12 Legjobb új fényképezőgépek

*A szerkesztő legjobb választásai. A kiválasztási kritériumokról. Ez a dokumentum szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető vásárlási útmutatónak. A vásárlás előtt kérjen szakmai tanácsot.

Az Expertology szerkesztősége a Rankquával együttműködve

 • Az új kamerák megjelenésének kronológiáját vizsgálta a CES 2019-től a jelenig – 2020 elejéig. Ipari szakértőink elemzése után összeállítottuk az elmúlt 12 hónap legérdekesebb kameraújításait. Saját kategóriát szenteltünk a legjobban várt új termékeknek, amelyek még nem kaphatók, de már bejelentették őket

  A legjobb új fényképezőgépek megvásárlása

  Nevezett hely termék neve ár
  DSLR fényképezőgépek a piac csúcsán 1 Nikon D780 159 990€
  2 Canon EOS 250D 36 900€
  3 Canon EOS-1D X Mark III 469 990€
  A legjobb új tükör nélküli fényképezőgépek 1 Nikon Z6 109 990€
  2 Fujifilm X-T3 83 990€
  3 Fujifilm GFX100 769 990€
  4 Canon EOS Ra 189 990€
  5 Leica M10 Monochrom 615 000€
  A legjobb új kompakt fényképezőgépek 1 Olympus TG-6 25 990€
  2 Sony Cyber-shot RX100 VII 75 998€
  3 Canon PowerShot G5 X Mark II 54 990€
  4 Fujifilm Instax Mini
 • Játsszon
 • 12 990€

  A legjobb új DSLR fényképezőgépek

  Először is nézzük meg, hogy mi újság a fotóiparban 2019-ben a teljes DSLR kategóriában. Ezek a legújabb kiegészítések, amelyeket a gyártók hivatalosan már bemutattak, így még korai lenne megítélni néhányuk oroszországi árát. Egyelőre a kiadás tényéről és a 2020. január végén hivatalosan ismert funkciókról beszélünk.

  Nikon D780

  Értékelés: 4.9

  Nikon D780

  Az első egy érdekes új termék a Nikontól – a Nikon D780 DSLR, amely de facto a D750 sorozat folytatása a szomszédos Nikon Z6 modell jellemzőinek nagy “keverékével”.

  A D780 tehát egy középkategóriás full-frame DSLR fényképezőgép, amely amatőröknek és profiknak egyaránt szól. 24 megapixeles CMOS-érzékelővel (effektív), háttérvilágítással. Jelentősen javított autofókusz üzemmódban

 • Közvetlenül az érzékelőre szerelt fáziskövető érzékelő. Az autofókusz számos ponton elérhető, beleértve az arcokat és a szemeket is. Azok számára, akik az optikai keresővel való mutogatást részesítik előnyben, maga a fázisérzékelő 51 pontos, és a Nikon D5-től kölcsönzött algoritmusok támogatják.

  Ami a sorozatfelvételt illeti, az itt nem tűnik túl lenyűgözőnek – mindössze 7 képkocka másodpercenként autofókusszal. A fent említett üzemmódban azonban

 • A fényképezőgép tükör nélküli fényképezőgéppé alakul, és a képkocka sebesség 12 képkocka/másodpercig emelkedik.

  Az új termék videofunkciói nagyjából megegyeznek a Nikon Z 6 funkcióival. Így lehetséges ultra 4K felbontású videót írni az érzékelő teljes szélességében, de legfeljebb 30 képkocka/másodperc sebességgel. A F

   Az lHD már akár 120 képkocka/másodperc sebességgel is képes felvételt készíteni.

   Az összes legkeresettebb kiegészítő, mint a HDR támogatás a HLG “verzióban”, a szedés, a zebra, az N-Log 10 bites – jelen van. A RAW-formátumú videofelvételről nincsenek részletek, a gyártó szerényen hallgatag. NEF (RAW) fényképek gond nélkül készíthetők, beleértve a veszteségmentes vagy a tömörítetlen formátumok és az “optimális” JPEG tömörítés rugalmas kombinációját is.

   A kamera méretei objektív nélkül – 143.5×115.5x76mm. A fémház por- és vízálló. Működési hőmérséklet-tartomány – 0 és +40 fok között. 840g súly akkumulátorral és memóriakártyával együtt. Az akkumulátor lítium-ion EN-EL15b⁶, és közvetlenül a készülékben tölthető USB-C-n keresztül. Két SD memóriakártya-nyílás UHS-II támogatással.

   Általánosságban a szakértők azt mondják, hogy a Nikon D780 a DSLR és a tükör nélküli fényképezőgépek legjobbjait vitte magával. A modellnek azonban még ki kell állnia az idő próbáját, és ez az áttekintésünkben bemutatott összes megoldásra igaz.

   Előnyök

   • teljes képkocka;
   • kompakt;
   • viszonylag kis súly;
   • hibrid kereső;
   • javított autofókusz;
   • A DSLR és a tükör nélküli formátumok optimális kombinációja.

   Hátrányok

   • Nem menti a videót RAW formátumban;
   • Környezeti hőmérséklet csak nulla fok felett.

   Canon EOS 250D

   Értékelés: 4.8

   Canon EOS 250D

   A 2019 végi és 2020 eleji legújabb DSLR fényképezőgépek válogatásában a második az örökös piacvezető Canon EOS 250D amatőr modellje. És bár a fényképezőgép professzionalizmusának mértéke messze nem áll közvetlen összefüggésben az árral, az EOS 250D értéke valóban elfogadható. Nehéz megmondani, hogy ki nevezte el először a “világ legkönnyebb forgatható képernyős DSLR fényképezőgépének”, de ez a leírás gyorsan elterjedt, és ez egy tisztességes leírás.

   A tavalyi 2019-es évet a tükör nélküli fényképezőgépek uralták, de a Canonnak sikerült kiadnia egy DSLR modellt, még akkor is, ha egymás után két tükör nélküli fényképezőgépet is megjelentetett. Az EOS 250D a szupernépszerű EOS 200D-t váltja fel, amely a kereskedelmi sikerek mintaképe volt. Az új modell egyesíti az EOS 200D és egy másik EOS M50 legjobb tulajdonságait.

   Itt egy APS-C CMOS érzékelőt látunk 24Mpix effektív felbontással és Dual Pixel CMOS AF technológiával. Vágott arány – 1.6. Optikai kereső. Felvételi sebesség akár 5 képkocka másodpercenként.

   Az EOS M50-től kölcsönözve ez a modell ultra-nagy felbontású 4K filmfelvételi képességgel rendelkezik, korlátozott képkockasebességgel, legfeljebb 25 képkocka/másodperc 120 Mbps sebességgel. És nem ez az egyetlen korlátozás. 4K felvételek készítésekor a Dual Pixel CMOS AF nem fog működni, és az érzékelő nem lesz elérhető teljes egészében, hanem csak a közepén, egy kivágott 2.64x. De az F

    lHD, de nincs korlátozás a felhasználható érzékelőterület vagy a Dual Pixel CMOS AF használata tekintetében.

    Az itt beállított interfész elég jó – USB2.0, HDMI, mikrofon bemenet, Wi-Fi és Bluetooth vezeték nélküli, NFC címke. Van távirányító.

    Most pedig vissza oda, ahonnan indultunk. Valóban az egyik legkönnyebb fényképezőgép – az akkumulátorral együtt mindössze 449 grammot nyom. Méretek lencse nélkül – 122x93x70mm. LCD képernyő forgatható, érintőképernyő, 3 hüvelyk átlósan. A használt rögzítőfelszerelés Canon EF. Az akkumulátor becsült kapacitása (natív formafaktor) körülbelül 1070 fotó.

    Klasszikus fényképezőgép-váz, három színben kapható: fekete, ezüst és fehér. De a legolcsóbb az első. A másik kettőt nem lesz olyan könnyű megtalálni. Ez a modell kit objektívként és különálló “fényképezőgéptestként” is kapható.

    Előnyök

    • minimális súly
    • forgatható képernyő;
    • 24MP érzékelő;
    • Dual Pixel CMOS AF technológia;
    • vezeték nélküli modulok;
    • NFC;
    • elfogadható ár.

    Hátrányok

    • 4k videókkal;
    • Nem illik sok régebbi vakuhoz.

    Canon EOS-1D X Mark III

    Score : 4.7

    CANON EOS-1D X MARK III

    Az Expertology legjobb új DSLR fényképezőgépekből összeállított válogatását a Canon legújabb és legforróbb ajánlata zárja le. Ez az egyik legjobban várt modell, amelyet 2019 őszén jelentettek be – a csúcsmodell EOS-1D X Mark III DSLR.

    Itt érdemes már az elején rámutatni a lehetőségek határaira. Ez egy professzionális modell, amelyet a vállalat maga kifejezetten úgy pozícionál, mint egy potenciális “olimpiai” modellt más gyártók zászlóshajóival együtt, amelyet kifejezetten a tokiói játékokra terveztek. Ezért 2020 elején az EOS-1D X Mark III számára alig kevesebb, mint félmillió rubelre lesz szükség (összehasonlításképpen – a Mark II majdnem kétszer olcsóbb). De mint “olimpiai” zászlóshajó, nincs sok alternatívája az árnak.

    A modell CMOS-érzékelője 36×24 mm-es, és 20 mm-es effektív felbontással rendelkezik.1 millió képpont. Ebben a tekintetben a fényképezőgép nem távolodott el közvetlen elődjétől, az EOS-1D X Mark II-től. Azonban segített megtartani, sőt javítani a fényképezőgép gyenge fényviszonyok mellett történő felvételkészítési képességét, és ezt a Canon marketing szakemberei alaposan hangsúlyozták is.

    Fokozott figyelem a sebességre és az autofókuszra. A fáziskövető érzékelő a teljes hagyományos látómezőt lefedi magasságban és a szélesség 90%-át, 525 követési zónát alkotva. Az optikai keresőn keresztül történő célzáshoz itt egy fejlett autofókusz-érzékelő található, amely állítólag majdnem három nagyságrenddel nagyobb felbontással rendelkezik középen, mint a Mark II.

    A sorozatfelvétel elég jó. Az optikai kereső használata esetén a sebesség legfeljebb 16 kép/mp, a

   • Akár 20 képkocka másodpercenként. Természetesen minden egyes felvételt fókuszálás és expozíciómérés előz meg.

    A JPEG és RAW formátumokon kívül ez a modell 10 bites HEIF formátumban is képes képeket rögzíteni, ami fokozott dinamikatartományt biztosít. A videofelvételi képességek is tetszetősek. Ultra nagy felbontású 4K videót írhat közvetlenül a memóriakártyára, méghozzá 60 kép/mp sebességgel. De ez nem a határ – a készülék képes írni 10 bites 4:2:2 Canon Log ugyanazon a memóriakártyán. Ha már a kártyáknál tartunk – az EOS-1D X Mark III két CFexpress.

    A házon belüli formájú lítium-ion akkumulátor több mint két órányi sorozatfelvételt biztosít 4K felbontásban.

    Előnyök

    • javított teljesítmény gyenge fényviszonyok mellett;
    • HEIF-javított fényképfelvétel
    • 4K videofelvétel 60fps sebességgel;
    • autonómia;
    • Általában nagy teljesítményű felső kategóriás riport DSLR fényképezőgép.

    Hátrányok

    • magas ár;
    • Nem egy rekord felbontású érzékelő ezért az árért.

    A legjobb új tükör nélküli fényképezőgépek

    Az Expertology legjobb új fényképezőgépek áttekintésének második válogatása kiterjedtebb, mint az első, és ez azért van, mert a tavalyi 2019-es piacot főként mutatós tükör nélküli fényképezőgépekkel fűszerezték meg. Úgy tűnik, hogy a világ vezető gyártóinak, bármennyire is ragaszkodnak a DSLR-klasszikusokhoz, előbb-utóbb mégiscsak változtatniuk kell a szemléletükön. Egyébként, ahogy a kritikusok félig viccesen, félig komolyan mondják, a következő olimpia Tokió után az okostelefonokkal fotózó fotósok lesznek.

    Nikon Z6

    Értékelés: 4.9

    Nikon Z6

    Először is, nézzük meg a fényképezőgépet, amely már szerepelt a felülvizsgálatban, amikor szétszedtük a Nikon D780-at. Ez a két modell rövid időintervallumban jelent meg. A Nikon Z6 még a más gyártók tükör nélküli kameráinak valóságos parádéja közepette is sikerült az EISA szerint “Az év kamerája” jelölést kapnia.

    Először nézzük meg a készülék legfontosabb műszaki jellemzőit. Itt egy teljes méretű CMOS-érzékelőt látunk, akár 24 %-os felbontással.Az 5Mpixeles kamera képes képet alkotni 6048×4024 maximális felbontással, akár 42 bites színmélységgel és öntisztító funkcióval.

    A kereső ezen a modellen elektronikus, nagy és nagyon informatív. A 3 méretű LCD képernyő a mutogatáshoz is használható.2 hüvelyk. Érintéses és forgatható képernyő. A képkereső képpontjainak száma 3.69m, képernyők – 2.1 millió. A hibrid autofókusz akár 273 fókuszpontot biztosít. Az autofókusz szem- és arcérzékeléssel rendelkezik, és precíz célzással jól működik. A fókusz manuálisan állítható.

    Folyamatos felvételkészítés akár 12 képkocka/másodperc sebességgel. Van 2, 5, 10 és 20 másodperces időzítő, valamint Time-lapse mód is. Kéttényezős stabilizálás a fényképezés során – optikai és az érzékelő elmozdításával. A felvett anyagot JPEG (kétféle tömörítési fokozattal), TIFF, RAW, valamint dupla módban TIFF + JPEG formátumban lehet elmenteni.

    Videó tekintetében nem állít fel rekordokat, de a videóképesség tekintetében teljesít. Az egység tehát F

     lHD 1920×1080 akár 120fps, és UHD 4K 1920×1080 esetén a frekvencia 25-30fps-re csökken. Korlátozott videofájlméret 4 GB vagy 29 perces felvételi idő.

     A Nikon Z6 HDMI; USB3 a mélyreható kommunikációhoz.0 töltéstámogatással; mikrofon bemenet; fejhallgató kimenet; Bluetooth és Wi-Fi vezeték nélküli modulok. Az akkumulátor becsült élettartama körülbelül 310 felvétel, és ez a modell leggyengébb pontja. A második nagy hátrány – a készülék az őrülten drága XQD memóriakártyákhoz van “igazítva”.

     2020 februárjától a Nikon Z6 körülbelül 110 ezer forintba kerül Oroszországban. rubel. A készlet a készlet objektívvel majdnem 150k. rubel.

     Előnyök

     • egy teljes méretű mátrix;
     • nagy és informatív kereső;
     • kéttényezős stabilizálás fényképezéskor.
     • 4K videofelvétel;
     • vezeték nélküli modulok;
     • gyors USB3.0 töltéstámogatással;
     • távirányító.

     Hátrányok

     • Csak XQD memóriakártyák alkalmasak, nagyon drágák;
     • Nem a leglenyűgözőbb akkumulátor-üzemidő.

     Fujifilm X-T3

     Értékelés: 4.8

     FUJIFILM X-T3

     A második a tükör nélküli fényképezőgépek listáján a Fujifilm új X-T3-as modellje. Itt a vállalat jelentős előrelépéseket tett a fotó- és videórögzítés terén egy többé-kevésbé megfizethető árkategóriában. Az X-T3 olyannyira figyelemre méltó, hogy az Európai Audio- és Videóipari Szövetség (EISA) elismerésben részesítette.

     Az X-T3 egy 26Mpixeles X-Trans CMOS4 érzékelőt és egy 1-es cropped-faktort kapott.5 6240×4160 maximális felbontású képek rögzítésére képes. Színmélység – 42 bit. Az első APS-C méretű modell, amely ellenfény- és fázisérzékeny elemekkel rendelkezik az egész képkocka területén. Nincs aluláteresztő szűrő, ami a lehető legnagyobb részletességű képet eredményezi ebben a kontextusban. Az X-Trans színszűrő sikeresen elnyomja a moiré és a kóbor színeződéseket.

     A képfeldolgozási funkciót a 4 magos X-Processzor 4 chip végzi. A megnövelt processzorteljesítménynek köszönhetően az X-T3 másfélszer gyorsabb fókuszálást és mérést tesz lehetővé, mint az X-T2. Ez különösen fontos sorozatfelvételek készítésekor, amire az X-T3 11 kép/mp sebességgel képes. A mechanikus zárral és az elektronikus zárral akár 20 fps-ig is elmegy, elsötétítés nélkül, de 1:1 vágással.25.

     Ez a modell gond nélkül készít ultra-nagy felbontású 4K videót 60fps sebességgel. De készüljön fel a 30 perces felvételi időkorlátra. Ez egy kellemetlen, de ez egy adott. Az észrevehető hőképződés is érzékelhető lesz a hosszabb ideig tartó, magas minőségű lövészet során.

     Az X-T3 észrevehetően javult az autofókusz, szó szerint minden téren. 2.16 millió fázisérzékeny képpont fedi le a teljes képkockát, és a fáziskövetés több mint két fényszinttel kevesebbet képes kezelni, mint a termékcsalád korábbi generációi. Azaz az X-T3 szó szerint pontosan tudja meghatározni az autofókuszt a szürkületben is.

     Kétségtelenül öröm a keresőben nézni. Itt digitális, a 0 átlósnál.5 hüvelyk, 3 hüvelykes felbontással.69 millió pont, és még saját kis nagyítási tényezővel is rendelkezik, 0.75. A képkereső képfrissítési sebessége 100-szor másodpercenként. 5 ms kijelzési késleltetés. Maga a képernyő az eddigi legfejlettebb OLED technológiával készült. Van egy dioptria beállítás a tartóval.

     Előnyök

     • Fejlett háttérvilágítású érzékelő;
     • Mozgékony és pontos autofókusz;
     • 4K 60fps sebességű videofelvételek készítése;
     • Teljes HDR-támogatás;
     • OLED elektronikus kereső;
     • a képkocka teljes lefedettsége fázisérzékeny elemekkel;
     • Vezeték nélküli modulok;
     • A teljesítmény és az ár egyik legjobb kombinációja.

     Hátrányok

     • A felhasználóknak nem tetszik a 30 perces videofelvételi időkorlát;
     • Gyenge akkumulátor.

     Fujifilm GFX100

     Értékelés: 4.7

     Fujifilm GFX100

     A minősítés e részének harmadik helyezettje a Fujifilm egy másik innovációját tekinti, és ez az innováció és a technológiai fejlődés kincsesbányája. Még a meglehetősen fejlett előző modellhez képest is a GFX100 messze előrébb jár. Ami azt illeti, még az EISA is a “legjobbnak szavazta meg az innovátorok között”. Értékelőink inkább az általános fejlődés és olvasóink látókörének szélesítése érdekében vették fel, mivel jelenleg nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. Az árcédula teljesen felháborító.

     Ez az első olyan fényképezőgép a piacon, amely 35 mm-nél nagyobb képérzékelővel rendelkezik, amely fáziskövető pixelekkel és ellenfénnyel van felszerelve. Valójában az érzékelő mérete 43.8×32.9mm. A hatalmas, 102Mpix felbontás lehetővé teszi, hogy akár az elképzelhetetlen 11648×8736 pixeles képeket is készíthessen.

     A fényképezőgép elektronikus keresővel rendelkezik 3 méret.2 hüvelyk képátlóval, 100%-os látómezővel és 5 hüvelykes felbontással.76 millió képpont. A hátulra szerelt, elforgatható LCD-képernyő ugyanolyan képminőséget biztosít.

     A GFX100 tovább javítja a Fujifilm korábbi GFX sorozatú fényképezőgépeinek szinte hibátlan autofókuszát. A követő autofókusz további beállításokat kap, amelyek még a “leggyorsabb” témák különösen pontos követéséhez is hozzájárulnak. 3.76 millió fázisérzékeny képpont, amelyek az érzékelő közel 100%-át lefedik. Összesen 425 fókuszpont használható névlegesen.

     A megfizethetetlen “megapixelek” ellenére a GFX100 kevesebb zajt produkál, mint a sorozat korábbi generációi, nem utolsósorban a háttérvilágítás miatt. Szélesebb dinamikatartományt és megnövekedett jelolvasási sebességet is látunk. A nagy teljesítményű X-Processor 4 processzor az innovatív érzékelővel kombinálva lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép gond nélkül rögzítse a korábban elképzelhetetlen minőségű és felbontású 16 bites RAW képeket és videókat.

     A fejlesztők “ellenőrző lövés” a bejelentés után hallott szkeptikus megjegyzések irányába egy integrált képstabilizáló rendszer érzékelő szinten (IBIS). Akár 5 tengely stabilizálása is lehetséges.5 megálló. A redőnymechanizmus négy rugón “leng” a rezgések minimalizálása érdekében.

     Minden hihetetlen teljesítménye ellenére a GFX100 nem erős a videózás terén. Tehát a készülék 4K 3840×2160 felbontásban tud felvételt készíteni, de legfeljebb 30fps képkocka sebességgel.

     Előnyök

     • Nagy érzékelő nagy felbontással;
     • Rendkívül pontos fókuszálás;
     • Fejlett autofókusz;
     • nagy teljesítményű processzor;
     • 16 bites RAW felvétel;
     • gazdagabb felszerelés.

     Hátrányok

     • legfeljebb 30 kép/másodperc 4K videók készítésekor;
     • túlzó ár.

     Canon EOS Ra

     Értékelés: 4.7

     CANON EOS RA

     Ez és a következő modell az Expertology legjobb új fényképezőgépek között már nem csak egy újdonság, hanem valami nagyon különleges. Most megnézzük a Canon EOS Ra-t, amely legutóbb 2019 novemberében jelent meg, és az R sorozat bővítéseként szolgált. Egy modell, amely jó értelemben különleges, sőt elképesztő a rendeltetésszerű használatra az asztrofotózásban és a változatos éjszakai égbolt fotózásban.

     Pontosabban, az EOS Ra nem sokban különbözik a 2018-ban megjelent EOS R-től. De ezek a különbségek a Canon megfelelő válaszát jelentették az asztrofotósok kéréseire. Tehát a kamerák majdnem azonosak, de ez a “majdnem” drámai különbséget jelent.

     A két módosítás legfontosabb műszaki jellemzői megegyeznek. Az EOS Ra pontosan ugyanazzal a 30 fokos érzékelővel rendelkezik.3Mpix, hasonló fókuszrendszer és azonos processzor a digitális képalkotáshoz.

     Az érzékelőszűrő néhány változáson ment keresztül. A különbség finom, de az asztrofotózás szempontjából döntő fontosságú – a készülék 400%-kal több H-alfa emissziót képes rögzíteni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a képen a ködök vörös színei látszanak. A közönséges kamerák, még a drágábbak és nagyobb teljesítményűek sem rendelkeznek ezzel a “szupererővel”, mert nincs rájuk szükség. Ennek oka, hogy a csillagközi felhők főleg héliumból és hidrogénből állnak, és csak infravörösben “ragyognak”, amit minden más kamera szűrője kíméletlenül levág.

     Lassú zársebességnél a kamera nyugalma és a mikroszkopikus rezgések elkerülése is rendkívül fontos, különben problémák adódnának az élességgel. Maga a tükör nélküli formafaktor is hozzájárul ehhez. A kritikus rezgést okozó tüköremelő mechanizmus itt definíció szerint nincs jelen.

     Az EOS Ra olyan funkciókkal is kiegészül, amelyek hasznosak, ha távcsővel párosítjuk őket. Ezek elsősorban a fókuszálást segítő opciók, beleértve még a megvilágított élesítési területet is. Mondanom sem kell, hogy a nagyítás itt sem lehetne fejlettebb. Az EOS Ra valóban háromszor nagyobb, mint testvére 30x-os nagyítása.

     Végül egy fontos részlet. A készülék képes 4K videó felvételére, és 10 bites adatfolyamot ad ki HDMI videó interfészen keresztül.

     Előnyök

     • teljes képkocka;
     • Az infravörös sugárzást egy szűrő fogja fel;
     • 30x zoom;
     • Továbbfejlesztett élesítési funkciók;
     • Nagy érzékelőfelbontás;
     • 4K videofelvétel készítése és 10 bites adatfolyam kimenete HDMI-n keresztül.

     Hátrányok

     • A felhasználók részéről nincs rendszeres panasz.

     Leica M10 Monochrom

     Értékelés: 4.7

     LEICA M10 MONOKROM

     A tükör nélküli fényképezőgépek nagy körképét valami nagyon különleges teszi teljessé. A legendás Leica, nem is akármilyen Leica, hanem egy monokróm. A fényképezőgép őrülten drága, de még így sem dönti meg a fenti Fujifilm GFX100 által felállított felülvizsgálati rekordot. De az ár még inkább indokolt, mint a GFX100 esetében, mivel az M10 Monochromot az igazi “elit ligás” fotósoknak szánják.

     Ez a Leica harmadik generációs, teljes képkockás tükör nélküli fényképezőgépe, amelyet kiváló minőségű fekete-fehér fotózásra terveztek. A szakértők egybehangzóan állítják, hogy az M10 Monochrom új, korábban elképzelhetetlen szintre emeli a monokróm fotózást, és nehéz nem egyetérteni vele. A beszerelt 40 MPIX érzékelő egyáltalán nem tömeggyártott, hanem kifejezetten ehhez a kameramodellhez tervezett érzékelő, figyelembe véve a berendezések és az elektronikus teljesítmény minden jövőbeli árnyalatát. A nagy érzékelőérzékenység a felbontással kombinálva példátlan részletességet eredményez szinte bármilyen fényviszonyok között.

     A Leica M10 Monochrom több szempontból is úttörőnek számít. Például az első távolságmérő 160 000 és 100 000 közötti ISO-tartományban. Az érzékelőt úgy tervezték, hogy a korábbi Leica monokrómokhoz képest alacsonyabb alap-ISO mellett magasabb ISO-értékek elérésére legyen képes.

     Ebben a fényképezőgépben hatalmas kreativitás rejlik, még a legkisebb árnyalatokban is. A zár a legcsendesebb a termékcsaládban, suttog, és lehetővé teszi, hogy a lehető legcsendesebben filmezzen anélkül, hogy elárulná a jelenlétét. Az előlapon sincs klasszikus piros logó, a kamera megjelenése pedig minimalista és teljesen egyszínű, kontrasztos elemek nélkül. Végezetül az M10 Monochrom kompatibilis az összes M objektívvel, így maximalizálva a kreatív kifejezési lehetőségeket.

     Maga a márka sokat elárul a minőségről. Ha ez nem lenne elég, a Leica M10 Monochromot kézzel szerelik össze egy csúcstechnológiás németországi gyárban, és nem csak jó emberek, hanem kifogástalan hírnévvel és hatalmas tapasztalattal rendelkező, magasan képzett munkások.

     Előnyök

     • prémium osztály;
     • illusztris márka;
     • kézzel épített;
     • hibátlan minőség;
     • 40 millió monokróm képpont az érzékelőben;
     • teljes méretben;
     • Kompatibilis az összes M objektívvel.

     Hátrányok

     • “korlátozó ár.

     A legjobb új kompakt fényképezőgépek

     Az Expertology legjobb új fényképezőgépek áttekintésének harmadik és egyben utolsó válogatása a 2019-es év és 2020 elejének legjelentősebb megoldásait tartalmazza a kompakt fényképezőgépek szegmensében. Ezek az úgynevezett “point-and-shooters”, de ebben a kontextusban ez nem egészen helyes, mert a “szappantartó” kifejezésnek van egy olcsó és korlátolt burkolata, amely sokáig megragadt vele. És valójában a kompakt formájú fényképezőgépek többfunkciósak és meglehetősen olcsók lehetnek.

     Olympus TG-6

     Értékelés: 4.9

     OLYMPUS TG-6

     Az utolsó kategóriát az Olympus egyetlen modellje zárja a felülvizsgálatunkban. Egy elismert sorozat folytatása, amely tökéletes a nyaraláshoz – beleértve a szabadtéri tevékenységeket is.

     Az első utalás arra, hogy a fényképezőgépet túrázásra és más kültéri környezetekben való használatra szánják, a megbízható víz-, por- és hőmérsékletállósága. A fényképezőgép még víz alatt is használható, és érdekes módon külön üzemmóddal rendelkezik a víz alatti makrófotózáshoz!

     Az előző, ötödik generációs Olympus TG-sorozathoz képest a hatodik generáció továbbfejlesztett mikroszkópos üzemmóddal rendelkezik, és a távolság 1 cm-re csökkent. A makró üzemmód rendelkezik az összes szükséges és hasznos extrával, mint például a sorozatfelvétel és a fókusz-halmozás. A már említett víz alatti makró üzemmód új, előre beállított fehéregyensúly-beállításokat kapott, optimalizálva a különböző mélységekre.

     A kijelző is jobbra változott. A legtöbb változás a felbontásban van, amely mostantól 1.04 millió pixel. Új tartozékok is kaphatók, köztük a hőn áhított és várva várt Fisher-T02.

     Most pedig nézzük át a készülék összes fontos jellemzőjét, tekintet nélkül az ötödik generáció elődjéhez való viszonyára.

     A TG-6 a valaha készült legszínvonalasabb, 1/2 formátumú érzékelővel rendelkező, robusztus kompakt fényképezőgép.33″ és 12Mpix felbontás. Az érzékelő háttérvilágítással van felszerelve, amely csökkenti a zajt és általában hozzájárul a tökéletesen éles képekhez. A négyszeres zoom a 25 és 100 mm közötti gyújtótávolság-tartományban használható. Ultra-nagy felbontású 4K videók készítésére alkalmas.

     A beépített lencse 9 optikai elemből áll 7 csoportban. A szenzor képaránya 5.7. A reprodukált kép maximális felbontása – 4000×3000 képpont. Beépített villanófény tartománya 7.9 méter. Nincs kereső; a célzás a hátoldalon lévő LCD képernyőn keresztül történik. A képernyő átlós mérete 3 hüvelyk, felbontása pedig 1040000 pixel.

     A modell 20 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvételt támogat. Maximálisan 49 RAW-formátumú sorozatfelvételt tartalmazó sorozatméret.

     Ez a modell vezeték nélküli Wi-Fi-vel és GPS-vevővel van felszerelve.

     Előnyök

     • háttérvilágítású érzékelő;
     • védett ház;
     • hidegben is működik;
     • Hatékony makró üzemmódok, beleértve a víz alatti fényképezést is;
     • Fehéregyensúly-előbeállítások különböző mélységekhez;
     • 4K felbontású videót készít;
     • Wi-Fi és GPS modulok;
     • teljes készlet.

     Hátrányok

     • nem a legnagyobb kapacitású akkumulátor.

     Sony Cyber-shot RX100 VII

     Értékelés: 4.8

     Sony Cyber-shot RX100 VII

     A kompakt fényképezőgépek legjobb újdonságai közül a második számú, nézzük meg egy olyan cég termékét, amelyet nem tudtunk figyelmen kívül hagyni a felülvizsgálat során. Sony és a hetedik generációs RX100 sorozat. Az előző verzió, az RX100 VI, az EISA éves Best of the Year Awards díjátadóján a “Legjobb kompakt fényképezőgép” címet nyerte el. “A hetes viszont megtartotta minden előnyét, és komoly előrelépést tett a fejlesztések terén.

     Elődjéhez hasonlóan az RX100 VII is elsősorban a videobloggereket célozza meg. A Sony RX100 sorozatot úgy tervezték, hogy kompakt asszisztens legyen a professzionális fotósok számára minden alkalomra. De ahogy a modellek egymás után jelentek meg, a fejlesztők egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a videóképességre. Az RX100 VII ebben a tekintetben remekül egyensúlyoz.

     Ez utóbbihoz ugyanazt az objektívet használták, mint az eredeti hatoshoz, a 24-200mm EQ-t. f/2-es rekeszértékkel.8-4.5. Maga az érzékelő azonban 20Mpix és 1″ formátumra változott. A különbség a fáziskövető AF-pontok nagyobb számában rejlik. Összesen 357 ilyen pont van. Különösen érdekes a valós idejű nyomkövetés, ahogy a Sony másik fényképezőgép-osztálya, az A9 és az A6400 is képes rá. Nem csak emberi szemmel, hanem állati szemmel is biztosítja az autofókuszt. Általánosságban a vállalat ragaszkodik ahhoz, hogy az RX100 VII számos olyan ötletet és technológiát tartalmaz, amelyeket a Sony A9 csúcsmodellből kölcsönöztek.

     Egy másik nagy előnye, hogy akár 20 fps sebességű sorozatfelvételt is készíthet, anélkül, hogy elsötétülne a kereső. A maximális felvételi sebesség 90 fps. Igaz, itt komoly korlátozások vannak – a fókusz és az expozíció rögzítése és az előpufferelés hiánya. A legnehezebb helyzetekben is ez a legmegfelelőbb üzemmód.

     Ez a modell képes UHD 4K 3840×2160 videó felvételére, de maximális felbontásnál 30 kép/mp-re korlátozódik. De gyakorlatilag nincs gördülékeny redőny. F felbontásban

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: