15 legjobb légtisztító és légmosó

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumaink. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Kérjük, vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

Ez a felülvizsgálat a légtisztítókra és a légmosókra összpontosít. A háztartási készülékek ezen kategóriája segít az optimális mikroklíma kialakításában, a megfelelő páratartalom fenntartásában és a levegő por- és allergénmentesítésében.

Az Ön kényelme érdekében 5 kategóriából 15 készüléket választottunk ki, igyekezve a lehető legnagyobb mértékben lefedni a modellek és a különböző árkategóriák választékát:

 1. Légmosók.
 2. Multifunkcionális klímaberendezések.
 3. Többlépcsős szűréssel rendelkező tisztítóberendezések.
 4. Középkategóriás légtisztítók.
 5. Költségvetési kategóriájú légtisztítók.

Minden csoportban a műszaki jellemzők, a funkcionalitás és a használhatóság szempontjából a legjobb modellek találhatók. A kiválasztási kritériumok között az egyik legfontosabb tényező a készülék tényleges teljesítménye. Ehhez olyan tulajdonosok véleményeit kezeltük, akik a gyakorlatban találták meg a termék előnyeit, hátrányait és sajátosságait.

Minden információ nyilvános forrásokból származik, a hivatalos gyártói honlapoktól kezdve a visszajelző oldalakon át a Yandex Marketplace-ig.Piactér.

15 legjobb légtisztító és légmosó

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb légtisztítók 4 Kitfort KT-2820 8 250 €
3 Bort Silver Air 9 554 €
2 Boneco W200 18 990 €
1 Winia AWX-70 29 320 €
A legjobb többcélú klímaberendezések (légtisztító/ párásító) 3

anasonic F-VXR50R

34 990 €
2 iC

 • ma LUX-8000W
 • 34 999 €
  1 Hitachi EP-M70E 69 950 €
  A legjobb légtisztítók nagy hatékonyságú többlépcsős szűréssel (“száraz” klímacsomag) 3 AIC XJ-4000 22 400 €
  2 Xiaomi Mi légtisztító Pro H Global 21 490 €
  1 Dyson Pure Cool TP05 41 990 €
  A legjobb középkategóriás és csúcsteljesítményű légtisztítók 3 Xiaomi MiJia légtisztító 3 13 225 €
  2 Yamaguchi oxigén 27 150 €
  1 Daikin MC70LVM 54 000 €
  A legjobb költségvetési légtisztítók 2 ATM-1307 6 390 €
  1 Ballu AP-110 8 365 €

  Legjobb légtisztítók

  Ebben a kategóriában megtalálhatja a legjobb légtisztítókat a népszerű orosz és külföldi gyártóktól. Ezek a készülékek biztosítják a levegő tisztítását a portól és a különböző részecskéktől, valamint a helyiség párásítását. A készülékek egyik jellemzője – a legtöbb modellben nincsenek fogyóeszközök, egyszerű, megbízható kialakítás és nagy hatékonyság.

  Kitfort KT-2820

  Értékelés: 4.6

  Kitfort KT-2820

  A légmosók kategóriája a Kitfort KT-2820 modellel nyílik meg a háztartási kisgépek népszerű orosz gyártójától. A készülékhez egy év garancia jár, és Kínában gyártják, mint az összes ilyen márkájú készüléket.

  Téglalap alakú kialakítás kis kúpos oldalakkal. Az előlapon egy kijelző található érintőkapcsolókkal, a jobb oldalon pedig egy vízszintjelző. A mosogatót 3 liter vízzel töltik fel, ami 10 órán keresztül biztosítja a készülék független működését.

  A párásítás a víz kényszerpárologtatásával történik. A levegőt a ventilátor beszívja, átfut a körkörös szűrőn, nedvességgel telítődik, és elhagyja a mosogatót.

  A ház tetején van egy szellőzőrács és egy lámpa. Fel van szerelve nedvességmérővel, amely nagy pontossággal méri a helyiség páratartalmát. A teljesítménytől függően a háttérvilágítás színe automatikusan változik. Ha a páratartalom 60% vagy több – a szín zöld lesz, ha pedig 30%-nál kevesebb – a fény pirosra változik. Ha nincs víz, a piros szín villog, ami egyértelműen figyelmeztet a tartály feltöltésének szükségességére.

  A kijelzőn megjelenik az aktuális páratartalom, és 4 érintőgomb segítségével beállíthatja a készülék üzemmódját. A készülék víz nélkül nem kapcsolható be. Választhat a ventilátor két fokozatú teljesítménye és az automatikus működés között (a készülék a párák intenzitását a páratartalomtól függően önállóan szabályozza), vagy beállíthatja az időzítőt 1, 2, 4 vagy 8 órára.

  A tulajdonosok dicsérik a kialakítást, a könnyű kezelhetőséget és az egyszerű karbantartást. A hátrányok közé tartozik a hengeres szűrő cseréjének szükségessége.

  A kedvező ár, a modern megjelenés és a funkcionalitás a Kitfort KT-2820 légtisztítót kategóriája egyik legjobbjává teszi.

  Előnyök

  • Beépített higrométer.
  • Többféle üzemmód.
  • Időzítő rendelkezésre áll.
  • Színváltó megvilágítás a páratartalom függvényében.

  Hátrányok

  • A szűrőt ki kell cserélni.

  Bort Silver Air

  Értékelés: 4.7

  Bort Silver Air

  A következő modell a minősítésünkben a Bort Silver Air az orosz elektromos szerszámok és háztartási készülékek gyártójától. A modellt Kínában szerelik össze, és 5 évre kiterjesztett garanciával szállítják.

  A légmosó egy modern kialakítású, téglalap alakú fehér házban kapott helyet. Az előlapon, a logó felett található egy beépített kijelző, amely az aktuális hőmérsékletet és páratartalmat mutatja. A fedél tetején található a készülék kezelőpanelje. A felhasználók kiválaszthatják a ventilátor sebességét (4 pozíció), beállíthatják a háttérvilágítást, vagy kikapcsolhatják azt, ha a készüléket éjszaka használják, és beállíthatnak egy automatikus üzemmódot is a páratartalom szabályozásával.

  Belsejében egy forgó lemezelem található, amelyen a por és a finom részecskék leülepednek. Maga a szerkezet szétszerelhető és mosható, így a készülék nem igényel fogyóeszközöket. A modellt úgy tervezték, hogy legfeljebb 25 m2-es helyiséget szolgáljon ki.

  A minimális zajszint 35 dB, így a mosogató nyugodtan nevezhető csendesnek.

  A víztartály kapacitása 5.A légkeringetési kapacitás 5 liter, ami 10 óra folyamatos működésnek felel meg. Vízhiány esetén a gép automatikusan kikapcsol.

  A modell előnyei között a technológia tulajdonosai stílusos megjelenést, informatív kijelzőt, az üzemmódok és a kikapcsolható háttérvilágítás kiválasztását határozták meg. A hátrányok között néhány felhasználó megemlítette, hogy a kis kiszolgálható terület a.

  A Bort Silver Air kézmosót széleskörű funkciói, könnyű kezelhetősége és stílusos kialakítása miatt ajánljuk.

  Előnyök

  • Alacsony zajszint (35dB).
  • Állítható ventilátor teljesítmény.
  • Választható megvilágítási típus.
  • Nagy információs mód.
  • Automatikus program a megfelelő páratartalom fenntartásához.

  hátrányok

  • A mosogatót 25 m2-ig terjedő területre tervezték (a vásárlói visszajelzések szerint).

  Boneco W200

  Értékelés: 4.8

  Boneco W200

  A következő modell a listánkon a Boneco W200. Ez egy légmosó egy neves svájci gyártótól, aki feltalálta a természetes párásítás elvét. A készülék Kínában készül, és a gyártó öt év garanciát vállal rá.

  Ez a 2017-ben megjelent modell még mindig keresett, köszönhetően számos innovatív technológiájának és szabadalmaztatott megoldásának, amelyekkel egyetlen más gyártó sem büszkélkedhet.

  A készülék első jellemzője a szokásos műanyag kazettás lemezek hiánya, amelyek a víztartályon belül forognak, így biztosítva a párásítást. Most van egy 3D szivacs, amelyet a forgó dob fölé lehet csúsztatni. Speciális, többcellás szerkezetének köszönhetően kb. 10 m2 hatékony párolgási felülettel rendelkezik. A szivacsfürdő másik előnye, hogy még 1 cm-es vízszintnél is hatékonyan működik – ami más típusú légmosóknál lehetetlen. Maga a szivacs szintetikus műanyagból készült, amely moshatóvá és mosogatógépben moshatóvá teszi.

  A víztartály kapacitása 4.5 literes, ami a kiválasztott üzemmódtól függően akár 12 órán keresztül is lehetővé teszi az autonóm működést. A készülék akár 50 m2-es területet is képes kezelni. Különlegessége, hogy a víz feltöltéséhez csak a felső házfedelet kell eltávolítani (a dobot nem kell eltávolítani).

  A készülék másik funkciója a levegő aromatizálása. Csak öntsön néhány csepp illóolajat az aromakapszulába (visszahúzható műanyag tartály a tok hátulján).

  A mosogató két üzemmóddal rendelkezik – normál és éjszakai üzemmóddal. A tartályban lévő pangó víz fertőtlenítésére egy ezüst rúd is található.

  A Yandexen található vélemények szerint.Market, a mosogató minősítése 4.6 és a tekintélyes “buyers’ choice” védjegyet. A készülék tulajdonosainak előnyei között említést érdemel a stílusos kialakítás, a felhasználóbarát vezérlés, a könnyű karbantartás, a 3D szivacs jelenléte és a praktikum. Egyes felhasználók szerint a hátrányok közé tartozik, hogy nem lehet kikapcsolni a működési jelzőt, a magas vízfogyasztás és a higrométer hiánya.

  Annak ellenére, hogy a modell nem új, ma is keresett. A Boneco W200 légmosót megbízhatósága, praktikussága és nagy teljesítménye miatt ajánljuk.

  Előnyök

  • Egyszerű kialakítás.
  • 3D szivacs.
  • Nagyszerű teljesítmény.

  Hátrányok

  • Nincs higrométer.
  • Nincs érintőkijelző a kijelzővel.
  • A teljesítményjelzés nem kapcsolható ki (a fogyasztói vélemények szerint).

  Winia AWX-70

  Értékelés: 4.9

  Winia AWX-70

  A légkondicionáló berendezések gyártásával foglalkozó neves koreai cég Winia AWX-70 mosogatója teszi teljessé a kategória áttekintését. A készüléket Dél-Koreában gyártják, és egy év gyári garancia vonatkozik rá.

  A modell egyik jellemzője a tágas, 9 literes víztartály. Ez lehetővé teszi, hogy a készülék akár 2 napig (a beállított üzemmódtól függően) önállóan működjön.

  Érintőképernyős kezelőpanel a ház előlapján. A felhasználó többféle ventilátorteljesítményt választhat, beállíthatja az automatikus üzemmódot, láthatja az aktuális páratartalom szintjét, valamint engedélyezheti a levegő ionizálását. Szükség esetén a kimenő levegő szűrésére HEPA-szűrő is felszerelhető.

  A kezelőpanelen a szennyezett levegő jelzője is megjelenik. Egy speciális érzékelő érzékeli a por koncentrációját és továbbítja az adatokat a kijelzőre. Maga a kijelző a levegő tisztaságától függően fehéren, sárgán és pirosan világíthat. Vízszűrő a tartályban lévő víz tisztítására.

  A tárcsák speciális felületi struktúrával rendelkeznek, amely felfogja a port és a finomabb részecskéket, amelyeket ki lehet öblíteni a víztartályból. Tartalmaz egy kefét, amellyel könnyen eltávolítható a szennyeződés a lemezekről.

  A tulajdonosok dicsérik a készülék funkcionalitását, a felhasználóbarát kezelőpanelt, valamint az akkumulátor hosszú élettartamát egyetlen feltöltéssel. A hátrányok közé tartozik, hogy nem túl kényelmes vízfelvételi rendszer. Először el kell távolítania a ház felső részét, majd vegye ki a tartályt, töltse meg, és hozza vissza (a mérete nagy, plusz majdnem egy vödör vizet tart).

  A magas építési minőség, az okos kialakítás és a számos beállítási lehetőség a Winia AWX-70 légmosót a termékkategória egyik vezetőjévé tette.

  Előnyök

  • 9 literes víztartály.
  • Ionizátorral rendelkezik.
  • Légtisztítóként is használható.
  • Érintésvezérlő panel.

  Hátrányok

  • Nem túl kényelmes kitölteni (a felhasználók szerint).

  A legjobb többcélú légkezelő egységek (légtisztítók-párásítók)

  Ebbe a kategóriába 3 olyan klímaállomás-modell tartozik, amelyek egyidejűleg kiváló minőségű levegőszűrést és párásítást biztosítanak. Annak ellenére, hogy a készülékek között sok a hasonlóság, mindegyik jelöltnek megvannak a maga jellemzői és előnyei, amelyek a termékcsoport legjobbjává teszik.

  anasonic F-VXR50R

  Értékelés: 4.7

  Panasonic F-VXR50R

  A Panasonic F-VXR50R modell a háztartási készülékek és az elektronika jól ismert japán gyártójától kezdődik a felülvizsgálatunk. A klímaberendezést Japánban szerelik össze, és három év garancia jár hozzá.

  A téglalap alakú ház három színben – fekete, arany és ezüst – kapható. Ez lehetővé teszi, hogy az adott belsőépítészethez a legjobb lehetőséget válassza ki.

  2019-ben mutatkozik be, az F-VXR50 helyébe lépve. Az egyetlen különbség az “R” kód, amely a russified control panel (ruszifikált vezérlőpanel) rövidítése. A műszaki paraméterek tekintetében a készülékek nem különböznek egymástól.

  A klímavezérlő egység előlapja mögött egymás mögött vannak a szűrők. A HEPA szűrő felfogja az allergéneket és más apró részecskéket, a szén (szagtalanító) szűrő megtisztítja a levegőt a szagoktól. Van egy nedves forgó szivacs formájú modul is (hasonlóan a légmosóhoz), amely párásítást biztosít és visszatartja a port. A víztartály kapacitása mindössze 2.6 liter, így a párásító rendszer önálló üzemmódban legfeljebb 4-6 órán keresztül működik.

  A többlépcsős szűrőrendszernek köszönhetően a légkondicionáló állomás akár 99 %-ot is megtisztít.99% és fenntartja az optimális páratartalmat.

  A készülék a beállítások széles választékával rendelkezik, amely lehetővé teszi az egyéni üzemmód beállítását. A kezelőpanelen található egy szűrő szennyeződésjelző, amely emlékezteti Önt a szűrő tisztítására vagy cseréjére.

  A felhasználó kiválaszthatja a komplexum intenzitási módját, és beállíthatja az intelligens légtisztítás funkcióját is – a készülék elemzi a porérzékelőtől származó információkat, és szükség szerint bekapcsolja a készüléket. A megvilágítási érzékelő jelenléte, amelynek köszönhetően a komplexum önállóan átvált éjszakai üzemmódba, csökkentett zajszint mellett, hasznos lehetőség lesz.

  A légtisztító kapacitás akár 306 m3/h és a párásító kapacitás akár 500 ml/h. Az egység alapterülete akár 40 m2 is lehet.

  A Yandex erőforrás szerint.Piac, a klímaberendezés elnyerte a rangos “Vásárlók választása” védjegyet. A minősítés 4.7 pont, a felhasználók 95%-a ajánlja a készüléket megvételre. A felhasználók az előnyök között említik a magas tisztítási és párásítási minőséget, a beállítások széles skáláját, az egyszerű és felhasználóbarát menüt, valamint a modern megjelenést és a kiváló minőségű kivitelezést. A hátrányok között a berendezések néhány tulajdonosa megjegyezte, hogy a kis víztartály és a nem túl kényelmes töltés nem nagyon kényelmes.

  A Panasonic F-VXR50R-t minden olyan felhasználónak ajánljuk, aki egy multifunkcionális, nagy hatékonyságú klímaberendezést szeretne átlagos alapterületű helyiségekbe.

  Előnyök

  • Többlépcsős szűrőrendszer.
  • A menü oroszul van.
  • Széles körű beállítások.
  • Nagy kapacitás.

  Hátrányok

  • Drága fogyóeszközök.
  • Kis víztartály-kapacitás, nem túl kényelmes a feltöltés (az ügyfelek visszajelzései szerint).

  iC
 • ma LUX-8000W
 • Értékelés: 4.8

  iC<li></div><p>ma LUX-8000W” src=”/wp-content/uploads/2023/05/1216666195501-7315.jpg” height=”421″ title=”iC</p><li>ma LUX-8000W”><p>Az iC klímaberendezés folytatja áttekintésünket</p><li>ma LUX-8000W egy koreai gyártótól. A modellt Dél-Koreában szerelik össze, és egy év gyári garancia vonatkozik rá.<p>A készülék téglalap alakú burkolattal rendelkezik, és padlóra vagy asztalra szerelhető. Két felső kampóval és két alsó mágnessel rögzített elülső díszítőlemez. Könnyen eltávolíthatóak a szűrőrendszerhez való hozzáféréshez. Az egyik tervezési jellemző – a klímavezérlő egység nem kapcsol be, ha a fedelet leveszik. Ez biztonsági okokból történik.</p><p>Belül 3 féle szűrő található – előszűrő (kapron háló), szénszűrő (szagok megkötése) és HEPA H-13 (finom szűrő, 99 % szagot rögzít).99% részecske). A tisztított levegő áramlása a párásító modulba, amelyet egy forgó szivacsdob képvisel. A kerék a kádban van, amely folyamatosan vízzel van ellátva. A nedves szivacs természetes párásítást biztosít a levegőben. A test oldalán egy kivehető tartály található 3 db.1 literes szeleppel, amely automatikusan ellátja a kádat vízzel. A tartály levehető és széles nyakkal rendelkezik, ami nemcsak a tartály feltöltését könnyíti meg, hanem a belső rész gyors és egyszerű tisztítását is lehetővé teszi. A tartály külsején vízszintjelző található. Kb. 600 ml/h párásítási sebesség, amely legalább 5 órán keresztül biztosítja a készülék önálló működését.</p><p>Ennek a klímaberendezésnek az egyik jellemzője, hogy a ventilátorhoz gyorsan hozzá lehet férni a tisztításhoz. El kell távolítani a ház hátulján lévő felülvizsgálati panelt, ki kell csavarni a rögzítőanyát, és ki kell venni magát a ventilátort.</p><p>A kezelőpanel a készülékház tetején található. A felhasználók beállíthatják a készüléket automatikus üzemmódra (a páratartalom optimális szintjének fenntartása érdekében a higrométerben), vagy manuálisan beállíthatják a ventilátor sebességét és a párásítás mértékét. A tartályban lévő víz nélkül a készülék nem működik. Lehetőség van a levegő ionizátor aktiválására (bármely üzemmódban aktiválva) vagy az időzítő kikapcsolására is. Éjszakai üzemmódban a klímaberendezés a ventilátor minimális fordulatszámán működik. A panel bal oldalán lévő jelzőfények az üres víz vagy a szennyezett szűrők jelzésére.</p><p>A Yandex piactéren.A piac ezt a modellt a “felhasználók választása” kategóriába sorolta, ami bizonyítja a magas minőséget és teljesítményt. Kiváló minőségű párásítás a bútorok és berendezési tárgyak kondenzációja nélkül, széleskörű funkciók és beállítások széles skálája. A hátrányok között a tulajdonosok a berendezések jegyzet nem nagyon nagy térfogatú a víztartály.</p><p>Az iC klímaberendezést ajánljuk</p><li>A LUX-8000W alkalmas minden olyan készülékhez, amely többlépcsős tisztítást és természetes párásítást szeretne elérni egyetlen készülékkel.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Nagy kapacitás (párásítás akár 600 ml/h, levegő akár 420 m3/h).</li><li>Akár 60 m2-es térben is dolgozhat.</li><li>Kényelmes kezelőpanel.</li><li>Gyors hozzáférés a ventilátorhoz.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Kis víztartály kapacitás (felhasználói visszajelzések szerint).</li></ul><h3>Hitachi EP-M70E</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Hitachi EP-M70E

  A legjobb multifunkciós légtisztítók áttekintését a Hitachi EP-M70E-vel fejezzük be, amely a jól ismert japán háztartási és elektronikai készülékgyártó cégtől származik. Japánban összeszerelve, egy év hivatalos garanciával.

  A készülék téglalap alakú tokban van, amelynek magassága 67 cm, szélessége 36 cm és mélysége 25 cm. A modell meglehetősen terjedelmes, ezért jobb, ha a padlóra szereljük. Különösen figyelemre méltó a karcsú és minimalista kialakítás, az érintőképernyős kezelőpanel és a kijelző, amely használaton kívül nem látható.

  Stainless Clean technológia rozsdamentes acélból készült felületbevonattal a csatornákon, előszűrőn és csappantyúkon, amely az ezüstözött ventilátorral együtt segít a baktériumok elleni küzdelemben.

  A klímaberendezés háromszoros szűrőrendszerrel rendelkezik, amely nem csak 99.A szűrő 9%-os részecskeszintű, de számos kellemetlen szagot is eltávolít. A szűrők az elülső fedél mögött találhatók. Könnyen elérhető és cserélhető. A gyártó akár 10 éves HEPA-szűrő élettartamot is megad, de az összes fogyóeszköz tényleges élettartama a helyiségben lévő szennyeződés szintjétől, a tisztító üzemmódjától és egyéb tényezőktől függ.

  Párásító rendszer ventilátorral, víztartállyal és speciális szűrővel. A víz nedvesíti a szűrőt, és egy ventilátor mozgatja át rajta a megtisztított levegőt. A beépített nedvességmérő ellenőrzi a páratartalom szintjét, lehetővé téve az optimális érték automatikus fenntartását.

  Az egyik jellemzője a beépített PM2.A víztartályban egy kis szűrő található, amely a levegőben lévő legkisebb porszemcséket is felfogja, és aktiválja az intenzív tisztítási üzemmódot. A rendszer egy ideig intenzív üzemmódban működik, miután a részecskék eltávolításra kerültek a levegőből.

  Egy másik érdekes lehetőség, hogy automatikusan kikapcsol, ha a készüléket véletlenül megütik, felemelik vagy elmozdítják. A rendszer ezt sokként érzékeli, és biztonsági okokból megszakítja a működési módot.

  A felhasználói vélemények szerint a klímaberendezés hatékonyan tisztítja a levegőt, és pontos páratartalmat biztosít. A tulajdonosok szeretik a stílusos kialakítást, a nagy hatékonyságot és a könnyű kezelhetőséget. Hátrányai közé tartozik a túl kicsi víztartály térfogata 2.5 liter.

  A Hitachi EP-M70E egy többfunkciós légtisztító komplexum, amely alkalmas a helyiség levegőjének tisztítására 53 m²-ig. Nagy hatékonysága, ötletes kialakítása és felhasználóbarát menüpontjai a kategória egyik legjobbjává teszik.

  Előnyök

  • Pontos elektronikus vezérlés.
  • Többfokozatú szűrőrendszer.
  • Vízáramlási sebesség akár 700 ml/h.
  • Akár 432 m³/h teljesítményre méretezve.
  • A levegőben lévő por automatikus érzékelése.
  • Japánban készült.

  Hátrányok

  • Magas költségek.
  • Nagyon kicsi víztartály (felhasználói vélemények alapján).

  A legjobb nagy teljesítményű, többlépcsős szűréssel rendelkező légtisztítók (“száraz” klímaegységek)

  Ez a kategória 3 klímaegységet tartalmaz többlépcsős légtisztító rendszerrel. Minden modellt úgy terveztek, hogy hatékonyan távolítsa el a port, a szagokat (beleértve az állat- és dohányszagokat), valamint az allergiát okozó apró részecskéket.

  A kialakítás és a működési elv hasonlósága ellenére mindegyik készüléknek megvannak a maga egyedi jellemzői és előnyei, amelyek miatt a termékcsoport legjobbjának számítanak.

  AIC XJ-4000

  Értékelés: 4.7

  AIC XJ-4000

  A háztartási készülékek olasz gyártójának AIC XJ-4000 modellje megnyitja a legjobb klímakomplexumok felülvizsgálatát “száraz” tisztítással. Kínában gyártott és egy év gyári garancia vonatkozik rá.

  A készülék egy fekete, téglalap alakú házban található. Az előlap tetején egy kezelőpanel található érintőkapcsolóval és kijelzővel. Ezenkívül a tisztító távirányítóval is vezérelhető.

  A modell széles funkcionalitással és többlépcsős szűrőrendszerrel rendelkezik. A levegő előszűrőn, HEPA-szűrőn és katalitikus szűrőn halad át, amely eltávolítja a szagokat. A légtisztító olyan érzékelőkkel van felszerelve, amelyek érzékelik a levegőben lévő részecskék mennyiségét, valamint reagálnak a füstre és más erős szagokra.

  A felhasználó kiválaszthatja a ventilátor intenzitását, aktiválhatja a levegő ionizálását vagy a kiegészítő UV-tisztítást. Automatikus tisztítási üzemmóddal is rendelkezik, amely bekapcsolja a készüléket, ha port vagy kellemetlen szagot érzékel a levegőben.

  A Yandex véleménye szerint.Piac, a légtisztító minősített 4.9 az 5-ből, és megkapta a rangos Buyer’s Choice díjat. A felhasználók 100%-a ajánlja a vásárlást. A technológia tulajdonosai megjegyzik a készülék nagy teljesítményét, a nagyszámú üzemmódot és a minőségi légtisztítást. Nincsenek nagyobb hátrányok, de néhány felhasználó szeretné, ha a készüléket párásítóval vagy levegőmosóval lehetne felszerelni.

  Az AIC XJ-4000 légtisztítót legfeljebb 50 m²-es helyiségekbe ajánljuk. Ez a modell optimálisan ötvözi a költséget, a minőséget és a funkcionalitást, így az integrált légtisztítás egyik legjobb megoldásává válik.

  Előnyök

  • Többlépcsős szűrőrendszer.
  • Ionizációs és UV lámpa.
  • Áramlási sebesség akár 300 m³/h.
  • A működés elektronikus vezérlése.

  Hátrányok

  • A párásító rendszer hiánya (a felhasználói vélemények szerint).

  Xiaomi Mi légtisztító Pro H Global

  Értékelés: 4.8

  Xiaomi Mi légtisztító Pro H Global

  A következő modell a felülvizsgálatunkban a Xiaomi Mi Air Purifier Pro H Global a háztartási készülékek és az intelligens otthon különböző moduljainak híres kínai gyártójától. A készüléket Kínában gyártják (mint minden Xiaomi márkájú terméket), és egy év gyári garancia vonatkozik rá.

  A légtisztító fehér, matt ABS műanyag háza. A polimer ellenáll a mechanikai sérüléseknek, és nem fakul ki a napon. A méretek meglehetősen nagyok – 310x310x738 mm, ami a padlóra szerelhető eszközről árulkodik.

  Különlegessége a rendkívül pontos lézeres érzékelő, amely érzékeli a levegő szennyezettségének mértékét, és továbbítja ezt az információt a vezérlőmodulnak. Az automatikus tisztítási üzemmód automatikusan változtatja a szívóteljesítményt, hogy a készülék tiszta és rendezett maradjon.

  Az analógok többségétől eltérően ez a modell egy kivehető szűrővel rendelkezik, amely kettős funkcióval rendelkezik – tisztít az allergénektől és a portól, valamint eltávolítja a szagokat. Kívülről egy HEPA H13, belülről pedig egy aktív szénréteg található. A gyártó szerint a szűrő élettartama akár 14 hónap is lehet, ami jelentősen csökkenti a készülék karbantartási költségeit. Érdemes megjegyezni, hogy minden szűrő saját RFID-címkével rendelkezik, amely nemcsak a hamisítás ellen véd, hanem azt is megakadályozza, hogy a tisztítót piszkos szűrővel használja, amelyet ki kell cserélni. Ha a fogyóelem elérte élettartama végét, a rendszer blokkolja a tisztítót, amíg új szűrőelemet nem szerel be.

  Vezérlés okostelefonon keresztül a saját alkalmazással vagy érintőképernyős panelen keresztül. A felhasználók számos kimeneti üzemmód közül választhatnak (beleértve a legcsendesebb éjszakai üzemmódot is), vagy automatikus légtisztítást választhatnak. A kijelzőn a szűrő élettartama és a beltéri levegő minősége is látható.

  Nagy teljesítményű motorjának köszönhetően a készülék kapacitása akár 600 m3/h, és maga a tisztítóberendezés akár 70m2 alapterületű helyiséget is képes kiszolgálni.

  A tulajdonosok dicsérik a gép nagy hatékonyságát, a légtisztítás hatékonyságát és a felhasználóbarátságot. Nincsenek nagyobb hátrányok, de egyes felhasználók magasabb zajszintről számoltak be a 2. és 3. sebességnél.

  A kiváló minőségű légtisztítás, az üzemmódok széles választéka és a megfizethető ár a Xiaomi Mi Air Purifier Pro H Global-t árkategóriájában az egyik legjobb eszközzé tette.

  Előnyök

  • Nagy kapacitás (akár 600 m3/h).
  • A fogyasztható élettartam legfeljebb 14 hónap.
  • Alkalmazásvezérlés, intelligens otthoni integráció.
  • Nagy hatékonyságú légtisztítás.
  • A levegő tisztaságának automatikus szabályozása.

  Hátrányok

  • Megnövekedett zajszint maximális sebességnél (a fogyasztói vélemények szerint).

  Dyson Pure Cool TP05

  Értékelés: 4.9

  Dyson Pure Cool TP05

  A Dyson Pure Cool TP05 az egyik legszokatlanabb és leghatékonyabb légtisztító a felülvizsgálatunkban. A készüléket Malajziában gyártják, és két év hivatalos garanciával szállítják.

  A modell egyik jellemzője a szokatlan megjelenés és a modern design. A tok alja kis henger alakú, míg a teteje egy üreges ovális keret.

  A második jellemző a szabadalmaztatott Air M technológia, amelyet az Apple Inc. fejlesztett ki és forgalmazott

   borravaló
  • Az er, amely hatékony levegőtisztítást és nagy áramlási sebességet biztosít. Az alapelv a következő: a piszkos levegő alulról beszívódik, áthalad a szűrőrendszeren, majd az üreges ovális keret belső oldalán lévő nyílásokon keresztül távozik. Az eredmény egy erős, irányított áramlás, amelyet lapátok nélkül fújnak. A ventilátor nélküli kialakítás a készülék további előnye, amely maximális biztonságot nyújt a gyermekek és a háziállatok számára.

   A levegő egy többrétegű szűrőn halad át, amely egy HEPA szűrőből, aktív szénrétegből és egy speciális “tris” vegyülettel impregnált (formaldehid visszatartó) rétegből áll. Az eredmény egy hatékony szűrő, amely kiszűri az olyan részecskéket, mint a káros aeroszolok, szagok és allergének. A szűrőrendszer élettartama – kb. 1 év napi 12 órás üzemelés esetén. A szűrőcserét a készüléken lévő kijelző jelzi.

   A készülék másik jellemzője az elforgatható keret, amely 70 fokos szögben mindkét irányba forog. Ez lehetővé teszi a légáramlás szabályozását és irányának beállítását. A légtisztítót legfeljebb 40m2-es szobafelületre tervezték.

   A készülékhez tartozik egy távirányító, amellyel aktiválható a keret forgása, és beállítható egy időzítő, amely 15 perc és 9 óra között kikapcsol. A fúvási teljesítményt is beállíthatja 1 és 10 között.

   A színes kijelzőn megjelenik az üzemmód és a levegőminőség állapota.

   A pozitív oldalon a légtisztító tulajdonosai közé tartozik a stílusos kialakítás, a magas légcsere-ráta és a tisztítás minősége. Nem találtak kritikus hiányosságokat, csak néhány felhasználó észlelte a megnövekedett zajszintet 5 sebesség után és afölött.

   A Dyson Pure Cool TP05 az egyik legjobb légtisztító készülék a maga árkategóriájában, mert menő dizájnja, jó műszaki jellemzői és felhasználóbarát.

   Előnyök

   • Nagy teljesítmény (akár 434 LE).
   • Eredeti tervezés.
   • Biztonságos (pengék nélkül).
   • Háromszoros szűrőrendszer (beleértve az allergén eltávolítást).
   • Távirányító mellékelve.
   • 10 sebesség.
   • Alvás időzítő.

   Hátrányok

   • Magas költségek.
   • Megnövekedett zajszint az 5. sebességfokozat után (a fogyasztói jelentések szerint).

   A legjobb középkategóriás és teljesítményű légtisztítók

   Ebben a kategóriában a középkategóriás légtisztítók 3 legjobb modelljét fogjuk megvizsgálni. Minden jelöltnek megvannak a saját jellemzői, amelyek megkülönböztetik a versenytársaitól, így a kategóriájában a legjobbak közé tartoznak.

   Xiaomi MiJia légtisztító 3

   Értékelés: 4.7

   Xiaomi MiJia légtisztító 3

   Megnyitotta a középkategóriás légtisztítók kategóriáját egy másik modell a Xiaomi csoporttól – MiJia Air Purifier 3.

   Csakúgy, mint a korábban említett Mi Air Purifier Pro H Global légtisztító, ez a modell egy téglalap alakú dobozban készült fehér ABS műanyagból, csak szerényebb méretekkel rendelkezik – 240x240x520 mm.

   Funkcionálisan ez a modell gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a régebbi változattól, csak a specifikációk lesznek egy kicsit szerényebbek. A tényleges szolgáltatási terület kb. 40 m2, a kapacitás maximális sebességnél kb. 380 m3/h lesz.

   A készülék egyik legjobb tulajdonsága az intelligens otthoni rendszerbe való integrálhatósága. Csak csatlakoztatnia kell a légtisztítót a Mi Home alkalmazáshoz. Az okostelefonról beállíthatja a légtisztító üzemmódját idő és a hét napjai szerint, kiválaszthatja a sebességet és nyomon követheti a levegő aktuális tisztaságát. A készülék a Yandex virtuális hangasszisztensével is működik.Alice.

   További előnye a régebbi modellel szemben, hogy többféle szűrővel rendelkezik, a standard HEPA H-13-tól az antiallergén szűrőkig. Mindegyik azonos méretű, és csak a színükben különböznek egymástól. Igaz, a standard szűrők élettartama lényegesen rövidebb, mint a Mi Air Purifier Pro H Globalban használtaké (2-3 hónap versus 12-14 hónap).

   A tulajdonosok pozitívumként értékelik a stílusos kialakítást, a felhasználóbarát kezelőszerveket és a beállítások széles választékát. A hátrányok között egyes felhasználók a szűrő rövid élettartamát említik.

   Az ár, a minőség és a funkcionalitás optimális aránya a MiJia 3 légtisztítót termékcsoportjának vezető termékei közé emelte.

   Előnyök

   • Stílusos design.
   • Széles körű beállítások.
   • Vezérlés okostelefonon keresztül.
   • A Yandex támogatása.Alice.

   Hátrányok

   • Rövid szűrő élettartama (a felhasználói vélemények szerint).

   Yamaguchi oxigén

   Értékelés: 4.8

   Yamaguchi oxigén

   A következő a felülvizsgálatunkban a Yamaguchi Oxygen a híres japán cégtől, amely masszázsfotelekre és egészségügyi termékekre specializálódott. A készüléket Kínában gyártják, és egy év garancia vonatkozik rá.

   A légtisztító téglalap alakú, lekerekített sarkokkal rendelkező fehér műanyag házzal rendelkezik. A tetején elszívó szellőzőnyílások, valamint egy négygombos érintőképernyős kezelőpanel található. A felhasználó kiválaszthatja a sebesség üzemmódot, beállíthatja az időzítőt a levegő ionizációjának kikapcsolására vagy bekapcsolására. A negyedik érzékelő a bekapcsológomb. A készülék használatakor bekapcsol egy UV-lámpa, amely fertőtlenítéssel segíti a levegő tisztítását. A készülék a mellékelt távirányítóval is vezérelhető.

   A légtisztító beépített gázelemzővel rendelkezik, amely tájékoztatást nyújt a levegő állapotáról. Erős szennyezés esetén a készülék automatikusan megnöveli a kapacitást. A vezérlőpanel megvilágítása világít. Ha kékre változik, a levegő tiszta; ha vörösre, akkor szennyezett.

   A levegő beszívása alulról és a két oldalsó csatornán keresztül történik, a megtisztított levegő pedig a felső részen keresztül áramlik ki.

   Ez a modell éjszakai üzemmóddal rendelkezik. Aktiváláskor a fényjelzők kikapcsolnak, és a zajszint minimálisra csökken.

   A készülék 6 fokozatú légszűrő rendszerrel rendelkezik. Egy előszűrőből, egy négyfokozatú HEPA-szűrőből és egy ionizátorból áll. Az általános eredmény a részecskék 99%-ának, köztük az allergéneknek, baktériumoknak és vírusoknak a légtisztítása.97%.

   Tisztítási kapacitása akár 350 m3/h, és legfeljebb 50 m2-es helyiségekben használható.

   A Yandex szerint.Market, a modell elnyerte a “vásárlók választása” jelet, és a minősítése 4.6 az 5-ből.0. Ennek ellenére a felhasználók 91%-a ajánlja megvételre. A technológiai tulajdonosok előnyei között az automatikus üzemmód, a stílusos kialakítás, a könnyű távirányítás és a jó hatékonyság jelenlétét jelzik. A hátrányok közé tartozik az időzítő hiánya a bekapcsoláshoz, az UV-lámpa jelzésének hiánya és a meglehetősen magas ár.

   A Yamaguchi Oxigént minden olyan felhasználónak ajánljuk, aki minőségi terméket szeretne, amely megbízható, hatékony és könnyen kezelhető.

   Előnyök

   • Rengeteg beállítás.
   • Kapacitás akár 350 m3/h.
   • Ionizációs és UV lámpa.
   • Vezérlés a panelről vagy távirányítóról.

   Hátrányok

   • Magas költségek.
   • Nincs időzítő a bekapcsoláshoz.
   • Nincs UV-lámpa jelző (a vásárlói visszajelzések szerint).

   Daikin MC70LVM

   Értékelés: 4.9

   Daikin MC70LVM

   A Daikin MC70LVM a világhírű légkondicionáló berendezések (elsősorban légkondicionálók) gyártójától a középkategóriás légtisztítók kategóriájában fejezi be áttekintésünket. A készüléket Kínában szerelik össze, és két év gyári garanciával rendelkezik.

   Az egyik jellemzője a négyfokozatú szűrőrendszer. Először a levegő áthalad a porvédő hálón, amely felfogja az állatszőrt és a nagy részecskéket. A következő lépés egy elektrosztatikus szűrő, amely vonzza az elektromos porszemcséket. Ezt a szűrőt nem kell cserélni, de időnként ajánlott meleg vízzel átöblíteni és megszárítani. A harmadik fokozat egy HEPA-szűrő, amely a mikroszkopikus részecskéket és allergéneket tartja vissza. A szűrő élettartama a gyártó szerint 2 év. A 4 szűrővel együtt akár 10 évig nem kell aggódnia a pótalkatrészek beszerzése miatt. A tisztítás utolsó fázisa egy szagtalanító szűrő, amely a kellemetlen szagokat és a formaldehidet fogja fel. A megtisztított levegő is áthalad az ionizátoron, ahol negatív töltésű részecskékkel telítődik.

   A burkolat oldalán 2 érzékelő található – az egyik a porszemcséket érzékeli, a másik a szagokra reagál. Ha a levegő szennyezett, a légtisztító automatikusan növeli a teljesítményt, és ebben az üzemmódban működik, amíg a levegő újra tiszta nem lesz.

   A készülék távirányítóval vezérelhető. A maximális légteljesítmény 420 m3/h, és a légtisztítót úgy tervezték, hogy egy legfeljebb 46 m2 alapterületű helyiségben működjön.

   A felhasználói vélemények szerint a légtisztító jól végzi a munkáját, és könnyen kezelhető a távirányítóról. Egyes fogyasztók hátrányai közé tartozik a magas költség és a dohányfüsttől való rossz légtisztítás.

   A kiváló minőségű légtisztítás, a hosszú élettartam és a csendes működés a Daikin MC70LVM készüléket árkategóriájában a piacvezetők közé emeli.

   Előnyök

   • Nagy szűrőkészlet.
   • Jó teljesítmény.
   • Ionizátor és elektrosztatikus szűrő.
   • Távirányító.

   Hátrányok

   • Magas költségek.
   • Nem kezeli jól a dohányfüstöt (a vásárlói visszajelzések szerint).

   A legjobb olcsó légtisztítók

   A legjobb ár-érték arányú légtisztítók közül 2 modellt választottunk ki, amelyek kevesebb mint 10000 rubelbe kerülnek. A felülvizsgálat céljának megtartása érdekében olyan, a költségvetésnek megfelelő változatokat választottunk, amelyek a padlóra szerelhetők, és legalább 120 m3/h tisztítási kapacitással rendelkeznek. A meglehetősen alacsony ár ellenére mindkét változat nagy hatékonyságot és megbízhatóságot mutatott, így méltán számítanak szegmensük legjobbjának.

   AIR VENT-1307

   Értékelés: 4.6

   VENT-1307

   Elindítja felülvizsgálatunkat az ATMOS VENT-1307 modellel a kis légkondicionáló készülékek orosz gyártójától. A tisztítót Tajvanban szerelik össze, és egy év gyári garanciát adnak rá.

   A készülék henger alakú, fehér műanyag testben készül. A tetején egy szellőzőnyílás található, középen pedig egy érintőképernyős kezelőpanel.

   A modell egyik jellemzője egy többlépcsős hengeres szűrő, amely a tok szinte teljes belső terét elfoglalja. Formája jelentősen megnöveli a szűrőelemek munkafelületét a hagyományos kazettás lapos szűrőkhöz képest.

   A szennyezett levegő kezelése négy lépcsőben történik – elsődleges porszűrő, HEPA-szűrő, szénszűrő és ionizátor. Ez hatékonyan távolítja el a port és más részecskéket a levegőből, valamint segít a szagok elleni küzdelemben. A kezelőpanelen egy kijelző mutatja, ha a szűrőbetétet ki kell cserélni.

   A légbeszívás alul van, majd az áramlás áthalad a szűrőkön, és felül jön ki. Az inverteres motor suttogó-csendes működést biztosít és segít energiát megtakarítani. A légtisztító kapacitás 135 m3/h, és maga a készülék akár 40 m2-es területet is képes kezelni.

   A tulajdonosok megjegyzik a modern dizájnt, a kompakt méretet és a felhasználóbarát érintőképernyős vezérlést. Egyes felhasználók hátrányai közé tartozik a dohányfüst elnyelésének gyenge teljesítménye.

   Az ATMOS VENT-1307 légtisztítót kis lakásokba ajánljuk, mint hatékony megoldást mindennapi használatra, megfizethető áron.

   Előnyök

   • Kis méretek.
   • Többfokozatú hengeres szűrőegység.
   • Kényelmes érintésvezérlés.

   Hátrányok

   • Nincs gázelemző.
   • Nem csökkenti a dohányfüstöt (felhasználói visszajelzések alapján).

   Ballu AP-110

   Értékelés: 4.7

   Ballu AP-110

   A Ballu AP-110 légtisztító az orosz klímaberendezések gyártójától befejezi áttekintésünket. Kínában gyártották, és egy év gyári garanciát biztosítanak rá.

   A légtisztító egy négyzet alakú dobozban készül, amely egy oszlop formájú, levágott sarkokkal ellátott. Mint a legtöbb ilyen formátumú készülék esetében, a szennyezett levegő alulról, a tiszta levegő pedig felülről szívódik be.

   A készülék tetején egy háttérvilágítású érintőképernyős kezelőpanel található. A felhasználó kiválaszthatja a működési módot, bekapcsolhatja az ionizátort és a fertőtlenítést, és 24 órás időzítőt használhat.

   A légtisztító ötfokozatú légkezelő rendszerrel van felszerelve, amely egy elsődleges szűrőből, HEPA-szűrőből, szénszagszűrőből, ionizátorból és egy UV-lámpából áll, amely fertőtleníti a levegőt.

   Olyan érzékelővel van felszerelve, amely elemzi a levegő minőségét és automatikusan szabályozza a tisztítás sebességét.

   A légáramlási sebessége 200 m3/h, és helyiségenként akár 20 m2 részecske hatékony eltávolítására is képes.

   A Yandex Marketplace szerint.Piac, a légtisztító elnyerte a “vásárlók választása” jelet, 4-es minősítéssel.6 pont és a fogyasztók 93%-a ajánlja vásárlásra. A tulajdonosok kiemelik a modern kialakítás, a felhasználóbarát működés és a magas működési hatékonyság előnyeit. Hátránya, hogy nem lehet kikapcsolni a háttérvilágítást, és problémák vannak a fogyóeszközökkel (a szűrőket nehéz megtalálni).

   A Ballu AP-110 egy többszűrős légtisztító, amely egy kis lakásban vagy egy legfeljebb 20 m2-es szobában is elvégezheti a feladatát. Ajánljuk ezt a terméket ár-érték arány, minőség és funkcionalitás miatt.

   Előnyök

   • 5 tisztítási szakasz.
   • UV lámpa.
   • Időzítő.
   • Érintőképernyős kezelőpanel.

   Hátrányok

   • Gyenge teljesítmény első sebességnél.
   • Nem lehet lehalkítani a háttérvilágítást.
   • Nehéz a fogyóeszközök beszerzése (a felhasználók szerint)
   Olvasson tovább  A 6 legdrágább otthoni tévé
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: