A 11 legjobb médialejátszó

A fogyasztói elektronika folyamatos fejlődésével a tendencia a nagyobb sokoldalúság felé mutat. Tipikus példa erre az okostelefon, amelyet sokan gyakran nem rendeltetésszerűen (telefonálás) használnak. Mindazonáltal az otthoni szórakoztatáshoz továbbra is a különálló, dedikált médialejátszók a legkényelmesebb formátumok. Ma olyan médialejátszókat veszünk szemügyre, amelyek a 2019-es valóság alapján az Expertologytól a legjobb minősítést kapták.

Mit értünk médialejátszó alatt

Először is tisztázzuk a fogalmakat – mit kell érteni a “médialejátszó” kifejezés alatt napjainkban és a mai korban. És itt van két definíció nagyon különböző dolgokra.

Médialejátszó mint eszköz

A modern médialejátszók funkcionalitásukat tekintve sokkal szélesebb körűek, mint a korábbi generációk. VHS, CD, DVD, BluRay – a nómenklatúrában ezekkel a rövidítésekkel ellátott lejátszók egyértelműen jelezték vezető funkciójukat. Manapság a népszerű technológiák és a közös médiaformátumok száma olyan nagy, hogy jó ötlet megvizsgálni a definíciókat, mielőtt konkrét modelleket elemeznénk.

A mai médialejátszók bármilyen méretűek, súlyúak és formájúak lehetnek; ellentétben a korábbi generációkkal, ahol a minimális méretet bizonyos mértékig maga a médium diktálta. A funkcionalitás is terjedhet az egyszerű audio- és videólejátszótól a beépített SmartTV-vel, vezeték nélküli csatlakoztathatósággal és számos extrával rendelkező átfogó eszközig. A digitális DVB-T2 vételre alkalmas set-top boxok tulajdonképpen a médialejátszó kategóriába tartoznak, részben az alábbi extra funkcióknak köszönhetően.

A médialejátszó mint szoftver

Végezetül az elektronikus eszközre utaló “médialejátszó” kifejezésnek van egy homonimája az operációs rendszer környezetében médiatartalmak lejátszására szolgáló alkalmazás számára. Különösen azoknak az olvasóinknak, akiket ez a konkrét téma érdekel, az áttekintés részeként egy kis válogatást is áttekintünk a 2019-es év legérdemesebb és legnépszerűbb Windows médialejátszóiból.

A legjobb médialejátszó értékelése

Jelöléshelytermék neveÁr
A legjobb olcsó médialejátszók1Tanix TX3 Mini1 900€
2iconBIT XDS304K2 449€
3Google Chromecast 20182 750€
A legjobb All-in-One médialejátszók1Apple TV 4K 32/64 GB12 000€
2NVIDIA SHIELD13 990€
3Dune HD Pro 4K16 529€
4Xiaomi Mi Box nemzetközi verzió4 990€
5MINIX NEO U9-H8 790€
A legjobb médialejátszó alkalmazások Windowsra1KMPlayer
2

otPlayer

3VLC

A legjobb olcsó médialejátszók

A felülvizsgálat elején a legolcsóbb, de képes és nem rossz a legfontosabb jellemzőkkel rendelkező médialejátszók kiválasztását nézzük. A Google Chromecaston kívüli márkák nem sokat mondanak az átlagfelhasználónak, de ez itt nem túl döntő fontosságú.

Tanix TX3 Mini

Értékelés: 4.8

Tanix TX3 Mini

A kínai Tanix márkától származó lejátszó nyitja meg áttekintésünket. Ez egy meglehetősen egyszerű set-top box, amely meglepően tisztességes teljesítményt nyújt, és szigorúan pozitív visszajelzéseket kapott a felhasználóktól.

A médialejátszó egy kompakt, 105x15x105mm méretű és 151g súlyú TV-doboz. Fekete műanyag tok, többnyire matt felületi textúra. A design minimalista, és így szinte univerzális bármilyen belső térben és környezetben. 220 V-os hálózati tápellátás külső tápegységen keresztül. Hűtés – passzív.

Nincs burkolatvezérlés, csak csatlakozó interfészek. Minden vezérlés a mellékelt távirányítóval történik. Maguk az üzemmódok és egyéb információk egy kezdetleges, de tökéletesen megfelelő LCD-képernyőn jelennek meg.

A szoftverfejlesztők ezt a modellt az Android 7 alapján építették fel.1. Egy sor alapértelmezett alkalmazás van előre telepítve – YouTube, Chrome böngésző, médiatartalom-lejátszó szoftver, TV Center és még sok más. Az alkalmazások az Android-felhasználók számára ismerős csempehivatkozások formájában jelennek meg a kezdőképernyőn. Ne feledje, hogy egyes alkalmazásokhoz klasszikus egérre van szükség.

Részletesen felsoroljuk a Tanix TX3 Mini médialejátszási funkcióit, mivel ez az egyik legfontosabb mutató az ilyen típusú eszközzel összefüggésben. Tehát, a médialejátszó támogatja a következő fájlformátumokat: videó és kapcsolódó – MKV, AVI, WMV, ISO, VOB, MOV, MP4, DAT, MPG, FLV, RM, RMVB kódokkal MPEG1, MPEG2, MPEG4, XviD,

X, H.264, WMV9, AVCHD, VC1, HEVC (H.265), VP9; hang – MP3, WMA, AAC, Ogg, PCM, FLAC, APE; képek – JPEG, GIF, BMP, PNG, TIFF. A fentiek mindegyike lejátszható ultranagy felbontású 4K UHD módban, kivéve a YouTube alkalmazásban lejátszott videókat, ahol a maximális felbontás 720p.

Ez a modell is nagyon tisztességes interfészekkel és kommunikációs modulokkal rendelkezik. Audio sztereó és optikai, kompozit, HDMI 2 verziójú kimenetek állnak rendelkezésre.0, Ethernet hálózat RJ45 aljzattal (akár 100Mbit/sec), két USB 2 csatlakozó, két USB 2 port.0 TypeA, WiFi vezeték nélküli modulok 802.11n és Bluetooth, microSD és microSDHC memóriakártya foglalat. Van internetes rádió.

“A hardver ebben az esetben az Amlogic S905W-n alapul, és ebben a környezetben a processzor tisztességes teljesítményt mutat. Grafika – Ma

 • -T450. Elérhető memória: 2Gb RAM-tól és 16GB-tól – beépített memória. Ez a memóriakonfiguráció a legolcsóbb a piacon.

  Előnyök

  • Kompakt és könnyű;
  • Kényelmes és érthető orosz nyelvű felület;
  • gyors működés;
  • Támogatja a 4K UHD felbontást;
  • Wi-Fi és Bluetooth;
  • Vezetékes hálózati kapcsolat.

  Hátrányok

  • vannak fagyási esetek – megoldott az elemi aktív hűtés telepítésével.

  iconBIT XDS304K

  Értékelés: 4.7

  iconBIT XDS304K

  Második a felülvizsgálatunkban egy Koreában gyártott médialejátszót kínálunk az IconBIT márkanév alatt. Ez a modell ár és minimális funkcionalitás tekintetében szinte megkülönböztethetetlen az előzőtől.

  A készülék külső kialakítása nagyon hasonlít az előző modellhez – ugyanaz a szürke műanyagból készült “doboz”, csak valamivel nagyobb méretekkel 119x28x119mm. Külső tápegység, passzív hűtés. A vezérlés egy távirányítón alapul, míg maga a doboz csak interfészekkel és egy mechanikus bekapcsológombbal rendelkezik a peremén.

  Maga a távirányító itt sokkal funkcionálisabb, mint a fenti esetben. Lenyűgözően rugalmas beállításokkal rendelkezik, és önmagában is sokoldalúan felhasználható. Egyszerre használható a doboz és a televízió vezérlésére is.

  A médialejátszó támogatja a nagy felbontású 4K, valamint a 3D lejátszást. A médiaformátum- és codec-támogatás ugyanolyan széleskörű, mint a Tanixé, minimális különbségekkel. Itt és az alábbiakban az összes legnépszerűbb tartalom és fájlformátum támogatott, a ritkább formátumok támogatásáról pedig ajánlott külön érdeklődni az értékesítési ponton és a tényleges felhasználói véleményekben.

  A lejátszó Android 7 operációs rendszeren fut. A gyártó ragaszkodik a különleges funkciójához – támogatja a non-stop 24/7/365 tartalomlejátszást szünetek és menüvisszatérések nélkül. Ezt az elrendezést gyakran használják kereskedelmi környezetben, például eladási csarnokokban, kiállításokon és egyéb rendezvényeken, ahol a képernyőket prezentációkhoz használják.

  A modell memóriakonfigurációja kétszer olyan szerény, mint elődje – 1 GB RAM és 8 GB belső flash memória. Az interfészek mind ugyanazok, csak USB 2 portok.0 TypeA nem kettő, hanem négy. Van egy Wi-Fi 802 modul.11n és vezetékes hálózati interfész. Bluetooth nem biztosított. SD, SDHC és M kártyahelyek állnak rendelkezésre

   tiMedia kártya.

   Előnyök

   • 4K UHD támogatás;
   • Vezetékes és vezeték nélküli hálózati kapcsolat;
   • multifunkciós távirányító rugalmas beállításokkal;
   • Kitartás és képesség hosszú ideig megszakítás nélkül dolgozni.

   Hátrányok

   • viszonylag kevés beépített memória és RAM.

   Google Chromecast 2018

   Értékelés: 4.7

   GOOGLE CHROMECAST 2018

   A harmadik és egyben utolsó médialejátszó a költségvetési modellek mini választékában a Google Corporation híres terméke. Az ár tekintetében a Chromecast 2018 összehasonlítható a két előző modellel, a funkcionalitás tekintetében néhány helyen csökken, de népszerűségét más fontos tulajdonságok határozzák meg.

   A 2018-as modell a Google Chromecast harmadik generációja. Eddig ez a megoldás stabilan tartja magát a nagy kereslet és a felhasználók pozitív visszajelzései alapján. A kulcsszó – a készülék bármely televíziót, monitort vagy kivetítőt nagy teljesítményű SmartTV-vevőgé alakít át. Ennek ellenére a mérete minimális, a súlya elhanyagolható, és összességében a Chromecast 2018 egy kulcstartóra hasonlít.

   A készülék akár 1080p felbontású és akár 30fps sebességű videók lejátszására is képes. Ha a felbontást 720p-re csökkenti, a képkockasebesség elérheti a 60fps-t. Néhány felhasználó hiányolja a 4K-t, de itt nincs ilyen támogatás, és ez nem hátrány. 4K videók megtekintéséhez érdemes megfontolni a Chromecastot

    tra. Támogatott videóformátumok: MKV, AVI, WMV, MOV, H dekódolás.264 és VC1; hang – MP3, AAC, WAV; bitképes grafika (fényképek) – JPEG, GIF, BMP, PNG, TIFF.

    A HDMI-t a Chromecast és a lejátszó eszköz csatlakoztatására használják. Gyors, kétsávos Wi-Fi 802.0 vezeték nélküli sáv is van.11ac. Van egy MicroUSB port is a feltöltéshez.

    Minden kommunikáció és vezérlés bármilyen viselhető eszközön keresztül történik, saját szoftverrel. Az Android-felhasználók akár az okostelefonjukon vagy táblagépükön végzett bármilyen tevékenységet streamelhetnek a tévéjükre. Talán ugyanez a funkció megjelenik a jövőbeni verziókban az Apple gadget felhasználók számára is, de a 2018-as verzió még nem rendelkezik ilyen funkcióval.

    A Google Chromecast képes egy teljes otthoni audio rendszer részeként működni, több forrással. Számos népszerű alkalmazás beépített Chromecast-támogatással rendelkezik, így még gyorsabbá, egyszerűbbé és kényelmesebbé válik a csatlakoztatás és a használat.

    Előnyök

    • márka;
    • hordozható formafaktor;
    • megbízhatóság;
    • Kompatibilitás számos alkalmazással;
    • autonómia;
    • IPTV-támogatás;
    • vezérlés okostelefonról és hanggal.

    Hátrányok

    • Kisebb szubjektív felhasználói megjegyzések.

    A legjobb funkciógazdag médialejátszók

    Az Expertology 2019 legjobb médialejátszóit áttekintő, bővebb válogatásában nézzük meg a piacon már költségkorlátozás nélkül kapható legnépszerűbb modelleket. Egyes eszközöknek van egy határozott “specializációja” (játék, TV), de nem zárja ki az egyéb felhasználási lehetőségeket.

    Apple TV 4K 32/64 GB

    Értékelés: 4.9

    Apple TV 4K 32/64 GB

    Kezdjük a márkanév miatt legjobban “feltűnő” dobozzal. Itt a cupertinóiak hűek ideológiájukhoz – minimalizmus és elegancia a dizájnban, erő és teljesítmény a töltelékben. Szeretném hozzátenni a magas árat, de vannak sokkal drágább modellek ebben a választékban.

    Külsőleg az AppleTV pontosan ugyanolyan kis doboz, amely 98x35x98 mm-es, és 0,5 mm súlyú.425kg. És még egy hasonló alakú, lekerekített élekkel, és szinte ugyanaz a fekete műanyag. A fejlesztő védjegye, a részletekre való odafigyelés azonban itt is érezhető, még a minimalista dizájn ellenére is.

    Ez az AppleTV ötödik generációja, és szinte az egyetlen körülményben különbözik az előzőtől – a 4K felbontás támogatása. De 2019-ben (a médialejátszó 2017 őszén jelent meg) ez a pont már alapvetőnek tűnik, tekintettel a piac aktív meghódítására a formátum által

     traHD. Az elektronika az Apple A10X Fusion processzoron alapul. 32 GB RAM és 64 GB fedélzeti memória telepítve. Beépített tápegység, a hűtés passzív.

     A médialejátszó a tvOS operációs rendszeren fut. Támogatja az MOV, MP4 videó fájlokat MPEG4 dekódolással, H.264, HEVC (H.265), HEVC Main 10. Kompatibilis hangformátumok – MP3, AAC, WAV, FLAC, AC3; képek – JPEG, GIF, TIFF. HDMI 2-n keresztül csatlakozik a TV-hez.0a, és a 4K lejátszáshoz második generációs kompatibilis HDMI-kábelre van szükség.

     A HDMI mellett a készülék Wi-Fi 802.11ac (kétsávos), Bluetooth, beépített Gigabit hálózati adapter RJ45 kimenettel. Támogatja az AirPlay-t.

     A modell jellemzői és kompatibilitása számos online szolgáltatás – iTunes, Apple Music, Netf

    • x, H
      u, HBO, Showtime; Siri hangvezérlés (csak angol nyelven); Dolby Vision; HDR10; IPTV.

      Márkás kábellel érkezik

     • ghtning. Itt csak a távirányító akkumulátorának feltöltésére van szükség. Egy ilyen megoldás feleslegesnek tűnik, de az Apple-berendezések minden felhasználója számára egy másik, nagyon drága eredeti kábel jelenléte..
     • 1 millió kézzelfogható és üdvözlendő bónusz. De a HDMI-kábel, ami nélkülözhetetlen, a korábbi generációkban és a mostani készülékben is hiányzik a készletből.

      Előnyök

      • a híres márkanév;
      • elegáns kialakítás;
      • nagy teljesítményű elektronika;
      • Széles formátumú és szolgáltatási kompatibilitás
      • 4K UHD támogatás;
      • Siri hangvezérlés.

      Hátrányok

      • Egyéni felhasználói megjegyzések.

      NVIDIA SHIELD

      Értékelés: 4.8

      NVIDIA SHIELD

      Az áttekintés következő modellje egy olyan médialejátszó példája, amely egy különleges specializációval rendelkezik, nevezetesen a játékokkal. Erre már maga az NVIDIA gyártó neve is kifejezetten utal. De a játék természetesen nem az egyetlen funkciója a készüléknek. 2017-es megjelenésekor ez a modell nagy figyelmet keltett a szakemberek körében, és az ezt követő részletes felülvizsgálatok sokakat a következtetésekhez vezettek.

      Külsőleg ez a lejátszó a korábbi modelleknél kissé kifejezőbb, de még mindig visszafogott dizájnnal rendelkezik, túlnyomórészt egyenes vonalakkal és szögletes cakkos élekkel. Van egy háttérvilágítási elem. Kiváló minőségű fekete műanyagból készült ház. 220 V-os váltakozó áramról táplálható külső hálózati adapteren keresztül. A funkcióblokk fizikai méretei 159x26x98 mm, súlya 0,5 mm.25kg. Aktív hűtés – egy kompakt ventilátor, bár a modell számos online leírása tévesen passzív hűtést ad meg.

      Az NVIDIA SHIELD elektronika a nagy teljesítményű NVIDIA Tegra X1 processzoron alapul, amely négy ARM Cortex-A57 és négy ARM Cortex-A53 processzormaggal rendelkezik, mindegyik 2 GHz-es órajelen. Csúcskategóriás grafika hasonló rendszerekhez – GeForce 6

       P (GM204). DDR3 RAM telepített 3GB és 16GB beépített állandó eMMC memória. A játékkonzol a csomag részét képezi, de vannak csomagok nélküle is, így ha nem vagy játékos, van lehetőséged arra, hogy ne fizess túl sokat ezért a kiegészítőért.

       A szoftveres oldalon a legtágabb értelemben vett széles körű formátumtámogatást láthatunk: 19 videó fájlformátum; több mint egy tucatnyi codec; hangformátumok, beleértve az Ogg és FLAC formátumokat; JPEG, GIF, BMP és PNG képformátumok. operációs rendszer – Android 7.0.

       Ez a médialejátszó Chromecast technológiával, Google Assistant hangvezérléssel és GeForce Now játékplatformmal büszkélkedhet. A játékfunkciók közé tartozik a Google Play kompatibilitás, az asztali számítógépről történő streaming a beépített NVIDIA GameStream segítségével, valamint a felhőalapú streaming a GeForce NOW segítségével.

       Előnyök

       • 4K UHD támogatás;
       • nagy teljesítmény és stabilitás;
       • A médiaformátumok és kodekek széles körű támogatása;
       • Jelentős játékos összetevője a funkcionalitásnak;
       • hangvezérlés;
       • Gigabites Wi-Fi;
       • lenyűgöző design.

       Hátrányok

       • nem rendszeres felhasználói megjegyzések.

       Dune HD Pro 4K

       Értékelés: 4.7

       Dune HD Pro 4K

       Az Expertology 2019 legjobb médialejátszóinak áttekintésében a harmadik helyezett egy eléggé csúcskategóriás eszköz, közelebb áll a prémiumhoz. Ez egy Dune HD Pro 4K asztali médialejátszó. A Dune HD székhelye Tajvanban van, de a márka eredete feltehetően orosz.

       Itt kell megemlítenünk, hogy a Dune sorozat legolcsóbb modelljéről beszélünk. Az a helyzet, hogy más népszerű modellek – Dune HD Pro 4K Plus, Dune HD Max 4K – a nevük hasonlósága ellenére teljesen más eszközök. Jelentősen különböznek egymástól, még megjelenésükben is, és jóval többe kerülnek. Érdemes közelebbről megnézni ezeket a modelleket, ha a Dune HD Pro 4K funkcionalitása és jellemzői nem elegendőek az Ön számára.

       A médialejátszó egy kis dobozos, 188x27x128 mm-es, fekete műanyag tokban, diszkrét kialakítással. Súlytalan – 0.51kg. Passzív hűtés. A médialejátszó vezérlése AAA elemmel működő, tanuló IR távirányítóval történik.

       A készülék egyesíti egy médialejátszó és egy Android Smart TV set-top box feladatait, és mindezt a kedvező árú médialejátszóknál jóval több funkcióval. Tehát itt nem csak az ultranagy felbontású 4K 60fps sebességgel, hanem a 10 bites színmélység, a HDR technológia, a különböző 3D videóformátumok és még sok más is támogatott.

       A hardveres oldalon a fejlesztők a nagy teljesítményt a Cortex A53 processzor kombinációjával biztosították, amely akár 1.5GHz, Ma grafika

      • -T820, 2GB RAM. Beépített memória – 16 GB flash és 4 GB fájltároló memória. A médialejátszó beépített interfésszel rendelkezik egy SATA merevlemez csatlakoztatásához. HDMI 2-n keresztül csatlakozik a TV-hez.0a, és van egy opcionális HDMI bemenet is.

       Bluetooth 4 modul az eszközök vezeték nélküli csatlakoztatásához.x, hálózathoz – vezetékes hálózati kártya szabványos RJ45 aljzattal és kétsávos Wi-Fi sebességgel.

       A fentiek csak nagyon rövid leírások a médialejátszó képességeiről. Teljes funkcionalitása széles és változatos. Sajnos ez a modell nem mentes a hibáktól, amelyeket a “nyers” firmware és a funkcionalitás bizonyos hiányosságai okoznak. Ezek a hibák többnyire megoldhatóak, de a kellemetlenségek. A gyártó azonban aktívan reagál a visszajelzésekre, és igyekszik azonnal orvosolni a hiányosságokat. Valójában minden egyes új tételben jelentős fejlesztések történnek.

       Előnyök

       • 4K és 3D támogatás;
       • 10 bites színmélység
       • innováció;
       • Kiterjesztett funkcionalitás általában;
       • a beállítások használhatósága és rugalmassága;
       • Széles körű kompatibilitás az Apple termékekkel.

       Hiányosságok

       • Hibák a firmware-ben és a funkcionalitásban (megoldható).

       Xiaomi Mi Box nemzetközi verzió

       Értékelés: 4.6

       XIAOMI MI BOX NEMZETKÖZI VERZIÓ

       Egy másik médialejátszó, amelyet szakértőink felülvizsgálatra ajánlottak, a Xiaomi híres Mi Boxja, nevezetesen annak nemzetközi változata. A modell bizonyított a tömegfogyasztók körében, és kiállta az idő próbáját. A meglehetősen kedvező árcédula növeli a készülék pontjait a piacon.

       A lejátszó egy kompakt, 101x20x101 mm méretű, fekete műanyag tokban lévő, sima vonalakkal és lekerekített élekkel rendelkező doboz. Tömeg csomagolás nélkül – 0.18kg. Külső tápegységről működtethető, passzív hűtés. Hangfunkciókkal ellátott távirányítóval vezérelhető.

       Ez a modell támogatja a legnépszerűbb videó- és hangformátumokat és kodekeket, beleértve az FLAC-ot is. JPEG, GIF, BMP és PNG képformátumok. A szoftver Android 6.0. A lejátszó támogatja az IPTV technológiát, kompatibilis az iPhone audióval, beépített internetes rádióval rendelkezik. Támogatja a további szoftverek telepítését közvetlenül a Google play piacról.

       A lejátszó elektronikája az Amlogic S905 lapkakészleten alapul, amely egy legfeljebb 2 maggal rendelkező ARM Cortex A53 processzort működtet.0GHz. 2GB RAM és 8GB belső flash memória. Az elektronika itt elég tisztességes, de az optimalizálással kapcsolatos kérdések továbbra is fennállnak, mivel még ezzel a hardverrel is, néhány felhasználó teljesítménycsökkenést észlelt, különösen az erőforrás-igényes tartalmak esetében.

       A 2. verziójú HDMI-csatlakozókat magának a lejátszónak és további eszközöknek a csatlakoztatására használják.0, szabványos hangkimenet, USB 2.0 TypeA, Bluetooth vezeték nélküli modulok és dual band Wi-Fi. DLNA, AirPlay és Miracast támogatás beépítve. Nincs vezetékes hálózati interfész; szükség esetén az USB-portba csatlakoztatott adapterrel csatlakozhat vezetékes hálózathoz.

       Az Expertology azt javasolja, hogy a készülék megvásárlása után azonnal frissítse a firmware-t Android 8-ra.0. Ez gyakorlatilag megoldja a laggal és más teljesítménybeli hibákkal kapcsolatos problémákat.

       Előnyök

       • 4K támogatás;
       • Távirányító hangfunkciókkal;
       • Az ár, a funkciók és a minőség kombinációja;
       • Megbízhatóság és stabilitás;
       • Kétsávos Wi-Fi.

       Hátrányok

       • Hiányosságok az optimalizálásban – firmware frissítéssel megoldva.

       MINIX NEO U9-H

       Értékelés: 4.5

       MINIX NEO U9-H

       Az Expertology online magazin szerint 2019 legjobb multifunkciós médialejátszóinak választékát egy másik középkategóriás kompakt médialejátszó márka, a MINIX – a MINIX Technology tulajdonában lévő MINIX – teszi teljessé

      • (Hong Kong). A márka már jó ideje ismert a minőségi mini-PC-kről és Android dobozokról.

       Ennek a modellnek a formai tényezője hasonló a fenti eszközök szinte mindegyikéhez – kompakt műanyag test, karcsú kialakítás, lekerekített sarkok. Jól látható jellemző a vezeték nélküli jelet erősítő külső antenna jelenléte. A telepítés csak asztali lehet, falra szerelés nem biztosított.

       Nincsenek kezelőszervek a testen – minden a távirányítóval történik, és ez a lejátszó egyik gyenge pontja. A fedélzeti távirányító egyértelműen fejletlen, mind a kényelem, mind a közvetlen feladatai tekintetében – az IR-érzékelő érzékenysége gyenge. A helyzetet a HDMI CEC vezérlés oldja meg, ahol a médialejátszó üzemmódjai a TV távirányítóval kapcsolhatók, feltéve, hogy megfelelő kompatibilitás áll fenn.

       A MINIX NEO U9-H médiaképességei nagyrészt elődje, a legendás MINIX Neo U1 médialejátszó jellemzőiből származnak. Ez a modell számos médiaformátum és kodek támogatásával örvendeztet meg, beleértve az ultra-nagy felbontású 4K-t; IPTV; 3D-video (csak Side-By-Side és Top-and-Bottom); technológia Torrent Stream Controller, HD VideoBox és még sok minden más. A készülék támogat néhány, az eszközök ezen osztályában viszonylag ritka funkciót, például a webkamerák összehangolt működését videokonferenciák során.

       A kiterjedt funkcionalitás nem a leggyengébb hardvert igényli, és ebben a tekintetben a MINIX NEO U9-H rendben van. Az elektronika nem a legforróbb, de teljesen elegendő a feladathoz: ARM Cortex-A53 processzor 8 maggal, legfeljebb 1.5GHz; grafika – ARM Ma

      • -T820MP3; 2 GB DDR3 RAM; 16 GB belső eMMC memória; külső memóriakártyák támogatása.

       A médialejátszó és más eszközök közötti interakció több interfészen keresztül valósul meg: Három USB 2 port.0, egy microUSB port, HDMI kimenet 2.0a, HDMI előző generáció, S optika

       DIF; vezetékes kapcsolat – gigabites hálózati kártya szabványos csatlakozóval, vezeték nélküli kapcsolat – Bluetooth 4 modulok.1 és 2 sávos Wi-Fi, 2×2 külső MIMO-antenna támogatásával.

       Előnyök

       • 4K támogatás;
       • 3D videó támogatás;
       • teljesítmény;
       • stabilitás és megbízhatóság
       • Egy távirányító a TV-hez és a médialejátszóhoz.

       Hátrányok

       • A távirányító hibái (a TV távirányító átalakításával megoldható).

       A legjobb médialejátszó alkalmazások Windowsra

       Az áttekintés utolsó részében azokra az Expertology olvasókra koncentrálunk, akiket érdekel az aktuális téma, de a médialejátszók – a médiatartalmak eszközökön történő lejátszására használt alkalmazások – tekintetében… A látszólag szűk szakosodás ellenére az ilyen alkalmazásoknak számos árnyalata van a kompatibilitással, a formátumtámogatással és általában a funkcionalitással kapcsolatban.

       KMPlayer

       Értékelés: 4.9

       KMPlayer

       Kezdjük a szuper népszerű médialejátszóval, amelyet egy koreai programozókból álló csapat fejlesztett ki Pandora TV, amely több mint 10 éve releváns és rendszeresen frissül. A KMPlayer a Windowsba épített, akkoriban nagyon korlátozott médialejátszó egyik alternatívájaként került bevezetésre. A probléma a szabványos lejátszóval az volt, hogy a formátumokat és különösen a kodekeket nem támogatta megfelelően, amelyek koherens szabványosítás hiányában aktívan szaporodtak, zavart okozva ezzel.

       A KMPlayer fő előnye a teljes verzió megjelenésekor az volt, hogy a lehető legteljesebb csomagot tartalmazta az összes lehetséges codec-et az előtelepítéshez. Így megoldódott az a kellemetlen probléma, amikor egy adott formátumú videót az egyik számítógépen meg lehetett nyitni, a másikon pedig nem, csak azért, mert a videó átalakítása és tömörítése során “egzotikus” kodekeket használtak.

       A KMPlayer funkcióinak köre 2019 végén kimeríti a következő funkciókat. A médialejátszó képes különböző hangsávokkal dolgozni, kezelni a lejátszási módokat, lejátszani a nem streaming és streaming videókat, átalakítani a “képet”, és felismerni (ésszerű határok között) a sérült vagy alulterhelt médiafájlokat.

       Összességében egy nagy teljesítményű, funkciógazdag és rugalmas szoftver a legkülönbözőbb médiatartalmak lejátszásához. Természetesen nem mentes a hátrányaitól, de nehéz teljesen objektív és komoly panaszt megfogalmazni vele kapcsolatban. A KMPlayer például egyértelműen nehézkes a saját munkájához szükséges erőforrás-fogyasztás szempontjából. Ennek megfelelően még gyenge (akár új) számítógépeken is, az F

        Az lHD lassú lehet, a 4K pedig szinte garantáltan rosszul fog lejátszódni. De ez nem jelent problémát a KMPlayer számára, az eszköz. Ha pedig nem tervezünk technikai frissítést, akkor érdemes telepíteni egy sokkal hasonló, de sokkal kevésbé falánk médialejátszót, a PotPlayert.

        A KMPlayer legújabb frissítéseit egyre többször éles kritika éri a felhasználók részéről a felesleges kiegészítő alkalmazások tolakodó telepítése, a hirdetések megjelenítése stb. miatt. . Ez nem nevezhető a médialejátszó hátrányának a funkcionalitás szempontjából, de érdemes szem előtt tartani.

        Előnyök

        • streaming és “asztali” videolejátszás;
        • Rekordszámú formátum és kodek támogatása;
        • a beállítások rugalmassága;
        • a hiányos vagy sérült fájlok beolvasása;
        • számos további funkció;
        • praktikus gyorsbillentyűk és parancsikonok.

        Hátrányok

        • Önmagában erőforrás-igényes – nem gyenge számítógépek számára;
        • negatív visszajelzések az egyre tolakodóbb reklámok miatt.

        otPlayer

        Értékelés: 4.8

        PotPlayer

        Amikor először megnézed a PotPlayert, az a benyomásod támad, hogy ez a fent említett KMPlayer “kistestvére”. Ez nagyrészt igaz, hiszen a KMPlayer az alapja a PotPlayer létrehozásának, de ezúttal egy másik stúdióban, a Kakao Corp., ahová a KMPlayer egyik szerzője ment egy időben. 2017-ig a médialejátszót teljes egészében Daum PotPlayer néven emlegették, de a legújabb verziókból eltávolították a Daum előtagot.

        Az otPlayer nagyon hasonlít a prototípusához a tervezés és a kezelőfelület tekintetében. Az alkalmazás felhasználóbarát és rugalmasan beállítható. A képességek közötti különbség észrevehetetlen egy átlagos felhasználó számára – a PotPlayer képes lejátszani minden elképzelhető formátumot és codecet, manipulálni a gyorsbillentyűket, lejátszani a streamet, felismerni a “törött” és nem feltöltött médiafájlokat, lejátszani a különböző hangsávokat, megjeleníteni a feliratokat (beleértve a külső fájlokat is), engedélyezni a DSP plug-ineket és még sok minden mást.

        Ezen előnyök közül az egyik legnagyobb előnye ennek a médialejátszónak a továbbfejlesztett optimalizálás és a tudatos döntés, hogy a sebesség érdekében nem támogatja a ritkán használt funkciókat. Ennek eredményeképpen a PotPlayer megfelelően működik a low-end rendszereken, és késleltetés nélkül játssza le a nagy felbontású videókat. A lejátszó terjesztésének mérete minimális, és nem hasonlítható össze a monstre KMPlayerrel.

        A PotPlayer “elődjével” ellentétben nem kényszeríti a felhasználót hirdetések megtekintésére, és nem telepít harmadik féltől származó marketing célú szoftvereket. Ez az egyik fő tényező a felhasználók tömeges áttérésében a PotPlayerre a KMPlayer helyett. Ez utóbbi azonban még mindig releváns, mivel számos konkrét problémát képes megoldani.

        Előnyök

        • gyors, helyes működés;
        • felhasználóbarát felület;
        • számos beállítás;
        • A KMPlayer összes többi nagy előnye;
        • Jó optimalizálás és alacsony erőforrás-fogyasztás;
        • teljesen ingyenes és reklámmentes.

        hátrányok

        • reménytelenül le tud akadni a sérült fájlokon.

        VLC

        Értékelés: 4.

        VLC

        Vegyünk egy másik, világszerte népszerű és elismert projektet, amelyet 1996-ban indítottak el VideoLAN médialejátszóként. Már a névből is sokak számára egyértelmű, hogy a hangsúlyt a streaming videókkal való munkára helyezték mindenféle hálózaton.

        A médialejátszó ötlete nagyrészt az online videónézés problémájának megoldására tett kísérlet volt, amikor ez még nem volt általános (a YouTube még majdnem 10 évig volt távol). A fő cél, amit a fejlesztők kitűztek a végtermék számára, számos köztes problémát is megoldott, például a hiányosan letöltött fájlok helyes lejátszását, beleértve a torrent-szerű protokollok letöltésének “szaggatott” folytatását. Manapság már minden magára valamit is adó médialejátszó rendelkezik ezzel a képességgel, de még mindig nagyobb az esélye annak, hogy egy “törött” videót sikeresen megnyissunk a VLC-ben, mint bármely más lejátszóban.

        A VLC-t a gyenge rendszereket szem előtt tartva hozták létre, ezért a fejlesztők maximális figyelmet fordítottak az optimalizálásra. Az alkalmazás felülete alig változott az elmúlt 10 évben, ugyanolyan minimalista maradt, mint valaha. Ugyanakkor maga a program “nőtt” egy csomó kiegészítőt és kiegészítőket, így egy erős cross-platform lejátszó lett, rendkívül rugalmas kompatibilitással és a beépített ActiveX komponensnek köszönhetően más szoftverekbe való beágyazhatósággal.

        A VLC támogatja a bővítmények telepítését, gazdagítva ezzel a már így is lenyűgöző funkcionalitását. Hasonlóképpen, letöltheti és telepítheti a design témákat, amelyek a felismerhetetlenségig megváltoztatják a megjelenést, ahogyan az a felhasználó számára kényelmes és előnyös.

        Előnyök

        • több formátum és kodek felismerése;
        • Jobb képesség a “törött” és alulterhelt fájlok lejátszására;
        • könnyű integrálhatóság más alkalmazásokkal;
        • jó optimalizálás;
        • A beállítások rugalmassága;
        • felhasználóbarátság;
        • cross-platform;
        • teljesen ingyenes.

        Hátrányok

        • A felhasználók személyes preferenciái és szubjektív véleménye.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: