Top 15 Yokohama gumiabroncs

A cikk tartalma
 1. A legjobb Yokohama gumiabroncsok értékelése
 2. A legjobb téli Yokohama gumiabroncsok autókhoz
 3. Yokohama Ice Guard IG65
 4. Előnyök
 5. Hátrányok
 6. Yokohama W.Hajtómű V905
 7. Előnyök
 8. Hátrányok
 9. Yokohama Ice Guard IG55
 10. Előnyök
 11. Hátrányok
 12. Yokohama Ice Guard IG35+
 13. Előnyök
 14. Hátrányok
 15. A legjobb Yokohama nyári gumiabroncsok autókhoz
 16. Yokohama BluEarth RV02
 17. Előnyök
 18. Hátrányok
 19. Yokohama BluEarth-A AE-50
 20. Előnyök
 21. Hiányosságok
 22. Yokohama ADVAN Sport V103
 23. Előnyök
 24. Hátrányok
 25. Yokohama Advan Fleva V701
 26. Előnyök
 27. Hátrányok
 28. Yokohama Bluearth ES32
 29. Előnyök
 30. Hátrányok
 31. A legjobb Yokohama téli gumiabroncsok terepre
 32. Yokohama Geolandar I/T-S G073
 33. Előnyök
 34. Hátrányok
 35. Yokohama iceGUARD SUV G075
 36. Előnyök
 37. Hátrányok
 38. A Yokohama legjobb nyári terepabroncsai
 39. Yokohama Geolandar SUV G055
 40. Előnyök
 41. Hátrányok
 42. Yokohama Geolandar A/T-S G012
 43. Előnyök
 44. Hátrányok
 45. Yokohama Parada Spec-X
 46. , Tahoe, Ford Expedition és más nagyobb járművek, hogy javítsa a hasmagasságot és a terepen való áthaladás képességét. Az R32 alkalmas exkluzív Jeep sportos haszonjárművekhez. Előnyök sebességindex 210-240 km/h; 850 és 1120 kg között terhelhető; Fokozott vízfelvétel; csendes utazás. Hátrányok Vékony oldalfal – 30-40k után. km elkezd hámlani; gyorsan eltömődnek sárral; amíg a gumiabroncs nem melegszik, a kormánykerék vibrációja érezhető. Yokohama Geolandar G94B Értékelés: 4.6 A kategóriát egy Yokohama modell zárja, amely egy tömör bordával és négy réselt bordával rendelkezik a futófelületen. A barázdák számának növekedése a víz gyors felszívódásához és az érintkezési felületről való távozásához vezetett. A gumiabroncsot országúti és városi használatra tervezték. 5 méretben limitált kiadásban. R16-18 mm-es felnikhez kaphatók 60, 65 és 70 mm-es kerékszelvénymagassággal. Csak két szélesség áll rendelkezésre: 265 mm és 285 mm. Az értékelések szerint a járművezetők szeretik a széles vállakat, amelyek rengeteg domborulattal rendelkeznek, ami megkönnyíti a manőverezést és fenntartja a tapadást éles kanyarokban. De a Yokohama terepabroncsai lehetővé teszik a terepjárást is. A futófelület közepén található dupla blokkok javítják a tapadást a burkolatlan utakon. Ez egy másik gumiabroncs a nyáron üzemelő legnehezebb terepjárók számára. A Yokohama gumiabroncsok terhelési indexe 1250 kg, és az 5 tonnás autó súlya ellenére is megőrzik a megfelelő futófelület alakját. Aki páncélozott crossovert szeretne vezetni 10 mm vastag ablakokkal és megerősített ajtókkal, annak érdemes közelebbről megnéznie a japán cég abroncsait. Előnyök kiváló országúti teljesítmény 160 és 210 km/h közötti sebességnél; a széles vállak megkönnyítik a manőverezést; kiváló tapadási és tapadási tulajdonságok a talajon; segít üzemanyagot megtakarítani; erős oldalfal. Hátrányok magas költségek; Kevés méret; Nincs törmelék, jobb, ha nem hajtunk rajta, mert megcsúszik; nehéz azonnal megvásárolni – meg kell várni a gyárból történő szállítást.
 47. Előnyök
 48. Hátrányok
 49. Yokohama Geolandar G94B
 50. Előnyök
 51. Hátrányok

A Yokohama egy japán gumiabroncsgyártó, amely 1917-ben alakult. A vállalat sportkocsikra szánt gumiabroncsok gyártásával foglalkozik, sőt egész bajnokságokat is kiszolgál, például a túraautó-világbajnokságot. A tokiói székhelyű gyártó minden autóosztály és minden terepjáró számára fejleszt és forgalmaz gumiabroncsokat. Szakértőink több száz vásárlói és forgalmazói véleményt és termékjellemzőt vizsgáltak meg, és így alakult ki a Top 15 legjobb Yokohama gumiabroncs a különböző autókategóriákban.

A legjobb Yokohama gumiabroncsok értékelése

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb Yokohama téli gumiabroncsok autókhoz 1 Yokohama Ice Guard IG65 4 397€
2 Yokohama W.Hajtómű V905 3 588€
3 Yokohama Ice Guard IG55 2 507€
4 Yokohama Ice Guard IG35+ 3 141€
Yokohama legjobb nyári gumiabroncsok autókhoz 1 Yokohama BluEarth RV02 4 870€
2 Yokohama BluEarth-A AE-50 4 995€
3 Yokohama ADVAN Sport V103 3 757€
4 Yokohama Advan Fleva V701 2 400€
5 Yokohama Bluearth ES32 2 180€
YOKOHAMA LEGJOBB TÉLI GUMIABRONCSOK TEREPRE 1 Yokohama Geolandar I/T-S G073 4 599€
2 Yokohama iceGUARD SUV G075 4 040€
A Yokohama legjobb nyári gumiabroncsai terepre 1 Yokohama Geolandar SUV G055 4 575€
2 Yokohama Geolandar A/T-S G012 6 019€
3 Yokohama Parada Spec-X 5 528€
4 Yokohama Geolandar G94B 6 252€

A legjobb téli Yokohama gumiabroncsok autókhoz

A téli gumiabroncs kiválasztásakor fontos figyelembe venni a keverék lágyságát, a hóeltakarítási funkciót és a csúszós felületen való tapadást. Íme a Yokohama csúcsmodelljei ezekkel a specifikációkkal.

Yokohama Ice Guard IG65

Értékelés: 4.9

Yokohama Ice Guard IG65

Téli gumiabroncsok szegecsekkel és irányított futófelülettel. A Yokohama gyártója fokozatosan szélesedő V alakú hornyokkal látta el őket a szélükön, amelyek segítenek felgyorsítani a latyak elszívását. A gumiabroncs középső bordája keskeny helyett megnyúlt, ezért az abroncs olyan egyszerű és könnyen kanyarodó a kanyarokban. A fémszegek egyenletesen helyezkednek el a futófelület teljes szélességében, így minden irányban biztos tapadást biztosítanak. A vezetők a véleményekben megjegyzik, hogy a gumi nem csúszik hosszirányban a gyorsítás során, mivel a sokrétű, hatalmas méretű blokkok könnyen tapadnak a felülethez.

Ez a modell számos üzletben bestseller. A Yokohama Ice Guard IG65 52 méretben és R16-tól R22-ig terjedő felnikhez kapható. Profilmagasság 40 és 65 mm között. A legtöbb méret könnyen elérhető raktáron, és nem kell több hónapot várnia a megrendelésre. Ha azonnal téli gumiabroncsot kell vásárolnia, akkor nézze meg ezt a gyakori modellt.

Előnyök

 • Magas, 670 kg-os terhelhetőségi index;
 • Kiváló fékezés száraz aszfalton;
 • Biztonságos vezetés jégen;
 • Nincs oldalsó csúszás.

Hátrányok

 • 13-15 hüvelyk átmérőjű felnikhez nem kapható;
 • 150 km/h után elkezd “lebegni”.

Yokohama W.Hajtómű V905

Értékelés: 4.8

YOKOHAMA W.DRIVE V905

A Yokohama téli, nem tüskés abroncsok 121 méretben kaphatók R13-22-es felnikre, de a szakértők mintegy 20 változatot találtak a kínálatban. A többieknek két héttől egy hónapig kell várniuk. A modell nagy, 670 kg-os terhelhetőségi mutatóval rendelkezik, és akár 210 km/h sebességre is képes. A futófelület mintázatát számos L alakú blokk jellemzi, további barázdákkal és lamellákkal. A folyamatos borda hiánya a víz és a nedves hó gyorsabb felszívódását eredményezi az érintkezési felületről. Az Auto bild 2018-ban közzétette a Yokohama abroncsokkal végzett féktesztek eredményeit. A féktávolság nedves aszfalton 36.6 méter nedves aszfalton és 29 méter havon.5 . Ez a teljesítmény rövidnek tekinthető, és a járművezetők a vélemények szerint kedvelik.

Olvasson tovább  Top 5 kormányszivattyú gyártó

Ezeket a Yokohama abroncsokat szakértőink a téli gumiabroncsok közül a legjobbnak ítélték a tartósság szempontjából. Ezt az eredményt az teszi lehetővé, hogy a gumikeverékhez polimer-keveréket adnak, amely növeli a szakadással szembeni ellenállást. Ugyanakkor a továbbfejlesztett keverék jobb kopásállóságot biztosít alacsony és magas hőmérsékleten is.

Előnyök

 • hideg időben is megőrzi rugalmasságát;
 • hosszú élettartam;
 • Kiváló tapadás csupasz és havas aszfalton;
 • hatékonyan ellenáll az aquaplaningnak.

Hátrányok

 • nehéz megtalálni a megfelelő méretet raktáron;
 • Zaj 40-80 km/h sebességnél;
 • hozzájárulnak a kissé jobb üzemanyag-fogyasztáshoz;
 • Magas költségek.

Yokohama Ice Guard IG55

Értékelés: 4.7

Yokohama Ice Guard IG55

Yokohama téli gumiabroncsok éles, V alakú futófelülettel. A gumi a keverék megnövekedett lágysága miatt figyelemre méltó, mivel a japán gumiabroncsgyártók szilikát és narancsolajat adtak hozzá. Vegye figyelembe, hogy a csapok száma kevesebb, mint más modelleknél. Ez hozzájárult a csupasz aszfalton való vezetés közbeni zajcsökkentéshez, de nem eredményezte a tapadás csökkenését. A futóterületen lévő nyíl alakú blokkok ráadásul segítenek az útfelülethez tapadni, amikor az autó elindul. A vásárlói vélemények szerint a Yokohama abroncsok kiszámítható kezelhetőséget és bizalomérzetet biztosítanak.

Szakértőinknek tetszettek a Yokohama abroncsok a szegecsek innovatív konfigurációjával. Ezeket 3D-s számítógépes tervezési technológiával készítették. Az acélcsap csillag alakú, mind a peremén, mind az érintkezési területen. Ez növeli a gumi tapadási erejét és javítja a peremtől peremig tartó hatást.

Előnyök

 • kiszámítható kezelés;
 • nem fagy meg a fagyra;
 • az autó jó “tartása” a kanyarokban;
 • Meredek dombokon evez.

Hátrányok

 • gyenge fékezési jellemzők havon;
 • viszonylag nehéz iránystabilitás;
 • gördülési ellenállás.

Yokohama Ice Guard IG35+

Értékelés: 4.6

YOKOHAMA ICE GUARD IG35+

Ez a Yokohama gumiabroncs a 241-es méretben kapható, 10″-tól 22″-ig terjedő felnikkel rendelkező autókra. A téli gumiabroncsok szegecselt abroncsok, de az acélelemek csak a vállrészen vannak. Középen egy folyamatos hosszanti borda található, amely kiváló iránystabilitást biztosít. A gyártó egy egyedi, Zeruma nevű összetevőt használt a keverék megalkotásakor, amely a Yokohama exkluzív fejlesztése. Ennek köszönhetően a szilícium-dioxid egyenletesen oszlik el, ami a gumi nagyobb tartósságát és mérsékelt merevségét biztosítja. Az értékelésekben a sofőrök örülnek a gép stabil viselkedésének a jégen, és azt mondják, hogy amíg nem száll ki az autóból, nem is tud a jégről.

Gumiabroncs-szakértőink a Yokohama abroncsokat a magas terhelhetőségi indexük miatt választották ki – akár 950 kg is elfér egy-egy keréken. Ez a legjobb megoldás olyan pickupok vagy kisbuszok számára, amelyeknek nagy terhet vagy 7-9 embert kell szállítaniuk az utastérben.

Előnyök

 • A csapok szilárdan rögzítve vannak;
 • Nem érzi a jeget, amíg ki nem száll az autóból;
 • Kiváló fékezés száraz felületen;
 • Csökkentett zajszint a szegecselt gumiabroncsok esetében.

Hátrányok

 • Nem mehetsz 190km/h fölé;
 • gyenge gyorsulás;
 • “Mély hóban vagy sárban elázik.

A legjobb Yokohama nyári gumiabroncsok autókhoz

A nyári gumiabroncsok esetében fontos a fokozott vízelvezetés az érintkezési felületről, a kopásállóság és a magas hőmérsékleten való alaktartás. Íme, néhány Yokohama modell, amelyek megfelelnek ezeknek a követelményeknek.

Yokohama BluEarth RV02

Értékelés: 4.9

Yokohama BluEarth RV02

A Yokohama nyári gumiabroncsok, amelyeket nagy teherbírású személygépkocsikhoz, például kisbuszokhoz gyártanak. A gumiabroncs 32 méretben kapható, és 15-20 hüvelykes felnikre tervezték. 710 kg-os terhelési index tengelyenként. 210 km/h sebességig alkalmasak. A futófelület mintázata három folyamatos bordával és négy hosszanti barázdával rendelkezik a gyorsabb vízelvezetés érdekében. A keresztirányú hornyok kiszélesítik a bordákat, hogy nagyobb tapadást biztosítsanak az úttal való érintkezési ponton. A vélemények szerint nedves aszfalton a gumiabroncsok jól teljesítenek mind egyenesen haladáskor, mind kanyarodáskor. Ez különösen hasznos, ha nyáron szerpentines utakon közlekedik.

Véleményünk szerint ez a Yokohama legjobb abroncsa az akusztikai kényelem terén. Advan V105 sportgumikon alapuló prototípus modell. A gumikeverék aktívan elnyeli a kisebb ütődéseket, és megakadályozza a zaj kialakulását, amikor a kerék egy kőhöz ütközik. A futófelület több nyílása egymáshoz képest eltolva van. Így elkerülhető az időnként előforduló alacsony frekvenciájú dübörgés a forgalomban.

Előnyök

 • könnyű kanyarodás;
 • jó iránystabilitás;
 • stabil tapadás minden vezetési körülmények között;
 • Lassú futófelület kopás.

Hátrányok

 • összesen 32 méret van;
 • kissé merev kanyarodáskor.

Yokohama BluEarth-A AE-50

Értékelés: 4.8

YOKOHAMA BLUEARTH-A AE-50

A Yokohama 69 méretben gyártja ezeket a nyári gumiabroncsokat 14-18 colos felnikre. A japán gumiabroncsok sportos kialakításúak, 40-45 vagy 50-55 mm-es profilmagassággal, és csak néhány változat található 65 mm-es profillal. A Yokohama gumiabroncsok ára a terhelési index és a sebesség függvénye. A termékpaletta 475 kg és 800 kg maximális teherbírású gumiabroncsokat tartalmaz. A kerekek nem csak sportos kialakításúak, hanem nagy sebességű jellemzőkkel is rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik az autó 210-240 km/h-ra történő felgyorsítását. 2018-ban a Za Rulem közzétette ezen gumiabroncsok teszteredményeit, amelyekben a szakértők a csökkentett üzemanyag-fogyasztást és az alacsony zajszintet állapították meg.

Ezeket a Yokohama gumiabroncsokat a kritikusok különösen könnyű vezethetőségük miatt méltatták. Ezt a három középső borda oldalán lévő fogazás teszi lehetővé. Az úthoz nyomva további elemeket képeznek az elkapáshoz. Ha gyakran kell városi forgalomban és dugókban vezetnie, sokkal kényelmesebbek az ismételt, zökkenőmentes elindulásokhoz.

Előnyök

 • puha vezetés a bukkanókon;
 • akusztikai kényelem;
 • Segít üzemanyagot megtakarítani;
 • a gumiabroncsok puhák maradnak a kora őszi fagyok idején.

Hiányosságok

 • csökkentett kormányzási reakció;
 • Gyorsabban kopik, mint más gumiabroncsok.

Yokohama ADVAN Sport V103

Értékelés: 4.7

Yokohama ADVAN Sport V103

A Yokohama nyári gumiabroncsok viszont jellegzetes futófelületi mintázattal rendelkeznek. Három hosszanti bordája van, mindegyiknek saját nyílásai vannak. Az első (a belső vállhoz legközelebbi) ferde, gyakori barázdákkal rendelkezik, amelyek növelik a tapadást a manőverezés során. A második íves hornyokkal rendelkezik, és javítja a kormányzási reakciót. A harmadik borda (közelebb a külső széléhez) csak enyhén bütykös, de egyébként monolitikus az iránystabilitás érdekében. A sofőrök megjegyzik, hogy a Yokohama abroncsok nem lágyulnak el jelentősen a nyári +35 fokos hőmérsékleten…+40 fok, mint a kormányzás stabilitásának megőrzése.

Olvasson tovább  Top 10 Kama gumiabroncs

A szakértők a Yokohama ADVAN Sport V103-at a japán márka legjobb nagy teljesítményű gumiabroncsának ítélték, amely könnyű súlyú. Ennek ellenére a terhelési index 615 kg. Ezeken a kerekeken 270 km/h a megengedett legnagyobb sebesség. A gumiabroncsokat ugyanazzal a technológiával fejlesztették ki, mint a Le Mans-i 24 órás versenyre szánt termékeket. Ezt a Yokohama terméket érdemes megfontolni a gyors vezetés rajongóinak.

Előnyök

 • hatékony vízelvezető rendszer;
 • a borsozott csatornákban lévő ellipszisek növelik az öntisztító tulajdonságokat;
 • ellenáll a magas hőmérsékletnek;
 • A lekerekített profil megkönnyíti a kanyarodást.

Hátrányok

 • néhány gumiabroncsméret áll rendelkezésre;
 • Az autó nedves aszfalton pattogósnak tűnik;
 • magas költség.

Yokohama Advan Fleva V701

Értékelés: 4.6

YOKOHAMA ADVAN FLEVA V701

Az új NanoBlend Compound vegyülettel kifejlesztett modell. A Yokohama mérnökei polimereket adtak az összetételhez, hogy lassítsák a gumi kopását és öregedését, valamint narancsolajat és szilícium-dioxidot, hogy az abroncs puha legyen. Jellemzője az egyetlen hosszanti borda és a számos hosszúkás szegecs. A futófelület egy egységként fut, így a gumiabroncs kevés zajt bocsát ki. A Yokohama Advan Fleva V701-es gumiabroncsnak jellegzetes vállfoka van, amely megkönnyíti az autó kanyarodását. A sofőröknek tetszett, hogy a Yokohama abroncsok nem nyikorognak fékezéskor, és nem “úsznak” nedves útburkolaton. És amikor a hőmérséklet +5 fokra csökken, mérsékelten puhák maradnak.

Ez egy másik gyorsasági gumiabroncs a Yokohamától, de különleges előnye, hogy a futófelületen karom alakú bevágások vannak, amelyek biztosítják az útfelülettel való kapcsolatot a hirtelen irányváltoztatások során. Ez a szerkezet könnyen átvágja a vízréteget, és lehetővé teszi a manőverezést, beleértve a hirtelen mozdulatokat is, a legkisebb csúszás nélkül.

Előnyök

 • hozzájárulnak az üzemanyag-fogyasztáshoz;
 • Legfeljebb 270 km/h sebességgel lehet haladni;
 • a simított váll javítja a kanyarodási teljesítményt;
 • pontos kezelés.

Hátrányok

 • Néhányan egy kicsit merevek, különösen, ha 2-re felfújják.2 atm;
 • hosszú fékút a pedál lenyomásakor.

Yokohama Bluearth ES32

Értékelés: 4.5

Yokohama Bluearth ES32

A Yokohama nyári gumiabroncsokat 13-18 hüvelykes felnikkel rendelkező autókra tervezték. 68 gumiabroncsméret áll rendelkezésre. Három Z alakú falú hosszanti barázdával ellátott futófelület. Ez a kialakítás elősegíti a víz elvezetését az érintkezési felületről. A vállrészen a kanyarokban való jobb tapadás érdekében gyakori kereszthornyok sorozata található. A blokkok ebben a részben tömör falakkal vannak összekötve, így a kormányzás pontossága megmarad. A járművezetők véleménye szerint az aquaplaning ellenállás a pocsolyákban. Az autó üresjáratban is jól jár. Hozzájárul az üzemanyag-fogyasztáshoz és a gyorsabb gyorsuláshoz.

A szakértők a megnövekedett szélesség miatt a legjobb abroncsok listájára tették a gumiabroncsot. A szálak egy része nejlonból készült a súly csökkentése érdekében. A konstrukcióban nincsenek varratok vagy illesztések, ami hozzájárul a gördülési ellenállás csökkentéséhez. A bélés javítja a teljesítményt és csökkenti a futófelület kopását.

Előnyök

 • megnövelt szakítószilárdság;
 • karomszerű taposás az esőáztatta járdán;
 • aktívan takarékoskodik az üzemanyaggal;
 • Hosszú élettartam – akár 50 000 km nyáron.

Hátrányok

 • gyenge oldalfal;
 • 80km/h után már zúgnak.

A legjobb Yokohama téli gumiabroncsok terepre

Crossoverek és terepjárók esetében fontos, hogy magasabb terhelhetőségi indexű gumiabroncsokat válasszon. A Yokohama gyártó számos kiváló téli gumiabroncsot kínál, amelyek pozitív vásárlói véleményekkel és sikeres teszteredményekkel tűnnek ki.

Yokohama Geolandar I/T-S G073

Értékelés: 4.9

YOKOHAMA GEOLANDAR I/T-S G073

A kategória első helyezettje a szakértők szerint a Geolandar I/T-S G073. Minden gumiabroncs úgy néz ki, mintha terepjáróknak tervezték volna. A Yokohama modell halszálkás középső bordával rendelkezik az iránystabilitás érdekében, valamint egy további hálós mintával, amely elvezeti a hólepedéket. A gumiabroncs oldalfala nagyon erős és jól fejlett tapadási felületekkel rendelkezik. A háromdimenziós pengék biztonságosan tartják a nehéz járművet a jégen. A megkérdezett sofőrök szeretik, hogy a gumiabroncsok könnyen letisztíthatók a sárból vagy hóból terepezés után. A Yokohama gumiabroncsok a kátyúkból való kijutást is megkönnyítik.

A Yokohamát a legjobb gumiabroncsok listájára a csúszós vagy latyakos utakon nyújtott teljesítménye miatt vettük fel. Ez úgy érhető el, hogy a futóterületen nagyobb számú blokk van. A gyémánt alakú ferdék könnyen felbontják a kemény zárványokat, és gyorsan elérik az útburkolat kemény felületét. Ezekkel a gumiabroncsokkal a terepjáró különösen stabil lesz gyakori havazás esetén.

Előnyök

 • Legfeljebb 750 kg-os terhelhetőségi index;
 • megerősített oldalfal;
 • könnyű kilépni a rutinból;
 • A gumiabroncsok könnyen tisztíthatók terepjárás után.

Hátrányok

 • 160 km/h-nál gyorsabban nem lehet haladni;
 • a pocsolyákban kevés az aquaplaning;
 • a kormányzás nedves úton rosszul reagál.

Yokohama iceGUARD SUV G075

Értékelés: 4.8

Yokohama iceGUARD SUV G075

A Yokohama iceGUARD SUV G075 SUV téli gumiabroncsok 73 méretben kaphatók 15-22 colos felnikre. A gumiabroncs mintázata két hosszanti cikk-cakkos barázdával és több ferde barázdával rendelkezik. Mindez biztosítja a hó időben történő felszívódását, és extra éleket hoz létre az útfelülethez való tapadáshoz. A vállrészen lévő barázdák kifejezett barázdamintázatot eredményeznek, hogy leküzdjék a barázdálódást. Minden gumiabroncs borsozott lamellákkal van ellátva az extra tapadási tulajdonságok érdekében. Az értékelések szerint a járművezetők elégedettek azzal, hogy a gumiabroncsok a legnagyobb, 22 hüvelykes méretben is kaphatók, ami ritkaságnak számít a téli gumiabroncsok esetében.

A szakértők szerint a legjobb téli gumiabroncsok a terhelhetőségi index szempontjából. A Yokohama G075-öt a legnagyobb hétüléses SUV vagy pickup teherautó számára tervezték, nagy csomagtartóval. Még az R15-ös méretben is 1120 kg a terhelhetőségi mutató kerékenként. Az R16-ra történő frissítés esetén ez 1180 kg-ra nő. A gyakori családi utazók számára megfontolandó lehetőség a tetőboxok.

Olvasson tovább  8 legjobb vastagságmérő az AliExpressről

Előnyök

 • jól teljesít a letisztított aszfalton;
 • csendes vezetés;
 • A legnagyobb R22-es méretben kapható;
 • -10 fokon is megőrzik puhaságukat.

Hátrányok

 • nem lehet gyorsan hajtani – legfeljebb 160 km/h;
 • a jégen hordoz;
 • A kátyúban távolságot kell tartania – a fékút hosszú.

A Yokohama legjobb nyári terepabroncsai

A nyári crossover gumiabroncsoknak jól kell elvezetniük a vizet, és merevnek kell maradniuk +30 °C-os hőmérsékleten is…+50 fokos és kopásálló. Íme a legjobb Yokohama modellek listája ezekkel a jellemzőkkel.

Yokohama Geolandar SUV G055

Értékelés: 4.9

YOKOHAMA GEOLANDAR SUV G055

Japán gumiabroncsok szimmetrikus futófelületi mintázattal és alacsony gördülési ellenállással. Négy hosszanti horonnyal a víz és a levegő áramlásának hatékony elnyeléséhez. Az egy darabból álló, bemélyedésekkel ellátott borda segít fenntartani az iránystabilitást, és átöleli a kisebb sziklákat. A Yokohama G055 SUV magasabb, 800 kilométeres terhelhetőségi indexszel rendelkezik. Akár 210 km/h sebesség elérését is lehetővé teszik. 2017-ben közzétették az abroncsok tartóssági tesztjeinek eredményeit, ahol a keverék kiváló eredményeket mutatott. A járművezetői vélemények megerősítik, hogy a Yokohama gumiabroncsok 60 000 km-t is kibírnak.

Szakértőink a BlueEarth technológia miatt a legjobb kategóriába sorolták a gumiabroncsot. Ez azt jelenti, hogy az építés során alacsony kibocsátású eljárásokat alkalmaztak. Maguknál a Yokohama gumiabroncsoknál ez a javuló vezetési biztonságban, a csökkentett légellenállásban és a kisebb súlyban mutatkozik meg. Az üzemanyag-fogyasztás érezhetően alacsonyabb ezeknél a teljesítményjellemzőknél.

Előnyök

 • akusztikai kényelem;
 • Alacsony gördülési ellenállás;
 • nagyfokú kopásállóság;
 • 800 kg-os terhelési index.

Hátrányok

 • merevség
 • Gyenge tapadás nedves úton.

Yokohama Geolandar A/T-S G012

Értékelés: 4.8

Yokohama Geolandar A/T-S G012

Terepabroncsok, amelyekben a Yokohama a DAN2 technológiát alkalmazza. Ez lehetővé teszi, hogy a futófelületi blokkok erőteljesen kövessék a kontúrokat, alkalmazkodva a változó talajkontúrokhoz. A gumiabroncs három összetett formájú bordasorral rendelkezik, többirányú szegecsekkel. A szerkezet ferde barázdái javítják a víz- és szennyeződésfelvételt, így a crossover kiválóan használható kimosott földutakon. A legtöbb vásárló visszajelzése dicséri az erős oldalfalat, amelyet gyakorlatilag lehetetlen elvágni. Ez jól jön a horgász- vagy vadászkirándulásokon, ahol a gumiabroncsok a kiálló fák gyökereihez tapadnak.

A japán Yokohama gyártó ezen gumiabroncsai nemcsak brutálisan néznek ki egy terepjárón, hanem a legnehezebb körülményekre is tervezték őket. Biztonságosan vezethetők az aszfalton kívül, és homokon, köveken, ágakon és egyenetlen terepen is közlekedhetnek. A túlméretezett fül képes bármilyen laza felületet “megragadni” és kihúzni a nehéz járművet minden vízmosásból.

Előnyök

 • Nincs aquaplaning;
 • jó akusztikai kényelem;
 • tökéletes fékezési teljesítmény;
 • futurisztikus megjelenés.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • A kövek megakadnak a futófelületben, amelyek aztán nagy sebességgel repülnek ki.

Yokohama Parada Spec-X

Értékelés: 4.7

YOKOHAMA PARADA SPEC-X

Ezeket az agresszív gumiabroncsokat aktív terepjáró vezetésre tervezték minden méretű SUV-ra. Az irányított futófelület kialakítása középen hasított hullámos bordákkal, a szélén pedig többrétegű bordákkal rendelkezik. A blokkok belsőleg vannak osztva, hogy préseléskor egy további peremet képezzenek. Az út mentén oldalirányú barázdák sora folytatódik, amelyek gyorsan elvezetik a vizet az érintkezési felületről. A lamellák egyenletesek az oldalfalakon, így a gép két keréken is kanyarodhat anélkül, hogy elveszítené kormányozhatóságát. Az értékelésekben szereplő sofőrök szerint 140 km/óra után nincs “csattogás”, és az autó magabiztosan halad át a mély pocsolyákon.

Ezek a Yokohama gumiabroncsok vezető szerepet játszanak a felnikhez elérhető méretek tekintetében. A standard méretek mellett – R17-22 hüvelyk, amely a SUV-okban és crossoverekben található, megvásárolhatja a 24-28 hüvelyk átmérőjű tárcsákhoz való modellt, sőt az R32-es méreteket is. Ez lehetővé teszi a Hummer kerekek kiválasztását

, Tahoe, Ford Expedition és más nagyobb járművek, hogy javítsa a hasmagasságot és a terepen való áthaladás képességét. Az R32 alkalmas exkluzív Jeep sportos haszonjárművekhez.

Előnyök

 • sebességindex 210-240 km/h;
 • 850 és 1120 kg között terhelhető;
 • Fokozott vízfelvétel;
 • csendes utazás.

Hátrányok

 • Vékony oldalfal – 30-40k után. km elkezd hámlani;
 • gyorsan eltömődnek sárral;
 • amíg a gumiabroncs nem melegszik, a kormánykerék vibrációja érezhető.

Yokohama Geolandar G94B

Értékelés: 4.6

Yokohama Geolandar G94B

A kategóriát egy Yokohama modell zárja, amely egy tömör bordával és négy réselt bordával rendelkezik a futófelületen. A barázdák számának növekedése a víz gyors felszívódásához és az érintkezési felületről való távozásához vezetett. A gumiabroncsot országúti és városi használatra tervezték. 5 méretben limitált kiadásban. R16-18 mm-es felnikhez kaphatók 60, 65 és 70 mm-es kerékszelvénymagassággal. Csak két szélesség áll rendelkezésre: 265 mm és 285 mm. Az értékelések szerint a járművezetők szeretik a széles vállakat, amelyek rengeteg domborulattal rendelkeznek, ami megkönnyíti a manőverezést és fenntartja a tapadást éles kanyarokban. De a Yokohama terepabroncsai lehetővé teszik a terepjárást is. A futófelület közepén található dupla blokkok javítják a tapadást a burkolatlan utakon.

Ez egy másik gumiabroncs a nyáron üzemelő legnehezebb terepjárók számára. A Yokohama gumiabroncsok terhelési indexe 1250 kg, és az 5 tonnás autó súlya ellenére is megőrzik a megfelelő futófelület alakját. Aki páncélozott crossovert szeretne vezetni 10 mm vastag ablakokkal és megerősített ajtókkal, annak érdemes közelebbről megnéznie a japán cég abroncsait.

Előnyök

 • kiváló országúti teljesítmény 160 és 210 km/h közötti sebességnél;
 • a széles vállak megkönnyítik a manőverezést;
 • kiváló tapadási és tapadási tulajdonságok a talajon;
 • segít üzemanyagot megtakarítani;
 • erős oldalfal.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • Kevés méret;
 • Nincs törmelék, jobb, ha nem hajtunk rajta, mert megcsúszik;
 • nehéz azonnal megvásárolni – meg kell várni a gyárból történő szállítást.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: