Top 15 féktárcsa gyártó

*A szerkesztő választása a legjobb olajszűrők közül. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt feltétlenül szükséges a szakértői tanácsadás.

A féktárcsák a fékbetétekkel együtt a biztonságos vezetés alapvető jellemzői, mivel a hajtott kerék forgása közben blokkolják a hajtott kereket, ezáltal lelassítják vagy teljesen megállítják a járművet.

Nem kell mondanom, hogy a féktárcsák helyes megválasztása közvetlenül függ a személyes biztonság szempontjától, és ezért ezt a folyamatot a legnagyobb felelősséggel kell elvégezni. Az Expertology csapata kiválasztotta az orosz piac 14 legjobb féktárcsa gyártóját, amelyek megfelelnek a következő kritériumoknak: minőség, megbízhatóság és költség. Az értékelésben a jelöltek értékelésének fő szempontjai a felhasználói visszajelzések és a házon belüli szakértők véleménye voltak.

Hogyan válasszunk féktárcsákat

A féktárcsák kiválasztása az eredeti/hasonló kritériumok alapján csak a kiindulópont a nehéz feladat rejtelmeibe való “belemerüléshez”. Gyakran lehetetlen, hogy az újoncok segítség nélkül tájékozott döntést hozzanak, de még a mások véleményére való részleges támaszkodás is kegyetlen tréfát játszhat. Ezt szem előtt tartva az Expertology magazin kiválasztotta a 6 legfontosabb szempontot, amelyet figyelembe kell vennie, amikor kiválasztja a tökéletes fékkészletet az Ön személyes fékrendszeréhez

a fékműködtető berendezés típusa. Ez az információ az autó szervizkönyvében szerepel, és a következő megkülönböztetést jelenti:

 1. A személygépkocsik túlnyomó többsége hidraulikus működtetővel van felszerelve, amely a fékrendszer terhelését a féktárcsák és a fékbetétek kopásával arányosan csökkenti a személygépkocsik vezetése során;
 2. A tehergépkocsikat és a terepjárókat leggyakrabban pneumatikus vagy kombinált hajtásrendszerrel szerelik fel. A fékezéskönnyítés ebben az esetben még hatékonyabb, de ezt ellensúlyozza a jármű szándékosan nagyobb tömege.

Féktárcsás változat. E specifikáció alkalmazásában a modellek két nagy csoportra való felosztására utalunk:

 1. Standard – tömör fémből készült tárcsák, nagy hőállósággal. Ezek a tárcsák meglehetősen kiszámíthatóan viselkednek, de a rosszabb hőelvezetésük miatt a fékhatásuk csökkenhet, ha stop/start üzemmódban, viszonylag nagy sebességgel haladnak;
 2. Szellőztetett – szellőztetett tárcsák, amelyek rendkívül ellenállóak, hogy fékezéskor vagy a sebességváltás nehéz körülményei között is fenntartsák a funkciójukat. Ez a kialakítás jobb hőelvezetést tesz lehetővé, és akár 20%-kal csökkenti a tárcsa súlyát, ami pozitívan befolyásolja az autó dinamikai komponensét.

Tárcsa átmérője. A fékhatásfokot közvetlenül befolyásoló paraméterek. Minél nagyobb az alkatrész átmérője, annál nagyobbak a hozzá tartozó fékbetétek is. Ezért, ha minden más dolog egyenlő, a nagyobb fékbetét és a tárcsa érintkezési felülete jobb fékezési feltételeket és jelentős hatékonyságnövekedést eredményez.

Perforáció a munkadarabon.A féktárcsa felületén lévő kis lyukak meglehetősen furcsa részletet jelentenek. Ezek lehetővé teszik a súrlódási zónában kialakult gázpárna nagymértékű eltávolítását és a nedvesség távozását. Ezenkívül a diszkontinuitás pozitív hatással van a hőelvezetésre, bár a fém mikrodeformációba kerülhet, ha túlságosan felmelegszik, ami viszont fokozza a betétanyag kopási folyamatait.

Korrózióállóság. A megfelelő tárcsák kiválasztásakor rendkívül fontos figyelembe venni a tárcsák oxidációs ellenállását. A króm, titán és más rozsdamentes fémek univerzális megoldásai mellett egyes gyártók speciális korróziógátló vegyületekkel további felületkezelést is biztosítanak. Aktívan ellenállnak a súrlódási kopásnak, és akár 2-3 évig is védik a tárcsákat.

Grooving. Radiális bordázás – az utóbbi évek trendje, amely a betétek és maguknak a tárcsáknak hosszabb élettartamot eredményezett. A munkatérbe bevezetett hornyok segítségével növelhető a hulladékanyag (súrlódó részecskék és szennyeződések) eltávolításának hatékonysága, és biztosítható a betétek idővel egyenletes kopása.

A legjobb féktárcsa gyártók rangsora

Értékelés Helyszín Név Értékelés
A legjobb lemezgyártók értékelése 1 ATE 5.0
2 embo 4.9
3 Otto Zimmerman 4.8
4 EBC 4.7
5 Nibk 4.6
6 Lucas 4.5
7 Ashika 4.4
8 MASUMA 4.3
9 Schneider 4.3
10 TRW 4.3
11 Ferodo 4.2
12 Kék nyomtatás 4.2
13 Bosch 4.1
14 Remsa 4.0
15 Textar 3.9

ATE

Értékelés: 5.0

ATE

A lista élén a világ európai részén a felfüggesztési és fékalkatrészek talán vezető gyártója áll, amely a CAS vállalat (Continental Automotive Systems) része. A 2018-as statisztikák szerint az Ate több mint 10 hivatalos szerződéssel rendelkezik a német, francia, japán és amerikai piacok összeszerelő üzemeinek féktárcsák szállítására – ez a szám a szegmens más képviselői számára elérhetetlen. Az is fontos, hogy a vállalat aktívan szállít alkatrészeket a másodlagos piacra, mondván, hogy az európai autók akár 98%-át is fel tudják szerelni.

Hagyományosan rövid leírást adunk a vállalat két képviselőjéről:

 1. Eredeti ATE – az eredeti tárcsák hatalmas osztálya mindenféle fejlesztéssel, például korróziógátló kezeléssel, perforációval, ferdítésekkel, kétrészes kompozit profillal, integrált csapágyazással stb.. Kifejezetten a Mercedes-Benz számára készült fejlesztőhajtásokat is tartalmaz. Nem lehet egyértelműen leírni a jellemzőiket, mivel minden egyes dizájnnak egyedi jelentése van.
 2. ATE PowerDisc – perforált tárcsák, amelyeket kifejezetten nagy igénybevételű műveletekhez terveztek. A fajok sokfélesége ellenére, amely nem kevesebb, mint az Original termékcsalád, a tulajdonságok és a fűszerezett teljesítmény egyértelmű: szigorú kopásszabályozás, nagy teljesítmény és abszolút üzembiztonság. Tökéletes műszaki kivitelezéssel és sportos külsővel, amely valahogyan utal a valódi rendeltetésére.

embo

Értékelés: 4.9

</div><p>embo” src=”/wp-content/uploads/2023/04/2016666196311-6115.jpg” height=”400″ title=”</p><p>A ranglista második helyezettje az olasz gyártó <br />embo, amely elsősorban luxus és sportautók féktárcsáinak gyártására szakosodott. A kínálatban több mint száz különböző modell található, amelyek három nagy csoportra oszthatók:</p><ol><li>Klasszikus – nemzetközi minőségi szabványok és számos specifikáció szerint gyártott, nagy járműsorozatokban való használatra alkalmasak. A hornyok és a kémiai összetétel javítása révén javulnak, de általánosságban nem hoznak semmi globálisat a szegmensbe;</li><li>Max – a perforációkkal ellátott festett tárcsák speciális termékcsaládja, amely jelentősen javítja a gáz- és porelszívást, valamint a túlmelegedés megelőzése érdekében fokozott szellőzést biztosít;</li><li>Easy Check – a Max-hez hasonló, speciálisan festett fémkorongok sorozata, nyomtatott kopásjelzőkkel. Ennek az újításnak köszönhetően a felhasználó fel tudja mérni a kopás mértékét, és maga döntheti el, hogy ki kell-e cserélni a.</li></ol><div style=
Olvasson tovább  5 legjobb gáz lengéscsillapító

A közelmúltban volt
Új trend indult el: szellőztetett lemezek. A sorozat fejlődik, és már elkezdte használni a kerámia alkalmazást, kombinálva azt a munkadarab egyedi geometriájával és a vállalat egyéb fejlesztéseivel. Minden termék viszonylag drága, de a kiváló minőség teljesen ellensúlyozza a költségeket.

Otto Zimmerman

Értékelés: 4.8

Otto Zimmerman

A VAG-csoport címzetes beszállítója, az Otto Zimmerman joggal tartozik a világ legjobb féktárcsagyártói közé. A vállalat óriási hazai piaci ereje évtizedek óta épül – és ennek gyümölcse érthető módon több mint 60 országra terjed ki. Ami a modellválasztékot illeti, 2016-ban a német grande több mint 500 különböző típusú és méretű féktárcsával rendelkezett, amelyek közül a legtöbbet kifejezetten a Volkswagen-csoport gyámhivatala számára szánták.

A nyílt forrásokban található sokféle variáció ellenére az Otto Zimmerman tartományban 4 nagy korongcsoportot lehet megkülönböztetni:

 1. Standard – klasszikus fékelemek a világszabványok gyűjteménye alapján;
 2. A Sport a kemény sportos vezetési körülményekre tökéletesen alkalmas tárcsák osztálya. Általában perforált (Sport Z sorozat) vagy réselt (Black Z) a levegőbe történő hőelvezetés fokozása érdekében;
 3. Fúziós forma
   a – A jármű tömegének csökkentésére tervezett könnyű bimetál tárcsák. A megnövelt hőelvezetés jelentősen csökkenti az alkatrész megvetemedésének kockázatát is, amint a kritikus hőmérsékletet eléri;
  • Z kabát – különálló sorozat, de kiegészíti a fent említett csoportokat. A fő különbség az eredetihez képest az, hogy speciális rozsdagátló összetételt alkalmaznak, ami jelentősen megnöveli az elem élettartamát.

EBC

Értékelés: 4.7

EBC

Brit cég egy nagyon drága tartományban, “dolgozó” fenntartása rendkívül magas színvonalú minden egyes gyártott termék. Az EBC hosszú piaci jelenléte során elsősorban a sportautók fékberendezéseinek gyártójaként, másodsorban pedig a Japánban (Subaru, Honda, Lexus, Nissan) és egész Európában gyártott tömeggyártású autókhoz gyártott fékberendezések gyártójaként van jelen.

A termékcsaládok sokasága azt jelenti, hogy egy cikkben lehetetlen mindent lefedni. Mi azonban megpróbálunk az EBC választékának legfontosabb és legérdekesebb változataira koncentrálni:

  • A timax egy sorozat perforált kerámia bevonattal és különböző kémiai összetétellel ellátott tárcsákból áll, amelyeket kifejezetten sportautókhoz terveztek (ahogy fentebb említettük);
  • TurboGroove – a dinamikus vezetés rajongói számára a lyukasztott és könnyített tárcsák kedvezőbb árú sorozata. Hosszabb élettartam és jobb fékhatásfok jellemzi őket (a klasszikusokhoz képest);
  • A hornyolási minták óriási választéka (
    timax), perforált (GD) és bordázott (Blade Disc) tárcsák a standard elemek helyettesítésére, lehetővé téve, hogy a fékpedál jobban reagáljon;
   • remium – a név mindent elmond. Ez egy nagyszerű alternatívája az OEM féktárcsáknak, kiváló áron és kiváló minőségben. High-end, high-end, megbízható.

Nibk

Értékelés: 4.6

Nibk

A japán fékberendezés-gyártók meglehetősen fiatal képviselője, amely az 1990-es években aktív fejlődést kapott. Szakértői jelentések szerint a világ utángyártott termékeinek több mint 45%-a Oroszországban összpontosul. A hazai felhasználókat nem zavarja meg sem a japán vállalat sportlemezek fejlesztésére való orientáltsága (az átminősítés 2010 végén történt), sem a meglehetősen magas ár.

A Nibk általánosságban a féktárcsák gyártása során a maximális teljesítmény politikáját követi – függetlenül attól, hogy a fogyóelemet mennyi ideig használják. A vállalat minden terméke ezen a szabályon alapul, és a közelmúltban nem tervezünk változtatásokat. A legérdekesebb konstrukciók közül a következő sorozatot lehet kiemelni:

 1. A “perforált/vágott” kombináció egy nagyon érdekes féktárcsatípus, amely költségmegtakarítást és kettős hatást tesz lehetővé;
 2. kettős perforáció – egyedülálló formula a tárcsa könnyítésére, a hőelvezetés és a kopási törmelék eltávolításának hatékonysága egyidejű növelésével;
 3. a kettős csomózás ugyanaz, mint a kettős perforálás, de sajátos munkaműveleti sajátossággal rendelkezik.

A pénzkérelmek tekintetében a Nibk sokkal szerényebbnek bizonyul, mint a vezető versenytársak, de nem mondható el, hogy a minőség tekintetében ugyanaz a megereszkedés van. Minden magas színvonalon van, és ez dicséretes.

Lucas

Értékelés: 4.5

Lucas

A Lucas egy jó hírű vállalat tulajdonában lévő márka

W az európai és az orosz piacon történő értékesítésre. Az ATE-hez hasonlóan a féktárcsái az európai autók 98%-át lefedik, de a véleményekben kicsit több a negatívum. Ez elsősorban a vállalat termelésének mennyisége miatt van – évente 12 millió alkatrész csak a jól ismert gyártók futószalagjaira megy (nem számítva a másodlagos lemezeket – ez körülbelül ugyanaz a 12 millió példány), és a tökéletes minőség biztosítása még a véletlenszerű mintavételen belül is rendkívül nehéz. oktatás 1 Az alkatrészeket csak a jól ismert gyártók futószalagjaira kell szállítani.

A Lucas piaci kínálatában a modellválasztékot tekintve többnyire klasszikus féktárcsák találhatók, amelyek eredeti kémiai összetételükben és a por és a gázok könnyű elvezetését biztosító radiális hornyok jelenlétében különböznek a gyári féktárcsáktól. Valamivel kevésbé elterjedtek a perforált és rovátkolt sporttárcsák, amelyek jobban elvezetik a hőt, de a gyors kopás miatt nem bírják ki a 60 000 km-t meghaladó futást. Általánosságban elmondható, hogy a márka véleménye pozitív: az egyes minták minőségében mutatkozó bizonyos hiányosságok ellenére a költségek szintje és nem úgy tesz, mintha meghaladná az erkölcsi szintet, ami arra ösztönzi az autótulajdonosokat, hogy vásároljanak.

Ashika

Értékelés: 4.4

Ashika

A MASUMA-tól eltérően az Ashika székhelye Japánban van, és évente szállít a piacra, bár nem a legnagyobb, de még mindig minőségi mennyiségű terméket. Az előbbi mellett több szól: a márka szó szerint “megszállottan” törekszik arra, hogy alkatrészei hűek legyenek az etalon szabványokhoz. A gyártás minden egyes szakaszában több területen (lineáris méretek és tűrések, felületkezelés stb.) utólagos ellenőrzésre kerül sor.), a gyártási folyamat befejezése után az alkatrész kötelező hibaellenőrzésével. Az ellenőrzési rendszer bevezetése után a selejt aránya 3 százalékról 0,5 százalékra csökkent – ez tökéletes eredmény egy vállalat környezetében.

Az Ashika féktárcsák valós teljesítménye is lenyűgöző: az acél és öntöttvas modellek alapváltozatai gond nélkül meghaladják a 40 000 kilométert, és módosításokkal még jobb eredményeket mutathatnak. A Sport termékcsalád deflektorbarázdákkal is kapható, ami a továbbfejlesztett kémiai összetételnek köszönhetően növeli a túlmelegedéssel szembeni ellenállást, és 70-80 ezer kilométeres átlagos élettartamot tesz lehetővé. Külön kiemelendő, hogy a vállalat szereti a korróziógátló kezelést közvetlenül a gyárból – ez kötelező feltétel a lemezek eladásához (ha azok valódiak). Az egyetlen hátránya az, hogy az orosz piacon nem nagyon gyakran kaphatók, ezért katalógusokban kell keresni őket, vagy közvetlenül a gyártótól kell megrendelni.

MASUMA

Értékelés: 4.3

MASUMA

Az úgynevezett “árnyék” márkák egyik képviselője, akiknek termékei jó véleményekkel rendelkeznek, de nem sokan hallottak róluk. A MASUMA tipikus képviselője a névlegesen japán termelésnek, amelyet alacsonyabb szinten kiszerveztek európai vagy amerikai vállalatokhoz. Az orosz piacon csak klasszikus féktárcsákat kínálnak teljes hátlappal, perforáció vagy egyéb kiegészítés nélkül. De, amint azt a felhasználók megjegyezték, a minőség nagyon lenyűgöző: működés közben nem jelentkezik rezgés (30 ezer kilométeres teszt), és nagy a túlmelegedéssel szembeni ellenállás.

A pletykák szerint az alkatrészkatalógusokon és a MASUMA szigorúan korlátozott példányszámú féktárcsákon keresztül megtalálható, prémium és sportos féktárcsákhoz csiszolva. A többi versenyképes modellhez hasonlóan ezek is rendelkeznek hornyolással, rovátkolással és perforációval, valamint különböző kivitelben – kipróbálásra. A sorozat egyik képviselőjeként megkülönböztethetjük a Honda Civichez vagy Accordhoz való szabványos lemezeket: MASUMA BD-5205. Senki sem lehet pontosabb a cégről: a felhasználók objektív véleménye, a szakértők egyhangú jóváhagyása, jó teljesítmény és alacsony ár.

Schneider

Értékelés: 4.3

Schneider

Az értékelés kilencedik sorát a német Schneider vállalat kapja, amely 85%-ban megnövelt élettartamú tárcsákat gyárt extrém vezetési körülmények között. Míg a költségvetési szegmensben (a nagyon 15%) a standard modellek uralkodnak, a választék alapját már régóta perforálták és rétegezték minden lehetséges kombinációban. Az egytípusú termékek időben történő elutasítása lehetővé tette a márka számára, hogy először az európai, majd a hazai piacon lőjön. És minden sokkal jobb lenne, ha a vásárlás akadálya nem a magas ár lenne.

A Schneider féktárcsákról számos szakértő (és okkal) megjegyezte, hogy a Ferodo fékbetétekkel együtt kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, még a saját fékbetétjeiknél is jobbat. És természetesen nem kerülhettük el a kompozit szerkezet bizonyos modernizálását, ami a csatlakozó bordák “kiegyenesedését” eredményezte. Ez a kialakítás bizonyítottan jelentősen javítja a tárcsa közvetlen kivéreztetését, és lehetővé teszi a valamivel magasabb hőmérsékletű terhelés alkalmazását. A készletek átlagos élettartama a termékcsaládban 50 ezer kilométer, de mint fentebb említettük, a költségkérdés erősen befolyásolja a vásárlói aktivitást ezekkel a lemezekkel kapcsolatban.

TRW

Értékelés: 4.3

TRW

A világ vezető gyártója a tehergépkocsik és személygépkocsik aktív és passzív biztonsági rendszereinek, ahol a tárcsafékek, ABS, ESP, TC. A csoport 24 országban rendelkezik termelőüzemekkel, és több mint 66 000 embert foglalkoztat. Az egyes autógyárak szállítószalagjaihoz szállított új termékek mellett a vállalat az utángyártott alkatrészek visszaszerzésével is foglalkozik. Ez lehetővé tette az alkatrészköltségek csökkentését, és a magas minőség fenntartását. A gyártói katalógusban az összes európai, koreai, kínai és orosz járműmárka lemezei megtalálhatók. A szellőztetett fékelemek szabványos vastagsága 25-28 mm között van, ami hosszú távú kopást biztosít. A járművezetők a fémtárcsa kiváló minőségéről nyilatkoznak. Ritkán sodródik, még akkor is, ha felmelegszik és hirtelen lehűl egy pocsolyában.

Ellentétben a legtöbb gyártóval, amely az autóalkatrészek széles választékát gyártja, ez a vállalat erősen specializálódott, és főként fék- és kormányalkatrészek gyártására összpontosít. Ez lehetővé tette számukra, hogy több időt és pénzt fordítsanak kifejezetten a féktárcsafém optimális összetételének kifejlesztésére, a felületi konfigurációk és a különböző keresztmetszetek kikísérletezésére annak érdekében, hogy ügyfeleiknek a legjobb féktárcsafémeket kínálhassák.

Előnyök

 • A lemezek vastagsága 25-28 mm;
 • kemény fém, amely ellenáll a vetemedésnek;
 • Oroszországban könnyű vásárolni;
 • minden autómárkához kínál termékeket;
 • szellőztetett és nem szellőztetett modellek is kaphatók.

Hátrányok

 • Rosszabbul működik agresszív vezetési szokásokkal.

Ferodo

Értékelés: 4.2

Ferodo

A tiszteletbeli top tízes listát Európa egyik vezető autóalkatrész-gyártója, a brit Ferodo cég zárja. Teljes egészében a Federal Mog tulajdonában

  , Az európai piac közel 95%-át lefedi, a második helyen áll az ATE és az Otto Zimmerman (98%) után. A vállalat egyik fő erőssége, hogy kizárólag fék- és felfüggesztési alkatrészek gyártására összpontosít, ami segít a minőségi márka magas szinten tartásában.

  Különösen a Ferodo volt az első vállalat, amely úgy döntött, hogy kijavítja a fékezési problémát a könnyűfém tárcsák osztályában. Ezt egy speciális Coat+ termékcsalád bevezetése tette lehetővé, amelyet később sikeresen átvettek az Otto Zimmerman versenytársai (és Coat Z-nek neveztek el). Ezeket a tárcsákat speciális korróziógátló összetétellel kezelték, amely hőmódosítókkal javítja a tárcsa/betét páros fékezési képességét túlmelegedés esetén. A fejlődés azonban folytatódik, és a vállalat továbbfejleszti a nem lineáris termelés koncepcióját, és folyamatosan új és meglehetősen drága (sajnos a fogyasztók számára) termékeket ad a meglévő sorozathoz.

  Kék nyomtatás

  Értékelés: 4.2

  Kék nyomtatás

  A rangsorban egy másik sorban a csomagolóipari vállalat szerepel, amely számos japán céget foglalkoztat. Ezért a Blue Print féktárcsák a szerényebb Nishioka és Kashiyama cégek fejlesztésének termékei, amelyeknek egy nagyvállalat javára kell “vergődniük” a japán piac közepén. Ez a politika Blue Print választott – valójában a márka csak névlegesen japán, és a brit nagy ADL (Automotive Distributions) tulajdonában van

 • mited). Kizárólag a kereslet alapján működik, így a termékek megjelenése a másodlagos piacon meglehetősen ad hoc jelenség.

  De az értékesítés megvan, és ezért a választásunk e márka mellett teljesen jogos. Minőségi szempontból a Blue Print féktárcsák nem maradnak el a MASUMA és a Nibk azonos modelljeitől: a finanszírozás lehetővé teszi, hogy időben reagáljunk a piaci rés változó trendjeire, ellátva a piacot perforált és réselt fogyóanyagokkal a megbízható fékezés érdekében. Egy készlet átlagosan 40 000 kilométert tesz meg, ami viszonylag alacsony költség mellett jó eredmény. Az alacsony piaci penetráció és a lemezek katalógusokon keresztül történő megrendelésének szükségessége, valamint valamiféle csalás (minden csomagoló sorsa) miatt azonban nem tudjuk a márkát a tíz legjobb közé sorolni.

  Bosch

  Értékelés: 4.1

  Bosch

  Bármit és mindent gyártó vállalat, amelynek egyik részlege autóalkatrészek gyártásával foglalkozik. Ez különösen a féktárcsákra vonatkozik, amelyek nagy részét az európai autógyártóknak szállítják (főként a sorozatgyártású autókhoz). A fő megrendelő, mint a legtöbb esetben, a VAG csoport – a vállalat fennhatósága alatt gyártott autómodellek száma nagyon nagy.

  A Bosch a futószalaghoz történő tárcsaszállítással párhuzamosan aktívan szállít tárcsákat az utángyártott termékek piacára, a fogyasztók által leginkább kedvelt költségvetési szegmensben. Ez kompenzálja a kis tökéletlenségeket és a konvenciókat, amelyek valahogy megjelennek, amikor ezt a terméket használják. Különösen arról van szó, hogy a kínálatban szereplő tömör és lyukacsos tárcsák túlnyomó többsége “szereti” a csendes és kimért utazást. Az erős fékezés, valamint az agresszív módon történő hosszú utazások jelentősen, 25-30 ezer km-re csökkentik az élettartamot, ami némileg csökkenti az alacsony ártényezőből származó előnyöket. Általánosságban elmondható, hogy a felhasználók nagyon jó véleménnyel vannak a vállalatról, eltekintve attól a százaléktól, amelyik szívesen “visszaél” az alvázzal.

  Remsa

  Értékelés: 4.0

  Remsa

  Az 1975-ben alapított spanyol vállalat kevéssé volt ismert, amíg nem kapott lehetőséget arra, hogy a globális piacra lépjen a következő vállalatokkal való partnerség révén

  W. Jól ismert Oroszországban, de gyakori hamisításoknak van kitéve, ami miatt a felhasználók 72% -os és 28% -os arányban oszlanak meg (elégedettek és elégedetlenek).

  Az eredeti Remsa lemezeket még mindig Spanyolországból és az Egyesült Államokból szállítják, és a választék választéka valóban kolosszális: körülbelül 1600 modell, és a szám folyamatosan növekszik. A gyártási elvek szigorúnak (és bizonyos szempontból kegyetlennek is) nevezhetők: a mérnökök szerint minden eladott termék minőségellenőrzésen megy keresztül, amely 50 tesztfutamot foglal magában. Mindez technológiai szempontból egy kvantumugrással kezdődött: a Protecno technológia bevezetésével (a Protecno technológiát a

  W és a későbbiekben adaptált) lehetővé tette, hogy a költségvetési modellekben a hőmérséklet-érzékelést 500 Celsius-fokig növeljék. Ez viszont rövidebb fékutat eredményezett, mivel a féktárcsa és a fékbetét közelebbi és hosszabb érintkezése lehetséges. Most a Remsa fejlesztési pályája a versenytársakéhoz hasonló, és a napirenden első helyen szerepel a hamisítás elleni fokozott munka.

  Textar

  Értékelés: 3.9

  Textar

  Bár a Textar nem a legnépszerűbb vállalat Oroszországban, bűncselekmény lenne, ha nem említenénk meg a minősítésben. A Nisshinbo Holdings Inc. része., a vállalat az egyik legerősebb szószólója a termelés minden gyártási szakaszban történő szigorú ellenőrzésének. Sok tekintetben ez a megközelítés tette lehetővé, hogy hasonló minőségű féktárcsákat állítson elő, míg a kutatásba történő jelentős pénzügyi befektetések csupán arra szolgálnak, hogy a szerkezet és a tervezés optimalizálásának új módszereinek bevezetésével megszilárdítsák a helyi sikert.

  A Textar fejlődése a PRO és a PRO termékcsaládok között nagyon egyértelmű+. A szén nagyobb százalékos arányú bevezetésével és rézzel való ötvözésével (max. 0,7%) elért sorozatos pontjavítás jelentősen csökkentette a rezgéseket, és jobb hőelvezetővel látja el a tárcsákat. Adjuk hozzá a hibák minimális mennyiségét (az összes termék 0,3-0,5%-a), az 50 ezer kilométeres átlagos futásteljesítményt, és máris kiváló végeredményt kapunk. A féktárcsák árukat tekintve középkategóriás és prémium termékeknek tekinthetők, de az ár-érték arány mindenképpen megéri. És a termék megtalálása nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnik.

  Olvasson tovább  14 legjobb autó akusztika
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: