7 legjobb antennaerősítő

Nem mindig ideális az antenna stabil TV-jel vételére. Mi a teendő ebben az esetben? Vásároljon új, erősebb antennát? Ez valószínűleg jó megoldás, de nagyon drága. Ezért döntöttünk úgy, hogy elmondjuk Önnek az antennák erősítőit. Lehetővé teszik, hogy még a leggyengébb jelet is foghassa, ha a TV-torony sok kilométerre van a lakóhelyétől. Röviden megvitatjuk, hogyan válassza ki a megfelelő erősítőt otthonához.

Hogyan válasszunk antennaerősítőt?

Minden antenna arra törekszik, hogy a fogadott jelet felerősítse. Enélkül az interferencia miatt nem tudna mit kezdeni. Az olcsó antennák csak passzív erősítést produkálnak – ezt a szerkezet fém részei végzik. Valójában ez gyakran elég, különösen, ha a TV-torony viszonylag közel van a földhöz. De ha vidéken él, néhány tíz kilométerre a toronytól, akkor aktív erősítőre van szüksége. A magas épületek alsó szintjein élők számára is problémát jelenthet – a jel számukra jelentős veszteséggel jut át.

Az üzletekben most már könnyen találhat beépített erősítővel ellátott beltéri és kültéri antennákat. De miért költene sok pénzt, ha már van antennája?? Ebben az esetben könnyebb megvásárolni egy erősítőt hozzá – csak tudnia kell, hogyan kell kiválasztani.

 1. Először is, meg kell értenie, hogy minden aktív erősítőnek elektromos áramra van szüksége. A tápellátás AC adapterrel történik5, 9 vagy 12 volt. Egyes modellek azonban az antennakábelen keresztül is képesek áramot fogadni – ebben az esetben meg kell győződnie arról, hogy a TV képes-e továbbítani. Egy másik különbség az egyik és a másik modell között a használt burkolatban rejlik. Az a tény, hogy néhány erősítőt kültéri antennára kell helyezni – egy ilyen eszköznek vízálló tokkal kell rendelkeznie, különben az első eső után meghibásodik. Ha pedig erősíteni szeretné a beltéri antennáját, nincs szüksége nedvességvédelemre. De próbálja meg az erősítőt legalább néhány méterre elhelyezni a televíziótól. Ellenkező esetben a megvásárolt készülék nemcsak a hasznos jelet, hanem a zajt is felerősítheti.
 2. Talán az egyik legfontosabb jellemzője a ma tárgyalt kiegészítőknek az, hogynyereség. Nem kell a legmagasabb számot hajszolni. Ehelyett tudnia kell a legközelebbi TV-központ távolságát – ezt megteheti például az oroszországi digitális televíziós lefedettségi térképen. Ha a torony száz kilométerre van, akkor tényleg maximális nyereségre van szükséged. Más esetekben ez hátrányos lehet – a kép tele lesz felesleges zajjal. Sok modern modell azonban erősítésszabályozóval van felszerelve. Ez azt jelenti, hogy az erősítő erősítését az antenna és a TV-készülék viselkedésének megnézésével lehet megváltoztatni. Megjegyzés: a jelerősítéstől általában nem lehet egyáltalán megszabadulni. Tehát még a “legokosabb” erősítő sem használható a TV-torony közelében – biztosan zajos képet fog adni.
 3. Az antennák erősítői eltérőekönmaga és a támogatott frekvenciák között.Leggyakrabban a felhasználók a széles sávú modelleket részesítik előnyben – ezeket univerzálisnak is nevezik, mivel gyakorlatilag az összes létező frekvenciát erősítik. Nem megfelelő erősítőt találni azonban ma már szinte lehetetlen. Készítőik megértik, hogy most mindenki átáll a digitális televíziózásra, amelyet szigorúan meghatározott frekvenciákon sugároznak.
 4. A legdrágább antennaerősítőkjelosztóként működik. Egynél több kimeneti csatlakozó a tokjukon. Így egyszerre két, három vagy akár négy televízió is csatlakoztatható. Természetesen használhatott volna helyette egy hagyományos elosztót is, amelyet sok rádióberendezéseket árusító üzletben árulnak. De ne felejtsük el, hogy ezeknél az osztóknál van jelromlás. Az erősítőben nincs semmi ilyesmi, függetlenül attól, hogy hány tévét csatlakoztatsz.

Az interneten megtalálhatók az erősítő önszerelésének utasításai az antenna számára. De azt tanácsoljuk, hogy ne fáradjon. Hidd el, sok időt fogsz ezzel tölteni. Sokkal könnyebb választani a listánkban áttekintett erősítők közül. A költségmegtakarítás itt sem jelent problémát, mivel az ilyen eszközök ára ritkán magasabb. Ez alól kivételt képeznek a professzionális használatra tervezett modellek, amelyeket általában nem televíziós jel erősítésére terveztek. Válogatásaink ezekkel az eszközökkel kezdődnek.

A legjobb antenna erősítők rangsorolása

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb antennaerősítők értékelése1Terra HS0043 540€
2Alcad AI-4002 350€
3WISI VM 83512 800€
4Lans LX-501 400€
5Remo BAS-8102-01499€
6Antex AX-C20U450€
7Remo USS-5V113€

Terra HS004

Értékelés: 4.9

TERRA HS004

Egy nagyon drága erősítő. Magas ára annak köszönhető, hogy széles frekvenciatartomány felerősítésére tervezték. A megbízható formázott tok is szerepet játszott az áremelkedésben. A Terra HS004-et gyakorlatilag lehetetlen eltörni – még túlfeszültség elleni védelem is van rajta.

Leginkább a walkie-talkie tulajdonosok használják. VHF és UHF sávok állnak rendelkezésre. Örvendetes, hogy ez a modell képes megosztani ezeket a sávokat, lehetővé téve, hogy külön-külön állítsa be mindegyikük erősítését. Pontosabban 47 és 862 MHz közötti frekvenciák állnak rendelkezésre. 34 és 44 dB között állítható erősítés. Ennek során egy szakértő nem lepődne meg, ha megtudná, hogy a VHF-sáv nagyobb erősítésnek van kitéve, mint az UHF-sáv.

Ez a modell egy egyszerű konnektorba dugott dugóval működik. A miniatűr tápegység tehát magában az erősítőben van elhelyezve – ez a tény nem kerülhető el. A zajszintet viszont hat decibel alatt kell tartani.

Az erősítő széles hőmérséklet-tartományban képes működni – még 20 fokos időben is. Nincs azonban nedvesség elleni védelem, mint olyan. Éppen ellenkezőleg, a tok nagyszámú szellőzőnyílással rendelkezik, aminek köszönhetően a készülék szinte nem melegszik fel. Nem ajánlott az erősítőt kültéren elhelyezni.

Kellemes bónusz a fűzőlyukak, amelyeknek köszönhetően a Terra HS004 közönséges csavarokkal és csavarokkal felszerelhető valahol a falra. Röviden, nagyszerű választás minden olyan különleges szolgálat és egyéb szervezet számára, amely rendszeresen szembesül a VHF- és UHF-sávok vételi minőségének javításának szükségességével. A digitális televíziózás azonban ugyanezekben a sávokban sugároz, így az erősítő ezzel is működik. Van értelme egy ilyen drága készüléket vásárolni a beltéri antenna erősítésére??

Szeretnénk felhívni a figyelmét a Terra HS004L modellre. Csak az LTE jelszűrő jelenlétében különbözik a megfelelőjétől.

Előnyök

 • Falra vagy bármilyen más felületre felszerelhető;
 • Al-sávokra való felosztás;
 • Létezik LTE jelszűrővel ellátott változat is;
 • A tápellátás az RF bemeneten keresztül történhet;
 • Van védelem;
 • A DC túlterhelésjelző jelen van;
 • A kimeneten van egy tesztcsatlakozó;
 • Szép öntött alváz;
 • Nagy nyereség;
 • Nagyszámú csatlakozási pont valósítható meg.

Hátrányok

 • Magas költségek.

Alcad AI-400

Értékelés: 4.8

Alcad AI-400

Egy másik nagyon drága erősítő TV és néhány más jelek a mi értékelésünkben. A tokján szintén számos lyuk található, amelyeknek köszönhetően a szellőzés megvalósul. Ez azt jelenti, hogy a készüléket nem lehet kültéren használni – az eső és a hó gyorsan korróziót okoz, ami után az erősítő működése lehetetlen lesz.

Az Alcad AI-400 jelentősen különbözik a fentebb tárgyalt AI-400-tól. Először is, négy kimenet van. Ez lehetővé teszi, hogy akár négy televíziót is csatlakoztasson az erősítőhöz jelelosztó használata nélkül. Természetesen egy ilyen tartozék egy fillérbe kerül, de szem előtt kell tartani, hogy minden osztónál van némi jelveszteség. Másodszor, és ez a készülék negatív tulajdonsága, hogy nincsenek fülek, amelyekkel az erősítőt bármilyen felületre lehetne csavarozni. Harmadszor, ez a termék könnyebb, súlya kevesebb, mint 580 g. És ennek semmi köze a tervezés minőségéhez – csak egy olyan vészhelyzet, mint az antennába csapó villámcsapás, teheti működésképtelenné az erősítőt.

Ez a modell két sávban működik, amelyek a 40-318 MHz és a 470-862 MHz frekvenciákat tartalmazzák. Sajnos, nincs felosztás a jobb erősítés érdekében. Ez arra utal, hogy ezt a terméket nem rádióállomással való professzionális használatra hozták létre, hanem televíziós jel erősítésére. Ezt szinte tökéletesen elviseli, amint azt az erősítés is mutatja, amely a frekvenciatartománytól függően 20 és 28 dB között mozog. Itt elérhető némi erősítésszabályozás. Lehetővé teszi, hogy bárhol használhassa a tartozékot, függetlenül attól, hogy milyen messze van a TV-központtól. A zajszám nem több mint 4,2 dB, ami szintén nagyon jó. A visszatérési veszteség körülbelül 10 dB.

Vegye figyelembe, hogy ez a termék nem támogatja a kábelfrekvenciákat. Ez azt jelenti, hogy nem teszi lehetővé, hogy a kábelszolgáltató jelét több televízióra ossza fel. De a belső alkatrészek nem terheltek, mivel a kártya valószínűleg nem ég ki még néhány év után sem.

Az előnyök

 • Hosszú élettartam;
 • Nagyszámú kimenet;
 • Egy tisztességes nyereség;
 • Az erősítés beállítása lehetséges;
 • Minden lehetséges digitális TV-frekvencia támogatott;
 • Nagyon alacsony zajszint.

Hátrányok

 • Az ár nem alacsony;
 • Nem lehet csavarokkal felületre szerelni;
 • Nincs túlterhelésjelző.

WISI VM 8351

Értékelés: 4.7

WISI VM 8351

Ez az erősítő, amely szintén szerepel a minősítésünkben, a korábban vizsgált modellektől a modern lekerekített házzal különbözik. Minden belsőség a fehér műanyag alatt van elrejtve, csak néhány csatlakozó van kitéve. Azonban nem csak a fehér doboz tartozik a készlethez. Egy hagyományosabb fém terméket is kap egy erősítésszabályozóval és néhány csatlakozóval. Mondhatjuk, hogy a fehér eszköz a tápegység és az osztó szerepét tölti be, de az erősítő csak egy fémdoboz.

Ez a készülék egy kis jelzőfénnyel rendelkezik, amely jelzi, hogy áramot kap. Ha bármi történne a fent említett tápegységgel, azonnal tudni fogja, hogy. A termék megbízhatósága azonban meglehetősen magas. A német márka igyekszik nem cserbenhagyni vásárlóit. Mindazonáltal ez a termék nem nevezhető tökéletesnek. Itt különösen az erősítésszabályozásra lehet panaszkodni. Nagyon kicsi, ami valószínűtlenné teszi, hogy egy idős embernek sikerüljön elfordítani. Ez a művelet azonban csak egyszer történik meg, és utána elfelejtheti a szabályozót.

Ezt az erősítőt kizárólag az UHF sávban (470-790 MHz frekvenciák) való működésre tervezték. Digitális TV sugárzott hazánkban, így nem kell aggódni. Az erősítés 15 és 35 dB között állítható be. Ennek a tartozéknak a zajszintje kevesebb, mint 3,5 dB.

Előnyök

 • Az erősítésszabályozás rendelkezésre áll;
 • Megbízható kialakítás;
 • Alacsony zajszint;
 • Nagyon magas nyereség.

Hátrányok

 • A készlet valójában több eszközből áll;
 • Kevés csatlakozó;
 • Magas költségek.

Lans LX-50

Értékelés: 4.6

Lans LX-50

Egy másik meglehetősen kicsi antennaerősítő. Már sokkal kevesebbet fizet – az orosz on-line üzletekben körülbelül 1100 rubelt kérnek érte. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen tartozék nem tudott segíteni, de számos egyszerűsítést kaphatott. Ez különösen abból a tényből derül ki, hogy a készülék nem képes osztó szerepét betölteni – csak egy bemeneti és egy kimeneti F-csatlakozó van a készülékházán. A burkolat egyébként fémből készült. A konstrukció megbízhatónak tűnik, de óvatosak lennénk, ha az erősítőt valahol a szabadban helyeznénk el – lehetséges, hogy az esőcseppek utat találnak a tartozék belsejébe.

Az alacsony költség ellenére a készülék erősítésszabályozással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a tartozék a tévétől való távolságok széles skáláján használható.

Ennek a modellnek a fő előnye a sokoldalúság. Az erősítő széles sávú. Ez azt jelenti, hogy egynél több sávot támogat. Ennek eredményeképpen stabilan kezeli a 47 és 862 MHz közötti frekvenciákat. A tartozék hagyományos 220 V-os hálózatról táplálható. A megrendelésnél ügyeljen arra, hogy a tápegységet is tartalmazza!

Előnyök

 • Robusztusan megépített;
 • Nagy nyereség;
 • Számos frekvencia támogatott;
 • Az erősítés állítható;
 • Kis méret.

Hátrányok

 • Kevés csatlakozó;
 • Zajszám – ismeretlen;
 • Csak egy F-out.

Remo BAS-8102-01

Értékelés: 4.3

Remo BAS-8102-01

A legkisebb jelerősítő a besorolásunkban. És a legolcsóbb. És ez még csak nem is az árcédulán van, ami 500 rubel. Csakhogy a fentiekben áttekintett modelleket meglehetősen nehéz volt beszerezni – csak az antennákat és a kapcsolódó tartozékokat értékesítő speciális online boltokban kaphatók. Nos, a Remo BAS-8102-01 számos nagy kiskereskedelmi láncban – például a DNS vagy az M.Videó”. A széles körű népszerűség azonban semmiképpen sem jelenti azt, hogy a készülék hibátlan. Különben ezzel kezdtük volna a történetünket.

A tartozék nagyon kicsi. Valójában úgy néz ki, mint egy kis USB pendrive. Belül van egy apró kártya, amely a gyártó szerint 16 dB jelerősítést biztosít. A tényleges erősítés kisebb, ezért nem szabad megpróbálni semmit sem csinálni ezzel az erősítővel, ha a TV-torony száz kilométerre van. De valaki csalódott lesz a nyereségszabályozás teljes hiánya miatt.

Ahogy már megértette, a termékhez USB csatlakozóval ellátott tápegységre van szükség. Szerencsére a készlet tartalmaz egyet, így nem kell aggódnia. És ha a TV-je rendelkezik USB-csatlakozóval, az erősítő onnan is táplálható. A blokkból két vezeték jön ki az USB-csatlakozóval ellátott blokkból. Az egyik végén van egy bemenet a televíziós antenna számára, míg a másik a televízió megfelelő aljzatába van illesztve. Ez nagyon egyszerű!

Az erősítő széles sávú. 48,5 és 862 MHz közötti frekvenciákat képes kezelni. Valahol ebben a tartományban vannak olyan frekvenciák, amelyeken a digitális televíziós csatornákat sugározzák. A zajszám kevesebb, mint 3 dB, ami kiváló eredménynek tekinthető. Nos, a bemeneti és kimeneti impedancia 75 ohm.

Egyes online kiskereskedők azt állítják, hogy a készülék két kimenettel rendelkezik. Ez, mint az erősítő fotóján látható, nem. Ha szeretné, hogy csatlakoztassa az antennához a második TV, ugyanúgy szüksége lesz az osztó egy jelet. A termék a gyenge építési minőségtől is szenved. Néhány vásárló arról számolt be, hogy a koaxiális kimenet középső vezetéke nincs a laphoz forrasztva! Ha ilyen problémával szembesült, akkor vagy visszaküldheti a vásárlást a boltba, vagy szétszerelheti a készüléket egy kis vezeték forrasztása érdekében. Sajnos még ezután is okozhat meghibásodást, ha rendszeresen kiveszi a tartozékot az USB-portból. Az a helyzet, hogy az itt használt műanyag szörnyű minőségű, és gyorsan lebomlik. Röviden, a gyártó rengeteg pénzt takarít meg, ami nem segíti a terméket.

A

 • Nagyon alacsony költségek;
 • A működtetés egyszerűsége;
 • A készülékhez tápegység is tartozik;
 • A tápellátás magáról a tévéről is történhet;
 • Számos frekvencia támogatott;
 • Alacsony zajszám.

Hátrányok

 • Nem túl magas jelerősítési tényező;
 • Sok készülék pocsék építési minősége;
 • Nem működhet jelosztóként;
 • Az erősítés semmilyen módon nem állítható.

Antex AX-C20U

Értékelés: 4.3

Antex AX-C20U

Egy másik apró antennaerősítő a mi értékelésünkben. Az ára, mint könnyen kitalálható, szintén nem haladja meg az 500 rubelt. A tervezés itt más. Ennek az erősítőnek nincsenek bizonyos ellenállású vezetékei. Ehelyett az ügyfél egy apró dobozzal találja szembe magát, amelynek mindkét végén bemeneti és kimeneti csatlakozók vannak. Ez minden! Mondanom sem kell, hogy még egy idős ember is megbirkózik az antenna csatlakoztatásával ehhez az erősítőhöz? Az ilyen kialakításnak azonban van egy hátránya. Meg kell vásárolni egy kábelt, amely követi az erősítőtől a TV-hez. De ez csak akkor van így, ha összehasonlítja a Remo által felülvizsgált termékkel. Ahogyan azt már észrevehette, más antennaerősítők is vezetékek nélkül érkeznek.

Apró mérete ellenére a termék 20 dB-es erősítést kínál. A gyártó által megadott adat közel áll az igazsághoz, mivel a készülék valóban elég jó munkát végez. A zajszint itt 3 dB vagy annál kisebb, ami szintén kiváló eredmény. Röviden, ez egy nagyszerű választás azok számára, akik nagy távolságra laknak a TV-központtól! De ne feledje, hogy két vagy több televízió csatlakoztatásához jelosztókra lesz szükség, ami az erősítő teljesítményét negatívan befolyásolhatja.

Ha azt gondolta, hogy ez a termék teljesen mentes a hátrányoktól, akkor sietünk csalódást okozni Önnek. Sajnos, a tartozék tulajdonosa bizonyos nehézségeket vár a tápegységgel kapcsolatban. Az antenna bemenetén keresztül érkezik. Ez azt jelenti, hogy meg kell vásárolnia egy AX-TVI USB tápegységet. Sok modern TV-készülék azonban képes saját 5 voltos tápellátást biztosítani az antenna bemenetére. Emellett szinte minden DVB-T2 set-top box rendelkezik ezzel a funkcióval.

Ez a modell a 470 és 862 MHz közötti frekvenciatartományban a jel erősítésére szolgál. Tehát ideális a stabil digitális TV-vételhez, de ennél sokkal többet nem érdemes várni tőle.

Előnyök

 • Miniatűr méret;
 • Nagy nyereség;
 • Minőségi kivitelezés;
 • Felerősíti a digitális televíziózás frekvenciáit;
 • Nagyon alacsony költségek;
 • Az éles feszültségesések elleni védelem megvalósult.

Hátrányok

 • Nincs erősítésbeállítás;
 • Kevés csatlakozó;
 • Az antennakábelen keresztül igényel áramellátást (szigorúan 5 voltos).

Remo USS-5V

Értékelés: 4.2

Remo USS-5V

Egy másik antennaerősítő a rangsorunkban, amely jelen van néhány nagy kiskereskedelmi lánc polcain. Ez is a legolcsóbb – csak 250 rubelért vásárolhatja meg. Ezért a pénzért egy olyan tartozékot kap, amely méretét tekintve összehasonlítható néhány adapterrel. Mindössze két részből áll. Az első maga az erősítő az antennából kinyúló kábel bemenetével – a chip a fekete műanyag ház alatt van elrejtve. A második rész egy egyszerű fehér, F típusú műanyag dugó, amely a televízió antennacsatlakozójába illeszkedik. A két részt egy nagyon rövid vezeték köti össze – hossza nem haladja meg a tíz centimétert.

A tartozék használata – a lehető legegyszerűsítve. A tulajdonosnak be kell helyeznie a terméket a TV készülékbe, majd csak az antennát kell csatlakoztatnia. Talán az egyetlen nagyobb hátránya a második pályához kapcsolódik. Az a helyzet, hogy a csatlakozó itt szélesebb, mint amilyennek lennie kellene. Ha véletlenül megrántja az antenna vezetékét, a dugó kipattanhat a csatlakozóaljzatból. Ez azonban nem minden mintára vonatkozik – valamilyen okból kifolyólag néhány vélemény tisztán pozitív.

A csekély méret ellenére a jel erősítése itt a bejelentettnek megfelelő, vagy ahhoz közeli értékű. Egyesek 10-15%-kal jobb vételről, mások még jobb eredményekről számolnak be. És szinte senkinek sem volt olyan helyzete, ahol az erősítő nem adott legalább némi hatást. A szabály alól kivételt képeznek azok az emberek, akiknek antennája már fel volt szerelve erősítővel – egy ilyen eszközzel nem fog működni.

Egyébként ez az egység aligha meglepő. Mint az összes többi, ebben a minősítésben vizsgált modell, ez is szélessávúnak tekinthető. Ez azt jelenti, hogy 48,5-862 MHz közötti frekvenciákat támogat. Így digitális tévézésre is használható. Nos, a készülék fő hátránya, hogy nincs külön aljzat az áram fogadására. Kiderült, hogy az erősítő csak azokkal a set-top boxokkal vagy TV-készülékekkel használható, amelyek képesek áramot szolgáltatni az antennacsatlakozójukhoz. De a készüléknek nincs szüksége hálózati adapterre – nem kell a vezetéket a konnektorhoz húzni.

Előnyök

 • Nagyon kis méretek;
 • Rendkívül alacsony költségek;
 • Az összes digitális TV-frekvencia stabil támogatása;
 • Tisztességes nyereség, közel a meghirdetett specifikációhoz
 • Egészen tisztességes építési minőség a legtöbb egységhez képest.

Hátrányok

 • Csak egy antenna kimenet;
 • Nincs erősítésszabályozás;
 • Az antennakábelen keresztül kell táplálni (szigorúan 5V).

Következtetés

Most már tudja, hogyan válassza ki a tökéletes antennaerősítőt. Magukat az erősítőket már megismerte – úgy gondoljuk, hogy az orosz piacon kapható legjobb modelleket már lefedtük. És ne felejtsük el, hogy sok modern antennának egyáltalán nincs szüksége ilyen eszközre – beépített erősítővel vannak felszerelve.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: