Top 10 kormányrudakkal foglalkozó vállalat

A szerkesztő véleménye a legjobbak legjobbjairól; *A világ legjobbjainak áttekintése. Mik a kiválasztási kritériumok?. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

A kormányműtengelyek az autó kormányrendszerének alkatrészei, amelyek a kormánykerékről (a fogaslécről és a fogaskerékről) a kerekekre ható húzóerőt továbbítják. Mivel a vonóerők oda-vissza mozognak, és a csatlakozó alkatrészek szögei pontosan meghatározott határokon belül változnak, a kormányvégeket csuklós csuklóként tervezték.

A mai gyártási környezetben több mint 100 különböző vállalat fejleszt és gyárt kormányhegyeket az autók vezérlőrendszereihez. A fogyasztói szegmensben már régóta van egy lista azokról, akik a megbízható rangsor alá tartoznak, és azok, akiknek a termékei nem érik meg az elköltött pénzt. Az Expertology magazin újabb tanulmányt készített az autóipari cserealkatrészek piacáról, és összegyűjtötte az Ön számára a 10 legjobb kormányműfedél márkát, amelyek a felhasználóktól és az iparág szakértőitől magas pontszámot kaptak.

A legjobb kormánycsuklókkal foglalkozó cégek értékelése

W
Jelölésűrgyártóértékelés
A legjobb kormányoszlop márkák rangsora1Lemforder5.0
2
4.9
3MOOG4.8
4DELPHI4.7
5ZF PARTS4.6
6QSTEN4.5
7WEEN4.4
8MASUMA4.3
9FENOX4.2
10HANS PRIES (TOPRAN)4.1

Lemforder

Értékelés: 5.0

Lemforder

A csomagoló márka, amely kormánycsúcsokat és összekötő rudakat gyárt Németország leghíresebb autógyárainak – BMW, Mercedes-Benz és Volkswagen – szerelőszalagjai számára. A márka legfőbb versenyelőnye másokkal szemben az alacsony árfaktorban rejlik, mivel a gyártó céget, mivel nem maga gyárt, képzett és elismert közvetítőnek tekintik.

Az eredeti Lemforder csomagokban az elmúlt 4-5 évben a CTR által Dél-Koreában gyártott pótalkatrészek, valamint a német, de a Sachs által gyártott alkatrészek vannak, amelyek önmaguknak dolgoznak, és egy másik vállalati partner – Knecht – számára egy részt biztosítanak. Bár sok megrögzött Lemforder-rajongó még mindig nehezen fogadja el a “csomagoló” státuszt, a régi dobozban lévő új alkatrészek minősége kompromisszumot jelent. Ez azért van, mert semmit sem veszítettek minőségükből a régi eredetiekhez képest: egy kormánycsukló átlagos futásteljesítménye a kritikus játék megjelenése előtt még egy olcsó autóban is elérheti a 100-150 000 kilométert, nem is beszélve a prémium változatokról. Ahogy mondják, a márka “elvesztette az arcát”, de még mindig sikerült megőrizni a márkáját.

TRW

Értékelés: 4.9

TRW

A gyártók rangsorának második helyét a következők foglalják el

W, Oroszországban Lucas néven ismert. Ennek a német óriásnak a gyártási létesítményei (legalábbis az európai szegmensben) részben a hazájában és Spanyolországban találhatók, ami lehetővé teszi, hogy a végtermék jó műszaki feltételeire támaszkodjon, és minimális hibaszázalékkal hagyja el a futószalagot.

Amint arra a fogyasztók rámutattak, a kész kormányvégek (és a kormányrendszer kormányösszekötőinek) minősége a

W gyakran rosszabb minőségű, mint az eredeti alkatrészek, amikor azok a szerelőszalagról kerülnek ki. Ez nem csak az európai autókra vonatkozik: még a japán és koreai teherautók is lenyűgözőbbnek tűnnek, és 100 000 km-t vagy még többet futnak. De a német vállalat gyártásának van egy vitathatatlan előnye az eredetivel szemben: általában többször olcsóbb a vevőnek. oktatás 1 A német vállalatnak a német vállalatnak van egy vitathatatlan előnye az eredetivel szemben. És ha figyelembe vesszük, hogy egy kicserélt alkatrész átlagos futásteljesítménye a meghibásodás első jelei előtt 70 000-80 000 kilométer lehet, az előny több mint nyilvánvaló.

MOOG

Értékelés: 4.8

MOOG

A harmadik helyezett a MOOG, az egyik leghíresebb amerikai vállalat, amely autóipari vezérlőrendszerekhez és futóművekhez gyárt alkatrészeket. A 2000-es évek elejéig ez a gyártó az európai és ázsiai piacokon kívül létezett – prioritása a hazai amerikai autógyártás támogatása volt. Kicsit később a helyzet kezdett megváltozni, mivel a hazai piacot kezdték elárasztani a versenytársak, beleértve a más kontinensekről érkezőket is.

Részben a világba való késői belépés, részben a gyártási létesítmények amerikai elhelyezkedése miatt a MOOG továbbra is meglehetősen drága cégként pozícionálja magát. Emiatt a szabványos kormányhegyek árai jóval a piaci átlag felett maradnak. A pluszok közé tartozik azonban a szigorú minőségi előírások betartása és a hibák alacsony aránya (a hamisítványok nem számítanak). Több száz fogyasztó szerint a gyári fogyóeszközök műszaki feltételei lehetővé teszik, hogy akár 150 ezer kilométert is leküzdjenek a közelgő károsodás nyilvánvaló jelei nélkül, ami még a magas árat figyelembe véve is gyakran igazolja a beruházást. A sors iróniája, hogy a MOOG nevezhető az első három helyezett közül a legjobb minőségű kormányhegyek gyártójának, bár általános népszerűsége a magas árral együtt nem teszi lehetővé, hogy az első helyre kerüljön.

DELPHI

Értékelés: 4.7

DELPHI

A negyedik helyet egy másik amerikai képviselő foglalja el – a DELPHI nagyvállalat, amelynek számos leányvállalata és leányvállalata van a világ minden részén. A legtöbb szakértő (valamint a professzionális felhasználók) jelentései szerint ez a gyártó az egyik legkedveltebb, amelynek termékeit forgalmazzák, beleértve számos autógyártó szerelőszalagját is.

A DELPHI kormányrudakkal az a fő probléma, hogy az áruk gyakran magasabb, mint az egyes autók eredeti alkatrészeinek ára. A minőségre azonban nincs panasz: a porvédő és az olajtömítés mindig jó lelkiismerettel kerül beépítésre, a megadott kilométereket kiszolgálja, és könnyen beszerezhető tartozékokkal cserélhető. A laboratóriumi tesztek szerint az átlagos futásteljesítmény (normál üzemi körülmények között) elérheti a 150 ezer kilométert, ami kiváló eredmény. Az orosz utak valóságában azonban ezt a számot a felével kell osztani, csakúgy, mint az összes többi versenytárs jelentési adatait.

ZF PARTS

Értékelés: 4.6

ZF PARTS

A ZF PARTS ötödik helyezése egyszerre több szempontnak köszönhető. Először is, a márka ugyanahhoz a vállalathoz tartozik, amelyhez a Lemforder, a BOGE és a Sachs is tartozik. Másodszor, a kormányhegyek egész sora a fent említett együttműködő gyártók (és csomagolók) eredménye.

A fenti okok miatt a ZF Parts pótalkatrészek “egyenetlen” minőségűek, ami a felhasználók vegyes véleményéhez és a szakértők vitatott véleményéhez vezet. Különösen sokan megerősítik, hogy vegyes forgalmi körülmények között csak 20 000-25 000 kilométeres élettartam lenne elegendő, szemben az állítólagos 50 000-70 000 kilométeres élettartammal. Az egyes minták azonban alapvető eredményeket mutatnak. Csak az arány a piacon körülbelül 70:30 nem az utóbbi javára. A pozíciót az alacsony árfaktora menti meg: a Lemforderhez hasonlóan a ZF PARTS is alacsonyan tartja árait

W és (különösen) a MOOG, hogy a terméket folyamatosan értékesítsék a kiskereskedelemben.

QSTEN

Értékelés: 4.5

QSTEN

Az 555-ös alkatrészek prémium kategóriás megfelelője, amely a hazai felhasználók körében népszerűvé vált a rossz városi utakon és a durva terepen nyújtott teljesítményével. Az átlagos futásteljesítmény a “város – terep” üzemmódban 47-52 ezer kilométer, és minden meghibásodás kizárólag a csuklóban lévő holtjáték miatt következik be (a rúdszakaszon nincs törés, mivel az összes fül masszív konstrukcióval rendelkezik).

A QSTEN semleges mutatója a termék árszintje: van, amelyik olcsóbb, mint a piac, és van, amelyik drágább. A fő hátránya a tippek hiánya, még az online boltokban is. Nem ritka, hogy a felhasználók csak az autó bal vagy jobb oldalához vásárolhatnak alkatrészt – a másodikra vagy hosszú ideig kell várni, vagy a város raktáraiban kell keresgélni. És a helyzet az idő múlásával semmit sem változik. E keresési nehézségek miatt a QSTEN a hatodik helyet kapja a rangsorban, annak ellenére, hogy a termék névlegesen jó minőségű.

WEEN

Értékelés: 4.4

WEEN

Hetedik a rangsorban és a belga minőség, amelyet ennek megfelelően magas ár és jó teljesítmény egészít ki. A WEEN egy prémium és népszerűtlen márka Oroszországban, amely európai és japán autógyártók számára gyárt kormányhegyeket. Az átlagos futásteljesítmény a laboratóriumi vizsgálatok szerint 80 és 120 ezer kilométer között változhat, amelynek nagy része az üzemeltetési körülményektől függ. Természetesen sokkal könnyebb lesz megmutatni az európai autópályákon, mint az orosz utakon, ezért ne lepődjön meg, ha egy megvásárolt elem nem több mint 60 ezer kilométert fut az autóján. oktatás 1 Az európai autópályákon sokkal könnyebb lesz megmutatni, mint az orosz utakon.

A fő szempont, amely megakadályozza a WEEN-t abban, hogy betörjön a legkelendőbb márkák első sorába, az, hogy nem képes közvetlenül versenyezni a legismertebb Lemforderrel,

W vagy MOOG. Talán a belátható jövőben a vállalat felülvizsgálja árpolitikáját, ami növelni fogja a termék népszerűségét Oroszországban. Eközben nagyon jó minőséget kapunk, a piaci átlagot jóval meghaladó árcédulával…és ennek következtében a márka alacsony népszerűsége a fogyasztók körében.

MASUMA

Értékelés: 4.3

MASUMA

A japán középáras gyártó egyre népszerűbb és a dél-koreai CTR alternatívájává válik a hazai felhasználók számára. A Masuma fő üzeme Kínában található, ahonnan az orosz piacra is szállítanak alkatrészeket (beleértve a kormányhegyeket).

Általánosságban elmondható, hogy lehetetlen valami negatívumot mondani ezekről az alkatrészekről – az öntött fém biztosan durva, de ez kevéssé befolyásolja a minőséget. Kivételt képezhet néhány légpórus, amely az öntvénybe kúszik, és a rúd keresztmetszeti hibáját okozza. A felülvizsgálatokból csak egy ilyen eset volt, és az összes többi a porvédő burkolat töréséhez vagy a holtjátékhoz tartozott. Figyelemre méltó, hogy a kínaiak egy nagyon hatékony módszert alkalmaztak a megbízhatóság javítására, amikor 2 O-gyűrűt helyeztek el a zsanérban. Ez a tervezési jellemző a Masuma végzáró sapkák sorozatának névjegykártyájává vált, és lehetővé tette élettartamuk meghosszabbítását átlagosan 50-60 ezer kilométerre.

FENOX

Értékelés: 4.2

FENOX

A vitatott, de nagyon olcsó és földrajzilag közel Oroszországhoz a Fenox gyártója a rangsor első tíz helyezettje közé kerül. A felhasználói visszajelzések alapján előterjesztett előzetes becslések szerint a márka a minőségi CTR-ben és a kevéssé népszerű Sidemnél lényegesen jobban teljesített, mint a “vesztes”. Mit is mondhatnék: a fehéroroszok értik, mit jelent a részletek finomhangolása a megbízhatóság és az élettartam növelése érdekében… A porvédő sapka rögzítési helyén egy gyűrűs horony található, amely megakadályozza, hogy a porvédő sapka a művelet során leszakadjon. Ami azt illeti, ez az elem gyakorlatilag minden Fenox tippen jelen van.

Egy kis árnyalat az ettől a gyártótól származó alkatrészek megvásárlásában az előzetes karbantartás szükségessége a telepítés előtt. Így minden második felhasználó javasolja a gyári kenőanyag cseréjét, amely +5 Celsius-fok alatti hőmérsékleten hajlamos a gélesedésre. Ezzel együtt a csúcs átlagos futásteljesítménye 30 ezer kilométer, míg a szervizelt egységek élettartama 50 ezer kilométerre tehető.

HANS PRIES (TOPRAN)

Értékelés: 4.1

HANS PRIES (TOPRAN)

A Hans Pires (a közelmúltig a Topran márka) egy tipikus csomagoló, amelynek raktára Németországban található. Két szempontból is kiemelkedik a versenytársak közül:

  1. viszonylag könnyen beszerezhető alkatrészek ezen a márkán még Oroszországban is (nem annyira népszerű – nem Lemforder);
  2. A pótalkatrészek árai gyakran alacsonyabbak a piaci áraknál.

A márkájukat népszerűsítő közvetítői munka természetesen nagyon jövedelmező lépés. Ugyanakkor Hans Pires gyakran magas kockázatokkal jár, amelyek a csomagolásban lévő kormányhegyek változó minőségétől (ebben az esetben) függenek. A márka tulajdonosai kihasználják a lehetőséget, hogy kevéssé ismert japán, koreai, európai és akár kínai vállalatoktól vásároljanak alkatrészeket. Természetesen ezen a háttéren olyan balesetek, mint 4-5 ezer km futás, mielőtt a hiba bekövetkezik. Az ilyen esetek ritkák, de előfordulnak. De az ár demokratikus.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: