Top 5 Yamaha motoros szán

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt feltétlenül szükséges a szaktanácsadás.

A japán Yamaha cég a világ egyik legnagyobb sporteszköz gyártója. Hószánokat is gyárt. Nagy tartósság, kiváló megbízhatóság és technológia jellemzi őket.

Összeállítottunk egy rangsort az 5 legjobb Yamaha motoros szánról, amelyben a tapasztalt és a kezdő motorosok számára egyaránt megtalálható a megfelelő jármű.

A legjobb Yamaha motoros szánok rangsora

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb Yamaha hómobil értékelése1Yamaha VK Professional II EPS 20191 164 000€
2Yamaha VK540 V 2019785 000€
3Yamaha RS Venture TF1 251 000€
4Yamaha Sidewinder X-TX SE 141 20191 430 000€
5Yamaha Sidewinder M-TX SE 162 20181 399 000€

Yamaha VK Professional II EPS 2019

Értékelés: 4.9

Yamaha VK Professional II EPS 2019

Miért: A vállalat 2019-es haszonhószán-kínálatának zászlóshajómodellje.

Csúcskategóriás motoros szán használati céllal – azaz nem csak egy “játék” a téli kikapcsolódáshoz, hanem egy teljes értékű jármű a több kilométeres terepjáráshoz. Egy 1050 köbcentiméteres, 4 ütemű, 3 hengeres motor hajtja, amelyet egy saját fejlesztésű üzemanyag-befecskendező rendszer és egy ékszíjvariátor egészít ki. Ez még a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is könnyű indítást és nagy sebességet garantál még megrakott állapotban is.

Az első tengely különleges kialakításának köszönhetően, beleértve az A-lengőkarokat és a rövid tengelyeket, a motoros szán kiváló manőverezőképességgel rendelkezik. A stabilitást nem csak az optimális nyomtáv (99 cm), hanem a Camoplast Co
a.

A hószán tehát bármilyen kihívásnak megfelel, legyen szó akár egy kellemes sétáról egy havas völgyben, akár a tundra terepbejárásáról.

Előnyök

 • Az erő és a hatékonyság kombinációja;
 • Maximális teljesítményű felszerelés;
 • Magas szintű kényelem.

Hátrányok

 • Összehasonlítható áron.

Yamaha VK540 V 2019

Értékelés: 4.8

Yamaha VK540 V 2019

Miért jó: Magas szintű kényelem, jó műszaki felszereltség.

A Viking sorozat zászlóshajó modellje. A jármű még a legagresszívebb időjárási körülmények között is jól megbirkózik, jól viselkedik a mély hóban és kiváló a kezelhetősége. De a legnagyobb előnye a hasznos teherbírása. A motoros szán két személy (lovas és utas) számára készült, csomagtartóval egészül ki, és könnyedén megbirkózik a nehéz vontatási feladatokkal.

A 2019-es modell szinte minden funkcionális elemét áttervezték, hogy javítsák a kezelhetőséget és a kényelmet. Az átdolgozott motor 535 cm3-es lökettérfogatából nagyobb teljesítményt nyújt, de üzemanyag-takarékosabb is. A továbbfejlesztett első és hátsó felfüggesztés független lengéscsillapítókkal biztosítja a maximális rugózási egyenletességet. A motoros szán újratervezett belseje és külseje pedig növeli a vezető kényelmét.

Előnyök

 • Nagy kényelem;
 • Kiváló teherbírás;
 • Jó autonómia a nagy üzemanyagtartálynak (44 liter) köszönhetően.

Hátrányok

 • Éles indítás, viszonylag lassú fékezés;
 • Viszonylag olcsó.

Yamaha RS Venture TF

Értékelés: 4.8

Yamaha RS Venture TF

Miért: Egy kiváló utazó motoros szán.

Úgy tervezték, hogy a havas terepen a lehető legkényelmesebbé tegye a hosszú utakat. A hátsó ülések változtatható kialakítása például növeli a vezető kényelmét, függetlenül attól, hogy egyedül vagy utassal vezet-e. Az elektromos szervokormány egyszerűvé és könnyeddé teszi a kormányzást. Az 1049 köbcentiméteres motor kiváló vonóerővel rendelkezik, és a D-Mode váltóművel egészül ki.

Ennek a motoros szánnak a kényelmét növeli a speciális Yamaha ProComfort 151 hátsó felfüggesztés, amelyet kifejezetten úgy terveztek, hogy még a legdurvább terepen is egyenletesebb utazást biztosítson. A megnövelt szélvédő magassága is élvezetessé teszi a lovaglást.

Végül, az elektromos indító és az üzemanyag-befecskendezés lehetővé teszi, hogy az időjárástól függetlenül egyetlen nyomással elinduljon.

Előnyök

 • Átjárhatóság;
 • Nagy, konfigurálható ülés;
 • Kényelmes kormány.

Hátrányok

 • Nehéz;
 • Kevesebb autonómia, mint az előző modell a rangsorban, de hasonló ár mellett.

Yamaha Sidewinder X-TX SE 141 2019

Értékelés: 4.7

Yamaha Sidewinder X-TX SE 141 2019

Miért: Zászlóshajó autó.

A Yamaha Sidewinder csúcsmodellje. Kompakt méret, kifinomult ergonómia és aerodinamika, valamint egy erős, 190 lóerős motor teszi nagyon gyorsvá.

A csúcssebességhez a 998 köbcentiméteres Genesis Turbo motorral rendelkezik, amely körülményektől függetlenül nagy teljesítményt és nyomatékot garantál. Az újratervezett meghajtórendszer azonnali éles indítást és gyors gyorsulást biztosít. A nagy szilárdságú műanyag karosszéria könnyű, de robusztus – minden ezen a motoros szánon a maximális sebességre épült.

De a lovas kényelméről sem feledkeztek meg. A fűtött kormánykerékkel még szélsőséges időjárási körülmények között is könnyű a kormányzás. Az elektronikus vezérlőrendszerek minden motoros kívánságát egy gombnyomással valóra váltják. Mindegy, hogy ápolt pályán vagy mély hóban jár, megőrzi erejét, sebességét és teljesítményét.

Előnyök

 • Nagy sebességű, “éles” Genesis 998 Turbo motor;
 • A tökéletes ergonómia a kerékpárokhoz;
 • Agresszív kialakítás.

Hátrányok

 • Kevéssé alkalmas használati vagy vándorló alkalmazásokhoz (szűk szakosodás);
 • Drága;
 • Alacsony üzemanyag-fogyasztás.

Yamaha Sidewinder M-TX SE 162 2018

Értékelés: 4.7

Yamaha Sidewinder M-TX SE 162 2018

Miért: Extrém körülményekre tervezett, versenyorientált motoros szán, amely extrém körülményekre készült.

Ez a motoros szán nem csak a Genesis 998-as turbófeltöltős motor által generált nagy teljesítményt kínál (mint a rangsor előző modellje), hanem a maximális terepjáró képességet is. Ez utóbbihoz egy meghosszabbított Camoplast Power Claw pályával van felszerelve, 3 hüvelykes kapaszkodókkal. Ennek köszönhetően még extrém emelkedőkön, “rögös terepen” és mély hóban sem veszít sebességéből vagy teljesítményéből.

Egyébként a Yamaha Sidewinder versenymotorok erényeit örökli, beleértve a kiváló kezelhetőséget, a vezető kényelmét és a speciálisan tervezett szerkezetet, amely egyszerre könnyű és tartós.

A motoros szán “hegyi” konfigurációban készül, azaz megfelelő alvázzal, sílécekkel és felfüggesztéssel felszerelve. Stabilitást biztosítanak az egyenetlen talajon, beleértve a sziklás vagy füves felületeket is. Persze, könnyedén megy lefelé és felfelé is.

Előnyök

 • Nagy sebességű, hirtelen indítások;
 • Hegyi konfiguráció – alváz, síléc, felfüggesztés, pálya;
 • Agresszív kialakítás.

Hátrányok

 • Szűk szakosodás;
 • Csak egy színválaszték (szürkészöld);
 • Drága.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: