Top 16 stabilizátor merevítőrúd-gyártó

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. A vásárlás előtt kérjen szakértői tanácsot.

Tudja, hogy az eredeti stabilizátor rudak mennyi futásteljesítményre vannak tervezve?? Tudja, milyen gyakran kell cserélni őket vegyes (közúti és terepjáró) használat esetén?? Tudja, hogy mely vállalatok a legjobbak ebben az autóipari alkatrészpiaci szegmensben??

A rugóstagok vásárlásának problémája legalább egyszer biztosan megérintette Önt és autóját, és a választás fontos tényezője a következő kérdésre adott válasz: “Mennyi ideig tartanak??”. Nos: egy minőségi gumiabroncs becsült élettartama egyenletes közúti és autópálya-használat esetén (átlagosan) 100 000-150 000 kilométer körül van. Nehéz elhinni, különösen a hazai útviszonyokat tekintve. Végül is a legtöbbjük alig tesz meg egy teljes szezont itt, nem is beszélve a dédelgetett 30 vagy 50 000 kilométerről, ami egyszerűen elérhetetlennek tűnik.

Ilyen számok mellett minden autótulajdonos meg akarja találni a “legkényelmesebb” gyártót, amelynek termékei mind magas minőségűek, mind pedig a hivatalos szervizközpontokénál sokkal alacsonyabb árat kínálnak. Az Expertology magazin a piacot házon belüli és független szakértők egy csoportjával együtt vizsgálva összeállította a legjobb gyártók saját értékelését, három árkategóriára bontva. A jelöltek kiválasztásának fő szempontjai a felhasználói visszajelzések és a futómű-alkatrészek területén dolgozó szakértők véleménye voltak.

A stabilizátorok legjobb gyártóinak értékelése

Jelöléshelyszíntermék neveÉrtékelés
A prémium stabilizátorok legjobb gyártói1Lemforder4.9
2ABS4.8
3TRW4. 7
4MOOG4. 6
5Ruville4.5
A legjobb merevítőcső-gyártók a közepes árszegmensben1CTR4.9
2Delphi4.8
3Sidem4.7
4MAPCO4.6
5Meyle4.5
6NK4.4
7Fenox4.3
A legjobb költségvetési stabilizátor rudak gyártói1Febi4.6
2Swag4.5
3RTS4.2
4Optimális4.1

A prémium stabilizátoroszlopok legjobb gyártói

Lemforder

Értékelés: 4.9

Lemforder

Széles választékú autóalkatrészek gyártója, mindhárom árszegmensben kínál termékekkel. Jelenleg a Lemforder egy úgynevezett csomagoló vállalat, amely saját címkéje alatt értékesíti a más vállalatok által gyártott árukat. A márkacsomag alatti stabilizátorszárak esetében az alkatrészek egyszerre több cégtől származnak:

először is a ZF Friedrichshafen AG vállalathoz tartozó BOGE baráti társaságtól. Ezek az állványok eredeti felszerelésnek minősülnek;

másodszor, a pótalkatrészeket a kedvezőbb költségvetésű, de mégis megbízható koreai CTR márka szállítja. Nagyon gyakran az eredeti, Lemforder logóval ellátott dobozokban az állványokat az ázsiai cég neve alatt szerelik fel.

Így, miután elit gyártó hírnevét szerezte, a német óriás alapvetően megváltoztatta a munkamodellt, de még mindig megpróbálja megtartani a megbízhatóság és a saját képét. oktatás 1 A német óriás alapvetően megváltoztatta a munkamodellt, de még mindig megpróbálja megtartani a megbízhatóság és a saját képét. Kiváló teljesítmény és minősíthetetlen első hely a rangsorban.

Előnyök

 • Régi vállalat, nagy befolyással a szegmensben;
 • Kiváló minőségű szállított (bár nem saját készítésű) termék;
 • három árszegmensnek megfelelő állványok vannak;
 • aktív együttműködés a vállalati tagokkal és külföldi vállalatokkal.

hátrányok

 • nem található.

ABS

Értékelés: 4.8

ABS

Minden
ake System egy jelentős európai prémium autóalkatrész-gyártó, székhelye Hollandiában található. A vállalat 1978 óta aktívan fejleszti tevékenységét, és ma már elismert vezető szerepet tölt be az autóipari fékrendszerek alkatrészeinek gyártásában és előállításában.

Többek között van egy kis üzletág az ABS keretében, amely a stabilizátorok létrehozásáért felelős. És a kis szám ellenére ebben a piaci résben minden termék kötelező minőségi tanúsításon esik át a vezető nemzetközi szabványok szerint, így a világ egyre eredetibb és megbízhatóbb termékkel rendelkezik. A szakértők szerint a kifejezetten az új generációs hazai autókhoz tervezett rugók akár 40 ezer kilométeres futást is kibírnak, figyelembe véve a nem mindig jó útviszonyokat. Hasonló helyzet (de az autópálya- és autóút-használatra összpontosítva) figyelhető meg a külföldi autómárkák fejlesztési osztályában: a holland vállalat kínálatában japán (Toyota, Honda, Subaru, Mazda stb.) autókhoz készült fogyóeszközöket találunk.), koreai (KIA, Hyundai) és amerikai (Chevrolet) járművek.

Előnyök

 • folyamatos erőfeszítések a termékválaszték bővítésére;
 • aktív kutatás a termék teljesítményének és futásteljesítményének javítására tett kísérletekkel;
 • gazdag együttműködési múltja számos világhírű márkával (
  TRW, Tokico, Aisin, Bendix stb.);
 • jó termékteljesítmény.

Hátrányok

 • nem találtak.

TRW

Értékelés: 4.7

TRW

Michigan Corporation

W 1901 óta működik, és ipari gépek gyártására szakosodott. Az akkor még kis vállalat a személyzet gondos kiválasztásával a repülőgépiparban is megvetette a lábát. 1965-ben egyesült a United Carr-ral, majd a jövedelmezőbb autóipari szegmensbe lépett át. Folyamatosan növekvő termelési ráták, aW fokozatosan új tevékenységi ágak alakultak ki, és egy bizonyos ponton a fejlesztés során a mérnökök úgy döntöttek, hogy átállnak a stabilizációs rendszer részeinek létrehozására.

Ma az eredeti merevítők a

W gyakorlatilag lehetetlen beszerezni a másodlagos piacon vagy a kiskereskedelemben, amit a kereskedelmi embargók, a politikai viták és nem utolsósorban a járműgyártók összeszerelőszalagjai számára gyártott alkatrészek kizárólagossága befolyásol. A szakértők szerint a termékeik és más vállalatok közötti fő különbség a vállalat működő laboratóriumaiban tenyésztett exkluzív fejlesztések folyamatos bevezetésében rejlik. Lehetővé tették a magas élettartamot (az orosz gyártmányú autók esetében – 30 ezer kilométer), valamint a megerősített lengéscsillapítók speciális sorozatának előállítását terepjáró utakhoz.

Előnyök

 • nagyon nagy tapasztalattal rendelkezik az alvázalkatrészek gyártása terén (t. . stabilizátorok);
 • együttműködés számos globális autógyártóval (BMW, Chrysler, Volkswagen, Toyota stb.).);
 • Hatalmas számú rugóstag a VAZ autókhoz a kínálatban;
 • Jó ár-érték arány.

Hátrányok

 • eredeti
  A W-t nagyon nehéz megtalálni a szabadpiacon (valójában ugyanazok a Lucas márkájú fogyóeszközök kaphatók a kiskereskedelemben).

  MOOG

  Értékelés: 4.6

  MOOG

  Az amerikai Federal Mog vállalat tulajdonában lévő, rugóstagok és egyéb autóalkatrészek gyártására szakosodott részleg

   . Ez utóbbi viszont az autóipari alkatrészek egyik legnagyobb importőre világszerte – az alkatrészeket egyetlen belgiumi raktárból szállítják Európába.

   Ami az együttműködés hivatalos és megbízható kérdéseit illeti, a Moog (és az FM) ebben a tekintetben meglehetősen konzervatív: a futószalag kizárólagos alkatrészellátására vonatkozó szerződéseket csak az amerikai vállalatokkal kötötték meg a Ford és a General Motors cégekkel. A termék többi része a szervizközpontok hálózataihoz és a kiskereskedelmi piacra kerül, és már ebben a különböző rugókban is megtalálhatók az analógok és a népszerű japán (Toyota, Honda, Lexus) és európai (Vlokswagen, Peugeot, Audi, Mercedes), sőt orosz (az új sorozatú VAZ) autók.

   Előnyök

   • A futóalkatrészek piaci részesedésének több mint 60%-a az egység gyártóüzemében összpontosul;
   • a gyártott rugók hatalmas piaca – a világ legtöbb autómárkája számára vannak termékek;
   • Általában nagyon ügyfélközpontú (alacsony árak);
   • Kizárólagos szállítási szerződések a GM-mel és a Forddal.

   Hátrányok

   • Néha hamisítványt kapunk.

   Ruville

   Értékelés: 4.5

   Ruville

   Németország másik képviselője a kategóriában, a csomagolás strut strut strut strut struts. A Ruville, mint a futómű-alkatrészek igazi szakértője, nagyra értékeli saját hírnevét, ezért válogat az együttműködési kapcsolatok terén. Az egyetlen dolog, amit nagy bizonyossággal elmondhat: a vállalatnak sok ilyen kölcsönösen előnyös együttműködése van, és főként ázsiai (nem kínai) vállalatokkal.

   A Ruville rugóstagok teljes sorozata csak az utángyártott piacra készül, de a teljes minőségellenőrzésnek köszönhetően nem lehet őket rossz minőségűnek nevezni. A német vállalat termékeinek fő jellemzője a fogyasztók szerint a tömeg, az alacsony ár és a termékek jó teljesítménye minden változatosságukban. Ez utóbbi egyébként a következő márkanév alatt alkatrészeket szállító gyártók számából származik. Végül minden Oroszországban és külföldön gyártott autóhoz találhatsz rugókat, amelyek élettartama nagymértékben változhat 20 és 50 ezer kilométer között.

   Előnyök

   • kiváló minőségű teljesítmény;
   • Az együttműködés nagyon szelektív megközelítése – a Ruville nem támogatja a nyilvánvalóan rossz vállalatokat;
   • A beérkező szállítmányok független minőségellenőrzése
   • elfogadható árszint szinte a teljes termékpaletta esetében.

   Hátrányok

   • A vállalat aktívan részt vesz a kevésbé ismert márkák népszerűsítésében a saját márkája alatt – innen ered számos alkatrész rendkívül egyenlőtlen élettartama.

   A stabilizátorok vezető gyártója a közepes árszegmensben

   CTR

   Értékelés: 4.9

   CTR

   A rangsor vitathatatlan vezetője egy koreai gyártó, amely kizárólag autófelfüggesztési alkatrészek gyártására szakosodott. A CTR továbbá nem foglalkozik a szállítószalagok ellátásával, inkább a másodlagos piacokon keresztül nyitja meg a kereskedelmet.

   Az ilyen lokalizált tárgyakra való összpontosításnak köszönhetően a koreaiaknak sikerült fenntartaniuk a termékek legmagasabb minőségét, és így növelni az élettartamot akár 80 ezer kilométerre is, még a szabványos sorozatú modellek esetében is. A CTR olyannyira jó üzlet, hogy amellett, hogy saját márkanév alatt értékesíti a kellékeket, a termékek egy részét aktívan szállítja más beszállítóknak: ilyen kapcsolatokat valósítanak meg a német Lemforderrel. A marketing és műszaki eredményeken túlmenően a nemzetközi szabványok és jóváhagyások egész sorát kell megemlíteni, amelyeknek a termék megfelel és amelyeknek szigorúan megfelel (ISO 9001 és ISO 9002, ISO 14001 és OHSAS 18001). Mindent egybevetve, a CTR látványos bemutatót tartott, amely a világ minden tájáról érkező vásárlók figyelmét felkeltette.

   Előnyök

   • Nagyon alacsony a hamisítás mértéke;
   • Más gyártókkal ellentétben a legteljesebb információt nyújt a merevítők megfelelőségéről és jellemzőiről;
   • sikerül mind a saját márkája javára, mind pedig más jól ismert vállalatok csomagolása alatt szállított áruk érdekében dolgozni;
   • kedvező ár/minőség arány;
   • elsősorban az utópiacon használják.

   Hátrányok

   • nem észlelték.

   Delphi

   Értékelés: 4.8

   Delphi

   Az amerikai Delphi projekt, amely világszerte több mint 140 saját és 42 szövetkezeti üzemmel rendelkezik, egy lépésre van a vezetőtől. A mindenhez és mindenhez való alkatrészek gyártásával foglalkozó legnagyobb vállalat (több mint 14 ezer darab) a stabilizátorok szegmensében is jelentős szerepet tölt be. A gyártósort elhagyó termékek teljes mennyiségének körülbelül 14%-át a General Motors és a PCA rendelte meg a Rena márka futószalagos autóiba történő további beépítésre

    t, Citroen, Chevrolet és Opel. A többi más szerződésekre és az utópiacra megy.

    Az iparág szakemberei által végzett független tesztek kimutatták, hogy a Delphi rugók tökéletesen alkalmazkodnak a lökésszerű terhelésekhez, ami alkalmassá teszi őket az orosz utakon és terepen való használatra. Több milliárd dolláros forgalma ellenére az amerikai vállalat aprólékosan ügyel termékei minőségére, igyekszik a felhasználók és a saját kutatóközpontjaiból származó új fejlesztések kedvében járni. Figyelemre méltó, hogy még a politikai viszályok közepette elrendelt kereskedelmi embargó sem vált a Delphi számára a hazai piac elhagyásának okává, ami a vállalatnak az orosz fogyasztókhoz való hűségét mutatja.

    Előnyök

    • A legnagyobb középáras gyártó az utópiacon és az utángyártott termékek piacán általában;
    • Optimális ár-érték arány, összhangban a kulcsfontosságú teljesítménymutatókkal;
    • aktív részvétel a mérnöki és kutatási tevékenységekben;
    • 40 ezer kilométerig a normál (nem megerősített és nem módosított) rugókkal.

    Hátrányok

    • nem azonosított.

    Sidem

    Értékelés: 4.7

    Sidem

    Mint a minősítés képviselőinek többsége, a Sidem is diverzifikált vállalatnak nevezhető – számos tevékenységet átvettek a belgák. Amelyeket véletlenül körülbelül 10% -kal kevésbé ismert, támogatott protege cégek csomagolnak – azonban a teljesítményparaméterekre ez kevés hatással van (a márka törődik a presztízsével). A fennmaradó 90 % közvetlenül a saját gyáraiban és üzemeiben fejlesztett termék, amely több mint 100 autómodellt támogat. Ugyanez az arány marad meg, amikor az általános stabilizátorokról a beton stabilizátorokra térnek át.

    Egy másik fontos tény: a Sidem alkatrészek ilyen “kiváló” minőségével egy termék, nagyrészt elitista. Ez a kiskereskedelemben való indokolatlanul alacsony népszerűségnek és a versenytársakhoz képest kissé magas áraknak köszönhető. Másrészt a hamisítás mértéke rendkívül alacsony – a hamisítók nem fognak ebből profitálni. További figyelemre méltó jellemzői közé tartozik a többlépcsős minőségellenőrzés, amely a teljes gyártási folyamatot áthatja a hibák elkerülése érdekében, valamint a stabilizátorok nagyon magas szintű karbantarthatósága, amelyeket gyakran úgy terveztek, hogy sokkal hosszabb ideig tartsanak, mint az alapvető fogyóeszközök.

    Előnyök

    • A versenytársakhoz képest kissé magasabb ár magas teljesítménynek felel meg;
    • A támogatott járműmodellek széles listája;
    • Jó teljesítményű első rugók, a szakemberek által jegyzett;
    • Szigorú folyamatellenőrzés, a gyártási folyamatba ágyazva.

    Hibák

    • nem található.

    MAPCO

    Értékelés: 4.6

    MAPCO

    A kiskereskedelmi piacon igen népszerű német vállalat ismét az első helyen áll a rangsorban. MAPCO – egy független, francia gyökerekkel rendelkező projekt, amely 1995-ben kapott világszintű elismerést, amikor az első 3000 alkatrészt a hivatalos kínálatból bemutatták az autógyáraknak. A márka sikerét és elismertségét a fékalkatrészeknek köszönheti, amelyeken a közelmúltig alapult. De a növekvő igények és a versenyre való törekvés arra kényszerítette a német mérnököket, hogy továbblépjenek.

    A MAPCO végre helyi sikert ért el a középső felfüggesztés alkatrészeinek szegmensében is. Különösen a Standard rugóstagok sorozata okozta, amelyek akár 15-20 ezer kilométeres futást garantáltak csere vagy karbantartás nélkül. A legutóbbi mérföldkő a HPS termékcsalád bevezetése volt, amely meghosszabbított szervizintervallumokat és csökkentett kopási hajlamot biztosít. A felhasználók többsége fogékony a MAPCO fogyóeszközök elérhetőségére, és értékeli azok magabiztos vezethetőségét, valamint azt, hogy használatuknak nincsenek negatív hatásai.

    Előnyök

    • nagy népszerűségnek örvend a felhasználók körében;
    • Fiatal vállalat, de máris nevet szerzett magának az alvázalkatrész-üzletágban;
    • Meghosszabbított élettartamú rugók speciális sorozata (HPS sorozat);
    • Alacsony árak és széles termékválaszték.

    Hátrányok

    • nincs azonosítva.

    Meyle

    Értékelés: 4.5

    Meyle

    A W hivatalos márkája

     f Gaertner Autoparts AG, amely az ötödik helyet szerezte meg a négy különböző osztályba tartozó futóműalkatrészek fejlesztése terén:
  1. autó utángyártott termékek;
  2. furgonok;
  3. haszongépjárművek;
  4. “HD” márkajelzésű, megerősített pótalkatrészek.

  És ha az első három osztály a hagyományos alkatrészfejlesztést tükrözi, akkor az utolsó a legújabb innovációkat és innovatív megoldásokat szívta magába, így a mai napig aktívan bővül. Bár a Meyle egy aktív vállalkozói tevékenységre összpontosító vállalat tulajdonában van, a márka üzleti tevékenysége lassan, de biztosan felfelé ívelő pályán van. A kiváló minőségű futómű-alkatrészeket (beleértve a stabilizátor-merevítőket is) gyártó leányvállalat és az üzleti növekedésben érdekelt általános struktúra egyedülálló tandemje az értékesítési hálózat jelentős bővülését és az értékesítési tevékenységek fokozódását eredményezte. A WGA AG 9 országban van jelen, és a partnerhálózat lehetővé teszi, hogy a tandem akár 120 országban is értékesítsen. Mindez pozitív hatással van a műszaki és teljesítményt nyújtó termékek növekedésére, mivel lehetővé teszi a magasabb szintű kutatást. A legutóbbi fejlesztési munkálatok eredményeként egy közepes árfekvésű merevítőrúd jött létre, amelynek várható élettartama 70-80.000 km, még olyan kifutópályák ellen is, amelyeken a futópályák is megrongálódhatnak.

  Előnyök

  • Innovatív módszerek és technológiák kifejlesztése az autóalkatrészek gyártásához;
  • Megbízható üzleti megközelítés (az általános struktúrával összhangban) – az árukat több mint 129 országban értékesítik
  • A termékkínálatot agresszívan bővítik;
  • Minden alkatrész az utángyártott alkatrészpiacról és a szervizből származik.

  Hátrányok

  • nem azonosították.

  NK

  Értékelés: 4.4

  NK

  Nem a legnépszerűbb stabilizátor rudak gyártója a hazai piacon, több mint 80 éves sikerrel. Nordjysk Kob

 • ng (ez a vállalat teljes neve) nem a szállítószalagokhoz való pótalkatrészek fejlesztésével foglalkozik, hanem célzottan a szervizközpontok és az utópiac igényeinek kielégítésére. Mondanom sem kell: közepes népszerűségük miatt nem mindig kaphatók, de csak eredeti formájukban – a hamisítás kérdései itt egyáltalán nem merülnek fel.

  Az NK-ból származó merevítőcsövek talán legfontosabb előnye a gyárthatóság paramétere, mivel mérnökeik gyakran új elveket vezetnek be, vagy pontról pontra változtatnak a munkafolyamatokon. Nem mondható, hogy a termék az orosz viszonyokhoz igazodik, és véleményünk szerint ez az egyetlen jelentős hátránya. Más szóval, 50 ezer kilométeres, autópályára orientált erőforrás-tartalékkal egy rack egy évig “élhet”, vagy (ha a futást kilométerre orientálják) “meghalhat” a hagyományos 10 ezer kilométer után. Az erőforrásoknak ez az egyenlőtlen tartaléka határozza meg a termék iránti közvetített keresletet. De, hogy igazságosak legyünk, el kell ismernünk, hogy egy iparvároson belüli utazásoknál (többé-kevésbé sima utakkal) az NK hasznos lehet.

  Előnyök

  • nincsenek hamisított termékek a piacon;
  • a hangsúly a technológiailag fejlett termelésen van;
  • Több mint 80 éves tapasztalat a szegmensben;
  • Szigorú minőségellenőrzés;
  • A gyártás 100%-a az utángyártott termékek és a szervizközpontok felé irányul.

  Hátrányok

  • a rugókat a hazai utak realitásait figyelmen kívül hagyva tervezték (de a városi utakon való közlekedés során hosszú élettartamra tervezték őket).

  Fenox

  Értékelés: 4.3

  Fenox

  A fehérorosz vállalat névlegesen a volt Szovjetunió legnagyobb stabilizátor- és egyéb futóműalkatrész-gyártója. A Fenox meglehetősen ritka a pótalkatrészgyártás gyakorlatában. A vállalatot tekintélyes német alkalmazottak lobbiznak, ami nemcsak a FÁK-piacra, hanem az Európai Unióba is megnyitja az utat. Ezt bizonyítja az is, hogy a Fenox megkapta a szervezeten belül hatályban lévő főbb szabványoknak való megfelelésről szóló tanúsítványokat.

  Ami magukat a termékeket illeti, a Fenox kínálatában a legnépszerűbbek az első stabilizátor rugók, többek között a LADA és a Rena autókhoz vásárolt

   t. Ezenkívül a fehérorosz nagymama készleteit a világ több mint 50 ismert autógyártójának szervizközpontjaiba szállítják, ami azt jelzi, hogy ezek a modellek is megfelelnek a vállalati minőségi feltételeknek. egy fogyóeszköz átlagos futásteljesítménye itt körülbelül 26 ezer kilométer, feltéve, hogy súlyosan sérült utakon használják. Valójában a márka titáni erőfeszítéseket tett, hogy versenyképes szintet érjen el a középkategóriás szegmensben, de még sokáig kell felkapaszkodnia a csúcsra.

   Előnyök

   • optimális ár-állóság arány;
   • aktív promóció a FÁK és az európai piacokon;
   • több mint 50 autóipari márka bizalma;
   • vannak állványok az orosz gyártmányú autókhoz (még a futószalagról levett modellekhez is).

   Hiányosságok

   • gyakran hiányzik a kenés a rugókon.

   A legjobb költségvetési stabilizátor-gyártók

   Febi

   Értékelés: 4.6

   Febi

   A vállalat, amelynek teljes neve Ferdinand Bilstein Jr. GmbH Co. KG, a hazai piacon a hamisítás igazi áldozata, de mindenkinél jobban megérdemli a támogatást és az első helyet a rangsorban. A Febi lelkes véleményei gyakran negatívak, mindannyian nagyon alacsony élettartamra utalnak. Ez a helyzet 2017-ig tartott, de később a német mérnököknek sikerült megoldaniuk ezt a sürgető problémát, ami hatással volt a márka imázsára.

   A Swaghoz hasonlóan a Febi is a hagyományok útját követte, és nem létesített gyárakat más országokban, hanem csak a hazai piacra szorítkozott. Sok tekintetben ez tette lehetővé, hogy megőrizzék a minőségi termékek magas színvonalú márkáját, amelyek között a stabilizátorok mindig is a legmegfelelőbbek voltak. Statisztikailag a fogyasztási cikkek gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek a versenytárs által Swag formájában előállított fogyasztási cikkektől, de mennyiségileg sokkal több annál. Az erőforrás kimerülése itt átlagosan 22-24 ezer kilométerenként következik be, feltéve, hogy a megvásárolt alkatrész eredetisége. Valójában a hamisítványok problémája volt a legsürgetőbb és legbosszantóbb a piac egy ilyen régi nagyágyúja számára. A megoldás elég egyszerű volt: a doboz átalakítása lehetővé tette, hogy további holografikus és minőségi jeleket alkalmazzanak, amelyek segítségével könnyen megkülönböztethető az eredeti a hamisítványtól.

   Előnyök

   • még több német gyártóval együttműködő vállalat (a Volkswagen, a Mercedes, a BMW + DAF szinte valamennyi részlege)
    ucks);
   • nagyon lojális hozzáállás az ügyfelekhez;
   • A vállalat kiegészítő jelölései, amelyek megkülönböztetik az eredetit a hamisítványtól, segítettek csökkenteni a hamisítványok számát;
   • magas minőség és különösen a stabilizátorok élettartama (22-24 ezer km).
   • Hátrányok

    • jelenleg nem elérhető.

    Swag

    Értékelés: 4.5

    Swag

    A rangsor második helyét a vezető német autógyártók (Porsche, Mercedes, BMW) összeszerelő szalagjainak lengéscsillapítók és lengéscsillapítók beszállítója foglalja el. A Swagot 1954-ben alapították, de még mindig hű marad a hagyományokhoz, hogy a céget Németország területén tartja fenn. Ez a megközelítés, valamint a németekben rejlő aprólékosság és a személyzet képzettsége lehetővé tette, hogy a költségvetési szegmensben jelentős erővé váljon.

    Amint a szakértők rámutatnak, a stabilizátorok a Swag jelenlegi szakaszában kifejlesztett termékek (több mint 16 000 alkatrész) teljes számának mintegy 35%-át teszik ki. Ez magyarázza azt a tényt is, hogy sok autótulajdonos felvehet egy számlálót az autójához, függetlenül annak származásától (ázsiai, amerikai, orosz). A rugók élettartama itt átlagosan 20 ezer kilométerre elegendő – ez a szám jelenik meg leggyakrabban a véleményekben.

    Előnyök

    • a teljes gyártás Németországban történik;
    • Több mint 60 éves tapasztalat a szegmensben;
    • nagyon egyenletes termékminőség a tartományon belül;
    • Szerződéses együttműködés a vezető német autógyártókkal.

    Hiányosságok

    • nem azonosított.

    RTS

    Értékelés: 4.2

    RTS

    A spanyol cég jól ismert, minden fióktelep és üzem Európa területén található. Aktívan együttműködik a másodlagos piaccal Oroszországban, ahol termékeiket (főként stabilizátor merevítők) gyakorlatilag nem hamisítják és felvásárolják a költségvetési alkatrészek rajongói.

    Az RTS rugók fő előnye a kiváló acél, amely nagy szerepet játszik a modellek tartósságában az orosz utakon. Mindegyik megfelel az ISO 9000 és ISO 9001 minőségi szabványoknak, és ellenőrzésnek vetik alá a beérkező nyersanyagok, valamint a feldolgozás és az összeszerelés területén. De a lábak nem érik el az ideált, mert valami furcsa összeszerelési “jelenség” miatt. Az a tény, hogy a felhasználók rendszeresen megosztják egymással a felszakadt tömítésekre és az olajtömítésekre vonatkozó információkat – más szóval a kész (és nem használt) merevítőelemek testében lévő gumitermékek állapotára vonatkozó információkat. Csak találgatni lehet, hogy mi az oka a termék integritásának ilyen durva megsértésének. A sérülések azonban már a vásárláskor észlelhetők, ezért ajánlatos közelebbről megnézni a céget, de az ellenőrzés során óvatosabbnak kell lenni.

    Előnyök

    • Jó minőség a költségvetési szinthez képest;
    • A termékek ISO alaptanúsítványoknak való megfelelése;
    • Szakértői jelentések szerint ezek a termékek egyes esetekben még tovább tarthatnak, mint az eredetiek;
    • A hamisítványok tényleges hiánya a másodlagos piacon.

    Hátrányok

    • az állványokat néha sérült tömítéssel szállítják.

    Optimális

    Értékelés: 4.1

    Optimális

    A rangsor negyedik helyezettje a német Optimal vállalat, amely 1972 óta foglalkozik futómű-alkatrészek fejlesztésével. Fő jellemzői: alacsony ár és elfogadható minőség, amely megfelel minden elfogadott nemzetközi szabványnak.

    A stabilizátorok tekintetében a következőket kell megjegyezni: a gyártási kapacitás néha maga ellen játszik az Optimal ellen. Igen, több mint 45 év alatt a vállalat hírnevet szerzett az alacsony költségű szegmensben, és a kereslet növekedésével kénytelen volt a világ más részein is üzemeket indítani. Így kiderült, hogy a Németországban és a szomszédos Lengyelországban tömegesen gyártott termelést a gyártás minden szakaszában szigorúan ellenőrzik. Ugyanez azonban nem mondható el a kínai ágról – a minőség itt inkább helyfüggő. És ha Ön külföldi vagy hazai autó tulajdonosa, aki szeret olcsó alkatrészeket vásárolni, akkor javasoljuk, hogy figyeljen az Optimal. Mielőtt azonban ezt megtenné, mindenképpen tájékozódjon arról, hogy a megvásárolni kívánt cserealkatrészt melyik üzemben gyártották – ez nagyon könnyen megtehető a dobozon található információk alapján.

    Előnyök

    • Alacsony ár és magas szintű üzembiztonság;
    • Több mint 14 támogatott autómárka (főként német és japán);
    • A Rena Alliance járműveihez tartozó állványváltozatok sokasága
      t-Nissan-Mitsubishi.

    Hátrányok

    • rendkívül egyenetlen minőség, a gyártóüzem elhelyezkedésétől függően.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: