Top 20 legjobb nyári gumiabroncs

A meleg évszak az autósok nagy részének azt jelenti, hogy nyári gumiabroncsokra kell váltaniuk. Az Expertology szakértői tanulmányozták a rendkívül nagy nyári gumiabroncs-piacot, és bizonyos kritériumok alapján értékelték a leginkább figyelemre méltó modelleket. Íme egy gyors útmutató a fenti kritériumok megválaszolásához és ahhoz, hogy mire kell figyelni a választás során.

Tartalom

 1. Hogyan válasszunk nyári gumiabroncsot
 2. Legjobb gyártók
 3. A legjobb nyári gumiabroncsok értékelése autókhoz

Hogyan válasszunk nyári gumiabroncsot

Az autógumik műszaki és teljesítményjellemzők egész sorát kínálják, amelyek együttesen határozzák meg a legésszerűbb választást, figyelembe véve az olyan “külső” jellemzőket is, mint a vezetési stílus, az útfelület jellege stb. . Mindezen jellemzők közül a legtöbb esetben a következők a meghatározóak

 1. méret;
 2. futófelület mintázat;
 3. Sebességindex (közvetlenül korrelál a tapadással);
 4. Terhelhetőségi index (terhelhetőség);
 5. A hasított test felépítése.

Méret

Ez a paraméter elég nyilvánvaló a megfelelő opció kiválasztása szempontjából. A gumiabroncs fajlagos méretaránya a szélesség, a magasság és a felni átmérője. Ez utóbbi meglehetősen szorosan a felni méretéhez van kötve, míg az első kettő változó módon választható.

A gumiabroncs szélességének növelése automatikusan növeli az érintkezési felületet és ezáltal a tapadást. Úgy tűnik, hogy ez csak jó dolog lehet, de ez automatikusan azt jelenti, hogy a gumiabroncsok nehezebbek lesznek, csökken a jármű dinamikája, nő az üzemanyag-fogyasztás, rosszabb lesz a kezelhetőség rossz utakon. A gumiabroncs érintkezési felületének méretének növelése növeli az aquaplaning, a veszélyes aquaplaning jelenség valószínűségét. A gumiabroncs szélessége milliméterben.

A “magasság” általános kifejezés a függőleges profilméretre utal, amelyet a gumiabroncs szélességének %-ában mérnek. A hagyományos felosztás szerint alacsony profilú (55 százalékos vagy annál kisebb), magas profilú (60-75 százalékos) és teljes profilú (80 százalékos vagy annál nagyobb). A teljes felniket többnyire olyan terepjáró járművekhez használják, amelyeknek meg kell küzdeniük a terep minden kihívásával. a többit főként személygépkocsiknál használják.

Az egyik vagy másik profil választásának célszerűségével kapcsolatos helyzet a következő. Közvetlen összefüggés van – az alacsonyabb profillal jobb kezelhetőség érhető el, de a gumiabroncs érzékenyebb is a hóborította utakra, akár a felnik sérülésének kockázatáig a különösen rossz útfelületeken. Ennek megfelelően a minimális profil csak akkor megfelelő alternatíva, ha rendszeresen kiszámítható, sima felületű pályákon és különösebb sebességkorlátozás nélkül közlekedik.

Futófelület mintázata

A látszólagos “művészet” ellenére ez egy fizikai mutató, amely közvetlenül befolyásolja a sok pillanatot, és ezek viszont meghatározzák, hogy hol, mikor és hogyan a legmegfelelőbb és legbiztonságosabb használni a kiválasztott gumiabroncsot. A “gumi” mintázatnak három fő típusa van:

Szimmetrikus nem irányított. Ezek a klasszikusok, a leggyakoribbak. Nagyon gyakran az alacsony árú gumiabroncsok rendelkeznek ilyen futófelülettel, és nem ritkán az autók egyenesen ezzel a felszereltséggel érkeznek a gyárból. Ideális a rendszeres, rutinszerű városi és országúti vezetéshez, ahol az útburkolat jellemzői jelentősen változhatnak. Könnyen cserélhetők.

Szimmetrikus irányított. Ennek a megoldásnak az értékelésének kulcsa az, hogy a víz “egy szempillantás alatt” távozik az érintkezési felületről, és – ha mindent egybevetünk – megbízhatóbb kölcsönhatás az útfelülettel. A legjobb választás a nagy sebességet kedvelők számára, és különösen a nedves utakra. Van egy fontos pont – a gumiabroncsokat csak a kerék forgásirányába kell felszerelni, különben az egész hatás semmissé válik, és a nedves úton való közlekedés veszélyessé válik.

Aszimmetrikus. Sokoldalú választás száraz és nedves utakra. Az aszimmetria itt a gumiabroncs belső és külső oldalán lévő eltérő mintázatban nyilvánul meg. az egyik optimális száraz úton, a másik nedves úton. Az egyetemesség abban is kifejezésre jut, hogy ezek a futófelületek egyformán jók a kombikhoz, a gyors kupékhoz és a terepjárókhoz. Aszimmetrikus gumiabroncsok felszerelésekor ügyelni kell: nem szabad felcserélni őket, és a gumiabroncs külső és belső oldalán a külső és belső feliratot kell feltüntetni.

Sebesség index

Ezt a paramétert latin betűkkel jelölik, amelyek mindegyike az adott gumiabronccsal biztonságosan elérhető legnagyobb sebességnek felel meg. A szomszédos indexek közötti maximális sebesség 10 km/h-s lépcsőzetes különbsége (a H indexig).

Minél magasabb a sebességindex, annál jobb a tapadás, és ezért a sebességet a biztonságos határokon belül tartják. A nagy sebességindex automatikusan rövid fékutat is jelent. Érezhetően drágábbak, mint az alacsony sebességindexű gumiabroncsok. Tehát ha az Ön autójának fizikai sebességhatára 180km/h, nincs értelme magasabb sebességindexet vásárolni. Ellenkező esetben jobb, ha nem takarít meg pénzt, mert a kérdés nemcsak a sebességre, hanem a biztonságra is vonatkozik.

Terhelési index

Egy másik fontos jellemző, amely azt jelzi, hogy egy gumiabroncs milyen maximális biztonságos terhelést képes elviselni egy adott sebességnél. Egyszerűen fogalmazva, ez a jármű kerekenkénti súlyhatára (beleértve a vezető és a csomagok súlyát).

Az index rövidített változata a kerék tényleges terhelését kerékenként kilogrammban kifejezve a következőképpen mutatja be:

A táblázat útmutatóul szolgálhat egy adott gumiabroncsmodell kiválasztásakor. A logika egyszerű – minél több és gyakrabban szállít utasokat és árut, annál magasabbnak kell lennie a terhelési indexnek. A választásnak a jármű specifikációján is alapulnia kell.

A gumiabroncs vázszerkezete

Fontos paraméter, amely alapján a gumiabroncsokat diagonális és radiális gumiabroncsokra osztják. Csakhogy az előbbi piaci részesedése rohamosan csökken, és a mai modellek többnyire radiálisak. Ezt az R betű jelzi a gumiabroncskódban.

Ezenkívül a gumiabroncsok az alaptípustól függetlenül megerősíthetők. Ezt a C (Cargo) vagy LT (

 • ght
  uck). Ezeket a gumiabroncsokat kisbuszokon, kompakt teherautókon és furgonokon használják.

  Legjobb gyártók

  Tekintsük át röviden a legjelentősebb gumiabroncsgyártókat, amelyek bekerültek az értékelésünkbe.

  1. A Dunlop Tires a világ legrégebbi gumiabroncsgyártója, amelyet még mindig tisztelnek és tekintélyt parancsolnak, és termékeire világszerte állandó kereslet mutatkozik. A vállalat története a 19. századra nyúlik vissza, és szorosan kapcsolódik a légabroncsok feltalálójához, John Boyd Dunlophoz. Az a tény, hogy az 50-es évek elejétől a 20. század 70-es éveinek végéig a vállalat hivatalosan is szállított gumiabroncsokat a versenyzéshez
    a-1.
   • Nokian Tyres – egy jól ismert és elismert finn vállalat, amelynek története a múlt század 30-as éveire nyúlik vissza. Abban az időben az elődvállalat neve Suomen Gummitehdas Oy volt. Napjainkban a vállalat mérnökei személygépkocsik és nehéz teherautók, haszongépjárművek és speciális berendezések számára fejlesztenek gumiabroncsokat. Nagy hangsúlyt fektetnek a szélsőséges éghajlati viszonyok kezelésére alkalmas, fokozott teljesítményű gumiabroncsok kifejlesztésére.
   • Miche
   • n az egyik legismertebb francia márka, és minden bizonnyal az iparág egyik legfényesebb vezetője. Először az 1980-as évek végén került a piacra. Több mint 40 éven át – 1934-től 1976-ig – a francia Citroën autógyár tulajdonosa volt. A legszélesebb termékválasztékot állítja elő, a kerékpárgumiktól a repülőgép-abroncsokig. Tucatnyi gumiabroncsgyártó üzemmel rendelkezik közel húsz országban.
   • idgestone Corporation – a névben található, kifejezetten brit “flare” ellenére ez egy 100%-ban japán vállalat, amely gigantikus méreteket ölt. A 30-as évek eleji alapítása óta a vállalat globális vállalattá nőtte ki magát, amely 27 országban több mint 150 üzemmel rendelkezik. Termékkínálatunk túlnyomó többsége a személygépkocsiktól a bányagépekig és a repülőgépekig mindenféle kerekes járművekre való gumiabroncsokat tartalmaz. A vállalat 7 országban kilenc tesztüzemmel és négy műszaki központtal rendelkezik.
   • Yokohama Rubber Co. – Egy másik japán gumiabroncsgyártó. Fő terméke mellett nagynyomású csöveket és tömlőket, repülőgép-abroncsokat, tömítéseket és egyéb kapcsolódó termékeket gyárt. Először 1917-ben került piacra. A központ Tokióban van, hivatalos műveletei az Arab-félszigeten és Szingapúrban folynak.
   • Toyo Tire Rubber Co., Ltd. – A harmadik japán a gyártók rangsorában. A vállalat a 40-es évek elején lépett először a piacra. Üzletága két fő területre oszlik: autógumik; hő- és vízszigetelő gumiabroncsok az építőipari és felújítási munkákhoz. A gumiabroncsgyártás azonban még mindig a fő üzletág, amely a bevételek több mint 70%-át teszi ki. Több mint száz országban világszerte.
   • A Kumho Tire egy gumiabroncsgyártó vállalat, amelyet Dél-Koreában alapítottak az 1960-as években (Samyang Tire néven), és amelynek székhelye ma is Koreában van. Az elmúlt években a világ 20 legnagyobb gumiabroncs-beszállítója között erős pozíciót töltött be. A Kumho Asiana Group konglomerátum része az ország 2. legnagyobb légitársaságával, az Asiana Airrel együtt
   • nes.
   • A Hankook Tire egy másik koreai vállalat, amely a különböző típusú szárazföldi járművek gumiabroncsainak fejlesztésére és gyártására szakosodott. A vállalat története 1941-ig nyúlik vissza, amikor is anyavállalata, a Chosun Tire. Jelenleg irodákkal rendelkezik a legfontosabb nyugat-európai országokban, Törökországban és Oroszországban; öt üzeme van Kínában (egy hatodik üzem építés alatt) és egy az USA-ban.
   • A Goodyear Tire Rubber Company egy amerikai vállalat, széles nemzetközi kapcsolatokkal. Az ohiói Akronban alapították 1898-ban. Gumiabroncsok (személygépkocsi-, verseny-, tehergépkocsi-, repülőgép-, mezőgazdasági és speciális járműabroncsok), valamint egyéb gumiabroncs-anyagok és polimerek gyártása ipari és gépjárműipari felhasználásra.
   • A Continental AG német konszern, az európai gumiabroncsgyártók között az első, a világon pedig a negyedik helyen áll. Hatalmas vállalat időszakosan átveszi a kapcsolódó vállalkozásokat. A Continental AG például 2007-ben felvásárolta a Siemens VDO Automotive AG-t. Ezzel a vállalat automatikusan a világ öt legnagyobb autóipari alkatrészgyártója közé került.
   • Uniroyal – formálisan önálló vállalat, de valójában a német Continental AG tulajdonában van és annak részlegeként működik. Évente mintegy 300 millió gumiabroncsot gyárt teherautók, buszok és személygépkocsik számára. A legjobb és legbiztonságosabb gumiabroncsok gyártására specializálódott a nedves útfelületen való vezetéshez.

  A legjobb nyári gumiabroncsok rangsora autókhoz

  Jelölés hely termék neve ár
  A legjobb ár-érték arányú nyári gumiabroncsok 1 Nokian Tyres Nordman SX gumiabroncsok 3 308€
  2 Dunlop SP Sport FM800 6 970€
  3 MICHE
 • N Pilot Sport 4
 • 7 160€
  4 ridgestone Turanza T001 3 941€
  A legjobb ár-érték arányú nyári gumiabroncsok 1 Yokohama Geolandar SUV G055 5 210€
  2 Kumho Ecsta PS91 8 840€
  3 Continental ContiPremiumContact 5 3 500€
  4 MICHE
 • N CrossC
 • pajtás +
 • 9 970€
  5 Toyo Proxes CF2 5 860€
  6 Hankook gumiabroncs K424 (Optimo ME02) 2 580€
  A legjobb nyári gumiabroncsok terepjárók számára 1 Toyo Open Country M/T 8 360€
  2 Miche
 • n Szélesség Kereszt
 • 8 750€
  3 Yokohama Geolandar A/T-S G012 8 440€
  A legjobb csendes nyári gumiabroncsok 1 Miche
 • n Elsőbbség 3
 • 6 694€
  2 MY-02 Sportos stílus 3 790€
  3 Goodyear EfficientGrip teljesítmény 3 450€
  A legjobb nyári gumiabroncs az üzemanyag-fogyasztás szempontjából 1 Miche
 • Primacy HP
 • 10 965€
  2 Continental ContiEcoContact 5 3 465€
  A legjobb nyári gumiabroncs nedves körülmények között 1 Uniroyal RainExpert 6 480€
  2 DUNLOP SP SPORT MAXX 8 500€
  3 Hankook gumiabroncs Ventus V12 evo2 K120 7 970€

  A legjobb ár-érték arányú nyári gumiabroncsok

  Most pedig a rangsorolással kezdjük a legolcsóbb árkategóriájú nyári gumiabroncsokkal.

  Nokian Tyres Nordman SX gumiabroncsok

  Értékelés: 4.8

  Nokian Tyres Nordman SX gumiabroncsok

  Középkategóriás nyári gumiabroncsok személygépkocsikra aszimmetrikus, nem irányított futófelületi mintázattal. A méret a következő paraméterek szerint választható: a perem átmérője 13-18″, a profil szélessége 155-225 mm, magassága 40-70%. Sebességindexek – H, R, T, V, W. A terhelhetőségi indexek 75 és 102 között vannak (egy gumiabroncs maximális terhelése 387 és 850 kg között van).

  A Nokian Tyres Nordman SX a szakértői társaságok és szaklapok által végzett független tesztek során minden kulcsfontosságú területen lenyűgözően teljesít, és csak kis mértékben marad el a prémium abroncsoktól.

  Nyári gumiabroncsok a kiváló tapadásért minden körülmények között. Kiszámítható kezelhetőség nedves úton, még szélsőséges manővereknél is. A száraz aszfalton a szakértők a kezelhetőséggel, a simasággal és az iránystabilitással kapcsolatban tettek fel néhány kérdést. A tesztelők megosztottak voltak a nedves átfedés sebességét illetően.

  Előnyök

  • Elég csendes;
  • jó egyensúly;
  • Jól alkalmazkodik a nedves aszfaltfelületekhez.

  Hátrányok

  • A kopásállóságra vonatkozó állítások.

  Dunlop SP Sport FM800

  Értékelés: 4.7

  Dunlop SP Sport FM800

  Most nézzük meg a Dunlop aszimmetrikus nyári gumiabroncsait, amelyek a középkategóriás autók felszerelését célozzák. Először 2016 nyarán mutatták be a nyilvánosságnak, mint feltűnő újdonságot. Az azonos sorozatú LM703-at váltották fel, jelentősen javítva az előző generáció teljesítményét.

  Ez a gumiabroncsmodell a következő méretekben kapható: 13 és 18 hüvelyk közötti átmérő, 175 és 245 mm közötti profilszélesség, 40 és 65% közötti profilmagasság. Sebességfokozatok – H, V, W, Y. Terhelhetőségi indexek 74 és 102 között (gumiabroncsonként 387 és 850 kg között).

  Számos független teszt kimutatta, hogy az autó stabilan könnyen kezelhető ezen a gumiabroncsmárkán, kiváló tapadással rendelkezik az utakon mindenféle páratartalom mellett, különleges ellenállást tanúsít az aquaplaninggal szemben (a nedvesség villámgyors eloszlásának köszönhetően, ami a körkörös vízelvezető csatornák sikeresen meghatározott szélességének köszönhető) és általában kielégítő vezetési kényelmet biztosít.

  Ezt a modellt a száraz aszfalton a vállrészek merevségének köszönhetően megnövelt stabilitás és “engedelmesség” jellemzi. A gumikeverék magas diszperziós szilícium-dioxidot tartalmaz, amely javítja a tapadást a nedves aszfalton és növeli az üzemanyag-hatékonyságot.

  Előnyök

  • Határozott tapadás az útfelületen;
  • hatékony vízelvezetés;
  • Kiváló iránystabilitás.

  Hátrányok

  • viszonylag zajos;
  • Túlzott iránystabilitás 110 km/h sebességtől kezdődően.

  MICHE
 • N Pilot Sport 4
 • Értékelés: 4.6

  MICHE<li></div><p>N Pilot Sport 4″ src=”/wp-content/uploads/2023/04/2201666194551-9420.jpg” title=”MICHE</p><li>N Pilot Sport 4″><p>Ultranagy teljesítményű aszimmetrikus nyári gumiabroncsok (UHP osztály) sportos “akcentussal” rendelkező személygépkocsikhoz. Ez az egyik legjobb modell ebben a kategóriában a mi értékelésünkben. Kiváló kezelhetőség és kiváló tapadás jellemzi, kivételes kopásállósággal kombinálva, ami hosszabb élettartamot jelent egy teljes értékű működéshez.</p><p>Ez a gumiabroncs a következő méretekben kapható: 16-22″ átmérő; 205-345 mm szélesség és 25-55% magasság. Sebességindexek – V, W, Y. Terhelhetőségi indexek 86 és 110 között (abroncsonkénti maximális terhelés 530 kg és 1060 kg között).</p><p>Azáltal, hogy a gyártó nejlon- és aramidszálakat épített a gumikeverékbe, sikerült elérni, hogy az autó kivételes pontossággal reagáljon a kormánykerék minimális fordulataira. Emellett hozzájárul a kiemelkedő iránystabilitáshoz is.</p><p>A fent említett aramidszál hozzáadása a levegőben való könnyűségével és rendkívüli robusztusságával (ötször erősebb, mint az acél) jobb alkalmazkodóképességet és stabilitást biztosít ennek az abroncsmodellnek még hosszabb és folyamatos terhelés esetén is.</p><p>Az abroncskeverék funkcionális elasztomereket tartalmaz, amelyek optimálisan kombinálódnak hidrofób tulajdonságokkal rendelkező finom szilícium-dioxid-frakciókkal. Ez az összetétel a futófelületi barázdák formájával (szélesség és mélység) együtt tökéletes tapadást biztosít az útfelületen és azonnali vízelvezetést az érintkezési felületről.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>ultra-nagy teljesítmény;</li><li>elfogadható gördülési ellenállás;</li><li>Alacsony zajkibocsátás;</li><li>jobb kormányzási pontosság;</li><li>tartósság;</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>túl puha oldalfal.</li></ul><h3>idgestone Turanza T001</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=</div><p>idgestone Turanza T001″ src=”/wp-content/uploads/2023/04/26516666194551-720.jpg” title=”<br />idgestone Turanza T001″></p><p>Folytatjuk a japán aszimmetrikus nyári személygépkocsi gumiabroncsok rangsorolását <br />Széles tűréshatár az előnyben részesített vezetési stílus tekintetében. Az először 2012-ben mutatkozott be a nagyközönségnek, és a már eddig is nagy érdemeket szerzett ER300-as termékcsaládot váltja fel és fejleszti tovább, kiemelkedő úttartási teljesítményt nyújtva.</p><p>Ez a modell a következő méretekben kapható: átmérő – 14-19 hüvelyk; profilszélesség – 185-265 mm, magasság – 40-80%. A sebességi fokozatok a következők: H, Q, S, T, V, W, Y. Terhelhetőségi indexek 80 és 112 között (felső határ egy gumiabroncsra: 450 és 1 120 kg között).</p><p>A japán mérnökök itt innovatív és szabadalmaztatott Nano Pro-Tech technológiát alkalmaztak, amelynek lényege a szénrészecskék optimális eloszlása a gumikeverékben, ami minimalizálja a molekulák közötti súrlódást, és így jelentősen csökkenti a gumiabroncs felmelegedését és az energiaveszteséget.</p><p>A sima érintkezési felület megakadályozza az egyenetlen kopást, a széles kör alakú barázdák pedig minimálisra csökkentik az aquaplaning kockázatát. A speciális rezonátor barázdák felelősek a zaj minimalizálásáért, így biztosítva akusztikai kényelmet az utasok számára. Az azonban elmondható, hogy a “hangzás” még mindig nem a modell legerősebb pontja.</p><p>Ennek a modellnek a különleges “chipje” a jelentősen hosszú élettartama. Ezért is köszönetet kell mondanunk a fejlesztőknek, akiknek sikerült egy kiváló egyensúlyt elérni az egyenletes kopás és nyomáseloszlás tekintetében.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>kopásállóság és tartósság;</li><li>kiváló viselkedés nedves aszfalton;</li><li>jó úttartás;</li><li>merev oldalfal.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A felhasználók szerint a gumiabroncs zajos.</li></ul><h2>A legjobb ár-érték arányú nyári gumiabroncs</h2><p>Az Expertology rangsorában a következő termékcsoport a legnagyobb. Szakértőink hat olyan modellt emeltek ki, amelyek a költségek, a teljesítmény, a tartósság és általában a minőség kombinációja szempontjából optimálisnak tekinthetők.</p><h3>Yokohama Geolandar SUV G055</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Yokohama Geolandar SUV G055

  Nyári gumiabroncsok közepes és kisebb méretű crossoverekhez és városi terepjárókhoz. Ez a modell 2012-ben jelent meg először, és a gyártó különösen csendes, sima futású, nagyon alacsony zajszintű és hosszú élettartamú abroncsként forgalmazza.

  Ezek a gumiabroncsok a következő méretekben kaphatók: átmérő – 15 és 20 hüvelyk között, profilszélesség – 205 és 255 mm között, profilmagasság – 50 és 70% között. Sebességindexek – H, V. 94 és 109 közötti gumiabroncs-terhelési indexek (gumiabroncsonként max. 670 és 1030 kg között).

  Ebben a modellben a gyártó nagy hangsúlyt fektet a környezetbarátságra, ami ebben a kontextusban közvetlenül a magas üzemanyag-hatékonysággal korrelál. Ez az első modell, amely a gyártó innovatív BlueEarth technológiájával rendelkezik.

  A piacon kapható “zöld” gumiabroncsok többségéhez képest ez a modell sokkal jobban teljesít nedves és erősen nedves útfelületen, köszönhetően a narancsolajat tartalmazó speciális, szabadalmaztatott keveréknek – a Yokohama védjegyének.

  Előnyök

  • kopásállóság;
  • kezelés;
  • környezetbarátság;
  • magas üzemanyag-hatékonyság;
  • magabiztos a nedves utakon.

  Hátrányok

  • néhol elég zajos;
  • elégtelen tapadás a talajon.

  Kumho Ecsta PS91

  Értékelés: 4.8

  Kumho Ecsta PS91

  Az értékelésben különleges helyet foglalnak el az Extreme Performance osztály aszimmetrikus abroncsai, amelyeket szuperautókon (Porsche 911, BMW M6, Audi R8 és mások) való intenzív használatra terveztek.). A gumiabroncsgyártó szerint a Kumho Ecsta PS91 kiváló száraz és nedves tapadást, jó visszajelzést és nagy kanyarstabilitást biztosít.

  Nyári gumiabroncsok 18 és 20 hüvelyk közötti méretekben, 225 és 305 mm közötti szélességben és 30 és 45% közötti magasságban. Sebességindexek – H, Y. 88 és 107 közötti terhelhetőségi indexek (max. 560 és 975 kg között abroncsonként).

  Először 2013-ban mutatták be, és a szakemberek és a tapasztalt járművezetők azonnal felismerték, hogy ez valami különleges. Meglehetősen szűk “specializációval” rendelkezik – nagyrészt a nagysebességű pályákon való használatra összpontosít. Már a futófelület kialakítása is erről árulkodik a kockás oldalfal és a versenyzászló képeivel.

  Az irányított aszimmetrikus futófelületi kialakítás kivételes kormányozhatóságot és teljesítményt biztosít nagy sebességnél, még hirtelen irányváltáskor is. Emellett terepjáró tapadást és villámgyors kormányzási reakciót is kínál.

  2014-ben ezek a gumiabroncsok elnyerték a rangos Red Dot-díjat.

  Előnyök

  • szívósság;
  • Kiváló kezelés;
  • rendkívüli kopásállóság.

  Hibák

  • zaj.
  • Nem szereti a nyomvályúkat.

  Continental ContiPremiumContact 5

  Értékelés: 4.8

  Continental ContiPremiumContact 5

  A következő a rangsorban a középkategóriás és a nagyobb sportkocsiknak szánt aszimmetrikus nyári gumiabroncsok. A Continental ContiPremiumContact 5-öt a gyártója nagy teljesítményű, maximális biztonságot nyújtó gumiabroncsként népszerűsíti minden nyári időjárási viszonyokhoz.

  A tartomány a következő: átmérő 14-19 hüvelyk, szelvényszélesség 175-275 mm, szelvénymagasság 45-65 mm. Sebességindexek – H, T, V, W, Y, Y. Terhelhetőségi indexek 77 és 112 között (412-1,120 kg maximális terhelés abroncsonként).

  A gyártó maga is kiemeli a modell három legfontosabb pozitívumát: tökéletes tapadás és rendkívül kiszámítható kezelhetőség, a lehető legrövidebb fékút különböző felületeken, fokozott vezetési kényelem és alacsony gördülési ellenállás. Számos független vizsgálat bizonyította, hogy ezek az állítások általában igazak.

  A német gumiabroncsgyártó ezeket az előnyöket a vállrészek finomra optimalizált makroblokkjainak, az innovatív 3D éleknek, a megerősített oldalfalak és a rugalmas vállbetétek kombinációjának köszönhetően éri el. A zajszint alacsonyan tartása érdekében a mérnökök kis suttogó rudakat építettek be a vállrészekbe.

  Előnyök

  • Kiváló tapadás száraz és nedves körülmények között;
  • alacsony gördülési ellenállás;
  • Elég csendes;
  • összességében magas menetkomfort.

  Hátrányok

  • Nincsenek egyértelmű hátrányok.

  MICHE
 • N CrossC
 • pajtás +
 • Értékelés: 4.7

  MICHE<li></div><p>N CrossC</p><li>mate +” src=”/wp-content/uploads/2023/04/84816666194551-6320.jpg” title=”MICHE<li>N CrossC<li>mate +”><p>A minősítés kialakításakor az Expertology különös figyelmet fordított erre a rendkívül érdekes modellre. Ez egy szimmetrikus irányított nyári gumiabroncs, amely a téli időjárási körülményekhez is jól alkalmazkodik. A 2017-es modellt a gyártó rendkívül biztonságos abroncsként pozícionálja a szezonon kívüli vezetéshez.</p><p>A gyártó a következő méretválasztékokat kínálja: ültetési átmérő – 14-18 hüvelyk, profilszélesség – 175-245 mm, profilmagasság – 40-70%, sebességindexek – H, T, V, W, Y. A terhelési indexek 86 és 104 között vannak (max. Gumiabroncsonkénti terhelhetőség 530 kg és 900 kg között).</p><p>Elődje a CrossC volt</p><li>Nem Plusz. Ez egy tisztességes egész évben használható gumiabroncs, de a nyári gumiabroncsok tesztjeiben meglehetősen gyenge volt. Ezek a hátrányok a CrossC modellben<li>A mate + már nem szükséges. A gyártó állítása szerint a modell száraz tapadása a prémium márkájú abroncsokéhoz hasonló.<p>A hivatalos információk szerint a CrossC használata is megengedett</p><li>A mate + gumiabroncs legfeljebb + 40 °C hőmérsékleten és 4 mm-nél kisebb profilmélységnél. Ez az érték a legtöbb más gyártó nyári gumiabroncsmodellje esetében kritikus.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Kiváló viselkedés a rossz utakon;</li><li>sokoldalúság;</li><li>jó tapadás;</li><li>kiszámíthatóság és kiváló kezelhetőség.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>Nincsenek jelentős hátrányok.</li></ul><h3>Toyo Proxes CF2</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Toyo Proxes CF2

  A csoport rangsorának következő helyezettje a komfortos nyári gumiabroncsok továbbfejlesztett modellje, amelyet először 2012-ben mutattak be a Proxes CF1 után következő generációként. A nagy teljesítményű személygépkocsikra összpontosít, a nagy sebesség, a megbízhatóság és a tartósság harmóniájára helyezve a hangsúlyt.

  A Toyo Proxes CF2 a következő méretekben kapható: felniátmérő 13 és 19 hüvelyk között, szélesség 165 és 235 mm között, profilmagasság 40 és 80% között. Sebességindexek – H, S, V, W. Terhelési indexek – 75 és 106 között (max. 387 és 950 kg közötti abroncsterhelés).

  Ezt a modellt független szakértők és szakkiadványok többször tesztelték. Szinte mindegyikük egybehangzóan magas értékelést adott a menetkomfortra, az alacsony zajszintre, a kiszámítható viselkedésre a legkülönbözőbb körülmények között, beleértve a szélsőséges viszonyokat is.

  A szakemberek által nagyra értékelt tulajdonságok mindegyikét a fejlesztők a gumikeverék optimális szilícium-dioxid-tartalmával, a futófelület kiegyensúlyozott kialakításával és a gumiabroncs gyöngyözési területének jól átgondolt kialakításával, valamint az acélbetétes törőréteggel együtt valósítják meg.

  Az Expertology ezt a modellt tapasztalt vezetőknek és kezdőknek egyaránt ajánlja.

  Előnyök

  • tartósság;
  • tartósság;
  • kezelés;
  • Kiszámítható viselkedés nehéz körülmények között.

  Hátrányok

  • A fokozott zajszintre vonatkozó panaszok jelentős százaléka.

  Hankook gumiabroncs K424 (Optimo ME02)

  Értékelés: 4.6

  Hankook gumiabroncs K424 (Optimo ME02)

  Ezt a minősítési csoportot a Hankook Tire nyári gumiabroncsa teszi teljessé, amelyet egy másik nómenklatúra szerinti besorolásban Optimo ME02-nek hívnak. A személygépkocsikra és a nyári vezetésre irányul. A gyártó hangsúlyozza a jó kezelhetőséget minden aszfalton és a kellemes, minimális zajjal járó vezetési élményt.

  A következő méretekben kapható: átmérő 13-16 hüvelyk, szelvényszélesség 175-235 mm, szelvénymagasság 55-70%. Sebességindex – H (210 km/óráig). Terhelhetőségi indexek 80 és 100 között (450 és 800 kg között abroncsonként).

  A gyártási szakértők gondosan tanulmányozták a futófelület mintázatát, hogy az minden időjárási körülmények között kiszámíthatóságot és biztonságot nyújtson nagy sebességnél. Ezt a középső részen található V-alakú mintázat és 4 szélesebb hosszanti horony kombinációjával érik el, ami azt jelenti, hogy amikor hirtelen pocsolyába ütközik, a víz villámgyorsan elszáll.

  Szintén jól megtervezett a vállrészen – sűrű textúra, amely váltakozó kemény foltokból és kúpos keresztbarázdákból áll. Ez növeli a magabiztosságot a kanyarokban nagy sebességgel történő kanyarodáskor, és minimálisra csökkenti a gumiabroncs integritásának sérülésének esélyét, amikor egy lyukba hajt vagy járdaszegélynek ütközik.

  A

  • hatékony vízelvezetés;
  • alacsony zajszint;
  • jó aszfalttapadás minden időjárási viszonyok között;
  • Kiváló iránystabilitás.

  Hátrányok

  • Túl puha, gyenge oldalfal.

  A legjobb nyári gumiabroncs terepjáró autókhoz

  Az Expertology rangsorának következő részében szakértőink az általuk legjobbnak tartott SUV-abroncsok közül válogatnak. A Toyo Tire Rubber három modellje, Miche

 • n és a Yokohama Rubber.

  Toyo Open Country M/T

  Értékelés: 4.9

  Toyo Open Country M/T

  A csoport csúcsát a teljes méretű pickupok és SUV-ok számára készült terepjáró nyári gumiabroncsok jelentik. Az először 2008-ban bemutatott modell olyan sikeres volt, hogy a gyártó még ma is gyártja. Kivételes terepjáró mobilitást biztosítanak a legkülönbözőbb körülmények között, valamint egyéb fontos teljesítményjellemzőkkel is rendelkeznek.

  15 és 22 hüvelyk közötti méretekben, 225 és 325 mm közötti szelvényszélességben és 45 és 85% közötti szelvénymagasságban kapható. Maximális sebességindexek – P, Q. 108-128-as teherbírási indexek (abroncsonkénti terhelhetőségi határérték: 1000-1800 kg).

  A futófelület jellegzetes és agresszív kialakítású, funkcionális és esztétikus elemekkel. Az okosan elhelyezett kampóblokkok szilárd tapadást biztosítanak a durva terepen, miközben normál, sík útfelületen is elfogadható teljesítményt garantálnak.

  A háromrétegű szerkezet kiálló, körbefutó élekkel biztosítja a tartósságot és a jobb teherbíró képességet.

  Előnyök

  • kivételesen erős oldalfal;
  • Elég csendes;
  • Jó terepjáró képesség;
  • Rendkívül jó nyomtáv.

  Hátrányok

  • Nincsenek egyértelmű hátrányok.

  Miche
 • n Szélesség Kereszt
 • Értékelés: 4.8

  Miche<li></div><p>n Szélességi kereszt” src=”/wp-content/uploads/2023/04/4591666194551-2720.jpg” title=”Miche</p><li>n Szélességi kereszt”><p>Ebben a csoportban a második helyen a Miche</p><li>n. Ez a modell a Mud Catcher futófelületi kialakításnak köszönhetően kiváló terepjáró mobilitással rendelkezik. A vállrészen az abroncs agresszív kialakítással rendelkezik, amely egy teljes szeletelt éleket alkot, és szinte minden felületen kiemelkedő tapadási tulajdonságokkal ruházza fel az abroncsot.<p>Ezek a gumiabroncsok 15 és 18 hüvelyk közötti átmérővel, 185 és 285 mm közötti szélességgel és 50 és 85% közötti magassággal kaphatók. Sebességindexek – H, S, T. Terhelhetőségi indexek 92 és 120 között (a gumiabroncsok terhelhetősége 630 és 1400 kg között).</p><p>A nyári gumiabroncsok márkájának megalkotásakor Miche</p><li>n olyan speciális gumikeveréket használ, amelyet ugyanazon technológiák elemeivel állítanak elő, mint amelyeket a kerekes földmunkagépek gumiabroncsainak gyártásához használnak; n olyan speciális gumikeveréket használ, amelyet ugyanazon technológiák elemeivel állítanak elő, mint amelyeket a kerekes földmunkagépek gumiabroncsainak gyártásához használnak. A gumiabroncsok hatékonyan képesek eltávolítani még a kisebb és közepes méretű köveket is.<p>A Miche fejlesztői</p><li>n A Latitude Cross nagy gondot fordított a gumiabroncsok zajának minimalizálására. A futófelületi blokkok különleges görbülete és a jellegzetes Silent futófelületi mintázat ezt a célt szolgálta<br /><tr>ead. Számos teszt alapján azonban el kell ismerni, hogy a zajszint nem a Miche erőssége<li>n Szélesség Kereszt.<h4>Előnyök</h4><ul><li>masszív és megbízható;</li><li>kezelés;</li><li>kiváló tapadás az útfelületen;</li><li>kopásállóság.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Érezhetően zajos.</li></ul><h3>Yokohama Geolandar A/T-S G012</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Yokohama Geolandar A/T-S G012

  A japán Yokohama Rubber gumiabroncsok zárják a három legjobb nyári gumiabroncsot a terepjárók számára a mi értékelésünkben. A modell az általános célú AT gumiabroncsok széles körben elterjedt kategóriájába tartozik. Ez a gumiabroncs a bevezetését követően természetesen a rendkívül népszerű, de elavult Geolandar A/T (G011) helyébe lépett, amely több mint 10 évig stabil keresletnek örvendett.

  A választék a következő méreteket tartalmazza: 15 és 20 hüvelyk közötti átmérő, 175 és 325 mm közötti profilszélesség, 45 és 85 mm közötti profilmagasság. Legnagyobb sebességindexek – H, L, Q, R, S, T, R, S, T. 90 és 131 közötti terhelhetőségi indexek (abroncsonkénti határértékek: 600 és 1 950 kg között).

  A Yokohama Geolandar A/T-S G012-ben a híres japán gyártó egy különleges, terepjáró futófelületet mutatott be. A gumi lágyságának optimális egyensúlya kiváló tapadást és akusztikai kényelmet biztosít aszfaltos utakon, de “nehéz” földutakon is jól tapad. Ne értékelje azonban túl ezt a gumiabroncsot, mivel nem igazán alkalmas extrém vezetésre.

  Egyébként a modell teljesítménye nagyon jó. Optimalizált futófelületi blokkok – két irányban lépcsőzetes oldalak (DAN2 technológia). A kis hornyok 3D-s, egymásba illeszkedő síkszerkezetűek, és a zajcsökkentés érdekében lekerekített blokk technológiát alkalmaztak.

  Előnyök

  • kopásállóság;
  • könnyű tehergépjárművekbe szerelhető;
  • csendben;
  • kezelés;
  • Kiváló öntisztulás sárban.

  Hátrányok

  • Az állítólagos megerősített oldalfal nem egészen felel meg az elvárásoknak.

  A legjobb csendes nyári gumiabroncs

  A minősítés összeállítása során az Expertology három olyan gumiabroncsot azonosított, amelyeknél a gyártók véleményük szerint a legalacsonyabb zajszintet érték el. Ez a három modell a Miche

 • n Elsőbbség 3,
  idgestone MY-02 Sportos stílus és Goodyear EfficientGrip Performance – olyan vezetők számára, akik fontosnak tartják a vezetés akusztikai kényelmét.

  Miche
 • n Elsőbbség 3
 • Értékelés: 4.9

  Miche<li></div><p>n Primacy 3″ src=”/wp-content/uploads/2023/04/791666194551-3220.jpg” title=”Miche</p><li>n Primacy 3″><p>Aszimmetrikus futófelületi kialakítású, személygépkocsikra tervezett, városi közlekedésre optimalizált komfortos gumiabroncs. Először 2011-ben vezették be, a Miche</p><li>n Elsődleges HP. Ez utóbbiak azonban nem veszítik el jelentőségüket más figyelemre méltó előnyök miatt.<p>Átmérő 16-20″, szélesség 185-315 mm, profilmagasság 35-65%. maximális sebességindexek H, V, W, Y. Teherbírási indexek 83 és 104 között (max. a gumiabroncsok terhelhetősége 478 és 900 kg között).</p><p>Ez a nyári gumiabroncs minden időjárási körülmények között jó tapadást, megfelelő kopásállóságot és alacsony gördülési ellenállást ötvöz.</p><p>A nagy teljesítményt a feltűnő innováció és a három elasztomer, szilícium-dioxid-alapú szilárdítószer és szintetikus lágyítószer kombinációján alapuló fejlett gumikeverék biztosítja.</p><p>A nagyobb érintkezési felület maximális hatékonyságot biztosít extrém manőverezési helyzetekben. A nagy terhelés alatti útfelülettel való érintkezés optimalizálása érdekében a futófelület kialakításába speciális, 0,2 mm vastag Lock-lamellák kerültek beépítésre. A gumiabroncsok gördülés közben összezáródnak, ami növeli a futófelületi blokk merevségét és megakadályozza a futófelületi blokkok torzulását a tapadási felületen.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>A durvaságot az út jól elnyeli;</li><li>Biztos fogást ad az úton;</li><li>magabiztos fékezés aszfalton minden körülmények között.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>viszonylag gyors elhasználódás.</li></ul><h3>MY-02 Sportos stílus</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=</div><p>idgestone MY-02 Sporty Style” src=”/wp-content/uploads/2023/04/6416666194551-4620.jpg” title=”<br />idgestone MY-02 Sporty Style”></p><p>Ebben a csoportban a második helyen egy sportos hangsúlyú nyári gumiabroncs áll közép- és kisautókra. A sportos specializációt már maga a modellnómenklatúra is hangsúlyozza.</p><p>13-18″ átmérőjű, 175-235 mm szélességű és 40-70% magasságú méretekben kapható. Sebességindexek – H, V, W. 82-95 közötti terhelhetőségi indexek (a gumiabroncsok terhelhetősége 475-690 kg között).</p><p>A gyártó maga úgy pozícionálja ezt a modellt, mint univerzális gumiabroncsot tuninghoz. Akár akarva, akár akaratlanul, fő előnye azonban a csend, amint azt az autósok számos véleménye és független tesztek is bizonyítják.</p><p>Az abroncsgyártás a japán gyártó igazi vívmánya és büszkesége. A neve Flat Contact Parch, és megkülönböztető jellemzője a jellegzetesen négyzet alakú váll. Ez a megoldás megakadályozza, hogy a gumiabroncs kanyarodás közben eltorzuljon, és ezáltal megakadályozza az egyenetlen kopást. Nem kis jelentőségű a megerősített hasított test, amely megakadályozza a visszafordíthatatlan sérüléseket.</p><p>A vállrész felépítése a párosított blokkok elvén alapul, ami egy meglehetősen szabványos és elterjedt ötlet, de nagyon hatékony. Ez biztosítja a vállnak a szükséges merevséget, és jobban reagál a kormányzásra.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>tökéletesen kiegyensúlyozott;</li><li>Kényelmesen mozog durva terepen;</li><li>merev oldalfal;</li><li>Szinte nincs aquaplaning.</li></ul><h4>Hátrányok </h4><ul><li>Hibátlan kezelés.</li></ul><h3>Goodyear EfficientGrip teljesítmény</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Goodyear EfficientGrip teljesítmény

  Ezt a rangsorcsoportot a Goodyear által gyártott aszimmetrikus futófelülettel rendelkező nyári gumiabroncs zárja. 2013-ban mutatták be, a “hagyományos” Goodyear EfficientGrip helyett. A gyártó szándéka ebben az esetben a hatékonyság javítása volt, de a kísérő hatás az alacsony zajszint volt, ezért ezt a modellt az autósok nagyra értékelik.

  A gyártó a következő méretválasztékokat kínálja: 14″ – 20″ átmérő, 185 mm – 245 mm szelvényszélesség, 40 mm – 65 mm szelvénymagasság. Legnagyobb sebességindexek H, V, W, Y. 80 és 102 közötti terhelhetőségi indexek (abroncsonkénti terhelhetőségi határérték: 450 és 850 kg között).

  A modell legfontosabb jellemzői a már említett alacsony zajszint mellett a magas tapadási tulajdonságok és a magabiztos fékezés nedves aszfalton, a könnyű forgathatóság, az üzemanyag-hatékonyság, valamint az üzemanyag-hatékonyság.

  A Goodyear szabadalmaztatott aktív technológiájával
  Aktív fékezés, amely kivételes vezetési biztonságot ad a vezetőnek. Ennek alapja a futófelületi blokkok háromdimenziós szerkezete, amely kemény fékezéskor növeli a gumiabroncs és az út közötti érintkezést, így minden időjárási körülmények között rövidebb fékutat biztosít.

  Előnyök

  • optimális puhaság;
  • legrövidebb fékút
  • kezelés;
  • üzemanyag-hatékony.

  Hátrányok

  • könnyű szúrásállóság – kivételes puhaságának mellékhatása.

  A legjobb nyári gumiabroncs az üzemanyag-fogyasztás szempontjából

  Most az Expertology azon gumiabroncsok rangsorát vesszük szemügyre, amelyek optimálisak azon járművezetők számára, akiknek fontos a maximális üzemanyag-hatékonyság, ami közvetlenül összefügg a minimális környezeti hatással.

  Miche
 • n Elsődleges HP
 • Értékelés: 4.9

  Miche<li></div><p>n Primacy HP” src=”/wp-content/uploads/2023/04/86416666194551-3320.jpg” title=”Miche</p><li>n Primacy HP”><p>Ez egy nagy teljesítményű gumiabroncs, amely a “Comfort” abroncsosztályba tartozik. Maga a gyártó a modell legfőbb előnyeként a “fenomenális nedves kezelhetőséget” emeli ki, a mérhetően hosszabb futásteljesítménnyel együtt.</p><p>Ez a nyári gumiabroncs 15 és 20 hüvelyk közötti átmérőjű, 195 és 275 mm közötti szélességű és 35 és 60% közötti magasságú méretekben kapható. Legnagyobb sebességindexek – H, S, V, W, Y. 84 és 103 közötti terhelhetőségi indexek (500 kg és 875 kg közötti abroncsterhelési határértékek).</p><p>A francia mérnökök által említett hosszabb kihasználtsági időt (akár 25%) a gumikeverék jobb összetételével kombinált egyenletes nyomáseloszlásnak köszönhetően érik el a munkafelületen.</p><p>A nagy érintkezési felület és a futófelület egyes funkcionális szegmenseinek optimálisan összehangolt működése kiváló tapadást és minimális fékutat biztosít. Az innovatív ASM technológia kiváló teljesítményt nyújt gyors és szűk manőverezési helyzetekben, és segít az autónak megőrizni az iránystabilitást kanyarodáskor.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>kiváló kezelés;</li><li>puha;</li><li>kopásállóság;</li><li>Elég csendes.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nagy sebességnél hajlamos az aquaplaningra.</li></ul><h3>Continental ContiEcoContact 5</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Continental ContiEcoContact 5

  A második leggazdaságosabb modell a Continental AG német nyári gumiabroncsa. Itt a német abroncsgyártók úgy döntöttek, hogy minőségi és számszerűsíthető ugrást hajtanak végre, ezért a mérnököknek gyakorlatilag mindent – a vázszerkezetet, a gumikeveréket, a profilt és a futófelület mintázatát – javítaniuk kellett.

  Azt kell mondani, hogy a fejlesztőknek sikerült teljesíteniük a feladatot, ha nem is forradalmi, de több mint észrevehető. Az előző generációhoz képest ez a modell 20%-kal kisebb gördülési ellenállást és 12%-kal jobb kezelhetőségi jellemzőket mutat a rövidebb fékút mellett. Ez és számos más fejlesztés három vagy több százalékkal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást eredményez, a körülményektől és a vezetési stílustól függően.

  A gyártó a következő opciókat kínálja ehhez a modellhez: az ülés átmérője 13 és 20 hüvelyk között, a profil szélessége 165 és 245 mm között, a profil magassága 45 és 70% között. Legnagyobb sebességindexek – H, T, V, W, Y. Terhelhetőségi indexek 77 és 107 között (gumiabroncsonkénti maximális terhelés: 412 és 975 kg között).

  Előnyök

  • zökkenőmentes működés;
  • Kiváló kezelhetőség minden nedvességi körülmények között;
  • Elég csendes;
  • tartósság.

  Hátrányok

  • gyenge oldalfal.

  A legjobb nyári gumiabroncs nedves úton

  Végezetül, áttekintésünk lezárásaként íme három nyári gumiabroncs modell, amelyek az Expertology szerint a legjobban alkalmasak a biztonságos vezetésre nedves úton.

  Uniroyal RainExpert

  Értékelés: 4.9

  Uniroyal RainExpert

  Ez a nyári személygépkocsi gumiabroncs számos szakértő szerint az egyik legragyogóbb és legsikeresebb ötlet egy elismert gyártótól, amely egy egyedülálló, kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező esőgumit fejlesztett ki és dobott piacra, miközben megőrizte a megfizethetőséget ebben a kategóriában.

  A termékpaletta 13 és 18 hüvelyk közötti átmérőket, 145 és 255 mm közötti szelvényszélességet és 50 és 80% közötti szelvénymagasságot tartalmaz. Maximális sebességindexek – H, T, V, W. Teherbírási mutatók 71 és 112 között (max. terhelhetőség gumiabroncsonként: 345 kg-tól 1120 kg-ig).

  A modell futófelületének mintázata az esőgumik túlnyomó többségére jellemző – V alakú, irányított, szimmetrikus. Ez a gumiabroncs emellett megnövelt érintkezési felülettel rendelkezik, ami közvetlenül hozzájárul a nagyobb tapadáshoz és stabilitáshoz manőverezés közben. A kemény élek, a vállrészeken és a gumiabroncs középső részén található sok blokk, gyors gyorsulást tesznek lehetővé.

  A hosszanti borda közepe mentén központosítva, anélkül, hogy végig szakadna. Az elem jellemzője a hullámos peremforma, amely lehetővé teszi a maximális vízelvezetést az érintkezési felületről. Ezenkívül ez a középső bordaprofil jelentősen csökkenti a rezonanciazajt és a rezgésszintet mozgás közben.

  Előnyök

  • jó úttartás;
  • alacsony zajszint;
  • Gyakorlatilag nem befolyásolja az aquaplaning.

  Hátrányok

  • nem szereti a nyomvályúkat.

  DUNLOP SP SPORT MAXX

  Értékelés: 4.8

  DUNLOP SP SPORT MAXX

  Az értékelés utolsó részében a második helyet a DUNLOP SPORT MAXX foglalja el, amelyet 2004-ben mutattak be a nyilvánosságnak, de elég sikeres volt ahhoz, hogy a mai napig ne veszítse el jelentőségét.

  Ez a gumiabroncsmodell a következő méretekkel rendelkezik: csomagtérátmérő 15 és 23 hüvelyk között, keresztmetszetszélesség 195 és 325 mm között, profilmagasság 25 és 60% között, gumiabroncsosztás 25 és 60% között. Maximális sebességindexek H, J, V, W, Y, Z/ZR. Terhelhetőségi mutatók – 82-114 (abroncsonkénti terhelhetőségi határérték – 475-1,180 kg).

  Az egyirányú, több sugarú futófelület a páros barázdákkal kombinálva gyorsan és hatékonyan vezeti el a vizet az érintkezési felületről. A középen lévő különálló nyomtáv a tapadás és a kormányzás pontosságának javítása érdekében száraz felületen.

  Kiváló iránystabilitás érhető el a perem nélküli hibridváznak köszönhetően, amely az útfelületi viszonyoktól függetlenül maximális érintkezési nyomást és optimális érintkezési felületet tesz lehetővé.

  A DUNLOP SP SPORT MAXX autógumik innovatív gumikeverékének összetétele rendkívül kemény szerkezetű, ami jelentősen növeli a tartósságot, és javítja az aszfalton való tapadást.

  Előnyök

  • erős;
  • hangtalan;
  • kopás;
  • Kiváló úttartás egyenes vonalban és kanyarban is.

  Hátrányok

  • Gyenge oldalfal.

  Hankook gumiabroncs Ventus V12 evo2 K120

  Értékelés: 4.7

  Hankook gumiabroncs Ventus V12 evo2 K120

  Az Expertology nyári gumiabroncsok csoportját egy nagyon érdekes koreai gumiabroncs – Hankook Tire Ventus V12 evo2 K120 – teszi teljessé. Ez a modell a sebesség szerelmeseinek és olyan autóknak szól, amelyek biztonságosan elérhetik ezt a sebességet. Először a 2013-as SEMA motorkiállításon mutatták be a nagyközönségnek a V12 Evo modell továbbfejlesztéseként.

  A méretválaszték a következő: átmérő – 15-21 hüvelyk, profilszélesség – 195-325 mm, profilmagasság – 30-60%. Legnagyobb sebességindexek – V, W, Y. Terhelhetőségi indexek 81 és 105 között (gumiabroncsonkénti maximális terhelés 462 és 925 kg között).

  A modell nyári gumiabroncsai lehetővé teszik, hogy teljes mértékben kihasználja az autó képességeit a pályán, anélkül, hogy az iránystabilitás és a vezetésbiztonság rovására menne. A megerősített futószalag és a speciális futófelületi mintázat hibátlan kezelhetőséget eredményez, amit a sepangi versenypályán végzett tesztek is igazoltak.

  Előnyök

  • puha;
  • jó úttartás;
  • erős zsinór;
  • kopásálló.

  hátrányok

  • nincs peremvédelem.
  Olvasson tovább  A 11 legjobb autókölcsönző weboldal a világ minden tájáról
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: