Top 8 ablaktörlő sapka gyártó

A motorolajnak az égéstérbe való bejutását jelzi, ha a jármű kipufogócsövéből kék füstöt ereget. Az egyik leggyakoribb ok az olajsapkák kopása. Az ilyen hiba nagyobb olajfogyasztást, kormot és kormot eredményez a dugattyúcsoportban és a kipufogórendszerben. A jármű már nem felel meg a környezetvédelmi előírásoknak – a javítást nem szabad késleltetni. Az olajsapkák kiválasztása előtt fontos megérteni a funkciójukat és azonosítani az ezekkel a kis alkatrészekkel szemben támasztott főbb követelményeket. Szakértői tanácsadás segíthet megoldani a nehéz feladatot.

Kiválasztási kritériumok

funkció és működési elv. A belső égésű motorok minden csapágya kap egy adag motorolajat, amikor futnak. A szelepszárakhoz és a szelepvezető perselyekhez kenőanyag szükséges. Ezen alkatrészek között rés van, amely lehetővé teszi az olaj bejutását az égéstérbe. Ennek megakadályozására szeleptömítéseket vagy szelepszártömítéseket használnak. Az alkatrészek erősített gumiból, rugalmas fluorlágyuló műanyagból és fluorszénszálas gumiból készülnek. A mirigyeket egy gyűrűs rugó nyomja a szelepszárhoz.

A szelepszár tömítésekre vonatkozó követelmények. több tényező is negatív hatással lehet a szeleptömítésekre. Ezek azok a részek, amelyeknek nagyobb ellenállással kell rendelkezniük.

 1. a motorban a tüzelőanyag-keverék égése során a hőmérséklet elérheti az 1800 °C-ot. Ezért az olajtömítésekkel szemben támasztott első követelmény a magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállás.
 2. A szelepszárról való kiváló minőségű olajfilm eltávolítása csak a kupak szoros illesztése mellett lehetséges. Ezért a minőségi alkatrész második legfontosabb tényezője az anyag rugalmassága.
 3. Mivel az olajtömítéseknek kemény, folyamatos súrlódással járó körülmények között kell működniük, a tartósság egy másik fontos követelmény. Egy jó szelepszáranya átlagosan körülbelül 100 000 órát bír ki. km futás.
 4. Az, hogy hány szelepsapkát kell vásárolni, a hiba típusától függ. Ha a nagy futásteljesítmény következtében természetes kopás következik be, az egész készletet ki kell cserélni. De gyakran előfordul, hogy az egyik tömlő meghibásodik (repedés jelent meg, rugószakadás). Ebben az esetben egy azonos méretű és anyagú szelepsapkát kell kicserélni.

A 8 legjobb 8 ablaktörlő sapka gyártójának kiválasztása. Mindegyikük az orosz piacon értékesíti termékeit. A reklámhelyek kijelölésénél a magazin szerkesztősége figyelembe vette a szakértői véleményeket és a hazai autósok visszajelzéseit.

Top 8 szelepsapka gyártó

Jelölésszékhelygyártóértékelés
Az olajtömítő kupakok 8 legjobb gyártója1Elring5.0
2Victor Reinz4.9
3Corteco4.8
4Ajusa4.7
5Goetze4.6
6Nok4.5
7Glazer4.4
8

ayen

4.3

Elring

Értékelés: 5.0

ELRING

A német Elring cég a legidősebb ember az európai autóipari alkatrészpiacon. A vállalatot 1879-ben Paul Lechler alapította, és eredetileg tömítések és műszaki termékek kereskedelmével foglalkozott. A vállalat fejlődése során új termelési helyszíneket nyitott Ausztriában, Dél-Afrikában, Dél-Koreában, Kínában és Törökországban. A különböző motorolajtömítések különleges helyet foglalnak el a késztermékek katalógusában. A szakértők kiemelik a méretek, minták és anyagok széles választékát. A szakemberek nem panaszkodnak a minőségre és a megjelenésre, és az egyetlen dolog, ami csökkentheti az élettartamot, az a rossz intézkedés a kupak cseréje során. A márka az első helyen áll a felmérésünkben.

Sok autószerelő azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy a szelepszártömítések vásárlásakor az Elringet részesítsék előnyben. Úgy tervezték őket, hogy hosszú évekig kitartsanak a járműben.

Előnyök

 • rugalmasság;
 • minőségi gyártás;
 • gazdag választék;
 • tartósság.

Hátrányok

 • nem található.

Victor Reinz

Értékelés: 4.9

Victor Reinz

A Victor Reinz márka az amerikai Victor és a német Reinz cég egyesüléséből született. 1993-ban a vegyesvállalat csatlakozott a Dana holdinghoz, és az autóalkatrészek legnagyobb gyártójává vált. Körülbelül 90 gyártóüzem világszerte, 25 országban. A márkapartnerek közé tartoznak az autóóriások: Ferrari, VW, Fiat, Ford, Rena

  t, Volvo. A katalógusban motortömítések, olajtömítések, hengerfejcsavarok és tömítőanyagok találhatók. Az egyetlen probléma a márkával hazánkban a hamisítványok jelenléte. A szakértők azt tanácsolják, hogy alaposan tanulmányozza a csomagolást és a rajta lévő címkéket.

  Ugyanez a probléma a hazai autósokat is érinti. A fórumokon gyakran megvitatják, hogyan lehet azonosítani az eredeti termékeket.

  Előnyök

  • magas minőség;
  • gazdag választék;
  • hatékony olajfölözés;
  • hosszú élettartam.

  Hátrányok

  • Sok utánzat.

  Corteco

  Értékelés: 4.8

  CORTECO

  Egy másik márka német, bár Olaszországban alapították. A Corteco 1932 óta gyárt autóalkatrészeket, és az első alkatrész, amely lekerült a gyártósorról, az olajtömítés volt. Az üzem ma a Freudenberg csoport része; fő tevékenységi területei továbbra is a gumi- és fémtermékek, a szűrőelemek és a belsőépítészeti alkatrészek. A Corteco katalógusában összesen több mint 20 ezer darab található. alkatrésznevek. Különösen népszerűek a Simmerring tömítések, amelyeket számos új Ford, BMW, Nissan, Opel autóban használnak. A szakértők dicsérték a szelepszár tömítések katalógusát, amely helyet kapott a hazai autókban.

  A felhasználóknak nincs panaszuk a Corteco alkatrészek minőségére. Az autósok leginkább a nagyszámú hamisított.

  Előnyök

  • gumi rugalmassága;
  • gyenge építési minőség;
  • széles választék;
  • tartósság.

  Hátrányok

  • sok hamisítvány.

  Ajusa

  Értékelés: 4.7

  Ajusa

  A spanyol Ajusa a világ legnagyobb autóipari alkatrészgyártójának számít. A márka minden kontinensen rendelkezik gyártóüzemekkel. Ez lehetővé teszi az alkatrészek gyors szállítását a Nissan, Daewoo, Seat összeszerelő soraihoz, valamint a kiskereskedelmi láncok alkatrészeinek széles választékának fenntartását. A szakértők kiemelték a konszern K+F központját, ahol folyamatosan új alkatrészeket fejlesztenek ki. A termékek megfelelnek az ISO/TS16946, ISO 9001 (minőség) és ISO 14001 (környezetvédelem) nemzetközi szabványoknak. Olajtömítő kupakok, motortömítések, vezérműtengelyek és még sok más termék szerepel a katalógusban.

  Az Ajusa olajkupakot kapott hazai autósok elégedettek a teljesítményükkel. A legfontosabb dolog az, hogy megkülönböztessük az eredetit a hamisítványtól.

  Előnyök

  • magas minőség;
  • tökéletes befejezés;
  • Pontos méretek;
  • megfizethető árak.

  Hátrányok

  • sok hamisítvány.

  Goetze

  Értékelés: 4.6

  GOETZE

  A német Goetze vállalat világszerte ismert a hengerbetétekről, dugattyúgyűrűkről és motortömítésekről. A szakértők dicsérik a termék csappantyús kupakjait is. Németország különös figyelmet fordít termékei hamisítás elleni védelmére. A csomagoláson hologram, matrica és vonalkód található, a kupakokra pedig a cégnév első három betűje, az üzem száma, a méret és a tétel van ráöntve. A vállalat alkatrészeket szállít a Ford, a BMW, a Fiat, a Rena, a Ford, a BMW, a Fiat, a Fiat, a Rena, a Fiat és a Rena

   t. A katalógusban az orosz járművekhez a következő kupakok is megtalálhatók.

   A felhasználók visszajelzéseikben időnként panaszkodnak a hamisítványokra, amelyekkel foglalkozniuk kell. Az autósok azonban az olajtömítő kupakok viszonylag rövid élettartamát (15-20 ths. km) a rugalmasság elvesztése miatt.

   Előnyök

   • a hamisítás elleni védelem számos fokozata;
   • kiváló minőségű feldolgozás;
   • széles választék;
   • Hatékony olajeltávolítás.

   Hátrányok

   • korlátozott élettartam.

   Nok

   Értékelés: 4.5

   Nok

   A Nok-ot 1939-ben alapították a Japan Bearing Production Co., Ltd. A jelenlegi nevet 1985-ben alkották meg. A vállalatnak számos leányvállalata van különböző ázsiai országokban, ahol minőségi tömítéseket és tömítéseket gyártanak. A márka a Toyota és a Honda gyárak hivatalos beszállítója. A szakértők szerint az eredeti minőség a Japánban gyártott olajkupakokban található. A márkák tartósságban kissé gyengébbek, de vannak hamisított termékek is, ahol a minőség nem kérdéses.

   Az orosz piacon nagyobb eséllyel lehet hamisítványt vásárolni, mint valódi terméket. A márka tehát az eredeti kupakok hosszú élettartama ellenére is a top 6-ban van.

   Előnyök

   • az eredeti (OEM) kiváló minősége;
   • elfogadható ár;
   • tartósság;
   • pontos méretek.

   Hátrányok

   • Instabil minőség a leányvállalatoknál;
   • Rengeteg hamisítvány van.

   Glazer

   Értékelés: 4.4

   Industrias Serva

   A Glazer márka a spanyol Industrias Serva S. vállalathoz tartozik.A., amelyet 1964-ben alapítottak. A vállalat autókhoz való tömítőelemek gyártására szakosodott. A termékek közé tartoznak a motortömítések, olajtömítések, szelepszártömítések, tömítőanyagok és még sok minden más. A szakértők a márkát a pótalkatrészek hatalmas választéka miatt vették fel a felülvizsgálatba. Ezenkívül minden termék megfelel az ISO 9001 és a QS 9000 nemzetközi szabványok követelményeinek. Az autóalkatrészek egy része a forgalmazási hálózatba, másik része pedig a Ford, Nissan, Suzuki, John Deere gyárakba kerül.

   Sok hazai autós azonban panaszkodik a Glazer kupakok rövid élettartamára. Az egyik ok, amiért a szakértők a gumielem idővel bekövetkező rugalmasságának elvesztését nevezik.

   Előnyök

   • megfizethető árak;
   • gazdag választék;
   • pontos méretek;
   • jó védelem a hamisítás ellen.

   Hátrányok

   • tartósság.

   ayen

   Értékelés: 4.3

   Payen

   A francia Payen cég vezeti a Top 8 olajkupak-gyártó listáját. Még 1890-ben alapították, és a nevét Etienne Payen, az egyesített vállalkozások vezetője adta. A márka első termékei réz- és azbesztmosók voltak. 1998 óta a márkanév az amerikai Federal Mong csoporthoz tartozik

    . A vállalat kínálatában 10 ezer. termékek, export 100 országba. A mai napig a márka az orosz autósok szűk köre számára ismert. Ezt a szakértők pozitív tényezőnek tartják. . Gyakorlatilag nincsenek hamisítványok a piacon.

    Kevés felhasználói értékelés túlnyomórészt pozitív. a kupakok hosszú évekig megőrzik teljesítményparamétereiket, biztosítva az olajfilm minőségi eltávolítását.

    Előnyök

    • jó minőség;
    • Gazdag választék;
    • elfogadható árak;
    • tartósság.

    hátrányok

    • Oroszországban kevéssé ismert.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: