11 a legjobb órák utazáshoz

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánt és nem minősül vásárlási útmutatónak. Konzultáció szakemberrel a vásárlás előtt.

A modern valóság arra kényszeríti a turistát, hogy megismerkedjen mindenféle információ tömegével. Leggyakrabban használt okostelefon. De annyi adatot kell elővenni a zsebedből minden alkalommal, amikor szükséged van rá, hogy nem akarsz időt pazarolni arra. Ebben az esetben egy speciális, túrázó használatára tervezett óra segíthet. Ez lehet egy hagyományos kvarcmodell vagy egy teljes értékű okosóra. Nézzük meg a legjobb lehetőségeket, amelyek egyáltalán nem okoznak csalódást. A legjobb turisztikai órák áttekintése a műszaki specifikációk alapján. A jelölteket az elemző portál segítségével választották ki.

A legjobb turisztikai órák értékelése

HR acél
Jelölés hely termék neve ár
A legjobb utazási óra rangsor 1 CASIO G-SHOCK RANGEMAN GPR-B1000-1E 71 990€
2 Garmin Fenix 5X Plus Zafír 44 990€
3 ÁLLAMPOLGÁR CC3075-80E 78 180€
4 CASIO G-Shock GPW-2000-1A 48 320€
5 SUUNTO Elementum Terra Fekete/sárga bőr 27 940€
6 Garmin Fenix 3
7 Samsung Galaxy Watch Active2 acél 44 mm 20 780€
8 CASIO PRW-6600YB-3E 20 150€
9 Citizen Promaster BN4026-09E
10 Suunto Spartan
15 490€
11 Timex Expedíció TW4B07500 8 320€

CASIO G-SHOCK RANGEMAN GPR-B1000-1E

Értékelés: 5.0

CASIO G-SHOCK RANGEMAN GPR-B1000-1E

A japán CASIO G-SHOCK elektronikus karórák sorozata már évtizedek óta létezik. Ezek az eszközök robusztus házzal és számos funkcióval rendelkeznek. A GPR-B1000-1E nevű modellt már okosórának is nevezhetjük, bár valójában ugyanaz az elektronikus óra, ismerős kijelzővel. Nem telepíthetők alkalmazások, így a funkcionalitás még mindig kissé korlátozott. De a legtöbb ember elégedett mindazzal, amit ez az óra kínál.

Mint mindig, ez a modell is tökéletes ütésálló tokot kapott, amely ugyanakkor nem engedi be a port. Alacsony hőmérsékleten is képes stabil maradni, ezért gyakran látható a hegymászók kezén. Az óra vízálló, így úszáshoz is használható. Ráadásul a nagy mélységekbe való merülés is megengedett!

A készülék belsejében rengeteg mindenféle érzékelő található. Például van egy barométer, amely 195 és 825 mmHg közötti légköri nyomást mér. Cikk. Az óra is tetszeni fog egy hőmérővel. Azonban nem fog megfelelően működni, ha a környezeti hőmérséklet -10°C alá csökken. Olyan magasságmérővel rendelkezik, amely még az Everesten is gond nélkül működik. A szenzorok nélküli készülék a Hold korát és fázisát, az árapály-információkat, valamint a napfelkelte és napnyugta idejét is megmutatja.

Meglepő módon ez nem minden, amit a tükröződésgátló bevonattal ellátott kijelző bevezet. Az óra még GPS-chippel is rendelkezik! Lehetővé teszi, hogy a készülék megmondja az utazónak az útvonalát, valamint segít visszatérni a kiindulópontra. Röviden, ezzel az órával lehetetlen eltévedni! Építsen egy útvonalat az okostelefonján, amellyel a szinkronizálás Bluetooth-on keresztül történik.

A CASIO G-SHOCK GPR-B1000-1E, mint sok más óra ebben a sorozatban, felhasználóbarát kezelőszervekkel büszkélkedhet. Gyakorlatilag minden funkció egy-két gombnyomással elérhető. Van egy elforgatható korona is, amelyet szintén a különböző funkciók közötti váltáshoz terveztek. A készülék hátoldalán kerámia burkolat található. Ami a szíjat illeti, az polimer anyagból készült, de szénszálas betéttel kiegészítve – ez észrevehetően erősebbé teszi.

Sajnos a 142 grammos óra nem büszkélkedhet hosszú akkumulátor-élettartammal. A beépített akkumulátor teljes feltöltése körülbelül 20 órányi működésre elegendő aktivált GPS-navigációval. Ha pedig csak alkalmanként használja a GPS-t, az akkumulátor élettartama 33 órára nő. Nos, ha ez a chip egyáltalán ki van kapcsolva, akkor néhány hónapig elfelejtheti a töltő létezését. Van egy energiatakarékos funkció is, amely több mint két évig tart, de eltávolítja a fent említett energiatakarékossági funkciókat.

Előnyök

 • Kiváló ütésálló és porálló ház;
 • GPS-chip van jelen;
 • Szinkronizálhatja okostelefonjával;
 • Információkat találunk a Holdról, a Napról és az óceán viselkedéséről;
 • Gyorsan átvált repülőgép üzemmódba;
 • Van hőmérő, barométer, iránytű és magasságmérő;
 • Könnyű kezelhetőség;
 • Robusztus szíj.

Hátrányok

 • Magas költségek;
 • Néhányan túl nagynak fogják találni.

Garmin Fenix 5X Plus Zafír

Értékelés: 4.9

GARMIN FENIX 5X PLUS ZAFÍR

Ez az intelligens óra egy kerek alakú LCD-képernyővel van ellátva, amely kiválóan alkalmas a turizmusra. Átlómérete 1,2 hüvelyk, ami meglehetősen kicsi készülékké teszi. A kijelző felbontása 240×240 képpont, így elfelejtheti a pixelesedés jelenségét. A képernyő tetejét zafírkristály borítja. Karcálló, de légy óvatos – megrepedhet, ha különösen kemény felületre ütközik.

IPX7 vízálló. A gyártó azt állítja, hogy akár úszni is lehet az óráiban. Csak nagy mélységekbe való merülés esetén ellenjavallt. Ahogy az egy okosórától elvárható, ez a modell támogatja a harmadik féltől származó alkalmazások telepítését. Néhány vásárló azonban elégedett a készülék alkotói által kínált készlettel. Egyébként ez a modell 15 GB belső memóriával rendelkezik. Ez a hangerő még azt is lehetővé teszi, hogy egy kis zenét dobjon ide, és utána Bluetooth-fejhallgatón keresztül hallgassa meg.

Mivel a turisztikai órákról beszélünk, a Garmin Fenix 5X Plus Sapphire nevű modell nem tudott sok további érzékelő nélkül. A leginkább figyelemre méltó a tok hátulján található pulzusmérő monitor. Állandó üzemmódban is működhet, ami mindenképpen hasznos lehet valakinek. Magasságmérővel, hőmérővel és digitális iránytűvel is rendelkezik. Ez utóbbi különösen hasznosnak bizonyul, ha itt GPS-navigációt használnak. Egyébként egy teljes értékű fényképezőgép – a színes kijelző jelenléte befolyásolja azt.

Természetesen egy ilyen eszköz az internetről is kaphat információkat. A mobilhálózatok támogatása azonban itt még mindig hiányzik, Wi-Fi-hez kell csatlakoznia, vagy szinkronizálnia kell az okostelefonjával. És ott van még az NFC és az ANT vezeték nélküli modul+. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy bizonyos sportérzékelőktől információkat kapjon.

A turizmus számára egy ilyen óra szűk keresztmetszete a futási idő. Itt 13 óra, ha a GPS chip aktiválva van, és a zenelejátszás fut. Ha nem használ zenét, és csak alkalmanként kapcsolja be a navigációt, az akkumulátor élettartama elérheti a 32 órát. Ha pedig kikapcsolja a GPS-t és a pulzusmérőt is, 70 óra után szüksége lesz a töltőre. Az erős energia-mentés lehetővé teszi az óra folyamatos használatát 20 napig, de ne számítson sok funkcionalitásra – legfeljebb arra számíthat, hogy értesítéseket kap.

Előnyök

 • A készülék súlya nem haladja meg a 96 grammot;
 • Folyamatos pulzusszámmérés lehetséges;
 • Hőmérő, magasságmérő és iránytű is rendelkezésre áll;
 • Elérhető harmadik féltől származó alkalmazások telepítéséhez;
 • Számos vezeték nélküli modul;
 • GPS-chip van jelen;
 • Nagy felbontású színes kijelző;
 • Van egy komoly vízvédelem;
 • Rengeteg memória a zene számára.

Hátrányok

 • Nem egy különösen megbízható szilikonpánt;
 • Nagyon magas költségek;
 • Nincs barométer.

ÁLLAMPOLGÁR CC3075-80E

Értékelés: 4.8

ÁLLAMPOLGÁR CC3075-80E

A megnyitott a turizmusra vonatkozó értékelésünk órája napelemes akkumulátorral rendelkezett, amely lehetővé teszi, hogy legalább valahogy növelje az akkumulátor élettartamát egy többnapos túra során. A CITIZEN CC3075-80E ilyen elemmel rendelkezik. Ez is egy kvarcóra, de az analóg típushoz tartozik. Ez azt jelenti, hogy az itt megjelenő információk hagyományos nyilakkal jelennek meg. Ez már önmagában is elég ahhoz, hogy megmutassa, hogy nem számíthat sok funkcionalitásra. De akkor mit kérnek közel 80k. rubel?

Ennek a modellnek a teste rozsdamentes acélból készült. A szíj hasonló. A számlapot ásványi üveg borítja, amelynek szinte örökké tartania kell. Ennek az órának a tok átmérője 44 mm, vastagsága 14,5 mm. Tisztességes méret, bár nem megfizethetetlen. WR100 vízállósági osztálya nem hagyható figyelmen kívül, mivel ez még a merülést is lehetővé teszi, bár sekély vízben.

Ez az óra nem csak az időt, hanem a dátumot – a napot és a hét napját – is képes megjeleníteni. A naptár örökös, bár ez nem olyan fontos. Ez a modell képes a teljesítménytartalék kijelzésére is. És nagyon lenyűgöző alakot tud megjeleníteni! A dolog az, hogy teljesen feltöltve az óra akár 720 napig is képes futni! De miért pazaroljuk az energiát?? Óra-, perc- és másodpercmutató? Persze, aktiválhatja a GPS-t, de erre csak az időzóna automatikus módosításához van szükség. Valójában ez az egyetlen utazási funkció ebben az órában. Igaz, az utazók csak az elpusztíthatatlan tok és a tükröződésmentes bevonat miatt vásárolják meg ezt a modellt. Még egy ütésgátló egyensúly-tengely eszközzel is rendelkezik, amely a legkisebb ütközésnél is blokkolja a forgórészt. Ha barométert, hőmérőt, GPS navigációt, napunkról szóló információkat szeretne, akkor jobb, ha megfontolja, hogy vásároljon egy másik órát, sokkal okosabbat.

Előnyök

 • A kezek világítanak a sötétben;
 • Nagyon hosszú akkumulátor-üzemidő;
 • Napelemmel rendelkezik;
 • A készülék zafírüveget használ, tükröződésgátló bevonattal;
 • Jó vízállósággal rendelkezik;
 • A tok és a szíj rozsdamentes acélból készült;
 • Megjelenik a nap és a hét napja;
 • Automatikus időbeállítás a GPS segítségével;
 • Fényszintjelző.

Hátrányok

 • Súlya 167,5 g;
 • Ijesztően drága.

CASIO G-Shock GPW-2000-1A

Értékelés: 4.7

CASIO G-Shock GPW-2000-1A

Egy másik karóra a turizmus számára, amely képes a legpontosabb időt megjeleníteni. A GPS műholdak és az okostelefonnal való Bluetooth szinkronizálás segítségével korrigálható. Ez a modell hagyományosan ütésálló tokot is kapott. Itt és belül védett – a gyártó azt állítja, hogy alkotását nem befolyásolják sem a gravitációs, sem a centrifugális, sem a rezgő erők. Köszönhetően különösen a rezgésálló alfa-gélnek, amely bevonja a mozgásmodult. Mágneses mező elleni védelemmel is rendelkezik.

A G-Shock sorozatú órák gyakran nem félnek a víz alá merüléstől. Ez a modell is megfelel ennek a szabálynak. Bár ha búvárkodik, jobb, ha megnyugtatja magát, ha leveszi az órát a csuklójáról. És miért lenne szükség egy ilyen eszközre a mély vízben?? Az a tény, hogy ez egy analóg darab, amelynek képességei korlátozottak. Nem büszkélkedhet mélységmérővel vagy bármi ilyesmivel. Természetesen van stopperóra, időzítő és ébresztőóra, de ezek a funkciók aligha hasznosak a víz alatt.

Ahogy kell, egy utazóóra könnyű kezelhetőséggel büszkélkedhet. A repülőgépes üzemmódba kapcsolás egy gombnyomással történik! Az időn kívül a CASIO G-Shock GPW-2000-1A kijelzi a dátumot és a hét napját is. 2099-ig tartó naptár, így az órát öröklő gyermekei is a megfelelő hét napját fogják látni. A számlapot zafírkristály borítja. Egy másik tartozék antireflexiós bevonattal rendelkezik, ami a szabadban biztosan felesleges. Az óra súlya mindössze 120 g. Nem olyan sok egy szörnyetegnek, amelynek vastagsága eléri a 18,2 mm-t!

Előnyök

 • Jó vízvédelem;
 • Az idő GPS és Bluetooth segítségével frissíthető;
 • Támogatja az M
   ti 6. sáv;
  • Megjelenik a nap és a hét napja;
  • Megjeleníti az aktuális szélességi és hosszúsági fokot;
  • Egy gyors váltás repülőgép üzemmódra;
  • Van egy napelem;
  • Akár hat hónapos akkumulátor-üzemidő;
  • Van egy kis második időzóna tárcsa.

  Hátrányok

  • A kis órát nem lehet kicsinek nevezni;
  • Magas költségek;
  • A funkcionalitás nem túl széles.

  SUUNTO Elementum Terra Fekete/sárga bőr

  Értékelés: 4.6

  SUUNTO ELEMENTUM TERRA FEKETE/SÁRGA BŐR

  Ez a turisztikai karóra nem könnyű eladásra találni. Az a tény, hogy nagyon specifikusak, nincs szükségük mindenkire. Egy olyan eszköz, amely leginkább a hegymászás szerelmeseinek tetszene.

  A finn gyártmányú óra a hagyományos kézművesség és a digitális technológia egyedülálló kombinációja. Ez utóbbin egy kerek LCD-kijelző található, amely az időt, a dátumot és számos más információt mutat. Káprázásgátló bevonattal rendelkezik, hogy ellenőrizni tudja az aktuális magasságot, ahogyan azt kitalálta. A készülék kijelzi a légnyomást is. Van egy hőmérő is. Néhányan a digitális iránytűből is profitálhatnak. Csak az a kár, hogy nincs kiegészítve GPS-szel. Ez azt jelenti, hogy útbaigazítást tud mutatni, de térképet nem. Meg kell jegyezni, hogy egyáltalán nincs lehetőség további alkalmazások letöltésére – csak az alkotók által biztosított funkciókra kell hagyatkoznia.

  Ez a modell megfelel a WR100 vízállósági osztálynak. Használható búvárkodásra. Az úszástól semmi sem fog történni a tokkal, mivel rozsdamentes acélból készült. Ami a pántot illeti, az különböző lehet, beleértve a valódi bőrből készülteket is.

  Sajnos, ennek az utazási órának több hátránya van, mint előnye, különösen, ha az utazás szerelmese valóban megvásárolja. Például nincs második időzóna. Az ébresztőóra funkció is korlátozott – még a hét napja szerint sem lehet beállítani az időbeosztását. De a legkiábrándítóbb a pulzusmérő és a lépésszámláló hiánya. De a futási idő szép. Könnyen elérheti a 12 hónapos használatot!

  Előnyök

  • Acél tok zafírüveggel;
  • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
  • Van hőmérő, barométer, magasságmérő és iránytű;
  • A magasságok meghódítására van egy napló;
  • Megvalósított vízállóság.

  Hátrányok

  • Nincs GPS;
  • Nincs lépésszámláló vagy pulzusmérő;
  • Korlátozott ébresztőóra funkció;
  • Nincs időmeghatározási funkció.

  Garmin Fenix 3

  Értékelés: 4.5

  Garmin Fenix 3

  Egy másik Garmin utazási okosóra. Ismeretes, hogy e márkanév alatt rengeteg mindenféle, az utazáshoz tervezett eszköz van. A Garmin Fenix 3 minden időjárási körülmények között használható – az óra teste komoly vízvédelemmel rendelkezik. Akár sekély vízben is megmártózhat bennük! És ha a gyártó nem fukarkodott a testtel, rozsdamentes acélból hozva létre, akkor a szíj nem ugyanaz – a vevő hagyományos szilikon tartozékot vár.

  Garmin Fenix 3 – ez az az eset, amikor az óra nagyon gazdag funkcionalitást kínálhat. Néhányan szeretni fogják az okostelefonra érkező értesítések megjelenítését. Mások értékelni fogják a néhány sportérzékelővel való interakciót, amelyek jeleit Bluetooth és ANT segítségével kapják+. Mások rendszeresen használják a futáshoz és más fizikai tevékenységekhez kapcsolódó funkciókat.

  Természetesen ez az intelligens óra nem nevezhető tökéletesnek. Néhány embert zavarni fog a beépített pulzusmérő hiánya. De ez a probléma megoldható. A dolog az, hogy van egy olyan változata a Garmin Fenix 3-nak, amely mellkasi érzékelővel rendelkezik. És mondanom sem kell, hogy sokkal jobb munkát végez, mint a szokásos LED-es pulzusmérő?

  Ez az utazóóra megmondja, mikor kel és mikor nyugszik a nap. Van navigáció, mivel a készülék GPS-chippel van felszerelve. Ezen az eszközön keresztül akár távolról is vezérelheti a zenelejátszót az okostelefonján. Ez a modell képes az alvás monitorozására is, így. Magasságmérő és iránytű. Csak a barométer és a hőmérő hiányzik. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy ezekre az érzékelőkre nem mindenkinek van szüksége.

  Minden információ az 1,2 hüvelykes kerek képernyőn jelenik meg. Felbontása 218×218 képpont, ami teljesen elegendő. A kijelző, a burkolat és az összes alkatrész nem sokat nyom – a készülék súlya mindössze 86 g. Ennek ellenére a gyártó nem csökkentette túlságosan az akkumulátor kapacitását. Teljes feltöltése 20 órányi aktív használatra elegendő. Ha pedig kikapcsolja a GPS-t, még lenyűgözőbb eredményeket érhet el.

  Előnyök

  • Az óra nagyon könnyű;
  • Van alvás- és fizikai aktivitásfigyelés;
  • Magasságmérő és iránytű van;
  • Létezik külső pulzusmérővel ellátott változat is;
  • A funkcionalitás bővíthető;
  • Számos vezeték nélküli modul;
  • Van egy GPS-chip;
  • A vízvédelem megvalósul;
  • Minőségi színes kijelző.

  Hátrányok

  • Nincs barométer vagy hőmérő;
  • Magas költségek;
  • Egy rövid életű gumipánt;
  • Nem tökéletes szoftverteljesítmény.

  Samsung Galaxy Watch Active2 acél 44mm

  Értékelés: 4.4

  SAMSUNG GALAXY WATCH ACTIVE2 ACÉL 44MM

  Mint tudják, a Samsung az okosórák gyártója is. És néhányuk szabadtéri tevékenységek során is használható. Például a Samsung Galaxy Watch Active2 nevű modell jól jöhet túrázás vagy sportolás közben. Vízálló tokkal rendelkezik. Azonban az óra még mindig nem tud merülni – a maximális vásárló csak úszni és zuhanyozni tud.

  Az egység kerek alakú. A tok rozsdamentes acélból, a szíj pedig bőrből készült. Az előlapon egy 1,4 hüvelykes kijelző található, amely Super AMOLED technológiával készült. 360×360 pontra emelt képernyőfelbontás. Ennek eredményeképpen a kép hihetetlenül tiszta. Úgy tűnik, hogy közvetlenül az üvegen is megjelenik. Röviden, a kijelző nem tud segíteni, de pozitív benyomást kelt. By the way, ami történik rajta, felelős a Tizen operációs rendszer, amely támogatja a további alkalmazások telepítését.

  Még az alapértelmezett utazási óra is rendelkezik az összes szükséges funkcióval. Például halk rezgéssel figyelmezteti Önt az okostelefonján érkező értesítésekre. Van stopperóra, időzítő és intelligens ébresztőóra is. És a készülék akkor is képes segíteni, ha egy másik városban tartózkodik, mivel saját GPS-chippel rendelkezik, és az itt használt képernyő könnyen elfér egy kis területen a térképen. Elméletileg hasznos lehet a zene lejátszásának és a Bluetooth-fejhallgatóra való átvitelének képessége. De a készülék csak 4 GB állandó memóriával rendelkezik. És ez nagyon kevés az audiotároláshoz.

  Ez az óra nemcsak a fizikai aktivitást, hanem az alvást is képes nyomon követni. Beépített pulzusmérővel is rendelkezik. Elsősorban arra szolgál, hogy az edzés ne lépjen át egy bizonyos határt, ami után károsíthatja az emberi testet. Az egyéb érzékelők közé tartozik egy barométer, amely megmondja a légköri nyomást. Nincs más hasznos érzékelő ebben az órában. Sajnos, valakinek jól jönne egy magasságmérő. De a készülék szokatlanul könnyűnek és aprónak bizonyult. És mindezt egy 340 mAh-s akkumulátorral! Aktív használat esetén a teljes töltésnek 60 órán át elegendőnek kell lennie. Kár, hogy a Tizen nem az a fajta firmware, amely biztosíthatja, hogy havonta csak egyszer használja a hálózati adaptert. Még ha ki is kapcsolja az összes kiegészítő funkciót, akkor is csak 131 órán át kell gondolkodnia rajta.

  Előnyök

  • A súly nem haladja meg a 42 g-ot;
  • Apró a versenytársak méretéhez képest;
  • Vannak harmadik féltől származó alkalmazások;
  • Nagyon fényes és színes kijelző;
  • Van barométer és pulzusmérő;
  • Az alvás és a fizikai aktivitás nyomon követése;
  • Beépített GPS-chip;
  • Bluetooth 5 van jelen.0, Wi-Fi és NFC;
  • Nem különösebben magas költség.

  Hátrányok

  • Nincs magasságmérő;
  • Vízállóság csak szabványos WR50;
  • A szíj nem nevezhető tartósnak;
  • Nem túl hosszú üzemidő;
  • Gyenge mágneses rögzítés a töltőben.

  CASIO PRW-6600YB-3E

  Értékelés: 4.3

  CASIO PRW-6600YB-3E

  Egy másik kvarcóra a japán CASIO cégtől a turizmus számára. Ezúttal nem a G-Shock család tagja, így nem különösebben ütésálló. A PRW-6600YB-3E nevű modell acélból és műanyagból készült. Ezt az órát a zuhany alatt is viselheti. Úszni is szabad. De a búvárkodás a gyártó által állított maximum, amit a használati utasításban említett WR100 minősítés is bizonyít. Ez azonban a vásárlók túlnyomó többségének elegendő.

  A lünetta itt ásványi kristály borítja. Sötétben világító óra-, perc- és másodpercmutatóval rendelkezik. Van egy kis kijelzője is, amely a hét napját mutatja. Ez a tartozék néhány más funkciót is képes ellátni. Egy extra mutatóval is rendelkezik a magasság, a légköri nyomás és még a hőmérséklet kijelzésére is. A CASIO PRW-6600YB-3E iránytűként is használható. Röviden, elég jó egy viszonylag olcsó órához képest, amely egyáltalán nem hasonlít az okos társaira!

  A japánok nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy még a kvarc-alkotásaik is a lehető legpontosabban mutassák az időt. Kifejezetten erre a célra bevezették a technológia támogatását, amely lehetővé teszi, hogy ez a tartozék információt kapjon az időről a rádiótornyoktól. Oroszországban ez a technológia nem gyakori, de Ázsiában és számos európai országban valóban működik.

  A jó hír az, hogy az óra még az itt lévő kijelzővel együtt is képes legalább fél évig üzemelni. És ez feltételezi, hogy mindig bent marad a házban! A szabadban viszont a napelemes búvárkomputer aktiválódik, és 25 hónapig használható. További előnye az óra súlya, amely mindössze 67 g. Ezek azonban nem különösebben finomkodnak. Ami a pántot illeti, az textilből készült. Úgy érzem, mintha a gyártó a legjobban próbált volna spórolni a.

  Előnyök

  • Napelemmel rendelkezik;
  • Jó vízállóságot valósítottak meg;
  • Az idő kijelzésének analóg és digitális módja;
  • Az óra magasságmérővel és a hét napjának kijelzésével rendelkezik;
  • Iránytűt, barométert, hőmérőt és magasságmérőt tartalmaz;
  • Nem túl drága;
  • Alacsony súly.

  Hátrányok

  • Nem a legjobb szíj;
  • Az üveg nem tűnik különösen megbízhatónak;
  • A beállítás nem intuitív;
  • A magasságmérő néha hazudni kezd.

  Citizen Promaster BN4026-09E

  Értékelés: 4.2

  Citizen Promaster BN4026-09E

  Egy másik kvarc karóra a turizmus számára, de most egy másik japán gyártótól. Ritkán kapható a piacon. Ez azért van, mert túlságosan vízálló. Ezzel az órával búvárkodni is lehet, amit a WR200 minősítés is bizonyít. Sokan inkább pénzt takarítanak meg egy alacsonyabb vízállósági besorolású tartozék beszerzésével.

  Az óra teljesen analóg. Egyáltalán nincs kijelző. De ez nem akadályozza meg abban, hogy mindenféle információt megjelenítsen… Például van egy iránytű. Egy többnapos túrán, ismeretlen terepen, jól jöhet. Az óra magasságmérővel is rendelkezik. Leggyakrabban azok használják, akik szeretnek hegyet mászni. Továbbá egy olyan tartozék, amely képes az aktuális számot megjeleníteni. Sajnos, nem lehet számítani a hét minden napjára. Nincs más hasznos műszer – nincs hely például hőmérőnek, nemhogy barométernek. Ezért van ez a modell az értékelésünk alsó felében.

  Mint sok hasonló óra, a Citizen Promaster BN4026-09E is napelemmel működik. Ez azt jelenti, hogy minél többet van a szabadban, annál tovább bírja ez az óra.

  A modell alapanyagai a következők. A tok itt titánból készült, karbon bevonattal. Ez önmagában is egy nagyon lenyűgöző megjelenésű és – nem is gondolná – drága órává teszi. A kezek itt képesek világítani a sötétben. Ami pedig a szíjat illeti, az gumiból készült. Ha nem tetszik ez a gyártóválasztás, a szíjat később bármilyen más szíjra cserélheti. Az óra súlya 98g.

  Előnyök

  • Beépített napelemmel rendelkezik;
  • Egy nagyszerű eset;
  • Maximális vízállóság;
  • Megjeleníti az aktuális számot;
  • Beépített magasságmérő és iránytű;
  • Teljesítménytartalék kijelző.

  Hátrányok

  • Nincs lehetőség az idő automatikus beállítására;
  • Nem mutatja a hét napját;
  • Hasznos lenne egy barométer és egy hőmérő;
  • A szíj nem fog mindenkinek tetszeni.

  Suunto Spartan HR acél

  Értékelés: 4.2

  SUUNTO SPARTAN<tr></div><p>AINER HR STEEL” src=”/wp-content/uploads/2023/05/93816666198051-4611.jpg” height=”450″ title=”SUUNTO SPARTAN</p><tr>AINER HR STEEL”><p>Ez az okosóra mindenféle edzéshez és utazáshoz is kiválóan alkalmas. Minden időjárási viszonyok között viselhető, mivel vízálló. Olyannyira, hogy még úszni is lehet benne. De nem a búvárkodás! Sajnos, nem vízálló WR50-ig.</p><p>Ennek a modellnek a tokja rozsdamentes acélból készült. Azonban az óra olcsóbb, műanyagból készült változatát is megtalálhatja. Vannak különböző szíjjal ellátott opciók is. Ha a pénzügyei korlátozottak, akkor jobb, ha szilikonpánttal ellátott készüléket szerez be. Ne felejtse el, hogy ez később is megváltoztatható, ha szeretné.</p><p>Az ásványi üveg alatt egy kerek kijelző található. A tok felbontása 218 x 218 pixel, ami ebben a méretben teljesen elegendő. A színes képernyő lehetővé teszi, hogy egy pillantással láthassa a szükséges információkat. És ebből sok lehet. Az óra például nyomon követheti a fizikai aktivitást a megtett lépések számának kijelzésével. És ha a GPS-chipet használja, akkor a távolságot is rögzíti! Alvásfigyeléssel is rendelkezik. A kalóriaszámlálás nem merült feledésbe. A készülék hátulján található egy pulzusmérő, amely szintén hasznos lehet. Végül a gyártó nem feledkezett meg a magasságmérőről sem. Az okosórának tehát a hegymászás rajongói számára is vonzónak kell lennie.</p><p>Egyébként olyan érzés, mintha a gyártó mindent megtett volna a költségek megtakarítása érdekében. Bluetooth-modullal szerelte fel alkotását, de a kommunikációs eszköz más szabványairól nem hallomásból van szó. Továbbá nincs barométer, hőmérő és digitális iránytű, ami szintén sajnálatos. És a legnagyobb csalódás az akkumulátor. Egy teljes feltöltés mindössze 10 órányi használatra elegendő a GPS chip aktiválásával. De ha kikapcsolja, az akkumulátor élettartama észrevehetően hosszabb lesz. Elméletileg 336 órára növelhető, de ez csak akkor lehetséges, ha csak nagyon alapvető funkciókat használunk.</p><h4>Előnyök </h4><ul><li>Van egy GPS-chip;</li><li>Van magasságmérő és pulzusmérő;</li><li>Bevezette az alvás és a fizikai aktivitás nyomon követését;</li><li>Számos alkalmazás;</li><li>A tok minőségi anyagokból készült;</li><li>Az árcédula nem túlzó;</li><li>Az óra nem különösebben nehéz.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Rövid akkumulátor-üzemidő;</li><li>A vízvédelem nem jelenti a búvárkodás lehetőségét;</li><li>A pulzusmérő nem működik tökéletesen;</li><li>A műanyag változat gyorsan eltörhet a pánt rögzítése.</li></ul><h3>Timex Expedíció TW4B07500</h3><p>Értékelés: 4.1</p><div style=TIMEX EXPEDÍCIÓ TW4B07500

  Választékunkat a látszólag hétköznapi elektronikus karórák teszik teljessé. Ez az egyetlen olyan készülék a felülvizsgálatunkban, amely szegmenskijelzővel rendelkezik. Ez egy nagyon olcsó órát tesz belőle. És természetesen a műanyag burkolatnak is köszönhetően.

  Külsőleg a tartozék a G-Shock sorozat jól ismert óráját másolja. Itt azonban észrevehetően olcsóbb anyagokat használtak. De ez nem akadályozza meg az órát abban, hogy WR100 vízállósági osztállyal büszkélkedjen. Ez azt jelenti, hogy akár könnyű búvárkodásra is használható! Azt tanácsoljuk, hogy ne ellenőrizze – ha a belsejét elönti a víz, senki sem fogja visszafizetni.

  Nemcsak a tok, hanem a szíj is műanyag. Valójában nincs üveg – helyette átlátszó műanyagot használnak. Ebben a tekintetben nem kétséges, hogy az előlapot fokozatosan karcolások borítják. Más szóval, ezt a modellt csak másfél-két év aktív használatra tervezték.

  A működést egy kezdetleges akkumulátor biztosítja. Nincs napfényes töltés szóba sem jöhet. A funkcionalitás szempontjából nem nevezhető széleskörűnek. Az óra két időzónában mutatja az időt. Használható ébresztőóraként (három beállítás van), időzítőként és stopperóraként. Az aktuális dátum – nap, hónap és a hét napja – is megjeleníthető. És nagyjából ennyi. Felejtse el a speciális utazási trükköket – nincs magasságmérő, nincs GPS-chip, nincs más sallang.

  Előnyök

  • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
  • Van némi vízállóság;
  • Megjelenik a dátum;
  • Második időzóna funkció;
  • Háttérvilágítású kijelző;
  • Alacsony költség.

  Hátrányok

  • Szörnyű szíj;
  • Az üveg nagyon gyorsan megkarcolódhat;
  • Hiányzik a magasságmérő, a barométer, a hőmérő és a GPS;
  • A megjelenés nem mindenkinek fog megfelelni.

  Következtetés

  Gyakran egy utazási óra sok pénzbe kerül. Ám felülvizsgálatunkból kiderült, hogy ez a szabály nem mindig igaz. A viszonylag olcsó modellek azonban nem sok funkciót kínálnak. A legtöbbször még GPS-chip sincs bennük! Ezért azt tanácsoljuk, hogy tízszer is gondolja át, mielőtt bármilyen olcsó órára esik a választása.

  Olvasson tovább  A Sony top 5 videokamerája
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: