidraulikus hengerek gyártására szakosodott, majd később bővítette a felfüggesztés, a futómű, a sebességváltó, a kormánymű, az elektromos és a motoros elemek körét. A gyártónak 12 üzeme van Németországban, Oroszországban és Fehéroroszországban. A termékek gyártásához Variomatic automatizált központot használnak, amely kiküszöböli az emberi tényező okozta hibákat. Az indítóberendezések és egyéb elektromos berendezések gépekhez Fenox Electric System néven kaphatók. A visszajelzések azt mutatják, hogy az indítót könnyű csatlakoztatni az eredeti helyett.

A gyártó azért szerepel a felülvizsgálatunkban, mert az ára a legmegfizethetőbbek közé tartozik. Sokan elégedettek a motor csendes indításával. A teljesítmény tekintetében a Fenox indító nem különbözik a drágább márkáktól. Egyesek élettartama akár 5 év is lehet, még akkor is, ha az autó a szabadban alszik.

Előnyök

 • a rögzítőelemek pontossága megfigyelhető;
 • innovatív megközelítések a bolygóművek építésében;
 • sok termék van a VAZ számára;
 • együttműködik
  emsw Hydra
   ic.

  Hátrányok

  • csak ugyanannak a cégnek a pótalkatrészeivel javítható – más alkatrészek nem illeszkednek;
  • a mágnesek gyenge rögzítése.

  A legjobb hazai indítógyártók

  Amikor a híres márkák termékeinek árai “harapnak”, és az olcsóbb importált termékek véleménye következetlen, érdemes megfontolni a hazai lehetőségeket.

  KZATE

  Értékelés: 5.0

  KZATE

  Szaratov üzem az első helyen ebben a kategóriában. A gépgyártó vállalat mezőgazdasági gépekhez és autókhoz gyárt elektromos berendezéseket. A vállalatot 1934-ben alapították. 2001 óta az üzem a Tandem csoport része. Fő szakterülete a generátorok és indítók. A szűk körű összpontosítás exkluzív bolygóművek kialakításához vezetett, és lehetővé tette a márka számára, hogy betörjön a globális utópiacra. Termékeinket Európában, Ázsiában és még Amerikában is értékesítik. A vélemények szerint az ügyfelek örülnek, hogy a kefék cseréjekor nem kell szétszerelni a kollektort, ami leegyszerűsíti az eljárást és időt takarít meg. A “KZATE” indítók is sokkal tömörebbek, mint az eredeti “GAZ” indítók, de nem kevésbé erősen csavarodnak.

  A kefék vízszintes helyzetben való elhelyezése miatt hozzáadtuk a gyártót a felülvizsgálatunkhoz. Ez lehetővé teszi, hogy a víz gyorsabban lefolyjon egy véletlen ütközés esetén. Ez a konfiguráció segít csökkenteni a kopást és az elhasználódást is. Ezt az elektromos indítót a vadászat és a horgászat szerelmeseinek kell figyelembe venniük, akik rendszeresen utaznak fordban, így a motorháztető alatt nedves lesz.

  Előnyök

  • 2 évig garantáltan működik;
  • vastagabb fém a karosszérián;
  • A polimer villa rugalmasabb és jobban rugózik;
  • vannak fogaskerekes modellek.

  Hátrányok

  • Ha hosszú, hogy viszont (10 másodperc), akkor zalivayut behúzó;
  • Gyenge rugók és “kenyérmorzsák” a görgőkön;
  • A mágnesek forgácsolódása.

  StartVOLT

  Értékelés: 4.9

  STARTVOLT

  A vállalat gyújtótekercsekkel, mosószivattyúkkal, autólámpákkal, akkumulátor csatlakozókkal, mindenféle érzékelőkkel foglalkozik. De ezek csak a termékcsaládhoz kapcsolódó termékek. A prioritás az indítók és generátorok gyártása, és a vállalat sikeres volt ezen a területen, mivel több szabadalmaztatott fejlesztést is szabadalmaztatott. A vállalat filozófiája az, hogy megfizethető árú alkatrészeket állítson elő “néposztályú” autókhoz. Eladva Grúziában, Örményországban, Oroszországban, Ukrajnában, Tádzsikisztánban, Üzbegisztánban, Moldovában és Fehéroroszországban. A vásárlók a véleményükben megemlítik az indító robusztus csomagolását, amelyet habosított műanyagba és egy szűk kartondobozba csomagoltak. Ez lehetővé teszi, hogy biztonságosan megrendelje a terméket postai rendeléssel.

  a vállalat a legjobb az induló teljesítménye szempontjából. Ez V.V. Shibaev, a műszaki tudományok kandidátusa személyes fejlesztéseinek köszönhetően vált lehetővé.. A kísérleti tapasztalatok szerint a versenytársak berendezéseinek azonos szintű akkumulátor-fogyasztása mellett nagyobb nyomatékot eredményez. Ennek az indítónak köszönhetően a motor gyorsabban fog működni, és az akkumulátor kevesebb töltést veszít.

  A

  • a gyártás minden szakaszában minőségellenőrzést alkalmaz;
  • generátorok és indítók kiemelt gyártása;
  • eredeti, szemet gyönyörködtető design;
  • erőteljes és kompakt indítók.

  Hátrányok

  • a termékcsaládot kizárólag hazai autókhoz tervezték;
  • Ellenőrizni kell a tápcsatlakozó meghúzási nyomatékát.

  Eltra (PRAMO)

  Értékelés: 4.8

  Eltra

  Az 1917-ben alakult és Rzhevben székelő PRAMO gyártó befejezi áttekintésünket. Jelentős autó- és gépjárműgyártó vállalat. A kínálatban indítók, termosztátok, ablaktörlő lapátok motorjai, generátorok és az ezekhez az egységekhez tartozó egyedi alkatrészek találhatók. A termékeket autókhoz, mezőgazdasági járművekhez és még katonai járművekhez is gyártják. A pótalkatrészek ára az importált megfelelőkhöz képest 2-4-szer olcsóbb, amit az ügyfelek a vélemények szerint kedvelnek. A járművezetők különösen dicsérik a sebességváltós változatot, mert sokkal csendesebb és nem terheli túl a járművet.

  A gyártót a legjobbnak tartjuk a Pramo-Electro Iskra modell miatt, amely kis mérete ellenére nagy teljesítményű. A járművezetőket lenyűgözi a készülék éles fordulása, amely biztosítja, hogy a motor már az első másodperctől kezdve beindítható legyen. Optimális azok számára, akiknek további helyet kell biztosítaniuk a motorháztető alatt az HBO és a HBO-berendezés beszereléséhez.

  Előnyök

  • A tok könnyen szétszerelhető és újra összeszerelhető alkatrészcsere esetén;
  • Csendes működés forgatás közben;
  • megnövelt kapacitás;
  • alacsony energiafogyasztás.

  Hátrányok

  • ha a gépet kültéren tárolják, hathavonta tisztításra és kenésre van szükség;
  • Néhányan a visszajelzéseikben panaszkodnak a pótalkatrészek beszerzésének nehézségére.
  Olvasson tovább  A 10 legjobb crossover 2000000 rubel alatt
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: