11 legjobb videó rögzítő kártya

*A szerkesztő véleménye szerint a legjobb. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem kezelendő vásárlási útmutatóként. Mielőtt megvásárolná, konzultáljon egy szakértővel.

Az olyan számítógépes hardverkomponensek, mint a videokártya, nem tartoznak a mainstream kategóriába, és nem is létezik annyi modell a piacon, mint az alaplapok vagy a grafikus kártyák. Mindazonáltal néhány fontos feladathoz ez az eszköz rendkívül hatékony megoldásnak bizonyul, és bizonyos esetekben az egyetlen lehetséges megoldásnak. Az Expertology szerkesztősége részletes áttekintést nyújt Önnek arról, hogy szakértőink szerint melyek a 2020 első félévének legjobb videófelvevőkártyái.

Mi az a video capture kártya

Kezdjük a terminológia meghatározásával és az olvasó rövid eligazításával a témában. Talán ez az Ön számára video capture kártya lesz egyszerű, hatékony és olcsó megoldás a jelenlegi problémákra, amelyről talán nem is tudsz.

A videofelvevőkártya alapvetően egy olyan elektronikus eszköz, amelyet arra terveztek, hogy az analóg jeleket digitális videófolyamba konvertálja. Az eszköz lehet belső – közvetlenül az alaplaphoz csatlakoztatva PCI vagy PCI-E interfészen keresztül, vagy külső – a csatlakozás leggyakrabban USB-n keresztül történik. Fokozatosan, ahogy a technológia fejlődik és minden digitális lesz, a gyártók fokozatosan elhagyják az analóg interfészeket a tisztán digitális interfészek javára. Ezért még a “rögzítés” fogalma is puszta formalitás marad a digitális adatfolyam vonatkozásában, és nem jelent többet egyszerű rögzítésnél.

A videofelvételi funkciót valójában a számítógép videokártyája vagy akár maga a központi feldolgozó egység is elláthatja integrált videomodullal. A feladatoknak azonban csak egy korlátozott köre végezhető el ilyen módon, és természetesen nem lehet földfelszíni vagy műholdas TV-adásokat rögzíteni. Ha videostreamingről van szó, különösen nagy felbontású vagy központosított, több kamerát tartalmazó videómegfigyelés esetén, egy önálló eszköz elengedhetetlen.

A videokártya lehetővé teszi, hogy videokártya, sőt, bizonyos esetekben számítógép nélkül is rögzítsen egy videófolyamot. Egy ilyen eszköz nem csak radikálisan tehermentesíti a rendszert, és megakadályozza a bosszantó és gyakran végzetes késedelmeket, hanem megoldja az alapvető lehetőséget olyan feladatok elvégzésére, amelyekre még a legerősebb grafikus kártya sem képes.

A videofelvevőkártyákat gyakran videofelvevőkártyáknak is nevezik – ezek szinonimák, és ugyanazt jelentik. Emellett hasznos tudni, hogy az önálló TV-tunerek alapvetően videofelvevőkártyák, de hangsúlyosabb specializációval.

Hogyan válasszunk videofelvevőkártyát

Most pedig röviden elemezzük a főbb jellemzőket, amelyek segítenek meghatározni a konkrét választást a videofelvételi kártya megvásárlásakor.

Belső vagy külső

A közhiedelemmel ellentétben, miszerint a külső kapcsolatok mindenképpen jobbak, mint a belső kapcsolatok, ez a pont nem olyan nyilvánvaló. Valójában mindkét formátényezőnek vannak előnyei és hátrányai is.

A külső videokártya nyilvánvaló előnye a hordozhatóság. Bármikor kikapcsolható és áthelyezhető egy másik számítógépre. A belső kártyák viszont sokkal kevesebb közvetítővel rendelkeznek, amelyek befolyásolják a feldolgozási sebességet, és az alaplaphoz való közvetlen csatlakozással a lehető leggyorsabb adatátvitelt teszik lehetővé. Másrészt, ha a belső kártya leáll, újra kell indítani az egész számítógépet, míg a külső kártya esetében elegendő ki- és bekapcsolni.

Az expertológia szakembereinek általános ajánlásai e tekintetben a következők. Ha egy helyhez kötött munkaállomást tervez HD streamingre konfigurálni, vagy egy olyan központosított videofelügyeleti rendszert, amely csak erre a területre specializálódik, akkor célszerű belső videofelvevőkártyát választani. Ha a számítógépet gyakran használják más célokra, amelyre a jelenlét a rendszerben további és átmenetileg felesleges “vas” nincs értelme, vagy akár nem kívánatos, akkor a legjobb, ha valami tisztességes külső videofelvevőkártya választja.

Erősen ajánlott, ha külső kártyát vásárol, válasszon USB 3-as vagy magasabb szintű modellt.0. Ez minimalizálja a feldolgozás és az átvitel sebességében mutatkozó különbségeket.

A rendelkezésre álló internetkapcsolat minősége és sebessége

Az, hogy mennyire gyors és stabil az internetkapcsolat, közvetlen hatással lehet a videófelvevőkártya kiválasztására. Például nem tudsz ultra-nagy felbontásban streamelni egy olyan kapcsolaton, amelynek sávszélessége nem elegendő. Egy másik dolog az, hogy a tábla megvásárolható “a növekedéshez”, feltételezve a kommunikáció minőségének javításának kilátását. De ha ilyen frissítés nem várható, akkor nincs értelme megvenni a drága táblát.

Ugyanez vonatkozik a több forrást támogató kártyákra is. Egy videofelvételi rendszer számára egy ilyen vásárlás szükségszerű, de egy streaming állomás számára értelmetlen pénzkidobás.

Amikor a streaming sebességről van szó, 3Mbps SD minőség 480p elég lesz (ha a csatorna nincs pluszban megterhelve valamivel), egy 5Mbps csatorna elég lesz 720p-hez, az F

  lHD 1080p legalább 8Mbps, 4K esetén pedig legalább 25Mbps szükséges.

  A megadott sebességadatok elhanyagolhatóak az oroszországi nagyvárosok esetében, mivel az internetszolgáltatók 2020-ban sokkal nagyobb sebességgel biztosítanak internet-hozzáférést. De a régiókban, és még inkább azokban a különleges környezetekben, ahol csak 4G nélküli mobilinternet áll rendelkezésre, érdemes szem előtt tartani ezeket a számadatokat. A sebességet a grafikus kártya képességéhez kell igazítani. A drága modelleknek, amelyek képesek 4K rögzítésére 60 fps sebességgel, nincs értelme megvásárolni, ha a kapcsolat sebessége fizikailag nem képes ilyen adatátvitelre.

  Hardver

  Még egy dolog, ami meghatározhatja, hogy szükséged van-e egyáltalán videokártyára, és ha igen, akkor melyikre.

  A videojáték-konzolok tulajdonosainak, akik streamelni szeretnének, különösen magas minőségben, szinte biztosan szükségük lesz egy videofelvevőkártyára. A konzolok teljesítményét gyakran játékra optimalizálják anélkül, hogy más feladatokra elegendő tartalékkapacitás állna rendelkezésre. Amikor konzoljához választja ki a lapot, össze kell hasonlítania az egyik és a másik képességeit. Tehát az egyszerűsített s

 • Nincs értelme drága videokártyákat vásárolni m konzolokhoz, mert maga a konzol egyszerűen nem tudja azt a minőséget nyújtani, amire a kártya képes. Míg a fejlettebb fejlesztések, mint például a PS4 Pro vagy az Xbox One X, már sokkal többre képesek.

  Az asztali számítógépekkel rendelkező játékosoknak már van választási lehetőségük – egy elég erős CPU és grafikus kártya, valamint a streaming képminőség iránti mérsékelt igény mellett nem feltétlenül van szükség külön videofelvevőkártyára. Egy játékállomás ezen képességét könnyű ellenőrizni – csak futtassa a játékot és a speciális streaming szoftvert, és elemezze a rendszer terhelését (videokártya, CPU, RAM).

  A legjobb videokártyák rangsora

  Jelölésűrtermék neveár
  A legjobb belső videófelvevőkártyák streaminghez1Hauppauge Colossus 29 600€
  2AVerMedia
 • ve Gamer HD
 • te
 • 6 490€
  3AVerMedia
 • F Gamer HD 2
 • 12 420 €
  4AVerMedia Technologies
 • ve Gamer 4K GC573
 • 19 173€
  5Elgato Game Capture HD60 PRO16 899€
  6Elgato Game Capture 4K60 PRO24 290 €
  A legjobb külső videófelvevőkártyák streaminghez1AVerMedia
 • ve Gamer Extreme 2
 • 13 400€
  2AVerMedia Technologies
 • ve Gamer Por
  2 PLUS
  12 431€
  3Elgato Game Capture HD60 S13 990€
  4AVerMedia Technologies Game Capture HD II játékrögzítő rendszer11 156€
  5Razer Ripsaw11 490€

  A legjobb belső videófelvevőkártyák streaminghez

  A felülvizsgálat első válogatásában a szakértőink szerint a legjobb videófelvevőkártyákat nézzük meg, amelyek közvetlenül a PC alaplapi bővítőhelyéhez csatlakoznak. A legjobb hosszú távú megoldás – minden más dolog egyenlő, gyorsabb adatátvitelt biztosítanak, nem függnek az USB-sávszélességtől, és nem korlátozza őket semmilyen funkció.

  Hauppauge Colossus 2

  Értékelés: 4.9

  Hauppauge Colossus 2

  A Hauppauge Digital, a televíziós berendezések és a kapcsolódó elektronikai termékek egyik kiemelkedő amerikai gyártója 2011-ben jelentette be a Colossus 2 videokártya megjelenését. A modell jól bevált és még mindig keresett. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a táblát nem mindenhol árulják, de ez a csoport szinte minden termékére igaz, tekintettel azok szűk szakosodására.

  Az eszköz a PCI Express foglalathoz csatlakozik. HDMI bemenet, HDMI kimenet, digitális SP/DIF interfész optikai hanghoz, mikrofon bemenet, IR bemeneti/kimeneti interfész (blaster és vevő) és komponens videó bemenet.

  A Colossus 2 akár F

   HHD 1080p akár 30 képkocka/másodperc sebességgel. Működő hardveres videokódex H.264 optimális egyensúlyt biztosít a folyam tömörítése és a képminőség között. A bitráták 1 és 20 Mb/s között állíthatók be.

   A modell egyik jelentős előnye a sokoldalúság. A Colossus 2 ezzel az interfész- és funkciókészlettel hatékonyan használható titkosítatlan videók rögzítésére HDMI-n keresztül, kiváló minőségű HD felvételek készítésére Xbox és PlayStation konzolokon történő lejátszáshoz, TV műsorok rögzítésére műholdon vagy bármely más forráson keresztül (kábeltévé, digitális földfelszíni TV), játékfelvételek rögzítésére Xbox és PlayStation konzolokról, valamint.

   A Colossus 2 fejlett funkciói ugyanolyan érdekesek, mint a fő jellemzői. A konzolok játékát például úgy lehet rögzíteni, hogy a videófolyamot komponenscsatlakozón keresztül, a hangot pedig optikai interfészen keresztül futtatjuk. Optikai lemezek menet közbeni rögzítése DVD-re AVCHD-formátumban, kiváló minőségben és Blu-Ray-kompatibilis formában. Egy munkamenetben akár 2 órányi HD videó is rögzíthető. Persze, a DVD formátum reménytelenül elavult, de még 2020-ban is rengeteg felhasználó van, aki nem siet lemondani róla.

   Készítsen lemezeket és töltsön fel játékvideót a YouTube-ra ugyanazzal a szoftverrel – Arcsoft ShowBiz, amely a Colossus 2 tartozéka. A kábeles vagy műholdas TV-műsorok rögzítéséhez ajánlott saját szoftver WinTV Hauppauge v7. Még egy StreamEez szoftvercsomag is létezik a Twitch-en, YouTube-on és más platformokon történő streameléshez. Használhatósága más termékekhez képest megkérdőjelezhető, de ez a szoftver teljesen működőképes és ingyenes.

   Előnyök

   • Videó rögzítése és rögzítése F
     IHD;
    • sokoldalúság;
    • számos interfész;
    • Blu-ray-kompatibilis DVD-k menet közbeni írása;
    • TV-műsorok felvétele a műholdas csatornákról;
    • Legjobb régi, Windows 7 vagy annál alacsonyabb rendszerű számítógépekhez.

    Hátrányok

    • elavult modell;
    • Nem a leghibátlanabb saját szoftver.

    AVerMedia
   • A Gamer HD
   • te
   • Értékelés: 4.8

    AVerMedia<li></div><p>Gamer HD</p><li>te” src=”/wp-content/uploads/2023/04/78416666195941-9611.jpg” height=”450″ title=”AVerMedia<li>Gamer HD<li>te”><p>Ez a felülvizsgálat az előző modell eredeti ellentétével folytatódik – a TV-tunerekről és a kapcsolódó elektronikáról ismert AverMedia jóval kevésbé funkcionális, de sokkal kedvezőbb árú videokártya. Valójában ez az alapmodell egyszerűsített és olcsóbb változata, set-top box nélkül</p><li>te, amelynek második generációját a következő bekezdésben tekintjük át.<p>A kifejezés</p><li>A Gamer név egyértelműen utal a készülék fő céljára. Igazán egyszerű, rendkívül könnyen megtanulható és könnyen használható játékfelvevő eszköz érdekes és hasznos kiegészítő funkciókkal.<p>Az interfészek száma ebben a modellben minimálisra csökkent: két HDMI-port (bemenet és kimenet), két szabványos aljzat (mini-jack 3.5mm) az audióhoz. Maga a kártya az alaplap PCI-Express foglalatához csatlakozik, és a számítógép hátulján egy slotot foglal el.</p><p>Elődjéhez hasonlóan ez a kártya is hatékonyan képes videót rögzíteni különböző felbontásokban, 640×480-tól egészen F</p><ul>lHD 1920×1080. Az elv ugyanaz – a videokártya a HDMI bemeneti kártyához van csatlakoztatva, és ez utóbbi viszont a HDMI-kimeneten keresztül adja a képet a monitoron. A rendszer így ismeri fel az eszközt – AVerMedia HD nevű “monitor”-ként. A hang ugyanígy kapcsolódik. Is, senki sem tiltja, hogy rögzítse nem játék, hanem csak video stream bármilyen vevőegység csak HDMI-kábel segítségével.<p>Külön említést és dicséretet érdemel az AVerMedia saját konfigurációs és vezérlőszoftvere</p><li>ve Gamer HD<li>te. Először is, a szoftver felülete kivételesen jól le van fordítva oroszra. Másodszor, maga az interfész intuitív, logikus és könnyen érthető, valamint vizuálisan is vonzó. A módkezelés egyszerűsített megközelítést biztosít a kezdőknek, és részletesebb beállításokat a haladó felhasználóknak.<p>Ezzel együtt</p><li>te modell rendkívül aszketikus – maga a tábla, egy rövid HDMI kábel és a dokumentáció. De ez a “megélhetési bér” egy másik tényező a megfizethető árhoz. A drágább szenior konfiguráció, amelyet alább megvizsgálunk, érdekesebb csomaggal rendelkezik.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Egyszerűség és funkcionalitás;</li><li>rendkívül könnyen megtanulható, működtethető és konfigurálható;</li><li>Megbízhatóság és zökkenőmentes működés;</li><li>rekordok mint F<ul>IHD;</li><li>Teljesen rosifikált szoftverfelület;</li><li>megfizethető ár.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Megszűnt, korlátozottan kapható.</li></ul><h3>AVerMedia<li>ve Gamer HD 2</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=AVerMedia<li></div><p>ve Gamer HD 2″ src=”/wp-content/uploads/2023/04/46616666195941-9011.jpg” height=”321″ title=”AVerMedia</p><li>ve Gamer HD 2″><p>Az előző modellt követve megvizsgáljuk annak kibővített, ha nem is teljes körű változatát. Ez a második generációs AVerMedia videó rögzítő kártya</p><li>ve Gamer HD. Viszonylag nemrégiben – 2017-ben – jelent meg. Nem mindenhol árulják, de az online piactereken könnyebb megtalálni, mint a Hauppauge Colossus 2-t.<p>A tábla szinte ugyanúgy néz ki, mint elődje, de itt a gyártó nem spórolt a “prémium tartozékokkal”, és a termék egy fém védőburkolatot kapott dizájn perforációval és megvilágított AVerMedia logóval. Nagyszerűen néz ki egy nyitott PC tokban.</p><p>Az előző modellel való külső hasonlóságok az interfészekben is nyilvánvalóak. Itt látjuk pontosan ugyanazt a készletet a bővítő sáv HDMI-n keresztül (két interfész – bemenet és kimenet) és ugyanezt az audio interfészen keresztül – két csatlakozó 3.5 mm-es “mini-csatlakozó”. Azt gondolhatná, hogy nincs nagy különbség a modellek között, de valójában a különbség nagyon jelentős a funkcionalitás és a funkciók tekintetében. Igen, és sokkal többe kerül.</p><p>A kártya legfontosabb előnye, hogy képes hatékonyan rögzíteni és rögzíteni tömörítetlen videót kiváló minőségben F</p><ul>lHD 1920×1080 kényelmes 60fps képkocka sebességgel. És pontosan ez az, ahol a fontos hátránya rejlik – a “plafon” felett F<ul>Az lHD készüléket nem erre tervezték, így a meglehetősen magas áráért nem segít a 4K tartalmak elérésében. A megfizethető árú capture kártyák azonban egyszerűen nem léteztek a modell megjelenésekor, így ez a tény még csak nem is írható le a modell közvetlen hátrányaként.<p>Az AVerMedia által a kártya használatához biztosított szoftver jelentősen eltér a fent leírt egyszerűsített verzió szoftverétől. A felület tiszta és logikus, intuitív és nem tolakodó, de az újonnan érkezők nyilvánvaló tisztelete nélkül – minden felhasználóbarát. A fő szoftver a RECentral 3. Megörökíti a játékmenetet, és minőségi “kép” streaminget biztosít a legkülönbözőbb platformokra – YouTube, Facebook, Twitch és így tovább. A RECentral 3 hasznos kiegészítője a Stream Engine plugin, amely hatékonyan optimalizálja a rendszer erőforrásainak használatát, amikor olyan streamer szoftvereket futtat, mint az XSp</p><li>t vagy OBS.<p>A saját fejlesztésű szoftver általános pozitív benyomásának hátterében lehetetlen nem megemlíteni a hátrányt. “A natív szoftver néhány furcsa korlátozással rendelkezik a kodekek és a konténerek kiválasztásában. Az ezzel a videófelvevőkártyával kompatibilis alternatív szoftverekkel nincsenek ilyen problémák.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Hatékony és megbízható tömörítetlen videofelvétel késleltetés nélkül;</li><li>a hangfolyamokat és a rendszerhangokat kombinálni lehet;</li><li>F felvétel<ul>lHD 60 fps sebességgel;</li><li>kiváló minőségű hardveres tömörítés;</li><li>kinézet, háttérvilágítás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>A natív szoftverek korlátai.</li></ul><h3>AVerMedia Technologies<li>Gamer 4K GC573</h3><p>Score : 4.6</p><div style=AVerMedia Technologies<li></div><p>ve Gamer 4K GC573″ src=”/wp-content/uploads/2023/04/5516666195941-711.jpg” height=”386″ title=”AVerMedia Technologies</p><li>Gamer 4K GC573″><p>Végül, a harmadik, és legerősebb a legjobb belső videokártya-válogatásban az AverMedia Technologies által. Ez</p><li>A Gamer 4K GC573, és ahogy a neve is mutatja, a kártya képes 4K felbontású videostream rögzítésére. És ez nem az egyetlen lenyűgöző és kifejező tulajdonsága ennek a magas árú zászlóshajó modellnek.<p>A kártya az alaplap PCI-E aljzatába csatlakozik. Mérete nem különbözik túlságosan az előző kettőtől, ami azt jelenti, hogy meglehetősen kompakt, még a védőburkolattal együtt is. Így kényelmesen elfér még egy kis miniITX házban is. A megjelenés majdnem ugyanaz, mint a</p><li>Gamer HD 2 – Design ház, háttérvilágítás. Ráadásul már számos RGB háttérvilágítású zóna van, amelyek egyedileg konfigurálhatók.<p>Hátsó panel interfészek – két HDMI2 aljzat.0. A végponttól végpontig tartó kapcsolat lehetővé teszi az élő videófolyam eredeti minőségének megőrzését késleltetés nélkül.</p><p>Ahogy az elején említettük, a készülék képes videót rögzíteni és rögzíteni ultra-nagy felbontású 4K-ban, kényelmes 60fps sebességgel. Még beépített HDR-támogatás is van. Ami az F felbontást illeti</p><ul>lHD, itt a tábla elképzelhetetlen 240fps képkocka sebességre képes. A H CODEC-eket a videó tömörítésére használják a lehető legjobb minőség fenntartása mellett.264 vagy H.265 + AAC. A többcsatornás áthaladó hang támogatott 5.1 7.1. A HDCP védett jelek rögzítése nem támogatott.<p>Meglehetősen lenyűgöző hardver specifikációk</p><li>A Gamer 4K GC573 zökkenőmentesen illeszkedik a saját fejlesztésű szoftverhez. A munka fő eszköze a sokoldalú Recentral szoftvercsomag 4. verziója. A szoftver lehetővé teszi a stream rögzítését és rögzítését, az eredmények előnézetét, az online közvetítést, mindenféle beállítás megváltoztatását és az üzemmódváltást.<p>A Recentral 4 funkcionalitása egy külön nagy téma, és a videofelvételi kártya megvásárlása után ajánlott részletesen tanulmányozni a program jellemzőit, hogy ne hagyjon ki semmi fontosat és hasznosat. Például nem mindenki tudja, hogy a szabványos szoftver hatékony eszközöket biztosít a szerkesztéshez, a több streaminghez, a különböző jelenetek létrehozásához egyedi tervezéssel, a weboldalak sugárzásához, a csevegéshez és az adományok gyűjtéséhez szükséges panelek megjelenítéséhez és még sok máshoz.</p><p>Az igazságosság kedvéért meg kell jegyeznünk, hogy az alapszoftver gazdag funkcionalitása ellenére egyes pillanatok még mindig fejlesztésre szorulnak.</p><h4>Az érdemek</h4><ul><li>zászlóshajó modell;</li><li>4K felvétel;</li><li>magas és ultramagas képkockasebesség;</li><li>HDR-támogatás;</li><li>Erőteljes, funkciógazdag szoftver;</li><li>Többcsatornás hanganyag országhatárokon átvitele;</li><li>megjelenés, testreszabható RGB háttérvilágítás.</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>Néhány szoftverhiba.</li></ul><h3>Elgato Game Capture HD60 PRO</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=Elgato Game Capture HD60 PROAVerMedia Technologies<li></div><p>ve Gamer 4K GC573″ src=”/wp-content/uploads/2023/04/5516666195941-711.jpg” height=”386″ title=”AVerMedia Technologies</p><li>Gamer 4K GC573″><p>Végül, a harmadik, és legerősebb a legjobb belső videokártya-válogatásban az AverMedia Technologies által. Ez</p><li>A Gamer 4K GC573, és ahogy a neve is mutatja, a kártya képes 4K felbontású videostream rögzítésére. És ez nem az egyetlen lenyűgöző és kifejező tulajdonsága ennek a magas árú zászlóshajó modellnek.<p>A kártya az alaplap PCI-E aljzatába csatlakozik. Mérete nem különbözik túlságosan az előző kettőtől, ami azt jelenti, hogy meglehetősen kompakt, még a védőburkolattal együtt is. Így kényelmesen elfér még egy kis miniITX házban is. A megjelenés majdnem ugyanaz, mint a</p><li>Gamer HD 2 – Design ház, háttérvilágítás. Ráadásul már számos RGB háttérvilágítású zóna van, amelyek egyedileg konfigurálhatók.<p>Hátsó panel interfészek – két HDMI2 aljzat.0. A végponttól végpontig tartó kapcsolat lehetővé teszi az élő videófolyam eredeti minőségének megőrzését késleltetés nélkül.</p><p>Ahogy az elején említettük, a készülék képes videót rögzíteni és rögzíteni ultra-nagy felbontású 4K-ban, kényelmes 60fps sebességgel. Még beépített HDR-támogatás is van. Ami az F felbontást illeti</p><ul>lHD, itt a tábla elképzelhetetlen 240fps képkocka sebességre képes. A H CODEC-eket a videó tömörítésére használják a lehető legjobb minőség fenntartása mellett.264 vagy H.265 + AAC. A többcsatornás áthaladó hang támogatott 5.1 7.1. A HDCP védett jelek rögzítése nem támogatott.<p>Meglehetősen lenyűgöző hardver specifikációk</p><li>A Gamer 4K GC573 zökkenőmentesen illeszkedik a saját fejlesztésű szoftverhez. A munka fő eszköze a sokoldalú Recentral szoftvercsomag 4. verziója. A szoftver lehetővé teszi a stream rögzítését és rögzítését, az eredmények előnézetét, az online közvetítést, mindenféle beállítás megváltoztatását és az üzemmódváltást.<p>A Recentral 4 funkcionalitása egy külön nagy téma, és a videofelvételi kártya megvásárlása után ajánlott részletesen tanulmányozni a program jellemzőit, hogy ne hagyjon ki semmi fontosat és hasznosat. Például nem mindenki tudja, hogy a szabványos szoftver hatékony eszközöket biztosít a szerkesztéshez, a több streaminghez, a különböző jelenetek létrehozásához egyedi tervezéssel, a weboldalak sugárzásához, a csevegéshez és az adományok gyűjtéséhez szükséges panelek megjelenítéséhez és még sok máshoz.</p><p>Az igazságosság kedvéért meg kell jegyeznünk, hogy az alapszoftver gazdag funkcionalitása ellenére egyes pillanatok még mindig fejlesztésre szorulnak.</p><h4>Az érdemek</h4><ul><li>zászlóshajó modell;</li><li>4K felvétel;</li><li>magas és ultramagas képkockasebesség;</li><li>HDR-támogatás;</li><li>Erőteljes, funkciógazdag szoftver;</li><li>Többcsatornás hanganyag országhatárokon átvitele;</li><li>megjelenés, testreszabható RGB háttérvilágítás.</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>Néhány szoftverhiba.</li></ul><h3>Elgato Game Capture HD60 PRO</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=Elgato Game Capture HD60 PRO

    Most pedig nézzük meg a játékosok körében népszerű és jól bevált két Elgato márkájú videokártyát. Kezdjük az egyszerűbb Game Capture HD60 PRO modellel. Egyfajta középútként szolgál a Game Capture HD60 S és a csúcsmodell Game Capture 4K60 Pro között, amelyről az alábbiakban beszámolunk.

    A Game Capture HD60 PRO egy kompakt eszköz, amely közvetlenül az alaplaphoz csatlakoztatható PCI-Express interfészen keresztül. Méretek 122x56x14mm, súly 102g. A PCB elektronikát tömör fekete burkolat védi. A legfontosabb különbség az alacsonyabb modellekhez képest a hardveres H.264. A szakértők ezt a megoldást nem tartják szokatlannak, mivel az ilyen konfigurációk a közvetlenül kártyára történő rögzítési képességgel rendelkező önálló egységekre jellemzőek. Itt egy hagyományos, helyhez kötött rögzítőkártyáról beszélünk, és ez a hardver komoly előnyöket ad a modellhez. A másik dolog az, hogy maga a kodek 2020-ra és egy ilyen szintű kártyára egyértelműen elavult.

    Ennek a modellnek a rögzítőkártyája támogatja a különböző felbontásokat és “kép” megjelenítési módokat. A minimális felbontás 480p, a maximális felbontás 1080p 60 fps sebességgel. A 30 fps is támogatott, beleértve az átlapolt (1080i, 576i). A maximális bitráta 60Mbit/sec.

    A gyártó már a készülék specifikációjában is azt állítja, hogy teljes mértékben kompatibilis az Xbox One, PlayStation 4 és Nintendo Switch játékkonzolokkal. Interface konfiguráció pontosan ugyanaz, mint a fent leírtak capture kártya AverMedia – két HDMI portokon keresztül. A hosszabbító rúd fekete színűre van festve, ugyanazzal a bevonattal, mint a védőburkolat, és a nyílások nagy fehér betűkkel vannak feliratozva: “IN” és “OUT”. Ez a látszólag apró részlet nagy előnyt biztosít ennek a modellnek az ergonómia szempontjából, bár azt gondolnánk, hogy mi lehet egy belső eszköz ergonómiája?. A helyzet az, hogy az ilyen aláírásokat gyakrabban a szalag fémfelületén történő lyukasztással készítik, bevonat nélkül, és gyenge fényviszonyok mellett ez banálisan nem látható.

    A gyártó aprólékos odafigyelése a részletekre még a teljes készleten is látható. Ez szerény, de a kompakt tokokhoz való rövidített konzol jelenléte sokat elárul az ELGATO Communications mérnökeinek felelősségteljes megközelítéséről.

    Előnyök

    • jó hírű és elismert márka;
    • Magas technikai színvonal;
    • Rögzítés és felvétel akár F minőségben
      lHD 1080p 60fps.
     • Interlaced mód támogatása;
     • a gyártó figyelmét a részletekre;
     • ergonómia;
     • felszerelés;
     • beépített hardveres codec.

     Hátrányok

     • Elavult codec egy viszonylag újabb kártya számára.

     Elgato Game Capture 4K60 PRO

     Értékelés: 4.5

     Elgato Game Capture 4K60 PRO

     És befejezése az első része a felülvizsgálat a legjobb video capture kártyák szerint Expertology top zászlóshajó ELGATO Communications – Game Capture 4K60 PRO verzió, amely képes rögzíteni videó tartalom ultra-nagy felbontású 4K. A játékszegmensben 2020 első felétől kezdve többé-kevésbé biztonsággal kijelenthető, hogy ebben az ár- és célszegmensben objektíven ez a legjobb fixen rögzített megoldás a piacon.

     Képességei a megjelenésekor messze meghaladták a meglévő játékkonzolokét, és a 4K felbontás hatékony rögzítésére és rögzítésére 60fps sebességgel való képességét kötelezőnek tartották.

     Már a tábla megjelenése alapján is egyértelmű, hogy egy magas szintű eszközzel van dolgunk. Hibátlan felépítés, védőburkolat mintás külsővel, ugyanazok a nagyszerű “apró részletek”, mint az előző modellnél. Az interfész konfigurációja ugyanaz – két HDMI porton keresztül. Minden esetre hadd emlékeztessük Önt, hogy a videofelvevőkártyák tekintetében a portok “áthaladás” kifejezése nem jelent közvetlen csatlakoztatást – a kimeneti jel csak akkor jelenik meg, ha a bejövő jel megfelel a megállapított szabványoknak. Méretek 88×20×167mm, súly 273g.

     A rögzítési képesség már a termék csomagolásán is szerepel – erőfeszítés nélkül (erőfeszítés nélkül) és hibátlanul (hibátlanul). És ez nem marketingfogás, hanem valódi technológiai szint. Erős elektronika támogatja ezt a teljesítményt: az ITE Tech IT6802E I/O-vezérlője; egy Sil9777CLUC processzor a Si

    • A Yuan (Tajvan) által gyártott négy működő SmartDVO P11100 processzor.

     Az Elgato Game Capture 4K60 PRO lehetővé teszi a 4K felbontású videók rögzítését nagy képkockasebességgel bármilyen külső forrásból. Ez tényleg bármi lehet – videokamera, lejátszó, vevőkészülék, bármilyen berendezés, akár ipari vagy orvosi, amely 4K streaminggel rendelkező videokimenettel rendelkezik. Ami a játékkonzolokat illeti, a piac még csak most kezd felzárkózni a Game Capture 4K60 PRO túlzó szintjéhez. Ami azt jelenti, hogy ez a videó rögzítő kártya nem lesz már sokáig elavult, mivel messze megelőzte a korát.

     Előnyök

     • legfelső zászlóshajó;
     • 4K videótartalom rögzítése;
     • HDR-támogatás;
     • elegáns megjelenés;
     • magas szintű elektronika;
     • Jelentős jövőbiztosítás.

     Hátrányok

     • nem alapvető, elveszik a háttérben a vitathatatlan előnyök.

     A legjobb külső videófelvevőkártyák streaminghez

     A második Expertology áttekintés a legjobb videokártya-felvevőkártyákról sokkal részletesebb. Itt lesznek a külső formafaktorú eszközök. Fő előnyük a hordozhatóság. Egyébként a specifikációk és az árkategória ugyanolyan széles, mint a belső táblák esetében.

     AVerMedia
    • ve Gamer Extreme 2
    • Értékelés: 4.9

     AVerMedia<li></div><p>ve Gamer Extreme 2″ src=”/wp-content/uploads/2023/04/31116666195941-3611.jpg” height=”389″ title=”AVerMedia</p><li>ve Gamer Extreme 2″><p>Kezdjük a neves AverMedia által gyártott modellekkel, amelynek legjobb termékpéldáit már bemutattuk az előző válogatásban. Itt egy népszerű és viszonylag olcsó modellt fogunk megvizsgálni</p><li>ve Gamer Extreme 2, amely, mint könnyen érthető, a játékosoknak szól.<p>Tisztázzuk rögtön, hogy a második generációról beszélünk</p><li>ve Gamer Extreme. Ez a változat alapvetően különbözik, mert nincs analóg bemenete, csak digitális bemenete van. És ez nem hátrány, csak a fejlődéssel való egyértelmű összhang – a tömeges analóg technológia már a múlté.<p>Külsőleg a készülék szinte megkülönböztethetetlen az első változattól</p><li>A Gamer Extreme, amely néhány évvel korábban jelent meg. Ugyanaz a kis műanyag tok, hasonló színű kialakítással. Csak itt csak két funkcionális interfész van – áthaladó HDMI bemenet és kimenet. A készülék méretei – 45×97×29mm, súly – 182g.<p>A kártya nagysebességű USB3 porton keresztül csatlakoztatható.1 C típus. C-típusú csatlakozókábel a klasszikus A-típusú csatlakozókábelre. A rögzítéshez támogatott maximális minőség megfelel az F</p><ul>lHD 1920×1080 60p felbontásban.<p>Meg kell jegyezni, hogy a HDMI portok itt keresztül, és a készülék képes átadni a videojelet akár 4K frekvenciával 60p változtatások nélkül. Így amikor videótartalmakat néz vagy játékokat játszik maximális beállításokkal, a monitoron megjelenő “kép” ugyanaz lesz, mintha közvetlenül csatlakoztatná, de az F</p><ul>Az lHD csak a rögzítéssel és a rögzítéssel foglalkozik.<p>Az AverMedia szoftverrel</p><li>ve Gamer Extreme 2 ugyanolyan “bajban” van, mint más hasonló termékek a védjegy – RECentral 4 furcsa korlátozásokkal rendelkezik a codec kiválasztási paraméterekben, amelyek hiányoznak a harmadik féltől származó szoftverekből. Szerencsére a gyártó körültekintően gondoskodott a DirectShow interfészről, aminek köszönhetően bármilyen videó streaming szoftver használható a kártya működtetéséhez.<p>A modell teljes potenciálját hatékony és termelékeny hardveres kódolóval felszerelve szabadítja fel. Még a nagyon szerény 10Mbit/s bitráta mellett is a készülék egy nagy teljesítményű grafikus processzorral együtt megőrzi a játék finom grafikai részleteit. A 60 képkocka/másodperc frekvenciát tekintve a vizuális különbség a bitráta nagyságrendjével jelentéktelen lesz.</p><p>Ennek a modellnek a legfeltűnőbb hátránya, hogy nem lehet offline rögzíteni a memóriakártyára a PC megkerülésével.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>F<ul>lHD 1920×1080 60p felbontásban;</li><li>A legjobb minőség a leghatékonyabb hardveres kódolóval;</li><li>nagy sebességű kapcsolat USB3-on keresztül.1 C típus;</li><li>Interlaced mód támogatása;</li><li>DirectShow – kompatibilis harmadik féltől származó rögzítő vagy streaming szoftverekkel.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Offline rögzítés memóriakártyára nem lehetséges;</li><li>a csomagban lévő szoftverek korlátai.</li></ul><h3>AVerMedia Technologies<li>ve Gamer Por<br /><table>2 PLUS</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=AVerMedia Technologies<li></div><p>Gamer Por</p><table>2 PLUS” src=”/wp-content/uploads/2023/04/52616666195941-6511.jpg” height=”291″ title=”AVerMedia Technologies<li>ve Gamer Por<br /><table>2 PLUS”><p>Most nézzünk meg egy másik AVerMedia külső videó rögzítő kártyát, amely már hordozható “igazi”. Képes a rögzített videófolyamot memóriakártyára rögzíteni, így kiküszöbölve az előző modell támadó hátrányát.</p><p>Szeretnénk figyelmeztetni az olvasót, hogy ne becsülje túl a csomagoláson található büszke “4K” jelölést – ezt a “pass-through” megjelölés tisztázza. Ez pontosan ugyanazt a képességet jelenti, mint a fenti modell – végponttól végpontig 4K videó streaming, de nem rögzíti azt. És a 4K kimenet szándékos hangsúlyozása nem csupán marketingfogás. Az a tény, hogy a modell korábbi változata, a PLUS melléklet nélkül, szinte mindenben megegyezik ezzel, kivéve ezt a meghatározott jellemzőt.</p><p>A készülék testének méretei – 147×57×47mm, súly – 185g. A dizájn kifejezetten gamer jellegű – szögletes vonalak, fekete és narancssárga kombinációja. A felső oldalon egy nagy háromszög alakú indítógomb található többszínű LED háttérvilágítással. Egyéb kezelőszervek – hangerőszabályzó és kapcsoló csúszka.</p><p>Ez a modell egy fejlettebb, 2. verziójú HDMI-interfészt használ.6, ami tagadhatatlan előny. Két szabványos mini-jack csatlakozó is található 3.5 mm: Az egyik fejhallgatóhoz vagy headsethez fejhallgató+mikrofon formátumban; a másik szintén négypólusú RCA sztereó L/R csatlakozó, amely támogatja a mix üzemmódot. Maga a kártya USB 2-n keresztül csatlakozik a PC-hez vagy konzolhoz.0 UVC, ami természetesen nem nevezhető jónak, amikor a “helyes” megoldás az lenne, ha a kártyát harmadik generációs porttal szerelnék fel a meghirdetett sávszélességet figyelembe véve.</p><p>A rögzítés maximális működési felbontása F</p><ul>lHD 1920×1080 60p felbontásban, beleértve a 720p, 1080i (interlaced) és 1080p felbontást is. Önálló üzemmódban a maximális bitráta 20 Mbps. PC-n keresztül történő munkavégzés esetén a bitrátát formálisan nem csak a számítógép és a szoftver képességei korlátozzák. Flash kártya formátum – SD/SDHC, 10-es vagy magasabb osztályú ajánlott.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Videó rögzítése és rögzítése F<ul>lHD 1920×1080 60p felbontásban;</li><li>4K végponttól végpontig tartó videó streaming;</li><li>Offline rögzítési lehetőség flash kártyára;</li><li>feltűnő design;</li><li>HDMI 2 verzió.6.</li></ul><h4>Hiányosságok</h4><ul><li>Elavult USB 2 interfész.0.</li></ul><h3>Elgato Game Capture HD60 S</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Elgato Game Capture HD60 SElgato Game Capture HD60 S

     Az ELGATO Communications ismét szerepel az Expertology legjobb videokártyákról szóló értékelésében. Ezúttal a népszerű külső modellt, a Game Capture HD60 S-t vesszük szemügyre.

     Külsőleg a modell egy 112×19×75 mm méretű és 106 g tömegű miniatűr készülék, amely teljesen lekerekített élekkel rendelkező műanyag tokban található. A fekete karosszéria színe és az általános kialakítás megegyezik a fenti belső modellekkel. A számítógéphez való csatlakoztatás a telepítéshez és a tápellátáshoz USB 3-on keresztül történik.0.

     Pontosan ugyanazt a video interfész csatlakozási sémát használja, mint az előző két modell. A HDMI-csatlakozó aljzatok a készülék keskeny véglapjain helyezkednek el, az ellentétes oldalakon. A kapcsolat végponttól végpontig tart, és a táblán keresztül késedelem nélkül történik a képernyőre történő sugárzás. Az élő adás átviteli teljesítménye megfelel a kártya felvételi képességének – felbontású “kép” akár F

      lHD 1920×1080 60p felbontásban.

      A videokártya saját fejlesztésű szoftverrel érkezik, amelynek egyszerű neve – Game Capture HD. Környezetében a videostreamet MPEG4-ben kódolják a H kódkód használatával.264 + AAC legfeljebb 40 Mbps sebességgel. Itt, valamint az AVerMedia firmware-ben is van egy furcsa bitráta korlátozás. Furcsasága, hogy a gyártó semmilyen módon nem tiltja a harmadik féltől származó szoftverek használatát az Elgato Game Capture HD60 S-sel, és nem feltétlenül vannak korlátozások, és a legtöbbször nincsenek is.

      Ennek a modellnek a jellemzője, amely nem tetszik a felhasználóknak – az önálló működés és a külső flash memóriakártyára történő rögzítés hiánya – csak nincs rés, és minden munka a rögzítésen és a felvételen csak egy PC-vel párban végezhető.

      Előnyök

      • jó hírű márka;
      • megbízhatóság és zökkenőmentes működés;
      • Orosz nyelvű interfész kiváló minőségben;
      • Funkcionális és jól megtervezett szoftver (kivéve a bitráta korlátozást);
      • USB 3 sebességű kapcsolat.0;
      • F videó rögzítése és rögzítése
        lHD 1920×1080 60p felbontásban;
       • Harmadik féltől származó szoftvereket használhat bitrátakorlátozás nélkül.

       hátrányai

       • a házon belüli szoftver korlátai;
       • nincs off-line működés.

       AVerMedia Technologies Game Capture HD II játékrögzítés

       Értékelés: 4.7

       AVerMedia Technologies Game Capture HD II játékrögzítés

       Ismét a kiemelkedő gyártó, az AVerMedia Technologies kínálatához fordulunk. Nézzünk meg egy többfunkciós külső videokártyát, amely a korábbi példákhoz képest szembetűnő előnyökkel rendelkezik, miközben kedvező árú marad.

       Az első és legfontosabb dolog ezzel a modellel kapcsolatban a teljes autonómia és a maximálisan egyszerű használat, egészen a távirányítóig. Az autonómia alatt ebben az esetben a kártya azon képességét értjük, hogy a PC vagy a laptop által adott bemenet nélkül is képes felvenni a streamet. Ami az autonómiát illeti az áramellátás szempontjából, itt nem minden elég sima, mert a készülék működéséhez még mindig egy 12V-os 1.5A AC adapter, de a beépített akkumulátort nem biztosítjuk. Ez probléma, de nem kritikus, mert több mint elég hordozható akkumulátor van a piacon. Az egyetlen furcsa dolog az, hogy a gyártó nem mellékel a csomag részeként egy házon belüli adaptert.

       Külsőleg a készülék egy kompakt dobozban készült, lekerekített függőleges sarkokkal, szép kialakítással a játék stílusában. A fő kezelőszervek az előlapon találhatók: USB-port külső merevlemez csatlakoztatásához, két szabványos aljzat 3.Egy 5 mm-es mini csatlakozó mikrofon és fejhallgató számára, bekapcsológomb, felvételi gomb, távirányító érzékelő és középen két fényjelző, amelyek jelzik az egyik vagy másik jelforrás működését.

       Most pedig ezekről a forrásokról. Az AVerMedia Technologies Game Capture HD II két forrásból – HDMI portról vagy komponens interfészről a hátlapon található öt “alagútból” – képes videostreamet rögzíteni. A HDMI portok, az RJ45 hálózati csatlakozó és a tápcsatlakozó szintén a hátlapon található.

       Ez a modell F

        lHD változó, akár 60 fps képkocka sebességgel. Vannak 30 fps módok is, beleértve az interlaced módot is. Ráadásul ez a mód alapértelmezés szerint van beállítva, ami nagyon furcsa és kényelmetlen. De ez aligha az egyetlen észrevehető műszaki hiba, ami megint csak nem kritikus.

        Ez a készülék külön rekesszel rendelkezik a merevlemez számára 2.5″-os SATA-csatlakozó. A gumidugók lehetővé teszik a különböző vastagságú korongok biztonságos rögzítését. A 2. formátumú külső merevlemezek is támogatottak.5″, nincs szükség külön tápegységre.

        Előnyök

        • Teljes autonómia a rögzítéshez, a felvételkészítéshez és még némi szerkesztéshez is;
        • távirányító;
        • Merevlemezrekesz saját merevlemezek számára;
        • Külső merevlemezek támogatása;
        • Kellemes játékdizájn;
        • A legszélesebb körű és legrugalmasabb funkcionalitás;
        • mobilalkalmazás;
        • A funkcionalitás és az ár egyik legjobb kombinációja.

        Hátrányok

        • Alapértelmezés szerint váltakozó szkennelés (manuálisan kell módosítani);
        • nincs hálózati adapter mellékelve.

        Razer Ripsaw

        Értékelés: 4.6

        Razer Ripsaw

        Az áttekintés ezen részét valami különleges dologgal fejezzük be. Az illusztris Razer, a játékosoknak szánt felszerelések legelgondolkodtatóbb gyártója is kitett magáért ebben a szegmensben, és saját megoldást kínált. A Razer Ripsaw gameplay capture kártya funkcionalitásban biztosan gyengébb, mint a hasonló árú előző modell, de a Razer specifikus feladatokhoz nem kell ennél több.

        Külsőleg a rögzítőkártya a hagyományos Razer-stílusban készült – fekete alapszín, “baljóslatú, gonosz fényzöld” kijelző háttérvilágítás, márkajelzés… Méretek 130x17x86mm. A Razer Ripsaw matt felső panellel és fényes oldallapokkal rendelkezik. Az alsó perem teljesen gumírozott – megakadályozza a csúszást minden felületen.

        Ez a modell némileg hasonlít elődjéhez, mivel összetett bemenettel rendelkezik. Van még komponens bemenet, egy pár HDMI pass-through interfész, USB 3.0 C típusú formátumok. Külön szabványos aljzat van 3.5 mm mikrofonhoz és külső hangforráshoz. A jelek keverhetők. A működési módot a fent említett jelzőfény jelzi a felhasználónak a villogási frekvencia változtatásával. A videofolyamok F minőségben kerülnek rögzítésre

         lHD 1920×1080 és 60p.

         A modell standard munkaszoftvere a Razer Synapse 2.0. A készülék támogatja a legnépszerűbb streaming szoftvereket is – OBS és XSp

        • t. Ezenkívül a Razer Ripsaw minden vásárlója hozzáférést kap a további szolgáltatás használatához – Razer GameCenter.

         Az alkalmazás az első bekapcsoláskor ellenőrzi a számítógépet a telepített játékok és azok kompatibilitása a videokártyával. A felvett játékmenet egy praktikus eszközzel azonnal elmenthető a felhőbe. A szoftver integrálva van magukba a játékokba, és gyorsan készíthetők képernyőképek és egyéb manipulációk egy felugró widget segítségével.

         Végezetül szeretnénk rámutatni néhány olyan részletre, amelyet a gyártó nem igazán hangsúlyoz, és kellemetlen meglepetést okozhat a felhasználók számára. A Ripsaw USB3 csatlakozója nem USB3.0 gen2, ami nem teszi annyira univerzálissá a kompatibilitás szempontjából, és számos PC-n és notebookon a kapcsolat egyáltalán nem vagy csak instabilan működik. Ettől eltekintve ez a modell csak a Windows 7 és újabb operációs rendszerekkel kompatibilis, és nem használható Apple számítógépeken.

         Előnyök

         • Egy dicsőített játékmárka;
         • kifogástalan minőség és megbízhatóság;
         • Számos interfész, beleértve a komponensek bemenetét is;
         • Keverheti a jeleket;
         • Elegáns és stílusos megjelenés;
         • hasznos és funkcionális kiegészítő szoftver.

         Hátrányok

         • USB3.0 gen2;
         • Csak Windows rendszerrel kompatibilis.
         Értékelje a cikket
         ( Még nincsenek értékelések )
         Megjegyzések hozzáadása

         ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: